30.12.07

Another Patroiotic Message Intecepted

An anonymous friend of this patriotic blog has sent us the following, slightly obscure message, the origins of which are mysterious to say the least.

From: Mr Nick Fatheropoulos Jnr

Attention please,

I am Mr Nick Fatheropoulos Jnr the manager of FATHEROPOULOS LAW ASSOCIATES LTD. I am contacting you based on Trust and confidentiality that you will keep this as top secret. don't be scared or surprised, i am the manager of FATHEROPOULOS LAW ASSOCIATES LTD and I have an opportunity to transfer sum of £213 MILLION (TWO HUNDRED THIRTEEN MILLION BONAFIDE POUNDS) .

I have the courage to look for a reliable and Honest Person who will be capable to import this business Transaction, believing you me will never let me down either now or in Future. The owner of this account is JOSEPH F. ROUSFETTIS, an alien and he is the Manager Of petrol gas oil exploration service, a civilian engineer by Proffession. He died of heart attack following an investment he made in my country after the stock exchanged crash. We made series efforts to contact any of the relatives to claim this money but without success, you can confirm through this website: http://www.cyprusstockexchangethelittlebigbubblebursts.com

My Investigation proved to me as well that his company does not know anything about this account. I want to transfer this money into a safe foreign account overseas but I don't know any foreigner that will collaborate with my family. I know that this message will come to you as a surprise as we don't meet ourselves before, but be sure that it is real and A Genuine transaction. I hope that you will never let me down in this business venture at the conclusion of this proposal, you will be keeping 30% of the total amount, 70% will be for me. I look forward to your earliest reply by email for more details Thanks.


Best regards
Dr Anthony Michaels

21.12.07

Υποβολή υποψηφιότητας

Αγαπήτε συγχισμένε Κυπριακέ λαέ,

Υποβάλλω σήμερα την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της Κυπριακής Δμηοκρατίας. Δυστυχώς συμπίπτει με την προειδοποίηση/απειλή του κ. Ματσάκη να βάλει υποψηφιότητα. Απ' ότι ξέρω όμως, πρέπει να είσαι 35 χρονών, να έχεις Χ υπογραφές/υποστηρικτές και σώας τας φρένας για να βάλεις υποψηφιότητα.

Με βαριά συναίσθηση της ευθύνης, λοιπόν, έχω προχωρήσει με την υποβολή της δικής μου υποψηφιότητας. Οι προτάσεις που έχω είναι ξεκάθαρες. Π.χ όσον αφορά την ΕΦ: οι υποστηρικτές του Κασουλίδη 8α κάμνουν 14 μήνες, οι του Χριστόφια 19 και του Παπαδόπουλου 36. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η ικανοποίηση όλων. Εννοείται, ότι όλες οι κοινωνικές παροχές θα αυξηθούν. Πολύτεκνοι θα ορίζονται όσοι έχουν 2 παιδιά και πάνω, οι συνταξιούχοι διπλάσια σύνταξη... Εννα βρούμε πετρέλαιο και όλοι οι άντρες θα γίνουν σεϊχηδες με δικαίωμα να έχουν όσες συζύγους θέλουν. Οι γυναίκες θα έχουν δικαίωμα να δέρνουν τους άντρες τους. Το Κυπριακό θα το λύσουμε με ακολουθώντας την διεκδικητική πολιτική Τάσσου - θα αντιστεκόμαστε και θα αγωνιζόμαστε από τον καναπέ μας...

Κακαμάζαλε Κυπριακέ λαέ,

επιτέλους έχεις επιλογή, έχεις φωνή! Ελπίζω να με τιμήσεις με την ψήφο σου!

Ξύπνα, φτάσαμε!



«Τίποτα δεν είναι ιερό,
όλα μπορούν να λεχθούν!»

Raoul Vaneigem

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα λέγατε σε κάποιο δημόσιο πρόσωπο αν τύγχανε να το συναντούσατε; Αν ξέρατε ότι θα είχατε μόνο μια στιγμή στη διάθεσή σας και θα έπρεπε μέσα σε μια φράση να συμπυκνώσετε αυτό που θέλετε να το πείτε;

Ο γράφων έχει διαλέξει για αυτή την περίοδο, έναν παλιό αγαπημένο της στήλης: τον κ. Ηρόδοτο Δημητρίου, γνωστό και ως Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.

Το νέο φληνάφημά του δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο: δήλωσε ότι η Εκκλησία αποφάσισε να αναθέσει το εγχείρημα της εκπόνησης ενός σχεδίου λύσης του Κυπριακού σε μια ομάδα επιστημόνων και κατόπιν τούτου θα αναλάβει διεθνή εκστρατεία προώθησης του. Μάλιστα, η Εκκλησία θα έχει συνεχή εποπτεία του θέματος μήπως και ξεστρατίσουν οι θέσεις σε ανεπιθύμητες ατραπούς. Το ζήτημα θα ήταν απλά φαιδρό, αν δεν ήταν επικίνδυνο….

Ζήτημα πρώτο: Πόθεν αρύεται το δικαίωμα η Εκκλησία να αναμειγνύεται στα πολιτικά και πολιτειακά ζητήματα του τόπου; Μήπως έλαβε χώρα η έκτη τροποποίηση του Συντάγματος και της αποδόθηκε κάποιος θεσμικός ρόλος; Ποια η νομιμοποίηση της να αντικαθιστά κρατικά όργανα;

Ζήτημα δεύτερο: Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα δεχθεί την εποπτεία του επιστημονικού του έργου και μάλιστα από ένα θρησκευτικό οργανισμό; Εκτός αν αυτό κράτος έχει μετονομαστεί σε «Κυπριακή Τζαμαχιρία» και κουμάντο κάνουν οι ορθόδοξοι αγιατολάδες.

Ζήτημα τρίτο: Με βάση ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτοί οι επιστήμονες, οι οποίοι θα εργασθούν έναντι αμοιβής; Προφανώς ο κκ. Αρχιεπίσκοπος δεν πρόκειται να προτείνει σε εμένα να δώσω τα φώτα μου επί του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά πιθανότατα θα ακολουθήσει την πεπατημένη των «δικών μας παιδιών».

Αυτά και πολλά άλλα ζητήματα προκύπτουν από τη νέα «πρωτοβουλία». Έλεγα, λοιπόν, στην αρχή ότι επέλεξα το άτομο. Αυτό που θα του απεύθυνα είναι: «Ξύπνα, φτάσαμε!». Είναι νομίζω μια καλή στιγμή να ενημερώσουμε τη σεβαστή ιεραρχία ότι δεν είμαστε στο 1950, αλλά αντιθέτως πλησιάζουμε το τέλος του σωτηρίου έτους 2007. Μάλιστα, αν κάνει τον κόπο να ρίξει και μια ματιά στα βιβλία της Ιστορίας θα δει ότι έχει μεσολαβήσει κάτι που εμείς οι αμετανόητα λαϊκοί ονομάζουμε «Διαφωτισμό» και που έχει αναδείξει νέες αρχές και αξίες στο δυτικό κόσμο, τις οποίες επιθυμούμε να ακολουθήσουμε. Καλό θα ήταν να τον έχει κι αυτή στα υπόψη!

Η απολαυστική προαναφερθείσα δήλωση του Αρχιεπισκόπου καταλήγει περίπου ως εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουν νοημοσύνη. Εγώ δεν ξέρω κανένα βλάκα». Κι εγώ το ίδιο θέλω να πιστεύω, Μακαριότατε, αλλά όσο περνάει ο καιρός ο Κύριος μου φέρνει από την τηλεόραση αρκετούς…Την ευλογία σας!

17.12.07

Mikellides for Themistocleous

The good doctor surprises again and delays by one(?) week his Vote for Tassos piece. Instead, we read why we should vote for Themistocleous, a seemingly honest man who, judging from his house in Aglantzia, is either the scion of a well to do family, or married well or got some extra pocket money from those desalination plants. What strikes us, as well spotted by readers of this blog, is the complete abstinence of the good doctor from any foul language. It is perhaps the first time that the use of nice cypriot adjectives to give meaning to the words is completely avoided. Normally the lack of vivid hyperbole makes the average writer more convincing. Nevertheless, in the case of Mikellides, this works to make the piece the least convincing from any the good doctor has produced to date (including the Ones before the VOTE FOR ... series).

Πράσινα άλογα τζαι παροχές καπνιστές

Οι πράσινοι εκφράσαν την ευχαρίστησην τους για τες πρόσφατες κοινωνικές παροχές που εξήγγειλεν η κυβέρνηση 70 μέρες πριν τες εκλογές. Μεταξύ αυτών ήταν τζαι η αποφορολόγιση του πετρελαίου θέρμασης. Το πετρέλαιον θέρμασης θα πουλιέται εφτάμισι σεντ πιό φτηνά τζαι η κυβέρνηση δεν θα εισπράττει πλέον αυτά τα λεφτά.

Το μέτρον αυτόν το εζητούσεν επίμονα τζαι ο βουλευτής του συναγερμού Χριστοφόρου Λεφτέρης εδώ τζαι μήνες. Ο Λευτέρης δεν συνεχάρη την κυβέρνησην διότι τον ενοχλεί ο προεκλογικός χαρακτήρας των μέτρων. Αν δεν λανθάνομαι τζαι το Ακέλ εζήτησεν την αποφορολόγισην του πετρολάου θέρμασης.

Με λλία λόγια, πιας τον έναν τζαι φάκκα τον άλλον. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε καν κρίσην μεταξοσκώληκα, η αντιπολίτευση ούτε καν εγκέφαλον στρούφου τζαι οι πράσινοι ούτε κάν νόησην πέρτικας. Καλάν ούλλοι οι άλλοι εν περιβαλλοντικά αγράμματοι, οι οικολόγοι δεν διαθέτουν μιαν μίνιμουμ περιβαλλοντικήν κρίσην;

Στην Ελβετίαν οι πράσινοι αγωνιστήκαν εδώ τζαι 10 χρόνια να πετύχουν μιαν φορολογικήν μεταρρύθμισην για να φορολογείται η ρύπανση. Εζητούσαν 1 σεντ του φράγκου την κιλοβατώραν τζαι επετύχαν το πενιχρόν 1 σεντ το λίτρον (10 φορές λλιόττερα) αλλά έστω, ίσως πιό ύστερα να πετύχουν παραπάνω. Τα λευτά τούτα διατίθενται για επιχορήγησην ανακαινίσεων κτιρίων τζαι επενδύσεις για εξυγίανσην ρυπογόνων βιομηχανιών. Τωρά βρίσκεται στα σκαριά ένας νέος νόμος για φορολόγησην της ενέργειας για να επιχορηγηθούν οι συντάξεις με τα 2/3 των εσσόδων τζαι προγράμματα απορρύπανσης με το υπόλοιπον τρίτον.

Τα πράσινα άλογα της κυπριακής πολιτικής υποστηρίζουν ότι «..μέχρι το έτος 2020, το ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να αποτελεί το 20%, η χρήση μέχρι τουλάχιστο 10% βιοκαυσίμων στα καύσιμα διακίνησης, μείωση κατά 20% της συνολικής ενέργειας και στήριξη της τεχνολογίας ανάκτησης και φύλαξης διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα...» (από ομιλίαν του Άθου Αγαπητού). Μπορείτε να μου πείτε πως θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι γνωρίζοντας ότι η κατανάλωση ενεργείας αυξάνεται στην Κύπρον κατά 2.6% τον χρόνον τζαι από το 1987 έχει διπλασιαστεί; Πως θα μειωθεί η κατανάλωση ενεργείας αν δεν απομονωθούν τα υφιστάμενα κτίρια; Πως θα μειωθεί αν δεν ακριβώσει η ενέργεια έτσι που να μεν την σπαταλά ο καταναλωτής; Κάθε χρόνον ένας Κυπραίος ξερνά στην ατμόσφαιραν 13 τόνους (ναί τόνους) διοξίδιον του άνθρακα, κάθε χρόνον η ρύπανση σε CO2 αυξάνεται κατά 350 κιλά ανά κκελλέν.



Το πραγματικόν κοινωνικό μέτρον, η πραγματική κοινωνική παροχή είναι να φορολογηθεί τζαι άλλον η ενέργεια, να ακριβώσει ακόμα παραπάνω για να την προσέχει ο κόσμος, τζαι με τα έσσοδα να επιχορηγηθούν μέτρα εξοικονόμησης από 10-100% ανάλογα με το πόσον εύπορος είναι ο παραλήπτης της παροχής. Με τέθκοιον μέτρον η γιαγιά που ψοφά που το σιόνιν στο κακοχτισμένον σπίτι στην Κακοπετριάν θα πάρει 3000 λίρες ή τζαι παραπάνω για να απομονώσει το σπίτι της. Παρόλον που η ενέργεια θα ακριβώσει κατά 10% από τους φόρους, το συνολικόν της κοντίλιν για τη θέρμανση θα ππέσει κατά 50% τζαι η θερμική της άνεση θα βελτιωθεί. Μαζί θα πέσουν τζαι οι εκπομπές ρύπων κατά 50%. Η κυράτσα, που διαθέτει βιλλάραν 500 τετραγωνικών τζαι πισίναν θερμαινόμενην που κρούζουν 10 τόνους πετρόλαον τον χρόνον, θα πληρώνει 5 500 λίρες τον χρόνον για την ενέργειαν αντί για 5000 που πληρώνει σήμερα. Αν θέλει να περάσει στες 1000 λίρες τον χρόνον ενέργειαν, θα μπορεί να πάρει μιαν μικρήν συμβολικήν επιχορήγησην (10 % όχι 100% όπως την φτωχήν γιαγιάν που ζιει με μιαν σύνταξην). Με έτσι κοινωνικά μέτρα επωφελείται ο πραγματικός φτωχός, δεν επιβραβεύεται η ρύπανση, μειώνεται η κατανάλωση τζαι η μόλυνση του περιβάλλοντος, τα ριάλια καταλήγουν σε μικρομεσαίες εταιρίες που θα κάμουν τα χτίσματα να απομονώσουν το σπίτιν αντίς στους αράπηες που θα συνεχίζουν να πουτνζιάζουν αυτά που ξοθκιάζουμεν για να κρούζουμεν αλοάρκαστα το πετρόλαον.

Με τον τρόπον που εχαρράμισεν η κυβέρνηση έναν πολύτιμον εργαλείον που εκατείχεν, τζαί για να επενδύσει στην μείωσην των ρύπων, τζαι για να κάμει μια πραγματικήν κοινωνικήν πολιτικήν, έχασεν τζαι τα αυκά τζαι το καλάθιν. Πρίν πεντέξι μήνες η κυβέρνηση έριξεν τους φόρους κατά 4 σεντ. Τί εκατάφερεν; Σε μερικές εφτομάδες η αγορά εξεπέρασεν την τεχνιτήν πτώσην της τιμής. Τα 7 ½ σεντ που εχάρισεν αλοάρκαστα η κυβέρνηση σε 2-3 μήνες θα απορροφηθούν τζαι τζείνα που την ανοδικήν τάσην της τιμής του πετρελαίου. Ξυπνάτε ρέεεε, είμαστιν στο pick oil, ο κόσμος δεν είναι ο ίδιος με τον τζαιρόν της εόκα.

Τζαι να επωφελείτουν ο φτωχόκοσμος να πείς άτε στανάθθεμαν η οικολογία. Ποιός φτωχός έχει κεντρικήν θέρμανσην; Αυτός που κρούζει 2000 λίτρα τον χρόνον πιορώννει 1000 λίρες τζαι ξιμαρίζει την ατμόσφαιραν με 6 τόνους CO2. Ποιός συνταξιούχος κρατεί να πιορώσει 1000 λίρες για θέρμανση; Άτε άτε να έσιει καμιάν σωπούν του καζιού, κανέναν ντζάκιν ή κανέναν κλιματιστικόν που το άφτει καμιάν ώραν πρίν να ππέσει για να βράσουν τα ρούχα. Ούτε μισόν τόνον CO2 δεν παράγει. Ε λοιπόν αυτός που ξιμαρίζει την ατμόσφαιραν με 6 τόνους διοξίδιον του άνθρακα, του οποίου η πούγκα είναι γεμάτη λίρες στο σημείον που να κρούζει χίλιες τον χρόνον, θα επωφεληθεί από τα μέτρα της κυβέρνησης με 140 λίρες ενώ η γιαγιά που δεν θερμαίνει με πετρόλαον θα πάρει αγγούριν του Ππίγκου. Αν έσιει σώπαν του πετρολάου θα επωφεληθέι άτε άτε 7 λίρες, αν κρούζει 10 τάγκια πετρόλαον τον χρόνον. Αλλού φορολογείται η ρύπανση, στην Κύπρον η κυβέρνηση που υποστηρίζεται που τους οικολόγους την επιβραβεύει. Ποιός θα κερδίσει πραγματικά απο το περιβόητον πακέτον κοινωνικών μέτρων; Εκτός που τους εκατομυριούχους που θερμαίνουν εκατοντάδες τετραγωνικά με κεντρικές θερμάνσεις, θα κερδίσουν οι αράπηες οι οποίοι θα συνεχίζουν να εισπράττουν κάθε χρόνον τζαι περισσότερα από το εθνικόν ακαθάριστον προϊόν για να γοράζουμεν πετρόλαον του οποίου η κατανάλωση θα συνεχίσει να αυξάνεται αντί να μειωθεί.

Οι λοαρκασμοί που έκαμα είναι ενδεικτικοί, δεν είναι ακριβείς, αλλά δεν πρέπει να είναι τζαι πολλά μακριά που την πραγματικότηταν. Κανονικά μια ορθολογιστική κυβέρνηση βάλλει πλάσματα που ξέρουν να λοαρκάζουν τες λίρες τζαι τες κιλοβατώρες να τα κοστολογήσει αυτά τα πράματα πριν να αποφασίσει. Οι δικοί μας εμετρήσαν τους ψήφους. Τζαι τζιαμαί όμως πάλε θάλασσαν τα εκάμαν διότι από ότι εδείξαν οι δημοσκοπήσεις ο κόσμος δεν τρώει ούτε κόνναρα, ούτε παροχές καπνιστές.

Αχ βρε οικολόγοι κουρπάτζιν που θέλετε να πρασινίσετε.

14.12.07

Λευτεριά στην ΟΜΟΝΟΙΑ!





Τι φταίει; Πήραμε το δρόμο της επιστροφής από το γήπεδο. Θυμωμένοι, σιωπηλοί. Και μετά με ξεσπάσματα αυτοσαρκασμού: «Πρωτάθλημα 2011-12. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την παραμονή της στην Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος σε αγώνα μπαράζ με την ΑΤΕ-ΠΕΚ Εργατών, ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση της Β’ κατηγορίας.» Πικρά γέλια…. Cut.

Είναι εύκολο να εξαπολύει κανείς μύδρους κατά της διοίκησης, όποιοι κι αν την αποτελούν. Η προσωποποίηση του προβλήματος δίνει μια εύκολη διέξοδο και προσφέρει τον αποδιοπομπαίο τράγο στις (τελικά) όχι και τόσο πολύ πολυπληθείς μάζες. Να φύγει, ΟΚ. Για να έρθει ποιος; Δεν έκανε ορθές επιλογές, σωστά. Τι αντιπροτείνεις;



Ένας καρδιακός φίλος, σε ανύποπτο χρόνο, μου έγραφε τα εξής σε ένα e-mail του: "Είμαι σίγουρος, οι θαμώνες της Θύρας 9 – οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θεωρούν τον Τσε ως τον ιδρυτή της κερκίδας τους – ηδονίζονται να παπαγαλίζουν το παραμύθι της διοίκησης που πρέπει να φύγει. Όπως, εξίσου, ηδονίζονται να φορούν και τα πράσινα Nike t-shirts με τη φωτογραφία του, τα Benetton ρολόγια με τα engravings του, κ.ο.κ. Γιατί, φίλε μου, η αγαπημένη σου [διεθνής] καθεστηκυία τάξη πραγμάτων έχει μια καταπληκτική δυνατότητα να εμπορευματοποιεί αυτά που κάποτε πολεμούσε με νύχια και με δόντια, και έτσι να τα ευνουχίζει. Εξ ου και τα φτηνιάρικα και αναρίθμητα σινιέ προϊόντα με τη φωτογραφία ή τα λόγια του Τσε, σε μια κυνική αναπαράσταση της εμπορικής κοινωνίας του θεάματος. Επομένως, αν ενδιαφέρεσαι, δες τι ουσιαστικό μπορείς να κάνεις ώστε να μη συρρικνώνεται η δράση του Τσε, είτε στα t-shirts με τη φωτογραφία του, είτε στην παραμορφωτική σύνοψη κάποιων από τα γραφόμενά του και μη συντείνεις στη θριαμβολογία των συντηρητικών κύκλων που τα βλέπουν όλα τούτα και χαίρονται που ο επαναστατικός ιδεαλισμός του Τσε φαίνεται, στις μέρες μας, τόσο εξωπραγματικός.»

Κι είχε δίκιο νομίζω - τώρα πια το βλέπω καθαρά. Σκεφτόμενος την κατάσταση νομίζω ότι η όποια προβληματική διοίκηση και οι γιαλαντζί διαμαρτυρίες της Θύρας είναι απλά τα υποπροϊόντα δύο αιτιών: του θανατερού εναγκαλισμού του ποδοσφαίρου από τα κόμματα (στην Κύπρο) και η άκρατη εμπορευματοποίηση του (στην υφήλιο). Η νόθευση του ποδοσφαίρου, αυτού του «τελευταίου λαϊκού κινήματος», όπως είπε ο Σαρτρ, είναι αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε εκφυλισμούς και αδιέξοδες καταστάσεις.



Για τη δική μας ομάδα, μου φαίνεται ότι ξεχάσαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα τόπι που το κυνηγάνε 22 παλαβοί κάθε Κυριακή, αλλά ένα σύστημα αξιών που αποτυπώνεται συμβολικά σε ένα παιχνίδι. Ο Καμύ το έχει συμπυκνώσει καλύτερα απ’ όλους μας: «Όλα όσα γνωρίζω γύρω από την ηθική και την ευθύνη, τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο». Καιρός, λοιπόν, να ξαναπαίξουμε όλοι για όσα εκπροσωπεί «η φανέλα» και μας συνδέουν: τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την τιμιότητα και τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Με μια λέξη για όλα αυτά: την Αριστερά.

12.12.07

ΣΤΗ ΜΕΒΛΟΥΡΝΗ...ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Στη Μελβούρνη πάμε σε κηδείες και μνημόσυνα φίλων μαζί. Εδώ;

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=524762&newstate=ACTIVE (Θα ανανεωθεί όταν η είδηση περάσει στο αρχείο).

Return of the Swedish Chef


What was that he said at around 2 minutes and 20 seconds into Makarios Droushiotis' documentary?

(Optional soundtrack available by clicking on the first item in the sidebar on the right)

11.12.07

Ρίψασπις ο αφελής.

Ο Άνθρωπος αδυνατεί να συγκρατήσει τις προσβολές Του προς το 26% των ομόθρησκων και ομοεθνών Του που άσκησαν το δημοκρατικό δικαίωμα τους να ψηφίσουν αντίθετα από Εκείνον. Πως είναι δυνατόν να μας πείσει ότι προτίθεται ειλικρινά να διαπραγματευτεί μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με το αλλόθρησκο και αλλοεθνές κομμάτι του 18% να είναι πολιτικά ίσο με το δικό Του;

3 Gems in Less Than 3 Minutes

Please pay attention, children. I say children because we should assume we're being treated as children by the sort of people who don't know how to deal with them. You. know, the types who insist on talking loud and in a condescending and seemingly intellectually challenged manner.

Stravaraland's Propaganda Broadcaster was in the throes of extended multiple orgasms yesterday, Monday, as it celebrated Russian Foreign Minister, Sergei Lavrov's unconditional support for the island's stand on Kosovo. In return for our brave stand on the matter which coincides with Russia's position, Lavrov also had a few stern words for the UN Secretary General's unacceptable stand on the easing of the so-called pseudo isolation of the alleged Turkish Cypriot community.

The elation felt at the taxpayer-funded propaganda broadcaster was unprecedented. Bulgarian-trained Yiannakis Nicolaou was simply beaming with what looked like post-coital smugness. The kind of look a kid gets after getting away with not paying for an expensive hooker. The side effect of this satisfaction was a new air of confidence that led him to utter a few gems on the daytime current affairs programme on CyBC. This led to the Freudian Annan-related slip of the year when Nicolaou interrupted AKEL's Takis Hadjigeorgiou.

Also appearing on the show was Nicos Tornaritis (who has the last word in this clip, albeit off camera) and a slightly hyperactive chap called Papadakis.



Don't forget to sign the CyBC petition on your way out.

10.12.07

Mikellides for Kassou

Last week it was Vote for Jimmy. This week it is Vote for Kassou. I cannot wait for next week's article, which unavoidably has to make the case to vote for TeePee.

9.12.07

Ένας σοφός να μας εξηγήσει.

Παρατίθεται το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην οποία κατέληξαν στις 12 Φεβρουαρίου 1977 κατά τη διάρκεια συνάντησης υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:

1. Επιζητούμε μια ανεξάρτητη, αδέσμευτη δικοινοτική ομόσπονδη Δημοκρατία.

2. Το έδαφος υπό τη διοίκηση της κάθε κοινότητας πρέπει να συζητηθεί υπό το φως της οικονομικής βιωσιμότητας ή παραγωγικότητας και της ιδιοκτησίας γης.

3. Θέματα αρχών όπως η ελευθερία διακίνησης, ελευθερία εγκατάστασης, το δικαίωμα περιουσίας και άλλα εξειδικευμένα ζητήματα, είναι ανοικτά για συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τη θεμελιώδη βάση ενός δικοινοτικού ομοσπονδιακού συστήματος και ορισμένες πρακτικές δυσκολίες, οι οποίες μπορεί να προκύψουν για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

4. Οι εξουσίες και αρμοδιότητες της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα είναι τέτοιες, ώστε να διασφαλίζουν την ενότητα της χώρας λαμβανομένου υπόψη και του δικοινοτικού χαρακτήρα του κράτους

Τάσσος Παπαδόπουλος Σημερινή 09/12/2008

«Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε δυο εθνικά αμιγείς περιοχές, στις οποίες οι κάτοικοι να ψηφίζουν με φυλετικά κριτήρια.»


8.12.07

A Message From Junior

The following letter was intercepted by an anonymous patriot and forwarded to this blog:

From: Mr Nick Fatheropoulos

Manager,Audit/Spend Section and Buy All Oil Shares Chief, Sheikh to be, assist to the Head of Bank of Bannania (BOB), Xlou-Xlou , Patriotic Republic of Tossofstan (PRT)



My Dear FRIEND,

Havra you today? Ola OK koumbare? Please be informed that I have to decided make trust with you for some confidence rousfetiko kleftiko transaction from you to me. Anyways here is the dealin…me and my pops, President for Life Tossof Fatheropoulos have making some extra cash here and there, on the gas, oil, some toy guns we buy from Chinese man in the east and the Pepsi share we make from Coca American Soft Drinks. Don't tell my pops I writing to you because letter like this no good opinion pollous in pre-erection period.

So we ask you to makin brave move. Trust in us koumbare and we become rich threemerous. You-Me & Him - £213 Million is what we can makin through this 1 day alishiverishin. And you get to keep the 49% shares for ourselves!!! All you do is take my transfer, give it back and then we discuss leptomeries through my personnel advice peoples Tazzo Johnnys – yes he who look like the old angry cartoon animal from under down and George Dillydallylillylikas – Mr No-Euro-Harvravad-JR to you' who take it all from whatever direction it comes – money it is – and it is all ok to him.

I know I know, you hearin the stories too about my father, from Jimmys Christofas, Tofis Annanas, Bunk The Moon, Johnny Kasorolalides, Kochos Xemistonenekos, and of course Nick Throw The Tasakiades. But let me saying something, despite all the him, my Father is the misunderstood man of the Thimomena Ethni…

They say his Eminems is always use to being reject. In fact many people in my batritha call him a 'No No-kos' because he say the meglamanic 'Oxi' to Annanas Skitzon 5. Any way, that is another story, which made my father cry at the time of his big TV abofasi when shares price tissue hit top bottom red alert. But we don't live in the past we just love to make it again happen. Back to the psito I want you to send to me all the details, in no confidence vote - you know ena ena - ID bank noumero Passaport biometriko (so I can to visit George Bushas Big White House), name of wife and her personal mobile, and nationalist insolence number so that I can katharisi ta oula brin na to baris habari vre Flou Fli sleepin boy.

For the ebitixis of this secret kouventoula mas you should do as we say on voting day and give all the money back. In return, we take your psishin, and your wife to the Piribimbis Sandwiches to eat some area koubanistiko. Please note, that in a business of this mafiazo statue, the bank don't want to know your differences with me, him and us - remember we are not the threemerous – we take you give you leave – end of story. In life, how you votin, yes or no, en metra because the bank account says it all – you, we, us, everybody, just noumera for Mr Sorris to play with. So, it is brotimis for us to achieve this grand souxe without any problem, police or Banana Republic resistance people knowin what we do. This is the big secret scandalo – don't send this nobody else….What S300 koumbare mou - I bring the gas with natural dynami, fassolic power tis klanias!!! UNTASSABLE- they cannot touch this! Koumbare I need your urgent antithrastik, for so-easy ebikinonis. Please abantis if you want to make para for votes to my other email nick-it-all@globalkleftes.con

Thanks for the Spatali my Patrikou Xronou,

Mr Nick Fatheropoulos – soon to be his Eminens

P.S. please, se barakalo, ibamen, with your mind, don't say a 'YES' to my father because he will send me to clean the toilets of Messrs Tayip & Abdullah in the next Conference gathering of Islam via boat to the Syria from the KateXomeini lands. I am just a good Christian Greek boy, trying to make a kouchin kouchin monastirik old calendar way of living.

Jimmy's Check Mate

(Or, the only way for Jimmy to win the elections).

Jimmy needs to make one important move if he is to convince the middle class to vote for him. Being unable to vote for Tassos myself just because of the kind of supporters he attracts and his inability to act as a unifying force in a divided country, I have to give it to Tassos that he managed to appoint the first finance minister (perhaps since independence) that actually knows a thing or two about economics. The appointment of the central bank governor was equally impressive. Despite what AKEL tries to tell you, these appointments were arguably the best appointments in the history of the Republic, they were done meritocratically, and they were actually done so that the job could get done. And indeed it is being done (in the case of the finance minister this was with the help of the tax reform enacted by the previous government that enabled the low tax regime to attract foreign capital and, actually, some specialised/high-end labor).

Now AKEL has been making the wrong type of noises about these appointments and these people, talking about abstract ideas like “neo-liberalism” that cannot be well-defined and therefore cannot be well defended. The comrades in the party have to wake up and smell the coffee. Most people in the land, including AKEL’s supporters, are fine with the capitalist system and mentality and indeed would just like the government to be out of the way as much as possible (a neo-liberal ideal that somehow gets lost in the cheap talk). People in the land like (and have gotten used to) the low tax rates inherited from the previous government, and see (rightly) not many things actually wrong with Sarris’ economic policies.

It will not be sufficient for AKEL to not say anything about this issue because either way this issue is going to be brought to them if Jimmy makes it to the second round. Whether rightly or wrongly this is irrelevant, remember this is politics and at stake is the most powerful political position in the country for 5 years. On Monday morning after the first round and with Jimmy still in the running, there will be special ads in the papers and in the radios frightening the electorate about the coming red revolution, about the closet communists waiting to jack up both personal and corporate tax rates to fund projects of waste like they were doing in the former Soviet Union. Make no mistake about it. This will happen. The question is, how can AKEL (and Jimmy) deal with this onslaught, especially when this onslaught has an element of truth given the types of messages many AKEL supporters send out.

What is Jimmy’s check mate move? Well, find a “neo-liberal” and agree with them that they will take over the ministry of finance with the directive of doing as they see fit. Get someone (I was going to mention names but this might generate conspiracy theories) who is known to be part of the Cypriot capitalist mentality and there are no questions about his (or even better her) capitalist credentials. AND publicly announce this the week before the first round to get rid of the weapon of mass destruction accumulating in the opponents’ arsenal. This move will make sure the middle class is not swayed by arguments like "You are being sold for nothing to the communists" or "Your high standard of living will be sacrificed in a Quixotic battle to prove to the rest of the world that a communist system might work". Believe me, there is a sufficient amount of noise coming from AKEL supporters that these fears are very real. And it will cost Jimmy tremendously among the large share of the population, who for the first time in Cypriot politics, is unattached to political parties and will be the deciding factor as to who wins and who loses the coming election.

7.12.07

Brrrrrrrr

It's getting cold in Sweden.

Αποδεκτός...αρεστός...

Δημοσκόπησέ το!

Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα είχα αποφύγει τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις των δημοσκοπήσεων. Ο ήδη επελθόν κορεσμός από την προεκλογική η εκστρατεία, η αδυναμία έκφρασης συγκροτημένου λόγου από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών και η ανακύκλωση των ίδιων επιχειρηματων, όλα συνέτειναν στο να τις αποφύγω.

Η εξαίρεση έγινε την περασμένη Δευτέρα στη δημοσκόπηση του ΡΙΚ. Ένα από τα χαρακτηριστικά της ήταν η αξιολόγηση της απερχόμενης Κυβέρνησης στους κυριότερους τομείς δραστηριότητάς της: παιδεία, υγεία, οικονομία, κυπριακό. Τα αποτελέσματα κυμαίνονταν γύρω και κυρίως κάτω από το 5 με άριστα το 10.

Ο εκπρόσωπος του επιτελείου του κ. Παπαδόπουλου κατέβαλε εργώδη προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει στη γραμμή του ότι αυτή ήταν μια θετική αποτίμηση των πολιτών προς το έργο της Κυβέρνησης. Παρακολουθώντας τις απέλπιδες προσπάθειες του, θυμήθηκα ένα παλαιό συμφοιτητή μου στο πανεπιστήμιο, ο οποίος διέκοψε νωρίς τις σχέσεις του με το ίδρυμα και εμφανιζόταν μόνο στις εξετάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να λαμβάνει 3άρια και 4άρια και σπανίως να επιτυγχάνει να προβιβάζεται με το «δημοκρατικό» 5. Τις φορές αυτές, ο συμφοιτητής μου προσπαθούσε να μας πείσει ότι είχε καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια και ότι παρόλο που το μάθημα θεωρούνταν δύσκολο, εντούτοις είχε καταφέρει να το περάσει.

Φαίνεται ότι ο κ. Λιλλήκας και οι συν αυτώ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και την ικανότητα μας να αντιληφθούμε τους αριθμούς και να τους ερμηνεύσουμε χωρίς τη χρήση των παραμορφωτικών φακών των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για εμάς τους ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, η τυραννία της βλακείας της αποχωρούσας Κυβέρνησης κλονίζεται και ετοιμάζεται να λάβει τον οριστικά απροβίβαστο βαθμό της σε ακριβώς 72 μέρες από σήμερα. Μαζί της θα εξαφανιστούν και όλα τα καινά πολιτικά ήθη που κόμισε την τελευταία 5ετία: ο διχασμός, η μισαλλοδοξία, η σπίλωση της αντίθετης άποψης, η συνθηματολογία των καρπαζοεισπρακτόρων. Με μια λέξη: η περιρρέουσα.

Ένα άλλο στοιχείο της δημοσκόπησης, αλλά και άλλων ερευνών που διενεργούνται, είναι η συνεχής πτώση των ποσοστών του κ. Παπαδόπουλου. Η είδηση εδώ δεν είναι η πτώση των ποσοστών, η είδηση είναι αυτή η ίδια η ύπαρξή τους! Και εξηγούμαι: όλοι μας κινούμαστε σε διάφορους δημόσιους χώρους: παρέες, επαγγελματικό περιβάλλον, οικογένεια. Έχω συναντήσει υποστηρικτές του κ. Χριστόφια, γνωρίζω μελλοντικούς ψηφοφόρους του κ. Κασουλίδη, τις προάλλες μάλιστα είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα αμετανόητο «Θεμιστοκλεϊκό». Δεν έχω όμως συναντήσει πουθενά έναν άνθρωπο που να πει ευθαρσώς ότι ψηφίζει τον κ. Παπαδόπουλο! Η απορία μου είναι εύλογη: αυτό το 30,5% που κρύβεται; Συμπολίτες μου, μην ντρέπεστε, δηλώστε το! Εκτός πάλι κι αν οι δημοσκοπήσεις έχουν βάλει στον αναπνευστήρα τα ποσοστά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδηθούν οι εντυπώσεις. Ανεξαρτήτως της εξήγησης του φαινομένου, εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι για τον κ. Παπαδόπουλο οι εκλογές είναι χαμένες από χέρι;

6.12.07

...Money Makes the Vote Turn Around...

...Because Tassos loves you...

Αποδεκτός ο Χριστόφιας

Αντιγράφω από τον Φιλελεύθερο.

ΥΠΟΔΟΧΗ ηγέτη επεφύλαξαν προς τον Δημήτρη Χριστόφια πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο κ. Χριστόφιας έγινε δέκτης εγκωμιαστικών σχολίων και έκφρασης στήριξης προς την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τον υποδέχθηκαν σε επίπεδο διευρυμένου προεδρείου της Ομάδας και είχαν μαζί του διεξοδική συζήτηση.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, εμφανώς ικανοποιημένος, ανέφερε ότι για πρώτη γίνεται μια τέτοια κίνηση εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών, η οποία εκλαμβάνεται τόσο ως στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, όσο και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Δημήτρη Χριστόφια.

Αρκετοί συν-γράφοντες και συν-σχολιαστές στο μπλογκ προσπάθησαν να πείσουν ότι ο Χριστόφιας δεν θα είναι αποδεκτός στους κύκλους της Ε.Ε. λόγω της ιδεολογίας την οποία ασπάζεται. Κάποιοι μάλιστα είχαν σοβαρές ενστάσεις κατά πόσο μπορεί να αντικριστεί σαν σοβαρός σύγχρονος πολιτικός.

Η πιο πάνω είδηση, και μάλιστα από τον κάθε άλλο παρά υποστηρικτή του Χριστόφια "Φ", έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι εκτιμήσεις τους είναι λανθασμένες. Η δική μου άποψη είναι ότι μπορεί ο Κασουλίδης να κουβαλά μια σεβαστή πείρα σε σχέση με το τρόπο προσέγγισης και χειρισμού των ζητημάτων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, όμως και ο Χριστόφιας σαν Πρόεδρος της Βουλής και σαν δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος του κράτους, απόδειξε ότι μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικά στερεότυπα και δογματισμούς.

By the way, που εν ο Ομήρου σιόρ;

4.12.07

Mikellides for Jimmy

Now that is quite something, our psychedellic doctor Yiangos Mikellides urges his audience to vote for Jimmy. The reason is, according to Mikellides, that those who are behind Jimmy, are basically the best raw intellect left standing in the land. Impressed I am that, despite the weekly satire of what is commonly known as The Banana Republic, our good doctor has something to look forward to in Cypriot politics. Are you not?

3.12.07

Γιαννάκη Ονήρου σε ψάχνουν

06/11/2007 - Socialists set out demands on reform in Turkey.The European Parliament Socialist Group today, 6 November 2007, stepped up its demands for renewal of the reform process in Turkey, following a critical report by the European Commission.

Key Socialist demands included repeal of a controversial law on insulting Turkishness, which has led to legal action against major authors, and military withdrawal from Cyprus in return for financial aid from the EU and direct trade with Northern Cyprus.

Socialist Group spokesmen on a parliamentary report on Turkey – Jan Marinus Wiersma and Hannes Swoboda – said today:

"We share the disappointment of the European Commission at the slowdown in reform in Turkey. This was understandable, up to a point, in the past election year. But now that Mr Erdogan has a strong mandate, he should seize this opportunity to restore the reform process.

"Article 301, which is the law on insulting Turkishness, should be abolished as soon as possible.

"As far as the Kurdish question is concerned, the conflict with the PKK in the south east of the country and in the Iraqi border area should not be a reason to slow the reform process. This problem cannot be invoked as an alibi for failing to find a peaceful solution within Turkey for the Kurdish question.

"In the past, Mr Erdogan has described the Kurdish issue as a political, economic and social question. He should continue on that track and not turn it into a purely military or political issue.

"The Socialist Group will continue to fight for full implementation of the EU promise for financial aid and direct trade for Northern Cyprus. But Turkey has to fulfil its promises and should be ready in the event of a solution to withdraw its troops from Northern Cyprus."

http://www.socialistgroup.org/gpes/newsdetail.do?lg=en&id=59023&href=home

Γιαννάκη?

Αντίθετες πορείες

Χτες είχαμε δύο ενδιαφέρουσες και σημαντικές ψηφοφορίες.

Στη Ρωσία, Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση του αφού το κόμμα του εξασφάλισε πέραν του 60% στις εκλογές. Οι ψηφοφόροι επιβράβευσαν τον αυταρχισμό, τον συγκεντρωτισμό και την επιβολή. Δυστυχώς η Ρωσία διολισθαίνει ολοταχώς πίσω προς τη δικτατορία.

Από την άλλη είχαμε τη μεγάλη έκπληξη στη Βενεζουέλα, όπου οι ψηφοφόροι απέρριψαν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθούσε ο Τσάβεζ με στόχο να καταστήσει τον εαυτό του ισόβιο παντοκράτορα. Ο λαϊκισμός έχει φαίνεται και τα όρια του.

Αυτή είναι η δημοκρατία. Με τα καλά της και με τα κακά της, είναι ότι καλύτερο έχουμε.

1.12.07

Αφιερωμένο στον Δαίμονα.

Κατηγορίας ΧΧΧ

Κατάλληλο μόνο για ενηλίκους

Έλα μέσα ρε ξημαρισμένε τζαι πε μας ήντα που θέλεις.

Δικό σου