22.1.09

Μαθήματα ΑΚΕΛικής δημοκρατίας

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας, δήλωσε ο νεοκλεγείς Γ.Γ. του κόμματος κος Άντρος Κυπριανού.

Μάλιστα. 105 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων έμμισθοι του κόμματος, μαζεύτηκαν σε μια αίθουσα και υπό συνθήκες συσκότισης και αδιαφάνειας εξέλεξαν τον εκλεκτό του Μεγάλου. (Δείτε την ανάρτηση του Λεξιπένητα για περισσότερα επ' αυτού.)

Αλλά από τα πολλά αστεία που λέχθηκαν χτες το βράδυ, αυτό που κερδίζει το πρώτο βραβείο είναι η αναφορά του Μεγάλου στην εποχή που αυτός ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Ήταν τότε δύσκολοι καιροί λέει, γιατί τότε είχε υπήρχε ομάδα η οποία είχε μετατρέψει το κόμμα σε λέσχη συζητήσεων.

Ωιμέ! Καλά, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σοβαροί; Ο κομμουνισμός ανά την υφήλιο κατέρρεε και αυτοί ήθελαν να το συζητήσουν; Να προβληματιστούν; Μα καλά, μια ζωή στο ΑΚΕΛ δεν ήξεραν ότι το κόμμα γνωρίζει καλύτερα; Ευτυχώς τους ξεμπάρκαρε ο Μεγάλος και το κόμμα επανήλθε στην κατάσταση νιρβάνας.

Προσδοκούμεν σε ενσωμάτωση των δημοκρατικών αρχών του ΑΚΕΛ και στο πολίτευμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αμήν.

19 comments:

Anonymous said...

Συμφωνώ. Η μη-άμεση δημοκρατία είναι πολύ προβληματική. Σκεφτείτε στην Ελλάδα ας πούμε που τριακόσοι βουλευτές ψηφίζουν Πρόεδρο και Πρωθυπουργό εκπροσωπώντας δέκα εκατομμύρια κόσμο. Σκατά για δημοκρατία.

Βασικά πρέπει να γίνεται πάντα παλλαϊκό συλλαλητήριο, όπου να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι πολίτες, και η εκλογή του νέου Γ.Γ. να γίνεται δια βοής. Πιο διαφανής διαδικασία δεν υπάρχει.

Φιλάκια.

Anonymous said...

O kommounismos ekaterrefse.Eshi kanena sistima pou en ekaterrefse?

Aceras Anthropophorum said...

Ριψάσπις σπάνια μιλάς άλλά άμα μιλήσεις τα λες όλα συμπεπυκνωμένα σε 3 γραμμές και σε χαίρομαι.

Ίλαντρος said...

Ριψάσπιδα,

ενήστευκες πολλήν τζαιρό για να σκεφτείς έτσι κοτσάνα; Φαντάσου, ενθουσίασες τζιαι τον Ασέρα!

Ίλαντρος said...

Αλλά ρε Ασέρα, έχω μιαν απορία. Τζείνα ούλλα τα ωραία που μας λαλείς κάθε τόσο για την άμεση δημοκρατία στην Ελβετία, την αποκέντρωση, τη συμμετοχή του λαού τζιαι τα γκραςρουτς, τι τα έκαμες; Ή μήπως τζείνα εν κάμνουν για μας τους άγριους;

Aceras Anthropophorum said...

Τζιαι η έμμεση δημοκρατία είναι δημοκρατία. Στην Ελβετία ψηφίζουμε άμεσα για τους νόμους. Φκάλλουμε βουλευτές τζιαι γερουσιαστές οι οποίοι φκάλλουν ομοσπονδιακό συμβούλιο που κυβερνά. Ο Λαός θα ήταν ανίκανος να φκάλει 2 γαλλόφωνους, έναν Ιταλόφωνον τζιαι 4 γερμανόφωνους (όπως ήθησται για να κραθούν τα ισοζύγια) την στιγμήν που είναι 80 % γερμανοί, 18% Βράντζιοι τζιαι 2% Ιταλοί. Θα έφκαλλεν 7 γερμανόφωνους, άρα τζιαι η Ελβετία, σκατά δημοκρατία.

Τζιαι τους Κυπραίους αν τους άφηννες μόνους τους θα εφκάλλαν πάντα 7 ελληνόφωνους. Στην προκειμένην περίπτωση συμφωνώ με τον Τταλάτ τζιαι όχι με τον Χριστόφιαν. Η άμεση δημοκρατία δεν είναι βολική τζιαι δεν εξυπηρετεί τον στόχον για την όσον το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερην εκλογήν αυτού που θέλει ο λαός.

Ίλαντρος said...

Συμφωνούμε τότε, έχω γράψει αρκετές φορές ότι ο Χριστόφ κάνει μεγάλο λάθος να επιμένει στην εκλογή προέδρου-αντιπροέδρου σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Συνεπώς δεν είμαι εναντίον της έμμεσης δημοκρατίας. Όχι όμως και να φτάνουμε στο σημείο να παρομοιάζουμε τον τρόπο εκλογής του ΓΓ του ΑΚΕΛ με το τρόπο που εκλέγεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ή ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Για να μην τρελαθούμε δηλαδή....

Anonymous said...

Δε φταίω εγώ ούτε η νηστεία που τα γραφόμενα σου είναι τόσο προβλέψιμα που μπορεί να σου απαντήσει κάποιος ένα πενηνταήμερο πριν τα γράψεις.

Φιλάκια.

Ίλαντρος said...

Τις σκέψεις σου περι δημοκρατίας, Ριψάσπιδα, τις σκέψεις σου κι άσε τις εμμονές σου και τις δικές μου. Πες μας, σε ικανοποιεί η ΑΚΕΛική δημοκρατία;

Anonymous said...

Δεν σε ενδιαφέρουν οι σκέψεις μου ή και κανενός άλλου. Φαίνεται από το ύφος και το περιεχόμενο της καταχώρησης σου και των σχολίων σου. Θέλεις να διδάξεις όσους δεν είναι εσύ και μάλιστα μαστιγώνοντας τους λεκτικά κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Θέλεις να σιγοντάρουμε την πεποίθηση σου ότι το ΑΚΕΛ είναι η προσωποποίηση του κακού.

Αν η καταχώρηση σου είχε ουσία θα μπορούσε να φέρει ένα καλό διάλογο για τις φράξιες στο ΑΚΕΛ, για την επιρροή Χριστόφια προ και μετά της εκλογής νέου Γ.Γ., για την επιλογή του να υποστηρίξει τον Άντρο υπόγεια αντί με τον ίδιο τρόπο που διορίστηκε ο ίδιος από τον Εζεκία, για την επιλογή Κατσουρίδη να δοκιμάσει έστω και αν ήξερε ότι θα χάσει, για τα μελλοντικά σχέδια Άντρου και Κατσουρίδη και χίλιες άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος της διαδοχής.

Αντί αυτού έγραψες αυτά που έγραψες, με το ύφος που τα έγραψες, και εισέπραξες σχόλια στο ίδιο πνευματικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.

Aceras Anthropophorum said...

ριψάσπιδα αν έκαμνες μπλογκ σίουρα θα εθκιάβαζα κάθε άρθρον σου. Όι γιατί συμφωνώ με αυτά που συνήθως λαλείς. Έχει μπλογκς με των οποίων το περιεχόμενον συμφωνώ αλλά με σκοτώνννουν από ανία. Θα σε εθκιάβαζα για τον τρόπον που γράφεις.

Roza Luxemburg said...

Η δημοκρατία του Μεγάλου είναι καταπληκτική. Ο καϋμένος ο Άντρος -καλή του ώρα, έν φταίει τούτος- θα τραβά τα μαλιά του όταν καταλάβει τι έπαθε. Που την μιαν θα έχει τις διαταγές του King Size να εκτεέσει, και από την άλλη θα ακούει φωνές για τες ματσουτζιές που θα κάμνει στες τηλεοράσεις και αλλού.

Πολύ απλά ο "Εθνάρχης της Αριστεράς" όπως θέλει να τον αποκαλούν, έθελεν κάποιον που να τον ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ, και αυτός δεν θα μπορούσε να είναι ο Κατσούρας.

Κρίμα. Ειδικά τωρά που άρχισα να πείθομαι για το μέλλον της αριστεράς στην Κύπρο.

Anonymous said...

Τα περί δημοκρατίας στο ΑΚΕΛ μόνο άσχετους ή εθελοντικά τυφλούς θα μπορούσαν να πείσουν.

Όμως... με έκπληξη παρακολουθώ κάποιους να μιλούν για το πως ο Άντρος θα είναι υποχείριο του Δημήτρη μου, Δημήτρη μου ... ενώ προσπερνούν αυτό που οι ίδιοι λεν, ότι δλδ. ο Κάτς θα κάνει ότι θέλει ο ίδιος. Το ζητούμενο για ένα ΓΓ είναι να κάνει ότι θέλει αυτός ή να είναι εκφραστής του κόμματος και της ιδεολογίας που αντιπροσωπεύει;

Η δε περίπτωση ... όπως ο Άντρος είναι εξαρτημένος από τον Δημήτρη μου, Δημήτρη μου... ο Κατς να είναι εξαρτημένος από τρίτους... μας διαφεύγει εντελώς;

Ίλαντρος said...

Ριψάσπιδα, δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Αν δεν με ενδιέφεραν οι απόψεις των άλλων δεν θα αφιέρωνα πάρα πολλές ώρες να συζητώ σε αυτό το χώρο. Τα αρχεία είναι εκεί, ψάξε τα αν αμφιβάλλεις.

Τις απόψεις μου για την εκλογή ΓΓ στο ΑΚΕΛ τις κατέγραψα νηφάλια στην ανάρτηση του Λεξιπένητα. Η ανάρτηση εδώ προφανώς γράφτηκε με σαρκαστικό ύφος. Εσένα γιατί σε ενόχλησε; Μήπως επειδή είναι αλήθεια;

Πες μας Ριψάσπιδα, σε εκφράζει η ΑΚΕΛική δημοκρατία;

Anonymous said...

Προφανώς και το σχόλιο μου γράφτηκε σε σαρκαστικό ύφος. Απάντησα δηλαδή στο ίδιο ύφος που έγραψες. Εσένα γιατί σε ενόχλησε;

Υ.Γ.: Η ερώτηση είναι ρητορική, είναι εμφανές γιατί σε ενόχλησε.

Anonymous said...

Παρεμπιπτόντως, επειδή με εξέπληξε η θέση σου ότι μπορούσες να πεις νηφάλια άποψη για το ΑΚΕΛ, διάβασα τα σχόλια στο Λέξη Πένητα. Στη συνολική συνεισφορά σου των 3 σχολίων, είπες ότι είναι μέτριας εμβέλειας, αγκυλωμένος και άχαρος, ότι δε δούλεψε ποτέ, ότι επιλέγηκε γιατί είναι ελεγχόμενος και ειρωνεύτηκες τη μετεκπαίδευση του στην Ιταλία.

Μετά σου υπέδειξαν ότι ο ανθρωπος ήταν καθηγητής στο ΑΤΙ, ένας μαθητής του και ένας συνάδελφος του τον χαρακτήρισαν έξυπνο, εργατικό, δραστήριο και έντιμο (και άλλα διάφορα θετικά). Επίσης άλλα άτομα σου υπέδειξαν ότι διακατέχεσαι από εμμονές και ότι αδυνατείς διαχρονικά να γράψεις οτιδήποτε αξιόλογο για το ΑΚΕΛ.

Όλοι φυσικά που διαφωνούν μαζί σου είναι κομματόσκυλα. Όταν υποδεικνύουν ότι λες αναλήθειες είναι υπερβολικοί. Όταν σαρκάζουν τις εμμονές σου είναι εχτός θέματος.

Ξανθή που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο και μόλις την πήρε τηλέφωνο ο άντρας της, έχοντας ακούσει από το ραδιόφωνο ότι κάποιος πάει ανάποδα, για να την προειδοποιήσει: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!

Αρκετά το ξεχείλωσα. Καληνύχτα.

Ίλαντρος said...

Φυσικά εντελώς τυχαία παρέλειψες να αναφέρεις ότι έγραψα ότι είναι καλός άνθρωπος.

Είχα πει ότι δεν δούλεψε ποτέ εκτός από το ΑΚΕΛ. Σε αυτό βασίστηκα στα βιογραφικά που έγραψαν οι εφημερίδες. Όταν κάποιος μου το υπέδειξε, αναγνώρισα αμέσως το λάθος. Εν πάσει περιπτώσει, δεν υπονοούσα ότι επειδή είναι έμμισθος του ΑΚΕΛ είναι τεμπέλης, εννοούσα ότι κινείται σε πολύ στενά κομματικά πλαίσια. Και ναι, αυτό δημιουργεί αγκυλώσεις.

Το αν είναι άχαρος ή όχι είναι υποκειμενικό. Και ο Λεξιπένητας αυτό είπε αλλά δεν σε ενόχλησε. Παρομοίως και για τη μετριότητα. Εγώ έτσι τον εσύγκοψα. Για τον Κατσουρίδη έγραψα πολλές φορές ότι είναι εξαιρετικά ικανός. Γράφω και θετικά και αρνητικά, απλώς εσύ επιλέγεις να προσπερνάς τα θετικά. Η αλήθεια είναι ότι γράφω πιο πολλά αρνητικά για να γίνεται συζήτηση, αφού οι πιο πολλοί εδώ είστε ΑΚΕΛικοί.

Άμα μάθεις να συνομιλείς με βάση το θέμα και όχι με βάση το ποιος το λέει, ίσως μας πεις και τις απόψεις σου περί ΑΚΕΛικής δημοκρατίας.

Αρριβετέρτσι.

Anonymous said...

¨...αφού οι πιο πολλοί εδώ είστε ΑΚΕΛικοί..."

Let's count, shall we?

Εγώ δεν είμαι ΑΚΕΛικός.

Next?

Anonymous said...

Κάπου καταλήγουμε σιγά σιγά. Γιατί άραγε, ενώ πολλοί γράφουν επικριτικά για το ΑΚΕΛ, μόνο εσύ συγκεντρώνεις από ανώνυμους και ψευδώνυμους σχολιαστές την ίδια διαπίστωση (ότι στάζεις φαρμάκι);

Ίσως έχουν βαλθεί όλοι να προστατεύσουν το ΑΚΕΛ, αν και από ότι καταλαβαίνω ούτε ο Αγρινός, ούτε ο Λεξηπένητας, ούτε ο Ακέρας είναι ΑΚΕΛικοί. Ούτε εγώ είμαι. Ίσως έχουν όλοι προσωπική βεντέττα μαζί σου. Ίσως είναι μια μεγάλη συνομωσία. Ίσως είναι μαζική παράνοια.

Ίσως να υπάρχει μισή πιθανότητα στο τριεκατομμύριο όντως να εκπέμπεις εμπάθεια;