Τόπι τόπι Μίμη.
Τόπι τόπι Έλλη.
-Κυρία είνταν πουν το τόπιν; αρώτησα.
-Δεν λέμε είνταν πουν. Λέμε τι είναι.
-Κυρία τι είναι το τόπι;
-Είναι η μπάλα.
-Η μάππα;
-Η μπάλα.
-Αααα!!
-Δε λέμε Ααα.
Έτσι αρκέφκει το σκάλισμα κοινωνικής συνείδησης.
Πρίν καν να μας μάθουν να δκιαβάζουμε Ι ι ι , Ο ο ο ήταν οι εικόνες. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Μετά την εικόναν με την νεκκλησιάν, (την εκκλησία λέει η δασκάλα), ήταν η εικόνα η γιορτή. Πόσες ώρες εχάζεψα τζιείνες τες εικόνες... Ο πρώτος μαθητής ντύνεται εύζωνας.
Μέχρι τον Μάρτη ξέρουμε τζιόλας να θκιαβάζουμεν. Εικοστή πέμπτη Μαρτίου.
Επειδή τα βιβλία έρχονται εκ της μητρός πατρίδος δεν γράφουν για την πρώτην Απριλλίου. Θα μας δώσουν φυλλάδια του πολυγράφου τζιαι θα μάθουμε
Ήταν πρώτη, Απριλίου, της Εόκα η Αρχή
που ακούστηκε στην Κύπρο, η φωνή του Δηγενή
Άσχετον αν η μουσική υπόκρουση ήταν αποτυχυμένη.
Πάσχα, άγια πάθη,
Τζιαι φτάνουμε στην πρωτομαγιά.
Πρώτη μαΐου
κι απ΄τη Βαστίλη
Ξεκινάνε, οι καρδιές των φοιτητών
Μέσα στους δρόμους, μέσα στο πλήθος
Ψάχνω στους δρόμους, ψάχνω στο πλήθος,
Που ειν΄το κορίτσι, το κορίτσι π΄αγαπώ.
Η πρώτη Μαΐου για τα αθώα παιδάκια της Α τάξης του δημοτικού σχολείου Κάτω Βαρωσίων ήταν η μέρα των φκιόρων. Συγνώμη, των λουλουδιών (να μην μας κάμει τέττε τζιαι η κυρία δασκάλα που μιλούμε χωριάτικα). Η αργία ήταν για τα λουλούδια. Ας μη ξεχνάμε η μητέρα που μας έστελνε τα βιβλία τότες γαμιώτανε με συνταγματάρχες τζιαι στρατηγούς.
Ημέρα των φκιόρων αύριο. Αν θέλετε να δείται τζιαι τίποτε άλλο που φκιόρα
πηαίννετε στην Πεό για τα περαιτέρω αν είστε παραδοσιακοί αρκάτες, πρώην αρκάτες, παίδες, αγγόνια, δισάγγονα αρκατών με ταξικόν προσανατολισμό. Bir Mayis - Πρώτη Μαίου, τζιαι θα μιλήσει τζιαι ο kardas που την Dev -is. To ενημερωτικό φυλλάδιο είπαν μου για πρώτη φορά έφκηκε στα ελληνικά, στα τούρτζικα, τζιαι άλλες γλώσσες της εργατικής τάξης.
πηαίννετε στου Γληόρη για τα περαιτέρω αν είστε κουλτουριάρηδες, αριστεροί της μόδας, ανάρχες αυτόνομοι, τροτσκιστές, μαοιστές, κομμουνιστές Μ Λ, κομμουνιστές Κ Λ, επαναπροσεγγιστές, εργάτες της πέννας, ακόμα τζιαι εργάτες του κούσπου να είσαστιν δεν θα σας πουν όι.
Θωρείτε, παρόλην την εθνική διαπαιδαγώγηση τίποτε δεν εκόλλησε πάνω μας. Ελαλούσαν μας για φκιόρα εφκήκαμεν οικολόγοι να τους χαλούμεν την οικονομικήν τους τάξη. Ελαλούσαν μας για έθνος, εφκήκαμεν επαναπροσεγγιστές τζιαι επαντρεφτήκαμεν με ξένες να ξημαρίσουμεν το γαίμαν της φυλής.
Ξέρετε γιατί; Είναι διότι παράλληλα με τον βίον της Άννας, του Μίμη τζιαι της Έλλης, ακούαμε τζιαι αυτά