23.1.08

Μα ξέρω; Αλόπως...

Τελικά οι πιεστικές ερωτήσεις έχουν αποτελέσματα και ρίχνουν μάσκες και προσωπεία. Τρανή απόδειξη η προεκλογική εκπομπή του ΡΙΚ, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου όπου καλεσμένοι ήταν ο κύριος Συζόπουλος, η κυρία Θεοχάρους, ο κύριος Στεφάνου, ο κύριος Ηγουμενίδης και τηλεφωνικώς από τις Βρυξέλλες ο κύριος Ματσάκης.
Στις έντονες ερωτήσεις των επιτελείων των ανθυποψηφίων του Τάσσου Παπαδόπουλου "γιατί ο πρόεδρος έστειλε επιστολή στον Κόφι Αναν για αλλαγές στο σχέδιο Αναν μετά που ο λαός το είχε απορρίψει εφόσον διαφωνούσε κάθετα με την όλη φιλοσοφία του [σχεδίου] και ποτέ δεν θα το έκανε αποδεκτό;" ο κύριος Συζόπουλος δεν άντεξε. Χαρακτηριστική η απάντηση του: "δεν γνωρίζω γιατί ο πρόεδρος έκανε αυτό που έκανε. Προφανώς δεχότανε έντονες πιέσεις από κάποιους...".
Τα ερωτήματα λοιπόν που βγαίνουν από αυτή την δήλωση είναι σκληρά:
α. Πως ο κύριος Συζόπουλος κι η ηγεσία της ΕΔΕΚ υποστηρίζουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο αν δεν ξέρουν να απαντήσουν αυτό το καυτό ερώτημα;
β. Τρία και μισό χρόνια μετά, γιατί δεν τον ρώτησαν να μάθουν;
γ. Πως υπερασπίζονται με τόσο πάθος τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον παρουσιάζουν σαν τον άνθρωπο που είχε την πιο σταθερή θέση όσο αφορά το σχέδιο Αναν όταν ο ίδιος ο πρόεδρος την μια το ήθελε, την άλλη το θεωρούσε σαν βάση λύσης μετά το απέρριψε, έπειτα ήθελε απλά λίγες αλλαγές πάνω του και τώρα το αναθεματίζει θέλοντας ΝΕΑ βάση λύσης;
δ. Ακόμη κι αν δεχτούμε σαν απάντηση πως το έκανε επειδή δεχότανε πιέσεις από κάποιους άλλους, τότε που είναι οι αντιστάσεις του για τις οποίες τον διαφημίζουν και τον προβάλλουν σαν τον σωτήρα μας;
ε. "Αυτός ο άνθρωπος" με τις τόσες αντιστάσεις, που θεωρεί εαυτόν ως τον έναν και μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να αντισταθεί στις επιβολές των ξένων, γιατί έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ και ζητούσε αλλαγές πάνω στο σχέδιο Αναν ακόμη και μετά που το απορρίψαμε;
Αναπάντητο έμεινε κι ένα ερώτημα που έθεσε ο κύριος Ηγουμενίδης που εκπροσωπούσε εκεί τον κύριο Θεμιστοκλέους. Περίπου η ερώτηση ήταν:
"επανέφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος την Καρπασία και μας λέει πως έστειλε επιστολή για να την διαπραγματευτεί. Δηλαδή, ακόμη κι αν μας την έδιναν την Καρπασία δώρο, θα δεχότανε δηλαδή το σχέδιο Αναν; Αφού το θεωρούσε διχοτομικό! Προς τι δηλαδή έστειλε επιστολή; Για να ζητήσει να διαπραγματευτεί κάτι που θα το απέρριπτε έτσι κι αλλιώς;".
Εδώ ο λαλίστατος άλλες φορές κύριος Συζόπουλος δεν ξαναείπε "μα ξέρω; Αλόπως..." όπως πιο πάνω. Απλά το προσπέρασε...

5 comments:

Yiota said...

ένα ξέρω στα σίγουρα και αυτό είναι πως οι Τούρκοι (της Τουρκίας γενικότερα) παρακαλάνε να ξαναβγεί ο Τάσσος. Μήπως έχει ψάξει κανείς από σας το βαθύτερο νόημα του ΟΧΙ? Αφού στην ουσία χατήρι τους έκανε μιας και δεν ήθελε πάρει πίσω εδάφη και τους τα δωσε στο πι και φι με τα κροκοδείλια δάκρυα. Παρακαλάνε να ξαναβγεί Τασσος για να μην πάρουμε τα εδάφη μας πίσω. Άρα Τασσος και Τουρκοι πάνε μαζί :)

the Idiot Mouflon said...

Άτζιαπης σου...;

Λεξικό "Το Κυπριακό Ιδίωμα" του Ρόη Παπαγγέλου, Εκδ. ΙΩΛΚΟΣ...
Άκιαπ)ε)ις: (τ. acaba) λες, τάχα(τες), μήπως, int. could it be?, can it be (so)?, is it so?

Aceras Anthropophorum said...

Αυτόν που λαλείς Γιώτα αυτοανερεί την ίδιαν την κατηγορίαν προς τον Τάσσον. Αν δηλαδή οι Τούρκοι θέλουν να βγεί ο Τάσσος για να μην λυθεί το κυπριακόν σημαίνει ότι στην ουσίαν λύσην δεν θέλουν τζαι απλά κάμνουν τσιαλιμούθκια (προσποιούνται ότι θέλουν) για να κάμνουν την εξωτερικήν τους πολιτικήν ανενόχλητοι απο την κατοχή. Εάν όμως οι τουρκοι στην παργματικότητα δεν θέλουν, τζαι πρόεδρον που θέλει να φκάκουμεν, λύση γιοκ. Άρα τζαι ο Τάσσος να φκεί τζαι ο Κασουλίδης το ίδιον είναι για το Κυπριακόν. Δυστιχώς αυτή η υπόθεση δεν είναι πνεύμαν όπως αυτόν που προσπαθώ να σου πουλήσω με την πρώτη λλίον προκλητική απόφανση. Το ότι ο Ταλάτ άρχισεν να κατηγορά τον Χριστόφια με ανυσηχεί πολύ. Πιό πολύ του να ξαναβγει ο Τάσσος.

AXL said...

Acera

Vres tin sinentefksi tou Talat ston Astra xthes.

Daemon said...

Η Γιώτα έχει απόλυτο δίκαιο(αφού να φανταστείς σκέφτομαι να γίνω χριστιανός, τώρα τελευταία ανακάλυψα τα βιβλία ενός δικού μου χριστιανού, του γνωστού και ως Στυλιανού Αττεσλη η Δάσκαλου τζιε θα τον μελετήσω), οι Τούρκοι ποτέ δεν ήθελαν λύση και δεν καταλαβαίνω γιατί μαλακίζεσται με τα αυτονόητα.

Οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν να δεχθούν λύση μετά από τεραστία πίεση από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, όταν πχ δεν μας δεχόταν η Γερμανία στην Ευρώπη με άλυτο το Κυπριακό(και προφανώς καλά έκαμνε) οι Αμερικάνοι με παρέμβαση τους οδήγησαν τους γερμανούς στο αδιέξοδο όπου για να εξασφαλίσουν το ναι της Τουρκίας οδήγησαν την Ευρώπη(μεν απορείτε που μας φτύνουν τζιε που θα μας φτύνουν χειρότερα αν φκαλουμε τον μουννιστη σας) στο να αποδεχθεί την Κύπρο με άλυτο το Κυπριακό.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν να δεχθούν κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν δέχθηκαν, καθώς το ζητούμενο τους είναι να διατηρήσουν το στρατηγικό τους πλεονέκτημα για να μπορούν να εκβιάζουν την δύση.

Ο μασόνος Τασσος που προφανώς αυνανίζεται κοιτώντας τον ανατολικό άξονα στην ουσία είτε συνειδητά είτε λόγο ψυχικής ανωμαλίας (δεν αποκλείεται, φαίνεται τζιε στην όμορφη φάτσα του) στην ουσία εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Ρωσίας που σαν βασικό της στόχο για την περιοχή έχει την πρόκληση εμποδίων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη η οποία θα τους στοιχίσει πέρα από τα δισεκατομμύρια που θα χάσουν από την παροχή ενέργειας και ανυπολόγιστο στρατηγικό κόστος.

Άρα εκ τον πραγμάτων είναι παντελώς γελοίος αυτός που πιστεύει ότι η Ρωσία θέλει λύση του Κυπριακού, φυσικά και στο παρελθόν μας την έμπηξαν όταν ήταν Σοβιετική μαλακία, όταν μετά τις ανωμαλίες Μακάριου στην υπόθεση Ατσιενσον μας οδήγησαν με έναν άλλο αρχιμασονο καραγκιόζη τον Αντρέα Παπανδρέου στην Σοβιετική μαλακία για να μας το λύσει τάχα μου καλυττερα, σε ένα θέμα που ήταν εντελώς εκτός της δύναμης της, καθώς ήταν θέμα μεταξύ τριών χωρών μελών του ΝΑΤΟ και μας έδειξαν και τότε πόσο αγαπούν τους κολογλυφτες όταν υιοθέτησαν τις θέσεις της Τουρκίας στο 100% και τους έκαμαν και δωρεά εξοπλισμού.

Φυσικά το ποιος ήταν ο ρόλος του Αντρέα και γιατί κουρτισε τους δικούς μας ηλίθιους να κάμουν αυτήν την υπέρτατη ηλιθιότητα είναι μεγάλο θέμα, όπως και το κόστος αυτής της ηλιθιότητας που μας έβαλε στο επίκεντρο του ψυχρού πόλεμου με αποτέλεσμα την εισβολή.

Έχω πολλές πληροφορίες για το θέμα(όπως τζιε καραγκιόζηδες που σας περιπαίζουν γιατί έτσι τους έμαθαν, γνωρίζουν τι έγινε) αν ενδιαφέρονται για διαφωτισμό οι μουννιστες.

Ενδιαφέρον επίσης είναι η παραδοχή της Ρωσίας ότι στην υπόθεση με το ψήφισμα τους συμβουλίου ασφαλείας στην ουσία εξυπηρετούσαν την Τουρκία και για αυτό δέχθηκαν μεγάλα ανταλλάγματα, καθώς είναι ηλίθιος αυτός που πιστεύει ότι οι Τούρκοι ήθελαν να πούμε ναι, όπου προσπάθησαν να μεταφέρουν όλες αυτές τις ασάφειες, (που όμως για όσους λειτουργεί ο εγκέφαλος τους είναι φανερό ότι ήταν ανούσιες) με σκοπό την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, όπως πχ έπαιξαν ωραία το παιχνίδι τους ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι τζιε χαρούμενοι που ήταν να σσιχτιριστουν που την Κύπρο τζιε να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό χάος στην Τουρκία σε σύγκρουση στρατιωτικών και πολιτικών. Ο Τασσος το μόνο που στην ουσία έκαμε ήταν να τους στήσει κώλο γιατί όλοι γνώριζαν ότι δεν ήθελε λύση, όταν μάλιστα έκαμνε συναντήσεις με τον εκπρόσωπο της Τούρκικης χούντας στην Κύπρο (τον Ντεκτας) για να πουκουππισουν το σχέδιο.

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν καταλαβαίνει πόσο μαλάκας είναι και αν ότι κάμνει το κάμνει συνειδητά, καθώς αν ήταν αρχιδατος(ο γελοίος ευνουχισμένος να πούμε με τον στρατό ηλίθιων ευνουχισμένων γλυφτων που εν τη απουσία πούτσας γλύφουν κώλους) όπως παραμυθκιαζει τους ηλίθιους ποτέ δεν θα δεχόταν την αποενοχοποίηση της Τουρκίας, όταν μάλιστα υπέγραψε την έναρξη τον ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκιας ανεφ ανταλλάγματος, όπου υπέγραψε και τα συγχαρητήρια του προς την Τουρκία που έκαμε γενναίες προσπάθειες για την λύση.

Δηλαδή μετά τα συγχαρητήρια του Τασσου γιατί και με ποιο πρόσχημα μπορούν οι Ευρωπαίοι να εξαναγκάσουν ξανά την Τουρκία σε πορεία λύσης?

Το μόνο που θα γίνει αν μας βάλουν σε μια τέτοια διαδικασία (και εδώ έχει δίκαιο ο Τάσος αν δεν το γνωρίζει ότι είναι άχρηστος μαλάκας) είναι να μας οδηγήσουν στο τελικό αδιέξοδο και σε μια μορφή συνομοσπονδίας, όπου στην ουσία η βασική διαφορά με την ομοσπονδία και το Αναν θα είναι ότι οι τ/κ θα έχουν δικαίωμα απόσχισης.