3.5.08

Ανησυχητικός συγκεντρωτισμός, τραγική ημετεροκρατία

Μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών είχα καταγράψει εδώ τους λόγους που θεωρούσα τον Κασουλίδη καλύτερη επιλογή από τον Χριστόφια. Κάποια από τα πλεονεκτήματα του Κασουλίδη ήταν ότι είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες, έχει επαφή με νέους ανθρώπους, πιστεύει στην αξιοκρατία και έχει πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη. Σε κάποια σχόλια αμέσως μετά την εκλογή Χριστόφια είχα εκφράσει προβληματισμό για τη στάση που θα τηρούσε ο νέος πρόεδρος σε θέματα χρηστής διοίκησης.

Δυστυχώς μόλις δύο μήνες μετά οι ανησυχίες μου έχουν επαληθευτεί. Μάλιστα θάλεγα ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ότι τα περίμενα. Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες είχαμε τα εξής:
  • Διορισμός του εγκληματικά ανίκανου Χάρη Θράσου επικεφαλής της ΑΗΚ.
  • Διορισμός στην Επιτροπή Ανταγωνισμού του Κωστάκη Χριστοφόρου, συνταξιοδοτηθέντος στενού συνεργάτη του Χριστόφια και ανθρώπου παντελώς άσχετου με το αντικείμενο.
  • Πρόταση για διορισμό στη θέση του βοηθού ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών άλλου συνταξιοδοτηθέντος δημόσιου υπάλληλου, επίσης παντελώς άσχετου με το αντικείμενο.
  • Διορισμός του παρανοϊκού Άκη Παπασάββα στη θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα.
  • Πόλεμος κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος είναι οικονομολόγος διεθνούς εμβέλειας κι ένας από τους ελάχιστους σε αυτό τον τόπο που κατέχει αξίωμα λόγω της αξίας του και όχι γιατί είναι κουμπάρος.
Κάποιοι θα μου πουν, γιατί δεν μιλάς και για τις Τεχνικές Επιτροπές; Εκεί δεν διόρισε τρανταχτά ονόματα με περγαμηνές; Ναι, το έκαμε. (Παρόλο που θα ήθελα να έβλεπα και κανένα άνθρωπο κάτω των 60, αλλά έστω.) Και αντιστρέφω το ερώτημα. Γιατί δεν διόρισε τρανταχτά ονόματα με περγαμηνές στα σημαντικότερα πόστα του κράτους, σε καθαρά τεχνοκρατικές θέσεις ανεξάρτητων αξιωματούχων; Μήπως γιατί δεν πιστεύσει στην ανεξαρτησία των θεσμών; Μήπως γιατί θέλει να ελέγχει τα πάντα;

Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Κυπριακό. Εκεί μέχρι τώρα ο Χριστόφιας τα πάει πολύ καλά. Όμως στο εσωτερικό μέτωπο οι επιλογές προσώπων που έχει κάνει είναι τραγικά κακές. Δείχνουν προσήλωση στο συγκεντρωτισμό, τον κρατισμό και την ημετεροκρατία. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή θα είναι η κληρονομιά που θα μας αφήσει η διακυβέρνηση Χριστόφια.

44 comments:

Λίβελλος said...

Στις τεχνικές επιτροπές πάμε καλά; Όπως βλέπω στον τύπο, απλά λόγια είμαστε. Πως πάμε καλά από τη στιγμή που η Άγκυρα επιμένει για μη απομάκρυνση εποίκων, για εγγυητικές ιδιώτητες της Τουρκίας, για παρθενογένεση, για λύση δυο κρατών; Και ακόμα δεν φτάσαμε στο περιουσιακό..

Μακάρι να γίνεται πρόοδος όπως μας λένε. Παρόλα αυτά, υπεραισιόδοξους μας βρίσκω και στο τέλος πάντα την πληρώνει ο λαός.

Υπάρχει όμως ένα γενικό συναίσθημα ανάγκης εξεύρεσης λύσης. Ένα λαϊκό μπούχτισμα. Ελπίζω να πανε όλα καλά

Vikar said...

Μα δεν νοιώθεις και εσύ αυτό που νοιώθει όλος ο κόσμος??

Τραβηγμένο απο τα μαλιά είναι, φίλε!

Περίμενε και εν νάβρεις ουσιαστικότερα θέματα για κριτική.

Aceras Anthropophorum said...

Γίνεσαι ολοέναν τζαι πιο προβλέψιμος ρε Ίλανδρε. Ευτυχώς που δεν σ΄αρέσκουν εσέναν οι αθρώποι που διορίζει ο Χριστόφιας διότι αν σου αρέσκαν δεν ήταν να μου αρέσκαν εμέναν που τον εψήφισα.

Τον εγγληματικά ανίκανο Θράσου φαίνεται ότι οι αυτοί των οποίων είναι προϊστάμενος τον εκτιμούν παραπάνω που σένα (από ότι διαβάζω στον τύπο). Αν όποτε έππευτεν αεροπλάνον της Swissair αυτοκτόναν ο υπουργός θα είχαμεν έναν νεκροταφίον υπουργών γεμάτον. Άσε που δεν ήταν της κρατικής εταιρίας.

Ο Παρανοϊκός Παπασάβας ήταν ένας παράγοντας που εσυνέτεινεν σοβαρά για να γινεί πρόεδρος ο Χριστόφιας τζαι νομίζω ότι εν λογικόν να του δώσει θέσην αφού τον εμπιστεύεται. Έθελες να βάλει τον Μαρκίδην; (έθελες δηλαδή, έγραψες το τζαι δαμαί).

Τους άλλους δεν τους ξέρω αλλά ξέρω άλλους γέρους που έβαλεν στην Κυβέρνησην. Την Σωτηρούλλα που ήταν μες την τάξη μου το 1931, τον Στέφανο που είναι ακόμα πιο νέος τζαι έκλεισεν τα 68, τον Νεοκλήν που εν συνήλικος του Κληρίδη, τον Μάρκον Κυπριανού που εν πιο γέρος που τον Παπάν του τον Σπύρον.

Εβρε τίποτε άλλον ή περίμενε ακόμα λλίον. Εκάρτησες να αρκέψεις να φακκάς πουπάνω τους κουμμουνιστές. Βάσταξε, ακόμα 68 μέρες έσιει. Στες 100 ημέρες περιμένω να μας πείς ότι εκαταστράφην η οικονομία που τες κοινωνικές παροχές τζαι την κομμουνιστικήν διοίκησην.

Εχτές ακόμα τζαι στην πρωτομαγιάτικην εκδήλωσηντης σεκ επήεν η υπουργός εργασίας της Πεό.

Aceras Anthropophorum said...

Yλανδρε ετάξαν σου κανέναν υπουργιλλίκκην πον να φκεί ο Αβέρωφ πρόεδρος στες επόμενες εκλογές τζαι έπιασες μάνι μάνι δουλειάν πρίν που την αντιπολίτεύσην:

Πειράζω σε ρέ όι να νευριάσεις πάλε. Πειράζω σε για να κάμεις χάζιν.

Ίλαντρος said...

@Λίβελλος:

Δεν είπα ότι παν καλά οι τεχνικές επιτροπές, είπε ότι έβαλε άτομα με γνώσεις

@vikar

Τι νιώθεις όλος ο κόσμος ρε φίλε; Πες μου για να μην είμαι εκτός κλίματος (εν γένει ή όχι)

@aceras

Δηλαδή εσένα ικανοποιεί σε να διορίζονται ανίκανοι ημέτεροι;

Ώστε τον Θράσου εκτιμούν τον οι υφιστάμενοί του; Τι χαρά. Και για την Ακκελίδου κάποιος μας είπε πριν λίγο καιρό ότι εν ο καλλίττερος άνθρωπος. Και η γιαγιά μου εν πολλά καλός άνρθωπος αλλά εν σημαίνει ότι κάμνει για υπουργός ή για διευθυντής του μεγαλύτερου οργανισμού της Κύπρου. Αυτό είναι το κριτήριο σου ρε Ακέρατε; Ότι εν πολλά καλός άνθρωπος;

Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αυτό το κριτήριο σου, τουλάχιστο όχι μόνο αυτό. Το άλλο κριτήριο είναι να εβοήθησε στην εκλογή Χριστόφια. Αυτή είναι η επανάσταση που εννά μας φέρετε ρε Ασέρα; Εφκήκετε εξουσία για να γεμώσετε την κυβέρνηση με καλούς (αλλά ανίκανους) ανθρώπους που εβοήθησαν στην εκλογή Χριστόφια; Πραγματικά δηλαδή, εσένα ικανοποιεί σε τούτο το πράμα;

Για τον Παπασάββα, ξέρεις γιατί του επήρε δύο μήνες να τον διορίσει; Διότι επροσπάθαν να έβρει τρόπο να αποφύγει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε. Μέχρι και δικαστή του Ανωτάτου του έταξε να τον κάμει για να αποφύγει τη διάλυση της Γενικής Εισαγγελίας αλλά ο ψυχοπαθής δεν εδέχετουν. Και τελικά κέρδισε ο ψυχοπαθής. κι εσύ μου λες ότι τον εμπιστεύκετε; Είσαι εκτός Κύπρου, ρώτα τζιαι λλίον να μαθαίνεις.

Για τους υπουργούς και το ζήτημα της ηλικίας είσαι εκτός θέματος. Το κύριο σημείο του κειμένου μου δεν ήταν η ηλικία αλλά οι γνώσεις και οι ικανότητες. Για τα πολιτικά πόστα υπάρχουν κομμουνιστές όλων των ηλικιών. Εγώ μίλησα για σημαντικότατα πόστα ανεξάρτητων αξιωματούχων τους κράτους σε τεχνοκρατικές θέσεις. Εκεί είναι που πονάει το πράμα.

Σε αυτό τον τομέα ο Χριστόφιας θα είναι χειρότερος από τον Τάσσο. Ο Τάσος, κομπλεξικός ως ήταν, απεχθανόταν την ανικανότητα. Και όποτε μπορούσε (μετά που του τέλειωσαν οι κουμπάροι) έβαζε ικανούς ανθρώπους. Οι καλύτερες κινήσεις που έκαμε ήταν ο Σαρρής και ο Ορφανίδης. Την επόμενη πενταετία δεν υπάρχει περίπτωση φαίνεται να δούμε να διορίζονται τέτοιου επιπέδου άτομα.

Φίλε μου, εγώ τάσσω υπουργεία, εν μου τάσσουν :-)

Anonymous said...

ee pnase nakko re illandre ase na faei kai kanenas allos..

tosa xronia kala etroate tze spazate..
o3a oulloi oi ypourgoi sas htan me a3iokratia kai oulloi 3efterka kai protopallikara...


protopallikara mporei...

kai mas parousiazeis ton kasoulidi ws i8ikon an8rwpo pou en exei la8os..
pantis kai en ekeinos pou na apofasize gia tous diorismous...


ase pou h i8ikotita tou.. espilo8ike ligo me tis malakies tou deyterou gyrou..

twra gia ton markidi..

eixate kai eseis ena an8rwpo pu ekofke nakko o nous tou kai to idio to Dysh ton eparamerise
kai 8eleis na ton apokatastisei to akel...

ateolan..

kame nakko ypomonh kai 8a exeis polla parapanw pragmata na katigoriseis..

kontris said...

Ιλαντρέ
πέ μάς ένα όνομα γία τήν θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα πού θά σού αρεσε

Bananistanos said...

Έσηει δίκαιον ο Ονομακαι... φταίει η προ-προηγούμενη κυβέρνηση που εφάαν πολλά τζε υποχρεώνει τους σημερινούς να φάσειν τζε τούτοι για να ισοφαρίσουν.

@κοντρις
τζε ο τελευταίος δικηγόρος που ετέλιωσεν εχτές το πανεπιστήμιο θα ήταν καλλίττερος που τον ανομιμοποίητο κουστοδό της μαλακίας

Anonymous said...

Νομίζω βλέπω μια σταγόνα ξύγκι στην άκρη της μύγας Ίλλαντρε, ίσως αν σφίξεις ακόμα λίγο.

Ίλαντρος said...

@ονομα

Τον Μαρκίδη που τον αθθυμήθηκες; Για τον Μαρκίδη είχα πει πριν δύο μήνες ότι ο Χριστόφιας έπρεπε να τον χρησιμοποιήσει στις διαπραγματεύσεις. Στην παρούσα συζήτηση που κολλά;

@κοντρης και ρίψασπις

άστε τις εξυπνοβλακείες και πέστε μας, εσείς είστε περήφανοι που ο Άκης Παπασάββας είναι βοηθός γενικός εισαγγελέας της χώρας σας;

kontris said...

καλά εγώ είμαιεξυπνοβλακας,
ο Χριστόφιας τι λόγο έχει νά βάλει ενα παρανοϊκό.καί κατι αλλο,γιά σένα οποιος δέν είναι τού δυση η το λιγότερον δεξίος είναι ανίκανος.Χώνεψε τό οτί μόνο παλαβούς,παρανοϊκούς εξυπνοβλακες καί ανίκανους
θά βλέπεις γιά ακόμα 5 χρόνια εκτός αν κανετε πραξικόπημα καί ησυχάσετε!!!!

Anonymous said...

dame eixame ton tasso gia proedro 8a mas pira3ei twra o papasavas?

Ίλαντρος said...

@κόντρη

Καλά, με αποστόμωσες! Μιλάμε για φοβερό επίπεδο. Πρόσεχε γιατί κατεβαίνω με το καλασνίκοφ.

@ονομα

Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με το να λες "ο Τάσσος ήταν χειρότερος", με γεια σου με χαρά σου. Εγώ δεν είμαι.

Άσε που όπως δείχνουν τα πράματα στις επιλογές προσώπων ο Τάσσος θα αποδειχτεί καλύτερος.

Anonymous said...

kala eipes na peis kai eipes...

Σταρχεία μου said...

Σα να το εξεφτυλίσαμεν λίο;

Ε, συναγωνιστή, πριν λίο ο πρόεδρος (Αναστασιάδης) ευχήθηκε στον Παπασάββα τα καλύτερα. Μπορείς και συ.

Aceras Anthropophorum said...

Καλά ρε παιθκιά, έτσι τζαι αλλιώς, όποιον σύνολον πιάσεις, σύμφωνα με το θεώρημαν του ricardo έχει 20% τσιάκκους τζαι 80% σκάρτους. Είναι λογικόν ότι μέσα στες επιλογές κάποιου, είτε πρόεδρος είναι, είτε μάστρος σε επιχείρησην είναι, είτε προπονητής ομάδας ποδοσφαίρου είναι θα έχει τζαι που τους μεν τζαι που τους δε. Εν να κάμουμεν άππαρχαϊντ;

Καταλάβω την ένιαν του Ύλανδρου, αλλά αν πιάσεις γενικά από ποιούς περιβάλλετε ο Πρόεδρος θα έβρεις παραπάνω που 80% σκάρτους. Αν πιάσεις την αυλήν των άλλων προέδρων θα είσαι μάλλον μέσα στον μέσον όρον.

Που την άλλην, να μήν βλέπουμεν τζαι ελιτίστικα το πράμαν. Ο Κόκος Νικολάου (αλλιως Λιλλικκας) είναι πολλά ικανός άθρωπος. Τι σχέσην με το αποτέλεσμαν; Εγώ είδα μέτριους αθρώπους που έχουν πάνω τους αθρωπιάν, εντιμότιταν τζαι εργατικότηταν τζαι που διαπρέπουν. Δέτε τον τωρινόν υπουργόν εξωτερικών. Τζαι να φανταστείται ακόμα ότι του λείπει η απλότητα τζαι η ταπεινοφροσύνη.

Περιμένετε να τους κρίνουμεν που το αποτέλεσμαν. Όρεξην να έχουμεν τζαι διαθέσιμες σελίδες να γράφουμεν. Τωρά ότι γράψουμεν είναι κατζίες τζαι κατηγορίες επί των προθέσεων.

kontris said...

Ουτε χιουμορ δεν εχεις.

Aceras Anthropophorum said...

Έγραψα "αλλά αν πιάσεις γενικά από ποιούς περιβάλλετε ο Πρόεδρος θα έβρεις παραπάνω που 80% σκάρτους", έθελαν να γράψω "κατα την δικήν μου εκτίμησην ΔΕΝ θα εβρεις παραπάνω που 80% σκάρτους" σε αντίθεσην με τους άλλους προέδρους που ήταν μες την νόρμαν, πάντα βέβαια σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση.

@Κόντρης: Κόντρη εσού στην πάγνη σου. Τζαι πρόσεχε τα επίπεδα, διότι αν ιππέσουν πάνω σου οι καμπύλες εν να θέλει να κλώννεσαι να πορεχτείς.

Ίλαντρος said...

Μόλις έγραψα μια εκτενή απάντηση αλλά ο blogger μου την έφαγε. Βαρκούμαι να την ξαναγράψω. Ένα σας λέω. Θα με θυμηθείτε.

Καλά να περνάτε.

Ίλαντρος said...

Προσπάθησα να εξηγήσω ότι οι συγκεκριμένοι διορισμοί έχουν μια ιδιαιτερότητα γιατί αφορούν ανεξάρτητους αξιωματούχους του κράτους. Σε αυτά τα πόστα πρέπει να μπαίνουν ανθρώποι με γνώσεις, με ικανότητες, με αρχές και με αρχίδια να τα βάλουν με κατεστημένα. Η τακτική διορισμού συνταξιούχων και αμφιβόλου ικανότητας ημέτερων δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς αυτούς. Και αυτό είναι ανησυχητικό.

Ο Κληρίδης έκαμε τη μεγάλη μαλακεία κι έβαλε τον Τττοουλή που τ' Αφκόρου στην Κεντρική, αλλά έκαμε και πολύ πετυχημένους διορισμούς όπως την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και την Ηλιάνα Νικολάου. Ο Τάσσος έβαλε και κάμποσους κουμπάρους αλλά εδιόρισε και τον Σόλωνα Νικήτα (τον οποίο πολέμησε το ΑΚΕΛ γιατί δίωξε τη Ντινούλα - βλέπετε τι εννοώ;) και τον Ορφανίδη.

Ο Χριστόφιας ως τώρα μόνο αχάπαρους εδιόρισε σε αυτά τα πόστα.

Δικαίωμα σας να νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός. Θα με θυμηθείτε.

Ίλαντρος said...

Τελικά το σχόλιο που νόμιζα είχε χαθεί έφτασε καθυστερημένο και καταϊδρωμένο.

Σήμερα διαβάζω ότι η κ. Έλση Χριστόφια έχει προταθεί για τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Η πρόταση έγινε από την Τράπεζα Κύπρου, για όνομα του Θεού, μην νομίσετε ότι κατηγορώ το ΑΚΕΛ για ημετεροκρατία. Μάλιστα είμαι βέβαιος ότι η Τράπεζα Κύπρου επέλεξε την κα Χριστόφια για τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία της στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών υγείας και όχι γιατί τυγχάνει να είναι πρώτη κυρία. Και είμαι βέβαιος ότι η κυρία Έλση είναι πολλά καλός και τίμιος άνθρωπος.

Δίκαιη κοινωνία.

kontris said...

efantastis nikakon na efkennen o kasoulas tzie na evalle h trapeza kyprou proedro tin kori tou,kseris tzinin me ta e-mail

Σταρχεία μου said...

Χμ... Εγώ διερωτούμαι πώς και η Φωτεινή είναι ακόμα πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, πόστο επίσης κληρονομικής διαδοχής στην πρώτη κυρία ιμίσς.

Anonymous said...

Τες επαγγελματικές ικανότητες του Παπασάββα εν τες ξέρω αλλά ξέρω ότι εν Πρηκτης.

Πάντως με τους διορισμούς έμεναν με ενοχλεί η ανακύκλωση κάποιον προσώπων (π.χ Θράσου) τζαι το γεγονός ότι καμπόσοι που τούτους που εδιόρισεν ο Χριστόφιας ερέξαν τα 60 τόσα (π.χ. Τιτός, Ανδρούλλα, Μάστρε Κόκος, Χρυσοστομίδης, Παπακώστας, Αναστάση, Παπασάββας, κ.λ.π)

Α τζαι για να σπάσει ο Ίλαντρος η Ντίνα είναι ένας από τους καλύττερους ανθρώπους που εγνώρισα στη ζωή μου.

Ίλαντρος said...

Να την βάλουμε επικεφαλής της ΚΥΠ!

Ντίνα άι λαβ γιου.

Bananistanos said...

Μα πόσο δύσκολο ένει να καταλάβεται ότι η καλοσύνη δεν είναι το μοναδικό κριτίριο για να διορίστει κάποιος σε υπεύθυνη θέση? Το να διορίζεται κάποιος μόνο τζε μόνο γιατί (εκτός που ημέτερος)εν καλό παιδί τζ ας μεν ξέρει να βκάλει τα μμαθκια του πάλε ρουσφέτι ένει.

Ίλαντρος said...

Ρε Χωρικέ, όσο κι αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς τελικά συμφωνείς μαζί μου.

Να κι ένα ωραίο περί ανακύκλωσης στον Πολίτη σήμερα :

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=791942&-V=articles&-p

Aceras Anthropophorum said...

ϊλανδρε το πνεύμαν του άρθρου εν πολλά διαφορετικόν που αυτά που λαλείς εσού. Αν κάμει ο Χριστόφιας ότι λαλεί το άρθρον, με το οποίον παρεπιπτώντως συμφωνώ, θα φκείς πας τον φούρνον τζαι να φωνάζεις ότι μας εφάαν οι κομμουνιστές.

Το μεγάλον πρόβλημαν που έχω με την ανάλυσην τζαι την δική σου τζαι του Μπανανιστάνου είναι ότι μες την κκελλέν σας είναι σαν να υπάρχει μια εγγενής αξία των αθρώπων, που είναι universal (ιδίως που μόνον δεξιοί κατέχουν αυτήν την αξίαν τζαι αθρώποι που εσπουδάσαν εις το χάρβαρντ - στραβάρα μας).

Σιοκκάρει με η ευκολία που αναφέρετε τες λέξεις "άσχετος" "ανίκανος" "αχάπαρος" "ανίκανος να φκάλει τα μμάθκια του". Όποιος εν αριστερός εν ημέτερος. Όποιος εν συμπαθούντας της αριστεράς εν ημέτερος.

Δεν θα μπω σε συζήτησην ποιός εν ικανός τζαι ποιός όι. Εξάλλου ποιόν ενδιαφέρει ποιόν βαφτίζουν τα κριτήρια μου ικανόν πέρα που τον εαυτόν μου. Απλά λαλώ σας ότι θα πρέπει να είναι πολλά διαφορετικά, τζαι που τα κριτήρια του Ίλλανδρου τζαι του Μπανανιστανού διότι πολλούς που η "Universal αξία" βαφτίζει σιαχίνια, η δική μου ταπεινή τζαι υποκειμενική κρίση δεν τους σηκώνει μιαν μπακκίραν. Ιδίως τους αππωμένους που επήαν 4 χρόνια στην England τζαι εκάμαν τζαι έναν μάστερ στες States τζαι νομίζουν ότι κρατούν τον θεόν που τα ... φκιά, άτε να μεν πώ πελλάραν.

Anonymous said...

@Ιλαντρoς & bananistanos

Γιατί κάμνετε παναΰρι με τον νους σας?

Ποτέ είπα ότι εν κριτήριο για το διορισμό κάποιου επειδή εν καλόν πλάσμα?

@Ιλαντρος

Δεν έχω απόλυτος κανένα πρόβλημα με το ποιος συμφωνεί μαζί μου!

Ίλαντρος said...

Ρε Ασέρα, η αλήθκεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε να πεις για αυτό δεν λες τίποτε. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσοι αριστεροί διαβάζουν το μπλογκ δεν εβγήκε ούτε ένας να υπερασπιστεί τον Παπασάββα, τον Θράσου, τον Κωστάκη και το Φώτη. Γιατί άραγε, εδιερωτήθηκες; Μπας και έσιει δίκαιο ο Ίλαντρος;

Τα επίθετα που προσπαθείς να μου φορτώσεις δεν τα είπα. Ο μόνος που απεκάλεσα ανίκανος είναι ο Θράσου. Αν είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που χειρίστηκε το ατύχημα πε μας το. Για τους Κωστάκη και Αναστάση (βοηθό ρυθμιστή) είπα ότι είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Ο Κωστάκης είναι δικηγόρος που εδούλεψε 35 χρόνια μες τη βουλή, όπου τον εκανόνισε η μάνα του. Τι ξέρει που ανταγωνισμό; Ο Αναστάσης είναι συνταξιούχος πολεοδόμος. Τι ξέρει που τηλεπικοινωνίες;

Μα πόση τυφλή πίστη στην αριστερά μπορείς να έσιεις για να μεν μπορείς να δεις πράματα που φκάλλουν μμάθκια;

Ίλαντρος said...

Είπεν ο Ασέρας,
"Αν κάμει ο Χριστόφιας ότι λαλεί το άρθρον, με το οποίον παρεπιπτώντως συμφωνώ, θα φκείς πας τον φούρνον τζαι να φωνάζεις ότι μας εφάαν οι κομμουνιστές"

Τι ακριβώς είναι αυτό που λέει το άρθρον ότι θα με κάμει να φκώ πας το φούρνο ρε Ασέρα; Και που βασίζεις αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα;

Μα πόσο πορωμένος είσαι τέλος πάντων για να μην μπορείς να δεχτείς την παραμικρή κριτική, όσο ήπια και τεκμηριωμένη κι αν είναι; Πόσο μίσος έσιει μέσα η ψυσιή σου;

Aceras Anthropophorum said...

Ενδιαφέρον. Από πού φκάλλεις το συμπέρασμαν ότι έσιει μίσος μέσα η ψυσιή μου;

Antonis said...

@ίλαντρος

Επί του συγκεκριμένου, θέλεις να σου πούμεν ότι υπάρχουν άτομα τα οποία δεν τυγχαίνουν της απολύτου εμπιστοσύνης μας; Ναι, έσιεις δίκαιον σιόρ, αφού τούτον θέλεις να ακούσεις. Δέ το όμως τζαι που μιάν άλλην σκοπιάν: Ζούμεν στην Κύπρον, τζαι όποιος τζαι να εν πρόεδρος έσιει γραμμάτια να πληρώσει (τζαι για να μεν ξιαννούμαστεν, τούτα συμβαίνουν παντού). Που τζιαμαί τζαι τζει υπάρχουν 3 παράγοντες που κάμνουν την διαφοράν: (α) σε μεγάλο βαθμό τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, (β) ο βαθμός στον οποίο υπάρχει ημετεροκρατία, τζαι (γ) το κατά πόσον οι "ημέτεροι" μπορούν να παραγουν έργον.

Τούτους τους 3 παράγοντες ας τους δούμεν συγκριτικά με τον Κασουλίδη (στο βαθμό που μπορούμεν βέβαια, διότι πρόκειται για υποθέσεις βασισμένες στο τι γνωρίζουμεν ως τωρά), τζαι να δούμεν πόσην βάσην έχουν τούτα που λαλείς.

(α) για τούτον προς το παρόν εν μπορούμεν να κρίνουμεν διότι εν υπάρχουν αποτελέσματα. Όπως σου είπαν τζαι άλλοι, βιάζεσαι πολλά να φκάλεις συμπεράσματα. Στην καλλύτερην περίπτωσην τούτα τα οποία γράφεις είναι ανησυχίες ή προβλέψεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα επαληθευτούν. Όταν θα υπάρξει πραγματικό πρόβλημα ή σκάνδαλο μπορούμε να το συζητήσουμε - σε διαβεβαιώ ότι τόσον εγώ όσον τζαι άλλοι που σου απαντήσαν δεν θα έχουν να κάμουν κριτική τζιαμαί που πρέπει.
Το ίδιο θα ίσχυε τζαι αν ο Κασουλίδης ήταν πρόεδρος τωρά - εν απλά πολλά νωρίς, απλά θα κρίναμε προοπτικές τζαι θα εκάμναμεν προβλέψεις. Στην τελική, αν τα πράγματα ήταν τόσο μαύρα όσο τα περιγράφεις, τα προβλήματα θα προέκυπταν ήδη.
(β) ημετεροκρατία: ναί, οι διορισμοί είναι είτε που το ΑΚΕΛ, ή που τα κόμματα που υποστήριξαν τον Χριστόφια. Θέλεις όμως να μου πεις ότι ο Κασουλίδης θα εδιόριζεν υπουργούς που το ΑΚΕΛ;
(γ) με δεδομένο ότι όποιος τζαι αν ήταν πρόεδρος θα έβαλλεν του δικούς του, ας δούμεν ποιοί εν τούτοι τζαι τί μπορούν να κάμουν. Επαναλαμβάνω σου ότι ούτε εμέναν αρέσαν μου κάποιοι διορισμοί (πχ Παπασάββας). Που τζιαμαί τζαι τζει, εγώ είμαι ικανοποιημένος που την γενικήν εικόναν, παρά το ότι τα πράματα θα μπορούσαν να ήταν καλλύτερα. Εν νομίζω να εμπορούσαμεν να έχουν καλλύτερον ΥΠΕΣ που τον συλιτζιώτην (εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ούλλοι οι αιτητές ασύλου εν λαθρομετανάστες που ήρταν να μας φαν το ψουμίν μας, ότι πρέπει να τους έχουμεν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τζαι φυλακές, τζαι πρέπει ούλλοι να φύουν που την Κύπρον). Με τα όποια κουσούρκα του, προτιμώ τον Παπακώσταν που τον Χάσικον (τον οποίον εζήσαμεν σαν ΥΠΑΜ, τζαι είδαμεν τες γκάφες του). Ο Μάρκος θα ήταν ΥΠΕΞ anyway, αλλά θεωρώ ότι εν καλός. Προτιμώ έναν ακαδημαϊκόν σαν το Δημητρίου παρά τουρκοφάγους σαν τον Ουράνιον ή ελληνορθόδοξους καιροσκόπους σαν τον Τορναρίτην (ο οποίος επισημαίνω ήταν ΔΗΚΟϊκός - βλέπε μακαριακή οικογένεια). Επίσης εν νομίζω ο Κασουλίδης να ελάλεν "ο διορισμός του Υπουργού Παιδείας είναι συνταγματικό δικαίωμα του προέδρου, και όχι του Αρχιεπισκόπου". Απλά αναλογίστου τί επιρροήν θα είσιεν το Ττόμης τωρά, τζαι τες επιπτώσεις στο Κυπριακόν. Για τον Χρυσοστομίδην διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, αν τζαι σαν νομικός φαίνεται θκιαβασμένος - εννα δείξει όμως. Για τους μη ΑΚΕΛικους υπουργούς εν έχω τίποτε να πω διότι εκοττίσαν τους οι άλλοι, τζαι το ίδιο θα ίσχυε τζαι αν ο Κασουλίδης ήταν πρόεδρος. Τουλάχιστον εννεν το Παπαδοπουλόπουλον γιά ο Κενεβέζος.
Τέλος, ας μεν ξιάννουμεν τι έγινεν στην Κύπρον για 10 χρόνια όταν ο Κληρίδης άφησεν τον κάθε ημέτερον να αλωνίζει (τζαι ξεκαθαρίζω ότι τον Κληρίδην εκτιμώ τον πολλά, αλλά το ότι εξίχασεν την κοινωνίαν ήταν ένα που τα μεγαλλύτερα του λάθη). Υπενθυμίζω ότι τον όρον "μπανανία" πρώτος ο Κληρίδης τον εχρησιμοποίησεν αναφερόμεν στην δικήν του κυβέρνησην, την πλύση εγκεφάλου που εγίνετουν εις τα σχολεία, τζαι τες πελλάρες με τους S-300.

Antonis said...

Διόρθωση: τζιαμαί που λαλώ "σε διαβεβαιώ ότι τόσον εγώ όσον τζαι άλλοι που σου απαντήσαν δεν θα έχουν να κάμουν κριτική τζιαμαί που πρέπει ", εξίχασα να βάλω "δεν θα έχουν πρόβλημα να κάμουν κριτική"

Anonymous said...

@Ίλαντρος

Μπορείς να προσποιείσαι ότι θεωρούμε τον Χριστόφια το είδωλο μας και αλάνθαστο και καλό και ειλικρινή και αγγελικά πλασμένο, και να περνάς καλά καθημερινά αποδεικνύοντας το προφανές: ότι δεν είναι τίποτα από αυτά.

Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι εξίσου διεφθαρμένος με τον Κασουλίδη, αλλά τον προτιμώ επειδή η διαφθορά του δεν έχει να κάμει με την εκκλησία και τον εθνικισμό. Μπορεί αν είχα καλύτερα κριτήρια να υποστήριζα τον Κασουλίδη, αλλά αυτά έχω.

Εσύ μπορείς να μας υπενθυμίζεις για πάντα ότι ο Χριστόφιας είναι ακόμα ένας Κύπριος πολιτικός και να απολαμβάνεις ονειρώξεις με αυτά που νομίζεις ότι θα ήταν ο Κασουλίδης στη θέση του. Εγώ νομίζω ότι θα ήταν ακόμα ένας Κύπριος πολιτικός.

Aceras Anthropophorum said...

©ριψάσπις "Εγώ νομίζω ότι θα ήταν ακόμα ένας Κύπριος πολιτικός.": σωστός. Τζαι προσθέτω: αυτοί δε που θα τον επεριστοίχιζαν, θα ήταν ακόμα πιο Κυπραίοι.

Ίλαντρος said...

Επιτέλους, μια ολοκληρωμένη άποψη. Ευχαριστώ Αντώνη.

Κατ' αρχάς να πω ότι η κριτική μου εστιάστηκε σε συγκεκριμένους διορισμούς σε τεχνοκρατικές θέσεις. Δεν μίλησα για το Υπουργικό Συμβούλιο. Επειδή όμως το αναφέρεις θα το σχολιάσω. Όπως είχα πει και όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης, θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη και ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη αν έμπαιναν σε αυτή τα Τασσάκια. Γενικά όμως τη θεωρώ μέτρια. Η μόνη "ανατρεπτική" τοποθέτηση είναι ο Δημητρίου, κατά τ' άλλα είναι μία από τα ίδια. Αρέσκει μου ο Νεοκλής, οι υπόλοιποι γυροφέρνουν τη μετριότητα. Όμως θα πρόσεξες ότι δεν άσκησα καμιά κριτική για την κυβέρνηση, ούτε τώρα ούτε πριν δύο μήνες. Ούτε έγραψα ποτέ ότι ο Κασουλίδης θα έστηνε καλύτερη κυβέρνηση. Θέλω να ελπίζω ότι θα το έκαμνε, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Παρόλο που δεν συμμερίζομαι την ανησυχία σου για την επίδραση της εκκλησίας, είναι γεγονός ότι σε μια κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσεις πολλούς και διάφορους και δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν μια κυβένρηση Κασουλίδη. Άρα λοιπόν δεν είμαι τόσο μονόπλευρος όσο με παρουσιάζετε.

Εκεί που διαφωνούμε είναι στην εκτίμησή σου ότι βιάστηκα να κρίνω για τους συγκεκριμένους διορισμούς. Βεβαίως έχεις δίκαιο ότι "σε μεγάλο βαθμό τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος". Όμως πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι εύκολα προβλέψιμο. Και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις τα πράγματα βγάζουν μάτια. Όπως όταν ο Κληρίδης διόρισε τον Ττοουλή στην Κεντρική Τράπεζα, κι αυτό έβγαζε μάτια. Η θητεία του απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ήταν ολοφάνερο από την αρχή. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ίδιο ισχύει και για τους συγκεκριμένους. Παρεμπιπτόντως, για τον Κωστάκη άκουσα πρόσφατα ότι επί Κληρίδη τον είχαν για Συναγερμικό! Ο άνθρωπος έκαμε καριέρα με το να κοντοσυνάεται στην εκάστοτε εξουσία. Υπάρχει περίπτωση να βγάλει καμιά απόφαση που να μην αρέσει στην κυβέρνηση; Αυτό θέλουμε από τους ανεξάρτητους αξιωματούχους του κράτους; Να είναι γιουσουφάκια του εκάστοτε προέδρου;

Για το θέμα της ημετεροκρατίας, ίσως κακώς να έβαλα αυτό ως τίτλο. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η επιλογή ημέτερων αλλά η επιλογή ακατάλληλων ημέτερων. Είναι αναμενόμενο ότι ο κάθε πρόεδρος θα βάλει δικούς του ανθρώπους σε διάφορα πόστα, ειδικά στα πολιτικά αξιώματα. Στα τεχνοκρατικά αξιώματα κανονικά θα πρέπει να τοποθετούνται οι καλύτεροι, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Αλλά έστω. Δεν θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα αν ο Χριστόφιας έβαζε στα συγκεκριμένα πόστα ΑΚΕΛικούς που να έχουν τα προσόντα να επιτελέσουν έργο. Δεν το έκαμε. Γιατί; Μήπως δεν υπάρχουν ΑΚΕΛικοί με τα κατάλληλα προσόντα; Αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Αν όμως δεν έβρισκε κατάλληλους ΑΚΕΛικούς τότε όφειλε να ψάξει σε άλλους χώρους. Στο συγκεκριμένο ζήτημα θα τολμήσω να πω ότι ναι, ο Κασουλίδης θα έκαμνε καλύτερες επιλογές.

Υ.Γ. 1. Για τον Παπασάββα υπάρχει αφιέρωμα μία ολόκληρη σελίδα στον Πολίτη σήμερα: http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=792479&-V=columns&-p

Υ.Γ. 2. Ριψάσπιδα, ευχαριστούμε που μας φώτισες.

Υ.Γ. 3. Ασέρα, αν η λέξη "μίσος" ήταν υπερβολική, σβήσε την και βάλε "προκατάληψη".

Aceras Anthropophorum said...

Είναι αλήθκεια ότι είμαι πολλά προκαταλελημμένος που τους δεξιούς. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με έργα. Η στάση του Αναστασιάδη με κάμνει να αλλάσσω σιγά σιγά σε σχέση με το κυπριακό.

Ξέρεις, όση δουλειά έγινε και άλλαξα σε σημείο που θα ψήφιζα ακόμα τζαι τον μπούλλην τον Κασουλίδη στο δευτερον γυρόν, εκαταφέραν να την σαρίσουν τα συναγερμικούθκια του χωρκού μου στον δεύτερον γυρόν, εκεί στα εκλογικά κέντρα όταν μου επαραδεχτήκαν ότι "άιστο ινταν μπου λαλούσαμεν, αν εμείνισκεν Γριστόφκιας Τάσσος ήσιαν να σας την κάτσουμεν τζαι πάλε η δεξιά ήσιαν να φκεί.... μπλά μπλα μπλα", πράμαν δηλαδή που δεν επήχεν τζαι πολλά που ότι είπεν η Ελένη Θεοχάρους.

Για τους τεχνοκράτες τωρά που καμνεις λογον θα χρειαστεί 3 γενιές για να φανούν άξιοι να πιάουν ψηλόβαθμες θέσεις, υπο την προϋπόθεσην ότι οι διορισμοί απο δώ και μπρός θα είναι αξιοκρατικοί. Αφού ούλλοι εδιοριστήκαν με ρουσφέττιν μόλις επιάσαν δίπλωμαν που τες εκάστωτε δεξιές κυβερνήσεις, είναι δύσκολον να έβρεις άξιους χωρίς να κάμεις ημετεροκρατίαν, δηλαδή να πιάσεις που τους πόξω (όπως έκαμεν με τον Νεοκλήν τζαι με τον Τσιελεπήν) τζαι να κατηγορηθείς ότι βάλλεις τους δικούς. Θα πρέπει να υπάρχουν βέβαια τζαι μερικοί που εμπήκαν στην κυβέρνησην με ρουσφέττιν τζαι είναι άξιοι, αλλά οι επιλογές λλιανίσκουν.

Έσιει έναν μπλογκερ που θα θκιαβάσει αυτόν το σχόλιον τζαι θα καταλάβει τί εννοώ. Οι άξιοι επιστήμονες άμαν εδιορίζουνταν, εφεύκαν αυτοβούλως μετά που λλίον τζαιρόν να κάμουν καριέραν αλλού. Μέσα εμεινίσκαν οι "μέτριοι" όπως τους ονομάζεις, τζαι οι "yes man" (για να μεν πω κω..γλύφτες τζαι να θίξω κανέναν). Φαντάσου αξίαν που πρέπει να έχεις για να έχεις υπομονήν να εξελιχτείς μες την κρατική ιεραρχίαν, που έχει στο DNA πλειοψηφίαν γονιδίων αγράμματους αγωνιστές της Εόκας (ο Αφκορίτης είναι απλά έναν γονίδιον, ξέρεις πόσες χιλιάδες εδιόρισεν τζαι επροήγαγεν; Εγώ θα θέρω καμιάν πεηνταρκάν προσωπικά).

Οι κρατική μηχανή είναι καταδικασμένη στην μετριότηταν διότι οι καλοί, ή είναι μαστόροι σε κανέναν εργοτάξιον, ή είναι επιχειρηματίες στον ιδιωτικόν τομέαν, ή διαπρέπουν αυτοεργοδοτούμενοι για να μεν έχουν κανέναν πας την κκελλέν τους. Τζαι να κάμει τες καλλύττερες επιλογές ο Χ. απλά θα μετριάσει την μετριότηταν. Δεν περιμένω παραπάνω. Η κυπριακή κρατική μηχανή είναι απλά μια ανίατη ασθένεια. Σωτηρίαν δεν έχει. Πρέπει απλά να μάθεις να ζείς μαζίν της.

Anef_Oriwn said...

΄Υλαντρον,

Πως σου διέφυγε ασχολίαστη εκείνη η (εμποτισμένη με σταλινισμό) δήλωση του Υπεύθυνου του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, συντρόφου Λουκαΐδη, ο οποίος μίλησε για “ετσιθελισμό των πρυτανικών αρχών”, αναφερόμενος στο περιλάλητο ζήτημα της εισδοχής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (με κριτήριο και τις εξετάσεις GCE);

Anef_Oriwn
Δευτέρα 12/05/2006 - 5:16 μ.μ.

Ίλαντρος said...

Κοτσιηνοχωρκάτες μάνα μου, ίνταν που καρτεράς; Εγώ πάντως αν εδιαπραγματεύκουμουν λύση ήταν να εισηγηθώ να κάμουμε ένα καντόνιο ανατολικά της Ορμήθκειας τζι ένα δυτικά της σήραγγας τζιαι να τους δώκουμεν πλήρη αυτονομία. Να βάλουσιν τον Σωτήρη Σαμψών τζιαι τον Λιλλήκα προέδρους για να ησυχάσουμε τζι εμείς που λλόου τους.

Ρε Άνευ μα που εχάθηκες, επεθύμησά σε. Έσιεις δίκαιο, εδιέφυγέ μου το συγκεκριμένο. Ινταλοης, σιόρ, εννά επιτρέπουμε στους πανεπιστημιακούς να επιλέγουν τους φοιτητές τους; Τι ξέρουν τούτοι που τούτα; Το Κόμμα γνωρίζει καλύτερα!

Anef_Oriwn said...

@ ‘Ύλαντρον,

Εδώ στα πέριξ είμαι, μην ανησυχείς! Απλά εβαρέθηκα να βουννώ αφκά πα’ στους τοίχους! (Είχα και πρόβλημα με το pc μου).

Όμως μια και βρεθήκαμε να πούμε τζιαι καμιά κουβέντα.

Γράφεις τζιαι λαλείς:

1. “… Εγώ πάντως αν εδιαπραγματεύκουμουν λύση ήταν να εισηγηθώ να κάμουμε ένα καντόνιο ανατολικά της Ορμήθκειας τζι ένα δυτικά της σήραγγας τζιαι να τους δώκουμεν πλήρη αυτονομία …”. --- Ανοί(γ)εις φάλιες. Εν πολλές περιοχές που εν ‘ννα ζητήσουν να αυτονομηθούν τζιαι να γίνουν καντόνια!
Πάντως ομολογώ ότι είσαι πολλά γενναιόδωρος (στο τομέα της αυτονομίας)! Εκτός αν θέλεις αν απαλλαγείς που τους Κοτσιηνοχωρκάτες και τους Πάφιους που φαίνεται ότι αντιπαθείς ή κάνω λάθος;

2. “… Ινταλοης, σιόρ, εννά επιτρέπουμε στους πανεπιστημιακούς να επιλέγουν τους φοιτητές τους; Τι ξέρουν τούτοι που τούτα; Το Κόμμα γνωρίζει καλύτερα!” --- Μήπως υπάρχει κάποιος (άλλος εκτός από το Κόμμα), που μπορεί να εξηγήσει και σε μένα τον αδαή (χωρίς φανφαρονισμούς για ευρωπαϊκά κεκτημένα και τα γνωστά περί της αυτονομίας του Πανεπιστημίου – αυτή μπορεί να αναδειχτεί με άλλους τρόπους), πως γίνεται να χρησιμοποιείται από το κρατικό μας Πανεπιστήμιο (έστω και μερικώς) το αγγλικό σύστημα των GCE για επιλογή και εισδοχή των φοιτητών;

Anef_Oriwn
Τρίτη 13/05/2008 – 8:39 μ.μ.

Ίλαντρος said...

Βεβαίως, να τους δώσουμε αυτονομία να ησυχάσουμε που λλόου τους. Θέλουμε (εμείς οι Λευκωσιάτες) μόνο τους Λεμεσιανούς επειδή είναι ωραίοι και άνετοι και τους Σκαλιώτες επειδή έχουν αεροδρόμιο. Τζιαι τους Βαρωσιώτες γιατί έχουν επίπεδο.

Εκάμαμε πολλή συζήτηση στο μπλογκ του Λεξιπένητα για το θέμα των διεθνών εξετάσεων, πήγαινε να το βρείς. Ένα μόνο θα επισημάνω. Αυτοί που είναι εναντίον είναι οι δυνάμεις της συντήρησης. Εκ δεξιών ο Θεμιστοκλέους, ο Ουράνιος και η Κλαίρη, και εξ αριστερών η πλειοψηφία του ΑΚΕΛ.

Anef_Oriwn said...

@ ‘Ύλαντρον,

1. “… Θέλουμε (εμείς οι Λευκωσιάτες) μόνο τους Λεμεσιανούς επειδή είναι ωραίοι και άνετοι …”. --- Έχει παει περίπατο η κόντρα μεταξύ Λευκωσιατών και Λεμεσιανών! Με τι θα διασκεδάζουμε εμείς οι υπόλοιποι τώρα;

2. Βαριέμαι να παω να διαβάζω τώρα κατεβατούς από σχόλια. Απλά να πω με το φτωχό και ταπεινό μου μυαλό (και χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του οποιουδήποτε) πως μ’ αυτό τον τρόπο προσδένουμε την εκπαίδευση και την παιδεία μας σε ξένα πρότυπα, αντί να αναπτύξουμε αυτόνομα το εκπαιδευτικό μας σύστημα (αξιοποιώντας φυσικά τις εμπειρίες άλλων χωρών).

Anef_Oriwn
Τρίτη 13/05/2008 – 11:31 μ.μ.

andreas f.stavrou said...

Είμαι λεμεσιανός και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει την πολιτική διαφωνία σας.Μια απόφαση αν την πάρει ο Χριστόφιας, ο αριστερός λέει ότι είναι σωστή και ο δεξιός διαφωνεί. Την ίδια απόφαση αν την έπαιρνε ο Κασουλίδης, θα γινόταν το αντίθετο. Διαφωνείτε βασικά στα πρόσωπα ανάλογα με την κομματική τους ταυτότητα και τη δική σας. Γιατί συζητάτε αφού είναι γνωστό από πριν τι θα υποστηρίξει ο καθένας;
Υποτίθεται ότι ο διάλογος έχει νόημα αν θα πείσεις ή θα πειστείς.Αλλιώς χάνεις την ώρα σου.
Επιπλεόν, επειδή μιλάτε για πολιτική - δηλαδή για το κοινό μας καλό, τότε τα ζητήματα αποκτούν άλλη διάσταση και πρέπει να δώσετε απαντήσεις για να φανούν οι προοδευτικοί και οι αντιδραστικοί:
Είστε για λόγους αρχής υπέρ ή κατά της απασχόλησης συνταξιούχων;
Ο νόμος πρέπει να τηρείται από τον εκάστοτε αρμόδιο ή θεωρείτε ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίζει κατά το δοκούν;
Ο Πρόεδρος είναι για όλους τους Κύπριους ή μόνο για τους δικούς του ή τους υποστηρικτές του;
Πρέπει να σέβεται το σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών;
Πέρα από γενικόλογες αναφορές ποια λύση στοχεύουμε στο κυπριακό για να αξιολογήσουμε την πορεία των πραγμάτων;
Αν είστε λευκωσιάτες, είναι πράγματι δύσκολη η επικοινωνία μαζί σας.