22.5.08

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί άρθρο από το ΚΥΠΕ. Η επισημανση δική μου........

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον κ. Α. Λοβέρδο
20/05/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση με τον Πολιτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κυπριανού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «με τον κ. Λοβέρδο είχαμε συνεργαστεί και παλαιότερα όταν είχαμε άλλα καθήκοντα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η κινητικότητα και οι εξελίξεις στη διαδικασία του κυπριακού προβλήματος και παρουσίασα απόψεις δικές μου και του Υπουργείου Εξωτερικών. Μιλήσαμε και για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την Κύπρο στην ΕΕ και, γενικότερα, τις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, τους στόχους που έχει για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι «η συνεργασία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι σημαντικές», σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να υπάρχει επαφή και συνεργασία. Προσβλέπουμε, είπε, στην επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο για να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «επειδή έχω υπόψη μου τις εξελίξεις των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελληνική Δημοκρατία σας διαβεβαιώνω ότι η ποιότητα των θεμάτων, από τη στιγμή που εντάχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ, έχει πραγματικά αλλάξει. Συζητάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενημερώνεσαι όχι μόνο για το μεγάλο θέμα του Κυπριακού, το μεγάλο αυτό ζήτημα εισβολής και κατοχής, αλλά και για θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή καθημερινότητα. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική εξέλιξη στην ποιότητα των σχέσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών του Ελληνισμού», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε την ενδιαφέρουσα και κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις της 21ης Μαρτίου, συζητήσαμε, όμως, και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Το ΠΑΣΟΚ, πέρα από την πολύ μεγάλη κυβερνητική του εμπειρία είναι μείζων αντιπολίτευση στην Ελλάδα σήμερα και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας. Συνεπώς, χρειάζεται αυτή την ενημέρωση για τις αξιολογήσεις που πρέπει να γίνουν και για τις προβλέψεις που πρέπει η Ελλάδα να κάνει».

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με την Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κα Ανδρούλα Καμιναρά, είπε ότι «με την κα Καμιναρά είχαμε συνεργασία και υπό τις προηγούμενες ιδιότητές μας στις Βρυξέλλες. Ήταν εθιμοτυπική συνάντηση, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων της καθηκόντων, στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους Κυβερνήσεων ή Οργανισμών, σε αυτή την περίπτωση της ΕΕ, και συζητήσαμε διάφορα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και την ΕΕ».

12 comments:

iordanou said...

Απόψεις δικές μου = Απόψεις του Τάσσου (ή εν η ιδέα μου;)

Εν άκρως επικίνδυνο το ΔΗΚΟ σε έτσι υπουργείο.

Anonymous said...

efantastikete na ishe kanena NeNe sto tounto ipourgio?Kaishi pou tha epathenamen...

Aceras Anthropophorum said...

Ήταν τζαι ο Ιακώβου υπουργός εξωτερικών του Τάσσου. Έπαιζεν κανένα ρόλο;

Εάν ο Κ. δεν ταχθεί με την πάνταν της Λύσης (που είναι η πάντα της νέας εποχής στην Κύπρον) είναι καταδικασμένος στην απομόνωση τζαι την φθοράν. Πρέπει να εν πολλά μαννός για να πάει κόντρα στην ιστορία.

Όποιος αποφασίσει να εναντιωθεί στην λύση, εν καταδικασμένος να παίξει τον ρόλο του περιθωρίου τζαι της αντιπολίτευσης στο νέο κράτος που θα δημιουργηθεί του χρόνου ή του άλλου. Κανένας δεν θα θέλει να παίξει τον ρόλον αουτσάϊτερ που έπαιξεν το Ακέλ για 48 χρόνια.

Νομίζεται ότι ο Αναστασιάδης εν τυχαία που στηρίζει τον Χριστόφιαν; Με την στάση του τούτην, παίρνει θέση κυβερνώντως κόμματος στην νέαν Κύπρον. Όπως τζαι το Ακέλ. Ο συναγερμός με τον χαρακτήραν που πιάννει θα μπορούσεν μάλιστα να κάμει Κυβέρνησην ακόμα τζαι με την τκ κεντροαριστεράν.

Το Δήκο με ποιόν θα κυβερνήσει στην νέαν Κύπρον αν δεν εμπλακεί έμπρακτα στην διαδικασίαν λύσης.

Νομίζω ότι οι "δικές του απόψεις" είναι για να κρατά πολλά σιοινιά. Ας μην ξεχνούμεν ότι ο Δήκο αναζητεί ηγέτη. Ο Κάρο δεν έχει ακόμα σιουρέψει το πόστον του σε αυτόν το καλάθιν με καούρους που εκατάντησεν το κόμμαν του.

Να σας εξομολογηθώ τζαι κάτι, ουδέποτε τον εχώνεψα. Χωρίς να τον ιξέρω τζαι καλά, φαίνεσται μου πολλά Μιμήθρεφτον.

iordanou said...

Καφενίστικο σχόλιο: Πότε έπαιξε κάπου ρόλο ο Ιακώβου για να έπαιζε τζιαι στην κυβέρνηση του Τάσσου; Ε ρε κάτι προέδρους που έθελε το ΑΚΕΛ κάποτε.

Aceras Anthropophorum said...

Τι δεν σου άρεσεν φίλε μου τζαι εκατάταξες το σχόλιον στην τάξην των καφενίστικων; Ελπίζω να μεν είναι που είπα ότι η πάντα της νέας εποχής στην Κύπρον εν η πάντα της λύσης, η πάντα που θα δημιουργήσει έναν νέον κράτος δικοινωτικόν.

Ο Ιακώβου παίζει ρόλον τωρά τζαι από ότι θωρώ καταφέρνει τα μιά χαρά. Συμφωνώ ότι εν καλός για δευτερο βιολί παρά για μαέστρος. Δεν ξέρω γιατί τον εθκιάλεξαν το ακέλ με το δήκο σαν υποψήφιον τους αλλά υποθέτω ότι η λογική του ακέλ θα ήταν "στην αστοσιάν φελά τζαι το χαλάζιν"

iordanou said...

Acera, εν το δικό μου σχόλιο που εκατέταξα στην κατηγορία καφενίστικο (δες την άνω και κάτω τελεία).

Ο Ιακώβου (ανεξαρτήτως κυβέρνησης και/η κόμματος) είναι ο ορισμός του μέτριου (στην κλίμακα μου για παράδειγμα ο Τορναρίτης εν ο ορισμός του κακού).

Aceras Anthropophorum said...

Τον μακαρίτη το Σπύρο που τον κατατάσσεις;

kyriakos said...

Εγω Τον μακαρίτη τον Σπύρο τον κατατάσσω στους πεθαμένους..

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Κατάταξη Κυπριανών:-

- πατήρ: ο νεκρός δεδικαίωτε(;) αλλά των λέω άσχετον, πολύ ελαφρύ για τις θέσεις που ανέλαβε και εξυπηρετώντα τα συμφέρωντα μεγάλων οικονομικών κύκλων με μέγιστο του σφάλμα την παρεμπόδιση λύσης του κυπριακού προβλήματος όταν τούτο ήτο πολύ πιό εύκολο να λυθεί. Απέκρυψε όλες τις τότε προσπάθειες και ίσως δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά όσα απέκρυψε.

υιός: έχει αντιλειφθεί την σημασία της ανοικτής επικοινωνίας στην σημερινή πολιτική εποχή και την βαρύτητα των τεχνοκρατών. Χρησιμοποιεί την κάποια εξυπνάδα του, που θεωρώ πως είναι περισσότερη απο του παπά του, για να ελίσσετε, ειδικά κρατώντας πολλά σχοινιά όπως λέει και ο Ασέρας, γιατί υπάρχει και η κληρονομική διαδοχή που επιζητεί με πολλήν υπομονή, στο κόμμα(;).

Anonymous said...

Ανθρώποι όπως τον Acera που νομίζουν ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον με 100% βεβαιότητα εν επικίνδυνοι για τον τόπο.

Aceras Anthropophorum said...

r.giskard τί σου είπα τζαι εφοήθης με; Μεν φοάσαι φίλε μου. Ο Aceras δεν εν επικίνδυνος για τον τόπον. Πριν χρόνια πολλά, ο τόπος εγίνην επικίνδυνος για τον Acera τζαι έπιασεν τα μπογαλάκια του τζαι έριξε πέτραν πίσω του. Τα γρανάτζια του ρουσφεθκιού τζαι της μεταεοκατζιήτηκης κάστας που μόνον σε δικούς της επέτρεπεν να εξελιχτούν θα τον επιάνναν τζαι να τον εκατατσακκίζαν. Ηταν καταδικασμένος απο τα πολιτικά τζαι κοινωνικά του γονίδια. Έφυεν τζαι επήεν αλλού που τον σηκώννει καλλύττερα ο τόπος. Ο Aceras απλά παρακολουθεί σας που μακριά τζαι κόφκει κουβέντες του καφενέ. Κουβέντα να γίνεται. Τζιαι κατά βάθος με κρύον με βράστη. Έτσι τζαι αλλιώς ο κόσμος εν να πάει τζει που θέλει να πάει.

Με παραξενέφκει που σου φαίνεσται πως προβλέπω με βεβαιότηταν 100% μάλιστα. Δεν με ξέρεις καλά φίλε μου. Δεν πιστεύκω σε κανέναν τζαι σε τίποτε πέρα που τα γεγονότα. Τζαι δεν έχω εμπιστοσύνην πρώτα πρώτα του εαυτού μου. Πως θα προβλέψω για τους άλλους. Για να φανταστείς πόσον ατζιαμής είμαι στες προβλέψεις, πρίν τρία χρόνια επρόβλεψα ότι ο σκατόγερος (τζείνος που μου έκλεψεν τον ψήφον μου για να φκεί πρόεδρος να κάμει τζείνον που ονειρευτην που ήταν 16 χρονών), εγέλασεν μου τζαι εκέρδισεν οριστικά. Επίστεψα ότι η Κύπρος εδιχοτομίθην σε δύο εθνικώς αμοιγή κράτη. Είπα ενωτικέ νενήκηκας μη γιατί ενόμισα ότι η Εόκα ενίκησεν κατά 60% τζαι η ΤΜΤ κατά 40. Ότι ο κόσμος τζεικάτω που εγεννήθηκα, ο κόσμος δεν τον ξέρω τα τελευταία 17 χρόνια, εβολεύτην με την διχοτόμησην. Ποττέ δεν εφαντάστηκα καν την κοσμογονίαν που εκκολάπτεται αυτήν την στιγμήν. Δόξασοι ο θεός που με αξίωσεν να θωρώ αυτά που θωρώ, τζαι μακάρι να με αξιώσει να δώ τζαι τζείνα που ονειρεύτηκα που ήμουν 16 χρονών.

Να είσαι καλά τζαι να τζειμάσαι ήσυχος. Από άλλους κινδύνους να φοάσαι.

ΑΓΙΟΣ said...

Παίδες, πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι και η κυβέρνηση Χριστόφια, όπως και η κυβέρνηση του super πατριώτη Τάσσου, είναι κυνέρνηση ισορροπιών. Η Απλή Μέθοδος των τριών εφκήκεν τους δύσκολη. Από τη μια το αριστερόστροφο (όχι κομμουνιστικό γιατί δεν είναι) ΑΚΕΛ και από την άλλη οι ούτω καλούμενοι σοσιαλιστές, που δεν έχουν ιδεολογικό στίγμα και το δεξιόστροφο (παρακαλώ κρατήστε το αυτό) ΔΗΚΟ.

Οι ακραίες θέσεις του ΔΗΚΟ στο κυπριακό συμπυκνώνονται στη φράση του Κυπριανού. Γιατί; Μήπως ξεχάσαμε ότι ο Κυπριανού ως είχε, ως επίτροπος της Ε.Ε., διαφοροποιηθεί και δημόσια από τη γραμμή του Τάσσου στο εθνικό; Προσωπικά πιστεύω ότι οι απόψεις του νυν ΥΠΕΞ συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό με εκείνες του Χριστόφια. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι διαδοχής δεν ξέκίνησε μόνο σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αλλά και στο ΔΗΚΟ κάτι μαγειρεύεται. Και ο Κυπριανού προαλείφεται για τη θέση του προέδρου του ΔΗΚΟ. Πρέπει, λοιπόν, να τηρεί και τις εσσωκομματικές του ισορροπίες.

Όσο για τον Ιακώβου θα συμφωνήσω ότι είναι απελπιστικά μέτριος γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τη θέση του ΥΠΕΞ. Και τι να έκαμνε, ποια προσωπική σφραγίδα να άφηνε σε μια κυβέρνηση όπως του Τάσσου, στην οποία ο πρόεδρος είχε στηρίξει την επανεκλογή του αποκλειστικά και μόνο στη διαχείριση του κυπριακού;

Που καταλήγω; 1) το κυπριακό χρησιμοποιείται για εσωτερική κατανάλωση. Τόποτα το καινούργιο.
2) Πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διάλογος επιτέλους στην κοινωνία των πολιτών για την πορεία λύσης του Κυπριακού και για τη μορφή λύσης που πρέπει να επιδιώξουμε. ο λαός πρέπει να ρωτηθεί επιτέλους για τη μορφή της λύσης.