11.5.08

Pop quiz!

Ποιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΗΣΥ που παρέστη σήμερα στο μνημόσυνο του Νίκου Σαμψών εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο:

α) Ο Ιωνάς Νικολάου
β) Ο Ιωάννης Κασουλίδης
γ) Ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο νικητής θα κερδίσει αντίγραφο του επιμνημόσυνου λόγου αυτογραφημένο από τον εκφωνητή του, το οποίο αναλαμβάνει να εξασφαλίσει ο Ίλαντρος, να υπογραμμίσει τα πιο αξιόλογα εδάφια και να το καδρώσει με βερνικωμένο ξύλο οξιάς. Η παράδοση του δώρου θα γίνει σε τελετή στα εθνικόφρονα σωματεία του δήμου ή της κοινότητας του νικητή.

Βοήθεια από τον δωροθέτη Ίλαντρο: Το στέλεχος που γυρεύετε έχει επιδείξει εντιμότητα, διαχρονική συνέπεια στις θέσεις του, αλλά και τόλμη, είναι άνθρωπος σύγχρονος και ανοιχτόμυαλος, είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους, έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα του την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι μετριοπαθής, έντιμος, ήπιος, αποπνέει ένα πολιτικό πολιτισμό που βρίσκει απήχηση στην Ευρώπη.

33 comments:

gregoris said...

o yiannakis, o yiannakis

Aceras Anthropophorum said...

Ρίψασπη πάψε να αστίζεις την καχυποψίαν μου.

kontris said...

Γιαννή είσαι σπίτι

Anonymous said...

επιμνημόσυνο για τον εγκληματία πολέμου Σαμψών; Καλά τούτο ενεν παρανοικό;

:)

Anonymous said...

Ο Σαμψόν είναι μια παρεξηγημένη φιγούρα του τόπου μας

Όλοι δικαιούμαστε απο ένα πραξικόπημα .. εξάλλου τι δημοκρατία έχουμε?

Anonymous said...

Ο Σαμψών έκαμε πολλά και φρικτά την περίοδο των διακοινοτικών ταραχών αλλά παρόμοια έκαμαν και άλλοι.

Την περίοδο του πραξικοπήματος πρόσφερε τις «υπηρεσίες» του στους χουντικούς αλλά τον ψιλοαγνόησαν μέχρι που τον βρήκαν βολικό για τον ρόλο του «πρόεδρου».

Αυτά είναι ψιλικατζίδικα σε σύγκριση με τον Πολύκαρπο Γιωρκάτζη, ο οποίος συνέλαβε και εκτέλεσε σχέδιο δολοφονίας του πρόεδρου της Δημοκρατίας το 1970. Και του Γιωρκάτζη όχι μόνο του κάμνουν μνημόσυνα με έντονη πολιτική παρουσία, αλλά του έχουν και οδούς με το όνομα του (ξέρω μια στα Λατσιά τουλάχιστον).

Και του Γρίβα, που ήρθε στην Κύπρο μυστικά πριν το 1974, ίδρυσε τρομοκρατική οργάνωση, πολέμησε το κράτος και επεξεργάστηκε διάφορα σχέδια δολοφονίας του προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τον Γενάρη του 1974 πού πέθανε, του κάμνουν πάνδημα μνημόσυνα και του έχουν τις μισές λεωφόρους στις ελεύθερες περιοχές στο όνομα του.

Του δε Μακάριου, που στην τελική ανάλυση αυτός τους φόρτωσε όλους αυτούς σε όλους εμάς, του Γρίβα μη εξαιρούμενου, του έχουμε ονομασμένη την μισή ελεύθερη Κύπρο και μόνο εικόνισμα στις εκκλησίες δεν του κάμαμε ακόμα.

Και εδώ κολλάμε στον επιμνημόσυνο λόγο του Κασουλίδη για τον Σαμψών; Ο Σαμψών είναι εύκολος, και τελικά ασήμαντος στόχος.

Aceras Anthropophorum said...

Εγώ εκατάλαβα ότι ο στόχος ήταν ο παρολίγον πρόεδρος, όχι ο για λίγον πρόεδρος.

Anonymous said...

Μόνο που, που ούλλους τούτους στραόξυλο ο Σαμψών εν ο μόνος που ούλλοι δέχουνται το πως ήταν ξυμαρισμένος.

Για τους άλλους άιστο.

Aceras Anthropophorum said...

O Σαμσών εν για την δεξιάν τζείνον που εν ο Λιλλίκκας τωρά για το κέντρον. Χρειάζεται πάντα έναν που θα καταδικαστεί για να μπορέσουν οι άλλοι να συνεχίσουν σαν τες αθώες περιστερές.

Αντώνης said...

Εγώ για τον πάλαι ποτέ σύντροφο Κόκο Νικολάου (άλλως Λιλληκκά)ξέρω ότι τον πάτησε ο οδοστρωτήτρας*1 του κυβερνώντος κόμματος, όχι ότι καταδικάστηκε για τις ανομίες του. Εκτός αν εννοείς στις συνειδήσεις των Ακελιστών.
Όσον αφορά τον πατέρα της Τζουάννας επιβεβαίωσε, με τον τρόπο του, το σύνθημα ότι "η Κύπρος είναι ελληνική" *2
--------------
*1 σημ. Έχουμε δει όλοι σε κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστή το κογιοτλ, που αφού το κάνει χαρτομανία κάποιος οδοστρωτήρας μέσα σε δευτερόλεπτα ισιώννει και ξανά προς τη δόξα τραβά!!
---------
*2 Φανταστείτε όταν με τον Χριστόφκιαν αντιμετωπίζουμε τόσες δυσκολίες για να πάμε σε συνομιλίες, τι θα γινόταν αν ένοικος του προεδρικού γινόταν ο Γιαννάκης μας.

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο Κασουλίδης θα έμπαινε σε συνομιλίες εξίσου γρήγορα και κάτω από τις ίδιες διαδικασίες. Νομίζω επίσης ότι θα ήταν εξίσου αναξιοκρατικός και επηρεαζόμενος από διαπλεκόμενα συμφέροντα όσο ο Χριστόφιας (και οποιοσδήποτε περάσει από τα απαραίτητα φίλτρα για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος).

Να τους απομυθοποιήσουμε επιτέλους για να μπορούμε να τους κρίνουμε.

Αν ο Ίλαντρος έγραφε ότι ο Χριστόφιας διόρισε Χριστοφόρου και Παπασάββα με ρουσφέτι που βγάζει μάτι δε νομίζω να διαφωνούσε κανένας. Εγώ τουλάχιστον όχι. Γίνεται γραφικός όμως όταν προσπαθεί (ίσως να μην έχει ξεπεράσει τις εκλογές ακόμα) να παρουσιάσει τα πράγματα σε αντιδιαστολή με τον αγγελικό κόσμο που θα έπλαθε ο Κασουλίδης.

Αντώνης said...

Δεν ξέρω αν έχουμε μπει ποτέ στη θέση των Τ/κ για να αξιολογήσουμε αυτό που λέγεται εμπιστοσύνη ή αξιοπιστία του ηγέτη της Ε/κ πλευράς.(εκάστοτε προέδρου της Κ.Δ.).
Ένας ΑΔΡΩΠΟΣ (κατά το κληριδικό ο λόος του αδρώπου) που νοιώθει την ανάγκη να υμνήσει δημόσια τον Σαμψών (προς χάριν των νεολαίων ψηφοφόρων του) δυο μόλις μήνες μετά τις εκλογές, όσο "Ευρωπαίος" και να μοιάζει,κανένας σοβαρός Τ/Κ, - σε όποια παράταξη και να ανήκει - δε θα τον εμπιστευόταν(για αξιόπιστο συνομιλητή). Αυτή είναι η διαφορά που εντοπίζω ως προς τον Χριστόφκιαν. Τα φίλτρα που αναφέρεις νομίζω εν άλλον πράμαν. Η Κύπρος εν μιτσής τόπος τζιαι γνωριζούμαστε καλά μεταξύ μας.

gregoris said...

sostos o antonis

kontris said...

Ενας φίλος μού τ/κύπριος μού έλεγε κάποτε ότι ο χειρότερος ε/κύπριος είναι ο Σάπσων,εκοφκεν κκελάες τ/κύπριων καί έπαιζε μάππαν μές τίν πλατεία τού χωρκού.
Νά χέρεστε τό Κάσουλα πού τόν μνημονέυει!!!!!!

Ίλαντρος said...

Μια γενική απορία: είδε/άκουσε κανένας την ομιλία του Κασουλίδη; Γιατί υποθέτετε ότι "ύμνησε δημόσια" τον Σαμψών;

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων την οποία αντιπαθώ ιδιαίτερα. Όχι, δεν πρόκειται για τους αμετανόητους κομμουνιστές όπως τον φίλο μου τον άνευ (μα που εχάθηκε;) Πρόκειται για κάτι τύπους οι οποίοι το παίζουν "υπεράνω". Παρουσιάζονται ως ανένταχτοι και ακομμάτιστοι, υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών. Σε αντιδιαστολή με μας τους κοινούς θνητούς που έχουμε προτιμήσεις και προκαταλήψεις. Βέβαια στην πραγματικότητα έχουν και αυτοί τα κόμπλεξ και τις προκαταλήψεις τους, απλά τσ καμουφλάρουν. Αυτοί οι "υπεράνω" κατηγορούν τους πάντες και ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν έχουν τίποτα θετικό ή δημιουργικό να πουν. Απλώς κατακεραυνώνουν. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στο "Όλοι οι ίδιοι είναι". Το οποίο δεν τίποτα άλλο από μια έκφραση δειλίας και ανευθυνότητας. Πίσω από αυτή την απαξιωτική δήλωση κρύβεται η αδυναμία τους να αξιολογήσουν, να κρίνουν, να επiλέξουν. Όμως για αυτούς είναι τιμή. Νιώθουν σπουδαίοι γιατί με μια μονοκοντυλιά διαγράφουν τους πάντες και τα πάντα. Μπορούν, γιατί αυτοί είναι υπεράνω.

Περαστικά τους.

Aceras Anthropophorum said...

@ϊλλανδρος: χαίρομαι που σε ακούω που λαλείς αυτά που λαλείς για τους "υπεράνω". Ή πρέπει να μεν σε ξέρω καλά ή θα έχει κάτι που δεν καταλάβω διότι με εκπλήττεις άμαν μιλάς έτσι.

@Αντώνης: Εσκέφτουμουν την απόφασην του Δήκο για το ποιός είναι ο υπεύθυνος του εκλογικού τους καταποντισμού. Δηλαδή ο παραλληλησμός είναι προς το "αποδοπομπιαίος τράγος" άμαν έναν γκρούπ τα κάμει θάλασσαν. Δεν υπονοούσα τίποτε φασισμούς. Εν αλήθκεια ότι εν λλίον αποτυχία ο παραλληλισμός.

Anef_Oriwn said...
This comment has been removed by the author.
Anef_Oriwn said...

@ Ύλαντρον,

Δαμέ είμαι, εν εχάθηκα! Μεν ανησυχείς! Προχτές τα λέ(γ)αμε στο post που ανάρτησες με τίτλο “Ανησυχητικός συγκεντρωτισμός, τραγική ημετεροκρατία”, ψες μάλιστα σου άφησα και σχόλια. Για πελλόν παίζεις, για ξιχάνεις εύκολα! Το δεύτερο να το κοιτάξεις γιατί είσαι τζιαι μιτσής!

Πάντως εγώ δεν άκουσα ούτε και διάβασα τον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε ο Ιωάννης (ο Κασουλίδης μπρε, το καλό το παιδί το Λευκωσιάτικον), όμως εν πιστεύκω να αποκάλεσε (δημόσια) τον Σαμψών πραξικοπηματία, τουρκοφάγο και δολοφόνο!

Παρεμπιπτόντως ή btw (by the way) που λαλείτε τζιαι ‘σεις οι αγγλομαθείς και αγγλοτραφείς, στο βιβλίο του "Πολιτικά Εγκλήματα" που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Θεοφάνης (Φανής) Δημητρίου (ιστορικό στέλεχος της κυπριακής αστυνομίας) καταγράφει για πρώτη φορά μια μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του βρετανού αρχιτέκτονα Πήτερ Γκρέι, στην Κερύνεια, στις 15 Μαΐου 1961. Ο φόνος διεπράχθη από το Νίκο Σαμψών, μπροστά στα μάτια της συζύγου και των δύο μικρών παιδιών του. Ο φόνος καταχωρήθηκε ως ανεξιχνίαστος και αποτελεί ένα από τα πιο μελανά στίγματα της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτόν πήγε να τιμήσει ο Κασουλίδης, Ύλαντρον;

Ύλαντρον, γράφεις τζιαι λαλείς,:

1. “… Πρόκειται για κάτι τύπους οι οποίοι το παίζουν "υπεράνω". Παρουσιάζονται ως ανένταχτοι και ακομμάτιστοι, υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών… … Αυτοί οι "υπεράνω" κατηγορούν τους πάντες και ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν έχουν τίποτα θετικό ή δημιουργικό να πουν. Απλώς κατακεραυνώνουν. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στο "Όλοι οι ίδιοι είναι". Το οποίο δεν τίποτα άλλο από μια έκφραση δειλίας και ανευθυνότητας. Πίσω από αυτή την απαξιωτική δήλωση κρύβεται η αδυναμία τους να αξιολογήσουν, να κρίνουν, να επiλέξουν…”. --- Μήπως είναι τον εαυτό σου που περιγράφεις; Πόσο έχεις το γνώθι σ’ αυτόν!

2. “… Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων την οποία αντιπαθώ ιδιαίτερα. Όχι, δεν πρόκειται για τους αμετανόητους κομμουνιστές όπως τον φίλο μου τον άνευ (μα που εχάθηκε;)…”. --- Ύλαντρον, μα που πότε εγίναμε φίλοι τζιαι γιω εν το πήρα χαπάριν; Btw, εν τζιαι θωρείς με τζι’ όραμα, ε;

3. Πέραν τούτου και δυο λόγια περί της ελληνικής. Η λέξη “αμετανόητος”, χαρακτηρίζει κάποιο που δεν μετανόησε ή δεν μεταμελήθηκε για τις οποιεσδήποτε επιλήψιμες ή εγκληματικές πράξεις και ενέργειες του. Σ’ αυτόν τον τόπο μόνο οι πραξικοπηματίες παραμένουν αμετανόητοι! Επίσης “αμετανόητο”, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και κάποιο που δεν αλλάζει τρόπο ζωής ή σκέψης! Υπό αυτήν την έννοια οφείλω να πω πως παραμένω αμετανόητα ρομαντικός (και ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) οραματιζόμενος μια καλύτερη ζωή γενικά για όλους τους ανθρώπους.

Anef_Oriwn
Τετάρτη 14/5/2008 – 11:29 μ.μ.

Anonymous said...

@Ίλαντρος
Μέσα μέσα φίλε μου πρέπει να έχεις και λίγη επαφή με την πραγματικότητα.

Αντιγράφω από σχόλιο μου:
"Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι εξίσου διεφθαρμένος με τον Κασουλίδη, αλλά τον προτιμώ επειδή η διαφθορά του δεν έχει να κάμει με την εκκλησία και τον εθνικισμό. Μπορεί αν είχα καλύτερα κριτήρια να υποστήριζα τον Κασουλίδη, αλλά αυτά έχω".

Έχω κριτήρια και προτίμηση λοιπόν και το γεγονός ότι δεν συμπίπτει με τη δική σου δεν την κάνει ούτε ισοπεδωτική, ούτε υπεράνω. Ο Χριστόφιας έχει τα καλά του και τα κακά του, και έχει αναδειχθεί από το ίδιο σύστημα που προωθεί συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων στην εξουσία. Το να γράφω ψέματα για το ποιόν του επειδή τον επέλεξα προεκλογικά ή μετεκλογικά θα ήταν βλακεία από μέρους μου.

Προφανώς η ίδια εθελοτυφλία που σε εμποδίζει να βλέπεις ότι ο Κασουλίδης δεν είναι έκθεση λυκείου για την Ευρώπη σε εμποδίζει να διαβάζεις και αυτά που γράφουμε. Ίσως να μην τα διαβάζεις καν, και απλά γράφεις τα ίδια ποιηματάκια μετεκλογικά. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί το σχόλιο σου έχει 2 γραμμές για την επιλογή του Κασουλίδη να εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο για το Σαμψών και τις άλλες 18 για να αυτοϊσοπεδωθείς με την Ελίτα Μιχαηλίδου.

Anonymous said...

ti simasia ehi?Kai i 3 tous en gnosta fasistaria kai aponemoun titlo timis se ena episis fasista.Ehi kamia diafora?

Anonymous said...

Θα ήθελα να διαβάσω την ομιλία του Κασουλίδη πριν τον καταδικάσω στο πυρ το εξώτερο όμως πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα.
Ωραίο παράδειγμα φέρνει για την κόρη του..

Ο γιός του Σαμψών δήλωσε πάλι ‘πατέρα θα συνεχίσω το έργο σου?’

Αυτός απαλλάσσεται λόγο βλακείας ο Κασουλίδης όμως?

Θα ήθελα να διαβάσω την ομιλία του..

link anyone?

Anonymous said...

Διαβάστε την εδώ.

Έγραψε ανάμεσα σε άλλα η πένα του Κασουλίδη:

"Ενός ανθρώπου που οφείλουν οι πάντες να αναγνωρίσουν την πίστη και το σθένος, τον ηρωισμό και τη φιλοπατρία, την αυταπάρνηση του αγωνιστή."

"Ο Νίκος Σαμψών δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, ούτε στα δύσκολα χρόνια μετά την ανταρσία των T/Κ και την ένοπλη εξέγερσή τους. Οργανώνει και πάλι ομάδες για να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό που βρισκόταν στο έλεος του όχλου στην Ομορφίτα."

"Ο Νίκος Σαμψών τότε επιλέγει για τον εαυτό του τον πιο τραγικό ρόλο της ζωής του. Έστω και αν ο ίδιος δεν είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα. [...] Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα γινόταν αν δεν είχε αποδεχθεί την μοιραία εκείνη πρόσκληση. Ούτε και την έκταση που θα έπαιρνε το Εθνικό δράμα και αιματοκύλισμα αν έπραττε διαφορετικά."

Anonymous said...

Άσχετο... που το εχώσαν το χθεσινό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ τζιαι έχει υλικό; Για την Ιστοσελίδα τους λέω.

kyriakos said...

Ναι ναι μαλακίες στο τετράγωνο..

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά..
Έχωσαν τον Κασουλίδη (για κάποιο λόγο) να γυρίζει τα μνημόσυνα των ηρώων για να συσπειρώνει το κόμμα και να μην τους έρθει καμιά διάσπαση από τα άκρα.. (its politics)
Κάποιος πρέπει να κάμνει και την σκατοδούλια
Ο Αναστασιάδης εσυκκύρτησε μαζί τους και αποφεύγει τους..
Αμφιβάλλω Αν ο κασουλίδης επίεν και βουρητός στο μνημόσυνο..αλλά κάποιος έπρεπε να το κάμει..

Τώρα για την ομιλία του.. Σίγουρα είναι δείγμα γραφής δακρύβρεχτο λόγο για να δικαιολογήσω τις πατριωτικές προθέσεις του Χιτλερ και των πάντων.. μπορώ και εγώ να γράψω
Το θέμα είναι.. ΘΕΛΩ?

Vikar said...

"Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα γινόταν αν δεν είχε αποδεχθεί την μοιραία εκείνη πρόσκληση. Ούτε και την έκταση που θα έπαιρνε το Εθνικό δράμα και αιματοκύλισμα αν έπραττε διαφορετικά."

Σωτήρας δηλαδή και ο Ν Σαμψών ?!!!

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΘΝΙΚΟ-παρα-ΦΡΟΣΥΝΗ!!!!! ΙΛΕΩΣ_ΙΛΕΩΣ

Anonymous said...

H πεννα του κασουλίδη έγραψε και αυτό:

"Μια προοπτική που δεν μπορεί να μας βολεύει.Σήμερα η οδός μας είναι ειρηνική και όχι πολεμική όπως πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε την απαλλαγή μας από την Τουρκική κατοχή μέσα στον στίβο της διεθνούς διπλωματίας. Έχοντας πρώτα απ’ όλα τη παρησσία να μιλήσουμε μεταξύ μας και να συμφωνήσουμε για το τι ζητούμε και τι επιδιώκουμε. Να δώσουμε την μάχη με αξιοπρέπεια προς όφελως της Κύπρου και του λαού μας. Ολόκληρης της Κύπρου. Διότι ουδείς έχει δικαίωμα να παραγράφει ένα μεγάλο μέρος του τόπου μας επειδή πιθανόν έτσι να βολεύει καλύτερα. Και ο Νίκος Σαμψών θα συμφωνούσε μαζί μου.Ας είναι αιωνία η μνήμη του."

Aceras Anthropophorum said...

Για τους ψήφους των φασιστόμουτρων κανένας δεν λέει όχι εκτός που το Ακέλ τζαι την Εδέκ. Καλλύττερα όμως να τους μαντρίζει το Δησύ παρά να τους αππώννει το κέντρο ή να αλωνίζουν μόνοι τους τζαι να γίνουνται ακόμα πιο επικίνδυνοι. Εθκιάβασα την ομιλίαν του Κασουλίδη τζαι την βρίσκω πολλά ππολίτικαλλυ κκορρέκτ. Είναι σαφώς ομιλία που εγράφτην με το κούντημαν. Είναι σαφώς ομιλία που προσπαθεί να μαντρίσει με τρόπον, χωρίς να απογοητεύσει, τους εθνοκλώκκαρους που κρατούν τα λάβαρα τζαι τες σημαίες τζειαμέ πας την φωτογραφίαν σαν τους γλίντους μες την νεκκλησιάν.

Νομίζω ότι ζητούμεν πολλά που την δεξιάν. Μπορείς να ζητήσεις απο κάποιον να λογικευτεί. Δεν μπορείς όμως να του ζητήσεις να αναιρέσει τον εαυτόν του τζαι να φτίσει πας το παρελθόν του, τζαι ακόμα παραπάνω πας τους γονιούς του η τους παππούδες του.

Δεν θα φτάσω στο σημείο να πω ότι μου αρέσκει τζιόλας αυτή η αλλοπρόσαλλη δεξιά, αλλά μπορώ να πώ ότι την καταλάβω, μπορώ ακόμα να πώ τζαι ότι την προτιμώ που το αλλοπρόσαλλον ακραίον κέντρο. Ιδίως που ο Κασουλίδης, είπεν τους πρώτα για τους ηρωισμούς (τζαι τα λοιπά εγγλήματα που τα ανυψώσαν σε εθνικήν τόλμην τζαι παλληκαριάν), έλουσεν τους πρώτα με ροδόσταγμαν για πράματα που δεν έχουν καμιά σημασία, τζαι έκλεισεν την ομιλίαν του με την παράγραφον που επαράθεσεν ο χωρικός.

Anonymous said...

Είμαι ο Ιλαντρος αντί να κρύψω(να χωστώ όπως στα προηγούμενα ποστς) ή να πω τίποτε, ξεκινώ άλλες συζητήσεις, ο Σατσιας εννά παίξει πόπσε, το Iron Man ε καλό, άννοιξε το κκαφέ απέναντι που το Σταρπακς.

''Νιώθουν σπουδαίοι γιατί με μια μονοκοντυλιά διαγράφουν τους πάντες και τα πάντα.''

Ω δι irony

Ετσι ππολιτικαλλυ κκορρέκτνεςς μόνο δαμέσα έχουμε. Που τι στιγμή που εν τζιαμέ ......

kyriakos said...

Τα μνημόσυνα του Σαμψών είναι ακίνδυνα για το μέλλον της Κύπρου μπροστά στις απορριπτικές δυνάμεις που ανασυντάσσονται.. Tο πολιτικό γεγονός των ήμερών είναι οι εξελίξεις στο ΔΗΚΟ...

Ο Τασσος αφού συνειδητοποίησε ότι το ματαιόδοξο όνειρο του για δημιουργία 'νέου' κόμματος με κράχτη τη φάτσα του δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα και αφου κατάλαβε ότι το να μιλά μέσω αγγελιοφόρων (5.5%) Δεν είναι αρκετό..

Αποφάσησε ότι το καλύτερο βάθρο για ικανοποίηση του Λουδοβίκειου συνδρόμου του είναι η επανεξάπλωση του στο ΔΗΚΟ..

Με συνοπτικές διαδικασίες απέσυρε το μελανό πόρισμα… έριξε μια μικρή δόση διεθνούς συνωμοσίας και σιγά σιγά θα αποκτήσει Το βήμα για να προωθεί την ‘πολιτική’ και την φάτσα του στα κανάλια χωρίς να φαίνεται ξεκάρφωτος..

Σαν ενας καλός στρατιώτης παίρνει την καλύτερη δυνατή θέση μάχης για να μπορεί να πολεμήσει το νέο σχέδιο..

Αφελείς.. νομίσαμε ότι ξεμπερδέψαμε έτσι εύκολα με δάυτον??

Λογαριάσαμε λάθος με το νου μας φίλοι πράχτορες των Αμερικάνων..

Ίλαντρος said...

Σοφές κουβέντες Ασέρα και άλλοι. Μπράβο. (Τους υπόλοιπους τους προσπερνώ.)

Σε ένα τέλειο κόσμο ο Κασουλίδης δεν θα ένιωθε την ανάγκη να πηαίννει στο μνημόσυνο του Σαμψών τζιαι να καλοπιάννει την άκρα δεξιά. Όμως ο κόσμος δεν είναι τέλειος. Αν δεν τους εκαλόπιαννε ήταν να ξαναφκάλουν τον Τάσσο πρόεδρο. Εγώ προτιμώ να Χριστόφια παρά τον Τάσσο. Εσείς;

Anef_Oriwn said...

Λαλεί ο Aceras: “…Νομίζω ότι ζητούμεν πολλά που την δεξιάν. Μπορείς να ζητήσεις απο κάποιον να λογικευτεί. Δεν μπορείς όμως να του ζητήσεις να αναιρέσει τον εαυτόν του τζαι να φτίσει πας το παρελθόν του, τζαι ακόμα παραπάνω πας τους γονιούς του η τους παππούδες του…”.

Κάτι παρόμοιο (για την ελληνική Δεξιά της Μεταπολίτευσης) γράφει και ο Βασίλης Ραφαηλίδης στο βιβλίο του “Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους 1830-1974”, (Εκδόσεις “Εικοστού Πρώτου”, 1993): “…Άλλωστε αν η Δεξιά δεν μπορεί να αφομοιώσει τα καθάρματα, τι σόι Δεξιά θα ήταν; Σκέφτεστε μια Δεξιά του 1944 που δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει τους δοσίλογους, μεταξύ των οποίων και ο Παπαδόπουλος; ...”.

Anef_Oriwn
Κυριακή 18/05/2008 – 00:38 π.μ.

Anonymous said...

kasoulidis gia aksiokratia.AHAHAHA.Anekdoto kai touto.10 hronia en ishe provlima na kiverna stin banania tou kliridi.A re krisi pou ehoun meriki...

BlaCk piTt said...

Πάντως, είμαι υπερήφανος που είμαι Κύπριος. Ζούμε στο μοναδικό κράτος, όπου εξυμνούνται αυτοί που ήθελαν να σκοτώσουν* τον πρόεδρο...

*για μένα, τον σκότωσαν, αφού οι ίδιοι αυτό πίστευαν!