2.8.08

Ανακούφιση

Ούφ. Έφυεν μου τζαι η τελευταία μεγάλη αγωνία που με έκαμνεν να βοούμαι ότι παρόλες τες καλές συγκυρίες στην Κύπρο, το κυπριακό ίσως να μην λυνόταν λόγω εξωγενών παραγόντων. Ο Αλλάχ να γλέπει την σταθερότηταν στην Τουρκίαν μέχρι του χρόνου. Εγλυτώσαμεν την για έναν τζιαι μόνον δικαστήν.

Τωρά εμείναν μου οι μικρές αγωνίες αλλά ευελπιστώ ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν. Πάω στοίσιημαν ότι του χρόνου έτσι τζαιρον θα πάρει πουρλόττον το μπλογκ μέσα στην προεκλογικήν περίοδο για το δημοψήφισμαν.

Ελπίζω δε ότι ο Χριστόφιας τζαι ο Τταλάτ θα είναι αντάξιοι του Μαντέλα τζαι του Λε Κλέρκ, όχι του Μουγκάπε, του Γκαντάφη, ή του Μακαρίου. Εγώ πάντως τείνω να τους έχω ολοέναν τζαι παραπάνω εμπιστοσύνη.

Παραδέχουμαι ότι είχα ππέσει έξω, διότι δεν όρπισα ποττέ μου σοβαρά ότι το κυπριακόν θα ελύνετουν πριν να πεθάνω. Επίστεψα του Τζιονή που ελάλεν ότι ούτε σε 40 χρόνια τίποτε δεν έχει. Τωρά ελπίζω ότι όχι πιο αργά που ένα χρόνο, η Κύπρος αρκέφκει μιαν τζιουνούρκαν ζωή.

Πού βασίζω την αισιοδοξίαν μου; Τους Κυπραίους ηγέτες ξέρω τους καλά τζαι δεν έχω έννοιαν για τες προθέσεις τους. Για τους εξ ανατολών κομαντάντε, μεν θκιαβάζετε τι λαλεί ο κυπριακός τύπος ότι είπαν. Θκαβάζετε τι λαλεί ο ξένος, ή θκιαβάζετε μόνον την δήλωσην αυτήν καθέ αυτήν, αν είναι δυνατόν χωρίς μετάφρασην από Κύπριον δημοσιογράφον στα ελληνικά. Θκιαβάστε τι λαλεί ο Ερτογάν τζιαι ο Μπαμπατζιάν τζιαι θα δείτε ότι η αισιοδοξία μου έχει βάσην.

Όσοι έχετε μετοχές ή κανέναν κομματούιν χωράφιν μην τα ξικάμετε. Σε 5-6 χρόνια θα είναι θυσαυρός.

11 comments:

Ίλαντρος said...

Η συγκυρία είναι μοναδική. Για πρώτη φορά και οι δύο κοινότητες έχουν ηγέτη που πιστεύει στη λύση ομοσπονδίας. Επίσης για πρώτη φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει πλήρης σύμπνοια κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στο Κυπριακό με την τελευταία να στηρίζει πλήρως τον Πρόεδρο. Ταυτόχρονα στην Τουρκία κυριαρχεί ο Ερντογάν ο οποίος αποδεδειγμένα είναι διατεθειμένος να κλείσει το Κυπριακό. Και βέβαια και η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία.

Χρειάζεται βέβαια και άλλοι παράγοντες να δουλέψουν ευνοϊκά, αλλά όσον αφορά τους άμεσα εμπλεκόμενους οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Φτάνει να μην κωλώσει κανένας.

Anonymous said...

Aceras,

δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η συγκυρία είναι αρκετά ευνοϊκή, όμως πολύ φοβούμαι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την έκβαση της όλης προσπάθειας, όπως π.χ. οι επικείμενες εκλογές των Τουρκοκυπρίων, μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στο Ιράν αν νικήσουν οι ρεπουμπλικάνοι. Εμένα μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η μέχρι τώρα αποφυγή εμπλοκής των αμερικανών στο Κυπριακό μετά την εκλογή Χριστόφια, οι οποίοι παρά το γεγονός είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι θα έστελλαν τον απεσταλμένο στην Κύπρο, μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει. Αυτό αφήνει να διαφανεί ότι οι ΗΠΑ τηρούν στάση αναμονής και ίσως εμπλακούν στη διαδικασία σε κάποια στιγμή με τρόπο που ενδεχομένως αιφνιδιάσει...

Anonymous said...

Aceras χαιρομαι που το επισημαίνεις ότι άλλα λένε στα ελληνικά όταν παρουσιαζεται η ειδηση και άλλα λένε οι δηλώσεις αυτες καθ αυτές αν "ακούσεις"...

και συμφωνω ειναι σε θετική γραμμή

Vikar said...

Εν άξιο λόγου να δίνεται η δήλωση με το πνεύμα που γίνεται και με σωστή μετάφραση.
Ξέρει κανείς Τούρκικα???
Καλό θα ηταν έστω και στα μπλόκς να δίνονται οι ΣΩΣΤΕΣ μεταφράσεις.

Για την αισιοδοξία aceras ουδείς λόγος. Και χρειάζεται και δικαιολογείται να υπάρχει.

Μόνο να μαζέψουμε τους "διαβόλους" ενθεν κακείθεν. Ήδη έχουν αρχίσει (δεν έχουν σταματήσει)τα νταούλια τους με αρχινταούλι το πατιχόφυλλο

Aceras Anthropophorum said...

Tωρά αθθημηθήκαν τζαι οι Πυρκώτες να κάμουν διαδηλώσεις να κόψουν τους ΤΚ για να αννοίξουν τον Λιμνίτην. Με τον Κ. Περδίκη να τους χειροκροτά τζαι να τους αστίζει.

Είναι αυτά που σκεύτομαι όταν λαλώ για εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

rose said...

να ενημερωνει την Συντονιστική των οδοφραγμάτων ο Ιακώβου για να μεν αππόνουνται ούλοι τουτοι!

Anonymous said...

Προς απωμένους χωραιτες....επαναπροσεγγιστες της Μακαρίου ....Ξέρετε που κόφκει ο Πύρκος και πόσες ώρες θέλει κάποιος να πάει?

Anonymous said...

Προς απωμένους χωραιτες....επαναπροσεγγιστες της Μακαρίου ....Ξέρετε που κόφκει ο Πύρκος και πόσες ώρες θέλει κάποιος να πάει?

Anonymous said...

Ασέρα, πάει καιρός να εκφράσω τα σέβη μου προς εσένα. Με εκφράζει απόλυτα αυτό που έγραψες. Αισιοδοξία και προετοιμασία.

Unknown said...

So good......

gregoris said...

δικοινοτική διαδήλωση την 1 του Σεπτέμβρη με σύνθημα ειρήνη στην Κύπρο. οι ε/κ ξεκινούμε που την πλατεία ελευθερίας η ώρα 7 τζιαι πάμε Λήδρα Πάλλας όπου συναντούμε τις χιλιάδες τ/κ της πλατφόρμας της ειρήνης μέσα στην νεκρή ζώνη.

εσείς που έσιετε δυνατότητα δημοσίευσης βάλτε ένα ποστ, τζιαι δαμέ