7.7.09

Σαν να τζιαι μυρίζουμαι την λύση



Πολλές φορές, χωρίς να ξέρεις γιατί, μυρίζεσαι την βροσιήν πριν να έρτει. Πριν λλίον τζιαιρόν είχα μεγάλην απαισιοδοξίαν αν θα λυθεί το Κυπριακόν. Τωρά δεν ξέρω γιατί, ίσως λόγω της αγωνίας του Φιλελεύθερου τζιαι του Christofias-watch, νιώθω το κυπριακόν κοντεύκει να λυθεί, τζιαι μάλιστα πως θα λυθεί καλλύττερα που ότι θα ελύετουν αν ελαλούσαμεν ναι στο σχέδιον Αναν.

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντη η είδηση ότι ο Τταλάτ δέχεται να φκαίννει ο πρόεδρος τζιαι ο αντιπρόεδρος που κοινήν ψηφοφορία, αλλά είναι ίσως η πιό θετική είδηση που εξέβηκεν που τον τζιαιρόν της εκλογής του Χριστόφκια. Τζιαι αυτόν είναι μεγάλη κατάκτηση του προέδρου τζιαι της επιμονής του σε ζητήματα αρχών.

Γίνουνται προκριματικές εκλογές στες πολιτείες, όπως γίνουνται στα κόμματα στες Ηνωμένες Πολιτείες, για να πάρουν οι υποψήφιοι το "χρήσμαν" που την κοινότηταν τους. Θεωρώ πολλά λογικήν την επιμονήν του Τταλάτ να μεν δεχτεί την κατ΄αρχήν πρότασην της δικής μας πλευράς. Δεν γίνεται μια πλειοψηφία 62% μέσα στους Ελληνοκυπρίους να ψηφίζει έναν τουρκοκύπριον που πιάννει 3% μέσα στην τουρκοκυπριακήν κοινότηταν τζιαι να του διά 51% να τον φκάλλει πρόεδρον. Θα εφκάλλαμεν πάντα τον Ινζέτ, ή όποιονδήποτε άλλον περιθωριακόν για τους τουρκοκύπριους που συφφωνεί μαζί μας αλλά που δεν αντιπροσωπεύκει την πολιτικά ίσην κοινότηταν που αποτελεί την χώραν μας.

Τωρά όμως, πέστε γίνουνται εκλογές. Φκάλλει ο Έρογλου 55% τζιαι ο Τταλάτ 45%. Με δίχα τον ψήφον τους ελληνοκυπρίους, έσιει αγγούριν προεδρίαν ο Έρογλου. Το ίδιον τζιαι με τους ελληνοκυπρίους. Πέστε ότι στες επόμενες εκλογές έχουμεν υποψηφίους τον Χριστόφκιαν, τον Στυλιανίδην, τζιαι την Ελένη Θεοχάρους υποστηριζόμενην που το Δήκο, Δήσυ Εδέκ, Ευρωκό. Φκάλλει 42% η Ελένη Θεοχάρους τζιαι 41% ο Χριστόφκιας. Ποιός εν να φκεί πρόεδρος;

Εν τω μεταξύ, γίνεται τζιαι μια μικρή, πολύ μικρή αλλαγή στες συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέσην με τες εγγυήσεις: ισχύουν όπως ισχύαν πριν την εισβολήν, με την διαφοράν ότι (τζιαι τούτον πάλε εκέρδισεν το ο Χριστόφκιας) η ενωμένη κυπριακή δημοκρατία δικαιούται να ζητήσει όποτε θέλει την αναθεώρησην τους εν κοινοί συναινέσει των συνιστωσών πολιτειών.

Ο Έρογλου έχει τσιάνς να φκεί πρόεδρος, μόνον αν φκάλει άσσον που το μανίκιν τζιαι κατακτήσει την συμπάθειαν των ψηφοφόρων που δεν θέλουν τον Χριστόφκιαν τζιαι τον Τταλάτ. Να τάξει για παράδειγμαν στους Ελληνοκυπραίους τζιείνος εν ικανός να αλλάξει τα εγγυητικά τζιαι θα επιταχύνει την αποχώρησην των στρατευμάτων πέραν που τα μεταβατικά χρονοδιαγράμματα.

Όποιος βάλλει υποψηφιότηταν για πρόεδρος, έχει τσιάνς να ξαναφκεί μόνον αν υποστηρίζει τα συφφέροντα όλων των Κυπραίων. Δεν θα πααίννει τζιειαμέ για να τραβά την πατανίαν στην κοινότηταν του κατά την περίοδον πον ναν πρόεδρος. Εν να έχουμεν πραγματικόν συνεταιρισμόν, τζιαι τζιείνος που τον διοικεί, θα θέλει να γεμώσει η πούγκα του όχι παίρνοντας που την πούγκαν του συνεταίρου, αλλά προσπαθώντας να κάμει την εταιρίαν κερδοφόραν.

Ακούονται τζιαι άλλες ιδέες που φκαίννουν δειλά δειλά που τες συνομιλίες.

Πιστεύκω ότι ο Χριστόφκιας (ο φίλος μου Τσιελεπής δηλαδή), εν ο καλλύττερος διαπραγματευτής που είχαμεν ποττέ σαν κοινότητα. Έβαλεν κάτω τζιαι τον Κληρίδη (τον Μακρίδην δηλαδή).

Εργατική τάξη 1, Μπουρζουαζία ο.

Κάμνω με τον νούν μου παναύριν τζιαι σιαίρουμαι σαν το μωρόν πριν να τελειώσει το ματς. Είμαι όμως σίουρος ότι εν να τελειώσει σύντομα όπως το ονειρεύτηκα. Άννοιξεν μου το φεντζιάνιν μου η θκειά μου τζιαι είπεν μου ότι το όνειρον των ονείρων μου θα πραγματοποιειθεί πριν το τέλος του χρόνου, άτε-άτε αρκές του 201ο.

23 comments:

Κομσομόλος said...

Ασέρα μου όλα καλά κι όλα ωραία. Κατά την ανάγνωση του κειμένου σου δεν διαφώνησα (πολύ) σε κανένα σημείο, ώσπου μας πέταξες το "Εργατική τάξη 1, Μπουρζουαζία ο", αν και υποψιάζομαι ότι εν χιουμοριστικά που το επέταξες.

Αυγουστίνος said...

Δεν θα διαφωνίσω σε τίποτε. Φαίνεται ότι η ηγεσίες και των δύο πλευρών προσπαθούν να το λύσου το γέριμον. Όμως, πως μπορεί να περάσει η λύση στον λαό όταν τα ΜΜΕ που διαμορφώνου την κοινή γνώμη(Φιλελεύθερος, ΑΝΤ1, Δίας) εξακολουθούν να εργάζοντε υπέρ της διχοτόμησης, χωρίς δυστυχώς ο πρόεδρος και οι υπόλοιπες δυνάμεις που πιστεύουν στη λύση να μην κάνουν τίποτε για την ενημέρωση του κόσμου;

Aceras Anthropophorum said...

Νέε Προλετάριε τόσον τζιαιρόν που θκιαβάζεις έχεις ακόμα αμφιβολίες ότι ο αυτοσαρκασμός είναι μέρος του στύλ :)))

Αυγουστίνο ο Πρόεδρος είναι μέσα στην μέγγενη. Δεν είναι εύκολη η διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Είδες ποσον δύσκολον ήταν να βρούμεν μιαν λύση για τον Λιμνήτην που να μεν παραβαίννει αρχές; Αν αρκέψει ο πρόεδρος να πανηγυρίζει, είναι σαν να διά το μύνημαν πως ότι τρελλόν ζητά η Τουρκία σήμμερα θα πούμεν ναι.

Νομίζω ότι άμα γινεί συφωνημένη λύση, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να κάμει το άσπρο μαύρο. Άμαν τα δύο κόμματα το τόπου (δύο έχει) μαζί με μερικές συνεπής τζιαι λογικές προσωπικότητες του κέντρου υποστηρίξουν λύση που ο πρόεδρος εσυφφώνησεν η λύση θα πιάσει πάνω που 70%, όπως επιάσαν τα μεγάλα κόμματα τζιαί στες προεδρικές, τζιαί στες ευρωεκλογές.

Τζιείνον που με φοβίζει είναι να πάρουμε ναι που τους τουρκοκύπριους.

Joshoua said...

Ίσσιαλλα ρε φίλε, ίσσιαλλα.

Aceras Anthropophorum said...

Joshoua μπορεί να διακομωδώ λλίον την ελπίδα, αλλά έχω μιαν προαίσθηση εκοντέψαμεν.

Τζιαι του Χριστόφκια έχω του εμπιστοσύνην ότι δεν θα δεκτεί πράματα απαράδεκτα. Είναι τόσον "φρόνιμος" άθρωπος, τόσον προσεκτικός που δεν θα πιάσει ποττέ μη ελεγχόμενα ρίσκα για τον τόπον. Τούτος εν παράγοντας που εν να κάμει ο κόσμος να έχει εμποστοσύνην προς την λύση τζιαι να την στηρίξει. Τουλάχιστον ποδά.

stalamatia said...

Ασερα
Ελπ'ιζω τζιαι εύχομαι το επόμενο ποστ που θα γράψεις εδώ να είναι τόσο αισιόδοξο όσο αυτό.
Κανόνισε με το φίλο σου τον τσιελεπή να με απογοητεύσεις γιατί είμαι σιειρόττερη που μωρό σε τούτον το θέμα .Αμήν.

Lexi_penitas said...

Ρε Ασέρα εκουβέντιαζα προχτές με κάποιον μπλόγκερ τζιαι ελάλουν του τα ίδια πράματα ρε! Εθκιέβαζα το ποστ σου τζιαι εν το πίστευκα πόσο μυριζούμαστεν το ίδιο. Πρίν ένα μήνα ελάλουν της συμβίας μου ότι μάλλον εν έσιει λύση. Λαλείς να μας ήρτεν η έμπνευση που την ... περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Μάλλον!

Λεμέσια said...

Προσωπικά διακρίνω πολλά αντιφατικά, αλλά και απαισιόδοξα στοιχεία στις εξελίξεις των συνομιλιών. Το μόνο που με καθησυχάζει λίγο είναι η σιωπή του ΔΗΣΥ. Αν είχαν σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις εναντίον της διαπραγματευτικής τακτικής που ακολουθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας, θα το δήλωναν σίγουρα δημόσια και με έντονο τρόπο. Άρα υποθέτω, ότι κάτι πρέπει να πηγαίνει καλά - προς το παρόν τουλάχιστον. Τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο όμως, μέχρι τελικής συμφωνίας.

Aceras Anthropophorum said...

Δεν είναι μόνον η περιρρέουσα. Αν πιάεις μυρωθκιά που το τι λαλούν οι Τούρτζιοι, ποττέ δεν είναι προκλητικοί. Άης το τι μεταφράζουν οι αστυνόμοι σαήνηδες της κυπριακής δημοσιογραφίας. Ο υπουργός εξωτερικών που ήρτεν στα καταχόμενα για παράδειγμαν, εμίλησεν ότι πρέπει να έβρουμεν σύστημαν ασφάλειας όπου οι ΔΥΟ κοινότητες να νοιώθουν ασφάλεια. Η μιά που τες δύο κοινότητες είμαστιν εμείς. Ποιός άλλος εμίλησεν έτσι στο παρελθόν. Αν θκιαβάσεις που τα άκρουστα επίσεις που φέφκουν του Τταλάτ, θα δεις ότι έχει ελπιδοφόρα μυνήματα. Το να συνεχίζουμεν να θωρούμεν το καθεστώς Έρτογαν όπως εθωρούσαμεν το Ετζεβίτ είναι η μεγαλλύττερη αλτηριοσκλήρωση.

Νομίζω ότι είπεν του Τταλάτ η Τουρκία να μεν δεκτεί τίποτε πρίν το τελικό πάρε δώσε που το εκανόνισε να ππέφτει με τες ενταξιακές της για να το πουλήσει τζιαί στο εσσωτερικό σαν θρίαμβο, αλλά τζιαι για να πιέσει τοςυ ευρωπαίους για ανταλλάγματα. Θέλει δε ο Τταλάτ διαιτησίαν, όχι τόσο για να μας την ιμπήξουν οι ξένοι όπως λεν οι δικοί μας, αλλά για να δικαιολογήσει τες υποχωρήσεις που θα κάμει.

Προχτές είπεν ότι το νέον κράτος θα έχει μέσα 80% κυπριακή δημοκρατία τζιαι 20% ΤΔΒΚ (την ούτω καλούμενην). Είναι πόμπα μέσα στην ΤΚ κοινότητα έτσι κουβέντα. Στο τέλος εφοήθην τζιαι τράβησεν πίσω ότι τάχα δεν το είπεν.

Εγώ νομίζω ότι ήβραν τα στην ουσίαν. Για ούλλες τες πτυχές υπάρχει φόρμουλα που να ικανοποιά τζιαι τους θκυό. Έπιασα μόνον δύο πτυχές στην ανάρτηση. Αν πιάσεις περιουσιακό, εδαφικό πάλε υπάρχουν φόρμουλες.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δείχνει αισιόδοξη αλλά η κοινωνία των πολιτών δεν είναι η Κυβέρνηση τζιαι πρέπει να αλλάξουμεν το κλίμα. Είναι τζιαι τούτον μια βοήθεια για την λύση. Θα έθελα πολλά να ήμου Κύπρο τους επόμενους έξι μήνες. Να ζήσω που κοντά την ανάσταση.

Aceras Anthropophorum said...

Λεμεσία και αυτόν που λαλείς εσύ είναι αξιόπιστο σημάδι ότι έχουμε εξελίξεις.

drakouna said...

Άμα το είδε η θκεια σου στο φεντζιάνι Acera, είναι σίγουρο :)

Λεμέσια said...

Ακέρα,
ΑΚΥΡΟ...Κοίτα τι γράφει σήμερα ο "Πολίτης":

"Τη δυσφορία του ΔΗΣΥ για την απουσία ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό κατέθεσε από το βήμα του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος ο Νίκος Αναστασιάδης. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να κινείται στο πολιτικό σκηνικό ως αυστηρός κριτής του κυβερνητικού έργου και ως υπεύθυνη δύναμη στο Κυπριακό, εντούτοις δεν δίστασε να ανοίξει μέτωπο με τον Πρόεδρο.
Συγκεκριμένα, εξέφρασε θλίψη για το γεγονός ότι οδηγείται σε ολοκλήρωση ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών και το Εθνικό Συμβούλιο είναι στο σκοτάδι. «Τέτοια είναι προφανώς η αλαζονεία κάποιων που οι δικές τους δεσμεύσεις για αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου έχουν μετατραπεί σε πλήρη απαξίωση του ρόλου των πολιτικών δυνάμεων», κατήγγειλε."

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=883223&-V=articles

Αν μιλάει για απουσία ενημέρωσης και για σκοτάδι ο Αναστασιάδης, εμείς από που κι ως που να γνωρίζουμε και μάλιστα να παραμένουμε αισιόδοξοι; Νοιώθω σα να ψάχνουμε ψύλους στ' άχυρα και δεν ξέρω ποιόν να πιστέψω. Η αντιπολίτευση δηλώνει άγνοια, η κυβέρνηση δηλώνει ανικανοποίητη από τις συνομιλίες.

Καλή σας μέρα...

gregoris said...

σόρρυ που εννά χαλάσω λλίον το κλίμα δαμέ αλλά τα μηνύματα που το φεστιβάλ της εδον εψες εν ήταν καλά. οι τ/κ ήταν παρόντες μόνο σε φωτογραφίες. το τζιε τε πε εν ήρτεν, τα μικρά αριστερά κόμματα εν ήρταν. ο χατζιηγεωργίου είπεν μου εν έισιει τίποτε μάλλον, τζιαι τα σλόγκαν ήταν τα τετριμμένα τζιαι χωρίς ιδιάιτερη φαντασία. μια που τα ίδια. αν επηαίνναμεν για λύση το φεστιβάλ της εδον εννά έπρεπεν να ήταν δικοινοτικό, πανηγυρικό τζιαι ελπιδοφόρο. τίποτε όμως. ξύλινη γλώσσα, κενολογίες τζιαι οι τ/κ μόνο ζωγραφιστοί τζιαι ιδεολογικοποιημένοι ως τα αδέλφια μας που υποφέρουν που τον αττίλα...
ζητείται ελπίς.

rose said...

αφού πάμε σε λύση το ...αντιαρματικό τι το ΄θελε η φατρία;;;

:-)

Aceras Anthropophorum said...

Είτε λυθεί το κυπριακό, είτε δεν λυθεί, σε πέντε χρόνια αν τύχει κάποιος να θκιαβάζει αυτα τα σχόλια θα φύρνεται που τα γέλια

matilta said...

Άμαν εγινήκαμεν πρόσφυγες, αφού πρώτα εγυρίζαμεν στα βουνά -εμήναμεν πρώτα στο σχολείο της Κακοπετριάς τζε ύστερα της Τζυπερούντας, εκαταλήξαμεν στην Λεμεσό. Εφιλωξενήσαν μας κάτι πλάσματα στον Κάψαλο που ούτε που τους εξέραμεν, στα πισινά του σπιθκιού τους. Μακάρι ναν καλά τα πλάσματα εταίζαν μας τζε ποτίζαν μας δκυό μήνες.

Ο παπάς μου που επηενοέρκετουν στην χώρα που εδούλευκεν, λαλεί της μάνας μου μιαν ημέρα. "άτε σύναξε τα πράματα να πάμε στην χώρα. Ανοίξαν τζε τα σχολεία να πάμε να δούμε ιντα πον να κάμουμε."
"μα Θανάση που να πάμε. Να περιμένουμε αλλό νάκκον να γίνει Λύση να πάμε πίσω στο χωρκό"

"Τούτη εν η λύση Ελένη μου. Δυστυχώς τούτη εν η λύση τζε πάρτο απόφαση"

Τζε ο παπάς μου φίλε Ασέρα, ο θεός μακαρίσει τον, είσιεν δίκαιο. Υπό κανονικές περιστάσεις. Τζείνον που εγίνηκεν το 2004 ήταν ένα freak situation. 'Ετυχεν μια συγκυρία να θέλει η Τουρκία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τζε ο Holburg να του κατεβεί η ιδέα. Μια στο εκατομμύριο. Αμά στο κάλεσμα της ιστορίας οι "Πατριωτικές Δυνάμεις" εκάτσαμας την.

Εννάκον δύσκολον να κερδίσει το λόττο δκυό φορές.

Aceras Anthropophorum said...

Ματίλντα αν ήταν λότο η λύση δεν θα ελειτουργούσε. Επειδή νομίζω ότι ήταν ανάγκη, ακόμα ελπίζω. Αντικειμενικά τίποτε δεν εάλλαξεν. Η οικονομική κρίση (τζαι ευτυχώς το διεθνές δίκαιο) επροσγείωσεν τζιαι τους τκ που ενομίσαν ότι θα μπορούσαν να τα φκάλουν πέρα σε μια διχοτομημένη πατρίδα.

Δεν έχουμε άλλην επιλογή, ούτε εμείς, ούτε τζιείνοι. Η διχοτόμηση εν τόσο αντιπαραγωγική επιλογή για όλους που δεν είναι βιώσιμη.

Anonymous said...

Λυση τι αστείο πράγμα να λέμε.... Λύση δεν υπάρχει όσο και αν την μυριζεσαι εν το καλοκαίρι και οι θαλασσες που σε νεκατώνουν. Εγώ μυρίζουμε μαφίες,ψευτιές,εκμεταλλεύσεις και περιπαίξιμο απο όλους τους πολιτικους προς εμάς. Χριστόφιας ο απλοχέρης στους τούρκους. Πάρτε ότι θέλετε και εμείς δεν θέλουμε τίποτε, απλά να πείτε ότι εγώ το έλυσα(κάμνε όνειρα).
Ο κληρίδης απο σχετικά γκάλοπ είναι ο μόνος πολιτικός που εμπιστεύονται και απο τις δύο πλευρές αυτό προς απάντηση σου.
ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ.....

Anonymous said...

Δηλαδή ο λαός εννα εξεγερτεί τζιε εννα σύρει τα σύνορα?

Aceras Anthropophorum said...

Εδώ ο λαός δεν εξεγύρεται που θα του κόψουν το τσιγάρο τζιαι θα εξεγερτεί για τα σύνορα;

the Idiot Mouflon said...

Εν εν' η λύση ρε Ασερά, μεν κάμνεις χαρές... έτο... άψα τσιάρον το γιό μου.

Anonymous said...

o vassiliou itan kalliteros.

Τράγος said...

μάλλον εν σκατά που μυρίζει ;D