1.8.09

Δελτίο Ειδήσεων: Απλό Πλάνο.

Η γκράντε βατραχομυομαχία ημικυβερνητικών στις οθόνες μας ως πρόλογος ενός crescendo κο-ασμάτων και της ποντικομαμής το έπος.


31/07/2009, κεντρική ενημερωτική ζώνη του Ιδρύματος (στο οποίο είμαι έγκλειστος;), πρόγραμμα «Από μέρα σε Μέρα».
Παρουσιαστής ο κ. Χατζηπαναγής και καλεσμένος ο κ. Φωτίου του ΔΗΚΟ.
Για λίγες μέρες θα το βρίσκετε



Λέει ο κ. Φωτίου: «…για κάθε ημικρατικό έχουμε στείλει τρία ονόματα για να έχουμε μία θέση, όχι πρόεδρος, όχι αντιπρόεδρος, ένα μέλος… και στείλαμε τα ονόματα αργά ψες…», κλπ.

Συμπληρώνει πιο κάτω, «…ευθύνη πλέον έχουμε για τις θέσεις ευθύνης που έχουμε…» και μετά «…δεν θα πάρουμε και δεν θα αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν…». (1)

Ρωτά λίγο αργότερα ο Χατζηπαναγής: «ΑΝ είναι δύο;»

Φωτίου: «Εύχομαι να μην γίνει αυτό».

Χατζηπαναγής: «Θα είναι αιτία πολέμου δηλαδή

Φωτίου: «Εμείς αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα σεβαστεί την απόφαση του Κόμματος και εύχομαι να μην γίνει αυτό. Σίγουρα θα είναι μια εξέλιξη που δεν ξέρω ποιές διαστάσεις μπορεί να πάρει. όμως…»

Χατζηπαναγής: «Δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι αυτοί, τους οποίους επιλέξατε… τους επιλέξατε ως ΔΗΚΟικούς… και άρα ως ΔΗΚΟικοί… δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής πέραν του ενός, ας πούμε, στα… στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών…»

Φωτίου: «Εεε.. η απόφαση μας είναι ξεκάθαρη…»

Χατζ.: «Δεν είναι εξαιτίας της καταλληλότητας τους…»

Φωτίου: «Όχι. Το κάθε μέλος που έχουμε υποβάλει από τα τρία… σε κάθε ημικρατικό οργανισμό… έγινε αξιολόγηση … σε όλα τα επίπεδα…»

Χ.: «Ναι… και αν ο Πρόεδρος…»

Φωτίου: «… για την κατάρτιση, για την εμπειρία του, για τη γνώση του, για την εντιμότητα του… »

Χ.: «Ναι… αν ο Πρόεδρος κρίνει ότι είναι τόσο καταρτισμένοι και τόσο έντιμοι… που αξίζουν να είναι, λέω

λέω τώρα ένα ακραίο πράγμα (2)

που αξίζουν να είναι και οι τρεις μεσ’ το διοικητικό συμβούλιο… αυτό…»

Φωτίου: «Δεν είναι αυτή η απόφαση… ασφαλώς όχι…»

Χ.: «…το αποκλείετε…»

Φωτίου:
«Ασφαλώς και αποκλείεται… ασφαλώς και αποκλείεται… είναι κατάλογοι τους οποίους ΕΜΕΙΣ έχουμε καταρτίσει… ΕΜΕΙΣ έχουμε δώσει στον Πρόεδρο… ΕΜΕΣ έχουμε κάνει έκκληση στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι… απ’ αυτούς τους καταλόγους να επιλέξετε κ. Πρόεδρε… ένα μέλος σε κάθε ημικρατικό οργανισμό…»

Ακολουθεί εξήγηγη / έκκληση από τον κ. Φωτίου προς τον Πρόεδρο να μην επιλέξει πάνω από ένα / ημικρατικό και προς τα μέλη να μην δεχτούν κάτι τέτοιο.

Προσπερνώ το πόσο κρετίνοι είμαστε για να αποδεχόμαστε τέτοιες διαταγές από τον κάθε πολιτικό.
Αν το πολυσκεφτώ θα μου ρίξει κεραυνό ο Δίας στο κεφάλι.
Απλά σημειώνω την ιδεολογική σύγχυση του κ. Φωτίου: την κομματική πίστη και αφοσίωση πάνω από την ελεύθερη αγορά θα έπρεπε να την προτάσσει το ΑΚΕΛ, όχι ένα κόμμα κεντρο-εξω-δεξιό.


Θα σταθώ στα δύο σημεία που έχω αριθμήσει πιο πάνω:

(1) Οι ευθύνες που «δεν θα αναλάβουν μετά» πιστεύω πως θα είναι οι αντιπολιτευτικές κραυγές πάνω σε διάφορα θέματα άσκησης εσωτερικής πολιτικής (και από τους ίδιους τους ημικρατικούς οργανισμούς) που το ΔΗΚΟ θα αρθρώσει μαζί με το ΔΗΣΥ… Είναι θέμα πέραν του Κυπριακού για το οποίο οι δύο μπορούν να συμφωνήσουν. Ειδικά άμα λάβουμε υπόψη την πείρα του ΔΗΚΟ στο θέμα «που γίνονται οι κουτσουκέλες» … Πλάνο απλό. Αποπλανώ. Κανείς να προτείνει πιο σύνθετο;


(2) Μα να καταφέρει να ειρωνευτεί

ο Χατζήπαναης με τόση μαεστρία;

Είναι δυνατό;

Μήπως ήταν κατά λάθος;

9 comments:

Anonymous said...

aman to diko estirize tin iparksi tou pano sta voleamata pou eidepratte kai tora enna diskolefti na to kamni, giati na men nen disarestimeno.
O disi os allo tihodioktiko komma enna epihirisi na to ekmetallefti.
IDOMEN

Aeriko said...

mian aporia
giati tosa xronia en eginike pote 8ema touto me ta simboulia imikratikwn organizmon giati tosa xronia en eginike potte etsi salos kai tora eginiken etsi salos? pou prin akoma apofasisti pios 8a einai kai pou???

the Idiot Mouflon said...

@Ανάθεμαντον

Διότι τόσα χρόνια όσοι ήταν κατεστημένο εβολεύκουνταν με τους όποιους διορισμούς και αποφάσεις. Τώρα ήρθε η ώρα για μέλι και καν... χμμμ να γίνουν και "οι άλλοι" κατεστημένο. Πιότερο από όσο ήδη ήταν.

Ουουουουου... εφάαν μας τες θέσειειειειειειειειςςςς... ουουουουουουουουουου εκόψαν μας τες λίιιιιρεεεεεεεεςςς....

@Ανώνυμος
Εν' να δούμε.

Λεμέσια said...

Μια υποβόσκουσα χαρά διασχίζει τη χώρα...Κανείς δεν έχει συμπόνοια με το καημένο το ΔΗΚΟ που του κόβουν τα μελιστάλακτα (ακόμη...) δαχτυλάκια. Βέβαια για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν αλλάζει τίποτα. Ούτε πριν συμμετείχαν στο τζιμπούσι, ούτε τώρα θα συμμετέχουν. Απλά θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα...

Anonymous said...

En sas to ipa oti disi os allo tihodioktiko komma ena prostreksi na ekmetalleyti tin katastasi.Mana mou mana mou.Toutoi poulou kai tin mana tous gia to komma(tin kipro idi ekaman to me to annan).Alla lali o anannnstasiadis sti vouli kai alla mprosta stous psifoforous tou.A re leshia .A re leshia.Sevastite tin enotita kai oi to komma sas.
Kai amma lalo gia anthropous pou valloun pano pou oulla to komma ennoo IDIOS 4.Ananstasiadis, Ionoudin,averof kai veveos to kremlin o hristoforou.
Idomen gia tin sinehia...

the Idiot Mouflon said...

Τίποτε άλλο που μιαν πελλάρα δεν είπες τζιαι δείχνεις ότι δεν καταλάβεις τι έγραψα.

Μια ζωή της πρόωρης ρε ελληνόψυχα κοπέλια... Τι βιάζεσε μάνα μου, αφού μόλις φανούν οι δυσκολίες του Δεκέμβρη θα πρέπει να υποστηρίξεις τη συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ... τι φτύνεις τζιαμέ που θα πρέπει να γλύψεις;

Για τον Αναστασιάδη μεν έχεις έγνοια. Άμα σιγουρευτεί ότι ο Χριστόφιας τα έκαμε ολίγον τι σαλάτα... το μόνο που θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει πριν την αποχώρηση του -πέραν μαις πενταετίας συγκυβερνησης με ΔΗΚΟ -είναι ότι δεν θα του προκύψει καμιά αναδρομική νεκατωσιά.

Anonymous said...

giati na ipostiriksoume sigivernisi disi - diko.
Ton proedro tha sitriksoume kai tha sinehizoume na ton stirizoume.
En aplo!!!

Anonymous said...

Μα που εχαθήκαν ούλλοι μεσα στην Κυβέρνηση?????? Ούτε ένας να βγεί να κάνει μια δήλωση για την εκτέλεσγ των 5 στο Τζιάος???? Αίσχος και ντροπή απο όλους σας που κρύβεστε και όπως χώσατε το θέμα με τον Ολγκάτς το ίδιο θα κάνετε και τώρα....Υποκλινόμαστε και πάλι στην Τουρκια σαν το κατοικίδιο της, ή μαλλον σαν οι δούλοι της. Ο άλλος κάμνει διακοπές άκου πράματα που γίνονται.

Anonymous said...

MA ego akousa 250 diloseis gia touto.
Kirie eleison.Anonime .Pinis?