13.11.09

Η ομοσπονδία κινδυνεύκει που τους χτιστάες τζιαι τα καρσόνια


Εγίνην λέει κίνηση για στήριξη της ομοσπονδίας. Γράφει ο Πολίτης " Οι πρώτοι υποστηρικτές, με την εξαγγελία της πρωτοβουλίας, ξεπέρασαν τους 200, ενώ αναμένεται η περαιτέρω διεύρυνσή της. Ανάμεσα στους πρώτους υποστηρικτές της Κίνησης είναι ο επιχειρηματίας 'Ακης Λόρδος, ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο πανεπιστημιακός Μίμης Σοφοκλέους, ο γιατρός Ηλίας Ηλία, ο δήμαρχος Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, η επιχειρηματίας Λούλα Ιωνίδου, ο μηχανολόγος Γιάννης Τσουλόφτας, οι συγγραφείς Πανίκος και Έλλη Παιονίδου, ο μουσικός Νέναντ Μπογκτάνοβιτς, ο γιατρός Μαρίνος Ξενοφώντος, ο λέκτορας πανεπιστημίου Νικόλας Δευτεράς, ο σκηνοθέτης 'Αδωνις Φλωρίδης, ο μουσικός Πανίκος Τριμικλινιώτης, ο δικαστής 'Αντης Κορφιώτης, ο πανεπιστημιακός Βασίλης Πρωτοπαπάς, ο designer κοσμήματος Εύης Μιχαηλίδης, η κοινωνιολόγος Τώνια Ψύλλα, ο δρ Φιλοσοφίας Μενέλαος Αβραάμ, οι καθηγήτριες χορού Σόφη και Ζέλια Γεωργιάδου, ο σκηνοθέτης-θεατρολόγος Μηνάς Τίγκιλης, ο πολιτικός μηχανικός Νικόλας Δημητρίου, ο περιφερειακός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Δημητράκης Παπαχαραλάμπους, η ιδιωτική υπάλληλος Γεωργία Ντέτσερ, ο επιχειρηματίας Χρίστος Λώρης, ο οδοντίατρος Αλέκος Οράτης, η καθηγήτρια 'Αννα Παράσχου, η επιχειρηματίας Καρολίνα Περδίκη, ο κοινωνιολόγος Νίκος Τριμικλινιώτης, ο γιατρός Βάσος Πούπης, ο καθηγητής Γιάννης Κούης, ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Ευλογημένος και δεκάδες άλλοι Λεμεσιανοί."

Δεν εβρέθην ένας χτίστης, έναν καρσόνιν, μια πωλήτρια του Ορφανίδη, ένας ταξιτζιής, ένας χαμάλης του λιμανιού, μια καθαρίστρια, ένας αγελαδοτρόφος, ένας πατατάρης, κηπουρός τη δήμου, ή έστω ένας οδοκαθαριστής να υποστηρίξει την ομοσπονδία; Μάλλον θα είναι κακόν πράμαν για να μεν ενδιαφέρει την εργαθκιάν.

Μαντάμ σουσού εκατάντησες αγαπητή ελίτ της χώρας μου. Πόσο δεν θα έθελα να σου μοιάσω.

6 comments:

gregoris said...

όντως φακκά πολλά το ελιτίστικο στη λίστα. ήταν να κάμω το ίδιο σχόλιο τζιαι επρόλαβες με.
η αλήθκεια όμως εν ότι εν κινητοποιεί πολλύ κόσμο η προοπτική της επανένωσης. τούτον φαίνεται στη δράση της Πλατφόρμας εκπαιδευτικών. έτσι
συνάουνται διάφοροι στρατηγοί αλλά χωρίς διαθέσιμο στρατό. τζιαι η διαπίστωση ότι εν μπορούμεν να κτίσουμεν κίνημα οδηγεί σε λογικές πολιτικής δημοσίων σχέσεων.

Παύλος said...

Τα καρσόνια, οι πωλήτριες και οι καθαρίστριες είναι κυρίως αλλοδαποί, μεν περιμένεις πολλά, οι υπόλοιποι σπουδάζουμε, έχουμε καλές δουλειές και αγωνιζόμαστε για μια λύση δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική, με το σωστό περιεχόμενο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές της ευρωπαϊκής ένωσης.
Σοβαρά όμως, ποιός θα ενημερώσει τον λαό όταν ακόμη και τα κόμματα που ειλικρινά(;) θέλουν την ομοσπονδία (και είναι και τα μεγαλύτερα) δεν κάνουν απολύτως τίποτα; Δεν φταίνε ούτε οι "αστοί" ούτε οι "προλετάριοι". Το όλο πολιτικό συνάφι προτιμά τους διαξιφισμούς για την λύση παρά την λύση.
Αν υποθέσουμε ακόμη ότι ο ταξιτζιής ψήφισε Χριστόφια, τι σκέφτεται τώρα που τον βλέπει να βγαίνει από τις συνομιλίες και να μοιάζει με παιδούλα που μόλις της έπιασαν τον κώλο;

Aceras Anthropophorum said...

Δε έχει κόμμα που ειληκρικά θέλει ομοσπονδία Παύλο, ούτε ποτζιεί, ούτε ποδά. Όσοι δεν την αποδέχονται λαλούν ότι είναι οδυνηρή υποχώρηση. Άλλον να δέχεσαι με οδύνη κάτι τζιαι άλλο να το θέλεις.

Αυτό που αποδέχονται χωρίς οδύνη (ίσως λόγω συνήθειας) είναι η διχοτόμηση

the Idiot Mouflon said...

@Παύλος

"...Το όλο πολιτικό συνάφι προτιμά τους διαξιφισμούς για την λύση παρά την λύση...."


Πρέπει να έκαμες 40 μέρες δίχα φαΐ τζιαι με ένα ποτηράκι ζιβανία.

Αντιπολιτευόμενος said...

Αυτή η κατάσταση είναι εύκολο να αλλάξει ακέρας. Πήγεναι να εργαστείς σε ένα εργοστάσιο και γίνε μέλος της κίνησης.

Κυπριακά Ιστολόγια said...

Ήρθαμε! ΟΛΑ τα κυπριακά ιστολόγια, μόνο εδώ:

www.kypriakablogs.com

kypriakaistologia.blogspot.com