7.3.10

Χριστόφκιας: Ο κόσμος να χαλάσει εν να γινεί!Εκυκλοφορήσαν κάτι φήμες ότι λόγω οικονομικής κρίσης τζιαι ανάγκης περισυλλογής των δαπανών του κράτους ότι το μέγαρον πολιτισμού δεν θα γινεί.

Μια αντίδραση σε αυτές τες φήμες φκαίννει που την καρκιάν του Γιώργου Πίττα εδώ.

Νεώτερες πληροφορίες λαλούν ότι ο πρόεδρος είπεν τους επιτελάρχες του πως ο κόσμος να χαλάσει, το μέγαρον πολιτισμού εν να γινεί.

Έτσι σε θέλουμεν πρόεδρε. Επειδή τον τελευταίον τζιαιρόν σαλαβατώ όπου γράψω που δεν τα εκατάφερες να κάμεις αυτόν για το οποίον εκλέγης, τζιαι κινδυνεύκουμεν να μείνουμεν με θκυό σιειλη καμένα αν δεν φκει ο Τταλάτ, οφείλω να το πω τουλάχιστον το ίδιον δυνατά άμαν κάμνεις κάτι με το οποίον συμφωνώ. Αυτή σου η στάση αντζίζει μου την φίμπρα μου την αριστερή, τζιείνην που βάλλει τον πολιτισμό πάνω που τα όπλα τζιαι που την επίθετικότηταν, πάνω που την ανάπτυξη των δρόμων, ή των αποχετευτικών, ή των κτηνοτροφικών ζωνών. Μπορεί να εκαταντήσαμεν οι αριστεροί να μεν διαφέρουμεν τζιαι πολλά που τους δεξιούς (αλλάξαμεν τζιαι μεις, αλλά εν μπορ΄α πεις πως εν αλλάξαν τζιαι τζιείνοι), άμαν όμως μας αρωτήσεις τί βάλλουμεν πάνω, τον πολιτισμόν ή την καλοπέρασην των κυβερνητικών, εμείς θα βάλουμεν τον πολιτισμόν. Το ίδιον αν μας ρωτήσεις να βάλουμεν προταιρεότηταν μεταξύ ενός μεγάρου πολιτισμού τζιαι ενός δρόμου που θα ευκολύνει έναν χωρκόν. Αν μας αρωτήσεις τι έχει πρωταιρεότηταν, η σύνταξη ενός γέρου που πιάννει 300€ ή το φτηνόν πετρέλαιον, θα πούμεν η σύνταξη του γέρου. Θα πούμεν το ίδιον τζιαι για το επίδομαν μιας τρίτεκνης οικογένειας.

Αν σε κρίνω πρόεδρε που τες πρωταιρεότητες που έβαλες στην διαχείρησην της περιόδου λιτότητας που επιβάλλει η κατακόρυφη πτώση των δημοσίων εσσόδων, λόγω του ότι δεν έχουμεν άλλον τι να πουλήσουμεν που τον τόπον μας σε περίοδον οικονομικής κρίσης, θα σου πω ΠΡΑΟ. Νοιώθω σε αριστερόν. Διαχειρίζεσαι την εξουσίαν καλά, σώζοντας ότι μπορεί να σωθεί που την αξιοπρέπειαν ενός αριστερού που εδέχτην να διαχειρίζεται τα σιοινιά τζιαι τες μανιβέλλες του καπιταλισμού ώσπου να λύσει το κυπριακόν.

Ενει μαγκιά λαλεί ο Ευαγόρου να αυξήσεις τες κοινωνικές παροχές 27%. Ένει, τζιαι μπράβο σου. Ένει μαγκιά να πεις πως το μέγαρον πολιτισμού θα γινεί ο κόσμος να χαλάσει. Τζιαι είμαι σίουρος ότι θα τα καταφέρετε να ξεπεράσετε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την οικονομία.

Θέλω να σε ακούσω να μας πεις επίσεις ότι "το κυπριακόν θα λυθεί ο κόσμος να χαλάσει". Θέλω να σε δω πριν να τελειώσει η θητεία σου να υπογράφεις την λύση, τζιαι ας χαθεί η αριστερά. Ας γινούμεν ούλλοι δεξιοί. Αριστεροί θα γεννηθούν τζιαι άλλοι μετά που μας. Γιατί εν κρίμαν να χαθεί η αριστερά, η αριστερά της γενιάς μας, τζιαι να μείνει τζιαι το κυπριακόν άλυτον.

Έναν βιτεούδιν με το μέγαρον πολιτισμού.Στη φωτογραφίαν έναν αγγείον που μαρτυρά ότι στον τόπον μας είσιειν πλάσματα που εβάλλαν την τέχνην τζιαι το ωραίον στην ιδιαν προταιρεότηταν την χρήση που 9000 χρόνια πριν.

11 comments:

Παύλος said...

Τζιείν'το CCC πας στον πύργο χαλά με πολλά...

Aceras Anthropophorum said...

Re ας ψηfίσουν το κονtύli να giνεί tζαι vaλλουmeν τους καλλητéχνεs να πα να το ποgiatισουν ΠΚΚ

kyriakos said...

Μακάρι φίλε να το αφήσουν να γίνει..

σιήλιες φορές να θκιόξουν καμια εκατοστή κοπρίτες του δημοσίου παρά να ακυρώσουν ένα καλό πράμα που πήγε να γίνει σε τούτο το τόπο..

αν καταφέρει τζιόλας ο πασιής να λύσει και το ριμάδιν...

..θα του κτίσω άγαλμα στην αυλή του σπιθκιού μου τζαι ας φωνάζει η γεναίκα..

the Idiot Mouflon said...

@Παύλος

Φαντάστου να το κάμουν CCCP !

Bananistanos said...

Διαφωνώ.

Εκτός αν μέσα στα 130 εκ*
που υπολογίζεται να στοιχίσει σήμερα, περιλαμβάνεται και ο πολιτισμός !

*προσθεστε αλλότοσα όπως γίνεται συνήθως για έτσι έργα στη Κύπρο

Μέγαρον πολιτισμού (τέθκιων προδιαγραφών) χρειάζεται άμα έσιεις πολιτισμό. Εμείς εν έχουμε.
Πιστεύκω ότι πρώτα πρέπει να επενδύσουμε στη παιδεία, με τρόπο που να μπορούν οι μιτσιοί να εκτιμήσουν τον πολιτισμό τζε να μπορούν να διαθέσουν λλίον χρόνο για να μάθουν ένα όργανο (ή να ασχοληθούν με ένα σπορ). Τζε άμα γεμώσουμε καλλιτέχνες τζε τρέσιει ο πολιτισμός που τα ποϋνάρκα μας ας χτίσουμε τζε μέγαρο.
Κλασσικό παράδειγμα η Κρατική Ορχήστρα όπου οι παραπάνω μουσικοί εν ξένοι. Δεν εν κακό το ότι εν ξένοι, το κακό είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς κυπραίους μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες "επιπέδου μεγάρου".

Το μόνο κέρδος που το Μέγαρο θα είναι τα εκατομύρια που θα βάλουν μερικοί στη πούγγα τζε το καπάρτισμα της αριστοκρατίας μας στα διάφορα events. Το δε χρέος θα το κληρονομήσουν τα κοπελλούθκια μας τζε τ'αγγόνια μας.

ιων said...

Απορίες:
" Επειδή τον τελευταίον τζιαιρόν σαλαβατώ όπου γράψω που δεν τα εκατάφερες να κάμεις αυτόν για το οποίον εκλέγης, τζιαι κινδυνεύκουμεν να μείνουμεν με θκυό σιειλη καμένα αν δεν φκει ο Τταλάτ,"
και

"Θέλω να σε δω πριν να τελειώσει η θητεία σου να υπογράφεις την λύση, τζιαι ας χαθεί η αριστερά. Ας γινούμεν ούλλοι δεξιοί. Αριστεροί θα γεννηθούν τζιαι άλλοι μετά που μας. Γιατί εν κρίμαν να χαθεί η αριστερά, η αριστερά της γενιάς μας, τζιαι να μείνει τζιαι το κυπριακόν άλυτον."

Δηλαδή ο Ταλάτ είναι σε θέση να λύσει το Κυπριακό; Μπόρει ο Ταλάτ να ξεβεί έξω που την βουλή της Τουρκίας;

Να υπογράφεις την λύσην πριν τελειώσει η θητεία σου κλπ κλπ. τζιαι εν πειράζει να γινούν ούλλοι οι αριστεροί δεξιοί !!

Δηλαδή η λύση είναι συγκεκριμμένη, κομμένη, ραμμένη, έτοιμη για υπογραφή;; Εθ θέλει ακόμα λλίον συστάρισμαν, τσιμέντωμα, θέλω να πω. Τζια γιατί να γινούν ούλλοι οι αριστεροί δεξιοί με την υπογραφήν της λύσης; Εννάν δυσαρεστημένοι τόσον πολλά;

Τζια που στηρίζεις τούτον τον διαχωρισμόν, αριστεροί - δεξιοί για την λύσην του κυπριακού; Δηλαδή οι αριστεροί θέλουν λύσην τζιαι οι δεξιοί εν θέλουν;

ιων said...

Για το μέγαρο πολιτισμού δεν ξέρω πόσα θα στοιχίσει, όμως συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει. Για να πάει καλά η οικονομία πρέπει το χρήμα να κινείται. Με ένα τέτοιο έργο θα έχουν εισόδημα πολλοί άνθρωποι, είτε προσφέροντας εργασία, είτε υπηρεσίες, είτε υλικά κλπ. το θέμα είναι να γίνει καλος έλεγχος για να μην γίνονται σπατάλες, κλεψιές και να γίνει καλή δουλειά.

΄Οσο για τη άποψη του μπανανιστάνου, ότι πρεπει πρώτα, να φτάσουμε σε καποιο επίπεδο πολιτισμού και μετά να γίνει το μέγαρο, πιστεύω ότι είναι λάθος. Και τα δύο θα αναπτυχθούν παράλληλα. Πελέκα πελέκα κάτι θα κολλήσει.

Anonymous said...

ντροπη σας!

ειναι δυνατον εν ετει 2010 να υπαρχουν ελλογα οντα που αναπαραγουν τις μπαρουφες και ομνυουν στον κομμουνισμο?

δεν φταιτε εσεις,φταιει που δεν φαγατε μια ξεγυρισμενη κομμουνιστικη σατραπεια για 50 χρονια στο κεφαλι να ερθετε στα ισια σας.

ρωτηστε και τους φουκαραδες του τριτου κοσμου που εφαγαν την σατραπεια 50 χρονια στο σβερκο τους ραγιαδες.(εσσδ,ανοτολικοι,βαλκανιοι κλπ.)

τοτε θα γινοσασταν ανθρωποι σοβαροι.

και θα εκτιμουσατε καποιες διαχρονικες αξιες.

αλλα πρεπει να χασεις για να εκτιμησεις,


ακου αριστερος.αριστερα ειναι μονον τα παπουτσια.

ενας αξιοπρεπης κεντρωος.

Anonymous said...

http://2.bp.blogspot.com/_R1g9z49Dg3I/S73C5Vpl8CI/AAAAAAAAAqE/NbVqvuHyVGU/s1600/MAYROI201004070016.JPG

oniropolos said...

Παρακαλώ λάβετε μέρος στην έρευνα στο http://oniropolos.blogspot.com/2010/04/reality-next-top-model.html

Anonymous said...

οι καθεστωτικοι τρομοκρατε ξοδευουν τα λεφτα μας στην κατασκεη δρομων για να πλουτισουν οι αβερωφ,σιακολας,οι παφιτες οι πιτσιλλοι και οι σολεατες.ο κοσμος πεινα φασιστες.δωστε λεφτα στον λαο.