1.7.11

Lost Weekend

"...and the sickest joke was
the price of the medicine..."

6 comments:

the Idiot Mouflon said...

Η εφημερίδα Πολίτης κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Κάνει διπλωματία των weekends: Θέμα διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τα ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών».

Όπως γράφει ο Πολίτης: «Ο έλεγχος των δαπανών για τα υπηρεσιακά ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών δεν εξαντλείται στη χρήση VIP αιθουσών αεροδρομίων ή στην αγορά ιδιωτικού τζετ από εταιρεία συμφερόντων συγγενούς του γενικού γραμματέα της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση. Το λογιστικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών με τις δαπάνες των ταξιδιών του Μάρκου Κυπριανού δείχνει ότι πολλά ταξίδια διευθετούνταν ώστε να συμπίπτουν με Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού φαίνεται να διαλέγει με παράδοξα κριτήρια τα δρομολόγιά του, καθώς ταξιδεύει προς Ντόχα και επιστρέφει μετά στην Πράγα ή ταξιδεύει προς Μαδρίτη μέσω Πράγας. Τέλος, ερωτηματικά εγείρονται για την πρακτική (η οποία ξεκίνησε επί υπουργίας Γιώργου Λιλλήκα) να συνοδεύεται ο υπουργός από αστυνομικούς, οι οποίοι, μάλιστα, σε κάποια ταξίδια λαμβάνουν υψηλότερα επιδόματα και από πρέσβεις. Χαρακτηριστικά, σε ταξίδι προς Βενεζουέλα και Αργεντινή, αστυνομικός έλαβε υψηλότερο επίδομα κατά περίπου 600 ευρώ από τον διευθυντή στο διπλωματικό γραφείο του υπουργού, αν και ο τελευταίος παρέμεινε περισσότερες μέρες στον τόπο του ταξιδιού».


"Πολίτης", 01 /07/ 2011.

Disdaimona said...

Καλημέρα.

Δεν έχω διαβάσει το άρθρο του Πολίτη, ούτε έχω ιδέα για τα σ/κ του Μάρκου Κυπριανού.

Και δεν γνωρίζω αν φταίει το ότι είμαι ακόμα στον πρώτο φραπέ της ημέρας τζαι δεν λειτουργεί επαρκώς ο εγκέφαλος μου, αλλά η πρώτη μου εντύπωση είναι πως ο Πολίτης, έχει καταρτίσει μια λίστα με ονόματα ατόμων, τα οποία στο "χάρτη της εξουσίας" παίζουν και θα παίξουν αντι-δησυκά ή αντι-νικολακικά ή αντι-αντιομοσπονδιακά, για να "τσιμεντώσει" εγκαίρως τον "χαρτη" των επόμενων εκλογών, τζαι ακολουθεί σε θεματολογία αυτή τη λίστα.

Ο λόγος - φαίνεται μου - πως εν πάλε εν "το πορτοφόλι" τζαι όι αυτές καθαυτές οι επόμενες εκλογές.

Υπάρχει ένα μανιώδες όργιο κινητοποίησης των ΜΜΕ να αποδείξουν πως το ΑΚΕΛ και τα άτομα τα οποία δεν θα λακκίσουν προς το άλλο μέτωπο το ΄13, εν καθαρά αντιλαϊκό. Φκάλλουν τα δεφτέρκα τζαι διούν αριθμούς για να το αποδείξουν.

Στόχος - νομίζω - είναι να εξαχθεί από τον κόσμο ένα γενικότερο συμπέρασμα, που όι μόνο θα εξισώνει τες πολιτικές δυνάμεις όσον αφορά την οικονομία, αλλά θα μας αποδεικνύει στο τέλος ότι το ΔΗΣΥ εν το κατεξοχήν κόμμα των συμφερόντων των εργαζομένων.

Εν μου αρέσκει,προσωπικά, να μου κλεφκουν το IQ μου για να χειρίζουνται την τζέπη μου.

Προτιμώ να δω το συνολο της εικόνας...

the Idiot Mouflon said...

Βρε Δις,

Την άποψη μου για τον Πολίτη νομίζω την ξανασυζητήσαμε (τρων πιττούδες, γίνονται υποχείρια, γίνονται μνησίκακοι, κλπ.).

Η πηγή μπορεί να εξηγά τους λόγους / τα κίνητρα της πηγής... τούτον όμως από μόνον του δεν εξηγά ή αφαιρεί το θέμα, ούτε μειώνει τη σοβαρότητα / την αστειότητα του.

Επιπλέον δεν υπάρχει θέμα εμπάθειας από μεριάς μου. Για να καταλάβεις... όταν το ΑΚΕΛ εστήριζε ακόμα τΑΣΣΟ εγώ (τζιαι μάρτυρας μου ο Σιανής) έλεγα "καλύτερα να στήριζαν τον γιόν του Τζυπρή". (Τότε όμως, α... όι να μου πεις ότι εν λύση τωρά...)

Επί της ουσίας: η όποια κριτική από άτομα με σχεδιασμούς για το 13 ΔΕΝ νοείται ως γραμμή υπεράσπισης για όσους επαγγέλονται την "δίκαια κοινωνία".

Δις, εχτές εθκιάβαζα ότι θα παν χωματερή 6.6 εκ. κιλά σταφύλι (αποζημιω-επιδοτούμενο). Εάν αληθεύει και εάν τούτες είναι οι λύσεις της "μοτέρνας" αριστεράς... να ππέσουν τζιαι τζείνοι με' στη χωματερή.

Disdaimona said...

"Επί της ουσίας: η όποια κριτική από άτομα με σχεδιασμούς για το 13 ΔΕΝ νοείται ως γραμμή υπεράσπισης για όσους επαγγέλονται την "δίκαια κοινωνία"


μπορούμε να συζητήσουμε λλίον για τούτην την σκέψη;

θυμάσαι στα "πρώτα φιλοσοφικά μαθήματα" που εμαθαίναμεν για τον δυϊσμό της σκέψης τζαι για την παραγωγή ψευδούς συνείδησης που τούτον τον δυϊσμό σώματος και πνεύματος;

η πανεξουσία του οικονομισμού, εγκλώβισε τες δυναμικές της πολιτικής σκέψης σε ένα παρόμοιο δυϊσμό φαίνεται μου.

η παντελής έκπτωση του πολιτικώς σκέπτεσθαι, οφείλεται σε τούτην την πανεξουσία, η οποία παράγει αντίγραφα της στο λεγόμενο "επικοδόμημα" του ιδεολογικού.

πρέπει να δομηθεί μια αντιστασιακή άρνηση, για τον παρατηρητή/πολίτη, μέσα στην φαινομενικότητα τούτου του δυϊσμού.

άλλοσπως είμαστε χαμένα αρνάκια, τζαι η δύναμη μας εν λέξεις,λέξεις, λέξεις.

τούτη η αντιστασιακή άρνηση εν σύνθετη τζαι έσιει αρχές.

για μένα μια που τούτες τες αρχές, εν ότι ο κόσμος εν ορίζεται μέσα που την ερμηνεία των πολιτικών φαινομένων, αλλά ορίζεται τζαι που τη δύναμη των ενστίκτων.

πιστέφκω ότι σε καιρούς μεγάλων κρίσεων μιλούν τζαι τα ένστικτα.

τζαι εγώ πιστέφκω στον πρωτογονισμό των ενστίκτων ως κινητήριας δύναμης.
πιστέφκω στα ένστικτα των ανθρώπων που εν κοντά στη γη ας πούμεν τζαι παράγουν.

πρέπει να διαρρυγνύουμεν τη φαινομενολογία του πολιτικού, τζαι να θωρούμεν σε ένα βάθος στο παρόν τζαι στο μέλλον.

αλλιώς μεινίσκουμεν εγκλωβισμένοι στην μμαθκιά του οικονομισμού τζαι των ΜΜΕ που τον εξυπηρετούν.

the Idiot Mouflon said...

Μπρε Δις,

Αφού εν πανεξουσία ο οικονομισμός τότε το 13 ούλλα τα αππαρούθκια δικόν του κέρδος εν' να 'νε. Τζιαι ο μεν υποψήφιος... τζιαι ο άλλος... τζιαι όποιος τρίτος υποψόφιος.

Τωρά... αν θα συζητούμε για το πως θα κάτσει το twin τζιαι ποιού θα κλείσει το παρολίν του, σόρυ... εγώ έμεινα ρέστος τζιαι δεν με βλέπω να ποντάρω πούποτες.

Που ξέρεις, μπορεί άμαν κάθεσε να παρακολουθείς τους αππάρους χωρίς να ποντάρεις... τούτον να λειτουργεί σαν μέθοδος απεξάρτησης του εγκεφάλου, να μεν προκαλεί το αντικείμενο της εξάρτησης καμιάν ανταμοπιβή ώσπου να την κόψεις την μαυρογέρημην.

Αν βέβαια εσύ θεωρείς ότι θα έχουμεν υποψήφιο Λεβέντη τζιαι Καραπουσιουκλήν, "αντάρτη" που μάχεται κατά του τερατόμορφου οικονομισμού... μεν ανησυχείς... ώσπου κοντέφκουν οι εκλογές ... τούτην την φορά θα αυξάνονται τζιαι τα επώνυμα / ανώνυμα / ημιανώνυμα σχόλια υπέρ του Εκλεκτού. Ήδη αρκέψαν.

Τωρά... δικοί του ένει, προβοκάτορες... δεν ξέρω. Αλλά θα εν' τζιαμέ, μπάστακες. Οπόταν, εμείς οι κακόπιστοι θα έχουμεν τζιαι αντίλογον, οπόταν... παίξε το αππαρίν σου τζιαι μεν έσhεις έγνοιαν.

the Idiot Mouflon said...

ΥΓ: το ένστικτο εν αξιόλογον εργαλείο για να παίρνει κάποιος κατεύθυνση άμα φκαίνει που τα βάθη αφιλτράριστο. Άμα όμως φιλτράρεται που conditioned συναισθηματισμούς -πράγμα που γίνεται με εμάς, τα εξημερωμένα ζα -τότε τούτο το "ένστικτο" εν απλά η κινητήρια δύναμη που κουντά τους εκπαιδευμένους αππάρους έξω που την κλούβα της αφετηρίας.

Έλα Νάστυ Αφροδίτη ρέξε τους, έλα μάνα μου... εεεε... έλα Νάστυ Αφροδίτη μου ρεεεεε... ρέξε τους κεφάλι μάνα μου, έτσιιιι.... έλα Νάστυ Αφροδίτη μου ρεεεεε... τζιαι θα φαν την σκόνη σου..... λεά μάνα μου... έλα... βίτσhιαστην βρε Κοκούιν βίτσhιαστην ...εεεεε... εεεεεεεεε... εεελαααααααααα.... ελλλαααααααααααααα....αααααααααααααααααακγφδγφξκσαφξκσφξδλ΄σασγβν΄βμ