9.10.11

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Να δω έναν Βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης να λέει «φταίω και εγώ διότι δεν έπραξα τον Α ή Β έλεγχο» ή «διότι δεν εντόπισα / κατάγγειλα τις όποιες ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό» ή «διότι δεν εξέφρασα δημόσια τις ενστάσεις μου για το διορισμό του Ά ή Β ανίκανου»...
Να αναλάβουν δηλαδή και αυτοί το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Δεν νοείται κύριοι να μιλάμε για το «σάπιο σύστημα» που οδήγησε στην έκρηξη και να βγάζουμε την ουρά μας απέξω, δεν σταματά η κριτική απέναντι σε αυτό το σύστημα εκεί που άρχισε η δική μας θητεία.

«θα είχε συμβεί ασχέτως του ποιος ήταν Πρόεδρος», λεν.

Μάλιστα. Τότε οφείλετε να εντοπίσετε τα λάθη ΟΛΩΝ όσων είχαν συμμετοχή στην εξουσία… και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεστε και εσείς… στη βουλή από την γέννηση της Κυπρούλλας και στην κυβέρνηση από εποχής Μίνιμουμ. Αυτό θα πει «συμπαράσταση», όχι το να διεκδικούμε το αλάθητο για τον εκάστοτε Πατερούλη και το Κόμμα.
Έχετε το θάρρος να «τη φάτε» μαζί με τον εκλεκτό σας;Ή μήπως αρχίσατε ήδη τους υπολογισμούς για το «ποιος θα κουμαντάρει το Κόμμα» στα επόμενα χρόνια;
Και ένα τελευταίο.

Όταν ακούω να μιλούν για «αόρατες δυνάμεις» που χειραγωγούν την κοινή γνώμη, φκάλλω τζιέρατα τζιαι ουράν.
Αναφέρεστε κύριοι σε πρόσωπα, μηχανισμούς και καταστάσεις εντελώς ορατά.
Ήταν δε ορατά και σε εκείνες της περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας που εσείς συνεργαζόσασταν με ή/και εκμεταλλευόσασταν αυτά.

7 comments:

Disdaimona said...

κάτσε πρώτα να αναλάβει ευθύνες ο στρατός, οι Ιωαννίδηδες, οι καλοταίσμένοι για χρόνια συνταγματάρχες, οι ακριβοπληρωμένοι διευθυντές υπουργικών γραφείων, ο Πόλυς Πολυβίου ως συνυπευθυνος για διαμόρφωση κλίματος πολιτικής εκτροπής - ίσιαλλα τζαι να πάει ως τη Χάγη η "εφεση" τζαι να την φάει - οι εμετικοί φιλελευθεροι όλων των κατηγοριών και θέσεων για τις δημόσιες "εμφανίσεις" τους ως υποψήφιοι καρεκλοκένταυροι - Πισσαρίδης σου, Ζένιος σου, νυν πρύτανης πόξω που το προεδρικό με 6 χιλιάδες ευρά μισθό να τσιριλλά για το καθεστώς!!! - τζαι μετά να μιλήσουν τζαι οι βολευτές.

Ζήσε κοντά, κοιτα μακρυά.

the Idiot Mouflon said...

Όχι Δις, περιμένω από όσους ανέφερες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτοί αλλά δεν δέχομαι το "κάτσε να το κάμουν πρώτα αυτοί".

Να το κάμουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ ασχέτως του αν όλοι οι άλλοι βρουν το θάρρος, αυτό είναι -κατ' εμένα -η πραγματική παραταξιακή αλληλεγγύη.

Θα τη φάει ο δικός μας... λέμεν ότι εν το σύστημα που φταίει και όχι ο ίδιος... είμαστε μέρος του συστήματος => έχουμε και εμείς μερίδιο της ευθύνης... να σταθούμε να τη φάμε μιτά του.

Απλά πράγματα.

Είδα μαθητές και στρατιώτες να το πράττουν αυτό... χωρίς άλλο όφελος πέραν από την ικανοποίηση του δικού τους αισθήματος περί δικαιοσύνης και συντροφικότητας.

***

Το γιατί νοιώθεις την ανάγκη να τσουβαλιάσεις όλους τους "φιλελεύθερους" και να τους χαρακτηρίσεις μάλιστα όλους ως εμετικούς... το αποδίδω στη στράτευση.

Συνεχίστε έτσει... σε λίγο θα μας λέτε και για ταξικό μίσος...

νεος said...

Αναδίπλωσις!
Ενδιαφέρουσα η νέα απροσπέλαστη γραμμή "αγρινώ"...

rose said...

καθώς εκτροχιάζονται αμφότεροι, ευχονται ενδόμυχα για μια αναδιπλωση ... ποιος θα κανει το πρωτο βημα όμως; ... κανείς ... δεν έμαθαν από τα λαθη τους ... και όπως η παραδοχή έτσι και η ευελιξία είναι χαρακτηριστικό μια άλλης κουλτούρας, ξενης προς εμάς.

Disdaimona said...

Εν τους τσουβαλιάζω καθόλου.

Ξεχωρίζω τον Λαζαρο Μαυρο ιδιαίτερα!

Φυσικά είναι ούλλοι μέρος του συστήματος. Αλλά μεν τσουβαλιάζεις εσύ μες το μυαλό σου την έννοια του συστήματος. Βολεφκει τους ούλλους τουτον στην τελική διότι εξομοιώνει τζαι την κριτική τζαι τες ευθύνες.

Εκτός αν θα καταλήξουμεν να θεωρούμεν πως το σύστημα πέφτει αλά Πολυβίου στάιλ....τα κόμματα είναι κακά....κοινό αποδεχτόν υποψήφιο από τον λαό κ.λ.π...εθναρχία μπρρρ...ύστερα λαλούν σου κάτω τα καθεστώτα!!!

μπρρρ....έναν κοινά αποδεχτόν υποψήφιο;;; όι εν θα πάρω!

the Idiot Mouflon said...

Άλλα λόγια θκειέ παπά...

Μιλάς τους για ένα άλλο τρόπο να επιδείξουν συντροφική αλληλεγγύη τζιαι τζείνοι θωρούν Πολυβίου τζιαι κοινά αποδεκτό υποψήφιο.

Ώρα για κακο-ποίηση:

Είχα ένα γατάκι, το τηλέφωνο χτυπούσε, άδειασε η κατσαρόλα την βροχή της στο πέδιλο.
Καταραμένες ντιρεκτίβες!

ΑΝΕΡΑΔΑ said...

NOMIZO O ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΕΙΝΑΙ 2Χ6000 ΕΥΡΑ .