30.1.08

Να είσαι σοσιαλιστής στην Κύπρο το έτος 2008

Μα τι σόι σοσιαλιστές υπουργούς έχουμεν στην Κύπρο σιόρ; Σας βάλλω σύνδεσμο στο κράτος δικαίου για να διαπιστώσετε μόνοι σας.

Έχω την εντύπωση ότι ο κάθε κύπριος σοσιαλιστής έσιει χωσμένον μέσα του ένα Γκαντάφι ή έναν Άσσαντ. Αυτόν αποδεικνύεται μόλις γινεί υπουργός ή βουλευτής. 

Η αστυνομία δεν δέρνεται, δέρνει λαλεί... Σιγά ρε σοσιαλμάγκα!

33 comments:

MonachusX2 said...

Ο "σοσιαλιστής" αυτός ήταν έτοιμος να χαιρετήσει "σεμινάριο" ρατσιστών που λόγω αντιδράσεων ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Στις δηλώσεις του για τα γεγονότα της Κυριακής, ήταν απλώς απαράδεκτος, αλλά τον άφησε εντελώς εκτεθειμένο η Ηλιάνα Νικολάου, που εκπροσωπεί το μοναδικό θεσμό που στέκει κάπως σε τούτο το κράτος. Η αστυνομία του κ. Σοφοκλέους έβαλε στο μάτι τον Πολυκάρπου και θέλει σώνει και καλά να τον κλείσει μέσα.
Στο μεταξύ εκυκλοφόρησε μια φήμη(γράφτηκε στο offsite) ότι ανάμεσα στους αστυνομικούς με τα πολιτικά που προκάλεσαν τα επεισόδια της Κυριακής, ήταν και δύο από τους νταήδες που εκτυπήσαν τους φοιτητές το 2006 στην Αρμενίας.

Demetris said...

Opa re!!! Kala toutoi en epian me diathesimotita? Kykloforoun theleis na peis mes ts strates akoma?
Opws egina ta pramata mia lysi yparxei:ekmetalefsi tis afmisimias pou prokalei i 'epivoli tou nomou ' ek merous enos swmatos tis koinwnias me a i b 'politikes kai ithikes prostasies' (i astnomia) jai oikeiopoiisi twn methodwn tous enantia tous. O nomos en demosio kektimeno - Na tous ton piamen pisw. Xylo, aftonoma mploka,symmetohi sto karnavali tis lemesou, psefto-astynomiki na peripoloun pezoi jai na amfivalloun tin idiwtita twn 'pragmatikwn', paremvolles tous asyrmatous (easy), ektaktes anakoinwseis sta mesa gai otidipote afora tous mpatsous mesw enos 'grafeiou typou', parousia stin mapa...Otidipote akyrwnei to rolo pou nomizoun oti ehoun jai oti dikaiounte.

Jai en en memonomena ta peristatika - en organiko to provlima tous ws swma. Deite gyrw sas, jai pisw sas.

Anonymous said...

Ετσι σοσιαλιστές μόνο στήν Κύπρο υπάρχουν,δηλαδή ακροδεξιοί!!!!!!

iordanou said...

Acera,

Ενεν του στύλ σου οι γενικεύσεις. Τί συμβαίνει; Εν θεωρείς άδικες δηλώσεις τούτου του τύπου;

"Έχω την εντύπωση ότι ο κάθε κύπριος σοσιαλιστής έσιει χωσμένον μέσα του ένα Γκαντάφι ή έναν Άσσαντ. Αυτόν αποδεικνύεται μόλις γινεί υπουργός ή βουλευτής."

Anonymous said...

Έχετε δίκαιο, θυμάμαι κάποιο Παπακώστα που ήταν αρχηγός των MAAΔ όταν εδολοφόνησε το ζευγαράκι των νέων στη Χλώρακα. Αλήθεια είναι ο ίδιος με το βουλευτή του ΑΚΕΛ.
Θυμάμαι επίσης κάποιους υπουργούς εσωτερικών ονόματι Χρίστου και Συλικιώτη που έβαλαν τους μετανάστες μέσα στις τρώγλες της Κοφίνου. Φυσικά αυτοί ξέρουν από Σοβιετική Ένωση......

Anonymous said...

Άλλαξε κανένα σχέδιο υπηρεσίας μπορείς,,,,,,,

Aceras Anthropophorum said...

Εν εκατάλαβα μερικά σχόλια. Επειδή δηλαδή έχει ακελικούς ή υποστηρικτές του ακέλ που έχουν ξιμαρισμένην την γύστην τους, διά το δικαίωμα στους σοσιαλιστές ναν Γκαντάφηες (για να μεν πώ άλλην λέξη τζαι ξιτιμάσω...);

Γιώργο Ιορδάνου η γενίκευση είναι σίγουρα άδικη όπως όλες οι γενικεύσεις. Απόδειξη ΕΣΥ που εκτός, του ότι διαψεύδεις τον κανόνα που ανάφερα, ίσως σε πιάνει το κολάνιν αδίκως, αν θεωρείς τον εαυτόν σου σοσιαλιστήν. Την έκαμα πάνω στην φούρκαν μου από τον πολλή θυμό. Αυτοί από τους οποίους έχω προσδοκίες με θυμώνουν παραπάνω. Δεν περιμένω από τους σοσιαλιστές αυτά τα πράματα, πως να το κάμουνεν δηλαδή.

Πάντως όμως υπουργός ή βουλευτής δεν εγίνης για να δούμεν αν πραγματικά θα διαψεύσεις με αποδείξεις τον κανόνα. Αν μείνεις όμως έτσι καθαρός όπως δείχνουν τα γραφτά σου δεν έχεις τσιάνς να γινείς υπουργός (σοσιαλιστής τουλάχιστον). Εκτός που αν οι εδεκίτες γίνουν κάποτε σοσιαλιστές. Στο σιέρι σας εσάς τους νέους.

iordanou said...

Αcera,

Έπιασα το point σου. Προτιμώ όμως να γίνω σοσιαλιστής παρά υπουργός.

Όπως είπες όμως, εν η νέα γενιά που εννα αλλάξει τα πράματα.

Τούτοι που εν τωρά (παντού) θέλοντας η όχι, εξεφτίσαν. Η μελλοντική ΕΔΕΚ είμαι σίουρος ότι ενναν καλύτερη που την μετα-Λυσσαριδική ΕΔΕΚ. Θεωρώ ότι ενναν καλύτερη μάλιστα τζιαι που τα υπόλοιπα κόμματα. Βλέποντας τους εκπροσώπους της νεολαίας των άλλων κομμάτων προκαλούν σου που νεκάτσιασμα ως εμετό (ναι, συμπεριλαμβανομένου τζιαι του ΑΚΕΛ, ιδίως του ΑΚΕΛ, που τζιαι εγώ έχω με τη σειρά μου έχω παραπάνω προσδοκίες που το "αριστερό" κόμμα της Κύπρου.

Τζιαι αφού μέντιουμ εν είμαι, αν κάμνω λάθος, τότε εννα γυρέψω εναλλακτικές. Τωρά θεωρώ ότι εν έσιει.

(το σχόλιο εν έσιει να κάμει με τες προεδρικές, μεν πιαστείτε)

Κομσομόλος said...

Θέλω να παρέμβω και γω με ένα πολύ σύντομο σχόλιο.

Θα πρέπει να απομυθοποιηθούν πολλά, πάρα πολλά σε ότι αφορά την ιδεολογία και τη γνησιότητα της σε χώρους που εκφράζουν "αριστερές" θέσεις στην Κύπρο.

Ο Γιώργος Ιορδάνου λέει ότι αν κάνει λάθος θα ψάξει εναλλακτικές. Το ίδιο λέω και γω για το χώρο στον οποίο δραστηριοποιούμαι τώρα. Για το ΑΚΕΛ.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικές; Είτε για σοσιαλιστές διαφωνούντες με την ηγεσία της ΕΔΕΚ είτε για διαφωνούντες με την ηγεσία του ΑΚΕΛ; Δεν το θέτω μοιρολατρικά ούτε θεωρώ πως ο συμβιβασμός είναι μονόδρομος. Αντιθέτως.

Anonymous said...

Οι τζαι το Συλιτζιώτη ρε παιθκιά!
Ο άθρωπος αν τον αφήναν θα εξύλωνεν το πιο φασιστοειδές μούτρο του υπουργείου του που σατσιάζει τους μετανάστες τζαι δκιώχνει τους νύχτα! Τζαι την Κυριακή ήταν τζαμαί. Τζαι οι μετανάστες εν ψηφίζουν.

Anonymous said...

gia tin praksi tou Silikioti na pai na simparastathi deka genekon pou en exoun pou ton nilion mira,eprepen na ntrepounte na ton katigoroun.epidi itan ypourgos kapote nomizete oti estamatise nan athropos me esthimata.mipos eksexasamen oti to 1940-1950 efian xiliades kyprei kai epian Anglia,Ameriki,Australia kai alles xores oikonomiki prosfiges.eksexasamen oti to 1955-60 efigan xiliades politiki prosfiges katatregmeni pou tin eoka.to 1974 poses xiliades efigan metanastes,oi pio polli paranomi gia Anglia,Australia kai alles xores.alla eti eine,epiame 5 mpakkires mes tin pounga mas tzie eginikamen adropi.tous pakistanous srilangezoustzie osous mavropatoun nakkontheloumen tous monon gia doulous.NA VALOUMEN TON EAFTON MAS GIA PENTE LEPTA STIN THESIN TOUS H NA SKEFTOUMEN OTI EINE ENAS APO TOUS KYPREOUS POU EPIEN STIN ANGLIA TO 74 KAI EXONETOUN GIA XRONIA OSPOU NA PIASI ENA XARTI EPISIMON NA ZISI TZIKATO TZIE NA STELLI TZIE DEKA MPAKKIRES TOUS SINKENIS POU ITAN MESA STA TSIATIRKA.Antropi mas.
ton mono pou den mporo na katigoriso en to PAPAOPOULLIN pou efkin pou ta radia tin defteran tzie ekatigotan ton Silikiotin trampoukkon giati esimparastathin tous politikous prosfiges.ton apallaso giati o anthropos egennithin mes to xlidin tzie en ezisen ftosian tzie prosfigian

zappa said...

POSES fores prepei na ypo8ei ayto?

oi ypourgoi ths EDEK DEN einai sosialistes, einai e8nokayloi, idia koumasia me tous e8nopatriwtes toy ardhn

Anonymous said...

κι εγω ΕΔΕΚίτισσα υπήρξα και θεωρητικά είμαι ακόμη... και φίλε Γιώργο δε βλέπω φως στη σύραγγα. Η ΕΔΕΚ του "εμείς δεν φάγαμε" αποτελεί παρελθόν, μια καλή ανάμνηση από τα χρόνια της αθωότητας και της ελπίδας. Σήμερα με το άκουσμα ΕΔΕΚ στο μυαλό μου έρχονται όλοι αυτοί οι εθνικιστές χαραμοφάϊδες που τρών τζαι σπάζουν για ένα υπουργείο, για μια βουλευική έδρα, για μια δουλίτσα στο κόμμα ή στη βουλή... και το πιο σημαντικό από όλα.. δεν έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο.. για αυτούς ο σοσιαλισμός ξεκινάει και σταματάει στο "κάθε σπίτι και κάστρο"... Δυστυχώς επτοχεύσαμεν...
με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς!
(απευθύνομαι σε σένα Γιώγο γιατί σε εκτιμώ...αλλά πόσεχε... στον αγώνα πολλοί μπήκαμε αθώα παιδιά με όραμα και στόχους και όταν μας επιτέθηκαν τα σκυλιά φύγαμε πληγωμένοι...)

Anonymous said...

Fantastite ton Papadopoullo proedro kai tin EDEK singivernisi me tesseris ypourgous.Sofokli sto dikeosinis,Vassilious to ergasias,koutalianos sto esoterikon kai gia na spasoume MAVRONIKOLAS sto aminas.tha kanoun to rousfetti epistimi.o laos na men mas to diksi.

Anonymous said...

1974...Το ΑΚΕΛ έσκυψε στο πραξικόπημα. Η ΕΔΕΚ αντιστάθηκε. Το ΑΚΕΛ στήριζε τον καλό καραβοκύρι Κληρίδη ενάντια στην επιστροφή του Μακαρίου. Η ΕΔΕΚ αγωνίστηκε για την επιστροφή.

2004...Το ΑΚΕΛ σε 3 μέρες άλλαξε τις αποφάσεις του για το ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ λέγωντας ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Η ΕΔΕΚ σταθερή στην ιστορία της σαν προοδευτικό κόμμα είπε ΟΧΙ στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ και τους εδώ αντιπροσώπους της.

Πρώτα δέτε τους δικούς σας υπουργούς και μετά να ασχολειθήτε με τους άλλους.
Αντρέας Χρίστου άλλαξε τις ζώνες στο Ύψωνα Λεμεσού για να πλουτίσει η γυναίκα του. Χαλάρωση στον Σιακόλλα για IKEA. Το έργο του το συνέχισε ο Νεοκλάκης διπλασιάζοντας τις άδειες των καπαρέ (αυτό σημαίνει στήριξη στους αλλοδαπούς).
Ακκελίδου υπουργάρα, την ψάχνει ο Μελής για να ανάψει τον φούρνο του.
Θράσου...ουδέν σχόλιο...τέρας ευθυξίας.....
Καζαμίας....ο κλέφτης της Δήμητρας ...Συνεργατισμού
...................
Το ΑΚΕΛ πότε έκαμε λάθος? Το 2003 που μας έφερε τον Τάσσο ή τώρα που συνεργάζεται με το ΔΗΣΥ ( χολέρα όπως τον αποκαλούσε η ΧΑΡΑΥΓΗ).

Aceras Anthropophorum said...

Τίποτε άλλον ρε κουρκουτά;

Τί σχέσην έχουν όλα αυτά με την ανάρτησην; Είναι σαν να λαλούν της γεναίκας που ετσιερράτωσεν τον άντραν της ότι έκαμεν μυχίαν, τζαι τζείνη απαντά ότι η γειτόνισσα εν παραπάνω πουτάνα.

Anonymous said...

Μα όταν εν σας αρέσκει κάτι διερωτάστε ήταν σχέση έσhει με τις δικές σας ανακρίβειες. Ευτυχώς που ο κόσμος πάει μπροστά και δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς των σοβιέτ να έλθουν στην Ευρωπαική Κύπρο. Το πρόβλημα σας είναι η ΕΔΕΚ γιατί καθημερινά μας υπενθυμίζει τι σημαίνει Σταλινικό ΑΚΕΛ. Μπορείτε να βασίζεστε στον Πουργουρίδη και στον Αναστασιάδη

Aceras Anthropophorum said...

Άλλος εβασίστην πας τον Αναστασιάδην τζαι τελικά του την έκατσεν Αναστασιάδηκα.

Η ευρωπαϊκή Κύπρος πρέπει πρώτα να εναρμονίσει την συμπεριφοράν της αστυνομίας της με το ευρωπαϊκόν κεκτημένον τζαι μετά να φοάται που τα φαντάσματα εξ ανατολών. Οι δε κύπριοι "σοσιαλιστές" να παν για κανένα "σταζ" στο γαλλικό σοσιαλιστικόν κόμμαν να μάθουν πρώτα να μεν εν ρατσιστές τζαι να συγχίζουν πολιτικούς πρόσφυγες με λαθρομετανάστες. Αυτά στην Ευρώπην ακούσαμεν τα που τον Λε Πέν τζαι που τον Μπλόχερ, όι που τους σοσιαλιστές. Τζαι πρίν να τα βάλλουν με τες αθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που έπρεπεν να στηρίζουν, ας τα βάλουν με τους κκερχανετζιήες, τους κουμαρτζιήες τζαι το οργανωμένον έγκλημαν αν έχουν κκότσια. Θα τα εύρουν όμως πιό σκούρα που τον κακομάζαλον τον Πολυκάρπου.

Anonymous said...

ksipetsismene kourkouta en sou ta eipe kala o Lissaridis.

To akel na to katigisoume pou iparxei en poio sosto pou to na to katigoroume pou en antistathike sto praksikopima mishi mou.

Oi tou Lissaridi itan oplismenoi me ton paranomo oplismo pou efere o Makarios tzie einai ilithios tzinos pou theorei oti o Makarios itan na epitrepsei na oplistoun oi kommounistes tzie an eks arxis den itan enas tritokosmikos m. na oplizei parastratiotitkes m. den tha ftaname oute stin eoka b.

tin kipro ekatastrepsan tin o Tassos o Lissaridis o Grivas o Giorkatzis tzie KIRIOS o MAKARIOS, oi alloi oi parapano itan theates.

H EDEK einai ena neonazistiko ethnikososialistiko kinima tzie opou paei ftinoun tous mes stin mouri tzie peripezoun tous kai toutos einai akoma enas logos pou to akel kratise tis dinameis tou mprosta stin apextheia pou prokalei o Lissaridis.

Tzie eno to EDEK (ayto to apithano mantri) einai prosdiorismeno ethnikososialistika kai prospathei taxa mou na metadosei ton sosto sosialismo stous evropeous tzie peripezoun tous opou pan, to akel den einai prosdiorismeno ideologika, einai anamesa ston igii sosialismo tzie anamesa sta kommounistika aporrimata.

Tzie miloun oulloi gia anakrivies tzie o kathe enas vriskei stirigma sto mantri tou gia na dikaiosei ton eafto tou. OULLOI eisasten aksioi tis tixis sas tzie oulloi plironete tin Makariaki propaganda pou efkikan kouppa apanni giati evrethikan oi antipeloi tous na tous ta fortosoun oulla.

an nomizete oti me tis psefkies enna deite xairi apataste planin iktran.

tzie ate sinaxtite na psifisete ton Dimitraki stin defteri Kiriaki giati to rezilikki me ton Tasso tzie me ton thkio tou ton Lissaridi en paei allo, fisika eisasten toso garoi pou mporei na ton ifkalete pale. Egw enna xarw pantos an apodixthei oti eisasten toson axristoi.

ate an eisasten tzie tixeroi na sas milisw tzie gia tin onolatreia na deite pou vadizete.

afou na fantasteite o onos kivernitis sas o Omoirou-pareksigisi en pou eipen oti enna sosetai tin aksioprepeia tis evropis lol

emenan i aporia mou einai an agorasete omprela giati me to ftisimo pou ispraksate tzie pou tha ispraksete ipopsiazoume oti enna feneste san tous katourimenous.

Tzie i plaka einai oti to evroskeptikistiko AKEL etsi opos ekselixthikan ta pramata exei megaliteri antapokrisi pou tin evropi para ta poklaoura tou Tassou tzie idika tis edek pou eprepe na aksiopisei to evropaiko sosialistiko kinima tzie oi na eisprattei tous patsous ton ena piso pou ton allo tzie na pezoun tous axaparous.

areskei tous polla tous edekites na to paizoun iroes tzie na krifkounte piso pou to daktilo tous, en diaxroniko na exoume ton kathe pikrameno pano stin kkele mas.

iordanou said...

@" Lissaridike":

(απαντώ παράγραφο-παράγραφο)

Δεν κατηγορούμε τους ΑΚΕΛιστές ότι δεν συμμετείχαν στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος. Είναι πολλοί εκείνοι που συμμετείχαν στο πλευρό του γιατρού, και ηρωικά διαφύλαξαν τη δημοκρατία στη χώρα. Μεταξύ των τάξεων του ΑΚΕΛ έχει πραγματικούς αγωνιστές (με την ουσιαστική έννοια της λέξης και όχι με την επιδοματική). Εκείνο που κατηγορούμε είναι το ΑΚΕΛ σαν πολιτικό κόμμα που δεν οργανώθηκε αλλά ακολούθησε πιστά τις σοβιετικές εντολές περί αποχής. Θεωρώ τεράστια ευθύνη του "κομμουνιστικού" κόμματος της Κύπρου, το οποίο έχει σαν ραχοκοκκαλιά τον εργαζόμενο, να πρωτοστατεί σε νευραλγικές περιόδους της ιστορίας της χώρας του.

Πέραν τούτου, ο Λυσσαρίδης, όπως και όλοι οι "πρωτοστάτες" της τότε εποχής διατηρούσαν οπλοστάσια. Το να πιστεύεις ότι ο Λυσσαρίδης οπλιζόταν από τον Μακάριο και όχι το αντίθετο είναι αφέλεια (αν χρειαστεί - που δεν νομίζω - μπορώ να σου δώσω 1-2 πρόχειρα παραδείγματα). Εξίσου αφέλεια είναι να πιστεύεις ότι τον καιρό που όλοι ήταν οπλισμένοι, το ΑΚΕΛ δεν ήταν.

Τα λάθη εν των ανθρώπων λαλούν οι παλιοί. Τζίνο που κακώς δεν διαχώρισαν εν τη διαφορά του πολιτικού λάθους που την προδοσία. Γι' αυτό θεωρώ πολλά λανθασμένη την εξίσωση των ονομάτων που παράθεσες ως προς τις ευθύνες που τους επιρρίπτεις.

Αποκαλείς την ΕΔΕΚ - και συνεπώς τους ΕΔΕΚίτες - νεοναζιστές τζιαι εθνικοσοσιαλιστές. Προφανώς η κομματική προσήλωση τζιαι ο φανατισμός σου, αποτρέπει σε που το να εκτιμήσεις αντικειμενικά την ιστορία. Παράλληλα η προεδρολογία των ημερών επηρεάζει την ελεύθερη σκέψη. Έχω τζιαι την εντύπωση ότι εν έσιεις ιδέα τι σημαίνουν οι όροι που μόλις ξεφούρνισες. Μόλις τώρα εισηγήθηκες ότι ένας άνθρωπος που ήταν δίπλα στους αγώνες διαφόρων λαών που ζητούσαν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους ήταν ναζιστής. Να σε θυμίσω ότι πολλοί που τούτους, ούτε άσπροι ήταν, ούτε κοντά στο μοντέλο του άριου όπως περιγράφεται από τους ναζί.

Παράλληλα, αποκαλείς πρόβατα του ΕΔΕΚίτες, που είναι ίσως το μόνο κόμμα στην Κύπρο, που έχει τόσες εσωτερικές διαφωνίες. Θεωρείς ότι αν ήταν όντως αρνιά θα διαφωνούσαν; Όσον αφορά τον "υγιή σοσιαλισμό" που αναφέρεσαι, αυτό δείχνει ακόμα μια φορά ότι δεν έχεις ιδέα για τι θέμα μιλάς. Δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός του τι σημαίνει σοσιαλισμός. Ο όρος αρχικά χρησιμοποιείτο από τους θεωρητικούς πριν τον Μαρξ και τον Ένγκελς που εισηγούνταν - χοντρά χοντρά - ότι το προλεταριάτο έπρεπε να ανατρέψει το σύστημα εκ των έσω (δηλαδή μέσω του καπιταλιστικού συστήματος). Τούτο που σου περιέγραψα έτσι συνοπτικά τζιαι μπακαλίσιμα, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν έχει να κάνει καθόλου με την έννοια που προσδίδεις εσύ στον όρο "σοσιαλιστής". Η ιδεολογία της ΕΔΕΚ είναι ταυτισμένη με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Ο Λυσσαρίδης μάλιστα, είναι από τους πρωτεργάτες του πανευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος. Φυσικά, είμαι σίγουρος ότι μετά που τούτα που εννα θκιαβάσεις δαμέ, εν θα αλλάξεις καθόλου άποψη.

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς, όπως πχ "γάροι" δείχνουν το επίπεδο σου, γι' αυτό τους αφήνω ασχολίαστους.

Τώρα όσον αφορά τον Ομήρου και την αξιοπρέπεια της Ευρώπης, διερωτώμαι από που ακριβώς βγάζεις τέτοια συμπεράσματα. Με μια σουρεαλιστική προσέγγιση στα λεγόμενα σου, φαντάζομαι ότι εννοείς τις δηλώσεις του Ομήρου για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις του εν ταυτισμένες με πολλούς αναλυτές (αλλά φυσικά εν πρέπει να σε ενδιαφέρει τούτο) και πολύ απλά είπε ότι οι όροι που θα μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δοκιμάσουν τις αξίες της Ένωσης. Τούτο εν κάτι που ενεν αμφισβητήσιμο, απλά οι απόψεις διαφέρουν ως προς τον ρόλο της ΕΕ. Εν είπε κάτι που ενεν δεδομένο, ή κάτι που εν σκέφτονται όλοι. Είμαι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας, αλλά να σε θυμίσω ότι 98% των εδαφών της εν στην Ασία. Όταν το Μαρόκο έκαμε αίτηση, απορρίφτηκε αμέσως επειδή εν θεωρείται Ευρώπη. Παράλληλα, η Τουρκία πριν μερικά χρόνια σταμάτησε την επιβολή θανατικής ποινής. Επίσης, πριν μερικές μέρες εσκότωνε Κούρδους (πάλε). Τούτα ενεν πράγματα που σε προβληματίζουν; Αν όχι, θα έπρεπε. Ο Ομήρου απλά τα επεσήμανε. Μετά τα έπιασαν κάτι τύποι σαν εσένα και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους.

Αν επρόσεξες, εν εμπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ με τες προεδρικές. Ενεν τούτος ο σκοπός μου. Αν θέλεις να ψηφίσεις ΑΚΕΛ με γειά σου με χαρά σου. Εν δικαίωμα του κάθε ενός να ψηφίζει ότι θέλει. Παράλληλα, εν τζιαι υποχρέωση του να μεν θίγει τους άλλους όμως.

Τα σέβη μου,
Γιώργος Ιορδάνου

Anonymous said...

Αυτό και αν είναι κρίμα, να αυτοπροσδιορίζεσαι αριστερός και την ίδια ώρα να αποκαλείς φασίστες όλα τα απελευθερωτικά κινήματα γιατί κρατούνε όπλα. Καυμένε Βελουχιώτη, καημένε ΤΣΙΕ που σε θυμούντε μόνο στα γήπεδα (και τι δεν του είπε η ΧΑΡΑΥΓΗ την μέρα της εκτέλεσης του). Τώρα τι ψάχνουμε σε αυτούς που γαλουχήθηκαν με τα Σοβιετικά πρότυπα, που 'σπούδαζαν' εις βάρος των πολιτών της χώρας τους.
Άτε χέρι-χέρι με τον Αναστασιάδη στο Β΄γύρο.

Τώρα ο Συντρόφιας θυμήθηκε την Ελλάδα.Ξεχνά που την αποκαλούσε Ξιπετσισμένο Κουρκουτά.

Aceras Anthropophorum said...

Βρέ ξιπετσισμένε κουρκουτά κάτσε την μάππαν χαμέ διότι αυτά που γράφεις είναι αυτά που κριτικάρει ο Γιώργος Ιορδάνου. Ένας στους 5 τωρινούς βουλευτές της Εδέκ επίσεις εσπούδασεν με υποτροφίαν σε ανατολικήν χώρα τζαι πολλά φτωχόπαιδα των οποίων οι γονιοί ήταν εδεκίτες τζαι δεν εκρατούσαν να τους πέψουν στο Κκέιμπριτς τζαι στο Όξφορντ επωφεληθήκαν επίσεις από τες υποτροφίες των ανατολικών χωρών.

Γιώργο Ιορδάνου παρέτα τες πολιτικάντικες εξυπνάδες τζαι δεν είναι του ύψους του λόγου σου. Ξέρεις πολλά καλά (τζαι αν δεν το ξέρεις ψάξε το) ότι μερικές εβδομάδες πριν το πραξικόπημαν ο Εζεκίας Παπαϊωάννου έδωκεν 1000 ονόματα εθελοντών για να προστατέψουν την δημοκρατίαν με τα όπλα τζαι ο Μακάριος εφοήθην να τους οπλίσει άμπα τζαι κάμουν λαϊκή δημοκρατία. Η λίστα έφτασεν στα σιέρκα των εοκαβητατζιήδων που αλωνίζαν την αστυνομία τζαι τον στρατόν τζαι οι παραπάνω εθελοντές εκαταλήξαν τελικά μες τα μπουντρούμια των πραξικοπηματιών. Ξέρεις πολλά καλά επίσεις ότι είναι χιλιάδες οι αριστεροί που εφυλακιστήκαν από τες 15 μέχρι τες 20 Ιουλίου, όπου εσταλήκαν στην πρώτη γραμμή. Αν περνάς καμιά ημέρα που τη Λάρνακα να δείς τζαι το άγαλμαν των 4 παιθκιών που οι εοκαβητατζιήες εκαθαρίσαν διότι εβουρούσαν χωρίς όπλα να προασπιστούν την δημοκρατίαν. Μην ρίχνεις σπόντες για σοβιετικές εντολές διότι χάννει που την αξίαν του ο πολιτικός σου λόγος.

Κουρκουτά εσέναν δεν σε ενοχλεί που οι αθρώποι που υποστηρίζεις είναι χέρι χέρι με τον Συλλούρη από τον πρώτο γύρο;

Κρίμας που Ακελικοί, Εδεκίτες, Οικολόγοι τζαι Εδή δεν είναι χέρι χέρι από τον πρώτο γύρο. Αυτή είναι φυσιολογική κοινωνική συμμαχία, έλα όμως που δεν τα βρίσκουν στο κυπριακό. Κρίμας, γιατί μιαν εποχήν ο Ομήρου έκαμεν να ξικολλήσει που τα Λυσσαριδικά αξιέξοδα, ερούφησεν τον όμως τζαι τζείνον η Τασσική Χούβερ τζαι εκατάληξεν τζαι τζείνος μες την βούρκαν.

zappa said...

to problhma ths edek einai ayta akribws ta syndroma pou anaferei parapanw o aceras. H edek DEN symperiferetai ws sosialdhmokratiko komma. Anaparagei tis pio anatrixiastikes ratsistikes atakes pou exoun bgei (Tous fernei olous (tous politikous prosfyges) h Tourkia gia na mas kanei problhma, emas den mas noizei kai ean meinoun ena mhna sto ntepozito einai kai eyaero, kai alla tetoia wraia....

Anonymous said...

Ρατσισμός είναι να απαγορεύεις το δικαίωμα της ψήφου. Το σχέδιιο ΑΝΑΝ που θέλετε να μας επιβάλεται στερούσε το δικαιώμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε.

Κατά συνέπειαν ποιοί είναι οι πραγματικοί ρατσιστές ξέρετε....

Aceras Anthropophorum said...

Να αρωτήσεις τον Τάσσον γιατί το δέχτην για διαπραγμάτευσην αν είναι έτσι.

Anonymous said...

Να συμπληρώσω σ’ αυτά που γράφει και αναφέρει ο Aceras (βλέπετε κάποιοι από μας έχουν βιώματα και ιδίαν αντίληψη για τα γεγονότα εκείνης της τραγικής περιόδου του πραξικοπήματος και της εισβολής) και τα ακόλουθα:

Εκατοντάδες ήταν οι Αριστεροί που είχαν συλληφθεί, κρατηθεί, φυλακισθεί, και βασανιστεί από τους Εοκαβητατζιήες στην Περιοχή των Κοκκινοχωριών τις μέρες του πραξικοπήματος. Τόποι κράτησης τους οι αστυνομικοί σταθμοί, οι συλλόγοι των ΘΟΙ, αίθουσες σχολείων, καφενεία.... Πολλοί από τους συλληφθέντες απολύθηκαν μόλις την ημέρα της τουρκικής εισβολής.
Πολλές ιστορίες θα μπορούσα να αφηγηθώ για κείνες τις μέρες (και γι’ αυτήν ακόμα τη δικιά μου οικογένεια) αλλά δεν είναι της ώρας.

Να πω ότι ο Κουρκουτάς (μάλλον χαμολιόςς είναι), ο αυτοαποκαλούμενος φτείρης (sorry, ξιπετσισμένος ήθελα να πω), αλλού τον τρώει τζι’ αλλού κνίθεται! (Ξέχασεν τον Ομήρου που έκαμε τζιαι Υπουργός του Κληρίδη, καθώς τζιαι το ότι τον ίδιον – τον Ομήρου – επήραν τον, οι του “Συναγερμού”, στην βρύση τζιαι εφέραν τον άποτον, παραμυθιάζοντας τον ότι θα τον στηρίζαν (ιμισhι μου) για υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές.

Τέλος, αγαπητέ Γ. Ιορδάνους, (δεν σε γνωρίζω) αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σωστή και ουσιαστική συζήτηση με πολιτικά επιχειρήματα και μακράν πικκαρισμάτων όπως αυτά που “προβοκατόρικα” προκαλούνται από τα κοπελλουρίσιμα σχόλια του “Lissaridikou”.

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/2/2008 – 8:47 μ.μ.

Anonymous said...

Μεγάλο το κάχρι σας για την ΕΔΕΚ. Αφού πουλήσατε τα ιδανικά της αριστεράς με το να στηρίζεται τα Αμερικανοβρεττανικά σχέδια δεν έχετε τίποτε άλλο που να κατηγορείτε την ΕΔΕΚ. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά την ιστορία του καθενός. Δηλαδή εσείς τωρά που τα ξαναβρήκατε με το ΔΗΣΥ (όπως και στο μεταπραξικόπημα, όπως και το 1986) δικαιούστε ενώ οι άλλοι ούλλοι όχι? Κρίμας να υμνείς το ΤΣΙΕ (φυσικά η ΧΑΡΑΥΓΗ υπάρχει και μπορείτε να την διαβάσετε το τι έγραφε την ημέρα της δολοφονίας του) και την ίδια ώρα να σκύβεις το κεφάλι σου στους Αμερικάνους.

Anonymous said...

re ksipetsasmrne,emis oute ekamamen ypourgoi tou kliridi oute exarientizoumaste opos tous vlakes oti tha eimaste ypopsifioi sinergasias disy-fasistososialiston.na sas zisoun aftoi pou polemisate sto praksikopima kai tora sinergates sas.
PAPAFOTIS,SIROS,KOUTSOU(an ftanis pou eparxia ammoxostou tha ekseres hnta leshia einai)kai kati allo,kai o xitler eitan arxigos sosialistikou kommatos!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Χαμολιέ, άλλως Ξιφτισμένε Κουρκουτά,

Παρ’ όλο που ήδη σου έδωσε απαντήσεις ο συντοπίτης Anonymousν να συμπληρώσω ότι “εν βουννούν πέτρες σε γυάλινο σπίτι” αλλά “ούτε και μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου”.
Δεν έχεις τη παραμικρή δυνατότητα και ικανότητα να κανείς συζήτηση με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα και γι’ αυτό πετάς (προβοκατόρικα) σαν βεγγαλικά (σου θυμίζει κάτι αυτό;) διάφορες σκόρπιες κουβέντες για να κάμνεις καρκασhαλλίκκιν!
Δεν απάντησες στα ερωτήματα για τον Ομήρου που έκαμε τζιαι Υπουργός του Κληρίδη, καθώς τζιαι το ότι τον ίδιον – τον Ομήρου – επήρεν τον, ο Αναστασιάδης, στην βρύση τζιαι εφέρεν τον άποτον, παραμυθιάζοντας τον ότι θα τον στηρίζεν (ιμισhι μου) για υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές.

Anef_Oriwn
Δευτερα 11/2/2008 – 7:10 μ.μ.

Anonymous said...

Σημασία δεν έχει αν έκανες υπουργός του Κληρίδη ή του Δαίμονα αλλά πια πολιτική στηρίζεις.
Από το 1974 οι απόψεις σας ταυτίζονται με το ΔΗΣΥ (που όπως εσείς λέτε είναι ξενοκίνητο...πράκτορες των Αμερικάνων και τόσα άλλα που τους στολίζετε).

Η Δεύτερη Κυριακή εν κοντά καιθα δούμε πιές αλλαξοκωλίες θα γίνουν.
Κάντε λίγη υπομονή κύριε Τάκη Χατζηγεωργίου, κύριε Μακάριε Δρουσιώτη κ.λ.π των σεμιναρίων της Πρεσβείας

Anonymous said...

allaksokolia einai na sinergazese me praksikopimaties na fkalis ton papaopoullo proedro.ospou ritan to akel stin kivernisime papafotis ypostirize me sirosme sillouris me dkiaolos mavros.na tous shereste

Anonymous said...

Σύντροφοι ζαβρο-δεξιοί και κεντρο-αμυντικοί,
Ξιπετσισμένε (και καλλικωμένε) Κουρκουτά,
Aristera ek dexion (με δεξιές παπαδοπουλικές τοποθετήσεις),
Ex Aristeron (αλλά με χαμένη την ταυτότητα στον παπαδοπουλικό κυκεώνα),
Hahahahaνούλη,
Used to vote for AKEL (πριν πάθεις Αλτζχάιμερ),
Λαϊκέ Ποιητά (άλλως Τσιόφτατζιη - εν να είσαι τζιείνος που τον παίρνουν στο “ΠΟΥ ΠΑΜΕ”, τζιαι πιάνουν τον στο μαϊττάππιν),
Μασκαρεμένοι (με διάφορα προσωπεία) Ανώνυμοι και Anonymous (επάθαμε της ιστορίας με τους τέσσερις Ευαγγελιστές που ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Ξιπετσισμενος, sorry ο Λουκάς),
Οπτασιαζόμενοι Τάκηδες και Μακάριους (να μπαίνουν εδώ μέσα και να τους κυνηγούν),
Σας χαιρετώ και σας εύχομαι περαστικά σας!
Πολύ σοβαρή η κατάσταση σας όμως. Όπως έχω διαπιστώσει πάσχετε από οξεία αντιακελίτιδα, που εκδηλώνεται υπό τη μορφή αλλεργιο-παθολογικών παροξυσμών και ψυχο-παραισθησιακών υστεριών στο άκουσμα των λέξεων ΑΚΕΛ και Χριστόφιας. Οι παροξυσμοί αυτοί συνδυάζονται με εξάρσεις ακατάσχετου αντικομουνισμού και μανιοκαταθλιπτικών κόμπλεξ και φοβικών συνδρόμων ένεκα της χρόνιας ποδηγέτησης σας από ένα μαθουσάλα πολιτικό ονόματι Γιατρός. Παράλληλα έχω παρατηρήσει μια εξουσιο-λαγνεία (χαρακτηριστικό ανθρώπων που για χρόνια ήταν στο περιθώριο) αλλά και από μια ερωτική εξάρτηση και ιδεοληπτικές έμμονες με πρόσωπα που έχουν τα ονόματα “Παπαδόπουλος”.
Με όλα αυτά τα κλινικά χαρακτηριστικά θα χρειαστείτε ένα κάρο χάπια για να συνέλθετε. Επί του ζητήματος των χαπιών καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον Παπαδόπουλο που είναι ειδικός φαρμακοποιός καθώς κάποτε στα παλιά τα χρόνια κατάφερε αποκρυπτογράφησε την ιατρική συνταγή για τα χάπια που έπαιρνε ο Σπύρος Κυπριανού. Φυσικά είναι και προεκλογική περίοδος τώρα και μπορεί να ξανατύχει στον Παπαδόπουλο να τα πιει και να μεθύσει όπως τότε, πάλι σε προεκλογική περίοδο, στα παλιά τα χρόνια, που παρουσιάστηκε μεθυσμένος σε μια συγκέντρωση και προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει τον … Κληρίδη!

Πάντως παίδες εμείς οι κρυπτο-συναγερμικοί και φιλο-αναστασιαδικοί Ακελικοί σας ευχαριστούμε θερμά και εκ βάθους καρδίας για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και την ανιδιοτελή στήριξη σας προς το νέο πρόσωπο του Κόμματος και την νέα πορεία που προγραμματίζουμε να ακολουθήσουμε! Μάλιστα θα σας ζητήσουμε να μας δώσετε τα φωτά σε περίπτωση που θα φτιάξουμε από κοινού κυβέρνηση με το “Συναγερμό”. Εσείς (και Δηκοϊκοι και Εδεκίτες) είστε σαΐνια σε τέτοια. (Έχετε θητεύσει σε τέτοιες κυβερνήσεις και πιάνετε πουλιά στον αέρα! Άσχετο αν το μεταπραξικόπημα πήρε άδεια έπ’ αόριστο και anef_ απολαβών!).

Anef_Oriwn
Τρίτη 12/2/2008 – 9:25 μ.μ.

Anonymous said...

Τάκη anef πατριωτισμού, άτε τζαι την Τρίτη συνέρχεται το Π.Γ του κόμματος σου για να γλείψει τζιαμέ που έφτυνε. ΤΑΣΣΟ ενα ψηφίσετε πάλι.....