13.1.08

Ιστορικοί συμβιβασμοί

Μισώ τους αδιάφορους!
Αντόνιο Γκράμσι

Μήπως είναι καιρός πια να μιλήσουμε για το μεγάλο ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Κύπρου; Μήπως έφτασε η ώρα της διάβασης των ορίων και της συνεργασίας; Η αντίδραση των συνομιλητών μου σε αυτά και άλλα ερωτήματα είναι σχεδόν πανομοιότυπη: αντιλαμβάνονται το επιχείρημα αλλά θεωρούν ανίκανο είτε το ένα κόμμα είτε το άλλο να κάνει την υπέρβαση και να ξεπεράσει τις πολιτικές αγκυλώσεις και τα ιδεολογικά στερεότυπα.

Το εγχείρημα δεν θα είναι προϊόν πολιτικής φαντασίας. Σε διαφορετικές περιόδους της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ιστορίας οι δυο πόλοι του συστήματος σε ορισμένες χώρες βρήκαν τις κοινές οδούς, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της χώρας τους και της ιστορικής συγκυρίας: χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν σε αληθινούς πατριώτες... Στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του '70 το εγχείρημα σταμάτησε με τη δολοφονία του Μόρο - όχι τυχαία. Στις μέρες μας, στη Γερμανία ο συνασπισμός προχωράει, όχι χωρίς προβλήματα και παλινδρομήσεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι κινείται και λειτουργεί.

Στην Κύπρο; Νομίζω ότι συντρέχουν οι λόγοι, με τις αναγκαίες αναλογίες, βέβαια. Η ιστορική συγκυρία είναι προφανής: Το Κυπριακό, δηλαδή οι ζωές μας, φτάνει σε ένα τελευταίο σταυροδρόμι. Η απαλλαγή από το σημερινό Πρόεδρο και η προώθηση ενός ικανού, προοδευτικού και πραγματιστή πολιτικού στο αξίωμα είναι ύψιστης σημασίας. Η αλλαγή αυτή δεν θα είναι, φυσικά, η πανάκεια. Οι παράγοντες στο λαβυρινθικό δημιούργημα που ονομάζεται Κυπριακό είναι πολλοί. Εμείς, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, να κάνουμε σωστά όσα μας αναλογούν.
Μέχρι σήμερα η προοπτική της εμφανούς συνεργασίας ή της πολιτικής σύμπλευσης σε επίπεδο ρητορικής και στοχοθεσίας μεταξύ των δύο κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, συναντά τη σφοδρή αντίδραση του ΔΗΚΟ. Άλλοτε με υπαινιγμούς και άλλοτε με ευθεία αμφισβήτηση προθέσεων και διαμοιρασμό πιστοποιητικών πατριωτικών φρονημάτων, το ΔΗΚΟ πολεμάει την προοπτική αυτή. Και εδώ εντοπίζεται το πολιτικό παράδοξο: το ΔΗΚΟ που για αρκετά χρόνια σε διαφορετικές περιόδους συνεργάστηκε και με τα δύο αυτά κόμματα, σήμερα εγκαλεί εν είδει κήνσορα την προοπτική συνεργασίας τους.
Η υποκρισία του πολιτικού βερμπαλισμού του ΔΗΚΟ έγκειται στο ότι ενώ ήταν αυτό που για χρόνια δίδαξε το ανήθικο μάθημα της υπό κάθε συνθήκη επιβίωσης και γαλούχησε για δεκαετίες μια μερίδα του κόσμου με το γλείψιμο, παραδίδοντας στρατιές οσφυοκαμπτών στην κοινωνία μας, σήμερα εμφανίζεται ως τιμητής των άλλων, με προσχηματική πατριωτική ρητορεία. Είναι καιρός πια να ηττηθούν όλες οι πρακτικές, οι μέθοδοι, ο συντηρητισμός και ο ιδεολογικός βόρβορος μιας πολιτικής κάστας που δυναστεύει για χρόνια αυτό τον τόπο και να τελειώνουμε επιτέλους με όλον αυτό το συρφετό!
Ο δρόμος της συνεργασίας και της επίτευξης του ιστορικού συμβιβασμού δεν σημαίνει μόνο συνεργασία για εκλογή ενός άλλου Προέδρου. Σημαίνει εθνική συμφιλίωση μέσα στην κοινωνία μας: αναγνώριση των δολοφονιών των αριστερών, ιστορική κάθαρση από τα υπολείμματα του πραξικοπήματος, συμφωνία επί μιας ολοκληρωμένης πολιτικής έναντι των Τουρκοκυπρίων, δέσμευση για κοινωνική ανάπτυξη και τόσα άλλα. Προσωπικά, θεωρώ εφικτή τη συνεργασία και αναπόφευκτη τη στιγμή που θα κληθούμε είτε να υλοποιήσουμε κοινά οράματα είτε να βρεθούμε υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία μας για τη μη επίτευξή τους.

Ίσως, πάλι, όλα αυτά να ακούγονται χιμαιρικά και δύσκολες ερωτήσεις, ενόψει ειδικά του πόσο κοντά βρισκόμαστε στις εκλογές. Για τους υπόλοιπους, λοιπόν, υπάρχει και αυτό που προσφυώς είπε μια παλιά αγάπη: η μελαγχολία του Ιανουαρίου...

30 comments:

Anonymous said...

@ Νικόλας,

Εγώ δεν θα προχωρήσω σε βαθυστόχαστες αναλύσεις ανατρέχοντας στους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και ιστορικούς (αλλά και συναισθηματικούς λόγους) που καθιστούν τελικά το διακαή σου πόθο για ν’ ανοίξει “… ο δρόμος της συνεργασίας” (μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ) “…και της επίτευξης του ιστορικού συμβιβασμού…”, “…προϊόν επιστημονικής φαντασίας”, δηλ. ανέφικτο και εξωπραγματικό (τουλάχιστον για τον κόσμο της Αριστεράς και του ΑΚΕΛ).

Πέραν του ότι μια τέτοια θέση (και πολιτική πρακτική) εξισώνει (άδικά και ισοπεδωτικά) την Αριστερά με τη Δεξιά και υποβαθμίζει την κοινωνική διάσταση και το ρόλο της Αριστεράς, μεταφέρει και το μήνυμα ότι όλοι είναι οι ίδιοι και ότι μόνο για την εξουσία και τις καρέκλες νοιάζονται. Επίσης αποτελεί και μέγα συμβιβασμό της Αριστεράς με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Εξ άλλου όπου εφαρμόστηκαν (και όπως εφαρμόστηκαν) τέτοιου είδους συνεργασίες ζημιωμένη έβγαινε η Αριστερά ενώ οι προοπτικές για ουσιαστικές αλλαγές (πολιτικές και κοινωνικές) οπισθοχωρούσαν.

Η θέση του ευρωπαϊστή Κασουλίδη, εν είδει απορίας αφελούς μαθητή, για το αν το σύνθημα “Η Κύπρος είναι ελληνική”, αποδεικνύει ακόμα μια φορά πεντακάθαρα και περίτρανα ότι ούτε οι αριστεροί αλλά ούτε και οι τουρκοκύπριοι μπορεί να τον εμπιστευτούν και ότι μπορεί να εργαστεί για κάποια ουσιώδη ζητήματα όπως “… αναγνώριση των δολοφονιών των αριστερών, ιστορική κάθαρση από τα υπολείμματα του πραξικοπήματος, συμφωνία επί μιας ολοκληρωμένης πολιτικής έναντι των Τουρκοκυπρίων, δέσμευση για κοινωνική ανάπτυξη …”.

Αντίθετα ο Δημήτρης Χριστόφιας και της εμπιστοσύνης των Τουρκοκύπριων τυγχάνει (λόγω της διαχρονικής στάσης του ΑΚΕΛ για επαναπροσέγγιση και συνεργασία με τους τουρκοκύπριους) αλλά και μπορεί να προσελκύσει (στο δεύτερο γύρο των εκλογών) τις ψήφους ενός μεγάλου ποσοστού των συναγερμικών, τόσο από τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα (λόγου του κοινωνικού και ανθρωποκεντρικού του προγράμματος) αλλά και από τον επιχειρηματικό κόσμο (λόγω της έντονης επιθυμίας πολλών εξ αυτών – για τους δικούς τους λόγους- για λύση του κυπριακού το συντομότερο δυνατό).
Σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε φίλε Νικόλας. Όλα τ’ άλλα εν μουσκουρούθκια και μάλιστα γλυκανάλατα!

Anef_oriwn
Κυριακή 13/1/2008 – 3:43 μ.μ.

Anonymous said...

Κάποια στελέχη του ΔΗΣΥ ήδη τοποθετήθηκαν υπερ της υποστήριξης του Δ. Χριστόφια στην περίπτωση που την 2η Κυριακή είναι αντιμέτωπος με τον Τ. Παπαδόπουλο.

Τουλάχιστον όσον αφορά το Κυπριακό, ΑΚΕΛ κ ΔΗΣΥ συγκλίνουν στες απόψεις τους. Θα τολμήσω, επίσης, να πω ότι στα πλαίσια της ΕΕ ακόμα και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μιας τόσο μικρής χώρας μέλους είναι λίγο πολύ προκαθορισμένη. Έτσι ούτε κ σε αυτό τον τομέα έχουν διαφορές. Οι διαφορές είναι ιστορικές. Αυτές μπορούν και εκμεταλλέυονται διάφοροι καιροσκόποι (ΔΗΚΟ) για να λαλούν ότι εν κόμμα και ότι εκπροσωπούν το "κέντρο". Αυτοί είναι οι μόνοι που θα είναι πάντα κερδισμένοι, που τούτες τες μαλακίες με το συμπάθιο πάντα...

Όλα θα κριθούν την Δευτέρα μετά την 1η Κυριακή. Θα παν με το ΔΗΚΟ κ θα το αγκαλιάσουν για να εξασφαλίσουν την εξουσία, θα το υποστηρίξουν; Ή θα τους αφήσουν επιτέλους να απομονωθούν; Ότι κ να γίνει η πολιτική κ οι πολιτικοί εν που την φύση τους κυνηγοί της εξουσίας... κ δεν εκφράζουν ποτέ κ σε κανένα τομέα την λογική...

Anonymous said...

EYTYΧΩΣ ΦΙΛΕ ΑΝΕΦ ΠΟΘ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ

Bananistanos said...

φίλε Άνεφ, για πρώτη φορά μπορώ να πω, με όλον το σεβασμό που λέει και ο Χριστόφιας, εν μαλακίες που λαλείς.

"...αποδεικνύει ακόμα μια φορά πεντακάθαρα και περίτρανα ότι ούτε οι αριστεροί αλλά ούτε και οι τουρκοκύπριοι μπορεί να τον εμπιστευτούν και ότι μπορεί να εργαστεί για κάποια ουσιώδη ζητήματα όπως “… αναγνώριση των δολοφονιών των αριστερών, ιστορική κάθαρση από τα υπολείμματα του πραξικοπήματος, συμφωνία επί μιας ολοκληρωμένης πολιτικής έναντι των Τουρκοκυπρίων, δέσμευση για κοινωνική ανάπτυξη …”.

Ο Χριστόφιας 4.5 χρόνια συγκυβερνήτης τζε πρόεδρος της βουλής τι έκαμε? Γιατί δεν ερώτησε το συναίτερο του τον Δευκαλίωνα για τους δολοφονηθέντες αριστερούς τζε τον Ακρίτα?

Τζε ποιά εμπιστοσύνη προς τον Χριστόφια έμεινε στους τουρκοκύπριους μετά την συνεργασία του με τον άθρωπο που ήθελε 48 ώρες γαι να "ξεφορτωθεί" τους τ/κ, το ΟΧΙ και τις μυστικές συναντήσεις με Σ. Ντεκτάς?
Μπορεί να επροσπάθησε να δικαιλογήσει τους μιτσιούς του ο Κας (είμαι σίγουρος ότι δεν το εννόαν όπως ακούστηκε) αλλά τουλάχιστον ο Κας και η κατ'όνομα δεξιά είχαν τα αρχ@#$α και είπαν ΝΑΙ. Ο Χριστόφιας εκώλοσε τζε επούλησε τους τ/κς, και εμάς.

Πραγματικά είμαι περίεργος αν γίνει σήμερα μια σχετική δημοσκόπηση εμπιστοσύνης στα κατεχόμενα τι θα δείξει.

Εκείνο που πραγματικά ευχομαι, όπως λέει τζε ο Νικόλας,είναι ΔΗΣΥ τζε ΑΚΕΛ να φανούν αξιοπρεπείς στο β' γύρο τζε να αφήκουν τους δηκοικούς & εδέκους χαμολιούς έξω που την οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση.

Anonymous said...

Φίλε Anonymous,

Δεν κατάλαβα αν τελικά εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί μου, όμως δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας. Γι΄ αυτό πλέον μιλάμε και για πολυμορφία και διαφορετικότητα και στο χώρο της Αριστεράς. Όμως μέσα από αυτή την πολυπλοκότητα πρέπει να ανιχνεύουμε τι μας ενώνει.

@ Bananistanos,

Αφού εν μαλακίες που λαλώ γιατί ασχολείσαι!!! (Και ούτε και κανένας θα τις λάβει υπ’ όψη. Μην ανησυχείς).
Φυσικά κι εγώ θα μπορούσα να πω διάκεισαι από μια εμπάθεια κι ένα ρεβανσισμό (γιατί το ΑΚΕΛ δεν αποχώρησε πιο νωρίς από την τριμερή και τη συγκυβέρνηση και γιατί δεν πήρε απόφαση για στήριξη του ΟΧΙ), αλλά εγώ είμαι πιο ευγενής και δεν θα το κάνω.
Απλά να επαναλάβω αυτό που κατά κόρον έχει πει και ο AXL, ότι δηλ. θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα αν αποχωρούσε πιο νωρίς το ΑΚΕΛ.
Τζιαι που ξέρεις εσύ ότι ο Χριστόφιας όχι μόνο ρώτησε αλλά και απαίτησε από τον Δευκαλίωνα την αποκατάσταση των δολοφονηθέντων αριστερών, και όχι μόνο. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που δικαιώνει την απόφαση του ΑΚΕΛ για αποχώρηση!
Τέλος, ουρανοκατέβατοι επαναπροσεγγιστές δεν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των τουρκοκύπριων. Για το ΑΚΕΛ η επαναπροσέγγιση και η συνεργασία με τους τουρκοκυπρίους αποτελούσε πάντοτε και αποτελεί και σήμερα πράξη ζωής. (Απόδειξη οι κοινές εκδηλώσεις που διοργανώνονται και στην ελεύθερη περιοχή και στα κατεχόμενα και σε ουκ ολίγες από αυτές έχω πάει).

Anef_oriwn
Κυριακή 13/01/2008 – 10:54 μ.μ.

Νικόλας Κυριάκου said...

Αγαπητε Ανευ,

από που να ξεκινησω...Με προβληματιζει η εμμονη σου να εμφανιζεσαι με ψευδωνυμο. Δικαιωμα σου βεβαια, ωστόσο δεν εχω αντιληφθει το λογο και δεν βλεπω τι εχει να φοβηθεί ενας ελευθερος, υπευθυνος και κυριως αριστερός πολιτης αυτης της χωρας. Οπότε, η πρωτη μου εισήγηση ειναι να μας πεις το ονοματακι σου. Αυτο βεβαια ισχυει και για τους αλλους. Ξερω ότι έχει γίνει παλαιοτερα μια συζητηση περι ανωνυμιας κλπ αλλα εξακολουθω να μην βλεπω το λογο της ανωνυμιας/ψευδονυμίας.

Η παρεμβαση σου στο πρωτο σχολιο με προβληματιζει. Δειχνει ακριβως ότι εισαι και εσυ εγκλωβισμενος στις ιδεολογικες αγκυλωσεις στις οποίες αναφέρομαι στο κειμενο μου. Κανεις δεν ζητησε ιδεολογική υποταγη από την Αριστερα. Κανεις δεν μιλησε για διαμοιρασμο εξουσίας. Ισα ισα που το λεω και ευθεως στο κειμενο μου. Αγαπητε Ανευ, νομιζω απαντας στα επιχειρηματα που νομιζεις οτι προβάλλω, αλλα τελικα εκτιθεσαι μιας και αντέδρασες με αυτο τον τρόπο, χωρις να μπεις στον κοπο να διαβασεις δευτερη φορα το κειμενο.
Εξακολουθω να πιστεύω οτι οταν η ιστορικη συγκυρια ειναι τέτοια τότε οι υπερβασεις ειναι αναγκαια πολιτικη συνθήκη. Όσο για το αν βγηκε ζημιωμενη η Αριστερα αλλου όταν προσπαθησε να κανει το εγχειρημα, νομιζω ότι εισαι ισοπεδωτικος. Στην Ελλαδα πχ έκανε λάθη, όχι όμως επί ζτηματων πολιτικής. Απλά εκεί νομίζανε ότι θα ήταν η ευκαιρία τους να τουμπάρουν τον Παπανδρέου με τη ΝΔ. Αρα, ευτυχως το εγχειρημα απετυχε αφου ούτως η άλλως δεν είχε πολιτικα προτάγματα.

Στην Ιταλια και σε άλλες χωρες, η μη συνεργασια οδήγησε σε συρρικνωση του ποσοστού της κομμουνιστικής ή και της ευρύτερης αριστεράς. Ο Σαρκοζί είναι το τέκνο αυτών των αποτυχιών της Αριστεράς να προτάξει πειστικές απαντησεις και ιδεολογικές προτάσεις στον κόσμο, μια απο τις οποίες θα μπορούσε να ήταν (αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών σε κάθε χώρα παντοτε)και η συνεργασία με την αντίπερα οχθη.

Και στα δικά μας τώρα, νομίζω είναι αστείο να προβάλλεται το ΑΚΕΛ ως ένα διεκδικητικό, ριζοσπαστικό κόμμα, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών. Ο τελευταίος κοινωνικός αγώνας ήταν μια απεργία το 1948 και μετά όλα καθυποτάχθηκαν στη συμπορευση με την εκάστοτε εξουσία, δηλαδη το Μακαριο (τι ωραία εικόνα, ένα μαρξιστικό κόμμα να κλωθογυρίζει στα ράσα ενός ιερωμένου), το ΔΗΚΟ τη δεκαετία του 80 (τιποτα δεν μαθατε από την προσφατη πολιτκή ιστορία σας) και τώρα με τον Παπαδόπουλο (αυξητική η τάση σας να κανετε τη μια χειρότερη επιλογή από την άλλη).

Μου φαίνεται αξιοπερίεργο που ένας αριστερός άνθρωπος πιστεύει ότι οι ιδέες είναι για να δημιουργούν χάσματα ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι να τα γεφυρώνουν.....

Γενικότερα, δεν μπορώ παρά να διαπιστώσω μια φοβική περιχαράκωση, όχι μόνο από σενα, αλλά και από άλλους ΑΚΕΛικούς στην ιδέα της συνεργασίας αυτής για απαλλαγή από τον τύπο που μας φορτώσατε για πρόεδρο πριν 5 χρόνια. Εξάλλου, η αυτοκριτική είναι ίδιον των ανθρώπων που θέλουν να χαρακτηρίζονται αριστεροί.Το ΑΚΕΛ ποτε την έκανε;

Aceras Anthropophorum said...

Διαβάστε την άποψη του γιού του Πέτρου τον οποίον εκαθαρίσαν οι εόκατζιηες το 58 επειδή ήταν συντεχνιακός

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=766624&-V=archivecolumns&-p

Bananistanos said...

Συγκλονιστικά όσα γράφει ο Πέτρου. Πιο συγκλονιστικό και ακαταλαβήστικο όμως για μένα, είναι ότι υποστήριξε τον Τάσο τζε ακόμα υποστηρίζει τζείνον που έβκαλε τον Τάσο πρόεδρο. Γιατί να μεν ψηφίσει "δεξιόν" τούτην τη φορά αφού σήμερα οι δολοφόνοι του πατέρα του βρίσκονται στο "κέντρο" και οι μέχρι χτες υποστηρικτές τζε συναίτεροί τους στην "αριστερά"?

Μερικές απορίες προς τους αριστερούς: πόσο γνωστά ήταν τα γραπτά και η δράση του Δευκαλίονα στις εκλογές του 2003? Πόσο γνωστά είναι σήμερα? Αυτοί που τα έμαθαν μετά το 2003, δεν νιώθουν προδομένοι απο τον Χριστόφια που τους έβαλε να τον ψηφίσουν?

MonachusX2 said...

Μια απλή, ενδεχομένως και απλοϊκή ερώτηση στον φίλο Άνευ: Αν ο Χριστόφιας δεν περάσει στο δεύτερο γύρο, εσύ θα (ξανα)ψηφίσεις Τάσσο; Με ενδιαφέρει η απάντηση σου και σε παρακαλώ μην υπεκφύγεις με τα γνωστά (ακελικά) "δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει ο Χριστόφιας" . Ευχαριστώ.

Sceptic Anonymous said...

Το κλίμα στην Κύπρο μετά το 1960 δεν ήταν κατάλληλο για ριζοσπαστικά κινήματα πόσες φορές να το πούμε.
Είπαμε υπήρχε η συμφωνία Καραμανλή -Μεντερές για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κομμουνισμού, οι ΗΠΑ μας επροσέχαν και οι Βρετανοί επαρακολουθούσαν. Τι μπορούσε να κάμει το ΑΚΕΛ δηλαδή;

Και το άλλο, το ΑΚΕΛ στην ουσία ήταν / είναι συντεχνιακό κόμμα και συνήθως αυτά τα κόμματα είναι πιο συντηρητικά, π.χ. οι Εργατικοί στην Βρετανία κάπως έτσι εξεκινήσαν και εκαταλήξαν εκεί που εκαταλήξαν. Τωρά θα μου πείτε κοίτα τα χάλια τους, αλλά τα πάντα αλλάσουν στην πολιτική.

Για ποια ριζοσπαστικά κινήματα της Ευρώπης μιλούμε;(Ειλικρινά θέλω να ξέρω δεν το λέω ειρωνικά, αν μπορείτε να μου παραθέσετε παραδείγματα, αλλά και ποσοστά. Ελπίζω να μην μιλούμε για κόμματα που δεν κατέχουν πάνω από 10%)

Χωρίς να θέλω να κάμω το δικηγόρο του Ανευ, αλλά εγώ προσωπικά θα ήταν να το σκεφτώ πολύ πριν να ψηφίσω Κασουλίδη. Το πολύ-πολύ να ρίξω λευκό. Μπορεί να το θεωρείται μικροπρέπεια, αλλά δεν τον γουστάρω . Το 2003 επίτηδες δεν εψήφισα επειδή έτσι και αλλιώς ήταν φανερό ποιος θα κέρδιζε, άρα έχω την συνείδησή μου ήσυχη.

Ειλικρινά αν δεν περάσει ο Χριστόφιας (χωρίς να τον θεωρώ και τον σωτήρα της Κύπρου) δεν μου κάνει και πολύ διαφορά ποιος θα είναι πρόεδρος.

Άτε πείτε ότι θέλετε τωρά - αντέχω (νομίζω!)

Anonymous said...

Αγαπητέ Νικόλας (όπως βλέπεις σου ανταποδίδω αγάπη),

Γράφεις: “από που να ξεκινησω …” – Τελικά ξεκίνησες, πήρες και φόρα και έγραψες και είπες πολλά, όμως δεν πρόσθεσες κάτι το νέο πέραν αυτών που συνήθως λες για να στηρίξεις τη θέση σου για συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ. Βασικά επανέλαβες κι εσύ τον εαυτό σου, (όπως συνήθως κάνουμε πολλοί εξ υμών και ημών). Μίλησες για τη συμπεριφορά των αριστερών αναμασώντας τους γνωστούς χαρακτηρισμούς για “φοβική περιχαράκωση” και για “εγκλωβισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις” και αναπαράγοντας τα αγαπημένα σου στερεότυπα για “ιστορικές συγκυρίες”, για “υπερβάσεις”, για την “αποτυχία της Αριστεράς να προτάξει πειστικές απαντήσεις και ιδεολογικές προτάσεις στον κόσμο”, για “συμπόρευση με την εκάστοτε εξουσία”.

Δυστυχώς (αυτή το στιγμή) δεν έχω το χρόνο να απαντήσω λεπτομερώς και αναλυτικά σ’ όλα αυτά, όμως είναι οφθαλμοφανέστατο ότι διαφωνούμε στις προσεγγίσεις μας.

Δυο μόνο σχόλια θα ήθελα να κάνω:

1. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω τη δική σου εμμονή, κάποιοι που έχουμε επιλέξει (για τους δικούς μας λόγους ο καθένας) την ανωνυμία (και να γράφουμε με ψευδώνυμο) να προχωρήσουμε στην αποκάλυψη των ονοματακίων μας! Γιατί σε απασχολεί αυτό; Πάντως να σε καθησυχάσω ότι δεν είμαι κανένα επώνυμο (ή έμμισθο) στέλεχος του ΑΚΕΛ.

2. Σ’ αυτό που λες … “Μου φαίνεται αξιοπερίεργο που ένας αριστερός άνθρωπος πιστεύει ότι οι ιδέες είναι για να δημιουργούν χάσματα ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι να τα γεφυρώνουν...”, να παρατηρήσω ότι τα χάσματα μεταξύ των ιδεών της Αριστεράς και της Δεξιάς είναι αυθύπαρκτα. Μιλάμε για δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες και κοσμοαντιλήψεις πως μπορούν να γεφυρωθούν; Αυτά που αναφέρεις για την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και αλλαχού αν και έχουν τες δικές τους εθνικές ιδιομορφίες, δεν έδωσαν οριστικές λύσεις στα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα.

Και δυο λογάκια (απάντηση) για το ερώτημα της φίλτατης Monachusx2, δηλ. αν θα (ξανα)ψηφίσω Τάσσο:
O.K. Δεν θα σου ξεφύγω με την κοινότυπη ακελική ρήση “δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει ο Χριστόφιας”, αλλά κάπως διαφορετικά: Λίγο πολύ με κάλυψε ο Sceptic Anonymous με τους δικούς του προβληματισμούς. Δηλ. “… εγώ προσωπικά θα ήταν να το σκεφτώ πολύ πριν να ψηφίσω Κασουλίδη. Το πολύ-πολύ να ρίξω λευκό.”
Στην πραγματικότητα αγαπητή Monachusx2, έχω συγγράψει (μετά από πολλή σκέψη, περισυλλογή και ξενύχτι) ένα πόνημα με τίτλο “Οι προβληματισμοί ενός «δογματικού» αριστερού για το τι θα κάνει σε περίπτωση που ο Χριστόφιας δεν περάσει στο βου γύρο των εκλογών – Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά”, όπου αναλύω διεξοδικώς τις διάφορες υπαλλακτικές επιλογές που θα έχω μπροστά μου σε τέτοια περίπτωση και τι ποσοστό (επί τοις εκατόν) έχει η κάθε μια για να κερδίσει την ψήφο μου.
(Αν μέχρι τις εκλογές βρω χορηγό από κάποιο blog ίσως προχωρήσω και στη δημοσίευση του συγγράμματος μου).
Παρεπιπτόντως εσύ τι ψηφίζεις Monachusx2;

Anef_oriwn
Τρίτη 15/1/2008 – 0:12 μ.μ.

MonachusX2 said...

@ Ανευ ορίων.
Παρεμπιπτόντως, δεν ψήφισα τον Τάσσο το 2003 και δεν θα τον ψηφίσω ούτε το 2008.
Αυτό είναι το μόνο που αποφάσισα. Κατά τ' άλλα αν θέλεις να μάθεις τα δικά μου αδιέξοδα, διάβασε τι έγραψα στην 18χρονη κόρη μου στο μπλογκ μου.

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης said...

ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
απο Παναγιώτη Ήφαιστο
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειρα
http://www.ifestos.edu.gr/
με αγάπη

Anonymous said...

@ Monachusx2,

Έχω διαβάσει το γράμμα σου προς την 18χροονη κόρη σου στο οποίο με παρέπεμψες. Στην περίπτωση του δικού μας σπιτιού εκείνος που συνήθως έγραφε γράμματα στους άλλους ήταν ο γιος μου (προς εμάς, τους γονείς του και αυτό όταν ήταν μικρότερος) και το έκανε συνήθως μετά από κάποια σύγκρουση μας.
Θα προσπαθήσω (αν μου το επιτρέπεις) να γράψω κάποια σχόλια για το “γράμμα” σου, όχι εδώ όμως αλλά στο δικό σου blog, για να μη απασχολούμαι και το χώρο και τον κόσμο εδώ.
Για την ώρα να πω ότι εγώ δεν αποδέχομαι την ισοπεδωτική εξίσωση των πάντων (και υποκειμένων και αντικειμένων) – κάτι τέτοιο θα με οδηγούσε στην κατάθλιψη – ούτε και θεωρώ την οργανωμένη πολιτική (ή και κομματική) δραστηριοποίηση κάποιου ως μετατροπή του σε αρνίο ή αμνό ενός κοπαδιού (ή και το αντίθετο σε λύκο ή ύαινα που είναι έτοιμος να κατασπαράξει τους άλλους για να προστατεύσει ή να εξασφαλίσει τη λεία του).
Πέραν τούτο η αποστασιοποίηση ή ο απογαλακτισμός από τα κόμματα που οδηγούν συνήθως στη λεγόμενη απολιτικοποίηση των ανθρώπων και στη δημιουργία αδιεξόδων είναι (όσο αντιφατικό και αν ακούγεται) μια πολιτική πράξη που συμφέρει σε κάποιους (και οπωσδήποτε σ’ αυτούς που θέλουν και επιδιώκουν τα πράγματα να παραμένουν ως έχουν) και την προωθούν.

Καλή μέρα να έχεις!

Anef_oriwn
Τετάρτη 16/01/2008 – 8:26 π.μ.

Κομσομόλος said...

@ANEF

Έχεις επίσημη και δημόσια προσφορά-πρόσκληση για δημοσίευση του πονήματος σου στο προλεταριακον.

Όσο για τα υπόλοιπα, αντιγράφω την τελευταία παράγραφο του sceptic anonymous η οποία και με εκφράζει.

"Ειλικρινά αν δεν περάσει ο Χριστόφιας (χωρίς να τον θεωρώ και τον σωτήρα της Κύπρου) δεν μου κάνει και πολύ διαφορά ποιος θα είναι πρόεδρος.

Άτε πείτε ότι θέλετε τωρά - αντέχω (νομίζω!)"

Bananistanos said...

"Μήπως πήγαμε εκεί για να μην διαπραγματευτούμε;"

"Θέλω να διασφαλίσω ότι θα επαληθευτώ και κάποια στιγμή, είτε εγώ, είτε κάποιος από το επιτελείο μας θα πάρει θέση",

Καλά κε Χριστόφια, εγώ ο απλός πολίτης που η μόνη μου ενημέρωση εν η τηλεόραση τζε οι εφημερίδες, τζε έξερα το που τα πέρσι(http://bananistanikachronika.blogspot.com/2007/10/blog-post.html), εσύ που ήσουν παρόν στο Μπουργκενστοκ, σύγκυβερνήτης, πρόεδρος της βουλής, γγ του ΑΚΕΛ κτλ κτλ, και ακόμα περιμένεις να επαληθευτείς??? Έτσι θα μας κυβερνάς αύριο?
Τούτα ούλλα εν μουσκουρούθκια. Δεν είμαστεν ούλλοι αρνιά κε Χριστόφια. Έκαμνες όπως κάποιον που ξέρει ότι τον απατά η πλούσια γυναίκα του αλλά παίζει πελλόν γιατί αν χωρίσει εν τζείνος που θα μείνει χωρίς σπίτι τζε θα χάσει την καλοπέραση.

Anonymous said...

@ Sceptic, Anef, Proletario

Το σhειρόττερο πράμαν που μπορεί να μου κάποιος είναι να με λυπάται τζαι λυπούμαι σας.

Ελπίζω να μεν καταντήσω ποττέ μου σαν εσάς.

Τωρά πέτε εσείς ότι θέλετε, άμαν άντεξα τζαι άκουσα τούτον που είπετε αντέχω τα ούλλα σίουρα.

Aceras Anthropophorum said...

Δεν μπορούμεν να πούμεν ότι Παπαδόπουλλος Κασουλίδης εν το ίδιον πράμαν. Εν πολλά απλοϊκόν να θεωρούμεν ούλλους τους δεξιούς το ίδιον. Αθθημούμαι μιαν θεωρίαν που αναπτύσσαν κάποτε κάτι αριστεροί (ακελικοί και ιδίως μη ακελικοί) που δεν εθέλαν να ψηφήσει κάποτε το Ακέλ τον Βασιλείου τζαι ελαλούσαν "ούλλοι οι σσιύλλοι μιά ρατσα". Η πράξη εδιέψευσεν τους.

Με τον Τάσσον να είστε σίγουροι ότι το κυπριακόν δεν θα λυθεί, η μάλλον θα λυθεί με την Ταϊβανοποίησην, τζαι τζείνοι ποτζεί, τζι εμείς ποδά. Δεν είμαι σίουρος ότι ο Κασουλίδης μπορεί να ανατρέψει ότιδήποτε, αλλά το μόνον που έχουμεν για να κρίνουμεν είναι τες πράξεις τζαι τα λόγια του καθενός. Ο ένας ζητά να τον ψηφίσουμεν για να ξαναπεί ΟΧΙ, ο άλλος λαλεί ότι θέλει να ανατρέψει την διχοτόμισην. Ε δεν είναι το ίδιον ρε γαμώ το όσο τζαι να μεν χωνεύκουμεν την πρώην (???) εθνικιστικήν δεξιάν.

Εάν με πείσει ο Κασουλίδης ότι θέλει λύσην, τζαι ότι αποτάσσετε τον εθνικισμόν, θα τον ψηφίσω στο δεύτερο γύρον αν βρεθώ στο δύλειμμαν. Τζαι ας είναι ο πιό στάνταρ δεξιός, ανούσιος με δίχα ξίν με δίχα λάϊν, ένας αδέξιος αντιγραφέας της φράγκικης δεξιάς. Προς το παρόν δεν με έπεισεν.

Πάντως Τάσσον δεν ψηφίζω. Πιθανότητες για το τί θα κάμω: 33.33% Κασουλίδη, 33.33% λευκό, 33.33% να πάω περίπατον στη φύση να επωφεληθώ της άνοιξης που έρκεται. Οι πιθανότητες μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον τζαιρόν τζαι ανάλογα με τον λόγον που θα αναπτύξει ο Κασουλίδης που δαμαί τζαι δά. Αν ιξαναπεί καμιάν κοτσάναν σαν την προχτεσινήν θα μου ευκολύνει την επιλογήν.

Aceras Anthropophorum said...

Χωρικέ να με λυπάσαι εμέναν που θα σπάσω μέχρι να αποφασίσω αν ιβρεθώ στο δίλημμαν.

Κομσομόλος said...

@χωρικέ

Δεν νιώθω άσχημα που με λυπάσαι, έτσι κι αλλιώς για λύπηση είμαι, και γω και συ και όλοι μας έτσι όπως μας κατάντησαν. Το ζήτημα όμως είναι ότι αν βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να μην έχω ως επιλογή τον Χριστόφια, θεωρώ ότι με το λευκό μου θα αφαιρέσω τη νομιμοποίηση από τον επόμενο πρόεδρο να μιλά εκ μέρους της πλειοψηφίας του λαού. Θα μιλά εκ μέρους της πλειοψηφίας μόνο των έγκυρων (μη λευκών) ψηφοδελτίων.

Επίσης βλέποντας ψες τη δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 που έδειξε ότι σε τέτοιο σενάριο, Τάσσου-Κάσσου, οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ψηφίζουν κατά 55% Τάσσο, θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω, σε όσους έχω πρόσβαση, την πιο πάνω σκέψη μου.

Και δεν θεωρώ ότι το λευκό μου πριμοδοτεί τον Τάσσο. Για σκέψου το.

stalamatia said...

Πολύ ντροπαλά, κύριε κύριε στούς χαμένους μετά τις εκλογές μπορώ να στείλω συλλυπητήρια? ευχαριστώ πολύ.

AXL said...

@Proletario

Ωραία η θεωρία σου μόνο που στο τέλος κάποιος θα εκλεγεί.

Ανεξάρτητα αν εσύ θεωρείς ότι του αφαιρείς τη νομιμοποίηση να μιλά εκ μέρους της πλειοψηφίας το σύνταγμα του δίνει τη νομιμοποίηση να εκφράζει την κυπριακή δημοκρατία και να χρησιμοποιεί όλη την εξουσία που του δίνει.

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

@ Acera

Κοτσάνες πετάσσουν όλοι.

Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Κασουλίδης αποτάχθηκεν τον εθνικισμό. Αλλά για το αν θέλει λύση ξέρω ότι ψήφισε ΝΑΙ. Εμένα αυτό μου φτάνει.

Εγώ πάντως για σένα είμαι σίγουρος. Θα ψήφιζες ακόμη και τον διάβολο για να υπάρξει έστω και η παραμικρή ευκαιρία για λύση. Την αξιοπρέπεια σου την έχεις και εσύ χεσμένη.

Aceras Anthropophorum said...

Σταλαματία κουρτουνιάν να τους στείλεις.

AXL δεν εν από εσέναν που περιμένω να με πείσει αν αξίζει τον κόπον να ψηφίσω τον Κασουλίδην, εν που τον ίδιον. Για μέναν το τί εψήφισεν ο καθένας στο δημοψήφισμαν δεν είναι το παν.

AXL said...

@Acera

Sou eipa ti nomizw gia sena. Den vlepw ton logo na prospathisw na se peisw. Eise idi katadikasmenos:))

To ti psifise sto dimopsifisma den eine to pan oute kai gia mena. An itan to pan tha epsifiza kai egw Kasoulidin apo to prwto giro. To sxolio gia to NAI itan gia to an thelei lisi. Den mporw na dektw oti kapoios pou psifise NAI sto Anan den thelei lisin.

Aceras Anthropophorum said...

Εκείνον που φοβούμαι δεν είναι το να μεν θέλει λύσην. Εκείνον που φοβούμαι είναι το πανω σε ποιές ράσιες κάθετε η δύναμη του. Δηλαδή άλλον το να θέλεις τζαι άλλον το να μπόρεις. Μπορεί καμπόσοι ενθοκάφροι να εφύγαν που τον συναγερμόν τζαι να πήαν με τους ευρωκόκους, η μεγάλη μάζα εστράφην πίσω για συναισθηματικούς λόγους. Δεν άλλαξεν τζαι δεν ασπάστην ούτε τον Νίκο, ούτε τον Γιαννάκην. Νομίζεις ότι ο Ουράνιος τζαι οι Ουράνιοι εν να αφήκουν λύσην να υπογραφτεί; Από εκεί πηγάζουν οι αμφισβητήσεις μου, οι οποίες ενισχύονται από την στάση το Γιαννάκη προς τους εθνο.... (βάλε ότι θέλεις στο κομάτι της λέξης που λείπει).

Anonymous said...

Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας κυπραίος τζαι πόσο μάλλον ένας αριστερός στην περίπτωση που δεν θα περάσει ο Χριστόφιας θα εσκέφτετουν αν θα εψήφιζε Τάσσο, Κασουλίδη ή λευκό. Ε όχι. Έννεν το ίδιο να έσσεις ορισμένους Ουράνιους (που όντως δεν νομίζω ούτε εγώ ότι θέλουν λύση) γυρώ που τον Κασουλίδη τζαι τον Αναστασιάδη που είμαι σίουρος ότι δαμέ που ήρταν τα πράματα θέλουν λύση με τα 20 τους νύσσια τζαι εκατεβάσαν τον νου τους τζαμέ που εν υπολογίζαν ότι τον είχαν, με το να έσσεις τον Τασσοκράτορ με ολόκληρη αυτοκρατορία ορκισμένων τουρκοφάγων παλλικαρκών εμφυτευμένους με το τσιπ του ΟΧΙ μια ζωή. Το αν είπε ο Κασουλίδης ή όι ότι η Κύπρος είναι ελληνική δεν συζητώ καν αν είναι μαλακία ή αφέλεια. Βασικά είτε το θέλουμε είτε όχι την συγκεκριμένη στιγμή έπρεπε να ικανοποιήσει είτε τους σίουρους ψηφοφόρους του είτε τους πιθανούς αριστερούς ψηφοφόρους στην απίθανη περίπτωση που περάσει στην δεύτερη Κυριακή χωρίς τον Χριστόφια.
θέλει τζαι πολλή σκέψη νομίζετε.

Daemon said...

O kasoulidis en voutiros tzie pseftis(pseftes einai to 90%), I kipros xriazete enan dimokratiko diktatora ala Stalin(opos tous kommounistes dimokrates mi xesw) pou na kofkei o nous tou (san ton Anatasiadi) tzie na mpiei klotsies tzie patsous stous diafonountes.

Alla distixos I dimokratia einai to politevma pou diasfalizei oti oi garoi den tha exoun igesia kalitteri pou tzini pou tous aksizei.

O kasoulidis en voutiros tzie pseftis(pseftes einai oulloi), I kipros xriazete enan dimokratiko diktatora ala Stalin (opos tous kommounistes dimokrates mi xesw) pou na kofkei o nous tou, san ton Anatasiadi tzie na mpiei klotsies tzie patsous stous diafonountes. Alla distixos I dimokratia einai to politevma pou diasfalizei oti oi garoi den tha exoun igesia kalitteri pou tzini pou tous aksizei.

Meta pou to perasma mou pou damesa, an kai eixa prothesi na psifisw kommounisti enantion tou Tassou tora to apokliw, kalittera na psifisw ton Tasso, I akoma tzie ton Lillika tzie kanei sas. Eseis epsifisete ton, eisasten etimoi na ton ipostiriksete pale, eite me psifo eite me apoxi, giati na eimaste mia zoi oi malakes ton axrion? Na pate sta anathema. Zitw o Tassos annen antipalos tou xristofkia tzie ate na doume ti enna skefteite pale.

Meta pou oulles tes gerimies pou kamam tzie pou simvalan ston paggsmio kseftilsmo mas fenete kathara stis dimoskopiseis oti logo genetikis anomalias oi kommounistes en ametanoitoi. Oi tou disi en etimoi na tous psifisoun tzie oi tou akel ton pezoun opos ekamnan tzie pou prin na genithoun.

Egw loipon an paei o xristofkias tzie o Tassos psifizw Tasso I lefko giati me voithisate na antilifthw oti eseis eisasten to megalo karkikonoma. Telos.

Daemon said...

tzie sviste to minima mou, monon na ton pezete eisaste aksioi kai genika i axristia sas einai epikindini kai tha itan kai gelioi na kamoume diafimisi stin axritia sas kai mas logo tou oti iparxete fkalontas ton proto kommounisti igeti kratous stin evropi. ate kanei sas. Tasos tzie ksero psomi.

an litourgei o eggefalos sas kalittera na men psifisete katholou, i psifos sas einai axristi.

Daemon said...

Ατε να κάμω και μετάφραση με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψετε με το μικροσκόπιο τους χαμένους σας όρχεις που είναι κάπου κρυμμένοι πίσω από την κλειτορίδα σας. lol

Εγω που αν και δεν ανήκω σε κανένα μαντρί υπερασπίστηκα την ηλιθιότητα τον κομμουνιστών πολλές φορές και δήλωσα πολλές φορές ότι θα ψηφίσω τον Δημητράκη ακόμα τζιε που τον πρώτο γύρο, γιατί κρίνω πως αν υπάρχει ελπίδα για λύση (δεν υπάρχει υπογράψατε την διχοτόμηση και την ευθανασία σας και καλός πράξατε γιατί αυτό σας αξίζει) πρέπει οι αριστεροί της Κύπρου να συμφωνήσουν(που να παν στα ανάθεμα, είχαν πολλές ευκαιρίες, μόνον να τον παίζουν ξέρουν) και ότι το άτομο αν και ανίκανος αξίζει μια ευκαιρία να διορθώσει τα εγκλήματα του, γιατί είναι θύμα της Ειλείθυιας και αναχρονιστικής του παράταξης, θα μπορούσα να συγχωρήσω ακόμα και την κομμουνιστική προπαγάνδα (μηχανισμός μαζικής αποβλάκωσης ηλίθιων και ανήμπορων που ψάχνουν έτοιμες απαντήσεις και δογματική θρησκεία από συνήθεια) του (που σαν σκοπό είχε ανέκαθεν τον διχασμό) , προσπαθούσα να μασήσω με δικαιολογίες την στάση τον κομμουνιστών όπου οι του ΔΗΣΥ δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν τον Δημητράκη και όπου στην αντίθετη εν ολίγοις θέλουν να τσιμπουκκοσουν ξανά τον Τασσο, γιατί συνήθισαν την γεύση του πούτσου του, ακόμα και με κίνδυνο να τους διαλύσει το κόμμα(μακάρι, θα του δώσω συγχαρητήρια) γιατί αυτό προσπαθούσε και προσπαθεί.

Αυτήν λοιπόν την αχρηστία που συνάντησα εδώ μέσα από ανθρωπόμορφα παράσιτα(ξέρουν οι ίδιοι αν και ακόμα ψάχνουν να εντοπίσουν τα αρχίδια τους) που αξίζουν την σαπουνικη έμπνευση του Χίτλερ για καθαρισμό από τα ανθρώπινα βιολογικά λάθη(χιούμορ, το αν το εννοώ είναι άλλη υπόθεση και πρέπει να φτάσει η ώρα που θα πρέπει να αποφασίσω για το κατά τα άλλα λογικό ενδεχόμενο lol ) μου απαγορεύουν να δεχθώ αυτήν την τεραστίου μεγέθους αθλιότητα από την στιγμή μάλιστα που είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να λυθεί το Κυπριακό εξαιτίας τους.

Μέχρι να έρθω εδώ είχα κάποιες επιφανειακές συζητήσεις με κομμουνιστές και προς στιγμήν πίστεψα ότι θέλουμε το καλό της Κύπρου και ότι αυτή είναι η προτεραιότητα πέρα από προκαταλήψεις και άλλες αρρώστιες που οι κομμουνιστές φέρουν που πριν να γεννηθούν από καθαρή ατυχία.

Μετά από εδώ κόντεψα να πλακώσω στα μπουνιδια έναν ηλίθιο κ. που επέμενε ότι θα ψηφίσει τον Τάσο από τον πρώτο γύρο και που αναίτια άρχισε να κατηγορεί όσους διαφωνούν μαζί του ως προδότες και με μεγάλος μένος εναντίον τον κ. δικών του.

Μέχρι εδώ καλά, αυτό θα το έκανα και πριν να έρθω εδώ, αυτό που δεν θα γίνονταν πριν να έρθω εδώ θα ήταν στην ουσία να τσακωθώ με όλους όσους στο παρελθόν επιφανειακά συμφωνούσα(ευτυχώς που υπάρχει το νετ) ακούγοντας κάποιες κομμουνιστικές σοφιστείες του κώλου(ο εγκέφαλος τον κομμουνιστών θυμίζει κωλοτρυπίδα γενικά) και τελικά διαπίστωσα ότι αυτό που ήθελαν ήταν προσωπική δικαίωση και ότι αυτό ήταν πάνω από όλα, λες και οι πουττοι που μαχουντε να φκουν κουππα απαννι εν αμέτοχες, λες και εγώ (η ακόμα και η ηγεσία του συναγερμού και ο Κληριδης που ήταν κάθετα εναντίον της ΕΟΚΑ Β αν το πάρουμε έτσι λόγο της γενετικής σας ανωμαλίας καθώς δεν ανήκω σε καμία παράταξη) έχω κάποια σχέση με την ΕΟΚΑ Β και το αναίτιο μίσος που αντιμετώπισα δεν περιγράφεται, έφτασα στο σημείο να δεχθώ επίθεση γιατί τσακώθηκα με τον “δικό τους” που θα ψηφίσει τον Τασσο(την στιγμή που αυτός ήταν που μου επιτέθηκε με τα γνωστά κομμουνιστικά ΣΚΑΤΑ περί ΕΟΚΑ Β κλπ) και κατηγόρησαν εμένα τα άθλια παράσιτα για φασίστα. Ε ναι λοιπόν και εγώ φασίστας ανάμεσα σε φασίστες γιατί και πως εγώ να διαφέρω?

Δεν ψηφίζω Χριστοφκια ακόμα και αν πάει με τον Τασσο (δηλαδή είναι η έσχατη περίπτωση), εγώ με ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν δικαίωση αναπλάθοντας, παραποιώντας και διαιωνίζοντας την προσαρμοσμένη στα μέτρα τους ιστορία για την προσωπική τους δικαίωση δεν έχω κάτι να κάνω, ακόμα και αν δεν κάμνατε, το να ζεις σε προκαταλήψεις και σε ένα αποβλακωτικό σύστημα έτοιμων απαντήσεων είναι άθλιο και απάνθρωπο, άρα μπορείτε να ψοφήσετε και να περάσω από δίπλα να γελάσω, όπως θα κάμνατε και εσείς. Αυτή είναι σχέση που έχουμε και που ΘΑ έχουμε.

Αν πρέπει να πατήσετε πάνω στον πτώμα μου για να ικανοποιήσετε την ΑΝΟΜΑΛΙΑ σας (περί αισχρής ανωμαλίας πρόκειται, μην παραξενεύεστε για τις ερωτικες σας ανάγκες, αυτό κάνουν οι σκεπτομορφες) ε τότε θα πατήσω εγώ στο πτώμα σας, αυτή είναι η διδαχή της ουσίας σας, αυτό κάνατε από τότε που πλαστήκατε, πρώτα προκαλούσατε τους πάντες και οι πάντες κινδύνεψαν να ισοπεδωθούν και να σφαχτούν από εσάς, εκατομμύρια σφάχτηκαν σαν τα ζώα και αυτός ο ΑΓΙΟΣ άνθρωπος που σας έσφαξε έγινε φασίστας γιατί έτσι σας είπαν.

Ατέ ρε να παιχτείτε ανώμαλοι. Ο κάθε ένας παίρνει ότι του αξίζει και καλύτερα να μεν ψηφίσετε, η ψήφος σας ήταν είναι και θα είναι άχρηστη. :)

Daemon said...

Όπου Ειλείθυιας γράψε ηλιθιότητας, ούτε ξέρω πως εφκηκε, μάλλον εν του ορθογράφου αποτέλεσμα. Αλλά επί τις ευκαιρίας να πω αλλο κανένα.

Ο μόνος που λαλει την αλήθεια του αν και πελλος είναι ο Ματσακης, άξιος εμπιστοσύνης είναι μόνον ο Ουτοπος που εννα φέρει τον νέο κόσμο με τις 244 000 πόλεις κράτη με τους 244 000 πολίτες στην κάθε μια. lol

Ούλλοι οι άλλοι είναι κολογλυφτες (με αρχηγό τον Δημητράκη) και παίρνοντας αυτό σαν ατράνταχτο δεδομένο δεν ψηφιζω, αντιψηφιζω τους επικυνδινους.

Το πόσο επικίνδυνος είναι ο Τασσος τώρα το βλέπει και ο πλέον καμένος ηλίθιος, το πόσο επικίνδυνος είναι ο μαννοδημητρακης δεν είναι απόλυτα εμφανές γιατί τώρα τελευταία υιοθέτησε την τακτική του Τασσου και τζιαμε που ήταν ψευκιες το 60% από ότι ελαλε τώρα φτάσαμε στο 80%+ άρα κανένας δεν ξέρει τι προβλήματα θα δημιουργήσει η τραγελαφική περίπτωση να έχουμε τον πρώτο μουννιστη ηγέτη κράτους στην Ευρώπη.

Ήδη ξεφτιλιστήκαμε αρκετά αλλά αν φκει ο Χριστοφκιας (μακάρι να φκει να γελάσουμε) εννα ψάχνουμε να βρούμε τον πάτο και θα αναπτερωθούν οι ελπίδες μας ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Να λύσει το Κυπριακό δεν μπορεί γιατί απλά είναι άχρηστος και το απέδειξε πολλές φορές παρά το γεγονός ότι είναι συμπαθητικός, αλλά πέραν τούτου το Κυπριακό το έλυσε όταν έκαμε το έγκλημα να εκλέξει τον Τάσο, άρα για ποιο Κυπριακό μιλούμε?

Άραγε το ΑΚΕΛ θέλει λύση?

Γιατί τα κομμουννακια εν τόσον σίγουρα ότι το ΑΚΕΛ θέλει λύση, τι έκαμε για να το αποδείξει?

Καταρχήν αν λυθεί το Κυπριακό το ΑΚΕΛ (όπως και οι επαγγελματίες πατριώτες της πούτσας) χάνει τον λόγο της ύπαρξης του, οξα νομίζεται ότι αν λυθεί το Κυπριακό και αν χάσει την δύναμη του διχασμού που τους κρατά ζωντανούς εννα έχει λόγο ύπαρξης?

Αν λυθεί το Κυπριακό και αν η προπαγάνδα τους δεν μπορεί πλέον να διχάσει και να δημιουργεί τον αντικοσμο τον σκατών που προωθεί, πολύ απλά θα πάψει να υπάρχει, όπως έγινε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Εν πολλοί που εννα χάσουν την δουλεία τους αν λυθεί το Κυπριακό.

Τουλάχιστον αν θέλουν να μας δείξουν έστω μια γαμημένη ένδειξη ότι πιστεύουν στην ύπαρξη του νέου (σκατά νέου) ΑΚΕΛ με τις νέες δυνάμεις (γιατί το παλιό είναι νεκρό τζιε πέθανε μαζί με την Σοβιετική μαλακία) μετά που την λύση και το τέλος τον διχαστικών προκαταλήψεων, ας σταματήσει να προωθεί τον διχασμό που προωθεί είτε από αθλιότητα είτε από συνήθεια αν τελικός το κάμνουν ασυνείδητα γιατί απλά είναι άχρηστοι που την μήτρα τους.

Το να φκει ο Κασουλιδης δεν μου λαλει τίποτε και γενικά αν δεν επιστρέψει άμεσα το σχέδιο Αναν δεν υπάρχει άλλη λύση από την διχοτόμηση. Σκατά θα επιστρέψει, είναι ηλίθιοι αυτοί που νομίζουν ότι οι Τουρκία θα δεχθεί τόσες παραχωρήσεις τώρα που τα έχει ουλλα γιατί τότε που ήταν στημένη στον τοίχο τζιε που την Ευρώπη αλλά τζιε που τους Αμερικανούς δέχθηκε τζιε αν μεν ξέρεται τι παιχνίδια παίζονται στα αρχεία μου σας γράφω, τουλάχιστον να φροντίζατε να ακούεται τζιε να μεν ζείτε στον αντικοσμο σας.

Η Τουρκία παίζει διπλό παιχνίδι και φλερτάρει με το Ιράν και την Ρωσία και για στρατηγικούς λόγους και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι(αυτοί που ζουν στην πραγματικότητα, γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που θέλουν να προκαλέσουν κρίση και φαίνεται) ήθελαν να τους θκιοξουν που την Κύπρο και για αυτό κυρίως οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν ούτε να μας φτύσουν(ασχέτως αν μέσα μέσα αναγκάζονται να μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει), γιατί με την κίνηση μας στην ουσία ενισχύσαμε τον αντιευρωπαϊκό άξονα Τουρκια-Ιραν-Ρωσσια-Συρια ίσως και με τις ευλογίες βρετανικών και αμερικανικών κέντρων.

Το πόσο στα αρχίδια της μας έχει η Ρωσία και το πόσο μακριά πρέπει να είμαστε από τους τάχα φίλους μας (για να περιπαίζουν κάποιοι ηλίθιους)φάνηκε στην υπόθεση τον πετρελαίων όπου αναβάλαμε την έναρξη προσφορών ένα μήνα αποκλειστικά για να περιμένουμε τους Ρώσους και τελικά ούτε καν εμφανίστηκαν συμβολικά, όλα τα αλλά έχουν να κάμουν με την αντιευρωπαϊκή θέληση τους, όπου προσπαθούν (τζιε καλά να μας κάμουν) να μας εμπλέξουν στην αντιευρωπαϊκή πολιτική τους από την οποία πρέπει να απέχουμε στο 100%.

Με αυτά τα δεδομένα ποια η χρησιμότητα της υποψηφιότητας Χριστοφκια που είναι ανατολικά ταγμένος αντιευρωπαϊστής?

Οι κομμουνιστές γενικά εκτός από αντιανθρωποι, είναι αντιδημοκρατες, αντιευρωπαϊστές αντιδυτικοι και γενικά ζουν σε έναν γεμάτο από σκατά αντικοσμο.

Μα ποιον περιπαίζεται ρε?

Εκαμετε ότι εκαμετε τζιε ίσως να καταλάβατε τι κάμετε από ανικανότητα και από πνευματική ανωμαλία και τώρα ποια είναι έστω η ένδειξη ότι θα πάψετε να επαναλαμβάνεται το ανατολικά-ιουδαϊκά ταγμένο εαυτό σας?

Γενικά είσαστε τόσο επικίνδυνοι όσον ο Τασσος και είναι λάθος που διαλύσετε την όμορφη συνεργασία σας για να φκειτε πάλε κουππα απαννι στην επερχόμενη διχοτόμηση που έρχεται με δική σας υπογραφή.

Άρα αντιψηφιζωντας ψηφίζω Κασουλιδη, όχι γιατί με εμπνέει αλλά γιατί είναι ο πλέον ακίνδυνος, ασχέτως που τζιε τζινος μασόνος πρέπει να είναι, ο κάθε ένας επηρεάζεται από διαφορετικά κέντρα και υπηρετεί διαφορετικούς άξονες, ο Δημητράκης αποκλείεται ναν μασόνος γιατί τους βλάκες δεν τους κάμνουν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι επηρεάζεται από τα ίδια κέντρα αποβλάκωσης με τον Τασσο αλλά και από το ίδιο του το κόμμα που εκ τον πραγμάτων δεν έχει δείξει ότι θέλει λύση πέρα από την διχαστική ανωμαλία που τους διακατέχει. Όταν μάλιστα ακούστηκε και το περίφημο φκαλαμε τον Τασσο για να πουκουππισει το σχέδιο Αναν τζιε πουκουππισε την Κύπρο στην εγκεφαλική του αχρηστία τζιε μάλλον κατάλαβε τον λίγο αργά, αν το κατάλαβε.

Γιατί ότι το ότι ήξερε ποιος είναι ο άνθρωπος σιορ εν γνωστό, ο άνθρωπος σιορ εν τζινος για τον οποίον είπε ο Εζεκίας ότι εν επικίνδυνος και φανατικός και ότι αν φκει εννα φέρει διχοτόμηση. Ε καλό γιατί τον ευκαλετε? μήπως για να φέρει λύση?

Εγώ πόνταρα τα αρχίδια μου ότι ο Χριστοφκιας δεν θα υποστηρίξει τον Τασσο για δυο πιθανούς λόγους, πρώτον γιατί μπορεί να θέλει λύση και γιατί είναι εμφανές ότι ο Τάσος δεν θέλει και δεν μπορεί να φέρει και δεύτερον γιατί θα επιχειρήσει τζινο που πάντα έκαμναν οι πουττοι για να φκουν κουππα απαννι, να μεταβιβάσει τις ευθύνες του.

Τα αρχίδια μου δεν τα έχασα και γενικά ποτέ δεν εππεσα έξω στις προβλέψεις μου (εν πολλά βασανιστικό να ξέρεις τι θα γίνει πριν να γίνει) τώρα ομολογουμένως χωρίς να είμαι σίγουρος επιλέγω ανεπιφύλακτα την δεύτερη εκδοχή, ο ταγμένος (υποταγμένος) στην κομμουνιστική ανωμαλία Δημητράκης Χριστοφκιας θέλει απλά να μεταβιβάσει τις ευθύνες τους μένοντας πιστός σε τζινα που του έμαθαν οι προπαγανδιστές πνευματικοί του, που αναγαγαν την προπαγάνδα σε επιστήμη και είναι γνωστό ότι η προπαγάνδα έγινε επιστήμη στην Σοβιετική μαλακία.

Εγώ θέλω απλά να μεν πάει στον δεύτερο γύρο να δω τι θα κάμει, τζιαμε θα κριθεί με ασφάλεια τζιε τζιαμε θα τσιακκαρω ξανά την μαντική μου ικανότητα τζιε αν κάμνω λάθος θα απολογηθώ.

Αν το σβήσετε απλά θα επιβεβαιώσετε πάλε ότι λαλώ και δεν θα μπορέσετε ποτέ να ανακαλύψετε αν έχετε αρχίδια κάπου κρυμμένα πίσω από την κλειτορίδα σας και φυσικά θα μεγαλώσετε το μίσος μου και εσείς θα κρίνεται αν το μίσος μου κάμνει καλό στην υγεία σας.