20.3.08

ΔΥΟ ΘΕΤΙΚΑ

…από την Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου:

1) Η παραδοχή ΚΑΙ των δικών μας λαθών στην πορεία του κυπριακού προβλήματος («…Αυτός ο συνεταιρισμός δεν λειτούργησε με υπαιτιότητα και των δύο κοινοτήτων, αλλά και ξένων επεμβάσεων…»).

2) Η απάντηση σε ερώτηση περί κομμουνισμού… ότι δηλαδή υπάρχουν και άλλες απόψεις περί του τι εστί κομμουνισμός πέραν από τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» που κατέρρευσε*.

(Δεν βρήκα στην σελίδα του ΓΤΠ ολόκληρο το κείμενο με τις ερωτήσεις-απαντήσεις. Αν κάποιος το έχει ας μας πληροφορήσει).

Αλήθεια, σε ποιο βαθμό τα ΜΜΕ μας θα ασχοληθούν με τα άνωθεν; Μήπως θα πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνα όλους τους σταθμούς και να απαιτήσουμε να ασχοληθούν;

* Άργησες 25 χρόνια αλλά χαλάλι σου. Απομένει μια συγνώμη σε όσους «πάτησε ο οδοστρωτήρας» όταν είχαν εκφράσει αυτή ακριβώς την άποψη τότε.

5 comments:

Valentinos Kontoyiannis said...

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/4D4E15206DFFD979C22574110030DF09?OpenDocument
http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/1BBF358D51256C69C2257411004D14A3?Opendocument

the Idiot Mouflon said...

Θέκιου κ. Ασεβή. (Την ώρα που έψαξα εγώ μόνο την εναρκτήρια είχαν).

Anonymous said...

Φαίνεται πως προχωρά με σωστά και μετρημένα βήματα ο Δημήτρης. Έχει την θέληση και τον αναγκαίον μηχανισμό και ευελιξία να συζητήση με τον Ταλάτ. Ας ελπίσουμε ότι και οι μεγάλοι, που όσο κι΄αν δεν το θέλουμε θα επεμβαίνουν πάντα, θα εξασκήσουν κάποιου είδους πίεση (που θα είναι βεβαίως με το αζημίωτο) προς την Τουρκία για να φθάσουμε σύντομα σε λύση.

Anonymous said...

Τρίβεις τα ματια σου ρε Αγρινό. πόσο λάθος ήσουνα. πηγαινε διάβασε τα κείμενα και τα σχόλια σου 1-2 μήνες πριν και θα καταλάβεις.

περιμένω να παραδεκτεις το λάθως σου ευθαρσώς

Anonymous said...

Απάχη, ο τρόπος σκέψης σου είναι παιδικός (με την κακή έννοια).

Για το πρώτο σημείο, βασίζεσαι σε λογικό σφάλμα. Η θέση του ΑΚΕΛ ανέκαθεν ήταν πως κάναμε και εμείς -οι ΕΚ -λάθη. Πουθενά στα κείμενα μου δεν το αμφισβήτησα αυτό. Η σημασία της δήλωσης αυτής έγκειται στο ότι τη θέση αυτή τώρα την εξέφρασε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πράγμα που στο παρελθόν το αποφεύγαμε. Δεν έχει πουθενά να σταθεί η άποψη σου.

Για το δεύτερο, παρά τη δήλωση του Χριστόφια, ακόμη και τώρα οι αποκλίσεις από τον "ορθόδοξο κομουνισμό" τυχάνουν ειρωνικής αντιμετώπισης από ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ. Αλήθεια, έπαψαν π.χ. οι όροι "ευρωκομουνιστές" και "ευρωαριστερά" να χρησιμοποιούνται απαξιωτικά;

Η εμμονή σου για βάπτισμα απόψεων ως "ορθές" και "λανθασμένες" είναι παρόμοια με την στάση των δημιουργών της περιρρέουσας. Μην περιμένεις πολύ ...γιατί κάποιοι από εμάς θα συνεχίσουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους όποτε το κρίνουν αναγκαίο, παρά την επιθυμία κάποιων να μην υπάρχει "αντίθετη φωνή". Θα χαλάσεις την υγεία σου.