5.12.08

Δίκαιη κοινωνία

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την προχθεσινή του συνεδρία, διόρισε τον πρόεδρο και τα μέλη της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, η οποία έχει πενταετή θητεία. Διορίστηκε, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος ο Ζαχαρίας Τουλούρας, δικηγόρος, πρώην βουλευτής, και μέλη οι Ανδρέας Χριστοφή, οικονομολόγος, Κυριάκος Συρίμης, οικονομολόγος, Νίκος Πιττοκοπίτης, πρώην βουλευτής, και Ιωσήφ Ιωσηφίδης, οικονομολόγος.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών είναι το σώμα που εξετάζει ενστάσεις από συμμετέχοντες σε προσφορές για ανάληψη δημόσιων έργων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Νίκος Πιττοκοπίτης αποτελεί εχέγγυο για τη σωστή και αμερόληπτη λειτουργία της Αρχής.

Κρύσταλλο.

16 comments:

Aceras Anthropophorum said...

τούτον ξέρει τον τζιαι το παρδαλόν κατσίκιν. Για τους άλλους ξέρεις τίποτε; Εβάλαν τζιαι κανέναν του περίγυρου συναγερμού οξά εφήκαν τους τέλεια έξω πάλε;

Ίλαντρος said...

Ίσως ακόμα χειρότερη να είναι η επιλογή Ζαχαρία Τουλούρα, ο οποίος θα είναι και πρόεδρος. Θυμάσαι τον; Αντιγράφω που την Αλήθεια:

"Ο πρόεδρος Ζαχαρίας Τουλούρας και το μέλος Νίκος Πιττοκοπίτης είναι γνωστοί από την πολιτική και ιδιαίτερα την κομματική τους δράση. Και οι δύο διετέλεσαν βουλευτές του ΔΗΚΟ, με τον κ. Τουλούρα να συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ/Νέες Δυνάμεις, χωρίς να εκλεγεί."

"Στο μεταξύ μάταια προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τον νέο πρόεδρο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, Ζαχαρία Τουλούρα. Δεν υπήρχε τηλέφωνο στο όνομα του, ούτε δικηγορικό γραφείο. Γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο μήπως και έχουν κάποιο τηλέφωνό του. Δυστυχώς ούτε εκεί υπήρχε οποιοδήποτε στοιχείο του αφού από το 2004 δε έχει ανανεώσει την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος."

Για τους άλλους δεν ξέρω τίποτα.

Aceras Anthropophorum said...

Εκατάλαβα...

Όποιος εν αποτυχιμένος κάμνει πολιτικήν τζιαι όποιος αποτύχει στην πολιτικήν σουλουππώννουμεν τον στην κυβέρνησην.

Ίλαντρος said...

Να και μια σχετική δήλωση Πουργουρίδη:

http://alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=26704

Να βάλουν δικούς τους καταλαβαίνω το. Δεν θα με ενοχλούσε καν. Αλλά τον Τουλούρα τζιαι τον Πιττο ρε γαμώ το; Τρία κόμματα που αντιπροσωπεύουν το 55% του πληθυσμού δεν μπορούν να βρουν πέντε ικανούς ανθρώπους να βάλουν τζιαμαι;

Φκαίννεις που τα ρούχα σου, πραγματικά...

Ίλαντρος said...

Να και η κομματική ανάλυση από τον "Φ": http://www.phileleftheros.com/MAIN/main.asp?gid=493&id=594029

Τελευταίο σχόλιο που κάμνω στον εαυτό μου...

rose said...

Μα Ιλαντρε πως σου ξεφυγε το καλυτερο?

η 3μελης ερευνητικη επιτροπη για τις ατασθαλειες του Ευρωπαϊκου Ινστιτουτου Κύπρου, απαρτίζεται εκτος των αλλων απο τον ιδιο τον Μολεσκη που ηταν μελος του συμβουλιου του ΕΙΚ, δηλαδη τωρα θα ελεγξει ΚΑΙ τον εαυτο του!!!!

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Όταν είδα αυτούς τους διορισμούς επαναβεβαίωσα στον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί σ΄αυτόν τον τόπον (πλην δυο -τριών περιπτώσεων), που είτε κυβερνούν είτε αντιπολιτεύονται, με τους οποίους να αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος. Άμα έφτασε και ο Χριστόφιας να επαναλαμβάνει και να ξεπερνά όλους τους προηγούμενους στο να "αξιοποιοί" όλους τους αποτυχημένους "για να τους σάσουμε τζαι τούτους"... έ, κανεί! Τζαι ότι πάθουμεν εν χάκκι μας!

Ίλαντρος said...

Rose, όντως μου είχε διαφύγει, σ' ευχαριστώ για την επισήμανση. Για τον Μολέσκη μόνο αρνητικά έχω ακούσει. Του αφιερώνει αρκετό χώρο ο Κοριός σήμερα στον Πολίτη. Μεταφέρω ένα μέρος που έχει σχέση με το θέμα μας:

"Βοηθός γραμματέας του υπουργικού επί Βασιλείου, διατήρησε το αξίωμα επί Κληρίδη, μέχρι που συγκρούστηκε με τον Σοφιανό και έχασε τη θέση. Αυτή ήταν μια φαινομενική υποχώρηση, διότι έγινε αυτόματα ο ήρωας της Αριστεράς (όπως και ο Παπασάββας) που πήρε το θέμα στη Βουλή για να μείνει ο Μολέσκης γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου του Κληρίδη! Τον επανέφερε με συστάσεις του Χριστόφια ο Τάσσος, έπινε στο νερό στο όνομα του τέως Προέδρου, επιβίωσε του προσωρινού διαζυγίου ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ και κράτησε την καρέκλα του επί Χριστόφια."

Το πλήρες κείμενο με τίτλο "Μολέσκης κερνά, Μολέσκης πίνει!" εδώ: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=839146&-V=columns

Αυτοί μας κυβερνούν!

rose said...

τα ανδραγαθηματα του επεκτεινονται παντου: επικεφαληςτου γραφειου προγραμματισμου, μπλοκαρε τις περισσοτερες περιπτωσεις ευρωπαικων κονδυλιων εντος(!) κυβερνητικων τμηματων..
Το 2006 και 2007 δηλωνε οτι η Κυπρος θα απορροφησει 100% των Ευρωπαικων Κονδυλιων.. τωρα είναι ξεκαθαρο οτι ειμαστε η προτελευταια στην Ευρωπη.. Χωρες με υψηλη απορροφησιμοτητα καταφερνουν το 79% ο ΜΟλεσκης απευθυνομενος σε αρνια μιλουσε για το 100% και γνωρίζοντας οτι ηγείται μιας υπηρεσιας που ειναι τροχοπεδι στην αναπτυξη...

τωρα θα κρινει ολους τους αλλους ξανα γιατι ο ιδιος ειναι υπερανω κριτικης..

νια ΄'οντως αυτοι μας κυβερνουν

Παρρησία said...

Τώρα που έφυγε ο Tassos ησυχάσατε?

Anonymous said...

pantos oi "Papadopoulos & Sia" emeinan

Aceras Anthropophorum said...

Εμείνετε ορφανά;

Ο Τάσσος έφυεν τον Φεβράρην του 2008. Ο Γέρος που επέθανεν εν άλλη ιστορία. Εν για στην στήλη κοινωνικά. Το μπλογκ εδώ ασχολήθην ιδίως με την στήλην πολιτικήν.

gregoris said...

acera, vale pano kati yia tin elliniki ekseyersi na annoiksei sizitisi...epeidi "ke oi petres eksostrakizonte", ehtes stin yallia, simera stin ellada, avrio isos tze stin kipro...

Bananistanos said...

Ναι Ασερα, εσύ εν είπες τίποτε για την εξέγερση των λουμπεν, τζε εμονοπώλησε το θέμαν ο Πίττας

Aceras Anthropophorum said...

Εγώ κόφκω μακρυά τζιαι δεν θωρώ τι πλασάρει ο Αντένας τζιαι η άλλη η Κεζεβέγκου πως την λαλείται. Δεν είμαι ιν. Βασικά δεν ξέρω τί γίνεται. Οσφρίζουμαι μόνον τζιαι προσπαθώ να καταλάβω μόνον που τα μισίθκια.

Ο Στέλιος που φαίνεται να φκάλλει κουβέντες πολλά βαθκιεια που την σκέψην του έγραψεν κάτι τζιαι αρκέψαμεν μιαν κουβένταν στο Παπαλάγκινy . Kopiaste ποτζιεί να κάμουμεν διαδήλωση.

Unknown said...

Η δουλεια της Αρχής εν πολλά σοβαρή.
Αν δεν καταλάβεις που προσφορές οπως τούτοι που εβάλαν, σημαινει ότι εννα παν πολλά πράματα λάθος. Ουτε οι προηγούμενοι εκάμναν καλά τη δουλειά τους.
Το περίεργο ειναι ότι εκεί βγαινουν ολες οι βρωμιές και η Γενική Ελέγκτρια δεν ερχεται να τα εξετάσει, ουτε και ο Γεν Εισαγγελέας.
Α! και ο μισθός τους ειναι πολύ ψηλός ... αυτο σημαινει οτι αν δοκιμάσεις να "αγοράσεις" κανένα εννα σου στοιχίσει πιο πολλά!