27.5.09

Να ψηφίσω, να μεν ιψηφίσω;



Στες προηγούμενες ευρωεκλογές δεν εψήφισα. Φαίνεται ότι πολλοί αριστεροί είχαν την ίδιαν ιδέαν μαζί μου τζιαι έτσι μαζίν με τους αδιάφορους που επήαν θάλασσαν, εκάτσαμεν μιαν παλλουτζιάν του ΑΚΕΛ του μείον πεντέξι τοις εκατόν. Τα κόμματα που μόνον που ποσοστά καταλάβουν μόνον με ποσοστά πρέπει να τους μιλάς.

Ο πάτσος τούτος στην αρκήν εφάνην ότι δεν έπιαεν τόπον. Στες κομματικές ομάδες από ότι μου είπασιν, η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΑΚΕΛ εκατάκρινεν την ηγεσίαν για την υπόδουλην στάσην της προς τον απορριπτισμόν. Αθθυμηθείτε ότι η Χαραυγή τότες ήταν το εκφραστικόν όργανον του Τάσσου Παπαδόπουλλου.

Ο πάτσος έπιαεν τόπον. Μπορεί να εθάψαν εκατοντάδες σελίδες σημειώσεις με παράπονα τζιαι διαφωνίες του κόσμου που εκαταγράψαν οι κομματικοί στες συνελεύσεις, αλλά το μύνημαν επέρασεν. Ο Ακελικός κορμός μπορεί δέχεται να υπηρετεί τον καπιταλισμόν ως τζιείττε μέρου, τον εθνικισμόν όμως τζιαι τους καντηλανάφτες της διχοτόμισης όχι.

Ύστερα ήρταν οι εκλογές του 2006. Πάντα έκοφκα το εισητήριον μου για να έρτω να ψηφίσω. Ως που να πεθάνω θα έρκουμαι στην Κύπρον να ψηφίζω. Χρωστώ το στα παιθκιά του πολυτεχνείου που εσταθήκαν ομπρός που τα τανκς για να διεκδικήσουν αυτόν το δικαίωμαν. Τζιαι για να ξηγούμαστιν, ποττέ δεν έπιασα μπακκίραν που κόμμα για το εισητήριον. Στες βουλευτικές του 2006 αποφάσισα να έρτω για να ρίξω λευκόν. Για μέρες ένοιωθα την ευχαρίστησην να δω την έκπληξην των αντιπροσώπων των κομμάτων να δούν κάποιον να κόφκει 4΄000 χιλιόμετρα, να κρούζει 240 λίτρα καύσιμον ξιμαρίζοντας την ατμόσφαιραν με 720 κιλά διοξείδιον του άθρακα για να πιάσει έναν ψηφοδέλτιον τζιαι να πάει κατευθείαν να το ρίξει άσπρον μες στην κάλπην χωρίς να περάσει που το παραβάν. Εσχεδίαζα τι θα πω τζιαι του υπαλλήλου της κυβέρνησης που θα μου ελάλεν ότι παραβαίννω τον νόμον υποδηλώννοντας το τι θα ψηφίσω.

Την προηγούμενην των εκλογών, έτυχεν να δω έναν φίλον που διά τες ώρες του τζιαι την ζωήν του για το κόμμαν. Όταν με εσυνεχάρην που 19 χρόνια δεν έκοψα ποττέ πίσω που εκλογές είπατου τι θα έκαμνα. Έμεινεν σίξυλος.

— Μα είσαι πελλός;
— Ναί.
— Εάν τιμωρήσετε το ΑΚΕΛ πάλε, αυτός που θα κερδίσει θα είναι ο Τάσσος είπεν μου.
— Τάσσος τζιαι ΑΚΕΛ στο ίδιον χαράκωμαν είσαστιν, είπα του.
— Ζητώ σου να μας δώκεις τη ψήφον σου για τελευταίαν φοράν, είπεν μου με πολλά ειλικρινήν τρόπον. Αν δεν γινεί τίποτε, να μεν ξαναψηφίσεις ποττέ πιον ΑΚΕΛ, τζιαι στες επόμενες να ψηφίσω τζιαι γω λευκόν για να σου ξοφλήσω τη ψήφον που θα μου δώκεις τωρά. Όσοι αριστεροί είμαστεν μέσα χρειαζούμαστιν δύναμην για φέρουμεν το κόμμαν αριστερά.

Εσκέφτηκα τριάντα δευτερόλεπτα. Έτσι τζιαι αλλιώς η δύναμη μου σαν απλός πολίτης είναι αμελητέα. Που τον Τάσσον ήδη ηττήθηκα. Αν του την δώκω τούτου που μάσιεται που τα μέσα που το κόμμαν θα την δεκαπλασιάσει.

— Ττόκκαν. Διώ σου την ψήφον σου αλλά μεν γελαστείς να έρτεις να μου πεις να ψηφίσω Τάσσον για το καλόν της εργατικής τάξης.
— Ττόκκαν.
Εκράτησεν τον λόον του. Στες προεδρικές το ΑΚΕΛ έπαιξεν για πατ για χατ τζιαι επέτυχεν να ανακόψει την πορείαν προς την σίουρην διχοτόμισην. Στες προεδρικές εψήφισα τον Χριστόφκιαν όχι για να διαχειριστεί τον καπιταλισμόν αλλά για να επανενώσει την Κύπρον. Ο καπιταλισμός ψόφον τζιαι κορτάτζιν να πνάσει η υφήλιος που την ρύπανσην. Όποιος ππεζεβέγκης θέλει ας τον διαχειριστεί. Εμέναν δεν με αφορά.

Τα μακρά κοντά ήρτασιν. Σε 6 μήνες εν να ξέρουμεν αν ο Γριστόφκιας εν ικανός να πετύχει τζιείνον για τον οποίον τον εψηφίσαμεν. Όι απλά να φκάλει την Τουρκίαν φταίστεναν. Τούτον εκατάφερνεν το τζιαι ο Κληρίδης τζιαι ο Βασιλείου. Τι εκερδίσαμεν; Τίποτε. Να διαπραγματευτεί τζιαι να συμφωνήσει λύσην που να μπορεί να την δεκτεί ο κυπριακός λαός τζιαι ελληνοκύπριοι, τζιαι τουρκοκύπριοι. Έτο τι θέλουμεν να μας δείξει ότι εν μάστρος να πετύχει.

Τωρά θα μου πείτε τί σχέσην έχουν τούτα ούλλα με τες ευρωεκλογές;

Έχουν.

Δεν με κόφτει βέβαια ποιός θα εκπροσωπίσει την Κύπρον στο Ευρωκοινοβούλιον. Εδώ είχαμεν τον Ματσάκην, τον Μάτση, τζιαι τους άλλους τους νεροχόγλαστους τζιαι η Κύπρος δεν έπαθεν τίποτε τζιαι εν να αλλάξει κάτι με το ποιός εν να εκλεγεί τωρά;

Τζιείνον που με κόφτει είναι άλλον. Άν υπάρχει έστω τζιαι η παραμικρή ελπίδα να πετύχει ο Γριστόφκιας τζιείνον που λαλεί ότι επιδιώκει, θέλω να έχει τες καλλύττερες συνθήκες να το πετύχει. Χρειάζεται λοιπόν αυτήν την στιγμήν το ΑΚΕΛ να φκεί δυνατόν. Πολλά δυνατόν. Είναι η κύρια δύναμη της πολυπόθητης λύσης. Δεν θα σιασιάρω να αρκέψω να κάμνω τωρά κριτικήν για να στείλλω μυνήματα, την στιγμή που όπου τζιαι να σαι θα ξέρουμεν εκ των πραγμάτων τζιαι όχι που τα λόγια.

Θέλω να ψηφίσω σε εκλογές για τελευταίαν φοράν στην μοιρασμένην Κυπριακήν Δημοκρατίαν. Οι επόμενες εκλογές, πον να ρτω να ψηφίσω, γή θα είναι ΝΑΙ στο δημοψήφισμαν τζιαι Γριστόφκιαν-Τταλάτ για προέδρους της ενωμένης Κύπρου, γή θα είναι για να ρίξω τζιείνον το λευκόν που δεν έριξα το 2006.

Η ψήφος μου είναι πολιτική πράξη τζιαι όχι επιλογή προσώπων. Σίουρα θέλω να βάλω σταυρούιν του Τάκη Χατζιηγεωργίου που ήταν που τους λλίους πολιτικούς που εστάθηκεν ομπροστά στου πυράυλους S300 μαζίν με την Ελένη Μαύρου τζιαι τον Νεοκλήν το Σιλιτζιώτην. Σίουρα θέλω να βάλω σταύρούιν τζιαι στην Σκεύην την Κουκουμά γιατί εν γεναίκα, εν καπάτσα τζιαι έσιει γυναικείον λόγον, αλλά αν δεν είχα τους λόγους που επροανάφερα, δεν θα έκαμνα τον κόπον να τους ιψηφίσω, διότι θα ήταν στοτσιά όφκαιρη στο πουθενά.

Άτε συντρόφοι, διώ σας αλλη μιαν φορά ψήφον. Πιάστε την καλά διότι είπαμεν, εν η τελευταία σε ψηφοφορίαν της μοιραμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

28 comments:

the Idiot Mouflon said...

Εγώ εγεννήθηκα στραός αλλά εσού είσαι που 'εν θωρείς.

Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία κλώνει -ελέω ευρώπης -τζιαι σπρώχνει τον Ταλάτ σε θετικά βήματα στις διαπραγματεύσεις τζιαι μετά διατάζει όσες δυνάμεις επηρεάζει "ποτζεί" να ψηφίσουν ναι.

Ας προσπεράσουμε επίσης το πόσο χειροτέρευσαν τα πράγματα "πουποτζεί" (έποικοι, οικοδόμηση περιουσιών, απογοήτευση προοδευτικών ΤΚ, κλπ.)

Ποδά τι θωρείς ;

Πε μου τι είδες να έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο που να μεν κάμνει αδύνατο να έχουμε δημοψήφισμα με 60-40 προς όποια κατεύθυνση;

Τι έγινε για να αποφευχθεί η παντοκρατορία του φόβου; Τι έγινε για να λλιάνει η προπαγάνδα των απορριπτικών; Πόσα ΜΜΕ συνεισφέρουν έστω στο ελάχιστο με θετικό τρόπο για μια λύση;

Τι έγινε για να μειωθεί η επιρροή των δυνάμεων που δεν θέλουν -στους αιώνες των αιώνων -να μοιραστούν εξουσία με τους ΤΚ;

Το ΑΚΕΛ συνέχεια πισωπατά για να εξευμενίσει τους υπερπατριώτες τζιαι οι μόνοι που φωνάζουν "θα μας φέρουν νέο (κακό) σχέδιο" είναι οι λήπτες του καλοπιάσματος που προανέφερα... Έτσι συσπειρώνουν τους δΗκούς τους τζιαι τανούν τζιαι στο ΑΚΕΛ να μαζέψει πίσω τους δυσαρεστημένους !!!Καλά κρασιά βρε Ασερά...

Anonymous said...

Aman simfonisi to Akel file moy pistefko oti en na iperpsifisti to nai.Dioti tha simfonisi kai o Disi(eleo midenikon antistaseon sti lisi tou kipriakou )opote me ena 70% os plafon poso kato na ppesi.
Acera kai ego Akel tha epsifiza alla kseftoume na men pao.Eniksero.En na do an volepsi.Ego en ton Taki pou skefoutme pou an kai den ton iksero kan ,sevoume ton afantasta

Anonymous said...

Καλήν ψήφον! Εγώ νομίζω πως σε αυτές τες εκλογές είναι το ίδιο σημαντικό να βγει δυνατό το ΔΗΣΑΚΕΛ (όπως γράφουν τα κοπέλια στο Χριστόφιας – watch), όπως και να βγουν αποδυναμωμένα τα διάφορα κόμματα του εθνικιστικού κέντρου (μίσιιμου!). Κάτω από κάποιες συνθήκες μάλιστα είναι δυνατόν να υποστούν οι εθνικιστές σοβαρή ήττα, αν ένα από το ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ πάρει γύρω στο 38%. Σε εκείνη την περίπτωση η ΕΔΕΚ μπορεί να μείνει έξω πάλι, και ίσως κάτσουν να δουν τι πάει λάθος.
Θα είναι και η αρχή της αντιστροφής μέτρησης για τη διάλυση του ΕΥΡΩΚΟ, εκτός και αν επαληθευτούν κάποια σενάρια, που λένε πως οι σκλεροί του ΔΗΚΟ θέλουν να αποδυναμώσουν το κόμμα τους προς όφελος των ΕΥΡΩΚότων για να ξεφορτωθούν τον μαλακό (λέμε τώρα) Κάρογιαν.
Είναι επίσης ενδιαφέρον αυτό που λες για τον φίλον σου στις βουλευτικές του 2006. Αυτό επιβεβαιώνει την αίσθηση που έχω πως το ΑΚΕΛ κατάλαβε πολύ νωρίς το λάθος του να βγάλει τον Τάσσο, πολύ νωρίτερα και από το 2006, άλλα όντας συντηρητικό κόμμα, δεν επαναστάτησε, έμεινε εκεί, και προτίμησε να δρομολογήσει σιγά σιγά την πτώση του μεγάλου μακαρίτη.
Τώρα αν η τελική κατάληξη ακυρώνει το αρχικό τραγικό λάθος είναι θέμα χρόνου να φανεί.

Anonymous said...

Εγιω την ψηφο μου τουτην την φοραν θα την δωκω του ΔΗΣΥ.

Το ΑΚΕΛ ενεν η κυρια δυναμη της λυσης.

Το ΑΚΕΛ εν η κυρια δυναμη της Μη λυσης.

Το ψηφον που εζητησαν για να φερουν την λυση επιαν τον. Εν εσηει ξανα ψηφον ωστι να τα καταφερουν.

Aceras Anthropophorum said...

Ίντιοτ πολλές φορές κάμνω πους εν θωρώ. Όι τωρά. Για την όρασην ενός mouflon έχω τες αμφιβολίες μου. Αν ισκαλίσεις λλίον μέσα στα μπλογκ θα εύρεις συζητήσεις όπου σας ελάλουν που τον Γεννάρην του 2007 ότι επίστεφκα πως ο Χριστόφκιας θα βάλει υποψηφιότηταν, τζιαι εσού εγέλας τζιαι επερίπαιζες με σαν το παρδαλό κατσίκι. Ακόμα τζιαι όταν εξεκινήσαν την διαδικασίαν consultation της κομματικής βάσης για το τί εν να πράξουν στες εκλογές, εσύ υποστήριζες σε αυτόν το μπλόγκ ότι είναι μπλόφα (τζιαι εγώ ελάλου σου μακάρι να έχεις άδικον).

Για το τί γίνεται ποδά, εγίνην μια συζήτηση στην τελευταία ανάρτηση του Γρηγόρη τζιαι εκουβεγκιάσαμεν το. Η πολιτική μερίδας του ΔΗΚΟ τζιαι μερίδας της ΕΔΕΚ εν τζιειαμαί τζιαι εν αντικειμενική συνθήκη με την οποία εν αναγκασμένον το ΑΚΕΛ να συνυπάρξει. Στην πολιτικήν έχει θέματα που χρειάζεσαι 50% του Δήμου για να κάμεις τζιείνον που έκοψεν ο νους σου. Δεν νομίζω ότι εξισκάλιασεν το Χριστόφκιας που την πολιτικήν του λόγω ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ. Εκτός που τούτους έχει να κάμει τζιαι με τους τουρκοκύπριους που δεν συνεργάζουνται, τζιαι μάλλον τζιείνοι εκάμαν τα παραπάνω θάλασσαν που μας.

Λαλείς ότι τζιείνοι συσπειρώνουν τους Δηκούς τους. Εγώ θωρώ την πολιτικήν τους να καταποντίζεται, τζιαι όσον διαλύουνται τόσον παραπάνω αγωνιούν τζιαι φωνάζουν. Ένας λόγος που πιάννω αυτήν την στάση σε αυτές τες εκλογές.

Συφφωνώ με τον ανώνυμο τζιαι με τον Στροβολιώτη.

Χωρικέ δεν ξέρω γιατί, αλλά χωρίς να σε ξέρω, εσύγκοφκα σε που έκτοτε για σιασιούρην. Στην πολιτική τζιαι στο γ. δεν εν καλόν πράμαν να είσαι σιασιούρης.

Η δύναμη (τζιαι η δυναμική) της λύσης εν το Ακέλ, μέρος του Δησύ αλλά τζιαι το μή απορριπτικόν μέρος του Δήκο, της Εδέκ τζιαι των οικολόγων. Όταν δεν ήταν το Ακέλ παρών είδες τι εγίνην.

the Idiot Mouflon said...

Εϊπα σου που τότες ότι αν έβαλλε υποψηφιότητα θα ήταν από φόβο για τους "επαναστατούντες" και ως μόνη λύση για να κρατήσει τα ποσοστά τζιαι τις πρωτοκαθεδρίες...

Τα κόλπα "τότε είπες έτσι και είχες λάθος" ξέρεις τα... να απαντήσεις σε τούτα 'εν ηξέρεις:

"... Πε μου τι είδες να έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο που να μεν κάμνει αδύνατο να έχουμε δημοψήφισμα με 60-40 προς όποια κατεύθυνση;

Τι έγινε για να αποφευχθεί η παντοκρατορία του φόβου; Τι έγινε για να λλιάνει η προπαγάνδα των απορριπτικών; Πόσα ΜΜΕ συνεισφέρουν έστω στο ελάχιστο με θετικό τρόπο για μια λύση;Τι έγινε για να μειωθεί η επιρροή των δυνάμεων που δεν θέλουν -στους αιώνες των αιώνων -να μοιραστούν εξουσία με τους ΤΚ; "

Όσο για τους "καταποντιζόμενους" ... λαλώ σου το ξανά.. 'εν εν' μόνο τους δΗκους τους που συσπειρώνουν έτσι αλλά τζιαι τους ΑΚΕΛικούς. Κόψε τε τους free season tickets της Ομόνοιας τουλάχιστον για δώρο.

Άσε που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε με τα πραγματικά θέματα της Ευρώπης τζιαι άλλον που Κυπριακό τζιαι Συνεταιρισμό δεν μας λαλούν. Ας γυρευτούν αλλού συλλήβδην.

Μπάι δε γουεη, χωρίς λύση η επόμενη διακυβέρνηση θα είναι ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, είδες τα σημάθκια οξά ακόμα;

Bananistanos said...

Συμφωνώ με το Στροβολιότη παρ'όλο που είμαι πολλά απαισιόδοξος για τη λύση.

Θα συμπληρώσω μόνο ότι το λευκό ισούται με ψήφο στους χειρώτερους των υποψηφίων.

Aceras Anthropophorum said...

Mouflon ούτε μπόρει, ούτε έσιει τζιαι το δικαίωμαν η κυβέρνηση να ελέγξει τα ΜΜΕ. Αυτόν εκάμναν στην ΕΣΣΔ, στην Ελλάδα των συνταγματαρχών τζιαι στην Κύπρο του ΔΗΚΟ τζιαι ως έναν σημείο του ΔΗΣΥ. Η κοινωνία είναι τζιείνον που είναι τζιαι έναν κόμμαν το μόνον που μπορεί να κάμει είναι να προτείνει λύσεις τζιαι να εύρει συμμάχους για να τες υλοποιείσει.

Κουντάς με να υπερασπιστώ την κυβέρνησην πράμαν που δεν μου έτυχεν να κάμω ως τωρα για οποιαδήποτε κυβέρνησην εκτός που μερικώς για την κοινωνικήν πολιτικήν της Νικαράγουας κάποτε τζιαι την οικολογικήν πολιτικήν τους Κούβας.

Θωρείς πολλά καλά ότι ο εθνικισμός εν ριζωμένος μες την κκελλέν των δασκάλων, των καθηγητών τζιαι των δημοσιογράφων. Εν η θρησκεία τους. Είναι σαν να εκατηγόρας το ΑΚΕΛ του 1940 για το επίστευκεν ο κόσμος στους παπάες. Κάμνει ότι μπόρει. Ο πρόεδρος δεν χάννει ευκαιρίαν να κάμνει "διαπαιδαγώγησην" του κόσμου ότι θα συγκυβερνήσουμεν, ότι έχουμεν τζιαι μεις μέρος ευθύνης για την μή λειτουργείαν της κυπριακής δημοκρατίας. Επροσπαθήσαν να προχωρήσουν εκπαιδευτική μεταρρύθμησην τζιαι ούλλη η δεξιά, από την σοσιαλιστικην μέχρι την φιλελέυθερην εππέσαν πάνω στο πρώτον υπουργόν παιδείας που δεν εγγρίθην που την αρχιεπισκοπήν να τον φάσιν. Μια πολιτική γίνεται πράξη άμαν βρίσκει υποστήριξην που μιαν πλειοψηφίαν πολιτικών δυνάμεων.

Πού ήταν ο ΔηΣΥ του Χωρικού, τζιαι ο Χρήστος Στυλιανίδης του Νικόλα να στηρίξουν την πολιτικήν της αποτοξίνωσης της παιδείας που την εθνοπελλάραν. Πού ήταν οι αυτόνομοι, οι ανάρχες, όσοι γράφουν συνθήματα μες τους δρόμους να στηρίξουν την πολιτικήν της αποεξάρτησης της παιδείας που τα εθνικιστικά στεγανά; Δεν μπορεί το Ακέλ να στήσει Γκουλαγκ για να βάλει μέσα την Οελμεκ τζιαι την Ποεδ, τους δημοσιογράφους του ΡΙΚ. Έχει θεσμούς τζιαι μάσιαιτε, εν πολλοίς μόνον του, να κάμει ότι του επιτρέπουν αυτοί οι θεσμοί. Τζιαι παρά την μοναξιά της θεσμικής αριστεράς ο αποεθνικισμός προχωρά. Είμαι δε αισιόδοξος ότι εάν η Τουρκία τελικά αποφασίσει να μπεί σε πάρε δώσε θα αλλάξουν τα πράματα. Δεν ιμπόρει όμως ο Χριστόφιας να κάμει λύσην μόνος του. Έβαλεν η πλευρά μας αδιάλλαχτες θέσεις στο τραπέζιν; Γιατί οι Τούρτζιοι δεν παίζουν; Εν να χρεώσουμεν τζιαι την στάσην του Τταλάτ στον Χριστόφκιαν τωρά;

Είναι τζιαι τούτον. Δεν μπορεί ο Χριστόφκιας να δημιουργεί κλίμαν αισιοδοξίας την ώρα που ο Τταλάτ δεν του έκοψεν ακόμα λόον αν η Τουρκία θα υποστηρίξει παραγματικά λύσην. Εν να κάμνουμεν με τον νούν μας παναϋριν;

Για τα πραγματικά θέματα της Ευρώπης Αγρινόν δεν με κόφτει προσωπικα, άρα δεν αννοίω συζήτησην. Πιστεύκω στην Ευρώπην σαν έναν πολιτικόν χώρον όπου η Κύπρος μπορεί να αναπτυχτεί τζιαι να ευημερίσει. Είναι όμως σαν να έχουμεν βουλευτικές στην Κύπρον τζιαι να με ρωτάς για την πολιτικήν του τάδε αζά στο Ξυλοφάου. Η επιρροή της Κύπρου είναι αμειλητεα. Αντιπαθώ το Λαικόν Κόμμαν του Σαρκοζύ-Μπερλουσκόνι-Αναστασιάδη, αφήννει με αδιάφορον η μίζερη πολιτική των ξιστισμένων ρόζ του PES του νεκροταφείου Ζαπατερο-Ομπρί-Παπανδρέου-Ομήρου τζιαι θωρώ με συμπάθειαν την διεκδικιτηκήν πολιτικήν του λιλληπούτιου συνασπισμού αριστερων τζιαι πράσινων ριζοσπαστών της ομάδας όπου συμμετέχει το ΑΚΕΛ.

Εάν ο Κυπριακός λαός προτιμά να ξαναέχει την εόκα να τον κυβερνά, να κόφκει τζιαι να ράφκει θέσεις στο δημόσιον τζιαι στου ιμικρατικούς, να κάμνει κοινωνική πολιτικήν για την μούστραν ας ιψηφίσει Δήσυ-Δήκο. Προτιμώ. Εν ο μόνος τρόπος να διεκδικίσει το ΑΚΕΛ εξουσίαν με αριστερόν πρόγραμμα.

Aceras Anthropophorum said...

φάουσαν φλυαρία. Έφκην σεντόνι. Στην ανταπάντηση σου Αγρίμι μου δικαιούσαι να βάλεις μιαν ερώτηση μόνο : )))

Anef_Oriwn said...

Aceras,
“Έφκην σεντόνι”, γιατί φαίνεται είπες τα που καρκιάς!

**********
Xwrikε,
Εν αποκλειστικά θέμα δικό σου (τζιαι του νου σου) ίνταμ που εν ννα ψηφίσεις στες ευρωεκλογές, όμως διερωτούμαι (απόρροια των όσων λες για να δικαιολογήσεις την ψήφο σου στον ΔΗΣΥ), αν ο “Συναγερμός” με το συνονθύλευμα και την ποικιλία (απ’ όλα έχει το πανέρι) αντικρουόμενων απόψεων και θέσεων που χαρακτηρίζει το Κόμμα σήμερα (“κάθε στέλεχος τζιαι μια φωνή, κάθε φωνή τζιαι μια σημαία” – ας πούμεν ΑναστασιάδηςvsΑβέρωφ, ΘεοχάρουςvsΣτυλιανίδης, Θεμιστοκλέους+ΤορναρίτηςvsΠουργουρίδης, ΤορναρίτηςvsΕαυτός Του, Συμμαχία Λεφτεράκη+Λαφαζανιάςvs Σοβαρότητα και Πολιτικός Λόγος και τα λοιπά και τα λοιπά), διερωτόμαι λοιπόν πως μπορούν όλοι αυτοί να συγχρονιστούν και να αποτελέσουν την “κυρια δυναμη της λυσης”, ή έστω να καταφέρουν να συνεννοηθούν με τους τουρκοκύπριους.
Σχετικά μ’ αυτό δεν μπορώ να μην σταθώ σε κάτι που έγραφε η τουρκοκύπρια δημοσιογράφος Sevgul Uludag, στον “Πολίτη” της περασμένης Κυριακής με αφορμή μια εκδήλωση που έγινε στην Ορόκλινη προς τιμή των 11 (εν ψυχρώ) δολοφονηθέντων (το 1964) τουρκοκυπρίων από ελληνοκύπριους φασίστες! Έγραφε λοιπόν η Sevgul Uludag με αφορμή την ιστορία για το “Αγνοούμενο Λεωφορείο” (link: http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=873671&-V=archivearticles&-p):
“… Από το πηγάδι, πάμε σε ένα καφενείο των προσφύγων στο χωριό. Είναι ξεκάθαρο ότι το καφενείο αυτό είναι του ΑΚΕΛ, διότι στην είσοδο του καφενείου έχουν γράψει «Καλωσορίσετε αγαπητοί μας φίλοι» στα τούρκικα! Δεν μπορείς να το δεις αυτό σε καφενεία δεξιών!”**********
Κατα τα άλλα οφείλω να πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα πολιτικά μηνύματα που μεταφέρει μέσα από το post και τα σχόλια του ο Aceras (τούτο έλειπεν διλαδίς, να μεν συμφωνώ!), καθώς και με τα άτομα που επιλέγει να σταυρώσει!

Όμως, κι μ’ όλο το σεβασμό προς τον Idiote Mouflona, έχω την άποψη ότι η αποχή (που αποτελεί και την μόνιμη επωδό του) αλλά και το λευκό (που κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και γεγονότα μπορεί να αποτελέσει και πολιτική επιλογή, όχι όμως, στην προκειμένη περίπτωση – και για τους λόγους που εξήγησε ήδη ο Aceras)μου μυρίζουν μιζέρια και γεροντική μουρμούρα!
Θα συμφωνήσω όμως μαζί του ότι “χωρίς λύση η επόμενη διακυβέρνηση θα είναι ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ” , για να οριστικοποιηθεί η διχοτόμηση και η δημιουργία δυο ξεχωριστών κρατών. Δείτε σχετικά και το σημερινό άρθρο (αλλά και το αυριανό, όπως προανήγγειλε) του Σενέρ Λεβέντ στον “Πολίτη” ...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 27/5/2009 – 5:40 μ.μ.

gregoris said...

ασέρας μπορεί όμως να δοκιμάσει την ρήξη με το κατεστημένο ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ τζιαι όι να κάμνει πίσω για χάρην της εθνικής συναίνεσης. πχ παραδοσιακά εθνικιστικούς λόγους στες επαιτείους 25 Μάρτη τζιαι 1ης Απρίλης, αναβολής για διεθνείς εξετάσεις, μη στήριξη επισκέψεων εκπαιδευτικών-μαθητών στα κατεχόμενα κλπ. εγώ υποστήριξα Χριστόφια στες προεδρικές για να κάμει εκπαιδευτική μεταρύθμιση τζιαι να λύσει το κυπριακό. ούτε το ένα έκαμεν ούτε το άλλον. εντάξει κάτι επροσπάθησεν να κάμει αλλά το αποτέλεσμα εν μιλλοσφοντζιήματα μέχρι στιγμής.

Aceras Anthropophorum said...

Γρηγόρη για να κάμεις ρίξη πρέπει να την αντέχεις τζιαι πολιτικά. Η ρίξη θέλει κοινωνική βάση που να πλειοψηφεί στον κόσμο. Κάμνετε σαν να τζιαι το Ακέλ έχει 51% με πλειοψηφίαν στη βουλή. Εάν δεν βρεθούν φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις ή έναν μεγάλον κοινωνικό ρεύμαν να υποστηρίξουν εκπαιδευτική μεταρρύθμηση, δεν έχει εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κανένας δεν μπορεί να επιβάλει έτσι πράμαν γιατί έκοψεν το απλά ο νους του. Η πρώτη κυβέρνηση Μιτεράν έππεσεν 2 χρόνια μετά τον θρίαμβο του 1981 λόγω εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Αν έχετε κκότσια κάμετε κοινωνικό ρεύμα να στηρίξει τον υπουργό. Με 63 διαδηλωτές στην πλατεία Ελευθερίας όποτε δέρει αστυνομικός κάποιον, απλά δείχνεις ότι υπάρχεις. Δρας αλλά λλίον επιδράς. Όταν στην βουλή δεν έχεις πλειοψηφίαν, όταν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συναιργάζουνται, όταν δεν έχεις κοινωνικόν ρεύμαν που να σου επιτρέπει να τους γράψεις ούλλους τούτους, τότε πού θέλεις να κρατηθεί η κυβέρνηση να προτάξει ρίξην;

Τζιαι γιατί να κάμει ρίξην τωρά που εν ευαίσθητα τα πράματα. Η πρωτεραιότητα της κυβέρνησης εν οι διαπραγματεύσεις τζιαι θεωρώ το πολιτικόν λάθος να πάει να κάμει ρίξην τωρά πριν να ξεκαθαρίσουν τα πράματα. Εάν τωρά μπουν σε διαδικασίαν πάρε δώσε με δυναμική λύσης, δεν είναι με αντιπαράθεσην που θα περάσει στον λαόν αλλά με την λογική τζιαι την πειθώ.

Καταλάβετε τέλος πάντων ότι στην Κύπρον το 60% του κόσμου (και βάλε) εν παραδοσιακοί δεξιοί ποτισμένοι με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

Δες τζιαι το ζήτημαν των συντάξεων που μια κοινωνική συμμαχία εξουδετέρωσεν έναν πολιτικόν κομπλό. Το ακέλ ήβρεν απήχησην στους κοινωνικούς εταίρους. Η δεξιά εγύρεψεν να ξηλώσει το αποτέλεσμαν της κοινωνικής διαβούλευσης τζιαι συναίνεσης αλλά επειδή δεν ήβρεν στήριξην που τους κοινωνικούς εταίρους, η κυβέρνηση του Γριστόφκια εγίνην η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπην που έκαμεν βιώσιμον το ταμείον κοινωνικόν ασφαλίσεων χωρίς να γαμίσει τους εργαζόμενους (όπως προωθά η ευρωπαϊκή δεξιά - τζιαι μειρκώς η σοσιαλδημοκρατία - σε πολλές χώρες μέλη τζιαι έχουν κοινωνικές αναταραχές). Αν οι προοδευτικοί τζιαι φιλελεύθεροι καθηγητές ήταν πιο δυνατοί, αν είχαν παραπάνω κύρος μες τες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλιώς θα ήταν τα πράματα.

Αυτόν βεβαια δεν αναιρεί το χρέος της κυβέρνησης να δουλεψει τζιαι να προχωρήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Άλλον τόσον χρέος όμως τζιαι πάνω σε όσους την θέλουν για να δημιουργήσουν την κοινωνική βάση πον να τη στηρίξη. Που τη μιά απαξιούμε τους κομματικούς τζιαι τες κομματοκαθοδηγούμενες κοινωνικές οργανώσεις τζιαι συντεχνίες, τζιαι που την άλλην καρτερούμεν να τραβήσουν μόνοι τους την μανίκα. Κριτική ξέρω τζιαι κάμνω τζιαι γώ, αλλά εν πιο δύσκολο να δουλέψεις να κάμεις κοινωνικό ρεύμαν για να πετύχεις αυτόν που ζητάς.

Anonymous said...

Απο την στιγμη που το ΑΚΕΛ δεν θέλει την Ευρώπη(δεν ήθελε την είσοδο μαε στην Ε.Ε.) και δεν λαμβάνει μέρος σε όλα τα συμβούλια-οργανώσεις(π.χ. συναιτερισμός για την ειρήνη) τότε οι ΑΚΕλικοί γιατί να πάνε να ψηφίσουν.ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ?

Αλλά ως νέος εγώ αδιφορώ πλήρως και δεν θα ψηφίσω αλλά ούτε και θα ψηφίσω ξανά γέρους για πρόεδρους. Θάλασσα και πάλι θάλασσα και καλά κρασιά στους πολιτικούς.

Aceras Anthropophorum said...

Καλά ρε φίλούι, στες επόμενες προεδρικές δεν θα ψηφίσεις τον λεβεντόγερον, τον ποιητήν, το Λυσσαρίδη που θα ηγηθή της επανάστασης του έθνους; Εμελοποιήσαν του τζιαι τα ποιήματα του. Άκου δεν θέλετε γέρους!!! Έφκαλεν τζιαι η νεολαία γλώσσαν τωρά; Αλλό λλίον εν να μας πείτε ότι θέλετε να ζήσετε τζιαι σε ειρήνη.

Αντρικκος said...

Προσωπικά στες 6 του Ιούνη παντρέφκομαι. Θα ξυπνήσω πρωί-πρωί τζαι πρίν να αρκέψω τες προετοιμασίες για τον γάμο θα περάσω να ψηφίσω τον Χατζηγεωργίου γιατί πιστέφκω οτι εν ο καλλύτερος υποψήφιος (μαζί με τον Στυλιανίδη). Η γενέκα μου λαλεί οτι δεν θα πάει γιατί εννάshi πολλά βούρηστρα. Έντζε να βάλλω τον νου μου με τους πελλούς. Γενικώς είμαι της άποψης οτι πρέπει να ψηφίζουμε. Η ψήφος είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση τζαι έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Φυσικά υπάρχουν τζαι οι εξαιρέσεις που κάποτε-κάποτε χρειάζουνται (πιστέφκω το γεγονός οτι σήμερα πρόεδρος εν ο Χριστόφκιας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στες προηγούμενες ευρωεκλογές) αλλά μιά κάθε τόσο. Άμμαν εν για τίποτε άλλο που δικαιούται ο Κυπραίος shίζει τον κώλο του, άμμα του πείς για εκλογές παίζει πελλόν γιατί βαρκέται...

Aceras Anthropophorum said...

Να ζήσεις φίλε μου τζια να περάσεις αξέχαστην ημέραν στες 6 του Ιούνη. Εμέναν ήταν μια που τες καλλύττερες μέρες της ζωής μου τζιαι ας ήταν τζιαι 20 του Ιούλη.

Μόνον κανόνιστα ούλλα που πρίν να μην στρεσαριστής τζιείνην την ημέραν. Να αφήκεις τους άλλους να στρεσάρουνται. Άλλωστε εν η δουλειά τους. Εσέναν η δουλειά σου να είναι μόνον να είσαι γαμπρός.

Anonymous said...

@Acera

γραφεις:

"Η δύναμη (τζιαι η δυναμική) της λύσης εν το Ακέλ, μέρος του Δησύ αλλά τζιαι το μή απορριπτικόν μέρος του Δήκο, της Εδέκ τζιαι των οικολόγων. Όταν δεν ήταν το Ακέλ παρών είδες τι εγίνην."

Εν το ιδιο πραμαν που λαλουμεν. Το ΑΚΕΛ δεν ηταν παρων. Εν η κυρια δυναμη που εσταματησεν την λυσην στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.

Ειδες καμιαν λυσην που τοτε?


@Anef & Acera

Αρεσκει μου το ΑΚΕΛ αμαν προσπαθει για την λυσην αλλα δυστυχως η προσπαθεια μονον εκτιμησης χαιρει.

Που να τα καταφερει εν να ξαναβρεθουμε.

Anonymous said...

Acera,
αν η νεολαία δεν βγάλει "γλώσσα" όπως λες, που θα ζήσει τα επόμενα χρόνια τότε λυπάμαι για λογαριασμό σου. Απόδειξη γιατί είμαστε πίσψ που τον κόσμο. Ενώ οι Ευρωπαίοι βγάζουν νέους στην εξουσία εμείς κοιμόμαστε με του γέρους να μας κοροιδεύουν.
Ναι είμαι ΝΕΟΣ ναι είμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και ναι ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ και μάλλον ποτέ δεν θα ξαναψηφίσω. ¨Οταν αλλάξει η γενιά των γέρων ναι ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.
Άντε καλά μυαλά.

Aceras Anthropophorum said...

Βρε μα πειράζω σε διότι συμφωνώ μαζί σου, που το επήρες τοις μετρητοίς. Δεν επήρες που την πρώτην. Φαίνεσται μου ότι η νεολαία της Κύπρου είναι το ίδιον ανεφ-χιούμορ, σιειρόττερη που τους γέρους που την κυβερνούν.

Χωρικέ: ενώ ο συναγερμός έλυσεν το.

Anonymous said...

Εμένα φαίνεται μου ότι υπάρχει χάσμα και στο χιούμορ. Ελπίζω η νεολαία να δώσει το μήνυμα της και να γυρισει την πλάτη στις εκλογές. Αφού μας έχουν γραμμένους και δεν κάνουν τίποτα για εμάς και ασχολούνται μόνο με το Κυπριακό τότε και εμείς ασχολούμαστε μόνο με τις παραλίες και να μην ξεχάσω και τα Κορίτσια!

Ίλαντρος said...

Περί κοινωνικών ασφαλίσεων:

Ασέρα, αυτό που έκαμε η φίλη σου η Σωτηρούλλα μου για το ΤΚΑ είναι μια μεγάλη τρύπα στο νερό. Σε 1-2 χρόνια που θα το παραδεχτούν θα είμαι εδώ να σου το θυμίσω. Κατά τα άλλα εν πολλά καλή η Σωτηρούλλα, εν που τους καλούς υπουργούς. Αλλά, όπως είχα προβλέψει εδώ πριν 15 μήνες, η ιδεολογία της δεν της επέτρεψε να κάμει αυτό που έπρεπε στο θέμα των ΚΑ.

Περί εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης:

Το πρόβλημα με την προσέγγιση της κυβέρνησης (και πολλών από σας) προς τη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι ότι τη βλέπουν ως μια ευκαιρία αντικατάστασης μια μυθολογίας με μια άλλη. Από την εθνοθρησκευτική μυθολογία στη μυθολογία του "εκεί που ζούσαμε όλοι μονιασμένοι ήρθαν οι κακοί και οι ξένοι και μας τα χάλασαν όλα". Η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ επιδίδονται σε μια προσπάθεια αυτοδικαίωσης η οποία απλώς δημιουργεί συγκρούσεις και θέτει στο περιθώριο τις πραγματικές ανάγκες της παιδείας, καταδικάζοντας έτσι το δημόσιο σχολείο σε συνεχή συρρίκνωση.

Ίλαντρος said...

Κάτι ακόμα. Ρωτά ο Ασέρας που ήταν ο Αναστασιάδης και ο Στυλιανίδης να στηρίξουν την κυβέρνηση στα της παιδείας. Και γιατί να την στηρίξουν Ασέρα; Η κυβέρνηση Χριστόφια πώς ευχαρίστησε τον Αναστασιάδη για την πλήρη στήριξη που της δίνει στο Κυπριακό; Όχι μόνο δεν τον στηρίζει αλλά του δημιουργεί προβλήματα κιόλας εξεγείροντας την εθνικιστική μερίδα του κόμματος.

Ο Αναστασιάδης και ο Στυλιανίδης (ακόμα και ο Τορναρίτης) στήριξαν την κυβέρνηση στο θέμα των διεθνών εξετάσεων παρά τη έντονη διαφωνία του Θεμιστοκλέους και της ίδιας της οργάνωσης των καθηγητών του κόμματος. Εκεί που μετρά, σε ένα σημαντικό θέμα πολιτικής, έβαλαν τη ράσιην τους κάτω. Εκεί ξεχωρίζουν οι πολιτικοί από τους λαϊκιστές.

Anonymous said...

Το 2004 ηρτεν ενα σχεδιο λυσης. Εμας εκαμνεν μας γι αυτον εψηφησαμεν ΝΑΙ.

Η επισημη αποφαση του ΑΚΕΛ ηταν ΟΧΙ τζαι του ΔΗΣΥ ΝΑΙ.

Με βαση τουτα τα θκυο, ναι για εμεναν ο ΔΗΣΥ εφερεν λυσην ανεξαρτητος αν οι υπολοιποι συμπατριωτες μου εδιαφωνησαν.

Το ΑΚΕΛ εζητησεν την ψηφον μας να φερει λυσην που θα την αποδεκτουν ούλλοι. Επιαν τζαι την ψηφο τζαι καμποσον βουρος που λοου μου.

Ειμαστεν διπλα τους οσον δουλεφκουν για την λυση αλλα ψηφο θα πιαν αμαν ξωρτωσουν να τελιωσουν. Προς το παρων πανω στο θεμαν κυπριακον ο Νικος εν πιο κοντα μου.

Τουτον εν εναν κριτηριον για την ψηφο μου.

Που πανω στην αλλην αναρτησην εννα σου πω ακομα εναν.

Aceras Anthropophorum said...

³Ίλανδρε μπορεί να έχεις δίκαιο για την αυτοδικαίωση. Αλλά δεν είναι το μόνο στοιχείο στην προσπάθεια. Πρέπει να πιστώσουμεν κάποιον ορθολογισμό στα κίνητρα τζιαι στον τρόπο δουλειάς των ακελικών που κάμνει διαφοράν που την κάπως θρησκόληπτη μεταφυσική που χαραχτηρίζει άλλους που παν εκκλησιά.

Για το ΤΚΑ δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλώς άκουσα κάτι μέσες άκρες όταν είμουν τζιεικάτω την άννοιξη τζιαι άκουσα τον πρώην υπουργόν το Χριστοδούλου που είπεν ότι φκάλλει το καπέλλο στην Σωτηρούλλα που τα κατάφερε με μεθοδικότηταν τζιαι συναίνεση.

Για τα GCE από ότι άκουσα ετραβήσαν πίσω στο παρά πέντε.

³Ανώνυμε νέε άμαν που τα τωρά καρτεράς που τους γέρους που κυβερνούν να σε σκεφτούν θα καταλήξεις στο γραφείον ευημερίας όταν θα γινείς σαραντάρης. Αν δεν βασίζεσαι πας τες δυνάμεις σου, παρέτα. Τζιαι η γκόμενα καλόν πράμαν αλλά υπάρχει τζιαι ο κόσμος.

³Χωρικέ καταλάβω τι θέλεις να πεις τζιαι σέβουμαι τες επιλογές σου. Άης με όμως να σε πειράζω λλίο. Σηκώννεις, εν σηκώννεις;

Anonymous said...

Ειμαι γαρος κυπριακης εκτροφης. Σηκωνω καλω εν σηκωνω.

Α τζαι μεν γελαστεις να μου πεις να σου την σηκωσω διοτι εφας την.

Εν να σε βαλω να την φκαλεις εξω για να το καμω τζαι να φωναξω τζαι του Γκρηκστορυ να θωρει:)))

Aceras Anthropophorum said...

Xwriké παρέτα τες μαλακίες τζιαι θκειαβάσουν το τζιαι κορούες το μπλογκ. Έν τζιαι είμαστιν μες τον σύλλογον του χωρκού μου. Που τη μιαν το Αγρινόν με τες πορδές, που την άλλην εσού με τα σηκώματα, εκαταντήσαμεν το τέλια στρατιώτες στο καψιμί. Τωρά θα μου πεις ευρωεκλογές είναι. Έχει τζιαι τίποτε πιό αξιόλογο να πούμε;

Ίλαντρος said...

Ήταν να γράψω κάτι ημι-σοβαρόν αλλά μετά που εθκιέβασα τα τελευταία δύο σχόλια πάω πάσον.

Καληνύχτα σας κοπέλια. Τζιαι λέω κοπέλια μόνο γιατί παρόλο που ο Ασέρας κάτι είπεν για κορούες, εγώ μόνο κουρούπεττους θωρώ δαμέσα.

Anonymous said...

Για οσους εχουν προβλημαν με τες λεξεις

http://www.youtube.com/watch?v=3_Nrp7cj_tM&feature=related

Θεος ο Αθεος :))