26.8.09

Κούντα τζιαι σύ, η ελπίδα ψυχομασιεί


Οι ηγέτες ξερογυρίζουν μες τον άμμο. Λαλούν μας ότι μάχουνται να ξαναστήσουν την χώρα μας. Η ελπίδα ότι κάτι θα γινεί κινδυνεύκει να ξηψυσιήσει τέλλια. Αυτόν το φθινόπωρον είναι "για πάτ χια χάτ".

Ο κόσμος λιάζεται πας τον άμμον σαν να τζιαι τίποτε δεν συμβαίννει. Μπορεί τζιαι τίποτε ναμεν συμβαίννει. Υπομονήν αλλό μερικές εβδομάδες. Αν συμβαίννει όμως τζιαι εμείς τζιοιμούμαστιν; Αν συμβαίννει τζιαι χρειάζεται τσας λλίον κούντημαν να γύρει η πλάστιγκα που την πλευράν της λύσης;

Θέλει κούντημαν η Τουρκία να καταλάβει ότι δεν την θέλουμεν να μας κουμαντάρει τζιαι καταφέρνουμεν τα μόνοι μας. Πρέπει να της αφαιρέσουμεν κάθε δικαολογίαν να λαλεί ότι χρειάζουνται τα στρατεύματα της για να μεν ισφάξουν οι πολλοί ελληνοκύπριοι τους λλίους τουρκοκύπριους. Να αποδείξουμεν εις τον έξω κόσμον ότι αλλάξαν οι τζιαιροί. Ο ισχυρισμός της Τουρκίας τζιαι οι φόβοι των τουρκοκυπρίων είναι αστείοι μες την ΕΕ.

Θέλει κούντημαν ο πολιτικός κόσμος που θέλει λύσην τζιαι στες θκυό πλευρές. Η γλώσσα που καταλάβουν οι παραπάνω που τούτους εν η γλώσσα των ποσοστών. Πρέπει να δείξουμεν ότι είμαστιν πολλοί που θέλουμεν λύση.

Θέλουν κούντημαν οι ηγέτες που κουβαλούν τριζοκολότζιες, που σχοινοβατούν με τα πολιτικά ισοζύγια που τους εκαμαν προέδρους.

Θέλουν αλλό θκυό πάτσους όσοι πολεμούν την λύσην να κάτσουν την μάππαν χαμαί.

Την τρίτην 1 Σεπτεμβρίου τζιαι την τετάρτην 2 Σεπτεμβρίου έχει θκυό εκδηλώσεις μειχτές. Η μιά που την πλατφόρμαν, η άλλη που την παραδοσιακήν αριστεράν.

Πρέπει να πετύχουν τζιαι οι δύο. Μακάρι να ήμουν Κύπρο τζιαι θα επήεννα τζιαι στες δύο. Όσοι είστε τζιεικάτω πηαίννεται τουλάχιστον σε τζιείνην που σας εκφράζει παραπάνω.

Για πληροφορίες πηαίννεται ή στου Γρηγόρη ή στην ΠΕΟ.

16 comments:

Bananistanos said...

Οι ρώσικοι πύραυλοι ρίχνουν φυστίκια;

Άμα βλέπω μια πρόσκληση γεμάτη αριστερά στερεότυπα, με τι ψυσιήν να πάω εγώ ο "δεξιός" οπαδός της λύσης, που έκτός που τον δυτικό ιμπεριαλισμό βλέπω και τον ανατολικό; Άσε που αμφιβάλλω αν η επίσημη αριστερά/κυβέρνηση στο δίλυμμα λύση-καρέκλα, θα επιλέξει τη λύση.( Και στη περίπτωση που επιλέξει τη λύση, πρέπει πάνω απ'όλα η λύση αυτή να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αμερικάνων, και σε μετά να εξυπηρετεί τα δικά μας )

gregoris said...

κανένας δεν υποστήριξε τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό. όμως δεν τίθεται ζήτημα εξίσωσης των 2. η ρωσία προσπαθεί να ασκήσει επιρροή τζιαι έλεγχο δίπλα που τα σύνορα της. όι σε ολόκληρη την υφήλιο όπως η αμερική.
να έρτεις φίλε μου στες εκδηλώσεις για την ειρήνη τζιαι να φέρεις τζιαι άλλους φιλειρηνιστές δεξιούς. στο κάτω κάτω για αναγκάσουμεν την επίσημη αριστερά να επιλέξει την λύση. αν τζιαι νομίζω ότι το δίλημμα καρέκλας-λύσης εν η δεξιά που το αντιμετωπίζει σε τούτη την χρονική συγκυρία, όπως τζιαι τότε το 1993 αν αθθυμάσαι...

the Idiot Mouflon said...

Τον Ιούλη εμύριζε λύση, τωρά λαλείς μας η ελπίδα ψυχομασιει.

Λεκτική Επαλήθευση: bless !!!

Aceras Anthropophorum said...

Αγρινόν είπα ψυχομασιεί. Δεν είπα επέθανεν. Κάμνω υπομονήν να δώ τι μαειρεύκουν για αυτόν που τάσσουν που τον περασμένο σιειμώνα. Ώρες ώρες κάμνεις με να πιστεύκω ότι κατα βάθος παρακαλείς να μεν γινεί τίποτε για να δικαιωθεί η καχύποπτη σου στάση. Τζιαι γώ υποψιάζουμαι ότι στο τέλος θα μας γά...σουν αλλά μέχρι τότε κάμνω τα πάντα για να μην συμβεί. Δηλαδή επειδή έτσι τζιαι αλλιώς θα απογοητευτώ ας απογοητευτώ πριν να ελπίσω; Προσωπικά δεν λειτουργώ έτσι.

Μπανανιστανέ πήαιννε έβρε τες φιλελεύθερες μή κομμουνιστικές δυνάμεις μέσα στους τουρκοκυπρίους τζιαι στήστε μιαν ομάδαν επανένωσης. Την χρειάζεται ο τόπος όσο τίποτε άλλο. Έχει τζιαι η δεξιά το μερίδιον της στην δουλειά που πρέπει να γινεί. Για το ότι η δεξιά δεν εκατάφερεν να προσεγγύσει τες δεξιές μη εθνικιστικές δυνάμεις μέσα στους τουρκοκυπρίους δεν σε προβληματίζει τζιαι προβληματίζει σε το ότι οι αριστεροί βρίσκουν τα; Ως πολλάτε να λαλείς τζιαι να εύχεσαι να μεν είναι μόνο συνθήματα τζιαι παναϋρούθκια.

Ως που να στηθεί έναν δεξιό μη εθνικόφρονο μέτωπο, δεν θα χαθεί το χρυσάφι σου να πάεις σε μιαν αριστερή διαδήλωση για επανένωση :)) Αν σε ενοχλεί η παραδοσιακή αριστερά πήαιννε με την σέξυ αυτονομο-ελευθεριακή. Οξά φοάσαι τους μάλλουρους τζιαι τες γκόμενες με τες φούστες τες ethnic;

Λεμέσια said...

Αν οι ομάδες επανένωσης ήταν ΥΠΕΡκομματικές, δε θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Αυτό δε σημαίνει, ότι υποτιμώ τις κινήσεις των κομμάτων. (Όταν δεν κάνουν τίποτα μας ενοχλεί, αν επιχειρήσουν να οργανώσουν κάτι πάλι μας ενοχλεί;..) Τουλάχιστον το κυπριακό θα έπρεπε να ήταν ένα θέμα που ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που επιθυμούν την επανένωση. Φυσικά, όσο η ελληνοκυπριακή ηγεσία παραμένει διχασμένη, άλλο τόσο είναι δύσκολο να συνεργαστούν οι πολίτες...Αλήθεια, γιατί δε σχηματίζεται και μία κίνηση ΑΛΕΡΤ ειδικά για την ειρήνη και την επανένωση, πέρα από κομματικούς χρωματισμούς; Τώρα θα την είχαμε μεγάλη ανάγκη...

rose said...

Λεμέσια γιατί δεν θα μέινει μακριά από τα κόμματα!

στον τίτλο τώρα. Μου ήρθε αυθόρμητα Acera να σου πω "Πως να κουντησεις το ακούντητο;"

Bananistanos said...

Greg, ξεφεύγουμε αλλά η δεξιά εστήριξε το Βασιλείου 4.5 χρόνια τζε στηρίζει το Χριστόφια ως σήμερα. Η αριστερά στα 10 χρόνια Κληρίδη εν είπε μια κουβέντα καλή (παρόλο που "το σχέδιο Ανάν επανενώνει τη Κύπρο..) και παραμένοντας κολλημένη στα σύνδρομα της αρνείται τη στήριξη που της προσφέρει σήμερα η δέξια.

Τούτο φέρνει με στον Ασέρα:
αν δεν καταπιεί τα σύνδρομα τζε τον εγωισμό του ο Χριστόφιας για να δεχτεί τη στήριξη που του προσφέρει ο Αναστασιάδης, λύση γιοκ
όσον τζε να φωνάζει ο κόσμος με στους δρόμους

Anonymous said...

Η φιλική χώρα Ρωσία χαχαχαχα.... καλά να πάθεις πρόεδρε που την επαινούσες τόσο πολύ.Τελικά η χώρα σου σε μαχαίρωσε και εσύ δεν έκανες και καμία δήλωση αλλά φαντάστου να το έκανε μια άλλη χώρα τι θα έλεγες...
ΑΠΟΕΛ συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε.

gregoris said...

μπανανιστανε, στην κρίσιμη στιγμή όμως τους 6 μήνες πριν τες εκλογές του 1993, ο συναγερμός έκλωσεν, εσυνεργάστηκεν με το δηκο τζιαι έθαψεν τες ιδέες γκάλι.
στην πρώτη πενταετία κληρίδη καλά έκαμεν το ακελ τζιαι εν ελάλεν καλή κουβέντα αφού είχαμεν την εθνικιστική υστερία τζιαι τον απορριπτισμό στο φουλ. την 2η πενταετία ναι έπρεπεν να εστήριζεν παραπάνω τον κληρίδη τζιαι να μεν συρτεί στην συνεργασία με το δηκο τουλάχιστον με τον τρόπο που το έκαμεν. ήταν λάθος η εκλογή του τάσσου το 2003. σύμφωνοι.
συμφωνώ τζιαι με το ότι ο χριστόφιας πρέπει να προχωρήσει σε ανοιχτή συνεργασία με τον συναγερμό για το κυπριακό. όμως μεν υποτιμάς την δύναμη του κόσμου άμαν φκει τζιαι φωνάζει μέσα στους δρόμους. το θέμαν όμως εννά φκεί στους δρόμους, όπως εφκήκαν οι τ/κ το 2002-2003. οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το στάτους κβο εν πολλά δυνατές τζιαι στον νότο. χρειαζούμαστεν πολιτικές ανατροπές αν θα κινηθούμεν προς την λύση. τζιαι οι ανατροπές εν θα έρτουν που τα πάνω. χρειαζούμαστεν κινητοποιήσεις. εν σημαντικό να δοθεί το μήνυμα ότι ο στόχος της επανένωσης αποτελεί εν δυνάμει πλειοψηφικό ρεύμα.

the Idiot Mouflon said...

@Gregoris

"...εν σημαντικό να δοθεί το μήνυμα ότι ο στόχος της επανένωσης αποτελεί εν δυνάμει πλειοψηφικό ρεύμα..."

Απορία ηλιθίου: και αν τοιούτο δεν είναι;

gregoris said...

το θέμα εν κάμουμεν τον στόχο της επανένωσης πλειοψηφικό. αν δεν τα καταφέρουμεν, τουλάχιστον θα έχουμεν να πούμε ότι επροσπαθήσαμεν.
εγώ προσωπικά πάντως μάλλον εννά πάω εξωτερικόν ή σπίτι μου. εν έχω καμιάν διάθεση να συμμετέχω στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης της μορφής της διχοτόμησης...

Anonymous said...

Ξεχάστε Καρπασία,ξεχάστε Μόρφου. Με αυτά τα λόγια μίλησε ο Ταλάτ.
Εμείς όμως την ίδια μέρα ακούσαμε απο τον Πρόεδρο ότι θα ξητήσουμε τη Μόρφου και την Καρπασία. Έχω ένα ερώτημα....τελικά είμαστε ακυβέρνητοι?
Αρχίζω να πιστεύω ότι ο πρόεδρος βρίσκεται στην Τουρκία εμείς δεν έχουμε κυβέρνηση,εμείς έχουμε τη φαντασίωση της λύσης και την ειρηνικη συμβίωση με τους Τούρκους.Αλλά όχι δεν θέλουμε τους Τούρκους στα πόδια μας,μόνοι μας είναι καλύτερα.

Anonymous said...

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολυ καλές και μπράβο.

Aceras Anthropophorum said...

Ανώνυμε της πρώτης του Σεπτ. μπορεί να μεν θέλουμεν τους Τούρκους στα πόδια μας αλλά δεν είναι θέμαν επιλογής. Οι Τούρκοι είναι μες τα πόδια μας τζιαι δεν έχουμεν καν την στρατιωτική δύναμη να κάμουμε εθνικό καθαρισμό τζιαι να τους σφάξουμεν ως τον ένα. Άλλωστε σπάνιοι είναι οι εθνικοί καθαρισμοί που επετύχαν. Κοίταξε το Ισραήλ που έχει τζιαι ατομική βόμβα. Είναι καταδικασμένο να ζήσει δίπλα τζιαι μαζί με τους Παλαιστινίους. Άσε που εμείς σε συσχετισμό με την δύναμη τους Τουρκίας είμαστε σε θέσην ανάλογη με τζιείνην των παλεστινίων παρά των εβραίων. Τα όνειρα των συμμοριτών που εθέλαν να ξηκαθαρίσουν με τους τουρκοκύπριους το 63 θα μείνουν ανεκπλήρωτα. Το πουλλίν επέτασεν. Αν δεν εκαταφέραν να τους ησφάξουν ή να τους ξορατίσουν τότες, ετέλειωσεν. Νόου τσιάνς πιόν. Άρα φρόντα να τους συνηθίσεις τους Τούρκους διότι σε λλίον τζιαιρόν οι 3 που τους 5 υπουργούς πον να σε κυβερνούν θα ένει Τούρτζιοι.

Anonymous said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Με έκανες και γέλασα Acera... αν νομίζεις ότι θα υπάρξει λύση(δαμέ ταιριάζει η παροιμία "το πουλλίν επέτασεν".).
Η Τουρκία θέλει δύο κράτη και θα το πετύχει ενώ εμείς θα προσπαθούμε να βρούμε τι λάθος κάναμε όπως το οδόφραγμα του Λυμνίτη. Τέτοιος εξευτελισμός πια??? Έλεος,τι κάνουμε εδώ ή κοιμόμαστε αλλά θυμάμε τις προεκλογικές δηλώσεις ότι οι λεγόμενοι σύντροφοι μιλάνε την ίδια γλώσσα χαχαχαχα.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ??????

Aceras Anthropophorum said...

Είσαι σίουρος ότι εν η Τουρκία που θέλει τα δύο κράτη τζιαι όχι η τα κόμματα του κέντρου στην ελληνοκυπριακή κοινότητα;