26.5.11

Χρυσοπράσινο Φύλλο…

.
.



Με μεγάλη χαρά διάβασα την μετεκλογική ανακοίνωση της νεοεμφανιζόμενης • Κυπριακής Προοδευτικής Συνεργασίας.

Σας την μεταφέρω γιατί πιστεύω ακράδαντα στο δικαίωμα του κάθε Πολίτη αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας στο γέλιο.

(Τα δικά μου σχόλια σε παρένθεση).

"...

Το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών μας ξάφνιασε δυσάρεστα.


( Εμάς καθόλου. )

Όντως, είχαμε την αισιοδοξία πως το σώμα των Κυπρίων ψηφοφόρων θα μας εμπιστευόταν την ψήφο του για να είμαστε μαζί του στη Βουλή.

( Αυτό δεν το λέμε «αισιοδοξία». Ψευδαισθήσεις το λέμε. Το υπόλοιπο σώμα, άτε να το ξεγελάσεις. Τον εγκέφαλο; )

Πάρα πολλοί άνθρωποι όμως, μας εμπιστεύτηκαν και θέλησαν να είναι μαζί μας στη Βουλή. Αυτό για μας είναι μεγάλη δέσμευση και ευθύνη.

( Αν συγκρίνουμε τα Νούμερα της ΚΥ.ΠΡΟ.Σ –no pun unintended –με αυτά των υπόλοιπων σχηματισμών που κατέβηκαν ως Κόμματα, δλδ. ΕΛΑΜ, ΛΑΣΟΚ και ΖΥΓΟΣ, διαπιστώνουμε ότι η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ ήρθε τελευταία και καταϊδρωμένη: αντίστοιχα, 4354, 2667, 859 και … τα-τααααμ 709 ψήφους.

Ο Κώστας –Ούτοπος –Κυριάκου που πρώτευσε ανάμεσα στους ανεξάρτητους, μεμονωμένους υποψήφιους πήρε 234 ψήφους.
Δηλαδή, όντας ολομόναχος και –πάντα σε σύγκριση με την ΚΥ.ΠΡΟ.Σ –έχοντας μηδαμινή προώθηση από τα ΜΜΕ… κατάφερε να πάρει περίπου το 1/3 από όσα πήρε η απόπειρα της Θέκλας. Παίζοντας εκτός έδρας. )

Η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. είναι ένα νέο πολιτικό κόμμα το οποίο ιδρύθηκε για να παραμείνει στην ενεργή πολιτική σκηνή του τόπου μας και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτική. Την πολιτική που χθες ήταν η μεγάλη χαμένη των εκλογών.

( Σαν κλασσική κύπρια κορούδα που απέτυχε οικτρά σε καλλιστεία, η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. ψάχνει να βρει μια «πιο τελευταία» από την ίδια. Υπάρχει σίγουρα μια πιο μεγάλη χαμένη, αρκεί να το πιστεύεις… να ψάξεις με όλες σου τις δυνάμεις… και θα την βρεις. Το όνομα της αρχίζει από ΠΟΛΙΤ και τελειώνει σε ΙΚΗ. Έλαααα, μπορείς!

Άλλωστε η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ είχε επιτυχίες!
Πρωτιά στους υποψήφιους που έλαβαν κάτω από 40 σταυρούς προτίμησης –με 22/28 που κατέβασε –και δεύτερη θέση ανάμεσα στα μικρά κόμματα που είδαν τα παράβολα τους να δεσμεύονται, με € 14,000… δηλαδή μόλις € 4,000 πίσω από τους παλαίμαχους Οικολόγους. )

113.282 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι απαξίωσαν την πολιτική χθες διά της αποχής. (21,32%).
8963 άνθρωποι έριξαν άκυρο ψηφοδέλτιο.(2,8%)
4970 άνθρωποι έριξαν λευκό ψηφοδέλτιο (1,19%)
Και επίσης, χιλιάδες νέοι άνθρωποι δεν προσήλθαν καν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.


( Στην ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. έχουν επιστήμονες. Το είπαν αυτό κατά την προεκλογική, δεν το είπαν; Μεταξύ αυτών και μαθηματικοί. )

Η επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων του κινήματος μας θα μελετήσει διεξοδικά τα στοιχεία για το προφίλ των πιο πάνω ψηφοφόρων. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για νεαρότερους πολίτες με ψηλό μορφωτικό επίπεδο.

( Τι σας έλεγα; Ιδού οι επιστήμονες! Οι οποίοι θα μας αναλύσουν. Αν ακούσετε για μυστηριώδεις εξαφανίσεις Κυπρίων πολιτών… μην πάει ο νους σας σε απαγωγές από εξωγήινους. Η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. και οι επιστήμονες της θα είναι. Ελπίζω οι «έρευνες» τους να μην συμπεριλαμβάνουν επαφές τρίτου τύπου. )

Σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα η απαξίωση της πολιτικής σε τόσο μεγάλο βαθμό, αποδεικνύει τον κίνδυνο στον οποίο υπεισέρχεται το εθνικό μας μέλλον. Οι νέοι είναι το μέλλον και όταν οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική, πώς αυτό θα διαμορφωθεί;

( Το μόνο που αποδεικνύεται είναι πως με την αποχή βρίσκουν δικαιολογία οι διάφοροι χαμένοι. Όλοι –μα όλοι τους –είναι σίγουροι πως ανάμεσα στις «χαμένες ψήφους» βρίσκονται καλά κρυμμένοι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους. Ψάξε, ψάξε, δεν θα τους βρεις… )

Το σύνολο της αποχής του λευκού και του άκυρου πόσους βουλευτές θα έβγαζαν;

( Τόσοι επιστήμονες και θέλετε να σας πουν άλλοι την απάντηση; Απαράδεκτο! )

Προτείναμε λύσεις από τα αδιέξοδα.
Επισημάναμε τα κακώς κείμενα της παλαιοκομματικής σκηνής. Αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις, οικονομικά συμφέροντα.

( Στην πραγματικότητα δεν έχουν να προσφέρουν καμία συγκεκριμένη, σοβαρή λύση. Ξέρουν όμως τις λέξεις–κλειδιά και τις επαναλαμβάνουν όποτε μπορούν. )

Προτείναμε το Πρότυπο Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Πολιτικής, που για μας είναι η άμεση απάντηση στην εξυγίανση της πολιτικής και στην μετεξέλιξη της.
Διαβεβαιώνουμε τους ψηφοφόρους μας και το κυπριακό εκλογικό σώμα πως θα παραμείνουμε πολιτικώς ενεργοί. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε απόψεις και θέσεις μέσω του οχήματος ενός αναγνωρισμένου πολιτικού κόμματος.


(Η εξήγηση
• εδώ.

Δηλαδή, ο αριθμός των 28 υποψηφίων ΕΠΡΕΠΕ να συμπληρωθεί… όχι γιατί τόσοι ήταν οι άξιοι αλλά γιατί έτσι η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. αποκτά δικαίωμα στο μερίδιο των Κρατικών κονδυλίων για χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Βεβαίως, αυτά τα χρήματα η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του Κύπριου Πολίτη, τουτέστιν για «πληροφόρηση, ενημέρωση, κατατόπιση για τα δικαιώματα τους με βάση τους Νόμους του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πράγματα δηλαδή για τα οποία ήδη υπάρχουν τρόποι να πληροφορηθείς –π.χ. μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και όχι μόνο –αλλά κάπως βρε παιδί μου πέφτουν σε αχρηστία. Δεν φταίει η αδιαφορία του κόσμου, μάλλον το απρόσωπο του –κρατικού –συστήματος.
Η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. διαθέτει και πρόσωπο και γνώσεις ψυχολογίας. Θα σε κάνει να ενδιαφερθείς για τα ευρωπαϊκά κονδύλια που ως τώρα –λόγω του καταραμένου συστήματος –προσπερνούσες σφυρίζοντας αδιάφορα… και θα σε μετατρέψει σε ενεργό πολίτη με το άγγιγμα ενός μαγικού ραβδιού.
Τίιιιιιιγγγγγκ! )


Η επόμενη μέρα βρίσκει την ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. μάχιμη ως νέο πολιτικό κόμμα. Ήδη συζητούμε προτάσεις για ένταξη και συνεργασία από πνευματικούς ανθρώπους της Κύπρου. Καλλιτέχνες, συγγραφείς και ακαδημαϊκούς. Στο τραπέζι βρίσκεται και το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών. Και προτάσεις συνεργασίας με αδελφά κόμματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

( Τελικά, μόνοι τους οι Επιστήμονες δεν φέρνουν την Άνοιξη.

Θέλω βιντεογραφημένο ή ηχογραφημένο απόσπασμα με την Θέκλα να απευθύνεται σε αρχηγό «ελληνικού ή ξένου» κόμματος και να λέει: «Έλα κύριε / κυρία Τάδε μου… η Θέκλα θέλει σε». Προσφέρω αμοιβή. )

Εγώ, ως Θέκλα Πετρίδου θα συνεχίσω να εργάζομαι ως ιδιώτης ψυχολόγος, εμπειρογνώμονας και ψυχοθεραπεύτρια και ήδη άρχισα να γράφω το επόμενο μου βιβλίο.

( Τι; Και το Κόμμα; Οι Δημαρχιακές; Οι Προεδρικές;

Δεν μπορείς να συνεχίσεις «ως κάποια άλλη» αντί «ως Θέκλα Πετρίδου»;
Έτσι θα μας αφήσεις; )


..."



***


Χρυσοπράσινο Φύλλο…




…ριγμένο στη (σκουπιδο)θάλασσα




***


ΥΓ: Στο άνωθεν κείμενο προσπάθησα κάπως να κάνω προσομοίωση –σε σχέση με τη δομή και το ύφος –ορισμένων εκ των χαρακτηριστικών της γραφής της μαντάμ Δρακούνας.

Δεν το πέτυχα. Δεν μπορεί ένα κερασφόρο τετράποδο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης να γίνει Μάνα-raver.
Έχει και η τεχνολογία τα όρια της.

Όπως δεν μπορεί και ένα κατασκεύασμα να γίνει «εναλλακτική πρόταση».

8 comments:

Θέκλα Πετρίδου said...

http://www.youtube.com/watch?v=D7qKFMfnZdo&feature=shar

Θέκλα Πετρίδου said...

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150186526178460&id=738578459&notif_t=like

Anonymous said...

Μετά τον Ούτοπο, ΚΑΙ η Θέκλα θύμα της καλπονοθείας! Πού οδηγούμεθα κύριοι;

Θέκλα Πετρίδου said...

Σε μια βουλή όπως αυτήν που εκλέξαμε. Και η αποχή την εξέλεξε. Αν σας αφήνει ικανοποιημένους, εγώ πάω πάσο. Και όταν διαβάζετε ένα λινκ, διαβάστε το ολόκληρο. Στη συζήτηση στον τοίχο μου ανέφερα πως δεν θεωρώ πως οποιαδήποτε επανακαταμέτρηση θα μας έβαζε στη βουλή και επίσης προσέξετε, έχει κύπριο πολίτη που επώνυμα αναφέρει πως ψήφισε και η ψήφος του δεν έχει καταχωρηθεί στο Λονδίνο. Αυτά περί του 709 που κοροϊδεύετε. Βάλτε 709 ανθρώπους μέσα σε ένα δωμάτιο για να δείτε πόσοι είναι.
Ακόμη και ένας άνθρωπος να μου εμπιστευόταν την ψήφο του, πάλι το ίδιο υπεύθυνη θα ένιωθα. Εν τω μεταξύ, εφόσον δεν έχω εκλεγεί, ασχοληθείτε με αυτούς που εκλέγησαν. Τον Κουλλία που δεν ψηφίζει τον Κάρογιαν, τον μέγα πολιτικό Ευθύμιο Δίπλαρο, τους παφίτες βουλευτές που έμειναν οι ίδιοι. Άτε να δω. Ανεβάζετε μου τη δημοτικότητα μου, αν δεν το επήρετε είδηση. Η δρακούνα πάντως επήρεν το, τζιαι σταμάτησεν να ασχολείται μαζί μου !

Anonymous said...

Anevase, anevase ti dimotikotita sou, eidame to apotelesma. Ma katholou aisthisi tis pragmatikotitas pkion? Ontws, tzeinoi pou apeixan itan na sas psifisoun mazika... Planet earth is calling you...

Θέκλα Πετρίδου said...

Ανώνυμε,εν έσιεις όνομα; Μα γιατί;

http://theklapetridou.blogspot.com/2011/05/idiot-mouflon-disdaimona.html

the Idiot Mouflon said...

Denial ->Anger ->Depression?

"...Εν έναν που τα δύο ιστολόγια της δρακούνας, αλλά τη συγκεκριμένη ανάρτηση έγραψεν της ένας ομοϊδεάτης κολλητός της."

Αναληθές. Το "Οικογενειακόν Κέντρον" είναι συλλογικό με διαχειριστή άλλον από όσους κατονομασες. Εξ' όσων γνωρίζω, οι δύο από τους τρεις γράφουμε ή γράφαμε εκεί. Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο μπλογκ δεν μας ανήκει.
Επιπλέον, έχοντας υπόψη μου τις συνέπειες του Νόμου, δηλώνω πως τη Δρακούνα ΔΕΝ την γνωρίσα ποτέ και ΔΕΝ ξέρω ποια είναι.

"...Δεν μπορώ να πω πως δεν μπήκα στον πειρασμό να ψυχολογήσω τον συγγραφέα για να μην πω να τον ψυχανεμίσω..."

Άραγες σου, ο κώδικας δεοντολογίας των Ψυχολόγων στην Κύπρο υπάρχει; Και τι λέει για τέτου είδους συμπεριφορές;


"...Πολλά έξυπνοι άνθρωποι, εστηρίξαν Ούτοπον στις βουλευτικές τζιαι επροπαγανδίζαν την αποχή, όι, δεν επιάσαν κανέναν τσεκούιν για όποιον πάει ο νους του στο πονηρό τζιαι επίσης αλληλοθκιαβάζονται τζια αλληλοεξυμνούνται..."

Ανακρίβεια. Εγώ δήλωσα στήριξη στον Ούτοπο και κατέληξα -εξ ανάγκης -στην Αποχή. Δεν είμαι σίγουρος για την Δις σε σχέση με την αποχή... αλλά η Δρακούνα σίγουρα δεν δήλωσε στήριξη στον Ούτοπο.
Επιπλέον, η Μαντάμ Δρακούνα σπανίως με διαβάζει. Κλαψ, λυγμ, σνιφ.

"...Δεν διάβασα ποτέ να αμφισβητούν ή να κριτικάρουν τον Χριστόφια, τους χούλιγκανς της Ομόνοιας, τη Σωτηρούλλα, το Νεοκλή. Απα πα πα , δεν πατούν τα πλάσματα πας την αγία τράπεζα...."

Διότι ΔΕΝ διάβασες αρκετά:

http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/05/idiots-rule.html

http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/05/2011_18.html

Και αυτά είναι μόνο μερικά. Για τιμωρία, να ψάξεις να βρεις τα υπόλοιπα και να γράψεις περίληψη. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα να έρθεις με τον κηδεμόνα σου.

"...έχει κύπριο πολίτη που επώνυμα αναφέρει πως ψήφισε και η ψήφος του δεν έχει καταχωρηθεί στο Λονδίνο..."

Όπως είχε και καταμετρητή που σας είπε πως εκεί που είχε καθήκον... δεν είδε να παίρνετε ψήφο.
(Panayiotis Fitirikkos imun katametritis kai distixws den ixate 2ifo.
Wednesday at 10:52pm.)
Σωστά;

Σχόλια στο μπλογκ σου (με 'γειά) δεν πρόκειται να αφήσω. Ξέρω το παιχνίδι σου και την ανάγκη σου.

(Ναι ξέρω, θα τα αντιγράψεις από εδώ και θα τα παρουσιάσεις στο μπλογκ σου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να λάβεις σημασία).

Εκείνο που εσύ ΔΕΝ κατάλαβες ... είναι πως η παρούσα ανάρτηση δεν είχε τόσο να κάμει με εσένα ...όσο με την ευκολόπιστη μερίδα των ψηφοφόρων που πιστεύει σε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ όπως το "Κίνημα" σας. Σε εκείνους απευθυνόμουνα.

Άλλη σημαία δεν πρόκειται να λάβετε. Περαστικά.

Θέκλα Πετρίδου said...

"Panayiotis Fitirikkos Φίλε εγω πάντως δεν είμαι φάντασμα. Την παρέμβαση την έκανα μόνο για να πω ότι απο όσο γνωρίζω και απο όσο ξέρω δεν υπήρχε ψήφος. Το έκανα με όλη την καλή μου την διαθεση δεν προκειτε να μπω σε οπιαδιποτε αντιδικια με κανενα..

Είπαμε να τα διαβάζεις όλα.

Και επίσης:
Panayiotis Fitirikkos

οχι κυρία Θεκλα δεν είπα οτι λέτε ψέματα. απλος επιδι ήμουν παρον και απο οτι θυμάμαι δεν είχατε ψήφους. Αλλα θα μιλήσω αύριο και με τα άλλα παιδία και θα σας πω. Καλα κάνετε και το ψάχνετε το θέμα γιατι είδαμε και εμεις πολλα που γίνουντε."

Και σε λυπάμαι, λιώνει σε η μύλλα μου που δεν είχες την τιμή να γνωρίσεις προσωπικά την Μαντάμ Δρακούνα. Πώς μπορείς και ζεις μετά από αυτό;