11.3.08

Μπλακ-άουτ!

"Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) διορίσθηκε ο τέως Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου."

Εξαιρετικά, παρόλο που πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών θα του πήγαινε καλύτερα.

Περιμένω να ακούσω τζιαι το διορισμό του Άκη Παπασάββα ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για να μπορώ να πω ότι τα έχω δει όλα.

11 comments:

Anonymous said...

kala re an efkene o kasoulas thzie evallemas ton klefti ton xasiko ypourgo htan na mas kamis parapono.katalave to oti enna kleis allo 5 xronia me toutous pou tha valli.ypomoni tzie kasian.emis anteksamen ton kathe kleftin kai ton kate apateona 48 xronia

Anonymous said...

o 8rasos en tze kleftis apla en lio black out... mes thn ahk
..what possibly can go wrong?

alla kai pale me ton 8rasouli.. pote den 3ereis..

Anonymous said...

Αγαπητέ ανώνυμε είσαι αλλού για αλλού. Όπως λες εμείς αντέξαμε τον κάθε κλέφτη και τον κάθε απατεωνά 48 χρόνια. ( υποθέτω είσαι του ΑΚΕΛ). Νομίζω καλο θα ήταν να υπήρχε μια ειλικρίνεια αναμεταξύ μας και επίσης ιδιαίτερα ανάμεσα στους αξιότιμους bloggers που μετά εκλογής Χριστόφια ρίχνουν τα προσωπεία και αποδεικνύονται εξίσου ανειλικρινείς με όσους προ εκλογών κατηγορούσαν. Με εξαίρεση τις προεδρικές του 1960 που το ΑΚΕΛ υποστήριξε τον Ιωαννή Κληρίδη εναντίον του Μακαρίου,μετά της συμφωνίας δοσοληψίας των βουλευτικών εκλογών όπου ο Μακάριος πρόσφερε σε ένα κόμμα του 30 - 40% 5 εκ των 35 βουλευτικών εδράνων ( έτσι για να τους γλυκάνει και να χώσουν το δάκτυλο στο μέλι της εξουσίας, τα υπόλοιπα 14 χρόνια το ΑΚΕΛ στήριξε τον Μακάριο και ανέχθηκε τους κλέφτες, τους απατεώνες και τον Γιωρκατζισμό
( Και δεν αποδέχομαι την παιδιαρώδη δικαιολογία για χαίδεμα αυτιών πως έτσι έπρεπε να κάνει αλλιώς θα τον κατέτρεχαν. Δηλαδή αποδέχεσαι την απατεωνία και την κλεψιά για να παρακολουθείς αδρανής, παραμένοντας εκτός κινδύνου, τους έχοντες και κατέχοντες να κατακλέβουν και κλείνεις τα μάτια με την έκφραση του τύπου, "σκάσε να περάσουμεν" ή " άλλαξε σιόρ ο άνθρωπος"?. Το 81 - 83 ποιοί ήταν οι κλέφτες ? Το 1988 - 93 ποιοί?Το 2001 - έως το μέσο του 2004 ποιοί?
Και είναι αρκετό να αποδέχεσαι τον διορισμό του εγκληματικού ανίκανου Θράσου, ο οποίος αποποιήθηκε τις ευθύνες του προς την ελλειματική πολιτική αεροπορία ή έστω δεν είχε την πολιτική ευθιξία να παραιτήθει μετά του αεροπορικού δυστυχήματος, οδήγησε τις Κυπριακές Αερογραμμές - δεν είναι και οι προκάτοχοι του άμοιροι ευθυνών - σχεδόν στη διάλυση( δεν θα τον αποκαλέσω κλέφτη καθώς δεν γνωρίζω και δεν έχω δικαίωμα να κατακρίνω μέσω ανωνυμίας σαν από καθέδρας άγιος) και πάει λέγοντας, ως Πρόεδρο του Δ.Σ της ΑΗΚ, με τη βλακώδη λογική, παρά να έχεις τον Χάσικο που έκλεφκε....Το ΑΚΕΛ είχε τον Φάντη αν το πάρεις έτσι...είχε την Ακκελίδου που παρενέβηκε στο έργο της δικαιοσύνης, είχε ως ένα σημείο τον Λιλλήκα( τζίνος εν έκλεψε??....) Δηλαδή αν εδιορίζετουν ο Χάσικος κάποιος εν να έλεγε, παρά το ΑΚΕΛ να διόριζε τον τάδε τον τάδε και τον τάδε, να ανεχθούμε τον διορισμό ενός ανίκανου. Στο τέλος της ημέρας, για να υπάρξει μια πολιτική και κοινωνική παιδεία δεν πρέπει να υπάρξούν καινούρια πρόσωπα? Μόνο όσο ανακυκλώνονται συνεχώς αξίζουν? Και η δικαιολογία για την ανοχή μας προς την μη αλλαγή είναι πως και οι προηγούμενοι είχαν ανίκανους και κλέφτες, οπόταν εν εντάξει ο δικός έστω και αν δεν αξίζει? Ε τότε τι το διαφορετικό προσφέρεις?

Bananistanos said...

http://www.ekloges.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=1651&page=1

Έχει και μια ποιητικότητα ο Άκης...

Στο ίδιο άρθρο, στις 13 Αυγούστου 2001, στη “Χαραυγή”, αναφέρει ο κ. Παπασάββας: «Επτά και πλέον χρόνια καθημερινής και καθενυχτικής διολίσθησης - κατολίσθησης - κατακρήμνισης του κυπριακού προβλήματος, όπως τότες τότε, στο προδοτικό και τουρκοφόρο πραξικόπημα και μεταπραξικόπημα. Και ούτε μια αυτοχειρία αυτοκτονία και ούτε καν η αίσθηση και η συναίσθηση και η υποχρέωση και η οφειλή και η απόλυτη ανάγκη οι κρατούντες της ανομιμοποίητης λεόντειας εταιρείας να πάνε στα σπίτια τους».

Σε άρθρο του στις 13 Αυγούστου του 2001 αναφέρει: «Τραγικά επίκαιρες οι “εντός των πυλών” πυορροούσες ατμόσφαιρες του ανομιμοποίητου κατεστημένου των ανομιμοποιήτων κουστωδών της εξουσίας (Γλ. Κληρίδης - Αλ. Φρ. Μαρκίδης - Κούρος - Παπαπέτρου - Κασουλίδης και Σία) “της λησμοσύνης και του εθισμού που μονοδρομικά οδηγεί στη σηψαιμία και στο θάνατο των δημοκρατικών θεσμών”.

Bananistanos said...

Πολίτης 11/03/2008

Ο Άκης Παπασάββας, σύμφωνα με τον ενημερωμένο Τύπο, θα διοριστεί βοηθός γενικός εισαγγελέας. Ο Παπασάββας είναι φίλος του προέδρου Χριστόφια, ο οποίος μεσολάβησε το 2005 προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο και του έδωσε ένα χρόνο παράταση να μη φύγει στα εξήντα από τη Νομική Υπηρεσία, όπως όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, αλλά στα εξήντα ένα.

* Δίκαιη κοινωνία!



***



Ο Άκης ήθελε να γίνει βοηθός γενικός εισαγγελέας, οπόταν θα υπηρετούσε μέχρι τα 67. Όμως ο Τάσσος προτίμησε να αφήσει κενή τη θέση, παρά να διορίσει τον Παπασάββα. Και ιδού τώρα, που γυρίσανε τα πράγματα, η δικαιοσύνη αποκαθίσταται.

* Δίκαιη κοινωνία, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις.



***



Ο Χριστόφιας παρουσίασε όλα τα βιβλία του Παπασάββα. Στο τελευταίο του βιβλίο, "Το ψευδεπίγραφο σχέδιο Ανάν και το μωρό της Ρόζμαρι", εκθειάζει τη φιλία του με τον σύντροφο: "Αλλά κύριε πρόεδρε, Δημήτρη Χριστόφια. Φίλε του Τότες Τότε και στο Τότε-Τότε. Θυμάμαι τα του Τότες - Τότε που έλεγες και έπραττες και λαλούσες, δημόσια και ιδιωτικά, και προς τα έξω και προς τα μέσα, στους κομπλεξικά και μη διαπλεκόμενους της διαπλοκής..."

* Αχ, δίκαιη κοινωνία, θυμάσαι τότε τότε...



***



Ο Άκης Παπασάββας είναι στα μαχαίρια με το γενικό εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη. Στα πρωινάδικα ο Άκης έσερνε τα εξ αμάξης στον Πέτρο. Ο εισαγγελέας θα είναι εκεί μέχρι τα 67 του. Ο βοηθός εισαγγελέας το ίδιο. Πώς θα συνεργαστούν αυτοί οι δύο; Είναι ο διορισμός πίεση στον Κληρίδη να παραιτηθεί;

Anonymous said...

Παίδες και κορασίδες,

Ή μάγος είμαι ή έχω θεϊκές ικανότητες! Ξεκινώντας να διαβάζω το κείμενο του post και πριν φτάσω στο τέλος για να δω το “Posted by Ίλαντρος”, είπα ότι το λογύδριο αυτό πρέπει να είναι γραμμένο από το ‘Ύλαντρον! Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις αποδείχτηκε ότι έχω δίκιο! Καταλαβαίνεται που ένα μίλι τόπον! Εν εκατάφερε ούτε τώρα στα Καρναβάλια να μασκαρευτεί νάκκον!

Anef_Oriwn
Τρίτη 11/03/2008 – 7:56 μ.μ.

Anonymous said...

evas logos pou exase tes ekloges o Tassos eivai kai giati eixe ypourgos axristous opws o thrasou. Symptomatika oloi oi avikavoi (Thrasou, AKELidou klp) ypourgoi tou proerxovtav apo to AKEL. Mnpos tou tnv eixe stimevn telika to AKEL tou Tassou ? :-)

Ίλαντρος said...

άνευ μέτρου, σ' αγαπώ!

Anonymous said...

Gay comments are not allowed

Anonymous said...

Κάποιοι πρέπει να συνεχίσουν το φαγοπότι του φυσικού αερίου. Ο κ. Θράσου μας το απέδειξε είναι πολύ ικανός για κάτι τέτοια ...πολύ καλή επιλογή ...μαζί με τον ικανότατο αρμόδιο υπουργό θα μας δίνους ειδήσεις.....

zappa said...

kati lene oti gia tis kypriakes exei kata8esei to kaparw tou o kk Akis Klean8ous, alla yparxei pi8anonthta na tis parei kai enas ek twn k.k. Pittokopitth, Kenebezou, Koulia h Lillhka

oiesdhpote plhrofories gia Kypriakes kai Klean8ous einai anakribeis.

O Klean8ous exei to atou oti mporei opote ginei apergia stis Kypriakes na steilei to cid na deirei tous apergous