13.3.08

OMHPOI

Ο Ομήρου, μετά από συνάντηση με τον τΑΣΣΟ, προβληματίζεται για ενδεχόμενο άνοιγμα της Λήδρας: «… ότι η εδαφική έκταση που εκτείνεται μέχρι το φυλάκιο της εθνικής φρουράς ευρίσκεται υπό τον έλεγχο και την δικαιοδοσία και την κυριαρχία των… του στρατού κατοχής». (Δήλωση στο ΡΙΚ, δελτίο των 8).

Κάθε σπίτι και κάστρο αγάπη μου.


Και η Κενεβέζου να συνεχίζει το τροπάριο (οριοθέτηση πράσινης γραμμής) ώσπου να πείσουν όλους ότι "οι προδότες θα δώσουν έδαφος στους Τούρκους". Για να προετοιμάσουν "διαδηλωτές" και επεισόδια άραγε;

32 comments:

Lexi_penitas said...

Άσ' τα σκυλιά να γαυγίζουν, το καραβάνι προχωρεί!

gregoris said...

κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ειρήνη στην Κύπρο, για να θυμηθούμε τζιαι το σύνθημα της εξέργερσης των τ/κ. το ακελ προχωρά αργά τζιαι σταθερά όπως φαίνεται που τες επαφές του με το ρεπουπλικανικό κόμμα. αναμένουμεν τζιαι αποτούμεν την επανένωση. τίποτε λιγότερο.

Unknown said...

Ένα ελάχιστο επεισόδιο στη Λήδρας, μια νύξη επιθετικότητας από τη Χρυσή Αυγή μπορεί να τινάξει στον αέρα το θετικό κλίμα.

Και οι «χρυσαυγίτες» της άλλης πλευράς θα είναι πανέτοιμοι για να ανταποκριθούν στο κέλευσμα της Βίας.

Τη βία, την τεχνητή δημιουργία εθνοτικών κρίσεων που κάποιοι έχουν πολλά συμφέροντα να ανακινήσουν.

Και δεν μιλάω για τα 15-20 πιτσιρίκια που με το μυαλό θολό και ανιστόρητο θα πάνε με καμία Ελληνική σημαία να φωνάξουν η Κύπρος είναι Ελληνική…

Μιλάω για τα ενήλικα σκουπίδια που ποτίζουν τα παιδιά δηλητήριο.

Μιλάω και αν θέλετε σχεδόν συνομοσιολογώ για αυτούς τους Ελληνοκύπριους που θα κάτσουν στο τραπέζι με κάποιους Τουρκοκύπριους του ιδίου φυράματος και θα σκηνοθετήσουν ιστορίες για αγρίους.

Η Λήδρας πρέπει να ανοίξει. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και επικίνδυνη οργάνωση που διακυβεύει το νόμο την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών αυτού του τόπου. ΌΛΩΝ των Πολιτών.

Aceras Anthropophorum said...

Άλλοι εμάχουνταν (τζαι μαχουνται) να οριοθετήσουν την πράσινη γραμμή τζαι άλλοι μάχουνται να την ξιλώσουν. That is the difference. Σε σέναν το λέω Αγρινόν που με ρωτάς "τι άλλαξε".

Ίλαντρος said...

Παράνομη και επικίνδυνη η Χρυσή Αυγή.

Όπως και το ΑΚΕΛ της δεκαετίας του 40;

gregoris said...

τι σχέση έσιει η χρυσή αυγή (15-20 άτομα) με το ακελ της δεκαετίας του 40 (μαζικό εργατοαγροτικό εθνικοαπελευθερωτικό, αντιφασιστικό κίνημα)?
τωρά να ελάλες το ΚΚΚ της δεκαετίας του 30 που ήταν μιτσίν, παράνομο τζιαι πολιτικά ακραίον (αθεΪσμός, ανεξαρτησιακή γραμμή, επαναστατικό) να πω άτε..
γενικά όμως εν λάθος να συγκρίνουμε την φασιστική ακροδεξιά με τον επαναστατικό κομμουνισμό, λάθος που πηγάζει που την φιλελεύθερη ιδεολογία της αστικής δημοκρατίας, εν μεγάλη συζήτηση όμως.
νομίζω πάντως ότι το θέμα έννεν να κηρύξει το κράτος την χρυσή αυγή παράνομη αλλά να την απομονώσουν οι πολίτες τζιαι να την περιθωριοποιήσουν τα κινήματα της αριστεράς της ειρήνης τζιαι της δημοκρατίας. οι αναρχικοί πάντως ήβραν έξυπνο τρόπο να την αντιμετωπίζουν στην μάχη των γκραφίτι -μετατρέποντας τα Η σε Α από χρυσή αυγή σε χρυσά αυγά...
το ελλάς σε τρελλάς, κκελλάς, φελλάς, το "υπεράνω όλων η πατρίς" σε "υπεράνω όλων η πατρίσια"...κτλ, η πολιτική χρειάζεται τζιαι το χιούμορ της

the Idiot Mouflon said...

@Aceras
Ανησυχείς ακόμα βλέπω για το δικό μου ερώτημα.

Βλέπεις όμως διαφορά... ενώ το δικό του υποβολιμιαίο ερώτημα ο τΑΣΣΟΣ το πλάσαρε ΠΑΛΙΝ μέσω του κρατικού καναλιού και με κομιστή (άλα του!) μία από εκείνες τις κομματικές ηγεσίες που το ΑΚΕΛ ανέχθηκε και σεκόνταρε την προηγούμενη πενταετία ... και διέσωσε κατά τον δεύτερο γύρο.

@Politis Pittas & Ilantros

Πριν πλακώσουν όλοι με λογίδρια για αντι-ΑΚΕΛισμό του Ίλαντρου... θέλω να πω στον Πολίτη Πίττα ότι ορθώς μας θυμίζει ο Ίλαντρος ότι η απαγόρευση ύπαρξης είναι αναχρονιστική και επικίνδυνη.

Διαφωνώ με μια τέτοια απαγόρευση (όπως διαφώνησα και με την απαγόρευση του Χρυσαυγίτικου κάμπινγκ) γιατί οι απόλυτες αλήθειες και οι απαγορεύσεις θέλω να είναι δικό τους χαρακτηριστικό και όχι δικό μου. Να σου το ξαναθυμίσω, απαγορευμένος ήταν και ο κομμουνισμός.

Επιπλέον, η απαγόρευση προσδίδει στα μάτια αφελών πλην γιομάτων ενέργεια νέων -ένα αέρα καταπιεσμένου ήρωα στον Χρυσαυγίτη ... αέρα που χρησιμοποιούν οι διάφοροι ηγέτες τους για να δηλητηριάσουν πιο πολύ τα μυαλά των "οπαδών" τους.

Αντί της απαγόρευσης, προτιμώ την αντίδραση στην δράση τους.

Κάνουν κάμπινγκ; Να κάνουμε δίπλα τους με ΤΚ και αλλοδαπούς και να κερδίσουμε ψυχές με το να περνούμε καλύτερα από εκείνους, με το να ζούμε μαζί σαν ζωντανό παράδειγμα συμπεριφοράς.

Κάνουν προπαγάνδα; Να τους ακολουθούμε κατά πόδας και να καταρρίπτουμε την προπαγάνδα τους πάλιν με ζωντανά παραδείγματα.

Έχε επίσης στο νού σου το εξής: Με τη δικαιολογία της αστυνόμευσης... αντί να προσέχουν σε προσωπικό/ατομικό επίπεδο τα διάφορα αστέρια της Χρυσής Αυγής... ίσως έτσι βρουν ευκαιρία κάποια αντιδραστικά μέλη του κρατικού μηχανισμού να "αστυνομεύσουν" περισσότερο από ότι χρειάζεται το οδόφραγμα της Λήδρας και την γύρω περιοχή. Με τους Χ.Α. δηλαδή ως πρόφαση, μπορεί να καταφέρουν να δημιουργήσουν στην περιοχή ένα κλίμα ανυπόφορο, τέτοιο που να μην ενθαρρύνει τη συμβίωση ΕΚ και ΤΚ στο συγκεκριμένο χώρο. Σκέψου το.

Όμως... διαφωνά και για ένα άλλο λόγο.

Αν τα επεισόδια και οι αντι-διαδηλώσεις δεν έχουν σαν πρωταγωνιστές τους Χρυσαυγίτες; Αν οι αντιδράσεις για άνοιγμα οδοφράγματος και αναζωογόνηση περιοχής προέλθουν από απλό κοσμάκη που πείθεται και παρασύρεται από τα αφορμολογήματα του Ομηρικού Προέδρου (δύο σε ένα); Θα εφαρμόσουμε και εκεί απαγόρευση ή μήπως αρμόζει άλλος τρόπος; Ατμόσφαιρα αντίξοη (δες πιο πάνω) μπορούν να δημιουργήσουν και έτσι.

@Γρηγόρης.

1)Θα δούμε
2) Ρώτα τους τζιαι πόθεν το εμάθαν το Χρυσά Αυγά. :-)

@Πένητας

Ποιό καραβάνι; Των Καουμπόηδων; Εγώ είμαι με τους Ινδιάνους. Σοβαρά τώρα, καλόν είναι να προσέχουμε και να προλαμβάνουμε. Circle the wagons Προμηθέα.

13 March 2008 14:53

Σταρχεία μου said...

Όι τζαι έτσι 'Ιλαντρε. Τι θες να πεις; Ότι κάποτε τα Χρυσά Αυγά θα βγάλουν πρόεδρο; Δε νομίζω, γιατί εν πολλά μπαγιάτικα.

Anonymous said...

Ουδέν κακό αμιγές καλού! Διερωτούμαι αν έλειπε τζιαι το ‘Ύλαντρον που δαμέσα (άτε τζιαι το Αγρινό) τι συζήτηση θα γινόταν! Ευτυχώς που εν τζιαι τούτοι!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 13/03/2008 – 3:05 μ.μ.

the Idiot Mouflon said...

@Άνευ Ουσίας

Θα προτιμούσες να μην συζητούμε τέτοια θέματα; Η δική σου άποψη ποιά είναι;

Ίλαντρος said...

Όντως εννούσα ΚΚΚ, αυτό ήταν που κηρύχθηκε παράνομο. Σαφώς και δεν συνέκρινα τη δράση των δύο ομάδων.
Αυτό που λέω είναι απλό: η απαγόρευση δεν σκοτώνει τις ιδέες, αντίθετα πολλές φορές τις ενδυναμώνει. Επ' αυτού τα είπε πολύ καλά το Αγρινό.

Βεβαίως Γρηγόρη η ελευθερία έκφρασης είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Διαφωνεί κανείς;

Anonymous said...

Η ΛΗΔΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ....ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΖΑΤΟΡΕΣ... ΤΟΝ ΣΙΑΚΟΛΑ.......

Anonymous said...

Ας μην κολλούμε στις λεπτομέρειες. Και η Λήδρας πρέπει να ανοίξη όπως και πολλές άλλες Λήδρες. Το καραβάνι (Λέξι-Πένιτα) ξεκίνησε, έκανε τα πρώτα μέτρα και πρέπει να συνεχίση με ρυθμό, σταθερά και προ παντός πειστικά, και με ειλικρίνεια.

Όσον για τις αντιδράσεις, είναι αναμενόμενες μεν αλλά δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Όχι βέβαια απαγορεύσεις που πισμώνουν τους παράνομους αλλά με τα μάτια ανοικτά και με ανάλογες μαζικές, ειρηνικές ενέργειες με συντονισμό και απο τις δύο πλευρές.

Δέν είμαι κοντά σε κανένα κομματικόν η άλλον πολιτικόν μηχανισμό αλλά περιμένω ότι τετοιοι μηχανισμοί είνα έτοιμοι να αναλάβουν ειρηνικού τύπου δράσεις και αντιδράσεις.

Παρεπιπτόντως, τι θα γίνει με την συνεχιζόμενη απορριπτική και προβοκατόρικη προπαγάνδα του "κρατικού" καναλιού?

Anonymous said...

@ Ηλίθιο Αγρινό,

Σάμπως τζιαι εμουγιάστηκες ή μου φάνηκε; Εγώ απλά είπα “Ευτυχώς που εν τζιαι τούτοι!” [το Ύλαντρον τζιαι το Αγρινό], (για να προκαλείται και συζήτηση).

Όσο για τη δικιά μου άποψη (αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν σε ενδιαφέρει πραγματικά – γιατί μάλλον θα είναι Anef_Ousias), να πω ότι οι οποιεσδήποτε εθνικιστικές και φασιστικές φανφάρες, πράξεις και ενέργειες πρέπει να αντιμετωπίζονται πρώτα και κύρια με την μαζικότητα των εκδηλώσεων (και το δέος που προκαλεί αυτή η μαζικότητα) της “αντίπαλης” πλευράς, της πλευράς της ειρήνης, της συνεννόησης και της συνεργασίες και από τις δύο κοινότητες. (Και η Λήδρας πρέπει ν’ ανοίξει. Για να έχουν τη δυνατότητα ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να περπατάνε, να βολτάρουν στον ίδιο δρόμο).

Anef_Oriwn
Πέμπτη 13/03/2008 – 6:33 μ.μ.

Lexi_penitas said...

Αγρινό, Γρηγόρη, Ίλλανδρε, Άνευ, Seaviewer, Πολίτη Πήττα και οι άλλοι φίλοι. Τη μέρα που θα ανοίξει η Λήδρας θα σας δω εκεί. Θα περιφρουρήσουμε μαζί την Οδό Ειρήνης (Λήδρας). Θα πρέπει οι λύκοι όλων των χρωμάτων να απομονωθούν και η δική μας συμβολή επιβάλλεται. Δεν βλέπω ουσιαστικες διαφορές απόψεων εδώ.

Εκείνο που ήθελα να προσθέσω είναι ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι αμείλικτη σε όποιο με παράνομες ενέργειες προσπαθήσει να δυναμιτίσει το κλίμα και να σαμποτάρει την ειρήνη.

Unknown said...

@ Αγρινό...θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω με το πνεύμα σου. Δεν έχω πειστεί πως είναι "λειτουργικό". Μακάρι να έχεις δίκαιο. Είπα, θα ήθελα να συμφωνήσω και θα το παιδέψω. Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
kyriakos said...

Η λύση είναι μία
Μιας και από ότι Bλέπω το άνοιγμα πάει για πάσχα…

Να πάρουμε αυγά να τα βάψουμε χρυσά … και να τα τσουγκρίσουμε..

Φυσικά μετά μπορεί να μας τσουγκρίσουν και εμάς.. αλλά καλύτερα εμάς παρά ΤΚ..

(Χιούμορ)

Antonis said...

διαβάζοντας τη συζήτηση μου ήρθε έμπνευση για πανώ ή σύνθημα σε περίπτωση διαδήλωσης ή αντιδιαδήλωσης της Χρυσής Αυγής: "Έξω οι Χρυσοί Λύκοι"...
Επειδή εγώ είμαι στο εξωτερικό, ας περάσει κάποιος το μήνυμα

Antonis said...

Πού ξέρεις, αν το ακούσουν αρκετές φορές μπορεί και να το καταλάβουν...

Aceras Anthropophorum said...

Μεν φοάστε τίποτε ρε φιλοι. Οι χρυσοί, οι γκρίζοι, οι πράσινοι, οι κόκκινοι η μάυροι λύκοι μπορούν να δακκάννουν άμαν έχουν μάστρον την εξουσίαν. Στο παρελθόν εκάμαν κακό στον τόπον διότι τους ετάϊζεν τους επότιζεν τζαι τους άππωννεν η εξουσία. Αυτήν τη στιγμή καμία εξουσία δεν τους έχει ανάγγκη, γι΄αυτό καμία εξουσία δεν θα τους καλύψει. Είναι καταδικασμένοι να λάσσουν, αλλά σιύλλον που λάσσει μεν τον φοάσαι.

Aceras Anthropophorum said...

και μια ωραία ατάκα του Τάκη Χατζιηγεωργίου. Την παραθέτω:

Χαίρομαι βέβαια που «ξεπεράστηκε» ο αγώνας που διεξαγάγουμε τόσο καιρό υπέρ στάτους κβο του 63 και κατά του στάτους κβο του 74. Πρώτη φορά έλληνες έδειχναν έτοιμοι να πέσουν υπέρ του στάτους κβο αντί υπέρ ελευθερίας.

Κομσομόλος said...

Συμφωνώ με το ηλίθιο, θα πρέπει να υπάρξει ειρηνική αντίποινα αλλά μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστεί και ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.

Η ειρηνική περιφρούρηση όχι μόνο της οδού Ειρήνης(μου άρεσε πολύ αυτό) αλλά και κάθε βήματος προς αυτή την κατέυθυνση θα κινδυνεύει από προβοκατόρικες ενέργειες των Χρυσών Λύκων(και αυτό μου άρεσε πολύ). Η εμπλοκή κόσμου πέραν από κομματικές νεολαίες σε αυτές τις ειρηνικές περιφρουρήσεις θα διασφαλήσει ότι οι προκλήσεις και οι προβοκάτσιες δεν θα έχουν πέραση.

Anonymous said...

Τελικά ο Δημήτρης είναι σε ανοικτή γραμμή με το Τάσσο...

Ο κ. Ταλάτ, επιστρέφοντας από την Άγκυρα, και η Τουρκική Κυβέρνηση τόνισαν ότι θα επαναφέρουν στο τραπέζι το απορριφθέν Σχέδιο Ανάν, ως βάση για διαπραγμάτευση. Επέμειναν στην 'παρθενογένεση' και είπαν ότι το νέο ομοσπονδιακό κράτος πρέπει να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να καταστεί μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Ελπίζω ότι αυτές οι δηλώσεις είναι δηλώσεις τακτικής, γιατί αν ο κ. Ταλάτ επιμένει σε αυτές τις θέσεις, καταλαβαίνετε πως δεν θα είναι εύκολο να ξεπεράσουμε αυτό το αδιέξοδο.

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες
14/03/2008

Πολίτης του Κόσμου said...

H Ρώμη δεν κτίστηκε σε μια μέρα. Σαραρανταπέντε χρόνια διαχωρισμού δεν μπορούν να ξεχασθούν εύκολα. Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρα θα αποτελέσει το πρώτο λυθαράκι της συμβίωσης, έστω και σε μικρή κλίμακα, ανθρώπων στον ίδιο χώρο (εμπορικό). Εκεί θα ανακαλύψουν οι άνθρωποι των δύο κοινοτήτων ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Τέτοια βήματα πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι να φτάσουμε στην πολυπόθητη εμπιστοσύνη και αλληλοκατανόηση, που χρειάζεται η επανένωση.
@ Acera: Συμφωνώ ότι ‘Οι χρυσοί, οι γκρίζοι, οι πράσινοι, οι κόκκινοι η μάυροι λύκοι μπορούν να δακκάννουν άμαν έχουν μάστρον την εξουσίαν. Στο παρελθόν εκάμαν κακό στον τόπον διότι τους ετάϊζεν τους επότιζεν τζαι τους άππωννεν η εξουσία. Αυτήν τη στιγμή καμία εξουσία δεν τους έχει ανάγγκη, γι΄αυτό καμία εξουσία δεν θα τους καλύψει’. Όμως, ο μάστρος έχει επιστρέψει και δεν είναι τυχαίες τόσο η δήλωση του Όμηρου όσο και η σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ. Ελπίζω να έχουν γνώση οι φύλακες. Και να μην ξεχνάμε ότι η εφημερίδα που είτε το θέλουμε είτε όχι, διαμορφώνει την κοινή γνώμη, ο Φιλελεύθερος, έχει ακόμη τους Άριστο Μιχαηλίδη, Κουνναφή και Σέρτη να ενισχύουν την εθνικοσοσιαλιστική αντίλυψη των πραγμάτων.

the Idiot Mouflon said...

Αναρωτιέμαι γιατί όλοι κολλήσαν στα Χρυσαυγά. Οι "κανονικές" πολιτικές αντιδράσεις, όπως αυτή της ΕΔΕΚ, δεν ανησυχούν;

Αν αυτές οι κομματικές ηγεσίες σπρώξουν τον κόσμο στην αντίδραση και καταφέρουν να μετατρέψουν το άνοιγμα της Λήδρας σε κίνηση ανούσια ή/και βλαβερή... άυτό δεν μας ενδιαφέρει;

Ακούστε καλά τους εκφωνητές / δηλωσιογράφους του Ιδρύματος, πως προσπαθούν να εντοπίσουν από ψεγάδια μέχρι καταστροφές στο ενδεχόμενο άνοιγμα. Τυχαία;

Γιατί σχολιάζουμε μόνο το έυκολο, δλδ. τα Χρυσά Αυγά... και αφήνουμε ασχολίαστο το δύσκολο, δλδ. τις "νόμιμες" πολιτικές δυνάμεις;

Δεν διαβλέπει κανείς ότι μπορούν να επιφέρουν ανατροπές ή αχρήστευση των θετικών; Δεν αναρωτιέται κανείς "τι κινήσεις μπορούν να κάμουν;", δεν αναρωτιέται κανείς "τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε εμείς;"...

Ή μήπως αναγνωρίζουμε πως όλα τούτα είναι μόνο για τη μάχη των εντυπώσεων, πως δεν αφορούν την ουσία του κυπριακού... και οι κινήσεις μας γίνονται για να "φανεί η αδιαλλαξία της Τουρκίας και του Ταλάτ"... και πως όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί μας έχουν ποντάρει στα όσα σημεία πρόταξε ο Ταλάτ;

Anonymous said...

Δημήτρη πρόσεχε

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι διαπίστωσε μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συνδαιτυμόνες για την εκλογή του και πολλές προσδοκίες που αφορούν εξελίξεις στο Κυπριακό. Δήλωσε: "Εχω απαντήσει στο καλωσόρισμα, τονίζοντας ότι εμείς είμαστε πανέτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της υλοποίησης της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου με δημιουργικό τρόπο και καλή θέληση, για λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου". Αυτό όμως τόνισε δεν εξαρτάται μόνο από την ε/κ πλευρά. Εξαρτάται όπως είπε, από τη στάση την οποία θα τηρήσει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ως ηγέτης της τ/κ κοινότητας. "Εάν απαγκιστρωθεί από το σφιχταγκάλιασμα της Τουρκίας, τότε αισιοδοξώ ότι θα σπάσουμε πράγματι το αδιέξοδο", ανέφερε.

Antonis said...

Ας περιμένουμε ακόμα λίγο. Νομίζω βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα . Η άποψή μου είναι ότι τόσο ο Ταλάτ, όσο και ο Χριστόφιας τώρα προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι. Το ΡΤΚ όταν βρέθηκε με το ΑΚΕΛ συμφώνησαν στην 8η Ιουλίου, και δεν έθεσαν θέμα κατάργησής της. Όμως ο Ταλάτ φωνάζει εναντίον της, και μιλά για παρθενογένεση, τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά ότι η Αγγλία δεν θα συναινέσει ποτέ σε αυτό λόγω βάσεων. Ο Χριστόφιας μιλά για 8η Ιουλίου γιατί δεν του κοστίζει κάτι - στο κάτω-κάτω, σ'αυτήν έβαλε και την υπογραφή του Ταλάτ αλλά και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Έτσι νομιμοποιείται και ο ίδιος ότι δεν είναι "ξεπουλημένος", αφού στην τελική ακολουθεί τη γραμμή του Τάσσου - για την 8η Ιουλίου. Το θέμα είναι να αρχίσουν οι συνομιλές και να πάμε προς λύση. Όσο για τους εθνικοσοσιαλιστές μας, αλλά και τους υπόλοιπους που θα θέλουν να τουμπάρουν τη λύση, θα συμφωνήσω με τον Άσερα: όσο δεν έχουν κράτος πίσω τους δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Άλλο να σου λέει επίσημα το ίδιο το κράτος ότι θα καταστραφεί η οικονομία, θα χάσουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι τη δουλειά του, και τα λοιπά ωραία που ακούγαμε τότε, και άλλο να σου λέει π.χ., με την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού θα υπάρχουν τόσες πολλές θέσεις στο δημόσιο, που θα βολευτούν τα παιδιά και τα εγγόνια όλων.
Έτσι έγινε και με τον Ντενκτάς από την άλλη πλευρά. Μόλις έχασε το κράτος, έχασε και την επιρροή του.

Ίλαντρος said...

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των μισαλλόδοξων και των καρεκλοκένταυρων.

Lexi_penitas said...

Ίλλανδρε βλέπω τα πράγματα από μια λιγάκι διαφορετική γωνία. Το ΔΗΚΟ (βλέπε Κάρογιαν)και η ΕΔΕΚ (βλέπε Ομήρου)δεν θα απεμπολήσουν ευκολα την συμμετοχή τους στην εξουσία που ουσιαστικά είναι και το γεγονός που κράτησε τα κόμματα τους σε συνοχή.

Εαν ο Χριστόφιας σπρώξει προς τη κατευθυνση λύσης με προσεγμένη φρασεολογία που να μήν προσβάλλει τα "ιερά και τα όσια" των δυο κομμάτων του κέντρου υπάρχει σοβαρή δυνατότητα οι έξαλλες αντιδράσεις να περιοριστούν στο ΕΥΡΩΚΟ και στους περιθωριακούς της ακροδεξιάς. Το μαντρισμα τους τότε θα είναι εύκολη υπόθεση.

Μη ξεχνάτε ότι ο Ομήρου υποστήριζε ΝΑΙ μέχρι που το ΑΚΕΛ είπε το ΟΧΙ. Δεν θα δυκολευτεί καθόλου να ξαναμεταμορφωθεί.

Πολλά παίζονται και από τη διάθεση της Τουρκίας. Τυχόν ατεγκτη και αδιάλλακτη στάση της θα δώσει λαβή για να ξεσπαθώσει το απορρηπτικό μέτωπο. Τα γεγονότα προχωρούν με ρυθμούς που δύσκολα κάποιος μπορούσε να υπολογίσει πριν τις 24 του Φερβάρη.

Πιο πάνω σε σχόλιο έκανα μια έμμεση πρόταση και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ανταποκρίθηκε. Την ώρα που θα ανοίγει η Λήδρας να είμαστε εκεί. Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα είναι μόνο οι οπαδοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τα μέλη της πλατφόμας. Θα πρέπει να είναι χιλιάδες λαού, με τη μάζα να προέρχεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ.

Ίλλανδρε τι λές; Ραντεβού στο άνοιγμα της Λήδρας; Αγρινό; Αν είμαστε όλοι εκεί ο όγκος μας θα προκαλέσει στους μισαλλόδοξους και τους καρεκλοκένταυρους σοβαρές ψυχικές διαταραχές.

Aceras Anthropophorum said...

Να πιείτε τζαι μια μπύρα στην υγειά του άσερα που δεν θα είναι τζειαμέ να σιαίρεται μαζί σας (τζαι να δέρνει αν χρειάζεται). Άν είσαστιν όμως πολλοί δεν θα χρειάζετε να δέρετε. Χάτε βάρτε τες μηχανές ομπρός. Κάμετε την πρώτη διαμπλογκική αυθόρμητη αυτόνομη διαδήλωση ειρήνης στο Λήδρας την ώραν που θα άνοίγει. Οι Γάλλοι μέσω ιντερνετ τζαι εσεμες εσυνάξαν πάνω που εκατομύριον δε 2-3 ώρες για να κάμουν μπαράζ στον Λεπέν όταν επέρασεν στον δεύτερον γύρο των προεδρικών κάποτε.

Σύνθημα: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΛΗΔΡΑΣ. ΠΗΓΕΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΟΠΩΣ.

Anonymous said...

Θα είμαι εκεί.