21.3.08

Το πρώτο βήμα...

...ελπίζουμε. Ετέλιωσεν η πρώτη συνάντηση. Ο Χριστόφιας έκαμεν όσα έκαμεν ο Τάσσος σε μια θητεία για το Κυπριακό, δηλ εβρέθηκεν μια φορά με τον Ταλάτ (εκτός διαπραγματεύσεων για το Αναν που εκληρονόμησεν από την κυβέρνηση Κληρίδη).

Τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά. Εκλογές και πολιτικές τέλος, μπροστά! Εν του Κασουλίδη τζίνον ξέρω, αλλά εν μπροστά που πάμεν... walk the talk!

7 comments:

gregoris said...

i seira tou kosmou tora yia to deftero vima. maziki simmetohi simera i ora 5 stin ledras, na deiksoumen oti oi koinotites en etoimes yia tin simfiliosi tze oti o tzeros ton ethnikismon tze ton odofragmaton eperasen anepistrepti...

Aceras Anthropophorum said...

Αννοίω το ράδιον. Αρκέφκουν να γυρίζουν τα σκουφκιά μου. Πάλε τα κοπελλουθκια εταράξαν τους σταθμούς. Προσπαθώντας να έβρω τα "σοβαρά" μου ραδιοκύμματα ακούω: Un nouvel air soufle sur l'île de Chypre.

Οουπς κάτι λαλούν για την Κύπρον

"Το είπεν και το έκανεν ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα μέλους της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του σταθμού μας στην Κωνσταντινούπολη, οι δύο ηγέτες έβαλαν τες βάσεις για την έναρξη σοβαρών διαπραγματεύσεων, των πιό ελπιδοφόρων από 3 1/2 δεκαετιες που εμοιράστην η χώρα. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συμφώνησαν να ανοίξουν τον τοίχο που χωρίζει την κύρια οδό της τελευταίας μοιρασμένης πόλης της ενωμένης Ευρώπης. Η συμβολική αυτή απόφαση στέλνει ελπιδοφόρα μυνήματα για την κατάληξη των ουσιωδών συνομιλιών που θα αρχίσουν σε 3 μήνες."

Άμαν το λαλεί τζαι ο πιό ασήμαντός ραδιοσταθμός των λαγκαδιών των άλπεων, κάτι πρέπει να πιστέψουμεν.

Αμήν τζαι πότε. Να μιλήσουμεν τζαι για τίποτε άλλον.

Anonymous said...

Θετικόν το αποτέλεσμα που θέλω να πιστεύω πως προδικάζει ακόμα πιο ευχάριστες εξελίξεις με σοβαρές πλέον ελπίδες για μια συνολική λύση και επανένωση του νησιού.

Ο καφές, κυπριακός και μέτριος. Μερικοί θα τον προτιμούσαν γλυκύ ή και βαρύ γλυκύ αλλά τουλάχιστον δεν είναι σκέτος ούτε με ολίγην! (Τον με ολίγην ποτέ δεν το κατάλαβα, ή βάζεις ζάχαρη ή τον πίνεις σκέτο, τι πάει να πεί με ολίγην).

Κάποιοι βέβαια εχουν ήδη αρχίσει το ξεκούρδιστο βιολί του τύπου κάτσε να δούμε μήπως οι τρείς μήνες είναι κανένα σφυκτό χρονοδιάγραμα και άλλα παρόμοια. Προσπερνώ τέτοια σχόλια που μάλλον πρέρχονται απο δισκοίλιους και συνεχίζω να ελπίζω, πιό ζωηρά πλέον.

kyriakos said...

Εχει τρομερό ενδιαφέρον το πώς συνδυάζονται τέτοιες ειδήσεις με άλλες τύπου επεισόδια στο πανεπιστήμιο Κύπρου άπο ακροδεξιούς κουκουλοφόρους κτλ..
Παλιά δεν είχαμε ούτε το ένα ούτε το άλλο..
Κάτι δεν πάει καλά στην Κύπρο..
Κάτι άλλο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι
οι περισσότεροι νέοι ή θα έχουν πλήρη απάθεια για τα πολιτικά δρώμενα ή θα είναι τουρκοφάγοι..

το Υγειές ενδιαφέρον για λύση του κυπριακού στους νέους είναι μικρές φωτεινές εξαιρέσεις του κανόνα

...

Demetris.KC said...

Συγχαρητήρια στον Ταλάτ και Χριστόφια. Ελπίζω να συνεχίσουν να εργάζονται σοβαρά, συστηματικά και γρήγορα με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη συμβιβαστική λύση. Στο σύντομο μέλλον, προσοχή στους δικούς μας Ε/Κ και Τ/Κ φανατικούς, που θα κάνουν κριτική και μπορούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια προς την επανένωση.

Ίλαντρος said...

Για όσους τυχόν είχαν αμφιβολίες, αποκαλύφτηκε πλήρως πόσο χρεωκοπημένη ήταν η πολιτική Παπαδόπουλου αλλά και ο ίδιος ο Τάσσος ως πολιτική προσωπικότητα.

Ο Χριστόφιας μέχρις στιγμής είναι άψογος. Τα δύσκολα θα έρθουν όταν αρχίσουν οι πιέσεις από τον "κακό μας δαίμονα" και από τους "ιμπεριαλιστές". Εκεί θα φανεί κατά πόσον ο Δημητράκης έχει πραγματικά διδαχθεί από τα τραγικά λάθη της τελευταίας πενταετίας.

Aceras Anthropophorum said...

Ίλανδρε καταγράφω αυτόν που έγραψες για τον Χριστόφια για να μεν σε κατηγορώ ότι ποττέ δεν είδες με συμπάθειαν κάτι που προέρχεται από αριστερόν.

Θα δείς ότι ο Χριστόφιας είναι ικανός να είναι άψογος ακόμα τζαι με τον κακό δαίμονα. Εν πολλά απλό. Με ένα μύθο είναι εύκολο να τα φκάλεις πέρα άμαν εν εσύ που τον εδημιούργησες. Ο Χριστόφιας δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει ούτε με τους Εγγλέζους, ούτε με τους Αμερικάνους. Ο Τάσσος είχε. Δες τες γλύκες με τον "σύντροφο" τον Γκόλτον Μπράνουν. Δύσκολα δεν υπάρχουν με τους αμερικάνους. Δύσκολα είναι με την Τουρκία που υπάρχουν, ιδίως αν ππέσει ο Ερτογάν. Υποψιάζουμε τζαι ευελπιστώ ότι ο Ερτογάν δεν θα πέσει τζαι ούτε με την Τουρκία θα υπάρξουν δύσκολα. Διότι κακά τα ψέματα, αυτόν που εδέχτην η Τουρκία το 2004 είναι μεγάλη κουβέντα.