8.4.08

ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΜΕ;

ΑΝ έμεινε κανένα 13χρονο που δεν ξέρει τέτοιες τέχνες (για τους πιο μεγάλους, ήδη χάσαμε), εμείς βαλτήκαμε να τις μπάσουμε στο κεφάλι του. Για τον τρόπο μετάδοσης της είδησης του θανάτου 28χρονου μετά από "φτιάξιμο" με γκάζι λέω...

Τουλάχιστον, να έκαναν πρώτο θέμα τις αρνητικές επιδράσεις με συγκεκριμένο τρόπο (ανεπαρκής οξυγόνωση εγκεφάλου, θάνατος εγκεφαλικών κυττάρων, κίνδυνος τραυματισμού από λιποθυμία)... να πω "στ' ανάθεμα". Αλλά που!

Πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους. Η αναφορά απλός ενός θανάτου κανένα νέο δεν πτοεί, είναι στο χαρακτήρα της νιότης να νοιώθει "αθάνατη". Άσε που κάποιες φορές αυτό προσδίδει και χαρακτήρα "αντίδρασης προς τα πάντα", πράγμα που σε νεαρές ηλικίες δημιουργεί θετικούς συνειρμούς.

Όσο δε για την σωστή εκπαίδευση ΟΛΩΝ ΜΑΣ στο θέμα "διαχείριση της ηδονής", κλαφτα Χαράλαμπε... Άμα δεν εξηγήσεις τις συγκεκριμένες συνέπειες... και άμα δεν μάθεις στον καθένα πως "για να ευχαριστιέσαι το κρασί σου και μετά από 10 χρόνια, πρέπει να ζεις νύχτες μαγικές και χωρίς αυτό", πως περιμένουν οι "ειδήμονες" να γίνει το παραμικρό θετικό βήμα;

Πιστεύουμε ακόμα πως με τη φοβέρα του θανάτου και της σύλληψης κάνουμε κάτι. Χαλάλιν μας οι νεκροί.

6 comments:

Anonymous said...

Ακριβώς! Και τουτό ισχύει σε όλα τα πράγματα για τα οποία αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες και όχι τις αιτίες: βουρούν οι οδηγοί βάλλουμεν βουναλούθκια στους δρόμους, μπαίνουν δκυο μιτσιοί και κρούζουν τα σχολεία βάλλουμεν κάγκελα και συρματομπλέγματα σαν να είναι φυλακές (ενώ άνετα μπορούν να αξιοποιηθούν κ εκτός σχολικών ωρών κ οι τάξεις κ τα γήπεδα!)

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,...
Γεια...
URL : www.siopi.gr

Anonymous said...

Και εγω τούτο εσκέφτηκα σήμερα που εδιαβασα την είδηση. Στο άρθρο του "Πολιτη" έβαλαν μας και μια λιστα με διαφορα χημικά που εχούμε σπίτι και μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε.

Έλατο Χελιδόνι said...

τελικά το south park εν επίκαιρο τζιαι στην Κύπρο... s12e3

μπράβο μας

kyriakos said...

Egw ayto pou den mporw na katalavw einai giati sthn istoselida tou politi akoma diafimizoun ton kasoulidi..

logariazei na valei ypopsifiotita meta apo 4 xronia kai 3ekinise proeklogikh ekstratia apo twra?

Σταρχεία μου said...

Όπως έρχονται στα σχολεία να κάνουν ενημέρωση για τις κροτίδες και αυτό ακριβώς κάνουν. "Κάντο και σύ. Μπορείς."