5.1.09

ΤΣΟΝΤΕΣ

Ανατολικά οι πολεμόχαροι σεκοντάρουν τους πολεμόχαρους χτυπώντας τους. Ώσπου του πολέμου η χαρά να αφανίσει όχι τον αντίπαλο αλλά τον ίδιο τον «εαυτό» (την αυτονομία, την βούληση) στον κάθε ένα από εμάς.

Εδώ στην Κύπρο, κατάντησαν πλέον τέτοιες εκδηλώσεις απλά ένας τρόπος ανάδειξης «προσωπικοτήτων» για τους χώρους εκτός κοινοβουλίου και τρόπος ενίσχυσης της συνοχής, της προπαγάνδας, των συμβόλων, του καπελώματος αλλά και του φακελώματος για τα κομματικά μαντριά.

Στη Λευκωσία, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από πρεσβεία… Παλαιστίνιοι Α τσακώνονται με Παλαιστίνιους Β ενώ ΕΔΟΝόπουλα ανταλλάζουν ροχάλες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα με «εναλλακτικούς», κλπ.. μετατρέποντας την εκδήλωση σε… τσόντα.

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι στο κεφάλι κουβαλάμε όχι κύτταρα αλλά πίτουρα.

Πέραν από την αδυναμία να καταδικαστούν ΚΑΙ οι βολές με όλμους και ρουκέτες τέτοιας τεχνολογικής αξίας που εγγυώνται θύματα ανάμεσα στους αμάχους… πέραν από την ύπαρξη -ένθεν και ένθεν -οπαδών του δόγματος Bush-Ταλιμπάν («για μιτά μας, για οχτρός μας») και εραστών του «αφανισμού» (βλέπε Ισραήλ και ΧΑΜΑΣ)…

Ας δεχτούμε –χάριν συζήτησης και μόνον –ότι κάποιος βρίσκει απόλυτο δίκαιο στους Παλαιστίνιους και καθόλου στους Ισραηλινούς. (Προσωπικά θεωρώ πως δικαίωμα ύπαρξης –ως λαοί και ως κράτη –έχουν και οι δύο, στη δε διαδήλωση δεν πήγα). Η διαδήλωση από μόνη της… και μάλιστα μετά αψιμαχιών αντίπαλων «ομάδων» …τι ακριβώς εξυπηρετεί; Μήπως την ανάδειξη «πρωτοπαλίκαρων»;

Πόσα φυλλάδια μοιράστηκαν με ονόματα ομίλων / εταιρειών από το Ισραήλ που εισάγουν προϊόντα στην Κύπρο και έχουν κάποια σχέση π.χ. με τον εξοπλισμό του Ισραήλ ή με τους οικισμούς των ισραηλινών εποίκων;

Ασήμαντο θα μου πείτε αλλά… τουλάχιστον σαν πράξη μετρά πιότερο από τις όποιες βρισιές και μπουνίδια μπορείς να ανταλλάξεις είτε με «όργανα» (που δεν είναι καν Ισραηλινοί), είτε με «αντίπαλες φράξιες».

Πόσα άτομα «στρατολογήθηκαν» για τη δημιουργία ενός (διαδικτυακού ίσως) μηχανισμού ενημέρωσης για τα όσα γίνονται στη Γάζα, κάτι για το οποίο η Κύπρος θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο;

Πόσο χρόνο τηλεοπτικής κάλυψης πέτυχε αυτή η εκδήλωση π.χ. στο Euronews;

Τι ενέργειες έγιναν για να βγουν στη φόρα ονόματα και διευθύνσεις του αρτιότατου δικτύου που οι Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες διατηρούν στη Κύπρο από καταβολής της Δημοκρατίας μας;

**********

Να μου επιτρέψετε εδώ μια διευκρίνιση.

Δεν με γοητεύει η βία. Τον Γκάντι τον είχα και εγώ αφίσα στο φοιτητικό μου δωμάτιο. Δεν μπορώ όμως να ζητάω «αυτοσυγκράτηση» από κάποιον που γίνεται ή νοιώθει πως γίνεται στόχος, ειδικά άμα εγώ δεν έχω τέτοιες έγνοιες. Όπως δεν θα μπορούσα να ζητάω από κάποιον που εργάζεται χαμάλης σε εργοστάσιο να δεχτεί την εργασία μέχρι τα 70 επειδή εγώ είμαι π.χ. αρχιτέκτονας και νοιώθω ότι θέλω και θα μπορούσα να δουλεύω ως τα 90.

Δεν ήταν όμως τέτοιες οι συνθήκες στην προκειμένη περίπτωση.

Επίσης δεν διακατέχομαι από καμιά προσήλωση στην τήρηση του Νόμου. Δεν μπορούν όλες οι διαμαρτυρίες να είναι απολύτως νομιμόφρονες, όπως βέβαια δεν είναι όλοι οι νόμοι δημοκρατικοί και δίκαιοι
. Μπορεί όμως κάποιος να διακρίνει την παράβαση του Νόμου που στρέφεται π.χ. κατά της σωματικής ακεραιότητας άλλων … σε αντιδιαστολή με την παράβαση του Νόμου που στρέφεται π.χ. ενάντια στην «ηθική τάξη».

Και εξηγώ:

Αν 300 διαμαρτυρόμενοι π.χ. για την «κακή διαιτησία στα γήπεδα»… αντί να τα σπάσουνε στο γήπεδο και να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις… παραμείνουν στις κερκίδες και … ανεβάσουν γιγαντιαίο «σεντόνι» με πορνογραφικό περιεχόμενο… όχι για χάριν του οφθαλμόλουτρου αλλά σαν ένδειξη διαμαρτυρίας (για το πόσο «τσόντα» έγινε το πρωτάθλημα)… και παράνομη θα ήταν η πράξη τους… και ελάχιστη ουσιαστική επίδραση θα είχε είτε στο σχετικό θέμα, είτε στις «δυνάμεις της καταπίεσης και της καταστολής» (πέραν από την κάλυψη που θα είχαν από τα ΜΜΕ και τον μπελά που θα φορτώσουν σε Εισαγγελία και Δικαστήρια λόγω προσαγωγής 300 ανθρώπων).

Αλλά σαν πράξη –για μένα τουλάχιστον –«γράφει» και να μην περιμένει ΚΑΝΕΝΑΣ ηθικολόγος να «καταδικάσω απερίφραστα την παραβίαση των Νόμων». Τον Εμμανουήλ Καντ και τα Categorical Imperatives του τα έχω αφοδευμένα από μικρός.

Βέβαια, στο συγκεκριμένο παράδειγμα εγώ θα υποστήριζα πιο ουσιώδη τρόπο δράσης όπως, π.χ. οι οργανωμένοι φίλαθλοι να αρνηθούν να κατέβουν σε όποιο αγώνα διαιτητεύουν «στραβάδια» και «πουλημένοι» … και ας λαβωθούν οικονομικά οι αγαπημένες μας ομάδες. Όπως θα λαβώνονταν και οι πολιτικοί μας αστέρες σε μια ανάλογη –πολιτική –περίπτωση. Αυτό όμως είναι απλά ένα παράδειγμα.

Είχαν πει κάποτε «η Φαντασία στην Εξουσία». Τελικά, μας απέμεινε η τσόντα στο προσκήνιο.

4 comments:

rose said...

οποιος ανακατώνεται με τα πιτουρα...

τώρα για τη ..Φαντασία
μήπως αναφέρεσαι στο γνωστό κωλάδικο?

αλλη Φαντασία δεν είδα εδω γύρω τελευταίως...

Aniron said...

g

Bananistanos said...

Πιος σας το έλεγε Ιλαντρε και Ασέρα να σας δημοσιεύει η Σημερινή...

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/109446

Εβραίοι, όλη η αλήθεια ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ said...

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η εκδίκαση της έφεσης του Δικηγόρου & Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Γκουανταλαχάρα του Μεξικού Κωνσταντίνου Πλεύρη
δες σχετικά Εβραίοι, όλη η αλήθεια
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_17.html
& Εβραίοι, όλη η αλήθεια ΜΕΡΟΣ ΙΙ
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_5652.html
με εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας (εβραιολόι+Δημητράς)

Εξετάστηκαν κατά σειρά ο πρόεδρος του ΚΙΣ Κωνσταντινής & ο πρόεδρος & γραμματέας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών με κάτι παράξενα ασιατικά ονοματεπώνυμα δύσκολο να συγκρατηθούν γι'αυτό & δε θα αναφερθούν προς αποφυγή λάθους.ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ.Κώστα ΠΛΕΥΡΗ ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι δεν ενέπιπτε στα πλαίσια της δίκης.
Όλοι πέρα από το ότι επαναλάμβαναν το ίδιο ποίημα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ & ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ ούτε σχολίασαν ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ & ΑΛΛΑΧΟΥ.
Το γερό πυροβολικό, ο χουντοαναθρεμμένος υιος Υπουργού της 7ετους κυβέρνησης των Συνταγματαρχών Δημητράς, εξετάστηκε στο τέλος. Με ύφος 10 καρδιναλίων ξεχνάει τον ρόλο του ως μάρτυρα & μιλάει ως αυτόκλητος συνήγορος (πανάσχετος με τη νομική επιστήμη) θέλοντας να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ (ποιος? o χουντοαναθρεμμένος Δημητράς τους 5 Δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου για τις γνωμοδοτήσεις του ΟΗΕ & τη νομολογία της ΕΣΔΑ) για να λάβει την απάντηση από το Δικαστήριο:ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (που παίζει από 66.000 Εβραίους νεκρούς σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που έχει προσκομισθεί στη δίκη έως 60.000.000 που είχαν το θράσος να γράψουν Εβραίοι όταν τελείωναν τα δεκάδες δις των αποζημιώσεων από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, ολλανδικές & αμερικανικές ασφαλιστικές) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ & ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ (Εθνικοσοσιαλισμός/Ναζισμός,Κομμουνισμός, Φασισμός κλπ.) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ. Στη συνέχεια είχε το θράσος να προσκομίσει στη δίκη 2 καταδικαστικές αποφάσεις εκκρεμών δικαστηρίων με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες (η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη δίκη έχει αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την αναδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ διότι το δικαστήριο έκρινε ότι ούτε το βιβλίο καταδικάζεται εις ολόκληρον γι αυτό & κυκλοφορεί ελεύθερα & ότι ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Η ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ)Το δικάστηριο απέρριψε τις αποφάσεις που προσκόμισε ρίχνοντας του τις στη μούρη ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2472/1997 ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΗΨΗΣ ΥΠΟΨΗ ΜΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΩΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ. Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης Βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης υπενθύμισε στο δικαστήριο ότι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ Ν.927/79 ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ της 07.01.2009 στην οποία ο Δημητράς ξεφτιλίστηκε στο δικαστήριο από την πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας Α1 ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΥΠΟΛΗ όπως την είχαν κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας συνεργαζόμενοι με τους Τούρκους.
Στα πλαίσια της εξέτασης αξιοπιστίας του μάρτυρα ο κ. Κώστας Πλεύρης έθεσε την εξής ερώτηση στο Δημητρά: ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ, ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ? για να λάβει την απάντηση ότι υπάρχει αθωωτική απόφαση.
Στη συνέχεια αναγνώρισε το δικαίωμα του Παρατηρητηρίου του να λέει τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & να αναγνωρίζει "μακεδονική & τουρκική μειονότητα" στην Ελλάδα ενώ μας υπενθύμισε ότι δεν λαμβάνει επιχορήγηση μόνο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ αλλά & τον πληρώνουμε & από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Βρόντηξε & ούρλιαξε ο Δημητράς στην ερώτηση του συνηγόρου υιού Πλεύρη αν ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ & ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ SOROS για να λάβει την απάντηση στην αρχή ΟΧΙ & εν συνεχεία ΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
Η συνέχεια την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Δ100Α του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών στον 4ο όροφο, του Εφετείου Αθηνών, Λεωφόρο Αλεξάνδρας & Κύριλλου Λουκάρεως & ώρα 09.00 με την υπενθύμιση του Δικαστηρίου ότι αν λάβει χώρα κάποια στάση εργασίας των Δικαστικών υπαλλήλων που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες για κάποιες ώρες πχ 09-11 η δίκη θα ξεκινήσει με τη λήξη της στάσης πχ 11 αλλά ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ.

Fan Club του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο Facebook
http://en-gb.facebook.com/pages/-/24318104230

Το βιβλίο ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

http://neos-forum.com/viewtopic.php?t=7749

οιΕβραίοι όλη η αλήθεια - Κωνσταντίνος Πλεύρης

μέρος 1ο http://scribd.com/doc/6355803/-1

μέρος 2ο
http://scribd.com/doc/6356487/-2

http://thepiratebay.org/torrent/4004610/Konstantinos_Plevris_-_Jews__The_Whole_Truth_(greek_language)

http://eleftheriskepsis.gr/product_info.php?products_id=2029

http://youtube.com/watch?v=d494zbv00YQ

http://video.google.com/videoplay?docid=-6229070629122885245
The Eternal Jew (Der Ewige Jude) - English dub.

http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_2874.html