30.1.09

Μάσκες πουλάνε στο παζάρι!

• Τα καρναβάλια ξεκινούν (ή ίσως, στη χώρα που ζούμε, να μην τελειώνουν ποτέ). Η στήλη σήμερα θα ντυθεί Κοριός!


• Σύντροφε Νίκο σε νιώθω! Κι εγώ δεν κατάφερα να εκλεγώ πρόεδρος στη Β’ Λυκείου και η πικρία που ένιωσα ήταν αφάνταστη...Μεθόδευσα μακιαβελικά την ολική επαναφορά μου στην Γ’ τάξη, αλλά τελικά αποφοίτησα ως ένας ταπεινός αντιπρόεδρος, χωρίς να ζήσω την ηδονή του ρεβανσισμού. Μην κάνεις, λοιπόν, τα ίδια λάθη με μενα. Μπορείς, βέβαια, να ντυθείς Γ.Γ. και να χορέψεις ινγκόκνιτο στις πλατείες της «εδώ Λεμεσός, εδώ Λεμεσός».


• Άγχος κι αυτό, ρε παιδί μου, στο ΑΚΕΛ με την ενότητα του κόμματος! Είπε κανείς καλοί μου товарищ (σ.σ. σύντροφοι) ότι δεν είστε ενωμένοι ή ότι κινδυνεύετε με διάσπαση; Εκτός κι αν ξέρετε κάτι παραπάνω από εμάς... Το φάντασμα του ΑΔΗΣΟΚ μάλλον πλανάται ακόμα πάνω από την ορθόδοξη Αριστερά και «συννεφιάζει» ο Σύντροφος.• Είπα σύννεφα και θυμήθηκα αυτή τη φαιδρή ιστορία για το βομβαρδισμό με βαρέα μέταλλα των ημικατεχόμενων ουρανών μας (ίντα, μόνον η ημικατεχόμενη γη μας;) από τους Εγγλέζους. Έκανα τον κόπο και διάβασα τα στατιστικά στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην ιστοσελίδα: http://www.moa.gov.cy/ms/ms.nsf, όπου έμαθα ότι η δύσμοιρη πατρίδα μας υπέφερε από σοβαρή ανομβρία κατά τα έτη 1901-02, 1931-32, 1932-33, 1963-64, 1972-73, 1990-91. Τώρα πως μου ήρθε η παλαβή ιδέα να προστρέξω στην αρμόδια υπηρεσία, τι να πω; Μάλλον φταίει ο φραγκολεβαντίνικος, άνευ βαρέων μετάλλων, αέρας που αναπνέω.• Το συμπεράσμα, πάντως, είναι αβίαστο: Η ανομβρία συνδέεται με την τιμωρητική πρόθεση των Εγγλέζων σε σημαντικές καμπές της ιστορίας μας! Η εξαίρεση του 1990 μπορεί ίσως να αποδοθεί στο ότι η Αγγλία τερμάτισε 4η στο Μουντιάλ και θέλησε να ξεσπάσει κάπου.


• Εν πάση περιπτώσει, σε όσους είδαν την ιστορία αυτή με τα βαρέα μέταλλα ως άλλον ένα «εγγλέζικο δάκτυλο» συστήνω τρίωρες, καθημερινές θεραπείες με το St. Anger των Metallica, που είναι και το αγαπημένο heavy metal συγκρότημα της στήλης. Βαρέα μέταλλα εσείς, heavy metal εμείς! Δεν θα μας τρελάνετε...• Προς το παρόν η στήλη, που δηλώνει ευθαρσώς την υποστήριξη της στο σωματείο τσιμεντοπωλών ΟΜΟΝΟΙΑ, τρελλαίνεται με τη μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Η εξέλιξη αυτή είναι ο ορισμός του οξύμωρου: η άμυνα μας είναι πιο τρύπια και από κόσκινο και εμείς παίρνουμε επιθετικό. Από την άλλη, βέβαια, με τέτοια κρύα, ένα επιπλέον παλτό ποτέ δεν είναι περιττό.• Παλτό, ελέω υπαρξιακού ρίγους, χρειάστηκα όταν διάβασα τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου, όπου δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό είναι αδύνατο να εξευρεθεί λύση ομοσπονδίας. Δεν παίρνει περισσότερο από 3 λεπτά για να έρθουν τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα στο βορρά». ΧΡΑΑΑΤΤΤΣΣΣ! (29 αναλυτές γεωπολιτικής μόλις έσκισαν τα πτυχία τους).• Αν κατάλαβα καλά, για να βρεθεί λύση θα πρέπει οι ηπειρωτικές πλάκες να αποκλίνουν τόσο ώστε η Τουρκία να βρεθεί Βλαδιβοστόκ με Πεκίνο γωνία και η Κύπρος να γίνει λόφος με θέα το Ουισκόνσιν. Μην το γελάτε καθόλου: οι επιστημονικές προβλέψεις υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε μερικά δισεκατομύρια χρόνια.• Κάτι τέτοιες μπαρούφες είναι η μεταμφίεση, χρονιάρες μέρες άλλωστε, αυτού που λέμε «λύση σε βάθος χρόνου»....


• Μιας κι έγινε λόγος για μπαρούφες, ακούστε και αυτήν: Διώξη μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του Τούρκου ηθοποιού που ομολόγησε δολοφονίες ελληνοκυπρίων το 1974 εισηγήθηκαν οι Σαρίπολοι της Κύπρου.


• Ωραία, απλά πριν αρματωθείτε ωρέ κλεφτόπουλα, διαβάστε και το καταστατικό του οργανισμού στο www.icc-cpi.int. Το άρθρο 11 προβλέπει ότι: «The Court has jurisdiction only with respect to crimes committed after the entry into force of this Statute». Το καταστατικό τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2002....

• Α, ρε πατρίδα! Με τον κάθε κ. Ασχετή Ασχετικαϊδη σου ‘λαχε να πας στη Χάγη...

• Συμπέρασμα από τις δυο παραπομπές μου στο διαδίκτυο: Το Ίντερνετ μπορεί να σώσει την αξιοπρέπεια σας!

• Ίσως, πάλι, και όχι. Αντιγράφω από την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή Μ. Ματσάκη για το γεγονός: «[...]ντρέπομαι που το λέω. Γιατί θεωρώ ότι ούτε τα δέματα των αρβύλων του 19χρονου αυτού φαντάρου δεν είμαι άξιος να αγγίξω».


• Τώρα κατάλαβα το νόημα της παροιμίας που λέει: «Από ‘ν αντρέπεται, εν τζίζει των διμάτων».


• Πάντως αν θα έπρεπε να φτύσω κάποιον πριν αποδημήσω εις τόπον χλοερόν, θα διάλεγα όλα τα κοπέλια που αποτελούν τον εθνικοπατριωτικό κορμό. Από πονηριά βέβαια, γιατί θα χρειαζόμουν μερικά χρονάκια για να τελειώσω το έργο μου.


• Τρέμω, ωστόσο, στο ενδεχόμενο να ανακηρυχθώ ήρωας από την αγία τριάδα των σχολιογράφων της Σημερινής. Συναγωνιστές, το δηλώνω από τώρα για να μην διαβάσω στα επουράνια κανένα θούριο και γκρεμοτσακιστώ: είμαι ένας κατάπτυστος νενέκος!


• Και μην διανοηθεί κανένας Ι5 ν’ αγγίξει τα κορδόνια απ’ τ’ άρβυλα μου!

• Εν τέλει, η ιστορία αυτού του όλβιου τόπου μπορεί να συνοψιστεί στο ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν εν ψυχρώ τους ελληνοκουπρίους και ότι οι τουρκοκύπριοι ήταν υπνοβάτες που σηκώνονταν για κατούρημα και έπεφταν στα πηγάδια.


• Κάτι τέτοια σκέφτομαι και μου ‘ρχεται, ώρες-ώρες, να βαράω τη χοντρή ελληνική κεφάλα μου στον τοίχο.


• Όταν συνέρχομαι από τα απανωτά χτυπήματα, σκέφτομαι πράγματα πιο σοβαρά, όπως οι ευρωεκλογές. Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ έχουν ήδη φτάσει τα 10, αν τους μετράω καλά. Τι θα κάνουν, θα κατεβάσουν 2 ψηφοδέλτια; Το ΔΗΣΥ, που είναι το μόνο κόμμα που ψιλοχαμπαριάζει από ευρωπαϊκά, οφείλει να υποβάλει πρόταση για ευρωβουλή - τσικό. Πως έχουμε Eurovision junior;


• Μιας και ο λόγος για τα ευρωΔΗΣΥκά, μου φαίνεται ότι ο Γιαννάκης ζήλεψε το Μάριο για την αντίσταση του κουραμπιέ εναντίον του Ταλάτ και προέβη στον ανταρτοπόλεμο του μυδιού εναντίον του Ερντογάν, αρνούμενος να παραστεί στο δείπνο προς τιμήν του τελευταίου. Αχ, σε ψήφισα δυο φορές πριν ένα χρόνο και τώρα σου κάνει τεμενάδες ο Φιλελεύθερος...• Η στήλη χαιρετίζει αγωνιστικά την προοπτική ένταξης ενός Οικολόγου στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα πείραμα πιο μεγαλεπήβολο και από αυτό του CERN. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το πείραμα θα μας δώσει μια εικόνα για τα πρώτα νανοδευτερόλεπτα της ύλης μετά το Μπίγκ Μπάνγκ.


• Ενώ η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι, θα μας αποδείξουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί ευρωβουλευτής από ανύπαρκτη πολιτική ουσία. Η Κύπρος ξανά στον παγκόσμιο χάρτη, λοιπόν! Έχω να νιώσω τόσο περήφανος από τότε που συζητείτο το ενδεχόμενο διορισμού ενός Κύπριου πολιτικού ως Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Αξέχαστε Νίκο Ρολάνδη!• Τελικά, εγώ ένα κατάλαβα. Σ’ αυτόν τον τόπο δεν γίνεσαι Γ.Γ. ούτε στον Άτλα Αγλαντζιάς αν λέγεσαι Νίκος. Δεν το λέω εγώ! Δείτε τον Κατσουρίδη, το Ρολάνδη, τον
Παπαδόπουλο. (Μόλις εκατάλαβα ότι πκιάνει με τζια μέναν το κολάνιν...). Μόνο ο Αναστασιάδης ξέφυγε από την ειμαρμένη του ονόματος, αλλά η τύχη του έπαιξε το άσχημο παιχνίδι να αναγιώνει πελλούς μες το Συναγερμό...


• Μιας και βρισκόμαστε στην κατηγορία «Επιστήμες – Εθνικοσοσιαλισμός - Οικολογία», έχω να εισηγηθώ ένα ρηξικέλευθο μέτρο για την εξοικονόμηση χαρτιού: τη συγχώνευση Φιλελεύθερου - Σημερινής. Αφού σε όλα τα βρίσκετε αδέρφια, γιατί να ζείτε χώρια;• Μάλιστα, η πρόταση μου για το νέο έντυπο είναι να ακούγεται ο εθνικός ύμνος, καθώς γυρνάει κάποιος σελίδα. Όπως εκείνες τις ευχετήριες κάρτες, που παίζουν πάντα παράτονα το χάππυ-πέρτεϊ. Τα Σάββατα δώρο μια γιγαντοαφίσα του Αρχιεπισκόπου και τις Κυριακές οδηγός επιβίωσης για εφέδρους με τίτλο: «Κάτω που τες τερατσιές», με αφιέρωμα στα καπαρέ της Λάρνακας.• Θεωρώ αυτονόητο ότι η νέα εφημερίδα θα μοιράζεται δωρεάν στο English School, όπου εκπαιδεύεται μια νέα γενιά αγωνιστών της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά. Ορισμένοι γονείς ανησυχούν για την απομάκρυνση του ιδρύματος «από κάθε τι ελληνικό και κάθε τι χριστιανικό ορθόδοξο». Ε, χαλλόου! Ίντα το λαλούν English School καλό;• Η στήλη διαπνέεται από βαθύ αίσθημα ευθύνης και προτείνει τη λύση που θα δώσει τέλος σε αυτή την ιστορία: να μετονομαστεί η σχολή σε Escuela de los flores. Έτσι, θα αντικατοπτρίζει και τη γνώμη που έχουν οι γονείς για τα βλαστάρια τους αλλά και την αλήθεια - που όλοι ξέρουμε.• Νίκο, περίμενε! Έρχομαι κι εγώ Λεμεσό!• Τι; Τι θα ντυθώ εγώ; Τελικά, λέω να πρωτοτυπήσω και να ντυθώ «ανομιμοποίητος κουστωδός», βγαίνοντας, εν ώρα υπηρεσίας και επί παντός επιστητού, στα κανάλια και στα ράδια. Αν μάλιστα με βρει και κανένα τσιέκιν της Κυβέρνησης στο σπίτι, ακόμα καλύτερα.• Αλλά επειδή κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί: Πατέρα! Στείλε χρήματα!

1 comment:

Lexi_penitas said...

Προσυπογράφω με σεβασμό και μειδίαμα. Νάσαι καλά Νικόλα και ας έρχεσαι πάντα δεύτερος...