6.3.09

Ευρωπαίοι τζιαι ευρο-πέη

Από τον Πολίτη

Χριστόφιας: "Αποκτήσαμε κύρος ευρωπαικής χώρας"


"Η κυβέρνησή μας αναπτύσσει πολυμερή και πολυθεματική εξωτερική πολιτική", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην εισαγωγική του ομιλία στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης.

Για την ενότητα της ομιλίας του με τίτλο "διεθνείς σχέσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση", ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι "ως δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τρίτες χώρες στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου οφέλους, για να μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να λειτουργεί ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και τρίτων χωρών". "Και αυτό γίνεται στην πράξη", σημείωσε.

«Ως σημαντικοί σταθμοί στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να αναφερθούν οι επισκέψεις στη Μεγάλη Βρετανία και στη Ρωσική Ομοσπονδία και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Κοινής Διακήρυξης αντίστοιχα με τις χώρες αυτές", πρόσθεσε. "Εκτιμούμε", συνέχισε, "ότι οι είκοσι δύο συνολικά επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε στο εξωτερικό απέδωσαν καρπούς για τη χώρα μας". Ανέφερε ότι σημαντική ήταν η επίσκεψή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η παρουσία και η προσφώνησή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και οι συναντήσεις στο περιθώριο της Συνέλευσης με Προέδρους και Πρωθυπουργούς δεκαπέντε χωρών. Πρόσθεσε ακόμη ότι, σημαντική ήταν και η συμμετοχή σε διάφορα φόρα της ΕΕ και στις διασκέψεις Κορυφής με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Ξεχώρισε επίσης, την επίσκεψη του στο Στρασβούργο και την προσφώνηση του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε ικανοποίηση για τις άριστες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό, με την πολιτική ηγεσία της χώρας στο σύνολό της οι οποίες όπως είπε, "έχουν συσφιχθεί ακόμα περισσότερο". Τόνισε ότι, η δραστήρια συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και η συμβολή μας στη διαμόρφωση πολιτικών και προγραμμάτων, προσδίδουν κύρος στη χώρα μας ταυτόχρονα με τις φιλικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Σαρκοζί, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πέττεριγκ και άλλοι.

Όπως εξήγησε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αντλήσαμε βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. ύψους 7.6 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανομβρίας, ενώ ανέφερε ότι διεκδικούμε βοήθεια από την ΕΕ ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία υποδομών αντιμετώπισης της ξηρασίας. Επίσης, επετράπη να εκταμιεύσουμε από τα κρατικά ταμεία αποζημιώσεις για τους γεωργοκτηνοτρόφους. Κλείνοντας αυτή την ενότητα της ομιλίας του, ανέφερε ότι διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξαιρεθούμε από την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Κύπρο.


Τα δικά μου: Τελικά δεν μετανώννω ακόμα που τον εψήφησα. Να αθθημήσουμεν ότι οι "ευρωπαϊστές" που εκυβερνούσαν προηγουμένως είχαν καταφέρει σε 5 χρόνια να αγγριστούν με 2 υπουργούς εξωτερικών, μεταξύ των οποίων τζιαι τζιείνον της Βρεττανίας που κακά η καλά εν πνεύμονας της κυπριακής οικονομίας τζιαι κύρια επίδραση πάνω στο τί είμαστιν μετά που την Ελλάδαν. Αγγρίσαν τους καλλύττερους φίλους της Κύπρου όπως ο Φερχόιχεν, ή η σοσιαλίστρια Ρότε. Εδημιουργήσαν εχθρικές σχέσεις με τους εταίρους μας που αντί να μας βοηθούν επιέζαν μας. Εφάαμεν εχθρικά ψηφίσματα από ευρωπαϊκά κοινοβούλια όπως της παραδοσιακά φιλοκυπριακής Γερμανίας. Τελικά δεν είναι τα λόγια, τα συνθήματα τζιαι η φρασεολογία που μετρά. Είναι οι πράξεις τζιαι το αποτέλεσμαν τους. Άκου τζιεί Ευρωκό.

Για να αθθημηθήτε τας αγαστάς σχέσεις με τους εταίρους μας βάρτε λλίον πίσω το ρολόιν τζιαι κοιτάξετε τες ανακοινώσεις του γραφείου τύπου τζιαι πληροφοριών. Όπως π.χ αυτήν εδώ

9 comments:

Anonymous said...

Ελπίζω επίσης, να ακολουθεί φιλοευρωπαϊκή πολιτική η σημερινή μας κυβέρνηση για το καλό όλων μας. Ορισμένες κινήσεις που έχω παρατηρήσει δε μου άρεσαν καθόλου κι αν δε διορθωθούν, θα είναι επιζήμιες όχι μόνο για τις εξωτερικές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για άλλους εγχώριους τομείς. Όλα θα κριθούν στην πράξη και το αποτέλεσμα, αλλά και τα λόγια και η φρασεολογία οφείλουν να είναι μετρημένα, ιδιαίτερα όταν ενεργούν ηγετικά στελέχη ή εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε διπλωματικό επίπεδο, για προώθηση των θέσεων μας στο κυπριακό, για παράδειγμα.

Την προηγούμενη πενταετία κυβερνούσαν ακριβώς οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις όπως σήμερα και φέρουν όλοι την ευθύνη για τη μετωπική και ανούσια ρήξη με τη διεθνή κοινότητα και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ότι ο κ. Χριστόφιας προσπαθεί να σώσει την κατάσταση τώρα, είναι φυσικά θετικό (έστω κι αργά), αλλά το χρωστούσε ούτως ή άλλως στη χώρα, μιας και κληθήκαμε να πληρώσουμε και τα δικά του σπασμένα ομαδικώς. Θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμων απέναντι στο λαό της Κύπρου που όχι μόνο δεν τον τιμώρησε (σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο), αλλά τον τίμησε με την ψήφο του, αναδεικνύοντας τον στην προεδρεία. Ας ευχηθούμε ότι θα αποδείξει στο μέλλον, ότι άξιζε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία (τύπου συγχώρεσης) κι ότι θα τα καταφέρει να επανορθώσει τουλάχιστον, αυτή τη φορά.

Aceras Anthropophorum said...

Αγαπητή Λεμέσια δεν θα κάμω τον δικηγόρο του Χριστόφκια, ιδίως για πράξεις που τον έκρινα με πολλά αρνητικόν τρόπον παλιά. Ούτε τζιαι με αυτά που είπεν δημόσια ο Άντρος Κυπριανού (που είναι τζιαι μετρημένος), παρέαν με τον Παπούλια, για τον Όλι Ρεν συμφωνώ. Ότι πεις δημόσια είναι για εσσωτερικήν κατανάλωση. Ότι παράπονον έθελεν να του πει (που είναι δικαιολογημένον) θα μπορούσεν να το κάμει όταν τον είδεν προσωπικά.

Για τα παλιά με τον υπουργόν της Αγγλίας τζιαι της Σουηδίας είναι άλλον να υπόστείς την πελλοαξινοστραφκιάν του μακαρίτη του Τάσσου τζιαι το άππωμαν του μέγα Λιλλι(πουτί)κα τζιαι άλλον να είναι δική σου πολιτική. Η ουσία είναι ότι επήραν όσα ρίσκα έπρεπεν να πάρουν τζιαι επορεχτήκαν από αυτήν την άθλιαν πολιτικήν υποταγήν. Αν εκάμναν ότι προτείνεις εσύ (που θα εκαταπραϋνισκεν τζιαι τα δικά μου αισθήματα αγανάκτησης τότες, τζιαι αυτά του φίλου μου του Λέξιπένητα) τωρά θα εκυβερνούσεν ο Λιλλήκκας που θα εδιαδέχετουν τον μακαρίτην.

Anonymous said...

Δε θυμάμαι να πρότεινα κάτι που θα ευνοούσε στην εκλογή του κ. Λιλλήκκα. Απλά θα ήταν πολύ καλύτερα, να διαχώριζαν τη θέση τους νωρίτερα.

Πέρα από αυτό, οι δηλώσεις του κ. Χριστόφια χθες δε με καθησύχασαν. Εννοείται, ότι πολλά λέγονται για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ορισμένα σημεία είναι αρκετά σοβαρά κι ενδηκτικά.

1. Σε πολύ θυμωμένο ύφος επανακατήγγειλε τους ευρωβουλευτές που έλαβαν πρωτοβουλία για το ψήφισμα της προτροπής για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη στην Ευρωβουλή. Είναι ένα ζήτημα μεγάλης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο και όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός από το δικό του, του οποίου ο θόρυβος ακόμη δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει και το ανακινεί ο ίδιος.

2. Αναφέρθηκε στην Ευρωζώνη και παραδέχτηκε, ότι λόγω της κρίσης, ήταν καλύτερα που δεν καθυστέρησε η Κύπρος την ένταξη της για ένα χρόνο, όπως ήταν η άποψη του ίδιου. Αυτά που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί είχε εναντιωθεί επιδιώκοντας την αναβολή εξ αρχής και πως είναι δυνατόν, έτσι απλά μετά να δηλώνει αστοχία στις αρχικές εκτιμήσεις. Πως μπορεί να μην εμπνεύσει ανησυχία αυτή η στάση;

3. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο σχηματισμό της κυβέρνησης κι ότι σε επίπεδο συγκυβέρνησης δεν υπάρχει πρόβλημα πέρα από μερικές εξαιρέσεις ατόμων/ηγετών που εκφράζουν διαφορετική άποψη και μιλούν μόνο για τον εαυτό τους. Εν ολίγοις, η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ μένει ως έχει...Αυτό κι αν είναι άκρως ανησυχητικό, γιατί όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν πρόκειται για μεμωνομένα άτομα, αλλά τη συνολική πολιτική των συγκυβερνώντων κομμάτων, η οποία εκφράζει κάθετη διαφωνία για μια λύση ομοσπονδίας. Επ' ευκαιρίας, δε θυμάμαι να ανέφερε τίποτα για συνεργασία με το ΔΗΣΥ που του τείνει χείρα βοήθειας εδώ και πολύ καιρό. Με το ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, τους ακραίους δηλαδή, έχει ορκιστεί να μη διαλύσει τη συνεργασία, αλλά με το ΔΗΣΥ, το πραγματικό κεντρώο κόμμα (όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση πια) στην Κύπρο, το οποίο συμφωνεί με τη λύση ομοσπονδίας, δεν μπορεί να συνεργαστεί; Και πως θα προχωρήσουμε στην επανένωση; Με τον Ομήρου, το Λυσσαρίδη, τον Κάρογιαν και τους λοιπούς διαφωνούντες;

4. Ακόμη ένα αρνητικό σημείο για μένα, ήταν η συνεχής αναφορά του, ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Άγκυρα. Αυτό το γνωρίζαμε εξ αρχής, αν όμως, το υπερτονίζει ο πρόεδρος που υποσχέθηκε να εργαστεί για την επανένωση, αρχίζει να μοιάζει για τρόπο φυγής του ιδίου από τα αδιέξοδα των συνομιλιών...(Σε αντίθεση και αντίφαση με αυτό το σημείο, δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς να καταλήγει σε συμφωνία, τα τετελεσμένα της διχοτόμησης παγιώνονται επί του εδάφους...)

5. Παρουσίασε την όλη προσπάθεια του ως διόρθωση της κακοδιαχείρησης του κυπριακού από τους προκατόχους του. Επίσης ανέφερε ότι το σχέδιο Ανάν ήταν το χειρότερο που παρουσιάστηκε ποτέ στον κυπριακό λαό κι αυτός δε συμμετείχε καθόλου στη διαμόρφωση του. Αυτό είναι πλήρως ανακριβές κι αναληθές. Δηλαδή αυτός δεν έφερε καμία ευθύνη για το κυπριακό στην προηγούμενη διακυβέρνηση; Εξάλλου τότε είχε εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ του σχεδίου Ανάν και πολύ θετικά για τις πρόνοιες του. Το μόνο που ζητούσε από τη διεθνή κοινότητα ήταν κάποιες εγγυήσεις και λίγο χρόνο για να πείσει την κυπριακή κοινή γνώμη. Αυτά γιατί τα αγνοεί;

Με λίγα λόγια, αγαπητέ Ακέρα, προσπαθώ να μην είμαι απαισιόδοξη, αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ μπροστά στους αρνητικούς οιωνούς. Γνωρίζοντας και την αμφιταλάντευση των κυβερνώντων και σε παλαιότερες θέσεις τους, δύσκολα μπορώ να ισχυριστώ, ότι μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Η πορεία είναι σωστή, αλλά η τύχη μας βρίσκεται στα χέρια τους. Θα δείξουν την ανάλογη σταθερότητα και υπευθυνότητα αυτή τη φορά τουλάχιστον; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα...

Anonymous said...

Όσα ακούστηκαν απο την ομιλία Χριστόφια ήταν σε γενικές γραμμές αυτά που ο κόσμος ήθελε να ακούσει. Το λέω αυτό γιατί έλεγε τις περισσότερες φορές ψέματα και κατηγορούσε τις περασμένες κυβερνήσεις για το τι γίνεται στο Κυπριακό. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Εσύ είσαι ένα ολόκληρο χρόνο στην προεδρία και τίποτα δεν άλλαξες(ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ). Καλύτερα με τους άλλους παρά με εσένα, που λες οτι όλα τα κάνεις καλά. ¨Ενα ολόκληρο χρόνο με συνεχές σκάνδαλα, αδιαφορία για την εσωτερική διακυβέρνηση, αδιαφορία για την αληθινή ιστορία, ανίκανος να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου, αδύνατος να δεχτείς νέες ιδέες γιατί δήθεν δεν ήταν μέσα στις προεκλογικές σου υποσχέσεις.
Αν εσύ τα λες αυτά που είσαι και πρόεδρος τότε GO HOME. Η κοινωνία καθημερινά εξελίσσετε και δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν.
Ανίκανος να συνεργαστείς με τον μόνο σύμμαχο μας την Ελλάδα γιατί θεωρείς τον εαυτό σου κύπριο και όχι Έλληνα αλλά να θυμάσε αντιπροσωπεύεις όλους τους κύπριους και όχι μόνο το Ακέλ. Πιστεύω οτι η Ελλάδα άδικα συνεχίζει να μας υποστηρίζει και θα έπρεπε να μας γυρίσει την πλάτη με αυτά που κάνουμε. Αλλά ακόμη είναι δίπλα μας........χωρίς εμάς......
Λέει ότι η λύση θα έρθει απο Κύπριους σε Κύπριους και συνεχώς επαναλαμβάνει ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην τουρκία. Μέγα σφάλμα να κοροιδεύεις τους πολίτες σου.
Δεν ανέφερε τίποτα για τις βάσεις λόγω υπογραφής παραμόνης τους.
Υπεύθυνος σε αυτά είναι και Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ που ευτυχώς με τις εκλογές στο κόμμα του αρχίζει η αντίθετη πλευρά να διεκδικεί.ΕΥΤΥΧΩΣ.
Πλήρως αποτυχημένη προεδρία μέχρι στιγμής, η χειρότερη απο όσο θυμάμαι. Αλλά δεν φταις εσύ φταίνε οι άλλοι LOL.
Και κάτι άλλο που θυμήθηκα.... Κάλα έγινε και διέρρευσε το κείμενο με την ως τώρα πορεία λύσης του Κυπριακού απο το συμβούλιο γιατί ως πολίτης αυτής της χώρα θελω να ενημερώνομαι σωστά και όχι παραπλανητικά.

Aceras Anthropophorum said...

Έλα βρε Λεμεσία. Πιστεύκεις πραγματικά οτι η ιστορία με τον οργανισμόν για την "ειρήνην" έχει άλλην σημασίαν παραπάνω που μιαν προεκλογικήν σαπουνόφουσκαν για τες ευρωεκλογές; Αν το έβαλλεν η Ευρώπη τζιαι όχι ο πιο περιθωριακός κυπραίος ευρωβουλευτής στο κοινοβούλιον να πώ άτε! Αν εψήφιζεν πέραν του 60% των ευρωβουλευτών να πώ άτε.

Έξι μήνες πριν την τελικήν προσπάθειαν για λύση με στόχον την αποστρατικοποίησην πάεις να νεκατώσεις ιστορίες να μπείς στον προθάλαμον στρατιωτικής συμμαχίας; Εν εμείς που θέλουμεν αν είναι δυνατόν να απαλλαγούμεν που ούλλα τα τουρκικά στρατεύματα, ακόμα τζιαι που τους 900 στρατιώτες που επρόβλεπεν το σχέδιον Ανάν. Εν τζιαι εν η Τουρκία. Τζιαι η στραγηγική μας να το πετύχουμεν είναι η ολική αποστρατικοποίηση. Τζιαι για αυτόν μας υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα.

Τα 10 τελευταία χρόνια δεν ήταν ώρα να κάμουμεν αίτησην τζιαι αμάν-αμάν να γινεί τωρά που μαχούμαστιν σοβαρά για λύση; Γιατί εν επερίμενεν ο κύριος Μάτσης (τζιαι ο συναγερμός που τον υποστήριξεν) να το βάλει του χρόνου τον Γεννάρη στο κοινοβούλιο; Τότε που θα ξιθκιαλίσει το σκηνικό για το κυπριακό τζιαι θα ξέρουμεν αν θα μας στοιχίσει η όι για τες διαπραγματεύσεις; Γιατί άρον-άρον να πάμεν να ανοίξουμεν θέμαν για το οποίον έχει λόγον η τουρκία τζιαι δικαίωμαν βέτο, οπόταν θα θέλει αντάλλαγμαν για να πει ναι; Να της δώκουμεν πάτημαν να μπορεί να δείξει ότι εν διαλλακτική τζιαι να ξεφεφκει που τζιειαμέ που πρέπει να είναι διαλλακτική; 2 μήνες πριν το πέρασμαν στην φάσην του πάρε δώσε για το κυπριακόν. Μα σοβαρολογείτα σιόρ. Επερίμενα παραπάνω ανάλυσην που την φιλελεύθερην δεξιάν που παίζουν τζιαι τους μαστόρους σε θέματα στρατηγηκής.

ΟΧΙ φιλενάδα. Δεν είναι ώρα για τον συνεταιρισμόν. Αν ήταν του χρόνου να το κουβεγκιάσουμεν το θέμαν. Αυτή η κουβέντα είναι λάθος που αννοίχτηκεν τωρά. Όσον τζιαι να γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι είναι ζήτημαν ιδεοληψιών, για μέναν (που πάντα ήμουν ΥΠΕΡ - με κεφαλαία - στην ένταξην μας την ΕΕ) είναι λάθος να αννοιχτεί κουβέντα τωρά. Πρώτα οι συνομιλίες. Αυτές οι συνομιλίες είναι ο τελευταίες. (για μέναν)

Τα υπόλοιπα που ελέχθηκαν δεν θα τα σχολιάσω διότι βκάλλουν μιαν γεννικήν αντιπάθειαν προς την αριστερότροπην κυβέρνησην, τζιαι θεωρώ λογικόν κάποιος να αντιπαθεί κάτι που δεν ταιρκάζει με την γεννικήν ιδεολογικήν του τοποθέτησην. Έτσι τζιαι αλλιώς ότι τζιαι να πώ δεν θα μπορεί να αλλάξει τζιαι τίποτε για την γεννικήν αντιπάθειαν που έχει κάποιος για μιαν κυβέρνησην.

Για την συμμαχίαν Ακέλ-Δησύ εν μεγάλη κουβέντα. Αν θέλεις να ανοίξω μιαν άλλην ανάρτησην να το κουβεγκιάσουμεν ειδικά.

Anonymous said...

Ακέρα,

μια μικρή διευκρίνηση. Με απασχολεί εδώ και πάρα πολύ καιρό το θέμα της ασφάλειας της Κύπρου σε σχέση με την επανένωση, την κατάργηση ή όχι της Εθνικής Φρουράς και το είδος της αποστρατικοποίησης που συζητείται. Ο δημόσιος διάλογος για το Συνεταιρισμό για την Ειρήνη δε μου άρεσε καθόλου, γιατί κατέληξε σε παροξυσμό και σε λάθος βάση. Γι αυτό περίμενα να είναι πιο προσεκτικός και ενωτικός ο πρόεδρος στις χθεσινές του δηλώσεις κι όχι να δώσει εναύσματα επανεκκίνησης των αψιμαχιών. Αυτό ήταν το νόημα του πρώτου μου σχολίου. Κατά τ' άλλα, οι ευρωβουλευτές είχαν κάθε δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν στην Ευρωβουλή κι αυτός ως δημοκράτης θα έπρεπε να το δεχτεί πιο ήρεμα. Στο κάτω-κάτω ό,τι και να κάνουν, ο πρόεδρος έχει το συνταγματικό δικαίωμα να αρνείται την ένταξη. Αναμένω μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από έναν αρχηγό κράτους.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Κατέγραψα τις εντυπώσεις μου για τις χθεσινές δηλώσεις και γενικά τις ανησυχίες μου για τη στάση των υπευθύνων και την πορεία μας στο κυπριακό. Δεν το κάνω για να πείσω κανέναν. Εύχομαι να ήμουν πιο αισιόδοξη όπως εσύ. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μη σιωπώ όταν ανησυχώ ή διαφωνώ ή με τα τεκταινόμενα.

Τον κ. Χριστόφια τον κρίνω ως πολιτικό και πρόεδρο της χώρας μου. Δεν το γνωρίζω προσωπικά. Προτιμώ να συζητώ επί της ουσίας. Αν ο συνομιλητής μου είναι δεξιόστροφος ή αριστερόστροφος είναι καθαρά δικό του θέμα. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο η άποψη του επί του αντικειμένου.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω, ότι αν είχαμε δεξιόστροφη κυβέρνηση, ίσως εκφραζόμουν πιο έντονα για τους χειρισμούς στο κυπριακό (αυτό με ενδιαφέρει κυρίως), μιας κι οι δεξιοί δεν είναι τόσο υπερευαίσθητοι όσον αφορά τον πολιτικό τους χώρο...Δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό αυτό, αλλά σε μένα αυτή την εντύπωση άφησαν.

Συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να υπάρξει επειδή δε θέλει το ΑΚΕΛ. Οι πάντες το έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό. Το ότι κάποτε θα ξεχείλιζε το ποτήρι κι η αντιπολίτευση θα επιχειρούσε να ασκήσει το συνταγματικό της ρόλο ήταν αναμενόμενο. Όσο και να δυσανασχετεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς αντιπολίτευση. Ας φροντίσουν να συνεργαστούν στο κυπριακό τουλάχιστον, προς όφελος της επανένωσης.

Καλό σου βράδι.

(συγνώμη που μακρηγόρησα, μου βγήκαν όλα αυθόρμητα)

Aceras Anthropophorum said...

Δεν μου είπες τίποτε Λεμεσία για την ανάγκην να μπούμεν πέιχαλί ΤΩΡΑ στον οργανισμόν. Ούτε τζιαι για την αντίφασην με τον στόχον για αποστρατικοποίησην που θα διαπραγματευτούμεν σε δύο τρείς μήνες.

Αυτή είναι η ουσία της θέσης μου

Anonymous said...

Ακέρα,
έχω ήδη συζητήσει υπέρ του δέοντος το θέμα του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη και λυπάμαι, αλλά δεν έχω διάθεση να επαναλαμβάνομαι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις μέχρι τώρα εξελίξεις, αλλά ούτε και στις τοποθετήσεις μου υπέρ της ένταξης.

Οι απόψεις μου μαζί με τις συζητήσεις, συμφωνίες, διαφωνίες (και συγκρούσεις...) έχουν καταγραφεί σε τρεις αναρτήσεις.

Η πιο πρόσφατη εδώ:

http://lemesia.wordpress.com/2009/02/22/

Καλή σου ανάγνωση. :)

Anonymous said...

Όταν ο Χριστόφιας συνεχίζει να παραπλανεί και να κοροιδεύει.

Αναβλήθηκε τελικά η μείωση της θητείας γιατί δήθεν λέει ότι μετά απο αντίδραση των κομμάτων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τελικά φανερώθηκε ότι μας κοροιδεύει. Όταν τα κόμματα αντιδρούν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και παραποίηση της ιστορίας, ο ίδιος λέει ότι, ότι και να γίνει όποιος και να αντιδράσει η θα γίνει η αλλαγή=ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ.
Τελικά Χριστόφια ποιο κοροιδεύεις???
ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.......?