22.6.09

Αναζητούνται οι υπερασπιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας

Το Ιράν βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού. Ο παρανοϊκός ηγέτης φρόντισε μέσα από κάλπικες εκλογές να διατηρήσει την εξουσία. Ο λαός βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για την κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών αρχών. Οι Αγιατολλάδες τους είπαν να κάτσουν σπίτι τους και η κυβέρνηση έστειλε το στρατό να τους διαλύσει.

Στην Κύπρο ευδοκιμούν οι υποστηριχτές των λαών, των φτωχών και των αδυνάτων, των κατατρεγμένων και των καταπονημένων. Όμως κανένα δεν είδα να βγαίνει στις τηλεοράσεις για να υπερασπιστεί τα δίκαια του Ιρανικού λαού. Πού είναι το ΑΚΕΛ και οι λοιπές αριστερές οργανώσεις, που είναι η Θεοχάρους και ο Περδίκης; Μήπως επειδή δεν είναι οι άτιμοι οι αμερικάνοι που βιάζουν τη δημοκρατία, δεν μας ενοχλεί; Μήπως επειδή δεν είναι οι φασίστες οι εβραίοι που σκοτώνουν αθώους πολίτες, δεν μας απασχολεί;

Από αυτούς δεν περίμενα τίποτα περισσότερο βεβαίως. Πήρα λοιπόν μια γύρα τα "προοδευτικά" Κυπριακά ιστολόγια. Σίγουρα κάποια από αυτά τα ελεύθερα μυαλά θα έβγαιναν μπροστάρηδες στον αγώνα για υπεράσπιση της δημοκρατίας στο ταλαιπωρημένο Ιράν. Όλο και κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας θα ετοίμαζαν. Όμως, τίποτα. Ούτε μια λέξη. Ούτε μια αναφορά.

Τελικά σε αυτό τον τόπο η υποκρισία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πολιτικών.

7 comments:

the Idiot Mouflon said...

http://ttallou.wordpress.com/

Άμα είσαι πίκρης... είσαι πίκρης.

Ότι τούτη είναι η εποχή "πτώσης" της δραστηριότητας στα ιστολόγια λόγω καλοκαιριού ούτε καν το αναφέρεις.

Ότι κάποιοι μπορεί να νοιώθουν πως δεν έχουν αρκετή πληροφόρηση δεν σου περνά καν απ' το μυαλό.

Ο Πίκρης.
Του Πίκρη.
Ρεεεεεεεε Πίιιιικρηηηηηηηηηηηη.

Χάτε τωρά, για τιμωρία γράψε μιαν αναφορά για χώρες με φιλοδυτικά, μη-δημοκρατικά καθεστώτα και τις εκεί αντιδράσεις του κόσμου.

Anonymous said...

ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗΣ Ο ΙΛΑΝΤΡΟΣ

gregoris said...

εύχομαι η εξέγερση των Ιρανών πολιτών ενάντια στο αυταρχικό ισλαμικό κράτος τους να εξελιχθεί σε πραγματική δημοκρατική επανάσταση τζιαι να μεν καταλήξει να καταστεί απλά μια αφορμή επέμβασης της Δύσης στη Μέση Ανατολή, όπως υποθέτω εύχεται ο ίλαντρος.

Lexi_penitas said...

Ρε Ίλλαντρε,

εκατάντησες να μιλάς όποτε εννα φκάλεις το τατσιλλίκκι σου ρε! Εννα ήταν πολλά πιο παραγωγικό να γράψεις ένα ποστ στο οποίο να ενημερώνεις τζιαι να καλείς σε αλληλεγγύη τον κόσμο. Αλλά η έγνοια σου ήταν άλλη.

pigmaliwn said...

εχεις απολυτο δικαιο
δαμε κυπρο εβαρεθηκαμε να ακουμε αντιιμπεριαλιστικες κορωνες αλλα μαλλον μονο για την Αμερικη τους Μπους ηταν το προβλημα..

the Idiot Mouflon said...

@Lexi_Penitas

Με μια πρόταση είπες τζείνο που προσπαθώ να πω -από τη στιγμή που είδα τα όσα έγραψε ο Ίλαντρος -με ολάκερη ανάρτηση. Τωρά ποιός εν' ο φτωχός;

dokisisofi said...

Ναι κι εγώ περίμενα από τα "προοδευτικά" μπλογκς αναφορά...αλλά οι συντάκτες τους ξέρουν μόνο να κολλούν ετικέτες και να λιντσάρουν με χαραχτηρισμούς όποιον τολμά να έχει άποψη που κρίνει το κυβερνών κόμμα. "τατσίζηες", "Πίκρηες", "κιστημένοι", είναι τα νέα επίθετα της μόδας.
Σημειώστε το και αυτό σαν "πτώση -ποιότητας-δραστηριότητας λόγω κακοκαιρίας".

(αμάν βρισίδι που με περιμένει..έννα κατεβούν που εκατόν πάντες τωρά..να το κάνουν θερινό)