23.6.09

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ—ΠΡΟΚΛΗΣΗΠρος κ. Ίλαντρο, ενταύθα…

Λαμβάνοντας υπόψη την

 • τελευταία σας ανάρτηση,
  θα ήθελα να σας απευθύνω μια πρόσκληση–πρόκληση για μια νέα ανάρτηση σχετική με το θέμα που σας βασανίζει.

  Όπως ορθότατα αναφέρατε, ο λαός του ΙΡΑΝ βρίσκετε τώρα στους δρόμους και παλεύει ενάντια στην «…κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών αρχών…»

  (Eκείνων που αποκλείουν όσους υποψήφιους η «επανάσταση» δεν κρίνει ως κατάλληλους, χμμμ… τι μου θυμίζει αυτό… κάτσε να θυμηθώ… κομ… κόμματα… χμμμ όχι… κομμ…κομφορμισμό… ούτε…. περίμενε… κομμμ… κομπανία… όχι… άσε, θα μου ‘ρθεί μετά).

  Ορθότατα επίσης παραπονεθήκατε για την εμφανέστατη
  έλλειψη συμπαράστασης προς τους μαχόμενους / διαμαρτυρίας για τους καταπιεστές από πλευράς των Κύπριων Ιστολόγων. Κάποια δείγματα ενδιαφέροντος από πλευράς των συμπατριωτών μας υπάρχουν βέβαια

  (
  • Τταλλού,
  • Joshua,
  • Γρηγόρης)

  αλλά σίγουρα δεν αρκούν για να μπορούμε –με περηφάνια –να κοιτάμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη.

  Σας προσκαλώ λοιπόν να βοηθήσετε στην δημιουργία μιας τέτοιας ανάρτησης … που με ακρίβεια και αμεροληψία θα πληροφορεί τους Μακάριους κατοίκους της Νήσου Κύπρου –αλλά και όποιους άλλους ελληνόφωνους –δια την απεχθή στάση της Ιρανικής κυβερνήσεως. Θα το έπραττα ο ίδιος, ομολογώ όμως πως τυγχάνω ανενημέρωτος δια σημαντικές πτυχές της όλης υπόθεσης και δια τούτον ζητώ τα φώτα σας.

  Θα ήθελα να μου δώσετε κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της όλης εκλογικής διαδικασίας, την προϊστορία των πολιτικών κομμάτων και όποιων άλλων οργανωμένων συνόλων (με η χωρίς πολιτική βάση) στην βασανισμένη αυτή χώρα, την κατάσταση των ΜΜΕ και της ελευθερίας του τύπου, τις διασυνδέσεις των αντιμαχόμενων με το οικονομικό κατεστημένο της χώρας τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κλπ.

  Συγκεκριμένα…

  Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένα τέτοιο καθεστώς θα κατέφευγε εις την καλπονοθείαν δια να κρατηθεί εις την εξουσία όμως… πειστικότερο θα ήταν το όποιο επιχείρημα εάν μπορούσαμε να παρουσιάσουμε π.χ. λίστα με εκλογικούς καταλόγους παράλληλα με συγκεκριμένα αποτελέσματα εκλογικών κέντρων αλλά και με τεκμηριωμένους τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για νοθεία στα εν λόγω κέντρα. Αν δηλαδή σε μια περιοχή με πιστοποιημένους Ν χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης φέρεται να έχει λάβει συντριπτική πλειοψηφία ο υποψήφιος του κατεστημένου, εμφανέστατα τίθεται θέμα καλπονοθείας και η παρουσίαση τέτοιων στοιχείων είναι –νομίζω –επιχείρημα ακλόνητο ακόμη και δια τους πάσης φύσεως άπιστους Θωμάδες. Παρακαλώ, εάν γνωρίζετε που μπορώ να βρω τέτοια στοιχεία, διαφωτίστε με.

  Θα απευθυνόμουν εις την εδώ πρεσβεία του Ιραν αλλά… κατόπιν σοβαρής σκέψεως έφτασα στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο εγχείρημα παρουσιάζει σοβαρότατα ειδικά προβλήματα.

  Δεν έχω επίσης αμφιβολία ότι τα εκεί φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλά και οι εξαρτώμενοι οικονομικοί οργανισμοί θα κάνουν το παν δια να αποκρύψουν την αλήθεια και δια να προβάλουν μιαν εικόνα ευνοϊκή δια το καθεστώς. Θα ήθελα όμως –εάν γνωρίζετε –να πληροφορηθώ ποιοι τοπικοί παράγοντες και οργανισμοί (οικονομικοί αλλά και ενημέρωσης) μπορούν να θεωρηθούν ως αμερόληπτοι, σύμφωνα βέβαια και με τον ορισμό αυτής της λέξης όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε.
  Επίσης χρήσιμη θα ήταν και όποια πληροφορία σχετική με τον τρόπο χρηματοδότησης αυτών, όχι βέβαια γιατί δεν τους έχω εμπιστοσύνη αλλά δια να μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο δια τις πιθανές μεθόδους ενίσχυσης του αγώνα τους.

  Εξίσου χρήσιμη είναι και η ανάρτηση ψηφιακών οπτικογραφημένων αποσπασμάτων από τις εκεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ιρανικού λαού, πράγμα που έχει ήδη γίνει σε ορισμένα από τα Ιστολόγια … τους συνδέσμους των οποίων έχω άνωθεν παραθέσει. Προκύπτει όμως ένα σοβαρό ηθικό δίλημμα από την προώθηση και αναμετάδοση τοιούτων αποσπασμάτων.

  Είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ή κατακραυγή των αντιπολιτευόμενων μπορεί αρκετές φορές να φτάνει ή και να ξεπερνά τα όρια της κοσμιότητας. Πολλές φορές δε … ο καταπιεζόμενος λαός μπορεί να εξαναγκαστεί και εις την χρήση «άνομων» και βίαιων μέσων δια σκοπούς αυτοπροστασίας του.

  Από παλαιότερες συζητήσεις μας, γνωρίζετε βέβαια ότι εγώ –ως αναρχοαυτόνομο παρτσακλό –ουδεμίαν έγνοια έχω δια την αυστηρά τήρηση του Νόμου σε τέτοιες περιπτώσεις. Επειδή όμως εσείς, πιότερο ευαισθητοποιημένος και νομιμόφρων, έχετε μεγάλην έγνοια δια την τήρηση των νόμων, ασχέτως του πόσο δίκαιοι ή άδικοι είναι, πιστεύω ότι θα έχετε κάποιες ενστάσεις δια τοιούτου είδους συμπεριφορές. Ενθυμάμαι εντόνως τη στάση σας κατά τα Δεκεμβριανά επεισόδια εις Αθήναι και αναρωτιέμαι εάν παρόμοια θα είναι η θέση σας και δια τούτην την περίπτωση. Εκτός βέβαια και εάν η νομιμοφροσύνη σας αντιλαμβάνεται την αναμετάδοση οπτικού υλικού ως βοήθημα για την απονομή «δικαιοσύνης» και για την επιβολή της «νομιμότητας».

  Τέλος, επειδή είμαι σίγουρος ότι δια το πάρακάτω θέμα θα έχετε ήδη προνοήσει, θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη δια προετοιμασία υποδοχής τυχών αντιφρονούντων που θα αναγκαστούν να δραπετεύσουν από το Ιραν. Είμαι σίγουρος, επειδή η κύρια έγνοια σας δεν φαίνεται να είναι απλά η στηλίτευση της ενδημικής αδράνειας αλλά η ουσιαστική βοήθεια προς τους υπερασπιστές της δημοκρατίας, πως έχετε ήδη στο μυαλό σας σχέδιο δια τέτοιο ενδεχόμενο. Παρακαλώ να με ενημερώστε σχετικώς διότι με προβληματίζει εντόνως το θέμα της διαφορετικής κουλτοόυρας αυτών των ανθρώπων.
  Όταν θα τους φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας (εγώ και εσύ) να μην τους σερβίρουμε και χοιρινό σουβλάκι, ε;

  Φιλικά,

  Ο Παντοκράτωρ των Ηλιθίων
  & Διοικητής των Κυπρίων Ατάκτων,
  Αγρίνιος.
 • 2 comments:

  strovoliotis said...

  Μα τι συμπαράσταση; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: τον Αχματινετζάτ συνεχάρησαν πρώτος ο Κιμ Γιογκ Ιλ της Βορείου Κορέας και μετά ο σύντροφος Τσιάβες.
  Πολύ ξεκάθαρα :)

  the Idiot Mouflon said...

  Ακόμη ένας λόγος για τον φίλο Ίλαντρο να δουλέψει σκληρότερα και να βοηθήσει στη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών.

  "...You 're so vain, you probably
  think this song is about you..."