6.6.09

ΒΟΥΡΑΤΕ ΓΕΙΤΟΝΟΙ

Τα -μέχρι τις 12 το μεσημέρι -ποσστά αποχής στις ευρωεκλογές κάνουν τους κομματικούς μηχανσμούς να βαράνε ... όχι καμπανάκια αλλά καμπανέλλες !

Είναι βέβαια μέρα εργάσιμη για αρκετούς και ίσως ο κόσμος να προσέλθει πυκνότερος το απογευματάκι. Τα φίδια όμως ζώσαν πάλι τους άρχοντες μας και άρχισαν τις παρλαπίπες περί "καθήκοντος" πατριωτικού, κομματικού, κουμπαρολογικού, κλπ. Κλάμα από τηλεοράσεως, κλάμα από τηλεφώνου και με SMS, κούντημα στον κόσμο να φορτώσει τωρά που ακόμα γυρίζει η μπίλια.

Όλα αυτά από τους ίδιους μηχανισμούς που κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου απέφευγαν επιμελώς τις όποιες αναφορές στα ουσιαστικά θέματα της Ευρώπης και σε συγκεκριμένα προβλήματα που οι Ευρωβουλευτές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, σερβίροντας μας 2 φορές την εβδομάδα Συνεταιρισμό για την Μαρία, την Ελένη και την Ειρήνη, 1 φορά γενικόλογες αρλούμπες για το ποιος είναι πιο ευρωπαίος, 1 φορά κλάμα-σούπα με κόκκαλα εκπροσώπησης σε κάποια ομάδα και... όλες τις υπόλοιπες φορές μέσα στην εβδομάδα... το Κυπριακο, ΤΟ κυπριακό, το Πικρυακό, Κυπριακό-το, Οκκά Πουρτί και... εεεε... πως το είπαμε το άλλο... α, ναι... το κυπριακό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΓΤΠ, τα ποσοστά προσέλευσης μέχρι τις 12 ήταν :

(Στο πλάι τα αντίστοιχα ποσοστά προσέλευσης κατά τις προηγούμενες ευρωεκλογές [04] καθώς και στις προηγούμενες βουλευτικές [06] και προεδρικές [08], πάντα μέχρι την ίδια χρονική στιγμή)

Λευκωσία : 28,45%........ 31% ..........45%, 49%

Λεμεσός : 25,00% .........35% ..........49%, 45,5%
Αμμόχωστος : 24,11% ....38% ..........46%, 48%
Λάρνακα : 26,27% .........38% ..........46%, 50,6%
Πάφος : 26,57% ............37% ...........54%, 47,6%
Συνολική προσέλευση: 26,24%

Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές (εκείνες που η κακή θάλασσα παρέσυρε το λαό στα μπάνια) το συνολικό ποσοστό αποχής ήταν 27.5 % ενώ από το σύνολο των όσων εδέησαν να ψηφίσουν το 2.5% έριξε Άκυρο και το 2.1% Λευκό.

Βουράτε λοιπόν γειτόνοι να προλάβετε τον χαττάν.
(ΥΓ. Μέχρι τις 3
είχαμε προσέλευση 36.31%.
Για αναλυτική
παρουσίαση του
ποσοστού προσέλευσης
ΕΔΩ
Μέχρι τις 5, 45.48%, ΕΔΩ ...
Τελικά ποσοστά προσέλευσης: 58.88%, ΕΔΩ)

*******

3-2-1 ...... Κανένα




Ενδιαφέρον θα είχε αν με κάποιο τρόπο ανατρεπόταν το ανιαρό 2-2-1-1 που οι πολιτικοί προπονητές μας προβάλλουν ως το καλύτερο σύστημα για να κατέβει η εθνική μας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Πέραν της αγωνίας για το αν θα έχουμε σοσια-ληστή ή ΕΥΡΩ-κόκο στην κορυφή της επιθετικής (άχαχαχαχαααααα) γραμμής, το προαναφερθέν αμυντικογενές σύστημα λίγες συγκινήσεις παρέχει.

Αν με κάποιο τρόπο γινόταν ανατροπή... αν π.χ. η Αποχή βαρούσε μονόπαντα ή ... αν π.χ. η φημολογούμενη πριμοδότηση άλλου κόματος για λόγους εσωκοματικής αντιπαλότητας τελικά αποδυκνειόταν προπέτασμα καπνού και μέγα μπλόφα με στροφή προς μελλοντικούς συγκυβερνήτες την τελευταία στιγμή... τότε ίσως να κατέβαινε ο κόσμος στα γήπεδα.


Με το παρών σύστημα όμως, γιατί να ενδιαφερθεί;


Έτσι ή αλλιώς, πάλι με λειψή ομάδα θα κατεβούμε στην Ευρώπη.




*******



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Βρείτε τις χαμένες ψήφους του Ούτοπου και κερδίστε!

Ο Σύνδεσμος Απελπισμένων Για Γέλιο σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε ΤΟ μεγάλο βραβείο, μια πολυτελή κατοικία στην Πολιτεία που θα χτίσει ο Ούτοπος. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να εντοπίσετε τις ψήφους για τις οποίες ο χαρισματικός αυτός πολιτικός θα παραπονεθεί -με το πέρας των εκλογών, ελπίζουμε -ότι "του τις εκλέψαν οι αντιπάλοι" του.

Για πληροφορίες βάλτε το δείκτη της δεξιάς χειρός στο αυτί σας και με τον αντίχειρα στραμμένο προς τα πάνω καλέστε... ότι νομίζετε πως θα απαντήσει ο καθένας.

4 comments:

MARINOS said...

:)

Πολύ σωστά τα λες!

Εν τω μεταξύ, πρόσεξες πως η επαρχία Λευκωσίας, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης, ενω ολες οι παραθαλάσιες πόλεις, το πιο μικρό;

Δηλαδή, αν και οι Λευκωσιάτες είχαν την "ταλαιπωρία να οδηγήσουν καμιά ώρα μέχρι να φτάσουν στις παραλίες" , έδειξαν ένα -κατι τις- ελαφρώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να ψηφίσουν.

Αρα, το επιχείρημα "δεν ψήφισαν για να πανε παραλία", μάλλον δεν έχει βάση, αφού όλοι οι παραθαλάσσιοι πολίτες -και που μπορούν να ψηφίσουν... με τα μαγιό, λίγο πριν βουτήξουν στη θάλασσα- αδιαφόρησαν εξίσου!

Όλα όσα ανέφερες εσυ γέννησαν την αποχή.

Anonymous said...

E Agrine edokes tzai anapses ton font, mpastartefkoun ta minimata sou tzai ekrima

Michael Jackson

the Idiot Mouflon said...

Αν είναι με Firefox τότε μάλλον θα βλέπεις με extra large fonts αλλά νομίζω με IE θα είναι ΟΚ.

Α, ρε M.J. παρέτα να πειράζεις τα μω΄ρα, άκουσες;

το Ηλίθιο Αγρινό said...

Ουφ, πάλε δεν ήβρεν κανένας τις ψήφους του Ούτοπου τζιαι θα μας μείνει το βραβείο.