20.8.07

Θα αλλάξουμε τον κόσμο;


Επειδη κάποιοι φίλοι μέσα από τα σχόλια τους διατυπώνουν την απορία τι ειναι το ζητούμενο αυτού του μπλογκ θα επιχειρήσω μια σύντομη εξήγηση όπως την βλέπω προσωπικά. Λέω προσωπικά αφού από τους υπόλοιπους 14 συντελεστες μόνο έναν γνωρίζω και δεν θα μπορούσα να μιλώ εκ μέρους των άλλων.

Βρεθήκαμε λοιπόν εδώ μετά από πρόσκληση του Νούλλη προκειμένου ο καθένας με το στυλ του να συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί ένα φόρουμ στο οποίο ο καθένας χωρίς προγραμμα και ντιρεκτίβες να δημοσιεύει ότι κατά την γνώμη του αξίζει να προσεχτεί κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν πιστεύω οτι όποιοσδήποτε από εμάς έχει την ψευδαίσθηση ότι μέσα από ένα μπλογκ μπορεί να αλλάξει ότιδήποτε στη νήσο των αγίων. Να προβληματίσει όμως και να προκαλέσει συζήτηση, ναι. Επειδή κάποιοι φίλοι, μπλόγκερς και μη, με παρεμβάσεις τους ζητούν να μάθουν τι προτείνουμε, τους λέω ξεκάθαρα ότι ο καθένας μπορεί να προτείνει ότι θέλει ή να μην προτείνει και τίποτε.

Όσον αφορά εμένα, τόσο εδώ όσο και στο μπλογκ μου, η πρόταση μου που κάποτε είναι ξεκάθαρη και πάντα βγαίνει από τα συμφραζόμενα, είναι να φύγει ο Τάσσος και το κακό συναπάντημα που τον πλαισιώνει. Για δυό κυρίως λόγους. Για να ξαναϋπάρξει ελπίδα στο Κυπριακό και για να απαλλαγούμε οριστικά από τους πολιτικούς δεινόσαυρους του 60. Να ξεπεράσουν η Δεξιά και η Αριστερά τις αναχρονιστικές αντιπαλότητες και να δουλέψουν μαζί για το καλό του τόπου. Τόσο απλά!

Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια το μπλογκ μπορεί να κρατήσει υποφερτό επίπεδο και να συνεισφέρει στους προβληματισμούς όλων μας χωρίς να καταντήσει φορουμ συζητήσεων ακαδημαϊκου επιπέδου.

5 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Τζείνον που με φοβίζει εμένα δεν είναι να γίνονται ακαδημαϊκες συζητήσεις. Τί το κακόν. Το πολλήν πολλήν, αν εν ανιαρές, να ποτζοιμηθει ο αναγνώστης τζαι να κάμει κλικ να πάει τζείττε μέρου. Αυτόν που φοούμαι είναι ότι με το βράσιμον της προεκλογικής έντασης, διάφοροι θρασύδιλοι που ποττέ δεν ετολμήσαν να ξιτιμάσουν πλάσμα θωρώντας το μες τα μάθκια, περνούν που δαμαί τζαι ξιμαρίζουν τον ψηφιακόν τόπον με διάφορες βλακείες. Είναι για ΄υτόν που προσωπικά δεν απάντησα ακόμα στην πρόσκλησην του Νούλη, τον οποίον ευχαριστώ για την τιμή.

Πολιτικά τωρά, δεν νομίζω ότι οι όλες οι αντιπαλότητες της Δεξιάς τζαι της Αριστεράς εν αναχρονιστικές. Η αναχαίτηση της ολίσθησης του κέντρου προς τον απορριπτισμόν, της συμπόρευση του με τους εθνικιστές τζαι του επικίνδυνα λαϊκιστικού πατριωτισμού στον οποίον επιδίδεται μετά το δημοψήφισμα, δεν είναι λόγος αρκετός το Δησύ τζαι το Ακέλ να κυβερνήσουν μαζί.

Η συνεργασία για να πάρουμεν μπροστά το εθνικόν θέμα μπορεί να γινεί στο εθνικό συμβούλιο. Επιμένω ότι για μένα μια λύση πρέπει να είναι αποδεχτή από τες κύριες δυνάμεις της δεξιάς, της αρίστεράς τζαι του κέντρου. Αν αλλάξει το πολίτευμα στην Κύπρο, κατά την περίοδο που το κράτος θα είναι αδύναμον τζαι εύθραυστο, αν μια βασική πολιτική δύναμη αρχίσει να του κτυπά πουπάνω για πολιτικά ωφέλη, ο τόπος θα υποφέρει πάλε.

Το ιδεώδες για μένα είναι μιά εθνική ομοψυχία όπως εσυνέβην μετά που επί Κληρίδη ο Σιμήτης έκατσεν όλους τους πολιτικούς στον πάγκον τζαι τους έβαλεν μπροστά στες ευθύνες τους αρωτώντας τους τι πραγματικά θέλουν. Ή όταν όλοι οι πολιτικοί (πρίν να τους την κάτσει ο Τάσσος τζαι να σταματήσει να διαπραγματεύεται) εσυμπαρασταθήκαν του, εσταθήκαν δίπλα του έντιμα χωρίς να λοαρκάζουν πολιτικά ωφέλη.

Εγώ έχω την προτίμηση μου στο ποιός μπορεί τζαι έχει τα πολιτικά κκότσια να δημιουργήσει αυτόν το πνέυμα δουλειάς. Η προσωπική μου όμως επιλογή δεν έχει τζαι πολλήν σημασία...

Μιά ιδέα για να ξεσυνδεθεί το εθνικό θέμα από την διακυβέρνηση της μισής μή κετεχόμενης Κύπρου είναι να ξεφύγουμεν απο την εθναρχικήν κληρονομίαν του Μακαρίου. Το εθνικόν θέμα τζαι η διαπραγμάτευση του να φύγει από την προεδρία τζαι να πάει στη βουλή. Το εθνικό συμβούλιο να είναι μέρος της βουλής τζαι οι διαπραγματευτές να διορίζονται μετά από συνέναιση στό εθνικό συμβούλιο.

Το εθνικό θέμα εν πολλά σοβαρή υπόθεση να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης τζαι εργαλείο ανόδου η διατήρησης κάποιου στην εξουσία. Εν πολλά σοβαρό θέμα για να εξαρτάται από τα καπρίτσια ενός πλασμάτου, όσον τζαι να θεωρεί τον εαυτό του εθνάρχη.

Ο Μακάριος Επέθανε. Ο θεός μακαρίσει τον.

Καλά γραψίμια.

Παρρησία said...

"η πρόταση μου που κάποτε είναι ξεκάθαρη και πάντα βγαίνει από τα συμφραζόμενα, είναι να φύγει ο Τάσσος και το κακό συναπάντημα που τον πλαισιώνει", είπες

Ερώτημα: ποιον προτείνεις συγκεκριμένα από τους άλλους δύο υποψηφίους να αντικαταστήσει τον Τ?

Π

Lexi_penitas said...

Αγαπητέ Ασέρα,

θα χαρώ ιδιαίτερα να δώ τα δικά σου γραψίμια στο μπλογκ. Έχουμε μακρύ δρόμο μέχρι τις εκλογές. Σκεπτόμενα άτομα σαν εσένα δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω όταν απέχουν μόνο και μόνο επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι μπορεί να ερεθιστούν. Εξάλλου οι σκατοκέφαλοι ποτέ δεν θα εκλείψουν. Αν πας στο μπλογκ του Σκεπτικιστή θα θυμηθείς τι μου γράψαν εμένα όταν πήγα στη Κωνσταντινούπολη. By the way το σχολιο αναφερόταν σε σένα

Όσο για τις απόψεις σου μακάρι να μπορούσαν να εφαρμοστούν. Φίλε εδώ δεν είναι Ελβετία. Το μόνο που ζητώ εγώ είναι να πάψει να θεωρείται προδοσία για το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ το ενδεχόμενο να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.

Όσο για το "κέντρο" νομίζω ότι η απόκλιση του από το ΚΕΝΤΡΟ ειναι μη αναστρέψιμη. Το θέμα είναι να πειστούν και να το εγκαταλείψουν οι Κεντροδεξιοί και η Κεντροαριστεροι. Η πολιτική της σημερινής ηγεσίας του "κεντρου" είναι σίγουρα πολύ πιο δεξιά από το ΔΗΣΥ. Σε πολιτική κυρίως βάση.

Αγαπητή(έ) (σε περίπωση που είσαι άντρας)Παρρησία: πριν σου απαντήσω, πες μας τέλος πάντων το γένος σου.

Όσον αφορά την δική μου επιλογή είναι εμφανώς καταγραμμένη στο μπλογκ μου. Όμως με παρρησία δηλώνω ότι ΔΕΝ θα στεναχωρηθώ όποιος και αν εκλεγεί από τους ανθυποψηφίους του Τάσσου. Προσωπικά και παρόλες τις αναστολές μου θα ψηφίσω Χριστόφια.

Joshoua said...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας!
Το http://new.ledras.com είναι στο πλευρό σας (όπως ήταν ο Κούρος στο πλευρό του Γλαύκου ένα πράμα).
Ξανά μπράβο :D

Παρρησία said...

I am woman

Π