29.3.09

Δεν έσβησα το φώτα

Πολλής κόσμος έσβησεν τα φώτα εψές απαντώντας στην έκκλησην το WWF. Εγώ δεν τα έσβησα.

Άλλαξα τα φώτα μου πριν έξι χρόνια τζιαι από 8 λάμπες των 60 έβαλα 8 των 11 Βάτ. Τί να σβήσω; 3 λάμπες μες το μαειρκόν τζιαι μιαν μες τον νηλιακόν φκάλλουν 44 βάτ. Επροτίμησα να σβήσω για μιαν ώραν τον κομπρεσόρον του αποχετευτικού που κρούζει 180 Βάτ (όσον 16 λάμπες). Έσβησα τζιαι το λάπτοπ (33 βάτ) τζιαι έβαλα το πας την παταρία (έχω μέχρι 3 ώρες αυτονομία). Αλλάξαμεν τζιαι το πλυντήριον πιάτων τζιαι επιάσαμεν ενεργειακής κλάσης ΑΑΑ που έσιει τζιαι κουμπούιν να προγραμματίζεις την ώραν που εν να ξεκινήσει. Έβαλα το να ξεκινήσει η ώρα 12 τα μεσάνυχτα που δεν θα το πάρει χαπάριν κανείς. Έκαμα το καθήκον μου τζιαι πόψε θα τζιοιμηθώ ύσηχος παρόλον που δεν έσβησα τα φώτα.

Καλές οι προσπάθειες, αλλά μπας τζιαι διούν το μύνημαν ότι μπορεί να αντριστραφεί η υπερθέρμανση του πλανήτη με τα μιλλοσφοντζίσματα; Η στετέ μου ελάλεν "με τα μιλλοσφοντζίσματα ο φούρνος δεν γεμώννει".

1 comment:

Anonymous said...

Συμφωνώ φίλε Ασιεάρα... Λάβε όμως υπόψη ότι η ψυχολογία μας μαθαίνει ότι για να πείσουμε κάποιον να κάμει κάτι μεγάλο ξεκινούμε να τον πείθουμε να κάμνει κάτι μικρό κι ασήμαντο. Με τον τρόπο αυτό αρχίζουμε να το δεσμεύουμε. Ως εκ τούτου και να ζητήσεις από τους πολλούς αχάπαρους κι αδιάφορους να κάμουν κάτι μιτσί στην αρκή (να σβήσουν ας πούμε τα φώτα) αρχίζουμε να τους δεσμεύουμε για κάτι μιάλον