15.12.10

ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ



Υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού φαίνεται να τάσσεται η ΕΔΕΚ αλλά με ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταυρώσει / αποκόψει κάποια κονδύλια.
Σχετικό ρεπορτάζ από την
Καθημερινή εδώ.

Η συνήθης πρακτική των μικρών κομμάτων, που μπορεί κανείς να περιγράψει ως «κάνει πως βλέπει αριστερά μα στα δεξιά κοιτάζει», συχνά τα σπρώχνει να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο / προϋπολογισμό παρά το ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για το αντίθετο.


Η ανάγκη τους για να ικανοποιήσουν τα αυτιά και τις ψευδαισθήσεις των τακτικών τους πελατών εξηγεί αυτή τη συμπεριφορά. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως η ανάγκη που πήρε προτεραιότητα απέναντι σε όλες τις άλλες είναι η αποστασιοποίηση της ΕΔΕΚ από τις πολιτικές πρακτικές των ανταγωνιστών της στην επερχόμενη προσπάθεια για απόσπαση ψήφων από τη «μεγάλη δεξαμενή του 76%».


Μπορεί όμως και να έχω λάθος.
Μπορεί η Κυβέρνηση να ακολούθησε τις παραινέσεις του κ. Σιζόπουλου, όπως μας τις μετέφερε σε ρεπορτάζ του το
SigmaLive
(το οποίο μάλιστα χαρακτήριζε με τη λέξη «σάλος» τις αντιδράσεις των κομμάτων το Σεπτέμβρη),
επιδεικνύοντας «συναίνεση και σοβαρότητα», κάνοντας μάλιστα «συνεχή διάλογο με όλα τα κόμματα».


«Μην ακούς τη λέω, τράβα με κι’ ας κλαίω», Πορτοκάλογλου.

1 comment:

the Idiot Mouflon said...

Περαιτέρω ανάλυση εδώ:

http://www.offsite.com.cy/blog/2010/12/%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

"...Εν εκαταλάβατε καλά…

Η ΕΔΕΚ έχει ξεκάθαρο σκοπό στις επόμενες βουλευτικές να απορροφήσει ό,τι μπορεί από ΔΗΚΟ… για αυτό ψήφισε τον προϋπολογισμό… έστω υπό διαμαρτυρία… για να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική και την γλώσσα -σε οικονομικά θέματα -του ΔΗΣΥ αλλά και του ΕΥΡΩΚΟ και ως “μετριοπαθέστατο αλλά πατριωτικό κέντρο” να “κάμει μόνη της την πάζα”.

Την περιβόητη ένωση του κεντρώου χώρου την θέλουν μόνο κάτι ονειροπαρμένα θαλασσοδερμένα που ευελπιστούν να “υποκλέψουν” τον έλεγχο μια τέτοιας συνένωσης…. τζιαι σιγά να μεν τους αφήκουν όσοι ήδη έχουν πόστα και καπετανάτα.

Το μόνο θετικό με όλη την αντι-ομοσπονδιακή κλίκα είναι ακριβώς η μανία των “προσωπικοτήτων” σε αυτές τις τάξεις να έχουν δικλά τους καπετανάτα και να αυτοβαφτίζονται ηγέτες / γκουρού / διαγαλαξιακοί μαχητές. Ευτυχώς..."