3.12.07

Αντίθετες πορείες

Χτες είχαμε δύο ενδιαφέρουσες και σημαντικές ψηφοφορίες.

Στη Ρωσία, Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση του αφού το κόμμα του εξασφάλισε πέραν του 60% στις εκλογές. Οι ψηφοφόροι επιβράβευσαν τον αυταρχισμό, τον συγκεντρωτισμό και την επιβολή. Δυστυχώς η Ρωσία διολισθαίνει ολοταχώς πίσω προς τη δικτατορία.

Από την άλλη είχαμε τη μεγάλη έκπληξη στη Βενεζουέλα, όπου οι ψηφοφόροι απέρριψαν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθούσε ο Τσάβεζ με στόχο να καταστήσει τον εαυτό του ισόβιο παντοκράτορα. Ο λαϊκισμός έχει φαίνεται και τα όρια του.

Αυτή είναι η δημοκρατία. Με τα καλά της και με τα κακά της, είναι ότι καλύτερο έχουμε.

4 comments:

Banana Republic Cyprus said...

Είναι άξιο απορίας πόσο λανθασμένα κινούνται κάποιοι λαοί. Ο Πούτιν τους πουλά ψυχροπολεμικό κλίμα με τους πυραύλους του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και οι ρώσοι τον ψηφίζουν γιατί νομίζουν πως θα επανακτήσουν το πρεστίζ που έχασαν προ πολλού. 60% σε μια χώρα όπως είναι η Ρωσία, είναι τρομακτικά μεγάλο ποσοστό. Ο κόσμος ψήφισε έναν "δημοκρατικό" δικτάτορα που συντρίβει οποιονδήποτε του εναντιωθεί.
Στη Γαλλία ακόμη κανείς δεν άρχισε να αντιλαμβάνεται το λάθος του που ψήφισε τον σαρκοζί, έναν άλλον δικτάτορα με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είναι ο πούτιν. Μόλις προχτές ΠΑΛΙ ονόμασε αλήτες τους Γάλλους εκ Αφρικής επειδή ζήτησαν τα αυτονόητα: ίσες ευκαιρίες και καλύτερη ζωή.
Στη Βενεζουέλα, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται να το αποτέλεσμα. Ακόμη και να τους εκφράζει ο Τσάβες και η αντιαμερικανική πολιτική του, ο κόσμος δεν θέλει να ξέρει πως μόνο μια επιλογή προσώπου έχει μπροστά του. Η παντοκρατορία δεν είναι λύση και δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ σε κανέναν τόπο.

Lexi_penitas said...

Στη Κύπρο το ένα τρίτο του λαού θέλουν πρόεδρο κάποιον που διαπομπεύει ως προδότη όποιο διαφωνεί μαζί του, κάποιο που οργάνωσε τη πολιτική δολοφονία των αντιπάλων του. Ετσι για να το συνδέσουμε και με τα δικά μας.

Το θέμα Ρωσσία το πιάνεις πολύ επιφανειακά Ίλλαντρε. Θα επανέλθω όχι για να διαφωνήσω αλλά για να εμβαθύνουμε λίγο παρόλο που δεν αφορά τις εκλογές μας

the Idiot Mouflon said...

Ο Chavez μόλις απέκτησε ένα Plus. Όχι, όχι CNC Plus TV, τέτοια είχε ήδη και τα αντίπαλα τα έκανε "τέττε". Το θετικό που πήρε είναι ότι έχασε, δηλαδή ...πως δεν μπορούν οι Αμερικάνοι να του πουν "έστησες τις εκλογές" (ξέρουν αυτοί από τέτοια).

Το θέμα είναι αν κάνει την υπέρβαση και καταλάβει πως με το λαϊκισμό και τον αντιαμερικανισμό μόνο... δεν περνάς. Θέλει έργα για να σταθεί και οι χειραψίες με τον Κάστρο και τον Μαραντόνα δεν θα είναι πλέον αρκετές.

Η μοίρα του βέβαια, ως ορίτζιναλ λατίνο Τζενεραλίσιμο, είναι να ακολουθήσει την άλλη οδό... της πιο έντονης καταπίεσης και της καταστολής. Γι' αυτό το λέμε "υπέρβαση".

Anonymous said...

ΛΕΞΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ


Σε πρόσφατη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την Προεδρία της Υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, εξετάστηκαν οι πιό πετυχημένες αξιολογικές κρίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κατά τις κρίσεις προαγωγών.

Συγχαίροντας τους Πρέσβεις για την αποτελεσματικότητά τους, στην ανεύρεση έξυπνων αξιολογικών κρίσεων για τους υφισταμένους τους, που αποτελούν, όπως είπε, μία «όαση», σε μία διπλωματική σταδιοδρομία όπου οι συντάκτες των εν λόγω κρίσεων δεν είχαν τίποτα άλλο αξιόλογο να επιδείξουν, η Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε τον ελλοχεύοντα κίνδυνο οι παρακάτω κρίσεις να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της, μετά την αποτυχία της ελληνικής προσπάθειας να συγκινηθούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. για τη λαθρομετανάστευση και με τη διαφαινόμενη αποτυχία της προσεχούς Διάσκεψης Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα:

Αδέξιος, Ακαμάτης, Αλαφροκαύκαλη, Αλαφροκέφαλη, Αλλόκοτος, Αλμπάνης,
Αμβλύς, Αμετανόητος, Ανάξια, Απόρριμα της κοινωνίας, Ανεπαρκής, Ανεπρόκοπος, Ανισσόροπος, Ανοηταίνει, Ανόητη, Άνους, Άπειρη, Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, Αποβλακωμένος, Αποκτηνωμένος, Απομωρημένος, Ασήμαντη, Ασυνάρτητος, Ασύνετος, Ασωφρόνιστος, Ατζαμής, Άτοπος, Βεβλαμμένος, Βλάκας, Βλακίστατος, Βλακόμετρο, Βλακόμουτρο, Βουρλισμένος, Γεγές, Γεροκουνενές, Γεροκούτης, Γεροξεκουτιάρης, Γεροραμολής, Για τα πανηγύρια, Για τα σίδερα, Δεν αξίζει μια πεντάρα, Δεν έχει δράμι μυαλό, Δεν έχει κοκόρου γνώση, Δεν έχει κουκούτσι μυαλό, Δεν νιώθει που πάνε τα τέσσερα, Διανοητικά ανάπηρος,
Διφορουμένων φρενών, Επιπόλαιη, Ευήθης, Ευθυνόφοβος, Ευτελής, Έχει άγρια μεσάνυχτα, Ζαβός, Ζουρλοπαντιέρα, Ζωντόβολο, Θεόκουτος, Θεότρελος, Καθυστερημένος, Κλούβιος, Κνώδαλο, Κοιμισμένος, Κοινότατη,
Κολοκύθας, Κοντόθωρος, Κοντόφθαλμος, Κοντόφωτος, Κόπανος, Κοπρόσκυλο, Κουζουλός, Κουράδας, Κουτεντές, Κουτόγερος, Κουτόγρια, Κουτοθήλυκο, Κουτορνίθι, Κουτούλιακας, Κουτοφέρνει, Κούτσουρο, Κουφιοκεφαλάκης, Κρετίνος, Κρονόληρος, Κύμβαλον αλλαλάζον, Κωθώνι, Λειψή, Λωλός, Μαλάκας, Μανιακός, Μάπας, Μειράκιον, Μετριότητα, Μηδαμινή, Μηδενικό, Μνημειώδης βλάκας, Μόνο μέσα στο Συμβούλιο έχει ασκήσει διπλωματία, Μουρλή, Μπιτ βλάκας, Μπουζουκοκέφαλος, Μωρολόγος, Μωρός, Νευρασθενικός, Νηπιάζει, Ξεβιδωμένος, Ξεκούτης, Ξεκουτιάρης, Ξεμωραμένος, Ξεροκούτης, Ολιγόνους, Ολιγοφρενής, Όλως διόλου βλάκας, Παλίμπαις, Παρακατιανός, Παρακεντές, Παραληρητικός, Παράφρονας, Προβατώδης, Προστυχάντζα, Προστυχόπραμα, Ραμολής, Σαλεμένος, Σε δικαστική απαγόρευση, Σε παράκρουση, Σκάρτη, Σκατόμυγα, Σκιτζής, Σχιζοφρενής, Τενεκές, Τετυφλωμένος, Της σειράς, Τούβλο, Τρελός, Υποδεέστερη, Υπουργός Εξωτερικών, Φυρομιαλισμένος, Χαζός, Χαμένη, Χαμένο κορμί, Χάχας, Χαώνος, Χήνειος, Χοντροκέφαλη, Ψυχασθενής, Ψυχωσικός.