4.12.07

Mikellides for Jimmy

Now that is quite something, our psychedellic doctor Yiangos Mikellides urges his audience to vote for Jimmy. The reason is, according to Mikellides, that those who are behind Jimmy, are basically the best raw intellect left standing in the land. Impressed I am that, despite the weekly satire of what is commonly known as The Banana Republic, our good doctor has something to look forward to in Cypriot politics. Are you not?

55 comments:

Anonymous said...

Μα που κρύβονται ρε γαμώ το αυτοί οι διανοούμενοι πίσω από τον Τζίμυ; Μπας και γράφουν άνευ ταυτότητας σε διαδικτυακά μπλογκ;

apodimos Kypreos said...

Κοίταξε να δεις, είτε θα ασπαζόμαστε ολοκληρωτικά και αταλάντευτα τα γραφόμενα του Άγιου Μικελλίδη, είτε δεν πρέπει να το διαβάζουμε πλέον. Επειδή υποψιάζομαι ότι διαβάζεις τον Άγιο Μικελλίδη, τότε πρέπει να δεχτείς ότι ίσως κάτι να ξέρει...

AXL said...

Ο Γιατρός να παίζει να φτάνει:

Ο/Η AXL είπε...

Το μονό που με νοιάζει τώρα, αφού η βάση έβαλαν τον Δημήτρη στον "σωστό" δρόμο, είναι να κερδισθεί το στοίχημα που θα αναδείξει την βάση του ΑΚΕΛ στην προεδρία - διότι μόνο της βάσης έχω εμπιστοσύνη, που τον Δημήτρη την ψιλοέχασα -(όποιος προδώσει μια φορά μπορεί να το ξανακάνει)


13 September 2007 19:04

http://proedrikes.blogspot.com/2007/09/blog-post_9862.html

Anonymous said...

@apodimos

"Κοίταξε να δεις, είτε θα ασπαζόμαστε ολοκληρωτικά και αταλάντευτα τα γραφόμενα του Άγιου Μικελλίδη, είτε δεν πρέπει να το διαβάζουμε πλέον. Επειδή υποψιάζομαι ότι διαβάζεις τον Άγιο Μικελλίδη, τότε πρέπει να δεχτείς ότι ίσως κάτι να ξέρει..."

Χα;;;;;;;;;;

Αλλά ίσως να έχεις δίκαιο. Πριν λίγο είδα στις ειδήσεις τον Τζίμυ να κάμνει δηλώσεις με υπασπιστή δίπλα του τον αγέρωχο Βάσο Γεωργίου. Ιδού λοιπόν η αριστερή διανόηση!

AXL said...

@ Ιλανδρε

Αντί να ασχολείσαι με το «σπίτι» μας γιατί δεν μας μιλάς για το «σπίτι» σου και την «δεξιά» διανόηση?

Θα μπορούσες ας πούμε να μας μιλήσεις για τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο όποιος αν του δώσει υπουργείο ο τασσος είναι έτοιμος να τον υποστήριξη για να μάθουμε ή μπορεί να μας μιλήσεις για τον Ουράνιο τον Πρόδρομο τον Λευτέρη τον Σαμψών τον Θεμιστοκλέους τον Παναγιώτη Δημητρίου τον Ιωνά τον Κωνσταντίνου τον …. να συνεχίσω?

Anonymous said...

Χαχαχα, συνέχισε αν θέλεις. Εγώ δεν είπα τίποτα για δεξιά διανόηση, εσείς μας πιπιλάτε συνεχώς για τους νεαρούς διανοούμενους που είναι πίσω που τον Τζίμυ. Τζι είδα πόψε τον Βάσο τζι έπιαν με το γέλιο. Αδικείς με;

Που είναι λοιπόν όλοι αυτοί οι διανοούμενοι; Στο Πανεπιστήμιο ίσως; Μάλιστα, να ένας χώρος όπου συνήθως ευδοκιμούν οι αριστεροί διανοούμενοι. Έλα όμως που στη λίστα υποστηρικτών του Τζίμυ που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό εν ζήτημα αν υπήρχαν 2-3 πανεπιστημιακοί κάτω των 50.

Που είναι ρε axl;

Lexi_penitas said...

Ιλλαντρε υποψιάζομαι ότι αρέσκει σου ο Μικελλίδης όσπου λαλεί τζείνα που σου αρέσκουν :))

Ετσι για να καταλάβω καλυτερα, διανοούμενους εννοείς τους πανεπιστημιακούς δασκάλους μόνο; Ας πούμε τον εαυτό σου φκάλλεις τον έξω;

AXL said...

Ιλανδρε,

Άνοιξε τα μάτια σου και τα αυτιά σου και θα τους δεις και θα τους ακούσεις δίπλα σου.

Όσο για τις λίστες με τους ακαδημαϊκούς και τους υποστηρικτές, μεν σε γελούν οι λίστες. Γιατί ρε φιλέ πρέπει να μπουν σε λίστες? Πόσο σίγουρος είσαι ότι αυτοί που αναγράφονται στις λίστες θα ψηφίσουν αυτόν που τους ΕΒΑΛΕ στη λίστα?

Είπα πολλά καλύττερα να σκάσω.

Όσο για το Βάσο ουδέποτε διεκδικήσαμε ότι αριστερός=διανόηση.

Anonymous said...

Λεξιπένητα, κάμνω τον χάζιν τον Μικελλίδη αλλά ως ένα σημείο. Πρέπει να ασπάζομαι ολοληρωτικά και αταλάντευτα τα γραφόμενά του που λέει κι ο απόδημος; Ο άνθρωπος εδώ και πέντε χρόνια γράφει κάθε βδομάδα το ίδιο πράμα με άλλα λόγια. Εντάξει, έχει γερή δόση αλήθειας αυτό που γράφει, έχει και το δικό του μοναδικό τρόπο έκφρασης, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας.

Δεν ξέρω πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα για τους διανοούμενους. Απλώς ακούω συχνά για αυτούς τους νούσιμους που είναι πίσω από τον Χριστόφια και προσπαθώ ο έρμος να τους εντοπίσω. Σκέφτηκα ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος όπου θα μπορούσαν να κουλιάζουν αλλά φαίνεται δεν είναι εκεί. Δεν ξέρω που αλλού να ψάξω. Στο μισθολόγιο της ΠΕΟ ίσως;

ΑΧΛ, άμα ανοίκω τα μάθκια και τα αυτιά μου ακούω νούσιμους αριστερούς αλλά αυτοί είναι κατά κανόνα εκτός ΑΚΕΛ. Αυτοί που είναι εντός είναι κάτι τύποι άνευ υπόθεσης. Οι λίστες δεν με ενυπωσιάζουν και όντως έχω ακούσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων που μπήκαν σε λίστες χωρίς να το ξέρουν.

Για το Βάσο μην με παρεξηγείς, είμαι σίγουρος ότι είναι πολλά καλός άθρωπος και θα χαιρόμουν να το είχα μπάρμπα μου να μου λέει ιστορίες για το Δίκωμο της δεκαετίας του 50. Άλλο αυτό όμως, κι άλλο να είναι το δεξί χέρι ενός υποψήφιου προέδρου....

Ίσως ακούομαι λίγο σαρκαστικός αλλά είναι με χιουμοριστική διάθεση που γράφω, δεν προσπαθώ να ειρωνευτώ.

Anonymous said...

@ AXL, Lexi_Penitas και λοιποί,

Α, γιαν το βρέτε γιατί το ‘΄Υλαντρος είναι fan (ή fun – εν ισκαμπάζω που ορθογραφία) του Doktorά με τις ειδικές ψυχιατροκοινωνικοπολιτικές αναλύσεις και με τα στερεότυπα “οι μεγάλοι φαγάνες”, “εφάαν τζιαι σπάσαν”, “δικτάτορες, “φασίστες” “ινταμ που να σου πω ρε κουμπάρε” και τα τοιαύτα και το ειδικό life style που περιλαμβάνει τσιγαριλίκι (με φύσημα του καπνού στα μούτρα του συνομιλητή), ουισκούιν (εν καταδεχούμαστιν τη ζιβανία) τζιαι ξικακκατισμαν της μούττης!!!
Καλός εν τζιαι ο ψήφος του Μικελλίδη αλλά έτσι διανόηση μετά ταυτότητας, να μας λείπει!!!
Όμως τελικά που εν τω πρόβλημα του κοπελιού του ‘Ύλαντρος ποιοι τζιαι πόσοι διανοούμενοι στηρίζουν το Χριστόφια! Το ουσιαστικό είναι ότι η βάση του Κόμματος (τζιαι αρκάτες, τζιαι αγρότες τζιαι μικροεπαγγελματίες) καθόρισε πολιτική!!! Αλλά που να τα καταλάβει τούτα το αγοράκι που μεγάλωσε με τα ιδανικά και τις αρχές του τριπτύχου “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια”. Μόνο να λαφαζανεύκει ξέρει …

“Οι λίστες δεν με ενυπωσιάζουν και όντως έχω ακούσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων που μπήκαν σε λίστες χωρίς να το ξέρουν.” – Μα πόσο μιάλες εν τούτες οι λίστες σιορ!!! Πέ μας ένα όνομα που εμπήκε στις λίστες χωρίς να το ξέρει. Εκτός αν εννοείς τη λίστα με τους γιατρούς που “στήριζαν” τον Κασουλίδη! Τότε πάω πάσο!

Anef_
Τρίτη 4/12/2007 – 10:32 μ.μ.

Anonymous said...

Το “Ανώνυμος” αντιστοιχεί στο Anef_!!!!!!
Μας έχει μπερδέψει η αλλαγή που έγινε στη δήλωση των στοιχείων. Όμως τελικά σε τι εξυπηρετεί η λεκτική επαλήθευση;

Anef_
Τρίτη 4/12/2007 – 10:44 μ.μ.

AXL said...

@Ίλανδρος

Δεν είναι ακριβώς όπως τα λες, διότι τούτοι οι νούσιμοι αριστεροί που κατά βάση εν έξω που το ΑΚΕΛ ίσως να μην είναι τόσον έξω. Δεν είναι η ταυτότητά μέλους που σε βάζει μέσα ή σε αφήνει έξω.

Όπως δεν είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Anef_

«Το ουσιαστικό είναι ότι η βάση του Κόμματος (τζιαι αρκάτες, τζιαι αγρότες τζιαι μικροεπαγγελματίες) καθόρισε πολιτική!!!»

Διότι οι νούσιμοι γεννούν πολιτική αλλά για να την εφαρμόσουν πρέπει να κερδίσουν την βάση τζαι για να την κερδίσεις πρέπει να την ακούσεις αλλά τζαι να της μιλήσεις.

Καμιάν φορά όμως οι νούσιμοι διπλώνουντα, παθαίνουν κλάπες, κάμνουν λάθη. Αλλοίμονο να διεκδικούσαν το αλάθητο τότε τι σόι νουσίμοι θα ήταν?

Όσο για τους μέσα κάποιους αδικείς τους (λόγο κομματικής πειθαρχίας) τζαι κάποιοι άλλοι δεν είναι γνωστοί. Π.χ ποιος ήξερε τον Τουμάζο Τσιελεπή πριν να εκτεθεί στην δημοσιότητα το 2003-2004?

Όϊ πως παρεξηγώ τίποτα δηλαδή αλλά για τον Βάσο γιατί να σε παρεξηγήσω? Είπαμε « Όσο για το Βάσο ουδέποτε διεκδικήσαμε ότι αριστερός=διανόηση.»

gregoris said...

η αριστερή διανόηση υπάρχει τζιαι μέσα τζιαι έξω που το ΑΚΕΛ
τωρά η σχέση τούτης της διανόησης με την εργατική τάξη (που διαμεσολαβείται μόνο εν μέρη που το ΑΚΕΛ) εν αρκετά σύνθετη
τζιαι είναι έναν ενδιαφέρον θέμα που θα εμπορούσαμεν να συζητήσουμεν
σαν αφετηρία δέτε ένα κείμενο που μέλος κομματικής βάσης του ΑΚΕΛ, του Γιώργου Χαραλάμπους που θα δημοσιευτεί σύντομα στην Χαραυγή


Οι θεωρητικές μας διαφωνίες με τον νεό-φιλελευθερισμό

Ο νεοφιλελευθερισμός στην πράξη έχει υποστεί τεράστια κριτική, όχι μόνο από την παραταγμένη αριστερά αλλά και από πολλές κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Στην πρακτική ο νεοφιλελευθερισμός εκδηλώνεται περισσότερο, στην κοινωνικό- οικονομική και εξωτερική πολιτική και προσωποποιείται μέσω διεθνών συμφωνιών και αποφάσεων. Βάση αυτών των συμφωνιών διαμορφώνονται θεσμικές και πολιτικές νοοτροπίες, όπως, παραδείγματος χάρη, στη περίπτωση της Ευρωπαϊκή Ένωσης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, με παραδείγματα όπως την Χιλή του Πινοσέ, την Αγγλία της Θάτσερ και την Αμερική του Ρήγκαν.

Ό,τι στην πράξη αναταράζει τα νερά της κοινωνίας, πρέπει να μελετάται και να αντιμετωπίζεται από τη ρίζα, δηλαδή την υποκείμενη θεωρία του. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι θεωρητικά εμπεδωμένος, ούτε συνεπής σε βασικές αρχές, που αντιθέτως υπάρχουν σε άλλες πολιτικές κινήσεις, όπως αυτές της χριστιανό-δημοκρατίας, σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού. Ένας από τους κύριους ορισμούς του νεοφιλελευθερισμού είναι ο εξής:

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια φιλοσοφία στην οποία η ύπαρξη και η λειτουργία μιας αγοράς εκτιμούνται εκ φύσεως τους, χωριστά από οποιαδήποτε προηγούμενη σχέση με την παραγωγή των αγαθών και των υπηρεσιών, και χωρίς οποιαδήποτε προσπάθεια να δικαιολογηθούν από την άποψη της επίδρασής τους στην παραγωγή των αγαθών και των υπηρεσιών και όπου η λειτουργία μιας αγοράς ή μιας αγορακεντρικής δομής θεωρείται ως ηθική από μόνη της, ικανή ως οδηγός για όλη την ανθρώπινη δράση, και για όλες τις προηγουμένως υπάρχουσες ηθικές πεποιθήσεις.

Σαν φιλοσοφία, ο νεοφιλελευθερισμός έχει πολύ δογματικές απαντήσεις σε φιλοσοφικές ερωτήσεις όπως "γιατί είμαστε εδώ" και " τι είναι ο σκοπός μας;". Είμαστε εδώ για την αγορά, και πρέπει να ανταγωνιστούμε. Οι νεοφιλελεύθεροι τείνουν να θεωρούν ότι οι άνθρωποι υπάρχουν για την αγορά, και όχι αντίθετα. Στην προσωπική ηθική, το γενικό νεοφιλελεύθερο όραμα είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένας επιχειρηματίας που διαχειρίζεται τη ζωή του, με βάση τα προσωπικά του και μόνο συμφέροντα, και πρέπει να ενεργεί υπό αυτήν την ιδιότητα. Οι ηθικοί φιλόσοφοι αποκαλούν αυτό μια 'ηθική αρετής', όπου τα ανθρώπινα όντα συγκρίνουν τις ενέργειές τους με τον τρόπο που ένας ιδανικός τύπος θα ενεργούσε - σε αυτήν την περίπτωση ο ιδανικός επιχειρηματίας. Αυτή η τοποθέτηση είναι άγνωστη σε οποιαδήποτε προϋπάρχουσα ηθική φιλοσοφία, και είναι απούσα από τον πρόωρο φιλελευθερισμό.

Η επιθετική νοοτροπία των νεοφιλελεύθερων και η μανιακή τους επιμονή για ανταγωνισμό και προσωπικό συμφέρον δεν βασίζεται σε μια φλεγματική ανάλυση της υπάρχουσας κοινωνίας, αλλά σε ένστικτο για μεγιστοποίηση των συμφερόντων και στην αφηρημένη πεποίθηση ότι ο βασικοί στόχοι της ανθρωπότητας συνδέονται μόνο με την οικονομία. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις και την ηθική που καθορίζονται, υπάρχει μόνο αγορά: κοινωνία αγοράς, πολιτισμός αγοράς, αγοραστικές αξίες, πρόσωπα αγοράς που αγοράζονται από και πωλούνται σε άλλα πρόσωπα αγοράς.

Για τους νεοφιλελευθέρους η δέσμευση για την ελεύθερη αγορά περιλαμβάνει δύο σύνολα αξιώσεων: αξιώσεις για την αποδοτικότητα της αγοράς ως ανώτερο καθοριστικό μηχανισμό για τη διανομή των λιγοστών δημόσιων πόρων, και αξιώσεις για την αγορά ως ηθικά ανώτερη μορφή πολιτικής οικονομίας. Ο νεοφιλελευθερισμός ως πολιτική φιλοσοφία περιλαμβάνει μια επιστροφή σε μια πρωτόγονη μορφή ατομικισμού: ένας ατομικισμός που είναι "ανταγωνιστικός", "κτητικός" και αναλυμένος συχνά από την "καταναλωτική κυριαρχία". Περιλαμβάνει μια έμφαση στην ελευθερία πέρα από την ισότητα όπου η ελευθερία αναλύεται στους αρνητικούς όρους και τους ατομικιστικούς όρους. Η αρνητική ελευθερία είναι ελευθερία από την κρατική παρέμβαση που υπονοεί μια αποδοχή των ανισοτήτων που παράγονται από την αγορά.

Πως απαντούμε εμείς?

Οι διαφωνίες με τον νεοφιλελευθερισμό στην πράξη πηγάζουν επομένως, από εξίσου σημαντικές και διαμετρικά αντίθετες θέσεις πάνω σε θεωρητικά ζητήματα. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η εναντίωση στην εκμετάλλευση δεν είναι τυχαίες και αφηρημένες αρχές, όπως αντιμετωπίζονται από τους νεοφιλελεύθερους, αλλά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού και ειδικά του προχωρημένου καπιταλισμού, όπως αντικατοπτρίζεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Αντίθετα με τον νεοφιλελευθερισμό, η πρακτική της αριστεράς είναι μια επιστημονική θεωρία που έχει δύο διαστάσεις, εξίσου σημαντικές και αδιαχώριστες: Η πρώτη είναι η ανάλυση της κοινωνικό-οικονομικής πραγματικότητας, της αναπαραγωγής του κεφαλαίου, των συνθηκών εργασίας και της σχέσης των τάξεων. Η δεύτερη, είναι, ουσιαστικά μια στρατηγική και μια σειρά από προτάσεις που εκπορεύεται από την Μαρξιστική ανάλυση.

Είναι με βάση αυτές τις δύο διαστάσεις, που πρέπει να εξετάζουμε και τις θεωρητικές μας διαφωνίες με τον νεοφιλελευθερισμό. Διότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν διαπνέεται από παρόμοιο σκεπτικό. Η δική του ανάλυση της πραγματικότητας, είναι σχεδόν ανύπαρκτη και βασίζεται σε βεβιασμένα συμπεράσματα για την ανθρώπινη φύση και είναι προσαρμοσμένη στο ένστικτο του οικονομικού εγωκεντρισμού και με ελάχιστα παραδείγματα από την ζωή.

Εμείς απαντούμε με πράξεις που πηγάζουν και από την φιλοσοφία της ηθικής και από την ανάλυση της κοινωνίας. Και πάνω από όλα βασιζόμαστε στο γεγονός ότι, αντίθετα με τον 'εξαναγκασμό' του νεοφιλελευθερισμού, η κοινωνία επηρεάζεται από την οικονομία και αντίστροφα, αλλά τα δύο δεν είναι το ίδιο πράμα. Πως μπορούν τότε οι νεοφιλελεύθεροι να μας εξηγήσουν γιατί συμβαίνουν αυτά, η τι προτείνουν, εκτός από την αγορακεντρική νοοτροπία σε ανθρώπους που γεννιούνται φτωχοί, σε ξηρές περιοχές η σε περιοχές που για εθνικό-πολιτικούς λόγους χρειάζονται βοήθεια από άλλους. Πως, επίσης η εξέλιξη της αγοράς στον αναπτυγμένο κόσμο μπορεί να βοηθήσει τους εκμεταλλευόμενους και τις υποανάπτυκτες χώρες.

Μια ατέλειωτη σειρά από κοινωνικά και άλλα προβλήματα δεν λαμβάνει απαντήσεις από τον νεοφιλελευθερισμό. Είναι έτσι φυσιολογικό να ξεσηκώνονται εκατομμύρια σε κάθε συνάντηση των μεγάλων οκτώ, σε κάθε κίνηση της Παγκόσμιας τράπεζας και σε κάθε πρόταση όπως αυτή του Μπόλκενσταιν. Η αντίληψη της αριστεράς βρίσκει το δίκαιο της και ακυρώνει οιεσδήποτε εικασίες για έλλειψη θεωρητικού πλαισίου, από τις εκφραζόμενες απογοητεύσεις των εργαζομένων, την κάθε απεργία, την κάθε επανάσταση και ξεσηκωμό και φυσικά το γεγονός ότι το ένα τέταρτο ευημερεί και τα τρία τέταρτα του πλανήτη πεινούν. Ο συνειρμός μας ας γίνει αντίβαρο για τη βαρβαρότητα τους.

Banana Republic Cyprus said...

'Ανευ και ΑΧΛ, γι αυτό που είπατε... πως στις λίστες υποστήριξης υποψηφίων υπάρχουν και άτομα που δεν γνώριζαν πως θα τους έβαζαν. Το επιβεβαιώνω και γνωρίζω περίπτωση για ακαδημαϊκούς συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Όπου συγκεκριμένος βουλευτής του Συναγερμού έβαλε σε λίστες άτομα χωρίς την έγκριση τους και χωρίς καν να τους πει πως θα δημοσιεύονταν, επειδή ζήτησαν την βοήθεια του από την επιτροπή παιδείας της βουλής για θέματα και απαιτήσεις που δικαιούνταν έτσι κι αλλιώς. Η βοήθεια είχε και το τίμημα της όμως... τους σταμπαρίσκουν και δημόσια σαν κασουλιδικούς. Εν τούτος ο αέρας αλλαγής, ο εκσυγχρονισμός, η σύγχρονη κοινωνία και ειδικά ο ευρωπαϊσμός που μας ...Τάσσει ο Συναγερμός μέσω του Κασουλίδη ο οποίος παρεπιπτόντως απόψε στις "Προεκτάσεις" του ΡΙΚ μας εκθείασε τις μελέτες που κάνει για το πρόγραμμα του με διάφορους επιστήμονες και ...***ακαδημαϊκούς*** που τον στηρίζουν; Άσε που είπε πως μπορεί να φέρει καλύτερο σχέδιο λύσης ενώ το 2004 ψήφισε ΝΑΙ διότι δεν θα ερχόταν ποτέ κάτι καλύτερο! Θα του τραβήσει άραγε τα αυτιά του ο Αναστασιάδης που δήλωνε πριν μια βδομάδα στην ίδια εκπομπή πως είναι σίγουρος πως το επόμενο σχέδιο λύσης θα είναι χειρότερο από το Αναν διότι έτσι μας δίδαξε η ιστορία; Προσωπικά, με όλα αυτά που παρατηρώ τελευταία καταλάβω πως δεν είναι αέρα αλλαγής που θα μας φέρει αν χρειαστεί και τον βγάλουμε, αλλά φυσικά αέρια εκ των οπισθίων. Αλλά παρά Τάσσο ξανά...

Aceras Anthropophorum said...

Να μια λίστα διανοούμενους που ξέρω προσωπικά τζαι που εφανήκαν τσιακκούθκια, που δεν εθόλωσεν ποττέ το μυαλόν τους που τον εθνικισμόν (πυραύλους S300, "antikatoxikon" απορριπτισμόν, αντιτταλατισμόν κλπ...) τζαι που επέξαν σημαντικόν ρόλον στο να ξεφύγει το κόμμαν τους που την Τασσικήν τροχιάν:

Κωστής α - πουρκός κτιστιτζιής
Γιώτα - Πωλήτρια ρούχων
Κωστής β - χτίστης (μάστρος)
Γιαννής - μηχανοτεχνίτης σε εργοστάσιο
Παύλος - πρώην πλασιέ μακαρονιών
Κόκος - κομωδρόμος
Άντρη - Πωλήτρια παπουτσιών
Μιχάλης - γραφέας σε γραφείο ταξί, ποιητής
Γιαννής - τεχνιτης θερμάνσεων

Αυτοί τζαι χιλιάδες άλλοι μπορεί να μεν εδηλώσαν το όνομαν τους σε μιαν prestigious λίσταν υποστήριξης, ούτε τζαι θα φανούν ποττέ σαν άτομα μπροστά, αυτοί τζαι άλλοι σαν αυτούς εμπορέσαν να φέρουν το Ακέλ στην παραδοσιακήν του μή εθνικιστικήν, επαναπροσεγγιστικήν, ανθρωπιστικήν πολιτικήν με την ανατρεπτικήν τους δραστηριότηταν στα πλαίσια του δημοκρατικού συγγεντρωτισμού (που δεν ασπάζομαι τζαι δεν έχω όρεξην να υποφέρω) στην βάσην του οποίου λειτουργεί το κόμμαν τους. Από αυτούς περιμένω να είναι η ραχοκοκαλιά της πολιτικής δύναμης που θα σηκώσει το βάρος μιας πιθανής λύσης. Μακάρι να είναι πολλοί. Τον τζαιρόν της μαύρης μου κατάθλιψης, οι πολιτικές απόψεις που επηγάζαν που το ακλόνιτον πολιτικόν κριτήριον αυτών των ανθρώπων εσυντροφέψαν της ελπίδαν μου που εψυχομάσιεν.

-Έχουμεν αλλη μιαν ευκαιρίαν ελαλούσαν μου προσπαθώντας να με πείσουν να τους ξαναψηφίσω αλλη μιάν φοράν.

Μετά που 2 αποχές, στες τελευταίες βουλευτικές εκαταφέραν να με πείσουν την τελευταίαν στιγμήν. Αγόρασα όπως πάντα το εισητήριον μου τζαι ήρτα Κύπρον για να πάω να ψηφίσω, αυτήν την φοράν λευκόν πάλε. Ήθελα να πάω επιδεικτικά κατευθείας στην κάλπην χωρίς να περάσω που το παραβάν. Το εθεωρούσαν την πιό έντιμην αριστερήν πράξην που μπορύσα να κάμω: να δηλώσω συμβολικά "νύπτω τας χείρας μου, μακρά τα ρούχα μου που την διχοτόμισην".

-Φίλε μου ψήφισε Αριστερά αλλο μιά φορά τζαι μετά αν δεν συμφωνείς μεν ξαναψηφίσεις, είπαν μου αυτοί οι άνθρωποι. Έχουμεν ανάγγην τον ψήφον σου.
-Για να υποστηρίζετε Δευκαλίωνες τζαι να τον διάτε του κάθε εθνικιστή να τον κάμνει λιβέριν να τζοιλά την διχοτόμισην; η απάντηση μου
-Όι, για να δυναμώσουμεν τζαι να τα πουκουππίσουμεν ούλλα. Δως μας μιαν τελευταίαν τσιανς.

Την έδωσα με μεγάλην επιφυλακτικότηταν τζαι περιμένοντας λλία πράματα. Δεν εμετάνωσα. Εκρατήσαν τον λόον τους. Είπαν μου επίσεις ότι τζαι να φκεί ο Χριστόφκιας θα επαγρυπνούν για να γινέι το όνειρον για επανένωσην νόμος, σύνταγμαν, ζωή. Εν σε αυτούς τους αθρώπους που αναφέρεται ο Πελλός όταν λέει "αυτοί που είναι πίσω του Χριστόφκια". Μπορεί τζείνος να μεν τους ξέρει πιόν προσωπικά (μάλλον δεν τους ξέρει αν κρίνω απο τες υπόλοιπες μαλακίες τζαι ανακρίβιες που γράφει στο άρθρον του). Θωρεί όμως το αποτέλεσμαν τζαι φαίνεται να το κρίνει σωστά. Εγώ που ξέρω τα παιθκιά τούτα σαν τον κότσιηνον ππαράν, αρχίσω ξανά να ελπίζω.

Σε ευχαριστώ Γρηγόρη για το άρθρον σου στον Πολίτην. Κάμνει την ελπίδαν μου πιό καθαρήν, πιό συγκεκριμένην.

gregoris said...

η απόρριψη του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού εκράτησεν με ευτυχώς έξω που λενινιστικού τύπου πολιτικές δυνάμεις τζιαι οργανώσεις
γενικά το ρόλο του ψηφοφόρου εν τον αποδέχτηκα ποττέ,
όπως λαλεί τζιαι ο λινοπάμπακος "οι εκλογές εν η διαφημιστική εκτόνωση της εξουσίας"
το δημοψήφισμα όμως αποτελέσεν τζιαι για μένα σουζούλισμα τζιαι πολιτικόν τζιαι υπαρξιακόν
στες προηγούμενες βουλευτικές αντίθετα με τον ασερα εν επάτησα καν στην κάλπη τζιαι δεν εμετάνιωσα για τούτον
έκαμνα τζαι προπαγάνδα μάλιστα υπέρ της αποχής με την θέση ότι το ΑΚΕΛ πρέπει να τιμωρηθεί εκλογικά για την στάση του
εν εδείκλισεν ακελικός να με δει στα μάθκια τζιαι να μου πει ψήφισμας...
τωρά όμως διακυβεύουνται πολλά έννεν μόνον ότι εν θέλω να φέρω καμιάν ευθύνη για τυχόν επανεκλογή τάσσου, εν τζιαι επειδή το κράτος φαίνεται ακόμα να έσιει σημασία στους όρους συγκρότησης της παγκόσμιας ταξικής σύγκρουσης

Anonymous said...

@ΑΧΛ

Ο Τουμάζος εν λεβέντης. Έσιει τζι άλλους τέθκοιους;

Παίρνω παράδειγμα αυτό το μπλογκ στο οποίο γράφουν πολλοί αριστεροί τους οποίους θεωρώ νούσιμους (απολογούμαι και πάλι αν τους δημιουργώ προβλήματα κατατάσσοντας τους σε αυτή την κατηγορία:-)). Εξ όσων καταλαβαίνω, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αποσταστασιοποιημένοι από το ΑΚΕΛ. Ίσως να υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν ξέρω. Ο μόνος που δηλώνει ταυτισμένος με το ΑΚΕΛ είναι ο άνευ (ο οποίος επετάχτην πάλι σαν το αππιητούρι να πει τη συνηθισμένη ειρωνεία-μαλακεία.) Μάλιστα παλαιότερα ο άνευ μας δήλωσε ότι είναι επιστήμων, και πιθανότητα να ανήκει στην ιντελλιτζέντσια του κόμματος. Άρα τι βλέπουμε; Οι νούσιμοι εκτός, οι άνευ εντός.

Δεν τα λέω αυτά με κριτική διάθεση, αντίθετα θα χαρώ πολύ να μάθω ότι υπάρχουν σοβαροί και ανοιχτόμυαλοι (να μην το ξεχνάμε αυτό) άνθρωποι στο παρασκήνιο. Μέχρι τώρα όλο διαβεβαιώσεις μου δίνετε αλλά χειροπιαστές ενδείξεις γιοκ :-)

@brc

Μεν αγανακτάς έτσι ρε φίλε. Ξέρω κι εγώ κάποιον που εμπήκε σε λίστα του Χριστόφια χωρίς να ερωτηθεί. Τι έγινε δηλαδή; Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Μεν τα μεγαλοποιείς χωρίς λόγο.

@γρηγόρης

Ευχαριστώ για την παρέμβαση σου, είναι πολύ χρήσιμη. Φαίνεται ότι είσαι και επώνυμος αλλά δεν σε γνωρίζω, αν θέλεις πες μας που γράφεις για να σε διαβάζουμε. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και θάθελα να το συζητήσουμε. Δυστυχώς όμως με πετυχαίνεις σε πολύ δύσκολη περίοδο από πλευράς φόρτου εργασίας. Μπορούμε σε λίγες μέρες να ξεκινήσουμε μια συζήτηση αν σε ενδιαφέρει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το άρθρο που έβαλες εδώ ως αρχικό ποστ, ή κάτι άλλο που θέλεις, ή μπορώ να κάμω μια εναρκτήρια παρέμβαση εγώ.

AXL said...
This comment has been removed by the author.
AXL said...

@Ίλανδρος

Αλλή μια φόρα για να το καταλάβεις.

Δεν είναι ακριβώς όπως τα λες, διότι τούτοι οι νούσιμοι αριστεροί που κατά βάση εν έξω που το ΑΚΕΛ ίσως να μην είναι τόσον έξω. Δεν είναι η ταυτότητά μέλους που σε βάζει μέσα ή σε αφήνει έξω.

Όσο για το αν υπάρχουν και άλλοι σαν τον Τουμάζο Τσιελεπή φυσικά και υπάρχουν αλλά επιθυμία τους είναι να μείνουν στο παρασκήνιο οπόταν μην ζητάς ονόματα.

Άλλα τι άλλη απόδειξη θέλεις για την ύπαρξη τους που την εγκατάλειψη του τασσου και το ρίσκο της απώλειας της εξουσίας?

Anonymous said...

Αυτό το τελευταίο επιχείρημα το επαναλαμβάνεις συνέχεια αλλά δεν είναι πειστικό. Υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, τελείως κομματοσυμφεροντολογική, ότι εγκατέλειψαν τον Τάσσο για να σώσουν το ΑΚΕΛ. Και δεδομένου ότι πολλές φορές στο παρελθόν (και στο πολύ πρόσφατο) το ΑΚΕΛ έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, εγώ αυτήν την εξήγηση τείνω να πιστέψω. Για να αναθεωρήσω τις απόψεις μου πρέπει να δω χειροπιαστά δείγματα γραφής ότι άλλαξεν το κόμμα σιόρ. H υποχρέωση της απόδειξης (burden of proof) είναι δική τους.

Aceras Anthropophorum said...

Οι ανώνυμοι στοχαστές που ανάφερα, αυτοί οι αθρώποι που με εμπνέουν με τον αθρωπισμόν τους τζαι με την καθαρότηταν της σκέψης τους, αυτοί οι αθρώποι που με εκπλήττουν με την ταπεινοφροσύνην τους που γίνεται ολοέναν αγαθόν πιο σπάνιον στην κοινωνίαν της αρπακόλας τζαι του εγώ είμαι εγώ, που με δυναμώνουν με την πίστην τους προς τους συλλογικούς παραδείσους σε αυτόν τον κόσμον της προσωπικής επικράτησης τζαι του ατομικού κέρδους, αυτοί οι αθρώποι είναι όλοι μέλη του Ακέλ. Για αυτόν είναι που τους ανάφερα Ίλλανδρε. Δεν είναι in ιντελλέκτουαλς που προσέχουν το στυλ τους άμπα τζαι αποκαλέσει τους κανένας κομμουνιστές τζαι χάσει το image τους. Δεν είναι humansit κεντροαριστεροί βολεμένοι σε κανέναν οργανισμόν ή πετυχεμένοι επιστήμονες αυτοεργοδοτούμενοι. Είναι παιθκιά του λαού.

Γρηγόρη μπορεί να μεν ήρταν σε σέναν διότι απλά εν αντροπιάρηες. Μεν νομίζεις ότι οι αθρώποι που ασχολούνται με τα κομματικά είναι τα ρομπότ του Ντάχ Βαντόρ χωρίς αισθήματα, χωρίς ευαισθησίες προσωπικές, ποθκιάντραποι, έτοιμοι να αρπάξουν τον κάθε ψήφον. Δεν είναι εύκολον πράμαν να ανοίξεις την καρκιάν σου σε έναν πλάσμαν που δεν το ξέρεις βαθκειά. Αυτόν δεν το λέω μόνον για τους Ακελικούς. Εγώ πάντως σέβουμαι όλους τους αθρώπους που κομματοποιούνται τζαι τους θαυμάζω για το κουράγιον τους να εκτείθενται δημόσια τζαι να συνάουν ξιτιμασιές όπως κομματόσκυλλα ή την υποτίμησην πεφωτισμένων .... Σιγά τα ωά ρε ανέντακτοι φιλοσόφοι της μπακκίρας, είτε αριστεροί είσαστιν είτε δεξιοί είτε αριστεροδέξιοι (προσοχή μεν θιχτεί κανένας εδώ, δεν μιλώ για έναν άτομον ειδικά, μιλώ γενικά για μιαν στάση που την θεωρώ υπεροπτικήν τζαι προκλιτικήν).

Banana Republic Cyprus said...

Δεν το μεγαλοποιώ ρε Ίλαντρε. Απλά το αναφέρω. Το μεγαλοποιεί ο Κασουλίδης όταν λέει πως στηρίζει το πρόγραμμα του σε μελέτες επιστημόνων και εκπαιδευτικών, που προφανώς οι μισοί από εκείνους που λέει υπάρχουν.
Αν γίνονται και από άλλα κόμματα το ίδιο, είναι το ίδιο ξεδιάντρωπο και καταδικαστέο. Και μακάρι να τους φκάλουν όλους στη φόρα. Ας πούμε ο Τάσσος απέρριψε το ντιμπέιτ που ζήτησε το Πανεπ.Κύπρου με τους 3 υποψηφίους, μετά εδιαπραγματεύτηκεν το και την επομένη είδαμε στην εφημερίδα ένα κατεβατό ονόματα εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου Κύπρου που υποστηρίζουν Τάσσο. Πιάστον έναν φάκκα τον πάνω στον άλλον δηλαδή. Δεν σημαίνει όμως πως επειδή όλοι τα κάνουν θα τους δίνουμε και συγχωροχάρτι, και είμαι σίγουρος πως είσαι κι εσύ της ίδιας άποψης. Τέλοσπάντων... άμα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν αντιδρούν, δεν θα κάτσω εγώ να χολοσκώ γι αυτούς.

gregoris said...

ασερα τωρά εν η σειρά μου να σου πω ότι έκαμες την ελπίδα μου πιο καθαρή τζιαι πιο συγκεκριμένη

Bananistanos said...

@axl

Ποιάν εξουσίαν εγκαταλείψαν? Τον Λιλλίκκαν? Τζεινη που κατηγορούν σήμερα?

Ανεχτήκαν τον Τ 4.5 χρόνια που τους επερίπεζεν είτε με το Κελλάκι, είτε με τις παρεισφρήσεις στις ομιλίες. Αλλά αμαν τους την έκατσε κανονικά τζε εξαναέβαλε υποψηφιότητα πίσω που τη ρασιη τους τότε εφίαν. Γιατί εκαταλάβαν ποσο τους λοαρκάζει τζε πόση συγκυβέρνηση ήταν να τους δώκει στη επόμενη πενταετία που εν θα τους εισιεν με ανάγκην.


@ moderators

Τι εξυπηρετεί τουτη η γλωσσική επαλήθευση? Εν μεγάλος πελάς.

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Έχουμε κατασταλάξει ελπίζω ότι οι Κασουλίδης και Χριστόφιας υποστηρίζονται και από εξωκομματικούς (έχω την εντύπωση ότι δεν έχει και πολλά φανατικά μέλη κομμάτων που γράφουν εδώ). Έχουμε κατασταλάξει επίσης ελπίζω ότι για κάθε Βάσο Γεωργίου υπάρχει και ένας Ουράνιος Ιωαννίδης. Άρα το θέμα μας είναι να ψάξουμε στις λίστες μελών και τους φακέλλους του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ για να βρούμε προοδευτικούς και/η διανοούμενους;

gregoris said...

νομίζω ότι το θέμα εννά ψηλαφίσουμε το πνεύμα της πολιτικής που εννά ακολουθηθεί που τους υποψηφίους άμαν γίνουν πρόεδροι
τζιαι για τούτον πρέπει να δούμε τόσο την ταξική βάση κάθε πολιτικής δύναμης όσον τζιαι τον θεωρητικό τζιαι ιδεολογικό της προσδιορισμό

Κομσομόλος said...

Επειδή θα αφεθεί να κυκλοφορεί ότι οι νούσιμοι του ΑΚΕΛ οδήγησαν το κόμμα μακριά από τον Τάσσο, και επειδή αυτό, τουλάχιστον για μένα δεν ισχύει, είναι ακριβώς αυτοί που ανέφερε ο Aceras που έβαλαν τα πράματα σε μια σωστή βάση.

Άυτοί, οι νούσιμοι, οι χτιστάες και λοιποί προλετάριοι(πραγματικοί, όχι σαν την αφεντιά μου) υπέδειξαν ότι ο Τάσσος μας εγγυάται ότι θα απορρίπτει προτάσεις για λύση. Όχι ευχαριστώ.
Ο Κασούλας μας εγγυάται ότι θα προσπαθήσει με χρονοβόρες διαδικασίες να...να...Όχι ευχαριστώ.
Ο Χριστόφιας μας εγγυάται Δίκαιη Λύση. Μπορεί;

Εγώ λέω πως όχι. Αλλά αυτό που μπορεί να εγγυηθεί είναι ότι θα ανατρέψει την κουλτούρα που έχει καλλιεργηθεί στην Κύπρο για λύση διχοτόμησης. Μπορεί να φέρει τις 2 κοινότητες πιο κοντά. Μπορεί να πολεμήσει τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.

Τα πιο πάνω είναι απαραίτητα συστατικά στοιχεία, έτσι ώστε όταν το επιτρέψουν οι διεθνείς συνθήκες και έρθει μια όντως δίκαιη λύση, ο κόσμος να είναι έτοιμος να τη δεχτεί. Διότι φοβάμαι πως και σήμερα να έρθει καλή λύση, πάλι θα απορριφθεί...

Noullis said...

@bananistanos:

word verification; spam

AXL said...

@Ίλανδρος

Το ένα πως αναιρεί το άλλον?

Διεκδίκησε κανένας πως όλοι όσοι είναι μέσα στο ΑΚΕΛ είναι αθώες περιστέρες? Πως δεν έχει και «κομματοσυμφεροντολόγους»?

Ποιοι όμως είναι αυτοί που ανάγκασαν τους αυτούς τους «κομματοσυμφεροντολογους» να εγκαταλείψουν τον τασσον?

Τώρα, τόσο το κομματικό συμφέρον σε σχέση με το εθνικό, όσο και ο ορός κομματοσυμφεροντολογος είναι θέματα που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Τι εννοείς με το εθνικό συμφέρον ? ποιος το καθορίζει? Τι είναι το συμφέρον του κόμματος? Κλπ κλπ κλπ.

@Bananistanos

Αντί απάντησης εγώ θα σε ρωτήσω: ποιες ήταν οι επιλογές του κόμματος όταν κατάλαβαν ότι ο τάσσος δεν έκαμνε?

@ Proletarios

Ηντά που εν τούτος ο ρατσισμός βρε?

Από ποτέ οι νουσιμάδα δεν πάει στους κτίστες και στους προλετάριους?

Συγκεντρώθου.

Bananistanos said...

@axl

Εξέραν το που την αρχή ότι δεν έκαμνε. Εξέραν τζε την ανθρωπιάν του, τζε την ιστορία του τζε τον απορριπτισμό του. Αλλά εψηφίσαν τον, παρ'όλη την κρισιμότητα της τότε εποχής, για το κομματικό συμφέρον και το μερίδιο στην εξουσία τζε την πίκκα που είχαν με τον Κληρίδη τζε τον Αναστασιάδη.

Τζε γιατί εμείναν τη τελευταία στιγμή να φύουν. Στα 4.5 χρόνια εκαταλάβαν ότι εν έκαμνε? Αν αρχίζαν την αντιπολίτευση στον 2ον ή έστω 3ον χρόνο τι ποσοστά θα έπιανε σήμερα ο Τάσσος?

apodimos Kypreos said...

Αν αρχίζαν την αντιπολίτευση στον 2ον ή έστω 3ον χρόνο τι ποσοστά θα έπιανε σήμερα ο Τάσσος?

Μεγάλο το ερώτημα. Μπορεί και να σάρωνε τα πάντα, δεχόμενος την πατρότητα του ΟΧΙ σαν ο ένας και μοναδικός πατριώτης στον Ελληνικό χώρο.

Anonymous said...

Ξερετε καλά ποιός εν ο Μικελλίδης; Ένας κυνικός χώρκατος εξυπνάκιας που κρίνει και επικρίνει τους πάντες.

Το παίζει ηθικός γιγαντας, αλλά θυμούμαι ότι πριν από λίγα χρόνια (επί κυβέρνησης Κληρίδη) τον έπιασαν να έχει αδήλωτα αρχαία. Η υπόθεση αποσιωπήθηκε.

Είναι γιατρός αλλά διατηρεί και φαρμακείο. Πριν 2-3 χρόνια του το έκλεισαν γιατί δεν τηρούσε τους κανονισμούς.

Χυδαιολογεί και βρίζει από την τηλεόραση, καθαρίζει τη μούττη του και τα αφκιά του μπροστά στο φακό, δε σέβεται κανένα, γενικά είναι μια αποκρουστική κατάσταση.

Αν αυτός είναι διανοούμενος που αξίζει τον κόπο να συζητούμε τις απόψεις του, είμαστε για κλάματα. Κακόμοιρη Κύπρος.

Anonymous said...

@ “Anonymous”,

Γράφεις:
“Χυδαιολογεί και βρίζει από την τηλεόραση, καθαρίζει τη μούττη του και τα αφκιά του μπροστά στο φακό, δε σέβεται κανένα, γενικά είναι μια αποκρουστική κατάσταση.” – Ξέχασες τη συνήθεια του να καπνίζει και να φυσά τον καπνό στα μούτρα των συνομιλητών του το κάπνισμα και να πίνει ουίσκι!

Αυτή είναι η νέα και σύγχρονη κουλτούρα και παιδεία που προσπαθεί να μας καλλιεργήσει σε μια προσπάθεια του να βοηθήσει στη διαμόρφωση ή μετάλλαξη μας σε ελεύθερες προσωπικότητες μακριά από ταμπού και προκαταλήψεις!

Αν δεν μπορείς να τα καταλάβεις και να τα αντιληφτείς αυτά αγαπητέ Anonymous, είσαι χώρκατος, ασιάτης, ζοπποκυπρέος και τα λοιπά και τα λοιπά!

Anef_oriwn
Τετάρτη 05/12/2007 – 7:41 μ.μ.

Bananistanos said...

Απο μιτσή τζι απο πελλόν...

Anonymous said...

Για να κάμουμε μια ανακεφαλαίωση: το αρχικό ποστ αναφερόταν στον Μικελλίδη ο οποίος θα ψηφίσει Χριστόφια όχι για τον ίδιο αλλά για αυτούς που είναι πίσω του. Εγώ διερωτήθηκα ποιοι είναι πίσω του γιατί δεν βλέπω τίποτα που να με εντυπωσιάζει. Και παρόλο που θέλω να πιστέψω τον φίλτατο ΑΧΛ που με διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν, να μου επιτρέψει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Μέχρι να δω δείγματα γραφής.

Στην πορεία ηγέρθηκαν και ένα/δυο άλλα ερωτήματα στα οποία θέλω να κάμω μια σύντομη αναφορά.

Για τον brc, έχεις λάθος για τον Κασουλίδη. Στη διαμόρφωση του προγράμματος του συμμετέχουν πολλοί πανεπιστημιακοί αλλά και άλλα αξιόλογα άτομα που δεν έχουν σχέση με τον ΔΗΣΥ. Τα άτομα αυτά τον πλαισιώνουν στις δημοσιογραφικές διασκέψεις στις οποίες παρουσιάζει το πρόγραμμα. Πρόσεξέ τις λίγο αν θέλεις. Την περασμένη βδομάδα όταν παρουσίασε το πρόγραμμα για την παιδεία είχε ολόκληρο πάνελ κι έγινε συζήτηση.

Όσο για την προσπάθεια του απόδημου να δικαιολογήσει το ΑΚΕΛ που δεν εγκατέλειψε τον Τάσσο πριν 2.5 χρόνια διότι αν το έκαμνε μπορεί σήμερα ο ΤΠ να σάρωνε, τι να πω. Είναι σαν κάποιος παντρεμένος να έχει γκόμενα και όταν του ζητήσει εξηγήσεις η γυναίκα του της λέει ότι πηδούσε αυτός τη λεγάμενη για να μην την κάνει γκόμενα κανένας άλλος και του χαλάσει το σπίτι.

Χαιρετώ σας.

Banana Republic Cyprus said...

Ίλαντρε, μα δεν είπα πως δεν έχει στήριξη από ανθρώπους των γραμμάτων. Απλά ανάφερα ένα γεγονός που γνωρίζω και -δεν ξέρω αν συμφωνείς- δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε και τον Συναγερμό. Δεν ισχυρίστηκα πως έχει sixth sense "i see university people" και βλέπει ότι θέλει, έτσι; Παρακολουθώ και τους τρεις υποψηφίους. Και δεν θα παραξενευτώ αν έχασε ποσοστά μετά από τις πελλάρες και ασάφειες που έλεγε στις "προεκτάσεις" την περασμένη τρίτη. Πιστεύω τον είδες κι εσύ πόσο τα έχασε σε 3-4 περιπτώσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και απαντούσε αναιρώντας δικά του παλαιότερα λεγόμενα. Εν αντιθέση με τον Αναστασιάδη που στην ίδια εκμπομπή, μια βδομάδα πριν, έδωσε ρεσιτάλ ηγέτη και τους έκαμε εκεί στο ΡΙΚ κυριολεκτικά να παραμιλούν.

AXL said...

@Bananistanos & Ίλανδρος

Η πραγματικότητα είναι σύνθετη, άλλοι έμεναν για να προσπαθήσουν να σώσουν ότι γίνετε έχοντας και το προηγούμενο του 85 όπου το ΔΗΚΟ όταν κυβέρνησε μόνο του έφτασε εκεί που έφτασε με τον γνωστό τρόπο άλλοι έμεναν γιατί πίστευαν ότι ο τάσσος ακλουθούσε την γραμμή που ήθελαν άλλοι γιατί είχαν προσωπικά συμφέροντα άλλοι για τον διαμοιρασμό της εξουσίας άλλοι γιατί πίστευαν ότι οι πολιτική του είναι σωστή άλλοι διότι έλπιζαν σε μια δεύτερη ευκαιρία και ίσως κάποιοι άλλοι για κάποιους άλλους λόγους.

Σημασία είχε να φύγει.

Έφυγε.

Τώρα θα κάτσω να λέω γιατί δεν έφυγε ποιο νωρίς και γιατί δεν έγινε το δικό μου έλεος βρε παιδία.

Μια σχετική συζήτηση έγινε και εδώ

http://proedrikes.blogspot.com/2007/09/blog-post_9862.html

@Bananistanos
Για το 2003 αν θέλεις να συζητήσουμε πρέπει να πάς πίσω στο χρόνο και να μας πεις ποιες ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν μετά την 10ετή διακυβέρνηση Κληρίδη, τι έγινε την δεύτερη πενταετία στην εσωτερική διακυβέρνηση και πως χειρίστηκε το θέμα με τις εκλογές ο Γερός όπου μας έκανε όλους ητά τον Δεκέμβριο του 2003 τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Που ήταν ο νους του να πιάσει το Δημήτρη το Μάρτη 9 μήνες πριν τις εκλογές να του πει αυτό και αυτό πες μου ποιους θέλεις να σου βάλω στην διαπραγματευτική ομάδα και ποσά υπουργία θέλεις? Δεν είναι και το ΑΚΕΛ που θα έπρεπε να στηρίξει την λύση?


@Ιλανδρος

Τους βλέπεις γύρω σου και τους ακούς όμως έσου ατού δεν υπάρχουν.

Να κανονίσουμε που θα έρθει ο Aceras να σε πάρουμε να τους δεις τούτους όλους που σου λαλούμε να δεις την διανόηση που εγέννησεν το οι τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας τζαι το μια Πατρίδα ένας Λαός εδώ και χρόνια, να δεις μια διανόηση που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχει, που θα σε στείλει αδιάβαστο με τη σοφία τους, την αγάπη που φκάλουν για τούτο τον τόπο τζαι προπαντός για τους ανθρώπους. Αν δεν την έζησες ποτέ είσαι μεγάλος άτυχος.

gregoris said...

ίλλαντρε τζιαι για δεις το πνεύμα τους μιας τζιαι δεν ακούεις τον/την axl αναδημοσιεύκω σου την παρέμβαση κάποιων που τούτους για την πορεία κόντρα στην ΤΔΒΚ.

Για να μπει ένα τέλος στο εθνικιστικό παραλήρημα

Author
ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Date Created
15 Nov 2007
More details...
Date Edited
15 Nov 2007 11:26:50 PM
License
This work is in the public domain

Μήπως η πορεία στην οποία συμμετέχεις εκφράζει κάτι άλλο απ' αυτό για το οποίο ήρθες;

Το ερώτημα δεν αποτελεί τυχαία επινόηση της δικής μας φαντασίας, αλλά γέννημα της πραγματικότητας. Κάθε χρονιά το ίδιο σκηνικό, η πορεία για την καταδίκη του ψευδοκράτους και της κατοχής του μισού της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό καταλήγει σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα. Τα αντιτουρκικά συνθήματα, ο υπερτονισμός του έθνους και της “ελληνικότητας” της Κύπρου και γενικότερα η εθνικιστική εκτόνωση μέσα από τα ανάλογα τραγούδια και σημαιοστολίσματα κυριαρχούν των όποιων καλοπροαίρετων συνθημάτων για την καταδίκη του ψευδοκράτους. Όλα αυτά μέσα σ' ένα κλίμα τρομοκρατίας και υπό την συνοδεία μελών γνωστών φασιστικών οργανώσεων, για τους οποίους η σημερινή πορεία της ΕΦΕΚ, ερήμην οποιασδήποτε αντίδρασης του κόσμου, αποτελεί πρόσφορο πεδίο δράσης. Αναπόφευκτα ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της πορείας μεταλλάσσονται, αντίστοιχα και η εικόνα της προς τα έξω.

Για να ανιχνεύσουμε την έκταση του προβλήματος είναι σημαντικό να δούμε πρώτα τι είναι εθνικισμός. Για μας, η αναγνώριση της διαφορετικότητας ενός λαού, ο σεβασμός για την καταγωγή, τη γλώσσα και την παράδοσή του είναι αξία. Εθνικισμός γίνεται όταν μετατραπεί σε αντίληψη και ιδεολογία που καθιστά τη διαφορετικότητα αυτή ανώτερη από την διαφορετικότητα του άλλου. Πιστεύουμε εν τέλει ότι εθνικισμό αποτελεί η αναγωγή των όποιων κοινών χαρακτηριστικών (καταγωγή, γλώσσα, παράδοση κ.ά.) σε καθοριστικούς και αναγκαίους όρους για την εδαφική κυριαρχία και την συμβίωση των ανθρώπων εντός μιας συγκεκριμένης έκτασης. Εδώ είναι που πρέπει να διδαχθούμε από την πρόσφατη κυπριακή ιστορία, όπου έχουμε πολλές αιματηρές εμπειρίες, με τραγικά αποτελέσματα, που οφείλονται στον εθνικισμό ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Η εθνική χροιά που λαμβάνει το κυπριακό πρόβλημα είναι κατά μεγάλο μέρος αποτέλεσμα του ίδιου του κυπριακού κράτους και του εκπαιδευτικού συστήματος που παρέχει. Έτσι η επικρατούσα αντίληψη που θέτει το κυπριακό ως ζήτημα εθνικό, το καθιστά προνομιακό πεδίο για ανάπτυξη, καλλιέργεια και αναπαραγωγή του εθνικισμού και κατ' επέκταση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών – κι αυτό γιατί ο εθνικισμός αποτελεί δομικό στοιχείο φασιστικών καθεστώτων και συμπεριφορών.

Δυστυχώς η σημερινή δομή και ο τρόπος λειτουργίας της ΕΦΕΚ, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται “εκ των άνω” σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, αποστασιοποιεί τον κόσμο από την ενεργό δράση αφήνοντας έτσι ακόμα και φασιστικές ομάδες να δρουν ανεμπόδιστες στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Καταλυτικό ρόλο για την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων διαδραματίζει το Δράσις-ΚΕΣ με τις διασυνδέσεις που έχει με φασιστικές οργανώσεις αλλά και με την εθνικιστική ιδεολογία που προτάσσει. Άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε αυτοί, που ενώ πάντα τρέχουν να καταδικάσουν τον φασισμό, ταυτόχρονα ανέχονται ή υποστηρίζουν εθνικιστικές απόψεις. Για όσους δε αντιτίθενται και αγωνίζονται ενάντια στον εθνικισμό και τα επακόλουθά του, θεωρούμε ψευδαίσθηση την πεποίθηση και πρακτική τους να τα αντιμετωπίζουν με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων για το πλαίσιο συνθημάτων, καλώντας τον κόσμο να το υιοθετήσει. Πόσο μάλλον όταν το πλαίσιο αυτό, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί η εικόνα μιας πλαστής εθνικής ενότητας, αναπόφευκτα καταλήγει να αποτελείται από συνθήματα συμβιβασμού και υποταγής, αντί να κινείται σε μια αντι-ιμπεριαλιστική και επαναπροσεγγιστική λογική. Σε ένα κοινωνικό χώρο, όπως είναι η ΕΦΕΚ, που υπάρχουν τόσο έντονες πολιτικές αντιθέσεις, αυτές δεν μπορούν ούτε να υποκρύπτονται, ούτε να συντίθενται. Το πρόβλημα του εθνικισμού και του φασισμού στην ΕΦΕΚ είναι βαθύτερο και μόνο μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, στην κατεύθυνση της έμπρακτης απονομιμοποίησης και απομόνωσης τέτοιων φαινομένων και των εκφραστών τους από τον ίδιο τον κόσμο μπορεί να λυθεί.

Από τα πιο πάνω γίνεται ξεκάθαρος ο λόγος που απέχουμε από την σημερινή πορεία, μη θέλοντας να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τα εθνικιστικά χαρακτηριστικά που απέκτησε τα τελευταία χρόνια, αρνούμενοι να συμβάλουμε στην ανατροφοδότηση του συγκεκριμένου χώρου. Είναι αδιανόητη για μας, και πιστεύουμε για κάθε αριστερό, η συμπόρευση στον δρόμο μαζί με ακραία εθνικιστικά στοιχεία και αντιλήψεις, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με τις πεποιθήσεις μας.

Ενάντια στην διχόνοια που σπέρνουν τα “εθνικά συμφέροντα” της κάθε “πλευράς”, προτάσσουμε τους κοινούς αγώνες ελληνοκυπρίων - τουρκοκυπρίων, γιατί μαζί έχουμε περισσότερα να κερδίσουμε. Των τουρκοκυπρίων που το 2003 αγωνίστηκαν και βγήκαν χιλιάδες στους δρόμους αμφισβητώντας την κυριαρχία της Τουρκίας, ζητώντας την επανένωση της Κύπρου. Για να υλοποιήσουμε τους αγώνες αυτούς θεωρούμε αναγκαίες κινήσεις και δραστηριότητες που βοηθούν την επικοινωνία, την κατανόηση των προβλημάτων και την αναζήτηση διεξόδων.

Η Κύπρος ανήκει στο λαό της, σε όποιον ζει, εργάζεται και άρα προσφέρει στον τόπο αυτό. Σε ελληνοκύπριους, τουρκοκύπριους και μετανάστες.

Bananistanos said...

@ axl
Σημασία είχε να φύγει όταν έπρεπε, για να έχει και σήμερα μούτρα να κάνει αντιπολίτευση. Αλλά που να παραδεχτεί ότι έκαμε λάθος.

"..Που ήταν ο νους του να πιάσει το Δημήτρη το Μάρτη 9 μήνες πριν τις εκλογές να του πει αυτό και αυτό πες μου ποιους θέλεις να σου βάλω στην διαπραγματευτική ομάδα και ποσά υπουργία θέλεις? Δεν είναι και το ΑΚΕΛ που θα έπρεπε να στηρίξει την λύση? .."

Σοβαρομιλάς? Πιστεύκεις ότι θα εδέχετουν ο Χριστόφιας έτσι πράμα, έστω τζ'άν του εδίαν όλα τα υπουργεία?

Ο Γέρος δεν ελοάρκαζε να βάλει υποψηφιότητα το 2003 αλλά αμά είδε πως θα έβκαινεν ο Τάσος που θα εχάλαν όσα έχτισε (που ο Χριστόφιας έκαμνε πως εν εθώρεν), ενώ ο Μαρκίδης δεν ετράβαν εθεώρησε η υποψηφιοτήτά του ήταν η μόνη λύση για να μην χαθεί η λύση. Ίσως τζε να το επήρε τζε προσωπικά τζε να έθελε να τελιώσει ο ίδιος τζείνα που εξεκίνησε , ένταξη & λύση, αλλά σημασία έσχει ότι ήταν ο μόνος που εμπορούσε τζε είμαι 1000% σίουρος ότι θα μας έφερνε ένα πολλά καλλίτερο σχέδιο που το Ανάν 5, που θα είχε παραπάνω πιθανότητες να περάσει. Ας όψεται ο Μαρκίδης που επικκαρίστικε τζε εκατέβηκε τζε τζείνος υποψήφιος τζε έδωκε την προεδρία στο Τάσο.

Anonymous said...

Μα αν έφεφκεν ο Χριστόφιας μπανανιστάνε μου πιο νωρίς πώς θα έβαλλε την Ελενίτσα τζιαι τον Αντρίκκο στα Δημοτικά Μέγαρα;

Είπαμε, από αρχές τίποτε άλλο το ΑΚΕΛ. Εξιζούμισε τη τριμερή ώσπου εμπορούσε, είσιεν τον Νικολάκη τζιαι την Αναστασία να γυρίζουν που πόρτα σε πόρτα για να φκάλουν την Ελενίτσα μουχτάραινα, τζι ύστερα αθθυμηθήκαν ότι είχαν διαφωνίες.

Τζι ύστερα διερωτάστε γιατί εν θέλουν να σας δουν οι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ...

AXL said...

@Bananistanos

Έχεις δίκαιον έκαμε λάθος ότι πεις, η περίπτωση να είσαι εσύ που κάμνεις λάθος αποκλείετε.

Για τα υπόλοιπα Γουάο!!!! μας έβαλες εδώ τις σκέψεις του Κληρίδη για το 2003 είπες μας ότι το ΑΚΕΛ ψήφισε τασσο για το κομματικό συμφέρον το μερίδιο στην εξουσία και την πίκκαν ( φαντάζομαι επειδή αυτό έκανε ο γερός το 1993 νομίζεις ότι όλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο έννεν?) και σου φαίνεται περίεργο αυτό που ρώτησα εγώ. ΒΤW με αν θα δεχόταν ο Χριστόφιας σε ρώτησα με αν δεν θα δεχόταν.

Για να τελειώνουμε το θέμα δεν είναι να αποφασίσουμε αν έγιναν λάθη. Το θέμα είναι ποιος είναι ο καλύτερος να κάμει αυτή τη δουλειά που θέλουμε σήμερα, τζαι ο Γιαννακης και το επιτελείο του δεν πιάνει πάζαν κόντα του Δημήτρη και της Βάσης του για τούτην την δουλειά γιατί ΑΝΑΓΙΩΘΗΚΑΝ για να κάμουν τούτη την δουλειά, οι υπόλοιποι ήρταν που έσσο τους το 2003.

Anonymous said...

@ ‘Ύλαντρος,

Άμα είναι να χύσεις το αντιακελικο σου δηλητήριο το γεμάτο όξος και χολή, ότι σου καπνίσει λαλείς τζιαι ούλλα μονόπλευρα τα θωρείς!
“Εξιζούμισε τη τριμερή ώσπου εμπορούσε, είσιεν τον Νικολάκη τζιαι την Αναστασία να γυρίζουν που πόρτα σε πόρτα για να φκάλουν την Ελενίτσα μουχτάραινα, τζι ύστερα αθθυμηθήκαν ότι είχαν διαφωνίες.”
- Όταν εβούρα η Ελενίτσα και η κάθε Ελενίτσα τζιαι ο κάθε Αντρίκκος του ΑΚΕΛ να φκει ο Παπαδόπουλος πρόεδρος ήταν ούλλα καλά τζιαι άγια για το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ; (Τζιαι για να μπουν τζιαι κάποιοι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στα Δημοτικά Μέγαρα;). Πάντως ‘Ύλαντρος, δεν θα εκπλαγώ αν στο τέλος ψηφίσεις Παπαδόπουλο για να μεν φκει ο Χριστόφιας!

Anef_ oriwn
Πέμπτη 06/12/2007 – 11:22 μ.μ.

Anonymous said...

@ανευ

Να είσαι σίγουρος ότι αν καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι απόψεις σου είναι πλειοψηφία στο ΑΚΕΛ, την ψήφο μου δεν την βλέπει ο Τζίμυς.

Χςςςςςςςςςςς, πρόσεχε, δηλητήριο!!!!!!!!!!!!

AXL said...

@‘Ιλανδρος

«Εξιζούμισε τη……τζι ύστερα αθθυμηθήκαν ότι είχαν διαφωνίες.»

Είσαι Ψεύτης.

Bananistanos said...

...του Δημήτρη και της Βάσης του για τούτην την δουλειά γιατί ΑΝΑΓΙΩΘΗΚΑΝ για να κάμουν τούτη την δουλειά,...

Ναι, εν ούλλοι σπουδασμένοι στις κατατσκηνώσεις της ΕΔΟΝ και στο Πατρίς Λουμούμπα..

AXL said...

@Bananistanos

Πότε εφώναξες οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί μας?

Ποτέ εφώναξες μια πατρίδα ένας λαός?

Τι αποκαλούσες αυτούς που έλεγαν αυτά τα συνθήματα ?

Το που τα έμαθαν τι σημασία έχει?

Bananistanos said...

Εγώ δεν τα εφώναξα αλλά πιστευκω τα. Τούτοι που τα εφωνάζαν πιστεύκουν τα?

Εφωνάζαν για τους τ/κ αδελφούς μας αλλά παράλληλα εκατηγορούσαν το 30% των ε/κ πραξικοποιματίες. Δεν ξεχάσω πριν κάμποσο καιρό ένας αριστερός είπεν μου "εσείς οι πραξικοποιματίες.." ενώ εγώ ήμουν 3 χρονών το 74.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία που τα εμαθαίναν άμα τα εμαθαίναν μονόπλευρα και προπαγανδίστικά.

AXL said...

Προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι το ΑΚΕΛ έκαμε λάθη?

Φυσικά και έκαμε.

Αν κάτσουμε να μιλήσουμε για τα λάθη του ΑΚΕΛ το πιο πιθανό είναι να νομίσεις ότι είμαι ΑντιΑΚΕΛικός.

Αν κάτσουμε να μιλήσουμε για τα λάθη του ΔΗΣΥ θα νομίσεις ότι είμαι ΑντιΔΗΣΥικός κ.ο.κ.

Για να τελειώνουμε (ναι ξέρω, εξαναείπα το, εκατάντησες με δηλωσάκιαν).

Εγώ στις εκλογές δεν ψηφίζω με βάση το ποιός έκαμε τις λιγότερες μαλακιές γενικά. Ψηφίζω με κριτήριο ποιος έχει τις καλύτερες πιθανότητες για να κάμει τούτην την δουλεία που θέλουμε και για τούτην την δουλεία κανένας δεν πιάνει πάζαν ομπρός που τον Δημήτρην και την Βάση του.

Anonymous said...

@ΑΧΛ

Είπες με Ψεύτη ή εν η ιδέα μου;

AXL said...

@'Ιλανδρος

Το κομμάτι που έγραψες ότι ύστερα αθθυμηθήκαν τις διαφωνίες είναι ψέμα.

Ομιλία Δ. Χριστόφια στην παγκύπρια συνδιάσκεψη 14.4.2004 (Τα νευρά μου)

«Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Προέδρου, το συναισθηματικά φορτισμένο διάγγελμά του, με πολλές από τις εκτιμήσεις του οποίου δεν συμφωνούμε, επιδείνωσε την κατάσταση.»

«Το ΑΚΕΛ δεν συμμερίζεται εκτιμήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν και ιδιαίτερα με την εκτίμηση ότι αυτό «δεν καταλύει την ντε φάκτο διχοτόμηση, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί και την εμβαθύνει».

http://www.cyprusnet.gr/CyprusnetPages/Kypriako/Anavoli/Christofias_Syndiaskepsi_Omilia.htm

Θέση που επιβεβαίωσε και στο 20 συνέδριο του. 24-27.11.2005

«Το ΑΚΕΛ δεν συμμερίστηκε εκτιμήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο διάγγελμα του, σχετικά με πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και ιδιαίτερα με την εκτίμηση ότι αυτό «δεν καταλύει την ντε φάκτο διχοτόμηση, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί και την εμβαθύνει». Αν υπήρχε τέτια εκτίμηση τότε το σχέδιο δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεχτό ούτε και ως βάση για διαπραγμάτευση.»

http://www.akel.org.cy/synedrio20Theses.html

Υπάρχουν και αλλά όπως δηλώσεις τζιωνή & πασιάρδη για το κυπριακό, Ληδρας και συναντήσεις με Ταλάτ.

Επίσης, υπάρχουν και διαφωνίες για την εσωτερική διακυβέρνηση π.χ.
63ον, ΟΝΕ,ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ.

Αυτά.

Anonymous said...

ΑΧΛ

Δεν είπα ότι δεν είχαν διαφωνίες. Είπα ότι εκατάπιαν τες (πολύ βολικά) μέχρι να τους ξαναβγάλουν στην προεδρία της Βουλής, να τους βγάλουν δημάρχους και μουχτάρηδες, και μετά εθθυμηθήκαν τες διαφωνίες. Πε μου τώρα που εν το ψέμα.

Σημείωσε ότ αυτή η συμφεροντολογική τακτική είναι στάνταρ τρόπος δράσης για το ΑΚΕΛ. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι η ιστορία με το φυσικό αέριο. Διαφωνούσε το ΑΚΕΛ, οπότε τι έκαμε; Έστειλε μια επιστολή στον Τάσσο και κατέγραψε τη διαφωνία. Μετά όμως στο Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί του ΑΚΕΛ επήαν με τα νερά του Τάσσου. Οπότε είμαστεν καλυμμένοι. Αν πάει καλά το πράμα λέμε ότι εσυμβάλαμε τζι εμείς, αν δεν πάει καλά λέμε είδετε, είπαμεν σας το. Αυτή την τακτική την έκαμε επιστήμη το ΑΚΕΛ εδώ και 50 χρόνια.

Βέβαια αυτό το πράμα μπορείς να το κάμνεις ενώ δεν είσαι ο ίδιος στην εξουσία. Αν γίνεις κυβέρνηση δεν μπορείς να κρύβεσαι πλέον πίσω από τα ράσα το Μακαρίου και τη μούττη του Τάσσου και να καταγράφεις απλώς τη διαφωνία σου σιγα-σιγά μπας και σε ακούσει κανένας. Πρέπει να βγαίνεις μπροστά και να παίρνεις αποφάσεις. Κατά πόσον μπορεί το ΑΚΕΛ να κάμει κάτι τέτοιο είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.

AXL said...

Οι διαφωνίες που σου έγραψα ποιο πάνω είναι γνωστές και δημοσιές. Αν εννοείς ότι το ΑΚΕΛ έπρεπε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση λόγο αυτόν των διαφωνιών και να βγει στην αντιπολίτευση είναι δικαίωμα σου. Το ΑΚΕΛ θεώρησε ότι έπρεπε να παραμείνει γιατί τυχόν φυγή τους από την κυβέρνηση θα είχε πολύ δυσμενέστερες επιπτώσεις για τον τόπο. Εσύ λες ότι έμεναν για να γαλέψουν την τριμερή και είναι στάνταρτ συμφεροντολογικό κόμμα. Ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα συμφώνα με την κουλτούρα που κουβαλά.

Για το αέριο δεν είναι καθόλου όπως τα λες.

Διαφώνησαν, τους δόθηκαν εξηγήσεις και με βάση το τι τους είπαν για την καθυστέρηση δέχτηκαν ότι καλό θα ήταν να πάρουν και προσφορές για την πλωτή για να γλυτώνουν χρήματα. Ο Νεοκλής δεν απέσυρε τη θέση για την αναδυόμενη ούτε απέσυραν την προτίμηση τους για την χερσαία. Αργότερα προέκυψαν οι αποκαλύψεις του Νίκου Αναστασιάδη για τις καθυστερήσεις και τις μίζες για την δημιουργία πλωτής. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και μέλλον.

Για το αν το ΑΚΕΛ μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία και να πάρει θέσεις θα το ζήσεις από το 2008 και μετά και θα σου αρέσει και από πάνω.

Anonymous said...

Με την παρέμβαση μου αυτή θα ήθελα να καταθέσω (με όσο πιο απλά λόγια γίνεται) τη δικιά μου άποψη για το τι εστί “νεοφιλελευθερισμός”, πέραν από θεωρητικές ορολογίες και ερμηνείες.

Νεοφιλελευθερισμός (όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι μέσα από τις πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί σε διάφορες χώρες), είναι η έντονη και χωρίς όρια, περιορισμούς και ελέγχους (καπιταλιστική) ανάπτυξη σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.
Τούτο σημαίνει αυξημένη και χωρίς προβληματισμό χρησιμοποίηση φυσικών πόρων και ενέργειας που οδηγούν στην εξάντληση τους αλλά και στην περαιτέρω μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος.
Για να είναι αυτή η ανάπτυξη συμφέρουσα για το κεφάλαιο (δηλαδή να φέρει περισσότερα κέρδη στις επιχειρήσεις ), τους δίνονται (από το αστικό κράτος) πιο πολλά οικονομικά κίνητρα, φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλες διευκολύνσεις. Παράλληλα όμως συμπιέζονται οι εργατικές κατακτήσεις (π.χ. έχουμε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και προώθηση των ατομικών συμβολαίων) και περιορίζονται οι κοινωνικές παροχές από το κράτος (σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρατικά έξοδα αφού δεν θα υπάρχουν τόσα έσοδα από τις μειωμένες φορολογίες των υπερκερδών).
Αυτή η έντονη ανάπτυξη δίνει για κάποιο χρονικό διάστημα δουλειά σε πολύ κόσμο και έτσι υπάρχει στην αρχή και εργατική ειρήνη! Σύντομα όμως και με την πρώτη κρίση έρχονται και οι πρώτες αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες που έχουν αντίκτυπο πάνω στους εργαζόμενους (απολύσεις, ανεργία, μείωση μεροκάματων).
Κάτι τέτοιο γίνεται τα τελευταία χρόνια και στην Κύπρο με την οικοδομική ανάπτυξη. Κτίζουμε παντού και η Κύπρος έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο. Κόσμος πολύς δουλεύει (και ντόπιοι και ξένοι)! Όμως άρχισαν να παρατηρούνται ήδη τα πρώτα σημάδια ύφεσης … όλη αυτή η τάση για ανάπτυξη φτάνει σε οριακό σημείο!

Anef_prokatalipsis
Κυριακή 09/12/2007 – 00:26 π.μ.

Υ.Γ. Για την ώρα έχω παραβλέψει και παρακάμψει πολλές
“λαφαζανιές” (προϊόν της αμετροέπειας του) και σπόντες του ‘Ύλαντρος (κάτι για anef_ εγκεφάλου έλεγε αλλά μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια). Όλο και πιο γραφικός γίνεται … Καλούσε τον Gregoris σε συζήτηση και τελικά ξινή φαίνεται του βγήκε! Για άλλες αγάπες τραβάς τώρα ‘Ύλαντρος; Μα εμένα ακόμα εν με ξεπέρασες!
Τζιαι άμα λάχει ναούμεν, τζιαι σαν το “αππιητούρι” θα πετάσσουμαι τζιαι όπως αλλιώς γουστάρω, όταν κάποιοι τυπάκοι σαν τζιαι σένα που μεγάλωσαν με τες δοξασίες της Δεξιάς (“Πατρίς –Θρησκεία - Οικογένεια”), τζιαι που καμμιά σχέση εν έχουν με την Αριστερά προσπαθούν να μας καθορίσουν τι είναι “νουσιμοι”, “σοβαροί” τζιαι “ανοικτόμυαλοι” αριστεροί! Να το πουν και να το απαιτούν κάποιοι άλλοι (από τους bloggers) που είναι αριστεροί ή αριστερίζοντες, το καταλαβαίνω αλλά όχι και ο ‘Ύλαντρος! Τούτο έλειπε να προσαρμόσουμε το ΑΚΕΛ και την Αριστερά στα γούστα, τις συνήθεις αντιακελικές τσιόφτες και τις θεωρίες του κάθε ‘Ύλαντρου! (Εγώ δεν θα τις αποκαλέσω μαλακίες γιατί είμαι ευγενικό παιδί)!
Και μια μικρή γραμματική διόρθωση ‘Ύλαντρος: “… ο άνευ (ο οποίος επετάχτην πάλι σαν το αππιητούρι να πει τη συνηθισμένη ειρωνεία-μαλακεία.)” – Το “επετάχτην”, με νι (ν) στο τέλος σημαίνει επετάκτηκα (εγώ), δηλ. (ερωτώ) αυτοπετάκτηκες ‘Ύλαντρος, εν σε άντεχε ούτε και ο εαυτός σου; (Στην κυπριακή διάλεκτο χρησιμοποιούμε πολύ το ένρινο νι (ν) στις καταλήξεις αλλά σ΄ αυτή την περίπτωση η χρήση του είναι αδόκιμη!!!)

Anef_
09/12/2007 – 1:08 π.μ.

Anonymous said...

ΑΧΛ,

Μακάρι να μου αρέσει :-)

Άνευ_κριτικής_σκέψης,

Φαίνεται ότι φτάννουμε από διαφορετικές περιοχές της μεγαλονήσου διότι η διάλεκτος μας είναι διαφορετική. Η ομορφιά της Κυπριακής διαλέκτου είναι ότι δεν έχει κανόνες. Μην τη χαλάς.

Anonymous said...

@ ‘Ύλαντρος,
(Γέρικο δέντρο με πεπαλαιωμένες ρίζες και εκσυγχρονιστικώς
κλαδεμένα κλωνάρια),
(Αυτός ο έρωτας είναι μεγάλος και δεν μπορεί εύκολα να σβήσει)!

Γράφεις για μένα:
“Άνευ_κριτικής_σκέψης,
Φαίνεται ότι φτάννουμε από διαφορετικές περιοχές της μεγαλονήσου διότι η διάλεκτος μας είναι διαφορετική. Η ομορφιά της Κυπριακής διαλέκτου είναι ότι δεν έχει κανόνες. Μην τη χαλάς.”
1. Η κυπριακή διάλεκτος (προς γνώση και ενημέρωση σου), έχει κανόνες (που ίσως δεν ξέρεις) παρ’ όλες τις τοπικές διαφοροποιήσεις (λεκτικές και ηχητικές).

2. Αλίμονο μου αν περίμενα από ένα δεξιόφρονα, “πρώην”(;) εθνικόφρονα να μου δώσει πιστοποιητικά κριτικής σκέψης, ανοικτομυαλοσύνης και νουσιμάδας! Χαρακτηριστική είναι η χρήση από μέρους σου της λέξης “μεγαλόνησος” για την Κύπρο. Τούτο αποτελεί κατάλοιπο εθνικιστικής παιδείας και κουλτούρας (μιας άλλης εποχής). Κατά τα άλλα είμαστε εμείς οι δογματικοί και οπισθοδρομικοί. (Παρεπιπτόντως οι μεγάλες αλλαγές στον κόσμο, πολιτικές, κοινωνικές επιστημονικές και άλλες δεν έγιναν από νούσιμους ανθρώπους!).

Anef_oriwn
Κυριακή 09/12/2007 – 4:40 μ.μ.