10.12.07

Mikellides for Kassou

Last week it was Vote for Jimmy. This week it is Vote for Kassou. I cannot wait for next week's article, which unavoidably has to make the case to vote for TeePee.

11 comments:

Anonymous said...

Οι περιπετειες του Ξερολιξ του Ευρωκυπριου..

Ολη η ευρωπεια βρισκεται υπο αμερικανοβρεττανικη κατοχη... Ολη;; ΟΧΙ!!!! ενα χωριο ανυποταχτων ευρωκυπριων αντιστεκεται ακομη και θα αντιστεκεται για παντα στους εισβολεις.. και η ζωη δεν ειναι ευκολη για τους ξενους λεγεωναριους που φρουρουν τα οχυρα στρατοπεδα Ευρωπιουμ, τουρκουμ και μεσανατολουμ.
Μερικοι ηρωες ευρωκυπριοι:
Ξερολιξ ο ηρωας αυτων των περιπετειων. Μικροσωμος πολεμιστης αλλα με μεγαλο μουστακι, μυτη, θρασος κλπ. δεν φοβαται κανενα (ουτε και αντρεπεται)και με τη βοηθεια μερικων αλλων ανυποταχτων καταφερνει αιωνιως να γελοιοποιει τους κακους ξενους (οπως ισχυριζεται ο ιδιος)

γλοιωδοφυσανεμιξ, ο αχωριστος φιλος του ξερολιξ. προμηθευτης γηπεδων γκολφ, μαρινων, πλωτων μοναδων και αλλων υποπτων συμφωνιων σε ολο το χωριο. μαζι με τον ξερολιξ σωζουν καθημερινα την αξιοπρεπεια της Ευρωπειας.
Μπετονιξ, πρωην αχωριστος φιλος του ξερολιξ και του γλοιωδοφυσανεμιξ. μαζι με τον ξερολιξ συμφωνησαν οτι το χωριο θα αντιστεκεται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στους ξενους, ιμπεριαλιστες κλπ, ωστοσο μετα μετανοησε και αποφασισε να γινει αρχηγος της φυλης.
Φλωροξενερωτιξ, φιλησυχος ευρωκυπριος ο οποιος επισης διεκδικει την αρχηγια της φυλης ως πιονι για τα υπουλα σχεδια του νικιους τουρκοπροσκηνυμενιους (βλεπε παρακατω).
Εχθροι
Ανανιος Αισχιους, πρακτορας των αμερικανοβρεττανων
Ταλατιος Διπλοπροσωπιους,πρακτορας των αμερικανοβρεττανων
Νικιος τουρκοπροσκυνημενιους,πρωην ευρωκυπριος, νυν πρακτορας των αμερικανοβρεττανων

ξερω οτι εν ασχετα τα πιο πανω με το ποστ αλλα τωρα τελευταια η κατασταση αρχιζει να μου θυμιζει παραμυθι, γιατι μονο μωρα και κρετινοι μπορουν να χαψουν ολα αυτα που γινονται. τελικα η επιλογη ειναι οπως τη θετει και ο μικελ, μη χειρον βελτιστο.

Anonymous said...

tnv allhv bdomada tha eivai gia tov Themistokleous kai tnv epomevn gia tov Outopo..

arese mou pou leei oti o Kasoulidis eivai kalos giati basika eivai mammothreftos :)

Anonymous said...

Την προπερασμένη Κυριακή (2 του Δεκέμβρη) διάβασα στον “Πολίτη” το μικελλίδειον ψυχιατροκοινωνικοπολιτικό πόνημα για τον Γριστόφκιαν!

(Παρένθεση 1η: Εδώ η λέξη “πόνημα” μπορεί να ερμηνευτεί κατά δύο τρόπους: Πρώτον, το “πόνημα” είναι το “πνευματώδες συγγραφικό έργο” που προκύπτει μετά από σοβαρά, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη μελέτη – ο γνωστός ψυχιατροκοινωνικο-πολιτικός αναλυτής “πιάνει πουλιά στον αέρα” σ’ αυτόν τον τομέα! Και δεύτερον, η λέξη “πόνημα” είναι το δεύτερο συστατικό της κυπριακής φράσης “βκάλε πόνημαν”, που θα μπορούσε να σημαίνει “βγάλε συμπέρασμα”, όμως εδώ το “πόνημαν” (που κυριολεκτικά σημαίνει απόστημα, πληγή) είναι συνώνυμο του “φάουσα” και του “ζιλικουρτιν” δηλ. “βγάλε τον σκασμό”! Λίγο, πολύ ο κος αναλυτής να “βκάλει (εν δεν έβκαλε ακόμα) πόνημαν”!!!!)

Επανέρχομαι το μικελλιδειακό πόνημα της 2ας Δεκεμβρίου που είχε τίτλο ‘Ψηφίστε Χριστόφια” … Στο εμβριθές και βαθυστόχαστο κείμενο του ο Ντοκτορά αναλυτής, βγάζοντας τα απωθημένα του (ούτε στο ψυχαναλυτή του να βρισκόταν όταν τα έγραφε) και αφού περνά τον Χριστόφια γενεές δέκα και τέσσερεις (14) και αφού τον στολίζει με ένα σωρό (προσφιλή στον ίδιο τον αναλυτή) κοσμητικά επίθετα, όπως τσανακογλείφτης, διασπαστής, συνεργάτης εθνικιστών, πονηρός χωρκάτης, οπισθοδρομικός, προβληματικός πλασιέ και διάφορες άλλες μελιστάλακτες ονομασίες – έχει και πλούσιο λεξιλόγιο, δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε αυτό), καταλήγει με το “… Αν θα τον ψηφίσετε, θεωρήστε ότι δεν ψηφίζετε αυτόν. Ψηφίζετε αυτούς που είναι πίσω του.” Τζιαι είπα τζιαι εγιώ, ο ττοππουζοκύπρεος, ο χώρκατος , ο ανατολίτης, “ασσ’ εν (ας είναι) … τουλάχιστον εισηγείται στο τέλος “Ψηφίστε Χριστόφια”! Κάτι είναι κι αυτό!

Όμως πριν “κόκορας λαλήσει τρις”, (μετά μια βδομάδα, δηλ. χτες Κυριακή 9 του Δεκέμβρη), το νέο μικελλίδειο πόνημα που δημοσιεύει ο κυριακάτικος “Πολίτης” έχει τίτλο “Ψηφίστε Κασουλίδη”! (Παρένθεση 2α: O apodimos Kypreos, δίνει την ευκαιρία σ’ όσους δεν είχαν την τύχη να διαβάσουν τα δύο πονήματα απ’ ευθείας από την εφημερίδα να το κάνουν απ’ εδώ!)

Σχιζοφρενική κατάσταση! Μέσα σε μια βδομάδα μετακινηθήκαμε από το “Ψηφίστε Χριστόφια”, στο “Ψηφίστε Κασουλίδη”! Εγώ το έρμο τι να πω! Ίσως ο άνθρωπος κατέχει (συν τοις άλλοις) και το αντικείμενο της αυτοϊασης (αυτοθεραπείας) και θα περιποιηθεί καταλλήλως τον εαυτό του! Φανταστήκατε την επόμενη Κυριακή να έχουμε το γάμα μέρος της μελέτης του, με τίτλο “Ψηφίστε Παπαδόπουλο”; Τότε γάμα τα φίλε αναγνώστη του δικού μου πονήματος! Θα τρέχουμε όλοι να βρούμε τα χάπια μας και αν είναι μια ληγμένα, ζήτω που καήκαμε!

Στο πόνημα του για τον Κασουλίδη ο γνωστός αναλυτής αφού μας τον παρουσιάζει σαν Οσία Μαρία (ίσως έχοντας στο νου του την κολλητή του Οσία Ελίτα, που σήμερα είχε φιλοξενούμενη στο πρόγραμμα της μιαν αστρολόγο η οποία ενώ “έλεγε τα μελλούμενα” στους τηλεθεατές που επικοινωνούσαν μαζί της τους έκανε και πολιτική ανάλυση για τις εκλογές - Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου) … Λοιπόν ο κος ψυχιατροκοινωνικο-πολιτικός αναλυτής (που μεταξύ άλλων έχει και το συνήθειο να ξικακκατίζει την μούττην του όταν βγαίνει το γυαλί), μας παρουσιάζει τον Κασουλίδη ως το καλό, φρόνιμο και προκομμένο παιδί που κοιτάζει το σπιτάκι του, τη δουλίτσα του και την οικογένεια του (και δεν κάνει ανοησίες όπως οι αριστεροί, φέρ’ ειπείν να πούμε). Είναι όπως μας λαλεί “Σωστός, όχι πλούσιος, χωρίς οικόπεδα, χωρίς γκολφ, χωρίς μετοχές. Καλοαναθρεμμένος, με σειρά, ευγενικός, υποχωρητικός - όχι γκομενιάρης….”, (ο καημενούλης). Δεν μας είπε αν πάει και εκκλησία …
Αυτός λοιπόν, ο “Ιωάννης ο Θαυματουργός”, έρχεται ως νέος Μεσσίας (παρατώντας οτιδήποτε άλλο ευτελές και πρόσκαιρο με το οποίο πιθανό να ασχολούνταν) και άρον το (βαρύ) σταυρό του μαρτυρίου κατέρχεται εν νήσω Κύπρω για να μας σώσει! Γι’ αυτό και ο βαρύτιμος (από το ερίτιμος) συγγραφέας του πονήματος (ο πονηματατζής) εισηγείται εμμέσως πλην σαφώς, “Ψηφίστε Τον, Προσκυνάτε Τον, Δοξάστε Τον”!!!

Εν να μας πελλάνει τούτος; Αεί σιχτίρ!!!

Anef_oriwn
Δευτέρα 10/12/2007 – 11:55 μ.μ.

Anonymous said...

Anef...

symfovw [snmeiose tnv wra :)] mazi sou plhros.

opws eipa kai egw, syvoptizovtas ola tou ta epixirimata se eva: to basiko tou epixirima eivai oti prepei va psyfisoume Kasoulidi giati eivai mamothreftos.

eivai paidopsyxiatros o mikkelidis ? :)

Anonymous said...

@ Tassikos,

Μην επιχαίρεις … Κάμε υπομονή ως την Κυριακή που εν να παραλάβει τζιαι το δικό σου!!! Όμως τζιάμαι εν θα έχει τζιαι πολλίν άδικο!

Εγιώ πάντως εν εμίλησα για κανένα παιδοψυχίατρο, αλλά για ένα (βωμολόχο – με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης) ψυχιατροκοινωνικο-πολιτικό αναλυτή!

Anef_oriwn
Τρίτη 11/12/2007 – 1:28 π.μ.

Anonymous said...

anef

oti tzai va pei gia tov 'diko' mou liga tha eivai se syvkrisei me oti exei idi grapsei gia lloou tou o politis.

ev pasn periptosn, pale symfovw mazi sou..asxetos tou ti tha pei tnv allhv kyriakn o mikelidis. ortha ta eipes.

Anonymous said...

@ Tassikos,

1. Μια διευκρίνηση: Η κριτική μου πιο πολύ στρέφονταν κατά του γνωστού ψυχιατροκοινωνικοπολιτικού αναλυτή του “Πολίτη” και των προεκλογικών ψυχιατροκοινωνικοπολιτικών του αναλύσεων καθώς και κατά του Οσίου Ιωάννη του Θαυματουργού!

2. Αποκαλείς τον Κασουλίδη μαμόθρεφτο! Καλά ρε συ, δεν είναι σχεδόν όλους μας που λίγο πολύ μας ανάθρεψε (και μας έθρεψε) μια μάνα; Άντε και κάποιους η γιαγιά και ο παππούς και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις ο παπάς (μπαμπας)!

3. “Μαμόθρεφτους” στον στρατό ξέρεις υποθέτω ποιους ελαλούσαμεν! Και πως αλλιώς φωνάζαμε συνήθως τους Λευκωσιάτες. Μετά συγχωρήσεως κοπέλες blog, για τη χρήση κακών λέξεων … αλλά οι μαμοθρεφτοι λέγονταν και “πούττοι” και οι Λευκωσιάτες … πουττολευκωσιάτες! Ποτέθκιος ήταν τζιαι ο Κασουλίδης Tassikos;

4. Εκείνος ο Τασσικός που έγραψε στο blog το proletarariakon είσαι συ ή κανένα αρφούιν σου;

Anef_
Τρίτη 11/12/2007 - 9:34 μ.μ.

Σταρχεία μου said...

Αμερικάνα εύγε. Ο Κοσινί θα σε ζήλευε.

Anonymous said...

@anef

apla eipa oti o Mikelidis mas leei va psyfisoume Kasoulidi giati eivai mamothreftos. Dev eipa oti symfovw n' diafovw mazi tou. apla ekava summarized to ti eipe o Mikelidis.

"Εκείνος ο Τασσικός που έγραψε στο blog το proletarariakon είσαι συ ή κανένα αρφούιν σου;"

apavtnsa sou se allo post ... dev vomizw va eimai egw. ti eivai to url tou proletarariakon blog ? ti eipe o syvkekrimevos Tassikos ?

Anonymous said...

Δεν ξέρω αν ο apodimos Kypreos θα μεταφέρει και αυτή τη φορά σ’ αυτό το blog το σημερινό γάμα μέρος της αγωνιώδους και περιπετειώδους μικελλίδειου σειράς “Ψηφίστε …”, που δημοσιεύεται εδώ και μερικές Κυριακές στον “Πολίτη”, αλλά ομολογώ ότι με εξέπληξε καθώς είχε τίτλο (σήερα) “Ψηφίστε Θεμιστοκλέους”! (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=760434&-V=columns).

Με εξέπληξε η εισήγηση του διακεκριμένου και επιφανούς συνεργάτη του “Πολίτη” και το ήρεμο και χωρίς πολλούς χαρακτηρισμούς (τούτη τη φορά) ύφος του. Μόνο 2-3 φορές έχασε τον έλεγχο και αυτό όταν έκανε αναφορές στο ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια. (Κάποιος πρέπει τελικά να τον κοιτάξει γι’ αυτό το θέμα –πολλά τα απωθημένα του).

Ο γνωστός ψυχιατροκοινωνικοπολιτικός αναλυτής αναφέρθηκε με μειλίχιο ύφος στον καλό του φίλο Κώστα Θεμιστοκλέους και σ’ όσα κουβεντιάζει και μοιράζεται μαζί του όταν συναντιόνται “… σε διάφορα σουβλατζίδικα, κλέφτικα, ταβέρνες και πίνοντας ζιβανία…, δηλ. μεταξύ οίνου και άρτου και ίσως εν χορδοίς και οργάνοις! Άραγε να έτυχε να βρεθούν και σε καμιά μαζική κοινωνικοπολιτική εκδήλωση (πορεία, διαδήλωση, συγκέντρωση διαμαρτυρίας) ή είναι μπανάλ και ξεπερασμένα αυτά;

Anef_oriwn
Κυριακή 16/12/2007 – 9:53 μ.μ.

Daemon said...

en kala pou sas lalei o Mikelidis, en enan psixiatro tou megethous tou pou thelete oulloi.

Psifiste Xristofkia oi aristeroi tzei psifiste Kasoulidi oi deksioi tzie oi ipoloipoi na pate na gamitheite, etsi tzie allios en efthnasia pou sas xriazeste, den iparxei therapeia gia esas, eno gia tous allous iparxoun kapoies elpides.