21.4.08

Σταλινισμός

Έχετε άποψη που απέχει από την επίσημη γραμμή του ΑΚΕΛ ή την φιλοσοφία της πλειοψηφίας; Κρατήστε την για τον εαυτό σας, διαφορετικά ο Κατσουρίδης θα σας αφαιρέσει το δικαίωμα να μιλάτε. Κι αν επιμένατε θα στείλει τον οδοστρωτήρα θα σας ισοπεδώσει.

Δεν θα περά-, δεν θα περάσει ο φασισμός......

28 comments:

kontris said...

Δηλαδή,Τι σού εκαμέ πάλε το ΑΚΕΛ

Anonymous said...

@ Kontris,

Το ‘Ύλαντρον πάσχει από οξεία αντι-ακελίτιδα που του προκαλεί σταλινικούς παροξυσμούς!

Anef_Oriwn
Τρίτη 22/03/2008 – 11:16 μ.μ.

gregoris said...

που αναφέρεσαι; αν είναι για τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας που θέλει να μας κόψει την ΑΤΑ εν τζιαι λλία που του είπεν. το σωστό ένι να τον αλλάξει ο πρόεδρος τζιόλας.

Banana Republic Cyprus said...

σεβασμός στους θεσμούς πρέπει να υπάρχει, συμφωνώ με τον Ίλαντρο. Σεβασμό στον απλό άνθρωπο όμως και στα δικαιώματα του ποίος θα δείξει; Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας κι ο ΔΗΣΥ ο οποίος κουτσούρεψε την ΑΤΑ για 10 χρόνια; Δεν νομίζω. Λάθος λόγια χρησιμοποιήσε ο Κατσουρίδης, αλλά η παρέμβαση του ΕΠΡΕΠΕ να γίνει.
Το να ταυτίζουμε το ΑΚΕΛ με σταλινισμούς κτλ, απλά κάνει τον Ίλαντρο να χάνει και το δίκιο του για αυτό που ήθελε να πει.
Η πιο πειστική κριτική είναι αυτή που δεν γίνεται από αποθημένα...

Anonymous said...

Δικαίωμα του ΑΚΕΛ κ του Κατσουρίδη να διαφωνεί. Όμως στην προκειμένη περίπτωση διαφωνούν απλά λόγω "ιδεολογίας" χωρίς να κάτσουν να βάλουν 5 πράματα κάτω κ να κρίνουν.

Ο Ορφανίδης, όπως και άλλοι από καιρό εις καιρό, είπαν ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση της ΑΤΑ. Τούτο σημαίνει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της κ όχι να καταργηθεί. Ανάμεσα σε άλλα τούτο σημαίνει να εφαρμοστεί το σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα, να γίνονται αυξήσεις αναλογικά (δλδ αν πιάνεις 5000 ευρω να πάρεις μια πιο μικρή αύξηση που τζίνον που πιάννει 1000 ευρω κ ο οποίος θα πιάνει ποσοστό αύξησης παραπάνω που ότι είναι η ΑΤΑ)... Τέλος, έχουμε την πιο χαμηλή αύξηση παραγωγικότητας στην ΕΕ (ίσως όχι μετά την είσοδο της Βουλγαρίας) κ (αναλογικά) το πιο μεγάλο μισθολόγιο κυερνητικών υπαλλήλων... εν σαν να πληρώνεις κάτι 10 λίρες κ να παίρνεις 8 (όχι το κράτος, αλλά εσύ ο φορολογούμενος!).
...τα λεφτά που ΙΣΩΣ μείνουν (που μάλλον εν μεινίσκουν) μπορούν να παν προς ανακαίνιση κυβερνητικών κτιρίων, καλύτερα έργα υποδομής, δρόμους, πάρκινγκ κτλ... Γιατί να σάζει ο κάθε πολιτικός που την άκρα (να προσλαμβάνουν 8 αντι 2, για να σάσουν - εν πάμπολλες οι περιπτώσεις) και να μην επωφελούνται ΟΛΟΙ.

Ο λόγος που δεν συμφωνεί ο οποιοσδήποτε πολιτικός με τούτα εν γιατί από πολιτικής απόψεως εν αυτκτονία να φκεις να το πεις (ειδικά όταν είσαι στην εξουσία) κ εν θέλει καμία κυβέρνηση να δυσαρεστήσει τους πανίσχυρους κ πολυάριθμους (ψήφους) των κυβερνητικών υπαλλήλων.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Αγαπητέ Δημήτρη,

Σώσε τον λαό σου από τους κηφήνες που βρίσκονται μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. Οι πλείστοι απλώς ... κάααθονται! Άσε αυτούς που δουλεύουν να κάνουν την δουλειά τους και απάλλαξε μας από τους σκάρτους...

Κόψε σε παρακαλώ την φόρα της γραφειοκρατίας. Απάλλαξε μας απ’ αυτήν την λερναία ύδρα. Και βοήθα όσους δημόσιους υπάλληλους περισσεύσουν να κάνουν καμιά παραγωγική δουλειά εκτός δημοσίας υπηρεσίας για να μη τους κόψεις και το ψωμί τους. Να γλιτώσουμε θέλουμε απ’ αυτούς αλλά όχι και να τους στείλουμε στο πύρ το εξώτερον!

Ο λαός σου θα σε ευγνωμονεί.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Ίλαντρος said...

Με καλύπτει πλήρως η σημερινή άποψη του Πολίτη:

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=789105&-V=columns&-p

Είχε κι ένα ωραίο αρθράκι χτες, επίσης στον Πολίτη, αλλά η ιστοσελίδα τους είναι της διάλυσης και δεν το βρίσκω.

Δεν με εξέπληξαν οι απόψεις του Κατσουρίδη και των υπόλοιπων κομμουνιστόπληκτων. Πολλές φορές σε αυτό το μπλογκ μίλησα για τον αυταρχισμό του ΑΚΕΛ και την προβληματική του αντίληψη περί δημοκρατίας. Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι που ακούω νέους
ανθρώπους όπως τον Γρηγόρη να εκφράζουν τέτοιες ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις. Γιατί Γρηγόρη μου το να απολύουμε όποιο δεν συμφωνεί με την επικρατούσα άποψη είναι φασισμός.

gregoris said...

ίλαντρε δεν λέω να απολύεται κάθε δημόσιος υπάλληλος που διαφωνεί με την επικρατούσα άποψη. ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας όμως είναι πολιτικό πρόσωπο με τεράστιες εξουσίες τζιαι την δυνατότητα να διαμορφώνει τζιαι να εκτελεί πολιτικές. που την στιγμή που βρίσκεται εκτός της φιλοσοφίας της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης δεν βλέπω τον λόγο γιατί να παραμείνει στο νευραλγικό αυτό πόστο. δεν είναι φασισμός η εναλλαγή των πολιτικών προσώπων. δημοκρατία είναι. όπως δημοκρατία είναι ο σεβασμός στην άποψη της πλειοψηφίας που θέλει να διατηρήσει τζιαι να επεκτείνει ακόμα την ΑΤΑ όπως λαλεί τζιαι το πρόγραμμα του Χριστόφια με το οποίο εκλέγηκε πρόεδρος. φασισμός είναι να περάσει η άποψη των εργοδοτών την οποία εκφράζει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας τζιαι την οποία μόνο ο δησύ που ούλλα τα κόμματα στηρίζει κόντρα στην άποψη της πλειοψηφίας των εργαζομένων τζιαι των πολιτικών κομμάτων...

Bananistanos said...

Ο διοικητής της ΚΤ δεν είναι μέλος της κυβέρνησης όπως δεν είναι μέλος της κυβέρνησης ο Γενικος Εισαγγελέας οι Δικαστές κλπ. Δεν είναι εκεί για να εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης αλλά αυτό που Ο ΙΔΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ότι είναι καλύτερο για την οικονομία.

gregoris said...

δεν είναι μέλη της κυβέρνησης αλλά είναι πολιτικά πρόσωπα με πολιτικές απόψεις τζιαι όι ουδέτεροι τεχνοκράτες. τζιαι σίουρα δεν είναι υπεράνω κριτικής. ο αντικαταστάτης του ελπίζω να κρίνει καλλύτερα πάντως.

Bananistanos said...

Γρηγόρη, νομίζω έχεις λάθος.

Δεν είναι πολιτικά πρόσωπα με πολιτικές απόψεις, είναι ουδέτεροι τεχνοκράτες, με οικονομικές οι νομικές απόψεις που δεν επηρεάζονται, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να επηρεάζονται, απο τα προσωπικά πιστεύω των εν λόγω ατόμων αλλά μόνο από τεχνοκρατικά κριτίρια. Ο διοικητης είπε ποιά είναι τεχνοκρατικά καλύτερη λύση για βελτίωση της οικονομίας. Οι πολιτικοκοινωνικοί παραμέτροι δεν είναι δική του δουλειά αλλά της κυβέρνησης που θα πρέπει να ζυγίσει τα πράγματα και να πάρει τη πιο σωστή απόφαση.

Και σίγουρα δεν είναι υπεράνω κριτικής, αλλά άλλο είναι να λες διαφωνώ με τον Χ και άλλο να λες δεν έχει δικαίομα ο Χ να πει το Ψ.

gregoris said...

η οικονομία τζιαι το σύνταγμα έννεν ανεξάρτητα αλλά επηρεαζόμενα τζιαι τελικά καθοριζόμενα που την πολιτική.η κατάργηση της ΑΤΑ εν πάγιο αίτημα των εργοδοτών που δεν μπορούν να το πετύχουν με το υφιστάμενο ισοζύγιο πολιτικών δυνάμεων. εν θα περάσει ούτε με το έτσι θέλω του διοικητή της ΚΤ. τούτον εν το σημαντικό. είπεν μας την άποψην του πριν 6 μήνες τζιαι απαντήσαν του. ίντα σουξουλά πάλε; καλά πιάννει τζίνος τον παχουλό του το μισθό. αλλά να θέλει να στερήσει τζιαι τα ψίχουλα της ΑΤΑ που τους εργαζόμενους; έλεος πκιον.

Kyprios said...

Κατ'αρχήν να πώ ότι ήταν ατυχής η δήλωση του Κατσουρίδη και ότι ελπίζω να μην πάρει πάνω του το ΑΚΕΛ και να γίνει Παπαδόπουλος ή Μαρκουλλή και να κάμνουν προκλητικές δηλώσεις.

Διάβασα το άρθρο του Πολίτη που πρότεινε ο Ίλαντρος
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=789105&-V=columns&-p

Ίσως εντωμεταξύ να άλλαξε το σύνταγμα λόγω ΕΕ αλλά το version που διάβασα (http://www.kypros.org/Constitution/Greek/meros6.html) νομίζω διαψεύδει την Άποψη.
Ο Διοικητής της Εκδοτικής Τράπεζας μπορεί να παυθεί από τον Πρόεδρο όποτεδήποτε. Δεν το καταλαβα επίσης να αναφέρεται σε ανεξαρτησία στον ίδιο βαθμό με του γ. Εισαγγελέα ή γ. Ελεγκτή. Δεν υπάγεται σε υπουργείο αλλά εφαρμόζει τους νόμους και εκτελεί αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Συμβουλεύεται τον υπ. οικονομικών και συμμορφώνεται προς τες υποδείξεις του.

Αν έχουν εντωμεταξύ αλλάξει οι όροι υπηρεσίας του διοικητή απολογούμαι αλλά αν όχι τότε νομίζω η Αποψη στον Πολίτη είναι παραπλανητική. Το δε ποστ του Ίλαντρου είναι πιο προκλητικό από τη δήλωση Κατσουρίδη.

Ίλαντρος said...

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. (Και ο άνθρωπος σαφώς δεν είναι πολιτικός διαφορετικά δεν θα έκαμνε τέτοιες δηλώσεις.) Αποστολή του είναι η σταθερότητα των τιμών και είναι 100% εντός των αρμοδιοτήτων του να μιλά για οποιοδήποτε θέμα επηρεάζει αυτό το στόχο.

Οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι είναι τεχνοκράτες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και μπορούν να παυθούν μόνο αν υποπέσουν σε σημαντικό παράπτωμα (όπως ο Χριστοφίδης και ο Τσέλεπος της ΕΠΑ). Σίγουρα δεν μπορούν να παυθούν για πολιτικούς λόγους ή επειδή έχουν άλλη άποψη από αυτή της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι το ΑΚΕΛ ουδέποτε αποδέχτηκε την ιδέα της ανεξαρτησίας αυτών των αρχών. Στα σταλινικά τους μυαλά το κράτος κατέχει την απόλυτη αλήθεια και όλοι πρέπει να υποτάσσονται σε αυτό.

Η νοοτροπία Κατσουρίδη είναι ακριβώς η φασιστική νοοτροπία του Τάσσου και των συνοδοιπόρων του. Είναι η έλλειψη ανοχής προς την αντίθετη άποψη. Πώς διαφέρει ο Κατσουρίδης (και δυστυχώς και ο Γρηγόρης) από τον Ομήρου, τον Κουνναφή και τον Λάζαρα Μαύρο που διαμαρτύρονται για τους ναινέκους στις τεχνικές επιτροπές;

Τα υποφέραμε και τα υπομέναμε όλα αυτά για τέσσερα χρόνια. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα πέντε;

gregoris said...

ίλαντρε ξεχνάς ότι τζιαι ο διοικητής της ΚΤ είναι κράτος τζιαι μάλιστα βαθύ αφού δεν εκλέγεται τη στιγμή που συγκενρώνει τεράστιες εξουσίες. τζιαι η έννοια του φασισμού έσιει συγκεκριμένο περιεχόμενο τζιαι εν μπορείς να την σύρνεις στην συζήτηση έτσι αυθαίρετα.

Aceras Anthropophorum said...

Σιγά ρε παίδες, να μεν κάμνουμεν δηλαδή το πορτίν της παπαθκιας σεισμόν τζαι καταποντισμόν.

Άμαν χρησημοποιείτε λέξεις όπως "φασισμός", "σταλινισμός" και άλλα παρόμοια να ζυάζετε τί λαλείτε σαν ελάχιστον δείγμα σεβασμού προς τα πλάσματα, τις χιλιάδες, τα εκατομύρια πλάσματα, που υποφέραν από τέτοιες πρακτικές.

Anonymous said...

Ο θεσμός του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι κομμάτι του αστικού (κρατικού – πολιτειακού) μηχανισμού και σκοπό έχει να καθορίζει ή/και να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής (καπιταλιστικής) πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση, για να διατηρείται το σημερινό πολιτικοοικονομικό status quo.
Φυσικό ήταν και οι τελευταίες δηλώσεις του κυρίου Διοικητού να ηχήσουν όμορφα στα αυτιά των εργοδοτών και βιομηχάνων (και μεγαλοξενοδόχων) καθώς και των διάφορων απολογητών (όνομα και μη χωριό) της λεγόμενης “φιλελεύθερης” (διάβαζε καπιταλιστικής) οικονομικής ανάπτυξης, καθώς θέτουν περιορισμούς στις εργατικές διεκδικήσεις. Αντίθετα οι δηλώσεις Κατσουρίδη (που αν δεν γίνονταν ήταν σαν να άφηνε τους εργαζόμενους εκτεθειμένους), χαρακτηρίζονται φασιστοσταλινικές (οποία εφευρετικότητα). Ενώ έπρεπε (κατά την ‘Ύλάντρειον άποψη) να “τσουλώσει” στο όνομα μιας (δήθεν) εργατικής ειρήνης και συναίνεσης, που στην ουσία όμως δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να αναπτυχθεί περαιτέρω σε βάρος των εργαζόμενων … Ή όπως αλλιώς αρέσκονται κάποιοι να λένε να καταφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία (sic ονομασία για το κεφάλαιο) να ορθοποδήσει σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς (πετρελαϊκή κρίση, διεθνής οικονομική ύφεση)! Αυτά μας τα ‘παν κι άλλοι! Τέτοια προβλήματα έρχονται και παρέρχονται. Ας αφήσουν (οι ΟΕΒ και Σία) κατά μέρος τις κλάψες και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους επενδύοντας και λίγα από τα περσινά κέρδη!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 24/03/2008 – 11:31 μ.μ.

Anonymous said...

@anef:

re, ma eisai afantasta fucking boring, telika. Poses malakies re gamwto? Kalan, oi alloi en a8kiaseroi, alla esy pou eisai nousimos. Aaaaaxaxaxaxaxaxa!!

Anonymous said...

@ anef villou,

Αν είσαι θηλυκό (που την κωλοήρησιν πάντως εν μου φαίνεσαι για 100% γυναίκα), είναι φυσιολογικό και λογικό να είσαι anef villou … Αλλά αν είσαι (ή μάλλον αν ήσουν κάποτε) ‘ρσενικό και τελικά σήμερα είσαι anef villou (ή έστω ονειρεύεσαι αυτήν την κατάσταση για το άτομο σου), τότε είναι επιλογή ζωής (δικιά σου) και δεν μου πέφτει λόγος! (Εκτός πάλι κι αν με το anef villou, εννοείς ότι έχεις μείνει χωρίς εραστή και ψάχνεσαι).
Πάντως keep walking (αφού κατέχεις και το εγγλέζικον).

Κι αν είμαι boring (fucking ή μη δεν έχει σημασία) μην με διαβάζεις! Τελικά (όποιος/όποια/όποιον) και να ‘σαι μ΄ έκανες να χαρώ (έστω και καταχρηστικώς προ-πασχαλιάτικα) που σου την έσπασα!

Anef_Oriwn
Παρασκευη 25/03/2008 – 9:10 π.μ.

Bananistanos said...

Ανεφ είπες
"Ο θεσμός του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι κομμάτι του αστικού (κρατικού – πολιτειακού) μηχανισμού και σκοπό έχει να καθορίζει ή/και να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής (καπιταλιστικής) πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση, για να διατηρείται το σημερινό πολιτικοοικονομικό status quo."

Τούτον τον ρόλο δια του τον το συνταγμα, όποιος θέλει να το αλλάξει ασ το πει αλλα δεν δικαιούται να πει toy Δ να μεν κάμνει τη δουλείά του όπως νομίζει σωστά.

Ο Δ. είπε ότι η ΑΤΑ χειρωτερεύει τους δείκτες της οικονομιας και αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτιτο. Αν η κυβέρνηση και ο Κατσουρίδης προτιμούν να περνούν οι εργαζόμενοι καλά τζ ας μεν έχουμε τέλιους οικονομικούς δείκτες τουτον να φκουν τζε να πουν, όι να επιτίθενται στον αγγελιαφόρο.

Anonymous said...

@ Bananistane, (εκ της μακαρίας και αγίας χώρας
Μπανανιστάν, υποθέτω),

Είπα: “… Ο θεσμός του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι κομμάτι του αστικού (κρατικού – πολιτειακού) μηχανισμού και σκοπό έχει να καθορίζει ή/και να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής (καπιταλιστικής) πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση, για να διατηρείται το σημερινό πολιτικοοικονομικό status quo.”

Εσχολίασες: “… Τούτον τον ρόλο δια του τον το συνταγμα, όποιος θέλει να το αλλάξει ασ το πει αλλα δεν δικαιούται να πει toy Δ να μεν κάμνει τη δουλείά του όπως νομίζει σωστά.”

Σημειώνω: “… Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ετοιμάστηκε από τους ειδικώς διορισθέντες ειδήμονες για να εξυπηρετεί την νεο-εκκολαπτόμενη αστική δημοκρατία και την καπιταλιστική οικονομική αγορά της. Γι’ αυτό ουδέν το παράδοξο για το ρόλο και της αρμοδιότητες του κυρίου Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας. Σε μας εναπόκειται αν θα δεχτούμε ή αν θα απορρίψουμε στις προσεγγίσεις του!

Διερωτούμαι όμως, με βάση τα όσα λες:

1. Τελικά κανένας πολίτης τούτης της (Μπανανικής) Δημοκρατίας “… δεν δικαιούται να πει toy Δ … [άρα ούτε του Προέδρου] να μεν κάμνει τη δουλειά του όπως νομίζει σωστά;” Ούτε στους βουλευτάες, τους υπουργούς, τους δικαστές, ή τους δημοσιογράφους;

2. Οι αριστεροί που ήταν η κύρια πολιτική δύναμη που εξέλεξε και που συνέτεινε τα μέγιστα να εκλέγει αυτός ο Πρόεδρος δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις για δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου “εθνικού” πλούτου και να μη δέχεται την κατάργηση της ΑΤΑ (καθώς η κατάργηση της πλήττει το βιοτικό του επίπεδο); (Θα συμφωνούσα για κλιμακωτή ΑΤΑ – οι ψηλά αμειβόμενοι να περνούν λιγότερη ΑΤΑ ή να επιχορηγούν τους χαμηλότερα αμειβόμενους).

3. Δικαιούνται οι εργαζόμενοι (συμπεριλαμβανομένων και των αριστερών) να αντιδρούν στην ευημερία ΜΟΝΟ των δειχτών και των αριθμών και στον περιορισμό της δικής τους αγοραστικής δύναμης;

Anef_Oriwn
Σάββατο 26/4/2006 – 8:29 μ.μ.

Ίλαντρος said...

Η έλλειψη ανοχής προς την αντίθετη άποψη είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φασισμού.

Περίμενα από τους ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί αριστεροί (και δεν μιλώ για άτομα άνευ πνεύματος) λίγο περισσότερη ευαισθησία πάνω σε θέματα δημοκρατίας και ελευθερίας.

Aceras Anthropophorum said...

Ίλλανδρε ο Φασισμός τζαι ο Σταλινισμός έχουν τα σιέρκα τους τζαι την σκέψην τους βουττημένην μες το γιαίμαν.

Άλλον να είσαι ευαίσθητος στην δημοκρατίαν τζαι την ελευθερίαν τζαι άλλον να αποκαλείς όποιον δεν σου αρέσκει το στύλ που πολιτεύεται φασίσταν τζαι σταλίναν.

Η κριτική σου θα ήταν πολλά πιο αποτελεσματική αν έμενεν στην

Aceras Anthropophorum said...

κριτικήν των πράξεων τζαι των λόγων που δεν σ΄αρέσαν χωρίς τους περιττούς χαραχτηρισμούς που είναι δυσανάλογοι τζαι άτοποι σε σχέση με τα γεγονότα.

Ίλαντρος said...

Έσιετε χάζι. Με την μεγαλύτερη ευκολία αποκαλείτε φασίστα τον κάθε 16χρονο που φωνάζει "Η Κύπρος είναι Ελληνική" αλλά εκακοφάνηκε σας επειδή εκατηγορήσαμε τον Κατσουριδάκο σας. Σε αντίθεση με σας, εγώ δεν αποκάλεσα κανένα φασίστα. Είπα μόνο ότι το να προσπαθείς να κλείσεις το στόμα (κυριολεκτικώς ή μεταφορικώς) αυτών των οποίων οι απόψεις δεν σου αρέσουν είναι φασιστική συμπεριφορά. Διαφωνείς Ακέρατε;

Τόσο πολύ δυσκολεύεσαι να επικρίνεις ένα σύντροφο; Οι παλιές αγάπες δύσκολα πεθαίνουν, ε; Μήπως εξέχασες ότι το 2004 η Χαραυγούλα του Κατσουρίδη σου και η Σημερινή είχαν τα ίδια πρωτοσέλιδα για αυτούς που τα πήραν από τους Αμερικάνους; Την προηγούμενη φορά που ο Ορφανίδης είπε κάτι για την ΑΤΑ ο Χριστόφιας αναφέρθηκε στον κο Ορφανίδη "που ήρθε από την Αμερική για να μας πει τι να κάνουμε". Βλέπεις τη σύνδεση Ακέρατε; Η ίδια νοοτροπία είναι. Εσύ που στέκεσαι; Να του κλείσουμε το στόμα; Να τον διώξουμε και να βάλουμε το δικό μας το παιδί τον Σταυράκη που εννα κάμνει ότι του λαλούμε;

Χρόνια σας πολλά.

Bananistanos said...

Anef

You are missing the point.

Ο Δ της ΚΤ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ να πει κατα την επαγγελματική και επιστημονική του άποψη τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν οι γαμημένοι οι δείκτες. Άν εν επιστημονικά λάθος το ότι η βελτίωση της ΑΤΑ θα βελτιώσει τους δείκτες να του πει ο Κατσουρίδης με τα επιχειρίματα του εν λάθος που τα λαλείς τζε όι "σκάσε τζε μεν μιλάς".

Αν θέλει ο Κατσουρίδης "καλύτερη κατάνομή του δημόσιου πλούτου" έστω και εις βάρος των δείκτων, δικαίομα του και μάλιστα δικαίομα του σαν εκλελεγμένη κυβέρνηση να το εφαρμόσει. Και αν έχει τη δύναμη ας περάσει νόμους να αλλάξει τους όρους εργασίας του Δ της ΚΤ.

Κομσομόλος said...

@bananistano

Είπες ότι "η ΑΤΑ χειρωτερεύει τους δείκτες της οικονομιας και αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτιτο. Αν η κυβέρνηση και ο Κατσουρίδης προτιμούν να περνούν οι εργαζόμενοι καλά τζ ας μεν έχουμε τέλιους οικονομικούς δείκτες τουτον να φκουν τζε να πουν, όι να επιτίθενται στον αγγελιαφόρο."

Εγώ πάντως δεν φακκώ πενιάν (όπως είπε κάποτε και ο Μήτσακλας) για τους κωλοδείκτες σας...

Οι μόνοι δείκτες που μετρούν είναι το πόσο πεινά ο κοσμάκης. Εκτός και αν θέλετε να γίνουμε καμιά Αγγλία, με υψηλούς δείκτες και πολλούς ζητιάνους...

Ούλλα τούτα τα κατσιαρίσματα του ύλλαντρου και άλλων, νομίζω είναι εκφοβιστικές/προειδοποιητικές βολές, διότι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να αππωθούν οι αρκάτες τζαι να αρκέψουν να ζητούν τζείνα που δικαιούνται...

Bananistanos said...

Να θυμάστε τούτη τη συζήτηση όταν θα θυμώνει ο Κατσουρίδης τους αρκάτες της Λοελ και του Λαϊκού που θα αρκέψουν να ζητο΄υν τζείνα που δικαούνται.