28.10.07

Αναπόληση της γλωσσικής μας ιστορίας

Το 1971 ο Χατζιηδημητρίου την Εδεκ οργάνωσεν διαδήλωσην εναντίον της χούντας των Αθηνών τζαι ο Τάσσος όντας υπουργός εσσωτερικών έγραφεν σε ομιλίαν του στην βουλή:

"Είναι γεγονός ότι μικρά ομάς Ελλήνων Κυπρίων ανέλαβε προ τινός αγώνα σκληρόν δι' επιβολήν των δημοκρατικών ιδεών της εις Ελλάδα και φαίνεται να είναι αποφασισμένη διά πάσαν θυσίαν, διά να επιτύχη να καταστήση συμπαθείς τας ιδέας και σκέψεις της εις τον Κυπριακόν λαόν.

H ολότης σχεδόν του λαού μας έβλεπεν όλας τας καταβαλλομένας ενέργειας με παγεράν αδιαφορίαν και σιωπήν και κατεδίκασε σιωπηρώς ως κακήν και μάλλον αντικυπριακήν την σκέψιν της εκδηλώσεως της πινακιδοφορίας της 21.4.1971 της στρεφομένης κατά της σημερινής Ελληνικής Κυβερνήσεως και η οποία μάλίστα θα ελάμβανε χώραν κατά την ιδίαν ημέραν καθ' ην προανηγγέλθη συγκέντρωσις εορταστική της 21ης Απριλίου, ημέρας καθ' ην εκηρύττερο και επεβάλλετο η τελευταία Στρατιωτική Επανάστασις".

Έγραφεν επίσεις

"Μου φαίνεται πραγματικά κραυγαλέα η αντίφασις αφ' ενός μεν να κοπτώμεθα δήθεν, και τονίζω την λέξιν 'δήθεν', διά συνεργασίαν με την Κυβέρνησιν της Μητρός Πατρίδος, ενώ παραλλήλως να απαιτώμεν διά τους εαυτούς μας το δικαίωμα να επικρίνωμεν, να συνεργούμεν και να υποδαυλίζωμεν ανατροπήν της οιασδήποτε Κυβερνήσεως μετά της οποίας επιδιώκομεν συνεργασίαν"

η υπερτόνηση δική μου

Ερώτηση προς τους παλιούς:
1. Αθθημάται κανένας ποιάν χρονιάν ο Τάσσος εγκατέλειψεν την καθαρεύουσαν τζαι επέρασεν στην δημοτικήν;

2. Αθθημάτε κανένας από πότε η Ελλάδα δεν είναι πλέον η "Μήτηρ Πατρίς" (με κεφαλαία) για τους τρέις υποψηφίους για την προεδρίαν της δημοκρατίας;

Τα αποσπάσματα τα πήρα από εδώ

5 comments:

Yiota said...

απο το το ιδιο αρθρο του μακαριου δρουσιωτη κανω paste τα ακολουθα :

Η θέση του Παπαδόπουλου για το ΑΚΕΛ και την ΕΟΚΑ εγείρει δύο σοβαρότατα ζητήματα:

1. Όταν ο άνθρωπος αυτός δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με το ΑΚΕΛ, που τον πήρε από το 3% και τον έκανε Εθνάρχη, και να αποδεχτεί ότι μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη, υπάρχει περίπτωση να συμφιλιωθεί με τους Τουρκοκύπριους που δεν ήπιε μαζί τους ούτε ένα ποτό στο ίδιο τραπέζι, με εξαίρεση τα μυστικά δείπνα με τον Σερτάρ Ντενκτάς στη Στράκα;

2. Το ΑΚΕΛ επέλεξε έναν άνθρωπο που οι απόψεις του όζουν δογματισμού, μίσους και κακεντρέχειας να για διαπραγματευτεί το Κυπριακό στην κορύφωση της ιστορικής συγκυρίας του 2004;


νομιζω ειναι φως φαναρι το σκεπτικο του εθναρχη, και ο χαρακτηρας ενος ανθρωπου δυσκολα αλλαζει οσο και αν δειχνει πως προσπαθει..

AXL said...

Η κατζία θα μου μείνει αλλά.... εν εντάξει τωρά επίαν πάτσι

"Πώς πιστεύετε ότι θα λυθεί το Κυπριακό;

Θα λυθή το Κυπριακόν αν και όταν ενωθούν οι Κύπριοι και λέγουν Όχι εις τα προδοτικά σχέδια του Ανάν. Όχι ναι, οι yesmen.

Eξακολουθείτε δηλαδή να θεωρείτε ως εθνικώς ορθή απόφαση το όχι των ελληνοκυπρίων; Και εξακολουθείτε να θεωρείτε τον Τάσσον Παπαδόπουλο ως το άξιον τέκνον της πατρίδος;

Ναι, οι αδελφοί μας οι Κύπριοι, γενναίοι ελληνοκύπριοι, αν ενωθούν θα νικήσουν. Εν τη ενώσει η ισχύς. Και διά της ισχύος λύεται ακόμη και ο Γόρδιος Δεσμός. Ναι εις τον Τάσσον Παπαδόπουλον. Συμφωνώ με το όχι των γενναίων ελληνοκύπριων.

Ιδεολογικά, σήμερα, πού ανήκετε; Πού κινείστε;

Ιδεολογικώς, σήμερον, και πάντοτε από παιδί, ανήκω εις την μητέρα όλων μας, την Ελλάδα. Ποτέ δούλος εις ντόπιους και ξένους. Χίλιες φορές Όχι προσκυνητής."

Στυλιανος Πατακος

Αληθεια 21.10.2007

http://www.alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=4387

Σταρχεία μου said...

Αυτά που λέει ο Πατακός τα πιστεύουν και πολλοί άλλοι Έλληνες. Που τη μια δυστυχώς γιατί έτσι νουν κουλιαντηρίζουν τζαι τζείνοι τζαι που την άλλην ευτυχώς γιατί αλλιώς θα άκουαν Κύπρος τζαι θα εφτύναν.

the Idiot Mouflon said...
This comment has been removed by the author.
the Idiot Mouflon said...

When Johnny comes marching home again... hurrah, hurrah...

http://hlithioagrino.blogspot.com/