25.5.11

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

" Ένα Φάκελο 'ννννάααα' τους έφτιαξα. Αχάριστοι! "



Η –μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο –χρηματοδότηση από τους Αμερικάνσκι για σκοπούς «αντικομουνιστικού αγώνα» σε Ελλάδα και Κύπρο, οι διαχειριστές αυτών των χρημάτων, οι ένοπλες «stay behind» ομάδες και η μετεξέλιξη τους, τα εθνικόφρονα σωματεία, οι «ενώσεις νέων» και τα ΘΟΙ, οι συντεχνίες ως αντίπαλο δέος των αριστερών συντεχνιών.
Ο καταλυτικός ρόλος αυτών των υποχείριων στην προσπάθεια για υπόσκαψη και –τελικά –ανατροπή του Μακαρίου.
Η ιδεολογία της «εθνικής καθαρότητας», δλδ. το ουσιαστικό ιδεολογικό υπόβαθρο των πράξεων της Χούντας, ο «μακροχρόνιος» ως συνέχεια αυτού του «αγώνα».
Ο ρόλος του
• Gust Avrakotos κατά την επταετία.

Όλες αυτές οι τρύπες στον Φάκελο της Κύπρου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ήταν ο λόγος της μη επανεκλογής σας. Όσοι νομίζουν ότι το κύριο κίνητρο του κόσμου για να ψηφίσει –ή όχι –τους «σκληρούς ΟΧΙάδες ή τους πιο μετριοπαθείς, τους απόλυτους ΝΑΙ-νέκους ή τους κάπως διαλλακτικούς, ας ξυπνήσουν.
(Βέβαια, «νικητές» και χαμένοι θα προσπαθήσουν να διαιωνίσουν τον άνωθεν μύθο.)
Απλούστατα, σας έφαγε ο ενδοκομματικός συσχετισμός δυνάμεων.
Άτιμο πράγμα η Πολιτική, κ Σιζόπουλε.

3 comments:

Παύλος said...

Σωστός φίλε αλλά αναφέρνεις μόνον τες μισές τρύπες τζιαι τρυπούες. Πίστεύεις ότι όσα αναφέρεις στην πρώτην παράγραφο έγιναν εν αγνοία του Εθνάρχη Μακαρίου; (Ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που κατάφερε να μαντρώσει τζιαι την κυπριακήν αριστεράν.)

Μεν παίζουμεν τζιαι εμείς το παιχνίδιν των Σιζόπουλλων, μπορεί οι ευθύνες να μην είναι του ιδίου μεγέθους αλλά ελάχιστοι είναι άμοιροι ευθυνών...

νεος said...

Ενδιαφέρον!
όπως επίσης αρκετά σημαντική η πληροφορία ότι μέρος του "stay behind" ήταν τα ελλαδικά ΛΟΚ, ιδιαίτερα αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι το πραξικόπημα εκτελέστηκε από το κυπριακό τους παράρτημα.
Ενδιαφέρον συνειρμός επίσης ότι το ΕΛΑΜ προσπαθεί να κάνει κοινωνική-πολιτική-λαϊκο μετωπική μεταφορά των ΛΟΚατζήδικων μοτίβων, από το λογότυπο με το σπαθί, μέχρι μιλιταριστικές επιδείξεις-αναβάσεις, στρατιωτικές πορείες κλπ...


Βρε...λες;

the Idiot Mouflon said...

@Παύλος
Βεβαίως και είχε γνώση. Μπορεί να είχε το Σχήμα... φωτοστέφανο όμως σίγουρα δεν είχε!

Παύλο, αν έμπαζα στην ανάρτηση και το πως ο Μακάριος είχε την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά ήταν υπό τον έλεγχο του... και το πως αυτός ο έλεγχος ήταν στα χέρια των καπεταναίων (αντιλαμβάνεσε ποιοι ήταν), τότε θα έρπεπε να γράψω έναν... Φάκελο μόνος μου. Τουλάχιστον εγώ παραδέχομαι ότι αδυνατώ.

@Ν Ε/Κ
Είπα. Προ καιρού.

Τούτες οι ομάδες (αλλά και οι εμπλεκόμενες προσωπικότητες) είχαν κατά τη διάρκεια της Ιστορίας μετεξελίξεις και μεταλλάξεις. Υπόψη σου ότι και μανδύα αριστερό μπορούν να φοράνε.