14.8.07

Περτίτζια τζαι απεγκλωβισμοί εκ του ασφαλούς


Ας μεν είμαστε αρνητικοί, είμαι σίουρος οτι η εξυπνοβλακίστικη προσέγγιση δεν είναι καθαρά Κυπριακό χαρακτηριστικό. Η επανάληψη γενικολογιών, η προσπάθεια να φοιτσιαστεί το κοινό με ιστορίες για κακούς ξένους, τζαι γενικά απλοϊκές θεωρήσεις τζαι θέσεις που καταλήγουν να γίνονται αποδεκτές από τους πάντες επειδή ποτέ εν εμάθαμε να σκεφτούμαστε ανεξάρτητα υπάρχουν τζαι σε άλλες χώρες.

Έτσι τζαι με την πλέον πρόσφατη ανακοίνωση των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Η οποία αν δεν είσιε πάνω ημερομηνία 13 Αυγούστου 2007 είναι ακριβώς πανομοιότυπη όι μόνο με κάθε άλλη ανακοίνωση του κινήματος τουλάχιστον στην μετά-Βροντερό-ΟΧΙ περίοδο, αλλά τζαι με σχεδόν κάθε θέση κάθε άλλου Κυπριακού κόμματος τα τελευταία 40 χρόνια.

Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ παίζει η κασέτα της επίσημης θέσης, το προφίλ το οποίο συνειδητά προωθεί ο κύριος Περδίκης για το κόμμα του. εν τζείνο του γνήσιου επαναστάτη τζαι άνθρωπου του λαού που λέει τα σύκα σύκα, την σκάφη σκάφη και λοιπά.

Αν επροσέξατε, σε τούτη την ανακοίνωση το κίνημα
καλεί τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ''να απεγκλωβιστούν από το παρελθόν, να πάψουν να επαναφέρουν (ή συζητούν) σχέδια λύσης που έχουν απορριφθεί από τον κυπριακό λαό και με πνεύμα σύμπνοιας να δουλέψουν εντατικά για την εξεύρεση λύσης''.
Με άλλα λόγια δηλαδή "εμείς τώρα ετοιμαζόμαστε να σας πούμε κάτι ριζοσπαστικό. Τέλος οι ξύλινες γλώσσες και οι πεπαλαιωμένες ιδέες". Τζαι συνεχίζει παρακάτω επικαλώντας κάθε όμορφο πράγμα το οποίο όλοι προσδοκούμε τζαι αναμένουμε, τις ασφαλείς ευχολογίες δηλαδή στις οποίες δεν μπορεί να φέρει κανείς αντίρρηση επειδή δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο.

Αγαπητοί Γκρήνς, έσιει Κυπραίο που θέλει "ξένες εγγυήσεις και βάσεις, επεμβατικά δικαιώματα και παρεμβάσεις"; Που εν θέλει την "εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος"; Που να μεν θέλει η Κύπρος να "είναι μια χώρα δημοκρατική και ανεξάρτητη [...] στην οποία όλοι οι πολίτες της να μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης"; Ή υπάρχει κανένας κανόνας του Kibris Haber Ajansi οτι μια ανακοίνωση για τραγική επέτειο [την κάταληψη της Αμμοχώστου σε τούτη την περίπτωση, αν τζαι το κείμενο ούτε κοντέφκει κατα τζει] πρέπει να έσιει τουλάχιστον τρεις εγκεκριμένες φράσεις ελπίδας τζαι γενικολογίας;

Μιλούμε για αρκετά παράδοξη κατάσταση όταν ένα "εναλλακτικό" κόμμα δεν έσιει απολύτως τίποτε εναλλακτικό να προσφέρει. Ή όταν δεν μπαίνει κάν στον κόπο να συντάξει μια ανακοίνωση σχετική με το [τάχατες] θέμα της.

Γενικόλογες θέσεις, προφίλ [τζαι μόνο] επαναστάτη τζαι καμία σχέση με την πολιτική πραγματικότητα. Μένει να προσεγγίσει τους ακροδέξιους, να πιάει αγκαλιά κανένα καναλάρχη τζαι θα έσιει όλα τα φόντα για αυτόνομη κάθοδο. Μάζελτοφ.

3 comments:

Anonymous said...

"Je na katevi o Theos ego den vallo ypopsifiotita"

Fiye re pou dame!!

Lexi_penitas said...

Στα συν του Περτικου ειναι ότι ακόμα "προβληματίζεται" ποιόν να ψηφίσει. Λες τζιαι ενν να γενούν κοσμογονικές αλλαγές στες θέσεις των υποψηφίων ως τον Οκτώβρη.

Εμμας παρετάτε ρε καραγκιόζηες. Αει σιχτίρ πιον! Ευτυχώς ο τόπος ενν περιμένει που λλόου σας.

Anonymous said...

Karakiozhs o Pertikos, Skettos Karakiozhs!!