16.8.07

Η λίστα του Άγιου Βασίλη

Ως σοβαρή ψηφοφόρος που είμαι (τάξε μου, τάξε μου να σε ψηφίσω) έχω ήδη ετοιμάσει την προσωπική μου wish list (λιστού με αιτήματα) που θέλω να ικανοποιηθούν από υποψήφιους αν είναι να τους ψηφίσω. Για να ευκολύνω τους υποψήφιους, χώρισα τις απαιτήσεις μου σε κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες μου και τη θεματολογία τους.

Απολύτως Απαραίτητα (όπως λέμε, minimum goals)
- Κοινωνικές παροχές. Οποιουδήποτε είδους και ποσότητας. Έστω και δωρεάν ξαπλώστρα για τη θάλασσα αν είσαι Κύπριος (είδος παροχής είναι και αυτό). Ειδικά στο τσακ πριν από τις εκλογές, οποιαδήποτε παροχή μας πείθει για τις αγνές προθέσεις των υποψηφίων. Show me the money! Ενδεδειγμένο course of action, «πουντζιάζουμε» την παροχή και ακολούθως ψηφίζουμε όποιον μας κατέβει.

- Υποσχέσεις για νέες προσλήψεις στη δημόσια υπηρεσία. Όποιος είναι έκτακτος υπάλληλος θα μονιμοποιηθεί. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα γίνουν πιο μόνιμοι. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα γίνουν και εκείνοι δημόσιοι υπάλληλοι. Για να γίνουν βέβαια όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να υιοθετήσουμε ένα είδους κομμουνιστικού καθεστώτος και να κρατικοποιηθούν τα πάντα. Ο μάγκας υποψήφιος είναι αυτός που θα βρει ένα τρόπο να γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά παράλληλα να ζούμε ένα υλιστικό μπουρζουά τρόπο ζωής.

Μικρά αλλά Politically Correct
- Οικολογική πολιτική. Κάποιος, κάπου, κάποτε, να βγει και να πει «έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα για να αυξηθεί το πράσινο σε αυτό τον τόπο και να αρχίσουμε να έχουμε οικολογική συμπεριφορά διότι ο πλανήτης μας τάχει παίξει και τι ψυχή θα παραδώσουμε στις νέες γενιές?» Έτσι που πάμε, το χρυσοπράσινο φύλλο οι νέες γενιές θα το έχουν μόνο ακουστά ή θα κοσμεί τα τετράδια του δημοτικού (άμα ξεπεράσουν το Κερύνεια Δεν Ξεχνώ). Επειδή στους υποψήφιους μας δεν περιλαμβάνεται ο Al Gore, δεν πρόκειται να δούμε τέτοιου είδους πολιτική.

- Βελτίωση του οδικού δικτύου. Αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την πιο πάνω οικολογική πολιτική αλλά γάμα τα. Πως θα πας με το οικολογικό αυτοκίνητο μέσα στα ακάμωτα να θαυμάσεις τη φύση (θα θαυμάσεις και το χαλασμένο ψυγείο του συμπολίτη σου που το πέταξε μέσα σε μια ρεματιά) άμα δεν έχει δρόμους? Τα οικολογικά αυτοκίνητα δεν είναι με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και δεν χωρούν μέσα το πλαστικό τραπέζι και τις ασορτί πλαστικές καρέκλες του πικ νικ.

Μαξιμαλιστικοί στόχοι (κοινώς: ούτε με πόμπες)
- Να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η διαφθορά…. Είναι τόσο πιθανό όπως ας πούμε «η λύση ενιαίου κράτους είναι εφικτή»… (είπα να πω και ένα αστείο)

- Οι σύνδεσμοι αγωνιστών να χάσουν την επιρροή τους. (και ο Superman θα σώσει τον κόσμο).

- Να φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας. Ως εταιρεία. Ναι. Πιο πιθανό είναι να βρούμε θαμμένο άλλο ένα Ευαγγέλιο.

- Η Cyprus Airways, η CYTA και η ΑΗΚ να ιδιωτικοποιηθούν. Αυτό όμως συγκρούεται με τον πιο πάνω στόχο να γίνουμε όλοι κυβερνητικοί υπάλληλοι. Άσε που δεν θα βρίσκεται αγοραστής για την Cyprus Airways (βλέπε παραδείγματα Ολυμπιακής και Alitalia).

Από τη λίστα απουσιάζει ξεπίτηδες οποιαδήποτε αναφορά στο Κυπριακό. Η λύση που εισηγείται ο κάθε υποψήφιος δεν αποτελεί κριτήριο για να τον ψηφίσεις. Εφόσον η διαιώνιση του αδιεξόδου συντηρεί όλο τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία για να αντιληφθείς ότι το Κυπριακό δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί διότι απλούστατα δεν συμφέρει σε κανένα πολιτικό να λυθεί (τελευταίως φάνηκε ότι και σε πολλούς πολίτες δεν συμφέρει να λυθεί το Κυπριακό αλλά του λάχιστον αυτοί δεν βγάζουν πατριωτικές κορώνες). Θα πρέπει μετά να κάτσουν και να σκεφτούν πραγματική πολιτική να ασκούν. Δεν είσαι με τα καλά σου. Το Κυπριακό δεν λύνεται ούτε καν when hell freezes over.

4 comments:

milaz said...

Επειδή εν σοβαρή η πολιτική στην Κύπρο, ο Κυπραίος ψηφίζει τον υποψήφιον τζίνο που εννα στείλει τον γιόκα στρατιώτη δίπλα που έσσω του, την κόρη με τα 4 πτυχία στην κυβέρνηση και θα μειώσει την φορολογία στα αυτοκίνητα πολυτελείας... Αμαν του λαλεί ότι εννα εν τζαι σκλήρος με τους ξένους, έτον νικήτη των εκλογών...

Psychia said...

Δρακούνα αγαπώ σε

drakouna said...

Παρακαλώ, οι εκδηλώσεις λατρείας να περιοριστούν αλλιώς θα ζηλέψει ο Εθνάρχης μας.

Noullis said...

"Να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η διαφθορά…."

se ba8os xronou, ennoeitai...