26.8.07

Το ΑΚΕΛ και ο δεύτερος γύρος

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χριστόφια το ΑΚΕΛ δεσμεύτηκε ταυτόχρονα ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει Τάσσο. Ερωτήματα:

1. Ήταν κάποια κίνηση τακτικής που έκαμαν για να μετριάσουν τις επιθέσεις εναντίον τους, ή το εννοούσαν;

2. Θα συνεχίσουν με αυτή τη θέση ή θα βρουν πάτημα στο ότι οι πρώην συνέταιροι δεν ανταπέδωσαν ώστε να κάμουν και αυτοί πίσω;

3. Με τι μούτρα θα στηρίξουν Τάσσο στον δεύτερο γύρο όταν στην πορεία θα έχει φανεί ξεκάθαρα ότι οι θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό είναι πολύ πιο κοντά σε αυτές του Κασουλίδη παρά του Τάσσου; [Και στα υπόλοιπα θέματα απέχουν περίπου το ίδιο;]

Αναμένω τις σκέψεις σας.

6 comments:

Lexi_penitas said...

Αν πρόσεξες καλά, τις τελευταίες 2-3 βδομάδες στο ΑΚΕΛ, έπαψαν να επαναλαμβάνουν αυτό το ενδεχόμενο. Το άλλαξαν με το ότι θα προσπαθήσουν να επανασυστήσουν την τριμερή. Η ελπίδα μου είναι ότι οι πρώην σύμμαχοι του ΑΚΕΛ θα αποδειχθούν τόσο σκληροί και άτσαλοι στις επιθέσεις εναντίον του Χριστόφια, και με δεδομένο το τρίτο σου σημείο, θα τους δοθεί στο ΑΚΕΛ ηθικό έρεισμα να δηλώσουν τουλάχιστον "ψήφο κατά συνείδηση" αν μείνουν έξω από τον δεύτερο γύρο.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος να μην βρεθούν είτε αυτοί είτε ο λαός στο δίλημμα να ψηφίσει Τάσσο στο δεύτερο γύρο, είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να καταλήξει τόσο αυτός όσο και τα κατάλοιπα του Γιωρκατζισμού στον κάλαθο της ιστορίας από τον πρώτο γύρο.

milaz said...

Το πιο ανησυχητικό είναι να πάει Χριστόφιας-Κασουλίδης και να συνεργαστεί ένας που τους δκυο με τον ΤΠ για να σιγουρέψουν την εξουσία... ελπίζω πως δεν 8α συνεργατεί καμιά πλευρά μαζί τους σε αυτές τις εκλογές... και ότι και να λέμε εν ούλα πιθανά...

Anonymous said...

Με δεδομένο ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ αποκλείεται - και μάλλον δεδομένο το βλέπω - το ΔΗΚΟ είτε θα εκλέξει τον υποψήφιο του, είτε θα επιβάλει τους όρους του στον οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο εκλεγεί.

Άρα μην αναμένετε οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή από αυτές τις εκλογές. Απλώς είναι οι πιο διασκεδαστικές στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας - ως και ο Αρχιεπίσκοπος συνεισφέρει γενναιόδωρα στο αξεπέραστο entertainment value. Enjoy it while it lasts, διότι μετά τις εκλογές, τα κεφάλια μέσα πάλι.

Anonymous said...

Το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ ήταν να μην παρουσιάσει απώλειες στο πρώτο γύρο σε περίπτωση υποστήριξης του τΑΣΣΟΥ και αναμέτρησης με τον Κασουλίδη. Κάτι τέτοιο θα ξεκινούσε διαδικασία αμφισβήτησης του Δημήτρη και από τον Κτσουρίδη και απο τους Ναινέκους.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος της υποψηφιότητας του. Η δεδομένη συσπείρωση (μπεεεεεεε) στο πρώτο γύρο λόγω υποψηφιότητας Χριστόφια τους (τον) ικανοποιεί. "Που τζιαμέ τζιαι τζει" άγιος ο Θεός.

Αγρινό Ηλίθιο

Anonymous said...

Πάντως χτες διάβασα Χαραυγή (κάτι που δεν κάμνω συχνά) και δεν είδα ούτε μια γραμμή εναντίον ΔΗΣΥ/Κασουλίδη. Ήταν ένας καταιγισμός εναντίον Τάσσου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ.

milaz: το σενάριο που λες δεν είναι το χειρότερο, είναι καλύτερο από τα σενάρια που έχουν τον Τάσσο στο 2ο γύρο! Μακάρι να μείνει εκτός και τα άλλα όλα είναι λεπτομέρειες.

stravoxylo: και το 2003 πολλοί ψήφισαν Τάσσο επειδή είχαν απηυδήσει με την τότε κυβέρνηση και νόμιζαν ότι τα πράματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα....

Aceras Anthropophorum said...

Το Σενάριο του Μιλάζ είναι αυτό που χρειάζεται τη Κύπρος για να πάει μπροστά. Εάν η ιδεολογική κλίκα του Τάσσου και η κομπανία που εσύναξεν γυρόν του δεν φάει ένα γερό και καθαρό πάτσο, λύση στο Κυπριακό δεν έχει. Πρέπει να αποδυναμωθούν τόσο, που να τολμήσουν άλλα στελέχη του Δήκο τζαι της Εδέξ να απελευθερωθούν που τα κομματικά δεσμά που τους κρατούν έρμεα των αντιομοσπονδιακών. Έστω τζαι να φκεί ο Χριστόφκιας ή ο Κασουλίδης, μέχρι την λύση υπάρχουν πολλά να γίνουν. Και το κύριον είναι να βρεθεί μια μεγάλη πλειοψηφία του λαού που να την αποδεχτεί. Τόσο μεγάλη που όταν τα απομοινάρια του τέρατος της ΈΝΩΣΗΣ θα φκάλλουν κορτάτζιν τζαι θα αφήνουν την εσχάτην τους πνοήν, να μην μπορούν να δακκάσουν. Αν έχει πάνω που 20% των Κυπραίων έτοιμους να πολεμήσουν με όλα τα μέσα έναν νεοσύστατον κράτος, θα το ποφκάλουν όπως εποφκάλαν τζαι την Κυπριακήν δημοκρατίαν που το 60 ως το 70. Ο τόπος δεν σηκώννει άλλην καταστροφήν. Η μόνη ελπίδα είναι ο Κασουλίδης τζαι ο Χριστόφκιας να πιάσουν ο καθένας παραπάνω που 35%. Που τζιαμαί τζαι τζεί, ας αποφασίσει ο Λαός ποιός θα κυβερνήσει τζαι ποιός έσιει παραπάνω δύναμη να λύσει το κυπριακό