20.8.07

Εννά αλλάξει ο άδρωπος σιόρ

Το Ευρωκό στηρίζει Τάσσο Παπαδόπουλο.

Έχουν τζιαι δηλωμένη πολιτική για το Κυπριακό:



Τζιαι πέτε μου ρε κοπέλλια πόθθεν ως τα πόθθεν η πολιτική τους στο Κυπριακό εννά εξυπηρετηθεί κατά την δεύτερη θητεία του Τάσσου Παπαδόπουλου καλλύττερα απ' ότι εξυπηρετήθηκε την πρώτη;

Να τα δούμε ένα ένα.

1. Καθορισμός των αρχών της λύσης λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που δημιούργησε η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Γιατί που τον Μάϊο του 2004 που είμαστε στην Ε.Ε. εν εκαθοριστήκαν; Εν ήταν ο Τάσσος Πρόεδρος; Εν τον εδιαφωτίσαν οι Ευροκόκοι για τες αρχές της Λύσης, οξά εν τους ακρώστηκεν διότι εψηφίσαν Μαρκίδη στες προηγούμενες Προεδρικές; Φόρτζα Ευροκόκοι, βάλτε ττερπιέ του Τάσσου πέρκιμου αθθυμηθεί να καθορίσει τες αρχές της λύσης μετά τέσσερα χρόνια.


2. Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Περιβάλλοντος και του χρόνου μέχρι τη τελική λύση.

Τρία χρόνια μετά την ένταξη με τον Τάσσο Πρόεδρο, οι μόνοι που αξιοποίησαν τον χρόνο και το Ευρωπαϊκό Περιβάλλον μέχρι τη τελική λύση (πάλι με χρόνια με καιρούς) για να πετύχουν οτιδήποτε ουσιαστικό είναι οι ψευδοεργολάβοι, οι ψευδοντιβέλοπερς τζιαι οι ψευδοεπενδυτές τους που εσιονώσαν κάμποσο ψευδοτσιμέντο πάσ' τες (μη ψευδο, πάλι με χρόνια και καιρούς) περιουσίες των Ελληνοκύπριων στον Βορρά τζιαι εσιεστήκαν στο (μη ψευδο) Ευρώ τζιαι στην (μη ψευδο) Στερλίνα. Γιατί να αλλάξουν τα πράματα αν φκάλει το Ευρωκό τον Τάσσο δεύτερη θητεία; Εν καταλάβω. Καταλάβει κανένας άλλος;


3. Να γίνει αξιοποίηση των θεσμών και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόλις πρόσφατα με απόφαση της η COREPER αποσύνδεσε του δύο κανονισμούς για την κοινοτική βοήθεια προς τους Τουρκοκύπριους και το απευθείας εμπόριο. Και ταυτόχρονα συνέδεσε το απευθείας εμπόριο από το λιμάνι της Αμμοχώστου με την υποχρεωτική επιστροφή της κλειστής πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Ακόμα μετά τις σχετικές προσφυγές της Κυπριακής Δημοκρατίας στα αρμόδια κοινοτικά όργανα η Άγκυρα καλέστηκε να δώσει εξηγήσεις για την απαγόρευση ελλιμενισμού Κυπριακού Πλοίου στο λιμάνι της Μερσίνας.

Καλά κοπέλια, πριν την ένταξη ήταν συνδεδεμένη η κοινοτική βοήθεια προς τους Τουρκοκύπριους με το απευθείας εμπόριο; Εν γι' αυτό που εν κατόρθωμα η αποσύνδεση τους με την ένταξη; Μπράβο κατόρθωμα! Να παρακαλούμε τους Τουρκοκύπριους να πιάσουν κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ για να επενδύσουν πάνω στες περιουσίες μας αλλά να μεν το συνδέουν με το να θέλουν τζιαι απευθείας εμπόριο πουπάνω.

Τζιαι πριν την ένταξη εθέλαμε να συνδέσουμε την επιστροφή του λιμανιού της Αμμοχώστου με το απευθείας εμπόριο; Γι' αυτό πανηγυρίζουμε που εκατορθώσαμε την σύνδεση τους; Δηλαδή σιαιρούμαστε επειδή, αφού εκατορθώσαμε τζιαι εμπήκαμε στην Ε.Ε., αν τύχει να μας δώσουν την Αμμόχωστο πριν την λύση το σίδερο για τα χτίσματα πάνω στες περιουσίες μας εννά το φέρνουν που το Λιμάνι της Αμμοχώστου με δική μας βούλλα Ευρωπαϊκή.

Άshκολσουν
, που ελαλούσε τζιαι η γιαγιά του Ταλάτ.

Τζιαι όσο για τα λιμάνια της Τουρκίας, εν τίγκα στα πλοία υπό Κυπριακή σημαία. Μόνο που υψώνουν σημαίες άλλων κρατών για να ελλιμενιστούν.


4. Αξιοποίηση του Veto


Αξοιποία το αξιοποία το τζείνο το veto ο Τάσσος τζιαι ο Λιλλήκας, εκάμαν το αερόπλανο την πρώτη θητεία. Αλλά μεν έσιετε έννοια, την δεύτερη θητεία που εννά ακρώννεται ο Τάσσος του Ευρωκό εννά ακούει veto ο Ερτογάν τζιαι να τον πιάννει το γαίμαν. Που τα χάχχανα, εννοείται.


5. Ανάπτυξη στρατηγικής και πολιτικών αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Τουρκοκυπρίων ως Ευρωπαίοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την πρώτη θητεία του Τάσσου, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώκαμε τους. Διαβατήρια τζιαι ταυτότητες της Ε.Ε. εδώκαμε τους τζι' ας μεν επιερώσαν μπακκίρα τσακκιστή που το άμεσο ή το έμμεσο κόστος της ένταξης. Τες περιουσίες τους όσους μεινίσκουν ποδά εδώκαμε τους τες με δεδικασμένο τζιόλας, τζιαι καρτερούμε να βρεθεί κανένας καβλάντης να μας πάρει ΕΔΑΔ να τες δώκουμε τζιαι τους άλλους.

Με την δεύτερη θητεία του Τάσσου ίνταμπου λαλείτε να θέλει το Ευρωκό να τους δώκουμε που εν τους το εδώκαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια;


6. Ετοιμασία συνολικής πρότασης για την Ευρωπαϊκή λύση και κατάθεση της στο σωστό χρόνο

Τζιαι γιατί εν το έκαμε στην πρώτη του θητεία ο Τάσσος; Γιατί να το κάμει στην δεύτερη αφού εν το έκαμε στην πρώτη; (Βλέπε 1)

Αλλά αφού εν καταλάβετε τον Τάσσο ρε Ευρωκοκούδκια. Απλώς δεν ήρτε ακόμα ο κατάλληλος χρόνος.


7. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα περάσει μέσα από δημοψήφισμα στην Κύπρο.

Να δεσμευτεί προεκλογικά ο Τάσσος ότι εννά πεί τους Ευρωπαίους έτσι πράμα, τζιαι να τον ψηφίσω τζι' εγώ. Το γέλιο που εννά φκεί εννά το αξίζει τζιαι με το παραπάνω.


Τζιαι, ετοιμαστείτε για το απόλυτο, το αποκορύφωμα, το ασύλληπτο... Κάτσετε σε στερεή καρέκλα, καταπιείτε οτιδήποτε μασάτε ή πίνετε άμπα τζιαι σταθεί σας, κρατηθείτε καλά...

8. Να ζητήσουμε την εμπλοκή Ευρωπαίων Ειδικών Συμβούλων στις διεργασίες εξεύρεσης λύσης

ΡΕ ΜΑ Ο ΜΟΝΟΣ Σύμβουλος της Κομισιόν που ασχολήθηκε με το Κυπριακό ως τωρά ΕΔΗΛΩΣΕ ΣΑΦΩΣ, ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΩΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...

ΤΖΙΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΚΟΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ME ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!

Ρε μα ίνταμπου νομίζουν ότι πίνουμε; Οξά άτζαμπις σου (που ελαλούσε τζιαι η γιαγιά του Ταλάτ) πίνουν τζείνοι;

8 comments:

Anonymous said...

Allon na pineis xorto tzai allon na troeis koutoxorto...

Sorrys diladi.. alla ego pino tosa xronia tzai etsi psevdesthiseis den exo.

Anonymous said...

Άτε Παρρησία, η ευκαιρία σου να μας εξηγήσεις τη στρατηγική του ενιαίου κράτους!

Lexi_penitas said...

1. Μα το 2003 οι Ευροκόκοι εννεν τον νενέκο τον Μαρκίδη που υποστήριζαν;

2. Ρε Στραβόξυλο, πως και σου διέφυγαν οι δικοί μας ντιβέλοπερς αγόρι μου. Μήπως τα δικά τους εκατομμύρια δεν έγιναν με ουσιαστικη αξιοποίηση του χρόνου και του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος;

3. Μα εχει κανένα που ασχολείται με τον ελλιμενισμόν των πλοίων μας στην Τουρκία ακόμα;

4. Βέτο, βέτο τζιαι κλανιές του Συλλούρη όξινες. Ππφφφφφ, αμαν ζόλος...

5. Νομίζω ότι το μόνο που εμεινε να κάμει ο Τάσσος για να είναι εντάξει και με την συνείδηση του, είναι να αποζημιώσει τις οικογένειες των Τ/Κ που δολοφονήθηκαν στα πλαίσια του σχεδίου Ακρίτας του οποίου ηταν ένας από τους εμπνευστές

6. Νομίζω εδώ τα Ευροκοκούθκια έχουν ππόϊντ. Πως θα μπορούσε ο Τάσσος να επεξεργαστεί "Ευρωπαϊκό" σχέδιο χωρίς τη συμμετοχή του Ευρο-κο στη κυβέρνηση. Ενώ τωρα θα έχει τα ευρω-φώτα τους.

7. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ............ οι ανθρώποι εν έχουν τον θεόν τους.

8. Στο Κατάρ που δουλεύω έχω γνωρίσει κάποιους Ειδικούς Συμβούλους από την Ζουαζιλάνδη και την Ταγκανίκα. Θα τους προτείνω στον Τάσσο και πού ξέρεις; μπορεί να βκει τζιαι κανένα κκομμίσιον.

Ρε που εκατάντησεν ο Τάσσος! Να έσιει έτσι ανθρώπους εμπροσθοφυλακή.

Aceras Anthropophorum said...

Άκουσα που έγγυρην πηγήν ότι ένας απο τους ηγέτες, ενός από τα κόμματα που θέλουν ευρωπαϊκήν λύση, όταν ήταν στρατιώτης (παλιός) έσβηννεν τσιάρα στα στήθη των ομονιατών, αελίστων τζαι σαλαμιναίων νέων.

Νικόλας Κυριάκου said...

Ena apo ta pragmata me ta opoia hdonizomai parakolouthontas thn proeklogikh ayton ton asteion einai oti pnigontai stis antifaseis toys!Exoume na doume akoma.....

Anonymous said...

@aceras: άραγε εν ο ίδιος του οποίου ο γιος δεν επήε στρατιώτης λόγω ψυχολογικών προβλημάτων;

Anonymous said...

Οξά εν ο άλλος που έγραφε του Ιωαννίδη «Ταξίαρχε είμαστε παρά το πλευρό σας;»

Aceras Anthropophorum said...

Δεν λέω παραπάνω. Με έτσι αθρώπους φύλαε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.