14.8.07

Το Καλοκαίρι... ΥΠΑΡΧΟΥΝ "Ειδήσεις"

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, ο Εθναρχίδης, ο Στρουμπουλοκεφτές, και ο Πουλαμούρης, και αποφάσισαν να βάλουν υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Ανοργανωχώρας. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο Εθναρχίδης προηγείτο του Στρουμπουλοκεφτέ και του Πουλαμούρη με 4 μονάδες, ενώ οι δύο τελευταίοι εβρίσκοντο σε ισοπαλία. Οι κάτοικοι της Ανοργανωχώρας βγήκαν στους δρόμους και τραγουδούσαν μαζικά το διάσημο άσμα της συμπατριώτισσας τους Λόλας Βύζζι "Σικέ, το ριζάλτ είναι στημένο".

Σε δηλώσεις τους στον τύπο (έναν μακρυμάλλη με σκουλαρίκια), ο Εθναρχίδης είπε πως όλες αυτές οι νύξεις περί σικέ είναι ανοησίες και πως δεν έχει ανάγκη να σαμποτάρει καμία δημοσκόπηση λίγες μέρες πριν τον 15Αυγουστο, καθώς νηστεύει κι αυτό θα ήταν αμαρτία. Ο Στρουμπουλοκεφτές είπε στον μακρυμάλλη σκουλαρικά τύπο πως "ονόματα δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε, αλλά αυτές είναι αναμενόμενες σπασμωδικές κινήσεις του κυρίου Εθναρχίδη για να κάμνει χαρά". Ο Πουλαμούρης ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις αλλά ο τύπος του είπε "έλα πάμε να πιούμε καμιά μπίρα και άστα αυτά", οπότε πήγαν για μπίρες και παίξανε τάβλι. Ο τύπος δεν ήξερε καλό τάβλι και κάθε φορά μέτραγε τις ζαριές του "ένα-δύο-τρία... ένα-δύο-τρία-τέσσερα-πέντε-έξι...". Ο Πουλαμούρης εκνευρίστηκε από την κωλυσιεργία όντας ο πρωταθλητής ταβλίου Πρωτευούσης και πάσης Ανοργανωχώρας 2006, έκλεισε το τάβλι και κατά λάθος έκλεισε μέσα τα δάχτυλα του τύπου. Ο τύπος του τράβηξε μια μήνυση και δήλωσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην κερδίσει ο Πουλαμούρης τις εκλογές.

Μετά απ'όλα αυτά ο Στρουμπουλοκεφτές χάρηκε πολύ γιατί με αυτή τη δήλωση του τύπου γλύτωσε τον ανταγωνισμό από τον έναν του αντίπαλο. Ακούγοντας και τις δηλώσεις των συγγενών των αδικοχαμένων επιβαινόντων της αεροπορικής εταιρίας Φεγγάρι που τα'χουν ξεκάθαρα με τον Εθναρχίδη για την αντιμετώπιση του στο θέμα τιμωρίας των υπευθύνων, χάρηκε ακόμα περισσότερο γιατί σκέφτηκε ότι μπορεί με τον λαϊκισμό που τον διακατέχει να κερδίσει τις καρδιές τους και παίρνοντας κι εκείνους τους ψήφους, να αποκλείσει και τον ανταγωνισμό από τον άλλο του αντίπαλο. Τόση πολλή χαρά τι να την κάνει; Έτσι χθες βράδυ έκανε το διάσιμο "Κκιοφτές Πάρτι" , και φάγανε και τούρτα.

Το θρίλερ των προεδρικών συνεχίζεται και ο λαός της Ανοργανωχώρας κρατάει την ανάσα του μέχρι να γίνει μπλε. Μπορεί και κόκκινο. Το πράσινο αποκλείεται.


Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα είναι εντελώς τυχαία,
και οφείλεται σε φοβερή σύμπτωση.

5 comments:

nekatomenos said...

Ki ezisan aftoi kala, ki emeis shirottera.
Eksehases ton tetarto ypopsifio, ton Enmeakoueikanenas.

drakouna said...

Εεε άσχετο, αλλά το link που μου έστειλε ο Noullis δεν λειτουργεί για να γράψω...

Μήπως ξέρει κανένας τι να κάμω? (ναι, εν αναμένο το computer).

Noullis said...

Ebalen o Yiannakis Nicolaou skoulariki tziai den mou to eipen kanenas?!?!

Lexi_penitas said...

Τελειο! Μπράβο Ψυχία. Ισως πρέπει να το διασκευάσεις σε στύλ διαλόγων. Θα έχει πολλή πλάκα. Όμως το βασανιστικό ερώτημα παραμένει. ΠΩΣ απαλλαγόμαστε από τον εθν_αρχίδη?

Anonymous said...

Θα είναι το επόμενο μου θεατρικό σενάριο. Ούυυυχου!