26.8.07

Μήνυμα στον επίτροπο περιβάλλοντος

Αξιότιμε κύριε επίτροπε

Σε μια βδομάδα αρχίζει για τα καλά η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές. Διάβασα ότι ο υπουργός γεωργίας άρχισε να υπόσχεται στους κατοίκους των χωριών του Ακάμα ευνοϊκή αντιμετώπιση των αντιδράσεων τους σχετικά με τις πρόνοιες του σχεδίου φύση 2000.

Αυτή η εξέλιξη με ανησυχεί πολύ σοβαρά. Οι εκλογική μάχη προβλέπεται σκληρή και οι νικητές τόσο του πρώτου γύρου όσο και του δευτέρου γύρου μπορεί να κερδίσουν με μερικές δεκάδες ψήφους. Θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο και για το περιβάλλον (αυτό που δεν καταστράφηκε ακόμα) η κυβέρνηση και το εκλογικό επιτελείο του προέδρου να μπουν στον πειρασμό και αρχίσουν να διαπραγματεύονται ευαίσθητα περιβαλλοντικά προβλήματα και να κάνουν εκπτώσεις σε βάρος του γενικού συμφέροντος και του περιβάλλοντος. Θα ήταν θλιβερή εξέλιξη, ο Ακάμας που επέζησε 4 εκλογικών μαχών να φαγωθεί για να επανεκλεγεί ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σας παρακαλώ εκ βάθους καρδίας να ασκήσετε όση επιρροή έχετε στον πρόεδρο ώστε να κηρύξει μορατόριο αποφάσεων για ζητήματα όπου το περιβαλλοντικό συμφέρον βρίσκεται σε αντίθεση με ιδιωτικά, κοινοτικά η τοπικά συμφέροντα. Είναι επιζήμιο η κυβέρνηση να παζαρεύει και να θέτει τον εαυτό της σε δυσμενή διαπραγματευτική θέση δεχόμενη προεκλογικές πιέσεις. Θα μπορούσατε να κάμετε εσείς σαν ουδέτερος παράγοντας μια λίστα ευαίσθητων περιβαλλοντικών προβλημάτων όπου θα εισηγείστε πεντάμηνη παγοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων. Πρώτο στη λίστα αυτή θα πρέπει να είναι διαπραγμάτευση των αντιδράσεων των κοινοτήτων του Ακάμα. Ένας τέτοιος χειρισμός ευαίσθητων περιβαλλοντικών θεμάτων ίσως φέρει στους ενδιαφερόμενους περισσότερα πολιτικά κέρδη παρά η ικανοποίηση ιδιοτελών και τοπικών αιτημάτων.

Μετά τιμής

acerasanthropophorum.blogspot.com

5 comments:

Lexi_penitas said...

Φίλε Ασέρα,

νομίζω δεν θα αφήσουν αναξιοποίητο κανένα πιθανό μέσο προσπόρισης ψήφων. Ιδιαίτερα αν οι δημοσκοπήσεις, όπως το εύχομαι, δείξουν περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του Τάσσου, να περιμένεις και χειρότερα.

Demetris said...

En imporei. Voura na dei ti tha ginei me tin analyklwsi twn naylon sakoulwn.

Theopemptou said...

Συμφωνώ με ότι λέει ο Aceras Anthropophorum.
Η κυβέρνηση προχωρεί μόνο στα έργα που δεν έχουν σχέσει με τις αντιρρήσεις των κατοίκων για να μην υπάρχει αντιπαράθεση.
Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και η πολύ μεγάλη ξαθυστέρηση μαζί με την εκτόξευση των τιμών των ακινήτων, το έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Το τι έγινε δε με τις πολεοδομικές ζώνες δεν ξεκαθάρισα αφού χάσαμε δυστυχώς το Νεοκλή από Υπουργό.
Και για όσους από σας έχει συνεπάρει ο κομματικός φανατισμός, ζητάτε να μάθετε τις απόψεις που έχουν υποβάλει γραπτώς τα κόμματα για το θέμα του Ακάμα και να ξαναμιλήσουμε!
Η αγάπη για τον τόπο, μεταφράζεται σε έγνοια για τους ανθρώπους, την παιδεία, την υγεία, το πολιτισμό και για το περιβάλλον όπου ζουν. Άσχετα με το τι θα ψηφίσετε, απαιτήστε να δωθεί σημασία και σε αυτά!

... υπάρχουν τόσα πολλά στραβά, όπου ψάξεις ...

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Επίτροπος Περιβάλλοντος

Aceras Anthropophorum said...

Αγαπητέ επίτροπε,

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας και μακάρι να είχαμεν ακόμα 100 σαν εσάς στον κρατικό μηχανισμό. Θα επήγενεν ο τόπος μπροστά. Ο καθένας που αγαπά το περιβάλλον και ασχολείται με την πολιτική πρέπει πρώτα να επιδράσει στο κόμμα του.

Theopemptou said...

Εδώ και 2 μέρες δίνεται δημοσιότητα σε εφημερίδες και ραδιόφωνα για την απαντηση που έδωσα εδώ:

http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=493&id=513994

http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=138&id=514306

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=747402&-V=archive

http://www.simerini.com/nqcontent.cfm?a_id=315226