21.8.07

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε όλοι τον Τάσσο

1. Αντιστέκεται σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες που μας επιβάλλονται που τους έξω, γιατί όπως λαλεί και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Κουλλίας: "Οι Έλληνες άντεξαν 400 χρόνια, εμείς εννα μείνουμε στα 30;"

2. Κατάφερει να απορριφθεί ένα σχέδιο λύσης που δεν διαπραγματεύτηκαμε επι 3 χρόνια και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που διαπραγματευόμαστε επί 30 χρόνια. Ήρταν ούλα ουρανοκατέβατα όπως και οι Τούρκοι το '74. Τίποτα δεν προηγήθηκε του 1974. Κατακρίβεια, εν η αρχή της σύγχρονης ιστορίας - τα μόνα που έγιναν πριν από το 1974 ήταν η επανάσταση του 1821 και η "χρυσή εποχή" του Περικλή.

3. Χάρη στον Τάσσο μπήκαμε στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Ακολουθεί λίστα με τα πράγματα που έκαμε: (α) Υπέγραψε την συνθήκη ένταξης.

4. Επίσης, κατα την διάρκεια τη θητείας του Τάσσου και ιδιαίτερα κατα την περίοδο του δημοψηφίσματος επικράτησε δημοκρατικό κλίμα και όλοι οι Κύπριοι ένιωθαν άνετα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Στο διάγγελμα του ανέλυσε προσεκτικά τα υπερ και τα κατά του σχεδίου Ανάν χωρίς να παίξει με τα αισθήματα του κόσμου. Μετά το δημοψήφισμα, το όλο θέμα ξεχάστηκε και μας δίδαξε νέα υψηλά επίπεδα δημοκρατίας, χωρίς να κατηγορήσει συμπατριώτες του ότι ήταν προδότες ή πουλημένοι και χωρίς να αναφερθεί αόριστα σε περιρρέουσες ατμόσφαιρες, αφήνοντας υπονοούμενα.

5. Τέλος, όπως και άλλοι μεγάλοι ηγέτες, δεν έπαιξε με τις φοβίες και τις ανασφάλειες του κόσμου υποσχόμενος ότι θα τους προστατεύσει από τους κακούς ξένους και τις απειλές που έξω. Σαν καλός ηγέτης υπερασπίστηκε το κράτος που παρέλαβε και είναι πλεον μια δύναμη της ανατολικής Μεσογείου με ρυθμιστικό ρόλο στην Ε.Ε. (σύντομα πετρελαιοπαραγωγική).

10 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Ωραίος

Anonymous said...

I applaud your majesty :)

Anonymous said...

Εγώ δεν καταλάβω τι σας έφταιξε ο Τάσσος. Ο άνθρωπος είπε ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα. Όχι μόνο δεν θα παραδώσει κοινότητα αλλά ως πολύ καλός επιχειρηματίας (βλέπε διάφορες μπίζνες μέσα στη θητεία του) μέσα σε τέσσερα χρόνια είναι έτοιμος να παραδώσει δύο κράτη. Τέτοιο επιχειρηματία δεν βρίσκεις εύκολα. Πήρε ένα και δίνει δύο. Λοιπόν, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Anonymous said...

Μας έφταιξε γιατί εμείς δεν θέλουμε δύο κράτη, αλλά ένα ενιαίο. Ίσα, ίσα δεν τα θέλουμε όλα δικά μας, θέλουμε να τα μοιραστούμε με τους 'άλλους'. Χαλόουυυυ....

Παρρησία said...
This comment has been removed by the author.
Παρρησία said...

psychia

δύο κράτη στην Κύπρο υπάρχουν ουσιαστικά από το 1974. Δεν φταίει ο Τ για αυτό.

Π

Παρρησία said...

milaz

'μω την πίστη'ς, με αυτά που γράφεις θα με κάνεις να αλλαξοπιστήσω

Π

Anonymous said...

Sorry file mou anonyme, enomiza esovaromilas!!! :P

Anonymous said...

Τάσσος και ξερό ψωμί, ρε άπιστοι! Αλλιώς θα σας φέρω το ιερό ευαγγέλιο στο κεφάλι
Τομμις Β' και Πάσης Κύπρου

Anonymous said...

Καλό!