6.9.07

Νίκος vs. Γιαννάκης [pour les yeux de Georges]

Ένα πραγματικό αριστούργημα πολιτικής τζαι δημοσιογραφικής τεχνικής έσιει ανακαλύψει σήμερα το Ανεπίσημο Μπλογκ των Προεδρικών 2008. Η ημέρα είναι Τετάρτη, τζαι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου δύο εκπρόσωποι τύπου, ένας επίσημος τζαι ένας ανεπίσημος, ετοιμάζουνται να υπερασπιστούν τα ιερά τζαι τα όσια τους.

Στα αριστερά της οθόνης, ο κύριος Νίκος Κατσουρίδης θα επιχειρήσει να πείσει το φιλοθεάμον κοινό οτι το κόμμα του, άλλως ΑΚΕΛ, άλλως "Τσιμεντοποιεία Προεδρικού", πρώην κομμουνιστικό κόμμα [κοιτάξτε στη σύνθεση της Βουλής] τζαι νυν απελπισμένη κορασίδα σε αναζήτηση χαμένης ταυτότητας ότι δεν έσιει σκοπό να επαναφέρει το Σχέδιο Ανάν εις υπηρεσία των δαιμονικών ξένων τζαι του διεθνούς ιμπεριαλισμού, όπως θεωρεί το κομμουνιστικό μας κόμμα οτι υπονόησε ο Γιώργος Λιλλήκας.
Δυνατό χαρτί: Το επιχείρημα πως το ΑΚΕΛ αν μη τι άλλο υπήρξε πάντα μονοκόμματα αντι-ιμπεριαλιστικό, τουλάχιστον στα λόγια, σε σημείο που να δέχεται κριτική για τούτη του τη στάση.
Αδύνατο σημείο: Το οτι ο αντι-ιμπεριαλισμός είναι σήμερα για το ΑΚΕΛ ότι τζαι η σάτιρα για τον σάτυρο. Ομόηχα αλλά ασύμβατα.

Όχι βέβαια οτι ο μαχητής στην δεξιά πλευρά της οθόνης μπορεί να εντοπίσει, ή τζαι να εκμεταλλευτεί τέθκοιες αδυναμίες. Ο κύριος Γιάννης Νικολάου, anchorman του "Από Μέρα σε Μέρα" τζαι μέσα μέσα απολογητής την ικανότερης Κυπριακής κυβέρνησης που τις μέρες του Ισαάκιου Δούκα Κομνηνού, θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί την τιμή του χρυσού παιδιού της διπλοματίας μας.
Δυνατό χαρτί: η αξιαγάπητη του τάση να χάνει τα λόγια του όποτε τον αγριοκοιτάζει ο Κατσουρίδης τζαι το επιχείρημα το οποίο συνοψίζεται σε "μα ο Λιλλήκκας εν τζαι..."
Αδύνατο σημείο: η αξιαγάπητη του τάση να χάνει τα λόγια του όποτε τον αγριοκοιτάζει ο Κατσουρίδης τζαι το επιχείρημα το οποίο συνοψίζεται σε "μα ο Λιλλήκκας εν τζαι..."

Εμάθαμε πας την κουβέντα οτι το μάτς ήταν συγκλονηστικό.. Παρολλίο να χάσουμε την ευκαιρία να το δούμε τζαι εμείς, αλλά ευτυχώς για την Κυπριακή τηλεοπτική ιστορία το βίντεο βρίσκεται ήδη στο EsouniTube [το οποίο δεν φιλοξενεί πλέον μόνο αντικυπριακή προπαγάνδα ή ακόμα σιρόττερα, σκηνές που σειρές του Αντένα]. Ευχαριστούμε τον ανώνυμο μας προμηθευτή.

Στον πρώτο γύρο τα πράματα εδείχναν ιδιαίτερα ήσυχα. Οι αντιπαραθετόμενοι μπούλουκκοι εισήγαγαν τις στρατηγικές τους τζαι τις αρχικές θέσεις τους.



Τα καλλύτερα φυσικά έρκουνται στο δεύτερο πιάτο. Αγαπημένη ατάκα [ο Νικολάκης εξηγεί στον Γιαννάκη βασική πολιτική ορολογία]: "δεν μπορεί να υπάρχει ομοσπονδία που να αποτελείται από ένα μέρος, το λιγότερο θα είναι δύο".



Απολαύστε τους "ανυπόταχτους πολεμιστές των σπηλαίων και των πασάλλων".

40 comments:

Anonymous said...

Κάτι βρωμεί...

Αγρινό Ηλίθιο

Anonymous said...

Να το ξαναπώ; :)
Όταν βλέπω ΡΙΚ1 νιώθω σαν να βλέπω το κρατικό κανάλι της Κούβας.
Ο Γιαννάκης μάλλον σύγχησε τον ρόλο του. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε ο Κατσουρίδης και του τον υπενθύμισε. Αν είναι δυνατόν... οι καλεσμένοι να διακόπτονται όταν μιλούν για να εκφράζει ο Γιαννάκης τις θέσεις του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Τάσσου! Αντίθετα, όταν μιλάνε οι εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών, υπάρχει ευλαβική σιωπή και καμία διακοπή ή αμφισβήτιση. Τα ίδια ακριβώς έγιναν και όταν ήταν καλεσμένος προχθές ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ. Νομίζω πως ο πλέον αρμόδιος και ικανός για να βάζει σε τάξη την αναρχία του ΡΙΚ είναι ο Κατσουρίδης. Τα κλιπς ήταν όντως απολαυστικά και η έκφραση στο πρόσωπο του Γιαννάκη όταν τα έχασε (όταν τον αποστόμωσε ο Κατσουρίδης) ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ :)

Lexi_penitas said...

Το ποστ χάνει την ουσία από τη στιγμή που αξιοποιείται σαν αφορμή για να βγάλει ο συγγραφέας την εμπάθεια του ενάντια στο ΑΚΕΛ. Από τα γραφόμενα και στο μπλογκ του Νεκατομένου, είναι φανερό ότι υποστηρίζει τον Κασουλίδη. Να υποθέσω ότι ο αντιακέλισμός στο ΔΗΣΥ καλά κρατεί; Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν "μαλαθκιάνουν" τα δύο μεγάλα κόμματα μεταξύ τους, ζήτω που καήκαμε. Ο Τασσος τζιαι το σινάφι του θα κάμουν ζιαφέττι.

Έχω γράψει επανειλημμένα εναντίον του Κατσουρίδη και του ρόλου του σαν η πέμπτη φάλαγγα του Τάσσου μέσα στο ΑΚΕΛ. Δεν έπαψα ποτέ όμως να τον παραδέχομαι στις παραστάσεις που δίνει όταν βρίσκεται στο στούντιο. Μεταξύ μας του μικρού Γιαννάκη του άξιζε αυτό που του έκανε.

Anonymous said...

"Το ποστ χάνει την ουσία από τη στιγμή που αξιοποιείται σαν αφορμή για να βγάλει ο συγγραφέας την εμπάθεια του ενάντια στο ΑΚΕΛ."

Φίλε μου, συμφωνώ αλλά ο κάθε έξυπνος άνθρωπος δεν θα σταθεί στην εμπάθεια ή όχι του συγγραφέα προς καποιο κόμμα, αλλά θα σταθεί στην ουσία, που είναι η Τασσοκρατία στο ΡΙΚ. Πιστεύω πως ο κάθε λογικός άνθρωπος αυτό θα κατάλαβε από τα κλιπς αυτά. Αν ο συγγραφέας θέλει να γίνει πιστευτός και να βρει ανταπόκριση, θα καταπιαστεί με την ουσία που είναι η έλλειψη σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης / αντιμεπτώπισης από το συγκεκριμένο κανάλι και όχι με μικρότητες, πχ. να θάψει ένα κόμμα επειδή δεν είναι το δικό του. Δεν ξέρω αν ο συγγραφέας το έκανε συνειδητά ή απερίσκεπτα, αλλά βοηθά στο να μην προβληθεί η ΟΥΣΙΑ των κλιπς που δημοσίευσε, που επαναλαμβάνω είναι η έλλειψη αντικειμενικότητας από το κρατικό κανάλι, και όχι αν το ΑΚΕΛ είναι κουμμουνιστικό ή το τσιμεντοποιείο προεδρικού. Σεβόμενος την άποψη του συγγραφέα -που δικαιούται να την έχει-, θεωρώ πως το ερώτημα που πρέπει να θέσει ο συγγραφέας στον εαυτό του είναι το εξής: τον ενοχλεί το ΑΚΕΛ απλά επειδή δεν συμφωνεί μαζί του ή η έλλειψη ισότητας και αντικειμενικότητας που παρατηρείται στο κανάλι και γενικά στην κοινωνία της μπανανίας που ζούμε; Τον ενδιαφέρει να κάνει δωρέαν πολιτική υπερ του Κασουλίδη ή η απαλλαγή από τα φαινόμενα τριτοκοσμικού κράτους που παρατηρούμε στην χώρα μας;
Φιλικά, BRC.

Lexi_penitas said...

Φίλε Μπανανόβιε, συμφωνώ μαζί σου. 'πρόσεξε να μην ενοχλείσαι τόσο πολύ, επειδή όσο θα πλησιάζει η ώρα της κρίσης η Τασσοκρατία θα απλώνεται παντού. Το να υποστηρίζει ο ΑΝΤ1 ή το Σίγμα ή το Μέγα τον Τάσσο δεν είναι μεν δεοντολογικό αλλά στο κάτω κάτω είναι ιδιωτικά κανάλια. Το ΡΙΚ όμως δεν το πληρώνουν μόνο οι οπαδοί του Τάσσου.

Αν το κακό παραγίνει σκέφτομαι να προτείνω μαζικά μηνύματα στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ με ταυτόχρονη δημοσίευση στον τύπο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί μπλόγκερς θα το υιοθετήσουν. Για να μην τα λέμε και να τα ακούμε μόνοι μας.

Anonymous said...

Καθόλου άσχημη ιδέα δεν μου ακούγεται.

Anonymous said...

Εκατάλαβες ρε νεκατωμένε; Α; Να ξέρεις την ΟΥΣΙΑ γιε μου τζιαι μετά να γράφεις. Άκου τζιαμέ σε προεκλογική περίοδο να ασκεί τζιαι κριτική το πλάσα κατά στόχων που εμείς εν θέλουμε να πλήξουμε. Α μα πια με τες διαφορετικές γνώμες. Οι άλλοι εν η κόλαση τελικά. Εσιέξιξι.

Lexi_penitas said...

Cool man. Ποια μούγια σε ετσίμπησε ρε Μαριάμπα. Που είπαμε να μην γράψει ο άνθρωπος την άποψη του; Την είπε και είπαμε και εμείς τα δικά μας. Μαλλον εσένα ενοχλούν οι διαφορετικές απόψεις τελικά.

Τι εννοείς με το "Α μα πια με τες διαφορετικές γνώμες" Θα πρέπει δηλαδή να συμφωνούμε όλοι και να αλληλοχειροκροτούμαστε;

Και με το "εμείς" ποιους εννοείς; Επειδή σε τούτο το μπλογκ ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του

Aceras Anthropophorum said...

Έ ρε δημοσιογραφάρες!! Τρέμει μας η ευρώπη. Νεκατωμένε εθκιάλεξες τζαι τα λίνκς να παέννουν με τες επιδόσεις της υψηλής δημοσιογραφίας που παράγει το ευρωπαικών προδιαγραφών μας κράτος.

Η γνώμη σου δε αγαπητέ ανακατωμένε θα είσιεν παραπάνω impact αν δεν εξίππευτες στα κλισέ περί "μονοκόμματου αντιιμπεριαλισμού" τζαι τα άλλα σιιλιοακουσμένα για το ακελ.

Η έντιμη (σωστή η λάθος) άρνηση να προσκυνήσει κάποιος τζαι να κάμνει ττεμενάδες στες πολυεθνικές, στο σύστημαν τζαι στα κράτη που τες συντηρούν εν χοντροκομμένη, ενώ η ευρωλαγνεία, η αμερικανολανεία, η χωρίς κρίσην τζαι κριτικήν υοθέτηση της νέας (τζαι παλιάς) τάξης πραγμάτων εν λεπτοκαμωμένη.

Για να σου πώ την αλήθκειαν νευριάζει με το υποτιμιτικόν ύφος που όποιον τζαι αν προέρχεται τζαι προς όποιον τζαι να κατευθύνεται, ακόμα τζαι προς τον Κατσούραν τον οποίον προσωπικά δεν χωνεύκω μιαν μπακκίραν.

nousimos kappa said...

Το ερώτημα είναι πως δεν έχει καταφέρει το αντί-τασσικό camp, να στήσει ένα τηλεοπτικό κανάλι με την άλλη άποψη. Ακόμη πιο εκνευριστικό είναι που δεν έκατσαν ποτέ ο Πολίτης, η Cyprus Mail, οι δεξιοί χρηματιστές και οι 5 – 10 καλοί δημοσιογράφοι να στήσουν ένα τηλεοπτικό alternative, με αληθινές ερωτήσεις σε όλους αυτούς τους μαλάκες!

Anonymous said...

Μαριάμπα, δεν είπε κανείς κανενός να μην γράφει αυτά που τον εκφράζουν. Νομίζω, μιλώντας για μένα, είμουν σαφής σε αυτά που έγραψα. Θεωρώ ασήμαντο και μικροπρεπές να στήνουμε στον τοίχο ένα κόμμα όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο σημαντικά θέματα όπως η μη αντικειμενικότητα του ΚΡΑΤΙΚΟΥ καναλιού, το οποίο δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση. Τί να κάνουμε ρε φίλε; Ο καθένας με τις ευαισθησίες του. Άλλοι με το κόμμα τους κι άλλοι με την ποιότητα ζωής της χώρας τους. Απλά τα πράματα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Anonymous said...

Έ καλάν κύριε ΛΕΞΙΠΕΝΗΤΑΣ, ΑΝ ΕΝ ΜΕ ΤΟΝ κΑΣΟΥΛΊΔΗΝ Ο ΆΔΡΩΠΟς, ΊΝΤΑ ΖΌΡΙΝ ΤΡΑΒΆς ΕΣΟΎ ΤΖΙΑΙ ΘΥΜΏΝΝΕΙς ΤΟΥ ΤΌΣΟΝ ΆΓΑΡΜΠΑ;Έν καταλάβεις ότι έτσι, διάς την εντύπωσην ότι πάεις να δώκεις γραμμήν "τωρά εννεν σωστόν να μιλάτε έτσι,να λαλείτε μόνον τούτα που πιστεύκω εγιώ, διαφορετικά κλειδοστομιάστε"!!!

ΝΙΚΟΣ

nekatomenos said...

Whoa whoa whoa. Ένας ένας κοπέλλια. Τώρα να τα πιάουμε που την αρκή.

Συγκεκριμένα:
@lexi_penitas: έχω την ίδια άποψη μαζί σου για την ανάγκη του να μαλαθκιάνουν τα ζαβρο-δέξια κόμματα την αντιπαράθεση που έχουν, έτσι ώστε να δουλέψουν πάνω στα κοινά τους σημεία τζαι να κάμουν τομές στον πολιτικό διάλογο. Γιατί όμως θεωρείς την κριτική στο ΑΚΕΛ [όσο κλισέ τζαι αν ήταν] απαραίτητα σαν εμπάθεια ή άσκηση δωρεάν πολιτικής για τον Κασουλίδη ή τον ΔΗΣΥ;

@brc: Συνεχίζοντας από το παραπάνω- όντως το ΑΚΕΛ δεν είναι το θέμα δαμέ αλλά ξανακοιτάξτε το κείμενο. Συνειδητά προσπαθώ να υποδείξω τόσο την έλλειψη επαγγελματισμού στο ΡΙΚ όσο τζαι το γεγονός οτι το ΑΚΕΛ δεν είναι άγιο. Αυτή ήταν η πρόθεση μου, αν δεν έγινε καλά τότε εν έγκλημα συγγραφικό, όι τσατσισμός.

Τούτο τωρά πάει τζαι για τους θκυό- Φαντάζομαι οτι λόγω του πόσο εσυνηθίσαμε ένα κλίμα στο οποίο όποιος μιλήσει κριτικά για το ΑΚΕΛ εν του ΔΗΣΥ τζαι όποιος μιλήσει κριτικά για το ΔΗΣΥ εν του ΑΚΕΛ, το να ταπελλαριστώ "Δεξιός" εν αντανακλαστική αντίδραση. Μεν βουράτε να βάψετε κάποιον με κομματικό χρώμα επειδή εν σας άρεσε τζείνο που είσιε να πει [όσο άγαρμπα] για το κόμμα που ενδεχομένως υποστηρίζετε.

@acera: δεχτά τα περί κλισέ. Όντως έσιει σημασία πώς λέω κάτι γιατί μπορεί να δημιουργήσω λάθος εντυπώσεις. Το ότι θεωρώ το "χοντροκομμένο" παραστράτημα του ΑΚΕΛ λάθος εν σημαίνει απαραίτητα οτι θεωρώ τα "λεπτοκαμωμένα" παραστρατήματα του ΔΗΣΥ σωστά. Τούτα τα παραστρατήματα, συμφωνώ, μπορεί να αποδειχτούν οι αδυναμίες της υποψηφιότητας Κασουλίδη. Να ρωτήσω κάτι: Έπρεπε να αντισταθμίσω ότι αρνητικό πω για το ΑΚΕΛ με κάτι αρνητικό για το ΔΗΣΥ, οταν μάλιστα δεν έσιει άμεση σχέση με το αντικείμενο των βίντεο, για να εν αποδεχτή η [ατσούμπαλη] κριτική μου; Για να κριτικάρω κάποιον πρέπει να είμαι προετοιμασμένος να του κάμω τον απολογητή λαλώντας οτι "τζαι οι άλλοι κάμμουν παρόμοια";

Σε όλους: Το αντικείμενο των βίντεο για εμένα δεν είναι μόνο η έλλειψη αντικειμενικότητας του ΡΙΚ. Άλλωστε τούτο το θέμα εκάλυψε το η καταχώρηση του Νoulli, πριν που την δική μου. Εγώ είδα ένα βίντεο το οποίο δείχνει μια αντιπαράθεση μεταξύ 1. του απολογητή ενός κόμματος το οποίο με τις παράδοξες αλλάγες πολιτικής των τελευταίων 5 χρόνων τουλάχιστον αποξένωσε αρκετό προοδευτικό κόσμο τζαι χαλά την αξιοπιστία του τζαι 2. ενός απολογητή [δημοσιογράφου τζαι ιδρύματος] ενός προσώπου, τζαι περισσότερο, μιας κυβέρνησης, ο οποίος βάλλει το να δικαιολογήσει τον κύριο Λιλλήκα πάνω που τις δημοσιογραφικές του υποχρεώσεις.

Στην συγκεκριμένη αντιπαράθεση ο Κατσουρίδης έδειξε περισσότερη ικανότητα τζαι ο Νικολάου έκαμε άγριες γκάφες. Αλλά η συζήτηση δεν ήταν απόλυτος θρίαμβος για τον Νίκο Κατσουρίδη τζαι συγνώμη αν δεν επιλέγω να δωθώ ολοκληρωτικά στην ερμηνεία του βίντεο σαν κάποιου "ολικού θριάμβου του ειλικρινούς προοδευτικού έναντι του βρωμερού κατεστημένου". Έχουν τζαι οι θκυό πλευρές τα φάουλ τους, τζαι ελπίζω τούτο τουλάχιστον να εν καθαρό.

Τζαι τέλος:

@lexi_penitas2: μέσα για τη διαμαρτυρία. το πράμα έσιει παραγίνει δαμέ τζαι χρόνια, εν ξέρω για τι άλλο περιμένουμε.

@mariambas: ευχαριστώ για την Swiftian σάτιρα σου. Να 'σαι καλά για την υποστήριξη.

Anonymous said...

"Μεν βουράτε να βάψετε κάποιον με κομματικό χρώμα επειδή εν σας άρεσε τζείνο που είσιε να πει [όσο άγαρμπα] για το κόμμα που ενδεχομένως υποστηρίζετε."

Μα τωρά ποιός είναι που κάνει υποθέσεις για τις προτιμήσεις των άλλων; Και που είδες θάψιμο; Για όνομα ρε φίλε... μεν λαλείς κουβέντες παραπάνω. Αν δεν γουστάρεις καλόπιστη κριτική/σχόλια, πες μου το να μην σε ξαναενοχλήσω με τα σχόλια μου. Υποτίθεται πως στα σχόλια, γράφουμε ο καθένας αυτό που νομίζει και δεν είναι αυτοσκοπός να συμφωνούμε έτσι;
Νομίζω έγραψα και για το δικαίωμα σου να έχεις την άποψη σου (αυτονόητο άλλωστε). Μήπως είδες τίποτε επιχειρήματα από πλευράς μου αντικρούοντας τις απόψεις σου για το ΑΚΕΛ; Μην είσαι τόσο ευαίσθητος και να βλέπεις φαντάσματα-φτιάρια που θέλουν νασε θάψουν. Και η "σκληρή" κριτική ήταν προς το ΡΙΚ και όχι προς το άτομο σου. Νόμιζα ήταν ολοφάνερο αυτό...!

nekatomenos said...

brc,
1: δεν είπα θάψιμο. είπα "βάψιμο". δηλαδή βάψιμο με το χρώμα του κόμματος, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, αναλόγως.
2: γουστάρω καλόπιστη κρίτικη, τζαι ούτε προσβάλλομαι ούτε αγχώνουμαι. να μεν σου πω οτι ενθουσιάστηκα τζιόλας. Εντάξει, εν ο lexi_penitas που με έφκαλε Συναγερμικό τζαι εγώ απλά σπεύδω να ξεκαθαρίσω το τοπίο. Σόρρυ αν σε επιάαν τα σκάγια.
3: υποθέσεις κάμμω για όποιον εθεώρησε οτι το οτι είπα μια κουβέντα εναντίον του ΑΚΕΛ σημαίνει οτι είμαι τζαι καλά βαμμένος μπλε. πάλε, σόρρυ αν σε επιάαν τα σκάγια. αν δεν επροσβάλτηκες όμως, το "ενδεχομένως υποστηρίζετε" εν σε πιάνει.

Μεν παρεξηγήστε γιατί ούτε εγώ παρεξηγούμαι. Peace my friends. Peace.

Anonymous said...

Οκ, δεν αλλάζει και πολύ. Φύγε το Θ που έγραψα και βάλε Β. Φύγε και το φτιάρι και βάλε πινέλο. Δεν αλλάζει το νόημα αυτών που ήθελα να πω.
Τα σκάγια επιάσαν με ξόπετσα, αλλά πάλε επόνησα :) Θεωρώ ότι λύθηκε το "θέμα" με τις εξηγήσεις σου.
Να΄σαι καλά φίλε μου.

Lexi_penitas said...

@Νεκατομένο και Μπανανόβιο,

ας προσπαθήσουμε να μην αρπαζόμαστε από τις λέξεις και να κινδυνεύει ο διάλογος να τιναχτεί στον αέρα. Νεκατομένε, απολογούμαι αν σου απέδωσα ιδιότητες που δεν έχεις. Βλέπεις η κλισέ, αλά ΔΗΣΥ, επιχειρηματολογία σου ενάντια στο ΑΚΕΛ με παρέσυρε. Αυτά είναι θεμιτό να τα λένε οι κομματάρχες για να χαϊδεύουν τα αυτιά των οπαδών τους. Νιώθω ότι το καθήκον των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κάτι για να απαλλαγούμε από τις δυνάμεις της μη λύσης, είναι να συμβάλουν στην άμβλυνση των (τεχνιτώς συντηρούμενων εν πολλοίς)αντιθέσεων μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι θα απαλειφθούν, όμως αν δεν σπρώξουν κάποιοι, αυτή η διελκυστίνδα θα ταλαιπωρεί τον τόπο για πολλά χρόνια ακόμα. Και το αποτέλεσμα είναι να βρίσκουν ζωτικό χώρο οι Τασσικές και άλλες εθνικιστικές καταστάσεις.

nekatomenos said...

@lexi_penitas:
κοίταξε, το ότι το επιχείρημα μου εν ψιλοκλισέ δέχομαι το. Αλλά επειδή χρησιμοποιεί το τζαι ο ΔΗΣΥ εν σημαίνει οτι έννεν αλήθκεια [κατά τη γνώμη μου πάντα].
Απλά έχε υπόψιν σου ότι άμα εκφράζομαι κριτικά έναντι σε κάποιον τούτο εν σημαίνει οτι το κάμμω για λογιαριαμό κάποιου άλλου. Τόσο απλά.
Δηλαδή πρέπει να λιβανίζουμε το ΑΚΕΛ τζαι τον ΔΗΣΥ για να μεν βρίσκουν πατήματα να λαλούν ο ένας για τον άλλον;

Το θέμα μας δαμέ είναι η μη αντικειμενικότητα του ΡΙΚ, με την υπενθύμιση οτι ουδείς αλάθητος.

the Idiot Mouflon said...

Το clip είναι απόδειξη του ότι στη Νήσο των Αγίων (στραβάρα μας) δεν υπάρχει ούτε δημοσιογραφία, ούτε πολιτικός διάλογος... αλλά μόνο μάχη των εντυπώσεων.

Άμα βάλες έναν αγράμματο με ένα ημιμαθή να συζητήσουν, οι ευκολόπιστοι και οι επιτήδειοι θα δουν τζιαι νικητή.

Αντιστρέφοντας το επιχείρημα «τα λες έτσι γιατί βολεύει τον Κασουλίδη», προτείνω πως όποια πόλωση μεταξύ ΑΚΕΛ και τΑΣΣΟΥ, με πρωταγωνιστές μάλιστα εκείνους που πρωτοστάτησαν για ένα τέτοιο εκτρωματικό γάμο, υπάρχει μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τον αποκλεισμό του Kas από πιθανό 2ο γύρο. Ειδικά μετά που ο Κας επέλεξε την –τάχατες –μετριοπαθή πορεία του «όλοι μαζί» (βλακεία του κατά την άποψη μου) … είναι εύκολο να φανταστεί κάποιος μια στρατηγική όπου –ωσάν σε ένα Νέο Μαραθώνα –«πομπάρουν» τα άκρα για να εγκλωβιστεί το κέντρο.

Δεν τους πιστεύκω, δεν τους πιστεύκω, δεν τους πιστεύκω για τίποτε πκιόν.

Aceras Anthropophorum said...

Τωρά που ετελειώσετε με τες ευαισθησίες ας έρθουμεν τζαι στην ουσίαν.

Εγώ αν προτιμώ τον Χριστόφιαν από τον Κασουλίδην (τζαι τον Τάσσον) είναι γιατί δεν είναι ευρωλιγούρης. Δεν δέχεται την ένταξη μας στην ευρώπη από ιδεολογία, αλλά σαν αναγκαιότητα, ακόμα τζαι αναγκαίο κακό. Προσπαθεί κάθε απόφαση να την πάρει ζυάζοντας το συμφέρον των κυπραίων (των κατώτερων τάξεων τζαι όχι του κεφαλαίου), πιάννει ότι καλόν μας φέρνει η ευρώπη τζαι πολεμά ότι του φαίνεται κακόν. Κάμνει δηλαδή ότι κάμνουν όλοι οι αρχηγοί κρατών τζαι κομμάτων στην Ευρώπη οι οποίοι είναι μέσα που τα γεννοφάσκια τους. Ο Σαρκοζύ που εν η κινητήρια μηχανή της ευρώπης μήπως δεν είναι έτσι που συμπεριφέρεται; Είναι επιρεασμένος που ξεπερασμένες κομμουνιστικές ιδεολογίες;

Αν έχουμε να κατακρίνουμεν κάπως τον Χριστόφια για ιδεολογική-αντανακλαστική τζαι όχι ορθολογιστική-πραγματιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της Ευρώπης, έχουμεν να κατακρίνουμεν 10 φορές παραπάνω τους αντιπάλους του για ιδεολογική αντανακλαστική ευφορία, ότι η Ευρώπη θα μας σώσει που ούλες μας τες κατάρες. Η Ευρώπη είναι παιδίον πάλης βρε παίδες, δεν είναι μάμμα που θα σώσει την αδύνατην κορούδαν Κύπρο. Οι πραγματικοί ευρωπαϊστές για μένα είναι αυτοί που συμπεριφέρονται με βάση την πραγματικότητα τζαι όχι όνειρα θερινής νυκτός (συνεχίζοντας την παράδοσην της ένωσης τζαι της μάμμας ελλάδας).

Ο Χριστόφιας εν ο πολιτικός που εδημιούργησεν τες καλύτερες κοινοβουλευτικές σχέσεις τζαι συμπάθειες σε μιάν περίοδον που οι δεξιοί μοντέρνοι μή αντιιμπεριαλιστές "ευρωπαϊστες" του δήκο τζαι του Ευρωκό, ο πρόεδρος τζαι ο τελευταίος σέξυ αριστερός υπουργός εξωτερικών εδουλεύκαν για το αντίθετον. Τα περί χοντροκομμένου αντιιμπεριαλισμού με βρίσκουν πολλά αντίθετον τζαι με ενοχλούν βαθκυά. Είναι κλισέ άδικα. Τζαι αν ήταν άδικα για πολιτικά άτομα στα νάθθεμαν. Είναι τζαι παραπλανιτικά. Αν θέλεις ανακατωμένε να δείς πόσον χοντροκομμένος εν ο ιμπεριαλισμός (όχι ο αντιιμπεριαλισμός) να πάεις κανένα ταξιδάκι όχι σε νησί του Αιγαίου αλλά στη Βαγδάτη, στη Μπασορά, στην Καμπούλ. Να δείς που κοντά τι σημαίνει το πεδίον δράσης των πολυεθνικών τζαι των κρατών που τους βάζουν στη διάθεση δισεκατομύρια δολλάρια του δημοσίου, άνδρες τζαι κανόνια για να ελέγξουν τους υδρογονάνθρακες. Αρώτα κάποιον του ερυθρού σταυρού ή των γιατρών του κόσμου τι σημαίνει "χειρουργικός πόλεμος" που εκάμαν πρόσφατα οι δεξιοί συντηρητικοί αμερικάνοι με τους μοντέρνους αριστερούς προοδευτικούς εγγλέζους χέρι χέρι. Κατα τες μάχες δεν σκοτώνεις πλασμαν. Βομβαρδίζεις μόνον τηλεπικοινωνίες, τάγκια νερού, ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμους. Επικοινωνιακά κερδίζεις το παιχνίδι τζαι αποφέυεγεις την εχθρική κοινή γνώμη. Τους πεθαμέννους συνάει τους κατα εκατοντάδες χιλιάδες ο ερυθρός σταυρος σε 2-6 μήνες. Μωρά, γέρους πρώτα πρώτα, αρρωστους, οι φτωχοί τζαι αδύναμοι το μέτωπο του θανάτου. Αυτόν είναι που κατονομάζει ο Χρισόφιας αιμοβόρον ιμπεριαλισμόν τζαι όχι το σέξυ περιτύλιγμα της ελεύθερης αγοράς που λιβανίζουν οι in ευρωπαϊστες. Για μένα ο πιό ευρωπαϊστης πολιτικός στην ουσία, όχι στα λόγια εν ο αντιιμπεριαλιστής Χριστόφιας όσον ντεμοντέ τζαι να τον παρουζιάζουν τα κλισέ σου νεκατωμένε. Την άγαρμπη αντιεπικοινωνιακή του ειλικρίνια την θεωρώ αρετή.

Άλλον θέμα που θίγεται στην κουβέντα είναι η ανάγγκη να μεν μαλλώνουν οι αριστεροί με τον Δήσυ τζαι τον Κασουλίδη. Που τα πόθθεν ως τα πόθθεν να μεν λαλούμεν τες διαφορές μας; να κρίφκουμεν τα άπλυτα ο ενας του άλλου; Ακριβώς εν έτσι που παίζετε το επικοινωνιακόν παιχνίδιν του Τάσσου τζαι του Λιλλίκκα. Ακριβώς αυτές οι εκλογές εν η ευκαιρία να συγκρουστεί η δεξιά με την αριστεράν. Δίχα γαίματα, τούτον ναί. Να συγκρουστούν στες ιδέες. Έν εν τζαιρός τωρά οι δεξιοί να βαώννουν τους αρίστερούς μες την νεκλισιάν τζαι να τους διούν ένα γαουρόξυλον με τα στολίφκια των τσάππων όπως εκάμαν στο χωρκόν μου την περίοδον που ο παπάς μου ήταν νέος, ούτε τζαι να σκοτώννουν αθρώπους με τες σπόντες των 6 ιντζών όπως εκάμαν του αρκοπάναου στην Ασιερίτου διότι ήταν αντιιμπεριαλιστής. Πολιτισμένα. Δίχα να μισούμε ο ένας τον άλλον. Αλλά όι τζαι επειδή η δεξιά τα τελευταία χρόνια κάτω που την επιροήν του Κληρίδη εδέχτην τους τούρκους τζαι κάπου οι μισοί εδεχτήκαν την ομοσπονδία πρέπει να κυβερνήσει τζαι με την αριστεράν. Τα δύο κόμματα μπορούν να βοηθήσουν το έναν το άλλον όταν θα έρτει η ώρα να λυθεί το κυπριακόν δίχα κατα ανάγγη να συγκυβερνούν τζαι να ξιχάννουν τες διαφορές που τους χωρίζουν. Σε αυτόν λοιπόν το σημείο θα διαφωνίσω με τον Λεξιπένητα. Αδιαφορία μεταξύ αριστεράς τζαι δεξιάς υπάρχει μόνο στην απολιτικήν.

the Idiot Mouflon said...

@Ανθρωποφόρον

Δεν καταλαβαίνω ως αριστερά όσους από φόβο απώλειας ηγεσίας ή έστω ποσοστών ... διατηρούν τα κλισέ "όχι στη δεξιά" αλλά σεκοντάραν και ανέδειξαν -σαν "εθναρχία" -τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για τον "Αιμοβόρο Καπιταλισμό".

Αυτό πως το εξηγείς;

Αν θα το αποκαλέσεις λάθος... παρακαλώ να μου πεις και την γνώμη σου για το τι πρέπει να κάνουν όσες ηγεσίες διαπράττουν τέτοιας μορφής λάθη.

Αν θα μου πεις πως ο τΑΣΣΟΣ δεν ήταν τη δεδομένη στιγμή ο πιο κατάλληλος για να πει ΟΧΙ και να προετοιμάσει την αποδοχή "second best solutions"... τότε πρότεινε ποιος θα ήταν -και τότε και τώρα (κόπυράιτ Παπασάββας) - καταλληλότερος.

Σταρχεία μου said...

Συμφωνώ για μαζική διαμαρτυρία στο ΡΙΚ. Ούλλα τζι ούλλα με τούντην τζιοιμισμένη κοινωνία μας, αλλά να τους πιερώνουμε για πλύση εγκεφάλου πάει πολλά.

Lexi_penitas said...

@Ασέρας και Νεκατομένο. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να υπάρξει πολιτισμένη και παραγωγική αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών. Αυτό που πρέπει να εκλείψει από την αντιπαράθεση Δεξιάς - Αριστεράς είναι η απαρχαιωμένη ξύλινη γλώσσα και τα τετριμμένα προϊστορικά επιχειρήματα.

Ελεύθερα ο καθένας ας υποστηρίξει τον υποψήφιο της αρεσκείας του, αλλά ας μην αναμασούμε επιχειρήματα και ατάκες παρωχημένων εποχών. Υποχρέωση μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της πολιτικής ζωής και επιχειρηματολογίας σε νέα, πιο ψηλα επίπεδα.

Και κάτι τελευταίο. Όταν ζεις σε περιοχές (Κατάρ) που οι ειδήσεις από το Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν είναι του μισού λεπτού, αλλά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δελτίου και των πρωτοσέλιδων, δεν έχεις παρά να συμφωνήσεις με τον Ασέρα ότι ο Ιμπεριαλισμός δεν είναι το εμπριμέ λάϊφσταηλ που μας σερβίρουν τα κανάλια και λοιπά ΜΜΕ μέρα νύκτα.

Aceras Anthropophorum said...

Τετραπέρατον ovis mousimon ξέρεις τι είναι το τζιπόιν; Αν είσουν πρόβατον θα έξερες. Αρώτα κανένα γέρο βοσκό τζιαι θα σου πεί.

Με τζιπόιν ή χωρίς, νομίζω ότι προσπαθείς να πιάσεις το πόιν μου για να με περιπαίζεις. Άδικος κόπος διότι τζαι να το πιάσεις θα κάμνουμε χάζιν μαζί.

Δεν θα σου απαντήσω σοβαρά διότι δεν εκατάλαβα αν ο τόνος της λέξης "αιμοβόρος" είναι ειρωνικός, τζαι ανάλογα με το πως το εννοείς θέλει άλλην απάντησην.

Θα σου πω όμως ότι άμαν έναν κόμμα κάμνει λάθος τζαι τα μέλη του σε κάποια στιγμήν το συνειδητοποιήσουν, αυτόν που περιμένω είναι να υπάρχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες για να μπορούν να αλλάξουν την λανθασμένην του πορείαν. Όταν μέσα στον σιειμώναν με επερίπαιζες σε κάτι πόστ τζαι ελάλες ότι δέν υπάρχει περίπτωση το σταλινικόν Ακέλ να ξεκολλήσει που τον Τάσσον, σου έλεα περίμενε, ο απλός αριστερός δεν είπεν τον τελευταίον του λόον. Τζαι τότε εγέλας ακόμα παραπάνω σαν το παρδαλόν αγρινόν. Ε στο τέλος αυτόν το αριστερόν ρεύμαν εξέβην όπως το διαισθανόμουν. Κάπως όπως η εκδίκηση της γυφτιάς. Αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά. Τζιαμαί που εθεώρουν την διχοτόμησην δεδομένη τζαι με έπιανεν κατάθλιψη, άνοιξεν έναν μικρόν παράθυρον ελπίδας. Μπορεί να έχω τζαι λάθος. Ελπίζω όμως. Αυτή η ελπίδα εμετάλλαξεν μου την θλίψην σε χαράν, τζαι τον εφιάλτη σε όνειρον. Αυτός ο κόσμος που άλλαξεν την πορείαν της ηγεσίας του, ίσως έτσι που επήρεν φόραν την ωθήσει τζιόλας προς την επανένωσην της Κύπρου τζαι ξιλώσουμεν τζαι μιαν ημέραν τζαι τους στρατούς, τζαι τα φυλάκια τζαι τες πράσινες γραμμές.

Θα μπορούσα να το παίζω τζαι ανένταχτος που τους κριτικάρει ούλλους. Καθαρός. Της μόδας. Ασυμβίβαστος τζαι αλαθητος. Το όνειρον μου όμως δεν είναι να πούν, "άδε τον τούτον! πράγματι είσιεν δίκαιον", ούτε τζαι να δώ τα κεφάλια τζείνων που με πικράναν με την πολιτικήν τους να ππεύτουν. Τι θα κερδίσω;

Το όνειρον μου Αγρινέ μου, όσον αφελές τζαι να ΄ναι, είναι να έρτω την ημέραν που 'ννα ξιλώννετε τα σύνορα τζαι να τυλίξω έναν κουβάριν συρματόμπλεγμαν για να το πάρω στο αρχαιολογικόν μουσείον να το φυλάξουν να το δείχνουν των μωρών να το θωρούν τζαι να φοούνται να μεν ιξανακάμουν πόλεμον.

Anonymous said...

Σοβαρότατα. Αιμοβόρα είναι όλα τα συστήματα που απαιτούν πλήρη επικράτηση.

Στα λάθη παραιτούνται και ηγεσίες για να προχωρήσουν σωστά οι επόμενοι. Εαν δεν, το΄λυτοι λειτουργεί ως υπόβαθρο για τα -όποια -"αιμοβόρα".

Η υποψηφιότητα του υπάρχει ΜΟΝΟ γιατί αν υποστήριζε τΑΣΣΟ θα είχε διαρροές προς Κας και θα τον αμφισβητούσαν ένθεν και ένθεν. Όπως όμως κρατά τον Λιλλήκα (δες Πολίτης σήμερα) κρατούν τζιαι άλλοι άλλους.

Το κόμμα εάλω Ανθρωποφόρον μου τζιαι χαπάριν δεν επήραμε. 12:24, 9 /9 / 07

Ηλίθιο Αγρινό

Anonymous said...

Δυστυχώς ακόμα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα. Όλοι κρατούν όλους στο χέρι για μίζες που μοιράστηκαν, για εκδουλεύσεις που έγιναν με το αζημίωτο (αποπληρωμή χρεών, π.χ. κομματικής εφημερίδας) και για χίλια δυο άλλα σκάνδαλα και
καταστάσεις που αλλού θα "διορθώνονταν", όχι με παραιτήσεις που ποτέ δεν κάνουν οι δικοί μας, αλλά με αυτοκτονίες...
Τα έχουμε όλα ξεχάσει και θα ξεχάσουμε πολλά ακόμα. Ο "δεβαριερισμός" μας, δεν μας επιτρέπει ούτε καν να τα περάσουμε από σκάνερ και να τα αποθηκεύσουμε στη μνήμη. Είμαστε γενικά λαός ξεχασιάρης. Δεν βαριέστε λοιπόν, να ασχολείστε...

Δε Βαριέ

Aceras Anthropophorum said...

Αγρινόν αν περιμένεις που μέναν να παίξω ρόλον εκπροσωπου τύπου του Ακέλ έππεσες σε λάθος πρόσωπον.

Δε βαριέ, εδώ η κύπρος εμοιράστηκεν, εσφάχτην κόσμος, εκτελεσθήκαν οικογενειάρχες, επετροβοληθήκαν μέχρι θανάτου πολιτικοί αντιπάλοι και κανένας ούτε εδικάστην ούτε αυτοκτόνησεν και περιμένεις να αυτοκτονήσει κάποιος για τον ππαράν τζαι για ευθυξίες; Συφωνώ μαζί σου. Δε βαριέ. Κουβέντα να γίνεται.

Anonymous said...

Aceras: η υπεράσπισή που έκαμες του ΑΚΕΛ για τον αντιαμερικανισμό του δεν πείθει. Το ΑΚΕΛ έχει αντι-αμερικανικά αντακλαστικά που πηγάζουν από δογματικούς και ιδεολογικούς λόγους. Αν δεν ήταν έτσι, τότε το ΑΚΕΛ δεν θα καταδίκαζε μόνο τους Αμερικανούς για τις επεμβάσεις τους στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Γρενάδα και αλλού (και καλά κάμνει και τους καταδικάζει), θα καταδίκαζε και τους Ρώσους όταν έστελναν τα τανκς στην Πράγα και το Αφγανιστάν, αλλά και πιο πρόσφατα όταν ισοπέδωναν το Γκρόζνι. Για να μην πω για την υποστήριξη τους προς κάθε λογής δικτάτορες όπως ο Καντάφι, ο Κάστρο, ο Ασσαντ, (και τώρα βεβαίως ο Πούτιν), μόνο και μόνο γιατί είναι αντιαμερικανοί.

Αυτή η αντιφατική συμπεριφορά πηγάζει από έμφυτο αντιαμερικανισμό. Και όταν ενστικτωδώς πιστεύεις ότι κάποιος είναι κακός, τότε δεν μπορείς να αξιολογήσεις σωστά τις ενέργειες και τις προθέσεις του. Και αυτό πιστεύω ότι είναι πίσω από πολλά από τα προβλήματα μας. Είναι και ο λόγος που το ΑΚΕΛ δεν μπορούσε να πείσει τους οπαδούς του να ψηφίσουν το σχέδιο Ανάν. Τόσα χρόνια τους δηλητηρίαζε τα μυαλά για τους ιμπεριαλιστές που θέλουν το κακό μας, πώς θα έρχονταν αυτοί οι άνθρωποι να εγκρίνουν ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά αυτοί οι κακοί εκπόνησαν;

Διαφωνώ ριζικά και με την άποψή σου περί Ευρώπης, παρεμπιπτόντως, αλλά άστο για άλλη φορά :-)

Anonymous said...

Υ.Γ. Κατ’ ακρίβειαν, τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον είμαι αυτό που εσύ (aceras) αποκαλείς ευρωλιγούρη. Όχι όμως γιατί πιστεύω ότι "η Ευρώπη θα μας σώσει που ούλες μας τες κατάρες" (σου έχω πει ότι το μεγαλύτερο μου ελάττωμα είναι ότι είμαι ρεαλιστής :-)). Απλώς πιστεύω ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε εμείς και είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αν αυτό με κάνει ευρωλιγούρη, ας είναι.

Άλλη μια αμαρτία του ΑΚΕΛ. ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο...

Aceras Anthropophorum said...

Συμφωνώ μαζύ σου για την τσετσενία. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι λιγότερο ξιμαρισμένος από τους άλλους. Και το Ακέλ αν έκαμνεν μιαν πραγματικά ανθρωποκεντρική ανάλυση θα εκατέκρυνεν τες μεθόδους του Πούτιν για την αντιμετώπισην της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία του κράτους σκοτώνει παραπάνω που την τρομοκρατίαν των αλητών τζαι το ακέλ το ξέρει πολλά καλά αυτόν, βλέποντας δίπλα μας τι γίνεται στην Παλαιστίνη. Το ότι ο Χριστόφιας εσπούδασεν στην Ρωσσία, ή το ότι εν καρδιακός φίλος του Γεβκιένι Πριμακώφ δεν είναι λόγος να κλείνει το Ακέλ τα μάτια ή ακόμα χειρότερα να υποστηρίζει τα εγγλήματα των ρώσσων.

Για τους δικτάτορες Ιλλαντρή ενεκάτωσες τα. Τον Γκατάφιν τζαι τον Άσσαντ εν ο Λυσσαρίδης που τους υποστηρίζει. Το κομμουνιστικόν κόμμαν εν απαγορευμένον στην Συρία. Οι ευρωπαϊστές σοσιαλιστές μας εφάαν τζαι σπάσαν που τες εξαγωγές στην Λιβύη τζαι δεν τους ενόχλησεν ούτε τους ενοχλεί η δικτατορία του Γκαντάφι. Τωρά δε (αυτές τις μέρες) , ενημερώθου να δεις ποιός έσωσεν την δικτατορίαν του Γκαντάφι. Ο Σαρκοζύ για 2 πυρινικούς σταθμούς που θα πουλήσει στον Γκαντάφι ο φίλος του ο προμηθευτής πυρινικής τεχνολογίας τζαι για κάτι εισαγωγές φυσικού αερίου στη Γαλλίαν, εκαθάρισεν τον Γκαντάφι τζαι τον έφκαλεν που την μάυρη λίστα των διαβόλων της δυτικής κοινωνίας. Στες διεθνείς σχέσεις παίζεται χοντρόν παιχνίδιν Ίλλανδε τζαι η ασυνέπεια στες ευεσθησίες δεν είναι μόνον χαρακτηριστικόν του Ακέλ (αυτόν δεν δικαιολογεί την όποιαδήποτε ασυνέπεια). Εδώ η ευρώπη τζαι αφήνει τον Πούτιν να καθαρίζει τον κόσμον στην Τσετσενία τζαι για να μεν χάσει το φυσικόν αέριον απλά κάμνει πως διαμαρτύρεται στα λόγια...

Για την ευρωπαϊκήν ένωση δεν είμαι εναντίον σαν ιδέα. Το κράτος - έθνος εν ποσπασμένον τζαι ας πάει στανάθθεμαν μαζί με τα εγγλήματα του. Κατά την γνώμη μου είναι ίσως η χειρότερη μορφή βίας που εγέννησεν η ανθρωπότητα. Η ευρωλιγούρα (αν υπάρχει έτσι λέξη) όμως δεν είναι τίποτε το πολλά διαφορετικόν που τα ιδεολογικά reflex του αντανακλαστικού αντιιμπεριαλισμού. Προτιμώ βέβαια την ευρωλιγούρα σου εσένα από την εθνικοφροσύνην πολλών συναγερμικών και εβροκόκων ή ακόμα που τον εθνοκεντρικόν "πατριωτισμόν" των λυσσαριδικών τζαι άλλων μακαριακών, όπως προτιμώ τον επιλεκτικόν αντιιμπεριαλισμό του Ακελ παρά την αδιαφορίαν της κοινωνίας της προύγγας που δεν φακκά πενιάν για το ότι σκοτώννεται κόσμος στους πολέμους για την κυριαρχίαν του καπιταλισμού πάνω στες πρώτες ύλες.

Anonymous said...

Ασέρας, αδικείς με. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η άποψη μου περί Ευρώπης με την αντιαμερικανικό μένος του ΑΚΕΛ. Είπα ότι "πιστεύω ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε εμείς και είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι". Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Το ΑΚΕΛ υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει αιμοσταγείς δικτάτορες απλώς και μόνο επειδή αντιτίθενται στην Αμερική. Κι εσύ μου λες ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο; Να μην τρελαθούμε κιόλας....

Να σου πω και μια ιστορία για το ΑΚΕΛ. Όταν ήμουν δημοτικό (καμιά 10ριά χρονών), μια μέρα με ρώτησε πάνω σ' άνεμο ένας συμμαθητής μου αν είμαι με την Αμερική ή με τη Ρωσία (μάλλον θα είπε Σοβιετική Ένωση γιατί αυτός ήταν ο πολιτικά ορθός όρος). Τα χρειάστηκα εγώ. Ήμουν ένα 10χρονο παιδάκι, δεν ήξερα ότι έπρεπε να ήμουν με κάποιαν από τις δύο υπερδυνάμεις. Ένιωθα όμως ότι έπρεπε να απαντήσω γιατί ο εν λόγω συμμαθητής ήταν από τους καλούς μαθητές και είμασταν και λίγο ανταγωνιστές. Αφού σκέφτηκα λίγο λοιπόν του απάντησα ότι ήμουν με την Αμερική. Τι ήθελα να το πώ. Ξεκίνησε να μου εξηγά με μεγάλη αυτοπεποίθηση γιατί η Ρωσία είναι καλή και η Αμερική είναι κακή. Φαντάζομαι μου επανέλαβε όσα άκουγε στα κατηχητικά της ΕΔΟΝ.

Αυτή αγαπητέ Ασέρα είναι η κληρονομιά που μας άφησε το ΑΚΕΛ. Κληρονομιά μίσους και προκατάλειψης. Ότι καλό έκανε μιλώντας για τη συμφιλίωση με τους Τουρκοκυπρίους το κατάστρεφε με το να κηρύττει το μίσος κατά των λογής "εχθρών" του λαού. Όπως ακριβώς έκαμε (και κάνει) και η εκκλησία της Κύπρου. Από τη μια κηρύττει την αγάπη και από την άλλη διαβολοστέλνει τους διαφωνούντες.

Δεν υπάρχει τίποτε που να απεχθάνομαι περισσότερο από την υποκρισία. Για αυτό και αντιπαθώ και τα δύο μεγάλα δόγματα που ταλαιπώρησαν αυτό τον τόπο. Το ίδιο πιστεύω θα έπρεπε να κάνει όποιος θέλει να θεωρείται προοδευτικός άνθρωπος.

Aceras Anthropophorum said...

Οοοπας. Για να θυμώσεις έτσι Ίλανδρε κάτι θα έγραψα που δεν έπρεπεν. Ξαναθκιαβάζω το δεύτερο κείμενο σου τζαι το τελευταίο σχόλιο μου τζαι καταλαβαίνω τι είναι λλίον άστοχο. ΄Εγραψα ότι "προτιμώ την ευρολιγούρα σου εσένα παρά την εθνικοφροσύνη των συναγερμικών, όπως προτιμώ τον αντανακλαστικόν αντιιμπεριαλισμόν που την αδιαφορία...". Εκείνο το "εσένα" το αποσύρω απερίφραστα διότι δικαιολογημένα σε θίγει. Ιδίως που διευκρινίζεις τι εννοείς με την "ευρωλιγούρα" όπως χρησημοποιείς τον όρον με λλίον αυτοειρονικόν ύφος. Ξαναθκιαβάζοντας προσεκτικά τι έγραψες, καταλαβαίνω ότι το περιεχόμενο της λέξης όπως την ερμηνεύεις, (δηλαδή "πιστεύω ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε εμείς και είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι") εν πολλά διαφορετικόν που το περιεχόμενον της λέξης όπως την εχρησημοποίησα εγώ (αντανακλαστική προτίμηση - ότι έρχεται απο την δύσην εν καλόν). Για αυτόν και η φράση μου που λαλεί "την ευρωλιγούρα σου ΕΣΕΝΑ" είναι ακριβώς όπως το λαλείς: άδικη.

Συγχώρα με, δεν ήταν πρόθεση μου να σε νευριάσω. Εδώ πρέπει να το κόψουμεν διότι επήρεν μιαν στροφήν προσωπικήν η συζήτηση που δεν νομίζω να ενδιαφέρει τους άλλους.

Anonymous said...

Χαχα, εν γεγονός εκακοφάνηκε μου λλίον ρε Ακέρατε αλλά δεν εθυμώθηκα γιατί ήμουν σίγουρος ότι δεν το εννοούσες όπως εφκήκε. Επροσπάθησα να θέσω το παράπονό μου ήπια αλλά φαίνεται δεν τα κατάφερα.

Έχεις δίκαιο, ας το κλείσουμε προς το παρόν αλλά μεν νομίζεις ότι εννά σου τη χαρίσω, θα επανέλθω γιατί θέλω την άποψή σου για το θέμα των κατηχητικών της ΕΔΟΝ.

Lexi_penitas said...

Ιλλαντρε, την περίοδο μεταξύ 1970 και 1974, την περίοδο του μεγάλου μίσους ανάμεσα σε Μακαριακούς και Γριβικούς η ΕΔΟΝ έκανε "κατηχητικό", ο Λυσσαρίδης και άλλοι οπλαρχηγοί όπως και η ΕΟΚΑ Β, μάθαιναν τη χρήση των όπλων σε έφηβους με ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο την εξόντωση συμπολιτών τους. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι η ΕΔΟΝ ήταν οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί, απλώς θέλω να παραθέσω το κλίμα που επικρατούσε σε όλες τις πτυχές της ζωής στη Κύπρο τότε. Μίσος και προκατάληψη ενάντια σε όποιον είχε διαφορετική άποψη, διανθισμένο με αίμα από τις συχνές δολοφονίες, τις βομβιστικές ενέργειες τις καθημερινές μαθητικές διαδηλώσεις και τα άγρια ξυλοκοπήματα. Θυμάμαι που αν και από αριστερή οικογένεια δεν πήγαινα και τόσο την ΕΔΟΝ γιατί δεν ήταν "αγωνιστική". Δεν μας μάθαιναν τα όπλα ρε παιδί μου, και μεις θέλαμε δράση. Μας φαρμάκωναν μόνο με τα λόγια. Τουλάχιστον όμως εμείς δεν λερώσαμε τα χέρια μας, μόνο τη ψυχή μας. Δεν έχουμε να διηγούμαστε στα παιδιά μας τίποτε πιο "πατριωτικό" από τη συμμετοχή μας σε μαθητικές διαδηλώσεις.

Είναι αλήθεια ότι ο αντιαμερικανισμός ήταν δόγμα για μας και έμεινε βαθιά ριζωμένο μέσα μας. Έλα όμως που και οι Αμερικανοί κάνουν ότι μπορούν για να το συντηρούν.

Anonymous said...

@Λεξι-πενιτας

Μα ακριβώς τούτους τους πιστολάδες -ή αν θες τους διάδοχους τους -είναι που φοβόταν και που ακόμα χέζεται το ΑΚΕΛ !!!

Ουδέποτε κάλεσε τον κόσμο στους δρόμους για να τους αντισταθούν άοπλα... πολλές δε φορές ανέτρεψε θέσεις του που "ενοχλούσαν" ή παρέμεινε στο θεωρητικό μπλα μπλά χωρίς να πράττει οτιδήποτε ουσιαστικό (δεν θεωρώ ως ουσιαστικά τα μνημόσυνα τζιαι τις συγκεντρώσεις).

Τώρα δε, φτάσαμε στο τραγικότερο σημείο... τα οικονομικά -εν μέσω της Νεας λίμνης Μαραθώνα -μπούτια του ΑΚΕΛ να έχουν μπλέξει με αυτά των καταλοίπων αυτής ακριβώς της "πιστολέρο" περιόδου!!!

Εγώ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να φοβάμαι.

Αγρινό Πεξούμενο

Lexi_penitas said...

Ρε Αγρινό, γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι φοβάσαι ακόμα και τη σκιά σου σε άλλα σου γραπτά. Μια ζωή φαίνεται αντελοσσιάζεσαι τζιαι να κρύβεσαι από την επαγρύπνηση και την ΚΥΠ. Τώρα πού κολλά το "Εγώ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να φοβάμαι".

Anonymous said...

Καλά τα λες Λεξιπένητα. Σίγουρα δεν εξισώνω την προπαγάνδα του ΑΚΕΛ με αυτή των διάφορων οπλαρχηγών και πιστολέρο. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι η ανηλεής - πραγματικά - προπαγάνδα του ΑΚΕΛ έκανε πάρα πολλή ζημιά την οποία ακόμα πληρώνουμε γιατί τόσο φαρμάκι δύσκολα ξεπλένεται.

Όσο για την ευθυνοφοβία του ΑΚΕΛ, είναι κι αυτό ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που πρέπει να συζητήσουμε κάποτε.

Anonymous said...

Επί της ουσία μηδέν Lexi_penitas.

Απάντα τι θα γίνει με τις επενδύσεις των συντρόφων και σταμάτα να συμπειφέρεσαι όπως οι του ΕΥΡΩΚΟ και οι άλλοι οπαδοί του τΑΣΣΟΥ ... που μόλις νοιώσουν ότι κάποιος "αγγίζει" τον εκλεκτό τους ... γίνονται πικρόχολοι και φαρμακεροί σαν φίδια.

Όσο για το φόβο που διέκρινες, τι να σου κάνω, απ' το σχολείο έπρεπε να προσέχω ΚΑΙ από τα παιδιά του κατηχητικού ΚΑΙ από τα παιδιά των "συντρόφων" διότι άμα εξέφραζες άποψη που αποκλίνει από τη γραμμή του "κόμματος" ...

Τούτο το "πάνω απ' όλα το κόμμα" μου θυμίζει "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" και άρχισες και εσύ να μοιάζεις με ιεροκήρυκα.

Βασικά, με έπεισες ότι με κανένα τρόπο δεν πρέπει να ψηφίσω Δημήτρη... με έπεισες ότι ΝΑΙ, οι μηχανισμοί που απεχθάνομαι στο ΑΚΕΛ ζούν και βασιλεύουν και πως ... στην ουσία, διόλου δεν διαφέρουν από τους μηχανισμούς της εθνικιστικής δεξιάς.

Ευχαριστώ.

Αγρινό Χαρούμενο

Lexi_penitas said...

Αγρινέ, δεν προσπαθώ να πείσω κανένα, πόσο μάλλον εσένα. Επειδή πάνε χρόνια που έπαψα να ασχολούμαι με τις προσωπικές και οικονομικές συναλλαγές των ανθρώπων του ΑΚΕΛ αλλά ασχολούμαι μόνο με τις πολιτικές τους, γνωρίζω από καθόλου μέχρι ελάχιστα. Ακόμα κλαίω το 50λιρο που έδωσα πριν καμιά δεκαριά χρόνια στον ΑΣΤΡΑ για να κάμει τηλεόραση. Ήταν και το τελευταίο. με τους μηχανισμούς που αναφέρεις δε, η όποια σχέση μου τέλειωσε πριν 12 χρόνια.

Απολογούμαι αν έγινα λίγο σκληρός αλλά ένοιωσα ότι έπρεπε να πω κάτι καυστικό πάνω στο "ηρωικό" κλείσιμο του προηγούμενου σου σχόλιου.

Λοιπόν πάψε να με ταυτίζεις με ιεροκήρυκες. Και μόνο το ποστ που ανάρτησα χτες να διάβαζες δεν έπρεπε να μιλούσες έτσι.

Οι έμμονες ιδέες φιλαράκο δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Συμφωνώ μαζί σου ότι ο φόβος της διάσπασης του κόμματος έφερε και τη διάλυση της τριμερούς (σε μεγάλο βαθμό). Έγραψα ολόκληρο ποστ γι' αυτό. Ο πολίτης όμως πρέπει να έχει και θέσεις. Να μην κολλά στην άρνηση. Έτσι ότι και να πει μένει χωρίς αντίκρυσμα.

Ελπίζω μόνο να μην τα παίρνεις κατάκαρδα και προσωπικά.

Giorgio said...

Katsouridis: Re Kostakiiii ferto Audi mana mou va fioumev....
Kostakis: Vai kirie Niko mou, pou pame?
Kats: Parme sto Hilton re va piw kaveva kafev...
Kostakis: Malista kirie Niko
Kats (mourmoura): Dkiaole mavre, ws priv 3 mnves oti n8ela elalev o Nikolaou, twra kamvei mou polemov... a re Xristofkia ti malakies kamveis...
Kostakis: Eftasamev kirie Niko
Kats: Parkare dame sti porta tze kartera re Kostaki... dkiaole diskoleukoume me to skempo mou va fkw pou to S6... a re xristofkia, ishe va piaw to S8 alla eprises mou ta oti evva mou kako8i o Tassos... eta oulla tziame twra... tze emeiva me to S6 egw...
Olga Lellou: Kala re Katsouridi, barto mesa mava mou to autokivito ivta parkaris movo pokso pou ti porta...
Kats: xe xe... ekistises Olga pou ev isaste Kibervnsn?