12.10.07

Ανθρώπινα εξαρτήματα μιας παμφάγας μηχανής....

... ή που κατάντησε ο Βασίλης Πάλμας.

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση της επικαιρότητας, έκρινα ότι ο Γολγοθάς του κυβερνητικού εκπροσώπου στην προσπάθεια να καλύψει τους πρωταίτιους της διαπλοκής σχετικά με την έλευση φυσικού αερίου, του δίνει τον τίτλο του προσώπου της βδομάδας.

Να πω την αλήθεια, πολλές φορές έκανα το ερώτημα στον εαυτό μου. Τι γυρεύει καλέ αυτός ο άνθρωπος μέσα στη σφηκοφωλιά; Δεν τον γνώρισα ποτέ αλλά με ειλικρίνεια σας λέω ότι μου ήταν για κάποιο λόγο συμπαθής. Μπορεί να είναι η φάτσα του που γλυτζίζει, μπορεί να είναι το συνήθως πράο ύφος του, μπορεί να είναι μια ευγένεια που εκπέμπει, δεν ξέρω πάντως δεν τον αντιπάθησα ποτέ. Απλώς σκεφτόμουν ότι δεν ταίριαζε καποιος άνθρωπος με τέτοια εικόνα ανάμεσα στους εξουσιαστές του ΔΗΚΟ και της κυβερνητικής κλίκας.

Να πω την αλήθεια ούτε τώρα τον αντιπαθώ. Απλώς τον λυπάμαι. Έλιωσεν τον η μίλλα μου που λαλούν. Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος καλέ. Το 2007, σε μια Ευρωπαϊκή χώρα (sic) ένας κατά τα φαινόμενα λαμπρός νέος, να καταντά αναλώσιμο εξάρτημα της κλίκας των απατεώνων. Κοιμήθηκε αλήθεια τη νύκτα πριν να βγει να ομολογήσει το "έγκλημα" του; Το βράδυ, μετά από τη παράσταση κάλυψης του ψεύδους με ψεύδος κοιμήθηκε;

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Τον έβαλαν να το πει ή προθυμοποιήθηκε ο ίδιος; Αν τον έβαλαν να γίνει ασπίδα του Τάσσου ρίχνοντας στα σκουπίδια κάθε ίχνος προσωπικής αξιοπρέπειας, το έκανε με το κέφι του ή για το καλό της θέσης του και του μέλλοντος του; Αν προθυμοποιήθηκε ο ίδιος, πόσο προσμέτρησε την καταρράκωση της αξιοπιστίας του σαν future reference στη καριέρα που φιλοδοξεί να έχει.

Πιστεύω ότι η περίπτωση Πάλμα έχει ελπίδες στο μέλλον να χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα μετατροπής ανθρώπων σε εργαλεία από τους πολιτικούς, στις σχολές πολιτικών επιστημών. Τι πιο εύκολο είχε παρά να αρνηθεί. Το πολύ να έπεφτε προσωρινά σε δυσμένεια. Για πολύ λίγο. Τώρα είναι εκλογές. Χρειάζονται και τους γάτους και τους σκύλους τους. Πόσο μάλλον τον ικανό κατά τα άλλα Βασίλη. Αν επέμεναν να το κάνει με το ζόρι, θα μπορούσε να αποχαιρετίσει τον Τάσσο με το κεφάλι ψηλά. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Το παιδί θυσίασε το πιο ιερό πράγμα που έχει ένας άνθρωπος. Την αξιοπρέπεια του. Κατάντησε ένας φτηνός δουλοπρεπής που αρθρώνει μόνο κατ' εντολήν του αφεντικού.

Αν καταλάβατε καλά, στη θέση του Βασίλη θα έπρεπε να είναι ο Νικόλας υιός Τάσσου. Αλλά ο Νικόλας προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Δεν έπρεπε να καταγραφεί στα records του ότι εκτός από πρωταγωνιστής του σκανδάλου ήταν και κατ' εξακολούθηση ψεύτης.

Κρίμα Βασίλη. Ελπίζω να το ήξερες ότι αν δεν γίνεις κλώνος, δεν επιβιώνεις μέσα στη κόζα νόστρα που μας κυβερνά. Να ήσουν δηλαδή προετοιμασμένος ότι μια μέρα θα ερχόταν κι' αυτό. Έτσι τουλάχιστον θα κοιμάσαι ήσυχος.

Το ποστ αρχικά γράφτηκε για το που σου νεφκω που πάεις αλλά κατέληξε εδώ λόγω συνωστισμού :)

13 comments:

Noullis said...

Someone, please, get on your knees and make this boy smile.

Demetris said...

His uncle maybe?

Anonymous said...

Διάβασα χτες νομίζω στην Αλήθεια ότι επικοινώνησαν με τον Πάμπο Ιωαννίδη και τον ρώτησαν αν αυτός είχε δώσει την πληροφορία στον Πάλμα και απάντησε αρνητικά. Μετά πήγαν στο γραφείο "Τάσσος Παπαδόπουλος" (το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο) και ρώτησαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο (ο οποίος έχει σχέση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο) ποιος έδωσε την πληροφορία.

Η απάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου: Τι σημασία έχει;

Anonymous said...

Αν ειμουν εκπροσωπος του ΑΚΕΛ ή του ΔΗΣΥ ή των υποψηφιων προεδρων Θα αρνουμουν να συζητησω με τον Ν. Παπαδοπουλο θα τον αγνοουσα και θα ελεγα οτι δεν μπορω να συνομιλω με καποιον ο οποιος μπορει να λεει οτι φτασει και μετα να μας λεει τι σημασια εχει.

Επισης οποτε θα ημουν σε στουτιο με οποιονδηποτε απο αυτους που ζητουσαν στοιχια και αποδειξεις θα τους ζητουσα να τοποθετηθουν για το θεμα τωρα που εγινε παραδοχη οτι ειπαν ψεματα ο Παλμας και Ο Νικολας.

Θελω πολλα να δω τι θα πει ο Ομηρου, ο Βαρναβα, ο Βοτσης ο Κενεβεζος, ο Καρογιαν ο Συλλουρης και ο Ρικκος.

Και κατι ασχετο και ας το κανει καποιος απο αυτους που μπορει ξεχωριστο θεμα.

http://www.cybc.com.cy/tv/latest_news_gr.html

Δεστε πως ενα μη θεμα γινεται Πρωτο θεμα στο Δελτιο του ΡΙΚ.

Στην προσπαθεια τους να παρουσιασουν μιαν πατριωτικη και ανυποχωρητη κυβερνηση κανουν θεμα την ανακοινωση της τουρκιας για τον νικηφορο (ανακοινωση ρουτινας συμφωνα και με τον υπουργον αμυνας). Δειτε την απεγνωσμενη προσπαθεια της αμεροληπτης παρουσιαστριας να παρει μια δηλωση οτι φετος οι τονοι ειναι ανεβασμενοι (εφοηθηκαν μας) αλλα η κυπριακη δημοκρατια ειναι ανυποχωρητη και τους βαζει στην θεσην τους και να τρωει συνεχεια πορταν που τον Πασιαρδην.

Anonymous said...

axl, εν για τη μπλούζα της Κεβεζίνας που μιλάς;

Νούλλη, γιατί εν μπορεί να γράψει ο axl; Να τον κάμεις αναλυτή τωρά.

Noullis said...

@AXL:

pepse mas to e-mail sou sto stravaraland.papaki.gmail.com

Anonymous said...

E3w oi tourkoi ap'to proedriko!!

Lexi_penitas said...

Ρε παιθκιά λυπηθείται τους συντάκτες του ΡΙΚ. Λαλούν ότι δέχονται πιέσεις που τους πολιτικούς. Τωρά αρκέψετε τους τζιαι σεις. Αφήστε τουσ να εκτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον σιόρ.

Σοβαρά τωρα. Λέω έτσι όπως είμαστε συνάμενοι να κάμουμε ένα e-petition προς τον διευθυντή του ΡΙΚ απαιτώντας αντικειμενική ενημέρωση. Εξανασυναφέρτηκε τούτο το πράμα στο ποστ με το Γ. Νικολάου. Ιντα που λαλείτε;

Σταρχεία μου said...

Μέσα! Τέλεια ιδέα.
Μήπως επαρατηρήσετε τζαι σεις ότι ακόμα και οι "Αντιναχτοί" είναι πουλημένοι; Έλεος πιον. Μέχρι και μεροληπτική σάτιρα από κάποιους που τους είχαμε πιστέψει;

Yiota said...

bytheway....ο παλμας πληρωνεται απο τους δικους μας φορους. αρα εν ολίγοις, τα λεφτά μας πάνε άδικα των αδίκων σε άσχετους, κλώνους, ψεύτες, γλύφτες...

με συγχωρείτε αλλα ΟΛΟΙ ΜΑΣ, πληρωνουμε τον κυριο παλμα για να μας λεει ΜΠΟΥΡΔΕΣ...α ρε πατερουλη μου κριμα που δουλευεις νυχτα μέρα...

Anonymous said...

Αναρωτιέμαι από κι ως που ο Πάλμας περιγράφεται στο άρθρο ως περίπου ένα τίμιο πλην παραπλανημένο και αδικημένο άτομο από τον κακό Τάσσο.

Ο Πάλμας πολύ απλά με την αποδοχή της ευθύνης της ψευτιάς που ξεστόμισε ξεπληρώνει την χάρη που έλαβε από τον Τάσο. Ποιά χάρη;

Πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ΔΗΚΟ. Ο Πάλμας είναι το φαβορί για την θέση του αντιπροέδρου ενώ αντίπαλος του είναι ο Κολοκασίδης. Ο Πάλμας θέλει την θέση και την θέλει πολύ. Θέλει την δύναμη και κυρίως την όποια προβολή που προκύπτει. Αρκετά έμεινε στα σκοτάδια και στο περιθώριο. Ώρα να λάμψει η αφεντιά του στις ειδήσεις και στις οθόνες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα όμως ανατρέπει τα πάντα. Ο Κολοκασίδης εκλέγεται ενώ ο Πάλμας βλέπει χάσκοντας την αντιπροεδρία - και την δύναμη και την προβολή - που απομακρύνεται.

Τι κάνει ο Πάλμας λοιπόν; Παραμένει έντιμα σεβόμενος το εκλογικό αποτέλεσμα στο κόμμα του για να το υπηρετήσει από την προηγούμενη θέση του; ΟΧΙ φυσικά. Αγκρίζεται. Φωνάζει. Και εν κατακλείδι παραιτείται από την θέση του γιατί η αντιπροεδρία ήταν δική του μόνο δική του και απλά να επικυρωθεί μέσω των εκλογών όχι να δοθεί σε κάποιον άλλον.

Κι ενώ ετοιμάζεται για την ηρωική έξοδο (λέμε τώρα...) ο Τασσούλης επεμβαίνει και του δίνει μια θέση που του δίνει και τη δύναμη και την προβολή που τόσο επιθυμεί. Τη θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Πάλμας λοιπόν πήρε αυτό που ζητούσε και ανταπέδωσε την χάρη με την πρόσφατη στάση του.

Που είναι η εντιμότητα του Πάλμα ή για ποιόν λόγο να κατηγορώ τον κακό Τάσσο - όπως υπαινίσσεται το άρθρο - ότι τον αλλοτρίωσε και τον χρησιμοποίησε αδυνατώ να το καταλάβω.

Ο Πάλμας ήξερε τι έκανε όταν αποδεχόταν τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και ήξερε το τίμημα και ήταν διαθετειμένος να το καταβάλει μέχρι τελευταίας δεκάρας όπως και έπραξε.

Καμιά συμπάθεια για τον διάβολο - στην προκειμένη περίπτωση τον Πάλμα - λοιπόν. Καμιά απολύτως.

Lexi_penitas said...

Φίλε g, συγχώρα μου την άγνοια. Ομως κρίμας το κοπελλούιν ρε. Τζιαι μεναν εφαινετουν μου καλός.....

Anonymous said...

Τι σημαίνει κατοχή?

Ανένταχτος Αριστερός