13.10.07

Δημήτρη, δεν τους θέλεις για φίλους σου.

Φίλε Δημήτρη,

Σε παρακολουθώ προσεκτικά, ειδικά από το καιρό που διαφάνηκε ότι στο μυαλό σου ωρίμαζε η ιδέα της απόσχισης από την συμμαχία με το Τάσσο. Καταλάβαινα ότι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα, το οποίο μπορεί να σου στοιχίσει και την εκλογή, είναι η αδυναμία σου να μιλήσεις καθαρά και ξάστερα εναντίον των πρώην συνεταίρων σου εκεί όπου επιβάλλεται. Δεν επέμεινα στο mea culpa. Ήξερα ότι χωρίς αυτό θα δυσκολευτείς να πείσεις. Έλεγα όμως, άσε θα ανάψει η προεκλογική και το κλίμα θα σε βοηθήσει να μιλήσεις καθαρά και χωρίς περιστροφές. Και αφού και έτσι θα μας διαφωτίσεις, έστω έμμεσα και καθυστερημένα, δεν πειράζει. Εξάλλου πόσοι από μας παραδεχόμαστε τα λάθη μας και απολογούμαστε χωρίς περιστροφές; Και για μένα εξακολουθείς να είσαι ένας από μας. Όπως τότε στα νιάτα μας αν θυμάσαι.

Η χαρά που μου έδωσες με την αποχώρηση σου από τη τριμερή μετριάστηκε με την δήλωση σου ότι η τριμερής μπορεί να ανασυσταθεί στο 2ο γύρο. Με την επιμονή σου να καθιστάς το κόμμα δεδομένο για τον Τάσσο επαναλαμβάνοντας ότι δεν ψηφίζεις δεξιά στο 2ο γύρο. Μα δεν συνειδητοποίησες ακόμα ότι αν μείνεις εκτός, θα έχεις να επιλέξεις μεταξύ του δεξιού Κασουλίδη και του εθνικιστή, αντικομουνιστή, κεφαλαιοκράτη, αντιομοσπονδιακού, τουρκοαλλεργικού, δεξιού Τάσσου, αλλιώς Δευκαλίωνα;

Διερωτώμαι αν κρατάς εσύ ή κάποιος από τους συνεργάτες σου ένα ημερολόγιο όπου καταγράφετε τις ενέργειες, δηλώσεις και κτυπήματα κάτω από τη μέση που επιχειρούν εναντίον σου οι πρώην μαζί με το νέο τους σύμμαχο το Ευρωκό από πριν ακόμα χριστείς υποψήφιος.

Κατ' αρχή σου απέδωσαν ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπική φιλοδοξία. Επιμένουν μάλιστα ότι δεν είχες ουσιαστικές διαφορές με τον Τάσσο που να δικαιολογούσαν τη διάλυση της τριμερούς. Στη συνέχεια συνέθεσαν το τροπάρι της ξενοκινούμενης συνωμοσίας κατά την οποία δήθεν μαζί με το Κασουλίδη συνωμοτείτε να απομακρύνετε τον Τάσσο για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια των ξένων "εχθρών" της Κύπρου. Το τροπάρι αυτό πιστεύω ότι θα το επαναλαμβάνουν μέχρι και τις εκλογές. Με λίγα λόγια σου αποδίδουν φτηνά, ιδιοτελή κίνητρα και σε κατηγορούν ανοικτά για προδοσία.

Προσωπικά δεν εκπλάγηκα καθόλου με την ύπουλη πολεμική που σου κάνουν. Μπορώ να πω ανέμενα χειρότερα. Αλλά έχουν ακόμα πολύ χρόνο στη διάθεση τους. Το ζήτημα είναι τι κάνεις εσύ για να αντικρούσεις τη χυδαία και ανέντιμη προπαγάνδα τους. Συμπεριφέρεσαι λες και δεν θέλεις να τους κακοφανήσεις. Βάζεις τη πλάτη σου για να κρατήσεις τις γέφυρες μαζί τους όρθιες τη στιγμή που εκείνοι με κασμάδες και βαριές σε βαράνε αδιάκοπα. Οι άνθρωποι δεν σε θέλουν για φίλο τους και συ επιμένεις. Δεν σου λέω να πιάσεις φιλίες με το Κασουλίδη. Δεν νομίζεις όμως ότι είναι καιρός να πάψουμε να συντηρούμε το μίσος και την αντιπαλότητα, απλά και μόνο επειδή οι άλλοι είναι πιο αμαρτωλοί από μας; Δεν νομίζεις ότι αυτό δεν σου αφήνει επιλογή από του να ξαναϋποστηρίξεις Παπαδόπουλο αν περάσει με τον Κασουλίδη στο δεύτερο γύρο; (μη κακό).

Αλλά και να εκλεγείς (που το εύχομαι), με ποιους θα συνεργαστείς για να λύσεις το Κυπριακό; Να σου πω εγώ. Με όλους! Σωστά έτσι; Να είσαι σίγουρος ότι εκείνοι που θα σε πολεμήσουν δεν θα είναι ο ΔΗΣΥ αλλά οι μέχρι προχτές συνεργάτες σου. Τότε να δεις που θα σε δικάζουν καθημερινά για εσχάτη προδοσία. Την ξέρουν καλά τη δουλειά. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από το 2004 που την εφάρμοσαν με τη περιρρέουσα.

Το ότι ξήλωσες τη τριμερή σε τιμά αλλά είναι απλά ένα βήμα. Οι εχθροί της λύσης κυβερνούν και έχουν ελπίδες να παραμείνουν στα πόστα τους για ακόμα πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν το ολέθριο έργο τους. Μόνο εσύ μπορεί να τους σταματήσεις! Και αυτό θα το πετύχεις όταν μιλήσεις ανοικτά και καθαρά στο λαό. Να του εξηγήσεις, γιατί με τον Τάσσο ξανά πρόεδρο θα θάψουμε και το τελευταίο ίχνος ελπίδας για την επανένωση του τόπου μας. Ακριβώς επειδή παίζεις κρυφτούλι με τις λέξεις, ο Τάσσος επηρεάζει ακόμα 10%-15% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Δεν τους κερδίζεις αν δεν αποβάλεις τον γλωσσοδέτη που σε ταλαιπωρεί. Με εντολές όπως η πρόσφατή στο Στ. Στεφάνου να μην αναφερθεί σε ονόματα όταν διέψευδε την χαλκευμένη "είδηση" του ποντικιού δείχνεις να είσαι ακόμα εγκλωβισμένος σε διλήμματα που μόνο τον Τάσσο βοηθούν.

Βγες μπροστά με δυναμισμό, όπως θα έκανε ένας πραγματικός ηγέτης, και πες τα πράγματα με το όνομα τους. Μίλησε στο λαό με τη γλώσσα του και με αυτή της αλήθειας. Τις γνωρίζεις και τις δύο άπταιστα. Και τότε να δεις για πότε θα τον γκρεμίσεις από τη πρωτιά στις δημοσκοπήσεις και θα πιάσεις κορυφή στη παράσταση νίκης. Τότε υποστηρικτής και φίλος σου θα είναι ο λαός. Αυτούς δεν τους θέλεις για φίλους σου. Σου χαλούν το όνομα.

Σου εύχομαι με τη νίκη.

65 comments:

Anonymous said...

Πολύ καλά τα είπες Lexi_Penitas, θα τα διαβάσςει άραγε κάποιος στο Δημήτρη? Και πολύ θα ήθελα να ακούσω την απάντησή του.

Anonymous said...

Αυτή τη στιγμή ακούω ΑΚΕΛικό στέλεχος από το ραδιόφωνο να προτάσσει ως επιχείρημα "αυτοί συνεργάστηκαν με το ΔΗΣΥ, όχι εμείς".

Εδώ αρνιούνται να αναγνωρίσουν πως οι τρικυμίες του 85 δεν είχαν ως αίτιο την συνεργασία με το ΔΗΣΥ στη βουλή για αντιμετώπιση του Κυπριανού... αλλά το ότι επέτρεψαν στον απορριπτισμό να θεριέψει και αδράνησαν (ουσιαστικά δεν έκαμαν τίποτε, ούτε ακόμη και μετά που έβγαλαν τον Βασιλείου) μπροστά στη συνεχιζόμενη παντοκρατία της εκκλησίας και των τουρκοφάγων σε κρατικό μηχανισμό / παιδεία / πολτισιμικούς φορείς.

Τώρα βρίσκονται ενώπιον ακόμη μιας 10ετίας (και βάλε) με κηρύγματα για το πως "θα πάρουμε την Πόλη". Άργησαν Πένητα, άργησαν και ακόμη μιλούν για "συνάντηση" στο 2ο γύρο.

Ένα με απ' όλα δικε μου.

Αγρινό Ηλίθιο

Anonymous said...

Keep Talking Boys & Girls

Anonymous said...

Εγώ ΔΕΝ θέλω να εκλεγεί χωρίς να ανοίξει το στόμα του να πει αυτά που ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να πει, τζαι να σταματήσει να βασίζει την προεκλογική του εκστρατεία σε καθημερινές επισκέψεις, όϊ στους νεφροπαθείς, όϊ στους εγκλωβισμένους, τζαι κανεί!

Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος και η χώρα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που να μπορούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις head on και όχι πλαγίως.

Πιστεύω ακράδαντα πως το έχει μέσα του το ηγετικό, όμως φοβάμαι πως η συνεργασία της τριμερής τον έχει ευνουχίσει σε αυτόν τον τομέα.

Μακάρι να βγω λάθος.

Σταρχεία μου said...

Στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε.
Εγώ επήρα το απόφαση. Θα έχουμε τον Τάσσο αλλο πέντε χρόνια πας τη κελλέ μας. Αλόπως είπεν του Ντήμη ο Λούλλης να το παίξει υπεράνω τζαι έπιαν το τζαι πάει.

Unknown said...

Μεν μου το χαλάτε ρε παιθκιά... Εν θα τον έχουμεν άλλα πέντε χρόνια, λαλώ σας! Ο σ. Δημήτρης, (θέλω να) ελπίζω, εννά απεγκλωβιστεί τζιαι εννά μιλήσει. Ξέρει το ότι εν έχουμεν άλλην ελπίδα! Γένοιτο!

Anonymous said...

Επερασεν που τον νου σας ρε παιθκιά πως ούλλα τούτα τα 5 χρόνια καλά εφάετε τζιαι καλά ηπιετε τζιαι γιαυτον ο Χριστιφκιας εν θα μιλήσει. Ινταμ που να πει. Που εν άφησε θέση για θέση που εν την εδιεκδικησε για τους δικούς του. Που έλεγχε 4 υπουργεία τζιαι έκοφκεν τζιαι εραφκεν. Ρωτάτε τζιαι τον Χρίστου τζιαι τον Συλιτζιώτη.

Anonymous said...

@Πένητας

Οι ληροφορίες μου λεν πως στο συνέδριο των ΕΔΗ... οι νέοι τους μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για τους ΕΔΟΝίτες με τους οποίους είχαν επαφές...

Η υπεροψία δεν βοηθά, συνάξετε τους.

Αγρινό Ηλίθιο

Lexi_penitas said...

ΔΕΝ έχω σχέσεις με κανένα Αγρινό. Μην απευθύνεσαι σε μένα. Πότε θα το καταλάβεις.

Τελικά κρυφοαγωνιάς για το Χριστόφια, don't you?

Anonymous said...

Δημήτρη για να κερδίσεις τις εκλογές σκέψου αριστερά ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.
Ετσι μας μάθατε στην ΕΔΟΝ πριν 45 χρόνια. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ

Anonymous said...

ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΕΞΙΚΟ:
ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ είναι αυτός που θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Anonymous said...

ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΕΞΙΚΟ:
ΚΑΤΟΧΗ τέτοια λέξη δεν υπάρχει

Anonymous said...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.

ΕΝΑΣ ΑΝΑΝΙΣΤΗΣ

Demetris said...

DWREAN TAXIDI? I TRAPEZA KYPROU EN SOU DIA NA PAEIS? OXA TA DANEIA SOU EN ME TIN ELLINIKI?
(men fwnazeis jai koufanen o sporos mas)

Anonymous said...

Προς ανώνυμους:

Παρακαλώ να συνεχίσετε με πιότερη ένταση τις αναφορές σας σε δημοψήφισμα, προδότες, χρηματισμό, κλπ. Βοηθάτε αφάνταστα στην αποτροπή της επανεκλογής τΑΣΣΟΥ. Βλέπετε, ακόμη και άτομα που δεν ήθελαν να ψηφίσουν Χριστόφια ή Κασουλίδη, με τις συμπεριφορές σας πείθονται πως κάτι τέτοιο είναι πλέον απαραίτητο.

Ευχαριστώ

Ηλίθιο Αγρινό

Lexi_penitas said...

Προσωπιδοφόροι,
ύπουλα πισώπλατα κτυπήματα
και συνθήματα, συνθήματα, συνθήματα, συνθήματα.

Δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι είναι μαστόροι σε αυτά.

Anonymous said...

ΝΑΙ ΣΥΝΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ, ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΗΓΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ.ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΑΧΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΙΔΗ ....ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ...ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ....ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΝ..
ΜΟΡΦΙΤΗΣ

AXL said...

@ΜΟΡΦΙΤΗ

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΕΝΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΙΨΑΜΕΝ ΕΜΕΙΝΙΣΚΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΔΙΚ ΚΑΙ ΕΛΔΥΚ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ.

Α ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΟΥ ΕΙΔΑΜΕΝ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΟΥΝ ΝΑ «ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΥ.

ΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΙΚΕΝ ΚΑΝΕΝΑΣ Α?

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ?

ΓΙΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΓΥΘΕΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ?

ΕΝΝΙΑ ΣΟΥ ΣΙΟΡ ΠΙΟΣ ΤΗΝ ΓΑΜΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΥ.

Lexi_penitas said...

Φίλε Μορφίτη,

Πρώτα μια συμβουλή. Στο ίντερνετ όταν γράφεις κεφαλαία σημαίνει ότι φωνάζεις ή ότι μιλάς με οργή. Καλό είναι να τα αποφεύγεις.

Θα ήθελα περαιτέρω να μας πεις τι είναι εκείνο που έκανε ή τι περιμένεις να κάνει ο Τάσσος για να πάμε στου Μόρφου.

Περίπου συντοπίτης, Σολιάτης

Anonymous said...

Τώρα που οι ΕΔΗ αποφάσισαν για Χριστόφια τώρα είμαι σίγουρος γιατί δεν θα ψηφίσω Χριστόφια. Το κόμμα θα επιστρέψει στα ποσοστά του 85

Ακελικός μέχρι σήμερα το πρωί.

Anonymous said...

Αγαπητέ Δημήτρη ρωτάς που έχω τά λεφτά (αν είναι στην Ελληνική). Μπράβο το βρήκες, τα είχα πράγματι εκεί, μέχρι που διάβασα την Χαραυγή και τα επένδυσα στην Δήμητρα επενδυτική.

Χαμένος του ΧΑΚ και της Δήμητρας Επενδυτικής

Σταρχεία μου said...

@Anonymous

"Τώρα που οι ΕΔΗ αποφάσισαν για Χριστόφια τώρα είμαι σίγουρος γιατί δεν θα ψηφίσω Χριστόφια. Το κόμμα θα επιστρέψει στα ποσοστά του 85

Ακελικός μέχρι σήμερα το πρωί."


Α; Ντόιγκ, ντόιγκ, ντόιγκ, ντόιγκ...

Anonymous said...

Τελικά έχει πλάκα το θέμα. Από μια κραυγή αγωνίας για το Μεγάλο Μπετονιέρη πήγαμε στη Μόρφου, τον Ανάν και σε ότι άλλο απωθημένο έχουμε.

Ορισμένες παρατηρήσεις:

Ο Σύντροφος για 4 1/2 χρόνια συμμετείχε στο πάρτι. Δεν έχει το ηθικό σθένος να παραδεκτεί οτιδήποτε ούτε είναι χαζός να φτύνει πάνω του. Άρα, δεν θα μιλήσει καθαρά και δεν θα προκαλέσει το σοκ που χρειάζεται για να δημιουργηθεί το ενδεχόμενο να ξυπνήσει η κοινή γνώμη από το λήθαργο. Επιπλέον, η εμμονή του ΑΚΕΛ ότι δεν θα ψηφίσει Κασουλίδη αφαιρεί οποιαδήποτε δυναμική αποσυμπίεσης της υποψηφιότητας Τάσσου από τον Α' Γύρο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ο Τάσσος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι στο Β' Γύρο. Άρα, είναι πρόεδρος για άλλα 5 χρόνια.

Και για να μην τρελαθούμε εντελώς...ο Τάσσος παράλαβε το Ανάν 3 και με τη δική του διαπραγμάτευση καταλήξαμε στο Ανάν 5 και το Δημοψήφισμα. Οι προηγούμενοι διαχειριστές έχουν το μερίδιο τους αλλά η κύρια ευθύνη για το αποτέλεσμα είναι δική του. Τόσο για τα καλά όσο και για τα κακά.

Επειδή η δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στην πλειοψηφία, το τελικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό έχει ήδη προδιαγραφεί (Taiwan, διαχωρισμός χωρίς ανταλλάγματα) και στα εσωτερικά θέματα το 99% είτε έρχεται από τις Βρυξέλλες είτε υπάρχει συναίνεση, ο επόμενος πρόεδρος μιας ανεκδιήγητα ανιστόρητης και ηθικά ανυπόληπτης κοινωνίας, που θα είναι ο Τάσσος, δεν έχει πολλή σημασία.

Στο κάτω κάτω, έχει σημασία αν τα Καζιβερά είναι στη Μόρφου ή στην Κερύνεια, αν πήρε υποψήφιος ΛΚ50000 από ξένη εταιρεία, αν "τουμπαρίστηκε" η χερσαία μονάδα για την πλωτή, αν η Συρία μας έφτυσε κανονικά, αν λέμε ψέματα ή αλήθεια;

Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους...

Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια...

Με "σιεροτζιέφαλες" εγγυήσεις...

Ένας φίλος μου έφερε φρέσκο σουτζιούκο και παλουζέ από το Μονάγρι...

Πρέπει να πάρω τον πεντάχρονο γιο μου να παραγγείλει την τούρτα για τα γενέθλια του...

Σιαχούρας

Anonymous said...

Φίλε Μορφίτη, με το σχέδιο Ανάν επήγαινες σπίτι σου. Τωρά το πουλλίν επέτασεν. Θάσαι τυχερός αν πιάσεις κάποτε καμιά αποζημίωση.

Για να είμαι ειλικρινής, εσένα εν σε λυπούμαι. Έκαμες την επιλογή σου. Λυπούμαι μόνο τζείνους που εψηφίσαν ναι γιατί εθέλαν να παν σπίτι τους.

Demetris said...

@Thyma tou XAK jai tis Dmetras:
Kalan re file toses efimerides, toson internet, tosa koumarjidika, ippodromies 2 jai 3 fores tin eftomadan, xysto jai kratiko laheio isha tin Haravgi ivres na se symvoulefsei gia pou na ependyseis ta lefta sou?
Eleos poion!
Katse twra jame na men mporeis na paeis me diakopes me tipote.

Lexi_penitas said...

Παρακαλούνται αυτοί που κάνουν σχόλια ως "ανώνυμοι" να χρησιμοποιούν ένα ψευδώνυμο για να τους ξεχωρίζουν οι υπόλοιποι. Έτσι κι' αλλιώς όλοι ανώνυμοι είμαστε

Ίσως ο Νούλλης θα έπρεπε να βάλει κάπου μια σημείωση έτσι που να την βλέπουν όλοι.

Banana Republic Cyprus said...

Είμουν πάντα πολέμιος του γνωστού ρητού "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Για μένα, αυτό το ρητό αποτελεί και ένα είδος απάτης, ανειλικρίνιας, μέχρι και διασυρμού. Στο συγκεκριμένο όμωε θέμα, τις εκλογές, νομίζω μπορώ να το χωνέψω. Αν είναι σκοπός να απαλλαγούμε από τον Τάσσο, τότε ας κάνει ότι θέλει. Αν η πολιτική στάση του Δημήτρη έναντι στον Τάσσο έχει να κάνει με το σενάριο στήριξης του από το ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στην περίπτωση που χρειαστεί, τότε καλά κάνει και κρατά ήπιους τόνους. Αν στόχος είναι να τραβήξει κοντά του στελέχη του ΔΗΚΟ, πάλι καλά κάνει. Καλύτερα να στερηθώ προεκλογικά την μεγάλη ευχαριστηση να τον δω να κονταροκτυπιέται με τον Τάσσο φταστικά, παρά να υπομένω μετεκλογικά ακόμη μια 5ετία Τάσσου.

Anonymous said...

Μα φίλε μου brc, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, αν πάει β' γύρο ο Χριστόφιας θα έχει αντίπαλο τον Τάσσο, οπότε εν τις ψήφους του ΔΗΣΥ (και κάποιων ανένταχτων ναινέκηδων όπως εμένα) που θα χρειάζεται, όχι αυτές του ΔΗΚΟ και τις ΕΔΕΚ. Κι αν θέλει τη ψήφο μας σε έτσι περίπτωση πρέπει να την κερδίσει με το να έρθει σε πλήρη ρήξη με τους πατριδοκάπηλους πρώην συνεργάτες του.

Lexi_penitas said...

Ακριβώς το πόϊντ του Ίλλαντρου με εκφράζει πλήρως. Δεν είναι θέμα εντυπώσεων αλλά ουσίας. Δεν τους χρειάζεται λοιπόν και γι' αυτό, πέραν από τους λόγους που απαριθμώ στο άρθρο.

Anonymous said...

σας θυμιζω πως τον τουρκικο στρατο το εφεραν το 74 οι ιδιοι που μας εφεραν το αναν το 2004.και δεν ζητησαν ποτε συγνωμη ...ασε που επιμενουν ακομα πως ολα κακα τα εκαμε ο μακαριος.και επισης ... ολα τα κακα που γινοντε τωρα( συρια κλπ, ) θα ηταν δεδομενα και με την υπογραφή μας με το αναν. οσον αφορα δε το οτι δεν ΕΡΙΣΚΑΡΑ... αν ειναι δυνατον ...το θέμα δεν ειναι το σπιτι μου που μπορω να το καμω οτι θελω, να το παιξω στο καζινο κλπ.,ειναι όλων μας το μέλλον ...των παιδιών μας, και των ελληνων και των τουρκων της κυπρου. δεν ειμαι διαθετημενος να περάσουν τα ίδια που περασαμε εμεις
με ρισκα και ετσθελισμους και επιπολεοτητες - πραξικομηματα.
και αν νομιζει ο χριστοφιας και ο κασουλιδης πως ειναι θέμα ποιος ο ειναι ο πιο αρεστος στους εγγλεζους, αμερικανους και τουρκοκυπριους, σας θυμιζω τι κατάφερε ο πιο αρεστος απο όλους , ο σοφος , ο παππους ο γλαυκος...
και με μου πειτε μας εβαλε στην ευρωπη, γιατι ξερουμε πως, η ενταξη ηταν η πληρωμη για να δεκτουμε το αναν. και καποιοι κλαινε ακομα γιατι δεν αποδωσαν οι αγορες γης στα κατεχομενα , πριν το δημοψηφισμα, και γιαυτο βιαζιαζοντε να τελειώνουμε, να πουλησουμε να την καμουμε....
ο μορφιτης

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Μορφίτη, φίλε μου, κοίταξε τι γίνεται γύρω σου. Ακόμα δεν επήρες είδηση ότι αυτοί που έφεραν τους Τούρκους είναι όλοι του ΟΧΙ και με τον Τάσσο;

Φίλε μου όσο τζιαι να θέλεις να πλάθεις ιστορίες, η ουσία είναι μία. Το 2003 ο Κληρίδης παρέδωσε μια Κύπρο ενταγμένη στην ΕΕ, μια Κύπρο με κύρος και αξιοπιστία στο διεθνή χώρο, με την ηθική υπεροχή, και χωρίς καμία υποχρέωση. Κοίταξε σήμερα που μας εκατάντησαν. Δεν είναι να τραβάς τα μαλιά σου;

Κι αν νομίζεις ότι ήταν τόσο εύκολη η ένταξη, έχεις μεγάλο λάθος. Θυμούμαι πολύ καλά το Δεκέμβρη του 1999 τον Τάσσο να προειδοποιεί για τους κινδύνους από την απόφαση του Ελσίνκι. Της απόφασης που μας έβαλε στην ΕΕ! Παρασκηνιακά δε δήλωνε (και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι) ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας βάλουν στην ΕΕ με το Κυπριακό άλυτο. Κι όμως μας έβαλαν φίλε μου. Διότι όταν έχεις σωστή πολιτική αλλά κυρίως όταν έχεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ στο διεθνή χώρο, μπορείς να πετύχεις πολλά. Όταν σε πάρουν είδηση ότι προσπαθείς να τους γελάσεις, δεν κάμνεις τίποτε.

Anonymous said...

ιλαντρε , μα ο χασικος, ο αναστασιαδης, ο σαμψων, ο πουργουριδης, εν με το τασο τωρα?διοτι αλλο θυματα της μεγαλης ιδεας για την ενωση και αλλο ταμιας της εοκα β....

οσον αφορα την ενταξη σε ρωτω, αν ο κληριδης, και ο μαρκιδης δεν υποσχοντουσαν πως θα πεισουν τους ελληνοκυπριους να πουν ναι, θα βλεπαμε ενταξη? απλα και ηλικρινα, πεσμας...
ο μορφιτης, φιλικα

AXL said...

@ Μορφιτη

"σας θυμιζω πως τον τουρκικο στρατο το εφεραν το 74 οι ιδιοι που μας εφεραν το αναν το 2004"

Ρε κοπελια τον τουρκικο στρατο τον εφερε ο κληριδης, ο παπαπετρου, ο βασιλειου ο κασουλιδης ο μαρκιδης ο σημιτης, ο γιωργακης κλπ Μαλιστα, ξερεις τζαι με τον πομπο?

Δικε μου τζινοι που εφεραν τον τουρκικο στρατον πεμπουν συγχαριτηρια του τασσου (βλεπε επιστολες συγχαρητηριων για το πατριωτικο οχι και ευσημα απο διαφορα τσαλατσια). Για εμενα αυτο δεν ειναι κριτηριο διοτι ΝΑΙ απο ΝΑΙ και ΟΧΙ απο ΟΧΙ εχει διαφορα αλλα αφου για εσεναν εχει ειναι καλα να ξερει στην αληθεια.

Ολα οσα γινοντε τωρα θα ηταν δεδομενα λες αν περνουσε το ΑΝΑΝ δεχουμε αλλα ηταν να πιαμεν ΓΗ και "μακαριοι οι κατεχοντες γην", ηταν να επιστρεψει ο ελληνικος πολιτισμος στον βορραν ηταν να πεζουν οι καμπανες των εκκλησιων.

Τωρα?

Παμεν παρακατω.

Ο Χριστοφιας ειπεν ΝΑΙ? Το ΑΚΕΛ εννα πουλιση την Κυπρον? Ελεος πιον μαζιν σας. Οτι θελετε λαλειτε. Ο Χριστοφιας θελει να παμεν παρακατω ο τασσος λαλει δεν μπορει να καμει τιποτε σου βαζω αποσπασμαν απο αρθρο του Βασιλη Παλμα Κυβερνητικου Εκπροσωπου για να μεν λαλεις οτι εν πελλαρες που λαλω:

«Όταν οι Τούρκοι διαπραγματεύονται από ...θέσεως Αττίλα με την ηχηρή συμπάθεια και κάλυψη των Αγγλο-αμερικανών και την βουβή απάθεια και συγκάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πώς θα επιβάλει τη θέλησή της η Κύπρος;»

«Δεν μπορούμε να επιβάλουμε
κ α λ ή λύση, μπορούμε όμως να παρεμποδίσουμε κ α κ ή λύση! Εκ των πραγμάτων, βρισκόμαστε σε κατάσταση αδυναμίας επιβολής καλής και έντιμης λύσης»

Οπερ εδει δειξε
Φιλελευθερος 9.9.2007.

Αμα τον θελεις ψηφηστον να μεινει κλειομενος μες το προεδρικον αλλο πεντε χρονια αφου εν μπορει να καμει τιποτε ή αραγε εν θελει διοτι θελει να εγκαταληψη την Διζωνικη Δικοινοτικη Ομοσπονδια και αφηνει το χρονο να δουλεψειγιατι κολονει να πει την θεσην του. Ειδη καποιες φωνες ακουστηκαν.

Α και πε μας και τι επετυχεν ο τασσος που ειναι αρχιδας.

@Ακελικός μέχρι σήμερα το πρωί.

Ποιοι υποστηριζουν τασσον εν σε χαλα Α? Αλλα χαλασε γιατι θα υποστηριξουν οι ΕΔΗ Χριστοφια.

Εξω ρε που τα σπερμενα. Α τζαι οι ΕΔΗ εν το δειλις που αποφασισαν

@Σιαχούρας
"Ο Σύντροφος για 4 1/2 χρόνια συμμετείχε στο πάρτι. Δεν έχει το ηθικό σθένος να παραδεκτεί οτιδήποτε ούτε είναι χαζός να φτύνει πάνω του. Άρα, δεν θα μιλήσει καθαρά και δεν θα προκαλέσει το σοκ που χρειάζεται για να δημιουργηθεί το ενδεχόμενο να ξυπνήσει η κοινή γνώμη από το λήθαργο"

Δηλαδη επρεπεν να φει τζαι να αφηκει τουτα τα τσαλατζια να αλωνιζουν μονοι τους καλη ωρα σαν το 85? Τζαι ουλλους να μας φακκουν πουπανω?

@ Ολους

Keep Talking

Anonymous said...

Μα πραγματικά δηλαδή, πιστεύκεις ότι οι πραξικοπηματίες ήταν του ΝΑΙ; Εννά μας πελλάνεις μούχτι φίλε μου εσύ. Δεν πήρες είδηση ότι σχεδόν όλοι οι ακραίοι του ΔΗΣΥ έφυγαν από το κόμμα λόγω του ΝΑΙ και σήμερα υποστηρίζουν τον Τάσσο;

Φαίνεται ότι θεωρείς τον Χάνεϊ και τους υπόλοιπους ως ηλίθιους. Διότι μόνο ένας ηλίθιος θα έβαζε μια χώρα στην ΕΕ στηριζόμενος σε μια υπόσχεση ότι "αν και όταν, θα". Πραγματικά δηλαδή, δεν νομίζεις ότι τούτο το επιχείρημα εν τελείως γελοίο; Φίλε μου μπήκαμε στην ΕΕ διότι πείσαμε για την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ μας και αφοπλίσαμε με αυτόν τρόποο τους εχθρούς μας όπως τον Χάνεϊ και τους Γάλλους. Αυτήν την αξιοπιστία ο Τάσσος την εξανέμισε μέσα σε μερικούς μήνες.

Anonymous said...

Ποιούς ανώνυμους τζιαι βλακείες ρε; Μα έγινεν ούλλους μας ο εγκέφαλος κρεμ μπρουλέ;

Κάντε μια επίσκεψη στο φόρουμ ΑΠΟΨΗ και δείτε τα θέματα της εποχής του δημοψηφίσματος. Θα καταλάβετε ποιο είναι το ζητούμενο της υπόθεσης.

Εκεί που οι συχνά συμμετέχοντες ήσαν 10-15, όσο πλησίαζε το δημοψήφισμα... τόσο πολλαπλασιάζονταν οι ανώνυμοι, οι καινούριες εγγραφές και οι εγγραφές με πολλαπλά ψευδώνυμα για τον ίδιο χρήστη.

Ειδικά άμα ετίθετο κάποιο θέμα που ενοχλούσε, με ερωτήσεις τύπου "εάν το δεκτούμε, πως κάνουμε το Α ή Β;" ή "εάν το απορρίψουμε πως προχωράμε;"... ερωτήσεις που δυστυχώς ΔΕΝ ακούγονταν από τα ΜΜΕ γιατί τα δημόσια πρόσωπα που υποστήριζαν το ΝΑΙ πάτησαν την επικοινωνιακή μπανανόφλουδα των τΑΣΣΟΙκων και μπλέχτηκαν στη συζήτηση με τα υπερ και τα κατά ... τότε πολλαπλασιαζόντουσαν και οι "ανώνυμοι" και οι διπλοτριπλοεγγραφές.

Το ζητούμενο για αυτους είναι να πνιγεί όποια φωνή ενοχλεί. Το επιτυγχάνουν με:

1) τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης και τη στροφή της μακριά από ζητήματα που ενοχλούν και

2) την εμμονή στη συνθηματολογία και την πόλωση, την λασπολογία και τη διάδοση φημών και κατηγοριών.

Μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους προσπάθειες είναι η επίμονη στη συζήτηση για το "...τι πράττουμε τώρα και στο μέλλον...", οι συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις για κάθε πιθανή εξέλιξη, η αποφυγή της μπανανόφλουδας του "...μα ο τάδε δικός σας είπεν κάποτε το Α ή έπραξε το Β...".

Άμα κρατάς τη ψυχραιμία σου, τούτο το Επιτελείο της Βλακείας ξεπαστρεύετε εύκολα γιατί αποτελείται από ευκολοπρόβλεπτους και πανικόβλητους "ανθρώπους".

Αγρινό Ηλίθιο

Anonymous said...

λοιπον πρωτα με τον χριστοφια.
πρωτο σοβαρα μιλα οταν λεει πως αυτος μπορει γιατι εχει ( που εχει δεν αμφιβαλλω)καλη σχεση με τους αριστερους τουρκοπυπριους? μα δε καταλαβε ακομα πως εν η τουρκια το προβλημα και οσον και να πεισθουν οι ταλαδες, δεν τους ακουουν στην τουρκια. εδω δεν ακουουν την αμερικη και την ευρωπη.χαλοου....
ιλατρε μου μα σοβαρα μιλας, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ειναι το παν? χαλοου, ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ φιλε μου σιγα που ο χανι ο φιλος του ρολανδη και του βασιλειου καταλαμβαινει που αξιοπιστια.
περιπεζει σασ ο αναστασιαδης και ο χριστοφιας τζαι πιστευκετε...εκτος αν εννοεις αξιπιστια να λες παντα ΝΑΙ....

Anonymous said...

Πάω πάσο. Τζιαι πάω να ππέσω.

AXL said...
This comment has been removed by the author.
Aceras Anthropophorum said...

Εν περίεργο ότι όλοι οι πρώην ακελικοί που θα ψηφίσουν Τάσσον δεν έχουν μπλογκ και υπογράφουν ανώνυμοι. Εν περίεργο γενικά που όσοι υποστηρίζουν τον Τάσσον εν ανώνυμοι χωρίς μπλογκ.

Πάντως άμαν θκιαβάζω το πώς εξελίσσεται η συζήτηση πεθυμώ λλιόττερον να ξανάρτω Κύπρον τζαι σιαίρουμαι που είμαι άγνωστος σε ξένη χώρα, έστω τζαι ξενοφοβική.

AXL said...

@ Μορφιτη

οσον αφορα την ενταξη σε ρωτω, αν ο κληριδης, και ο μαρκιδης δεν υποσχοντουσαν πως θα πεισουν τους ελληνοκυπριους να πουν ναι, θα βλεπαμε ενταξη? απλα και ηλικρινα, πεσμας...
Συγνωμην ρε δικε μου εν πελλαρες που λαλεις Ποτε κανενας δεν υποσχεθηκε κατι τετοιο. Αυτο που υποσχεθηκαν ολοι μα ολοι ηταν οτι θα δουλεψουν για λυση βλεπε δηλωση Günter Verheugen
"Καταρχήν, το 1999 όταν εμείς διαμορφώσαμε και αλλάξαμε τη στρατηγική μας απέναντι της Κύπρου, ύστερα από ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ της ΕΛΛΗΝΟΛΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ. Αυτό έγινε σε ένα πλαίσιο αποδοχής και κοινής κατανόησης του γεγονότος ότι θα κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να βοηθήσουμε την Κύπρο να ενταχθεί στην Κοινότητα και ταυτόχρονα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ θα έκανε ότι ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΠΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Είχα πάρα πολλές συζητήσεις με τον κ. Κληρίδη, αλλά και με τον κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ προς αυτή την κατεύθυνση και δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία εν προκειμένω. Είχαμε μία σαφέσταση συμφωνία.
Εμείς να οργανώσουμε την προσχώρηση της Κύπρου και εσείς (Ελληνοκύπριοι) ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΟ. Δεν μπορούσαμε τη στιγμή εκείνη μιλήσουμε με τους Τουρκοκύπριους.
ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΗ.
Δεύτερον, και είναι αυτό το οποίο θέλω να υπογραμμίσω. Στα πλαίσια των προσπαθειών και πρωτοβουλιών του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών άρχισε μία διαπραγμάτευση. Αυτή η διαπραγμάτευση στιγματίστηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από το απόλυτο «όχι» των Τουρκοκυπρίων. Και είναι οι προσπάθειες της ΕΕ που συνέβαλαν στο να υπερπηδηθεί αυτό το εμπόδιο.ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΝΙΖΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΌΜΩΣ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ANNAN.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ Η.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ"

Πουθενα δεν λεει οτι πρεπει να αποδεκτουμεν το οποιο σχεδιον αν δεν μας εκαμνεν αλλα να δουλεψουμεν για λυσην. Αυτα που ειπεν ο τασσος εινα σαν να ξαναρχιζαν τις συνομιλιες απο το μηδεν. Επισης λαβε υποψη οτι το σχεδιο Ειναι Διζωνικη Δικοινοτικη Ομοσπονδια δηλαδη τσινο που ζητουμεν για 30 τοσα χρονια. Αν ειχε καποια πραματα που δεν μας εκαμναν επρεπε να τα πουμεν και οχι να αρχισουμε παλι απο το μηδεν οπως επροσπαθησεν να καμει ο τασσος.

Aς δουμε πως βρεθηκαμε με το σχεδιο Αναν 5 στο χερι και την αναγκη για αποριψη του.

(αντιγραφω απο την σελιδα του Γραφειου Τυπου και πληροφοριων της Κυβερνησης)


Ευθύνες στην Τουρκοκυπριακή πλευρά και στην Τουρκία για τα αποτελέσματα της Χάγης
Ευθύνες στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στην Τουρκία για τα αποτελέσματα της Χάγης επέρριψαν ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί. Χαρακτηριστικά αναφέρονται πιο κάτω τα ακόλουθα:

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ρίτσιαρντ Μπάουτσιερ δήλωσε ότι « Οι ΗΠΑ θεωρούν ως πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ραούφ Ντενκτάς έχει αρνηθεί στους Τουρκοκύπριους την ευκαιρία να καθορίσουν το δικό τους μέλλον και να ψηφίσουν για ένα τόσο θεμελιώδες θέμα.». Επίσης, ο κ. Μπάουτσιερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπήρχαν πλεονεκτήματα από την επίτευξη συμφωνίας, όχι μόνο για το λαό της Κύπρου ή για την ασφάλεια της Τουρκίας, αλλά και για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. (12.3.2003)
Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδος Χάνεϊ, σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters εξέφρασε τη λύπη του για τα αποτελέσματα της Χάγης και πρόσθεσε «.... όμως δεν νομίζω ότι ο κ. Ντενκτάς του άφησε (του κ. Ανάν) άλλη επιλογή.» (11.3.2003)
Επίσης ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Denis MacShane εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί ο κ. Ντενκτάς δεν «άρπαξε» την ευκαιρία που του προσφέρθηκε με το σχέδιο Ανάν για λύση του προβλήματος και ανέφερε ότι η Τουρκική Κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκήσει πιο πολλή πίεση πάνω στον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δρ. ΜacShane, απαντώντας σε ερωτήσεις Βρετανών Βουλευτών, μετά την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Κοινοτήτων για τις σχέσεις Βρετανίας - Ε.Ε, την 1η Απριλίου, 2003.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Φρεντ Έκχαρντ, ερωτηθείς ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση των συνομιλιών, απάντησε: «Έχετε δει στη δήλωσή μου ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης επέδειξε προθυμία να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, υπό ορισμένους όρους. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι το σχέδιο ήταν απαράδεκτο. Έτσι, μπορείτε να εξαγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.» (11.3.2003)
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του αρμοδίου για τη Διεύρυνση Επιτρόπου κ. Γκύντερ Φερχόιγκεν, Ζιαν-Κριστόφ Φιλορί δήλωσε ότι στο τέλος του 2004 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζοντας την έκθεσή της για την Τουρκία, θα έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση όπου μια υποψήφια χώρα δεν θα αναγνωρίζει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, πράγμα που θα καταστήσει πολύ δύσκολη την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ο κ. Φιλορί απάντησε καταφατικά σε ερώτηση αν η Ευρωπαική Επιτροπή θεωρεί ότι μετά την 1.5.2004 ένα τμήμα της ΕΕ θα βρίσκεται υπό κατοχή, και τόνισε ότι η κατοχή τμήματος της Κύπρου εξακολουθεί πάντα να θεωρείται παράνομη από τη διεθνή κοινότητα συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ.


Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία δόθηκε στα ενδιαφερόμενα μέρη στις 4 Απριλίου 2003, επιρρίπτει ξεκάθαρα την ευθύνη για την αποτυχία των προσπαθειών του για λύση του Κυπριακού, από τον Ιούνιο του 1999 μέχρι τις 11 Μαρτίου του 2003, στον κ. Ντενκτάς. Η έκθεση αποτελεί ουσιαστικά ένα χρονικό της άρνησης του κ. Ντενκτάς να εμπλακεί σε ουσιαστικές και ειλικρινείς διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού.
Ενδεικτικά, αναφέρονται πιο κάτω τα ακόλουθα αποσπάσματα από τα κεφάλαια Παρατηρήσεις και Συνομιλίες εκ του σύνεγγυς της έκθεσης:
Παρατηρήσεις
«130. ...Αλλά όσον αφορά την αποτυχία αυτής της τελευταίας προσπάθειας πιστεύω ότι ο κ. Ντενκτάς φέρει την πρωταρχική ευθύνη...»
«132. ... Εκφράζω τη λύπη μου για την πρόσφατη αποτυχία του (του κ. Ντενκτάς) να διορίσει έγκαιρα Τουρκοκύπριους μέλη Τεχνικών Επιτροπών. Πέραν των τριών από πέντε μήνες που ήταν διαθέσιμοι χάθηκαν. Η απόφαση του κ. Ντενκτάς να σταματήσει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στην εργασία των Επιτροπών, αμέσως μετά την αναχώρησή μου από το νησί στο τέλος Φεβρουαρίου, ήταν ένα περαιτέρω πλήγμα στις υπό εξέλιξη προσπάθειες».
«134. ...Ο κ. Ντενκτάς στη Χάγη απέρριψε την έκκλησή μου να παραπέμψει το Σχέδιο σε δημοψήφισμα... . Αντιμέτωπος με την άτεγκτη αντίθεση του κ. Ντενκτάς να συζητήσει αξιόπιστους τρόπους για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, δεν είχα άλλη επιλογή παρά να τερματίσω τη διαδικασία».
Συνομιλίες εκ του σύνεγγυς
«24. ...δεν μπόρεσα ποτέ να πείσω τον κ. Ντενκτάς ότι οι «πραγματικότητες» του κυπριακού προβλήματος δεν είναι μόνο οι πραγματικότητες για το τι ισχύει επί του εδάφους αλλά και οι πραγματικότητες του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς πολιτικής».
Σ’ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, Ο Κ. ΑΝΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ Ο Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΟΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Ο κ. Ανάν είπε επίσης ότι παρόλο που ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε την ηγεσία της ελληνοκυπριακής πλευράς σε πολύ προχωρημένο στάδιο των διαπραγματεύσεων, αποδέχθηκε ότι υπήρχε συνέχεια με τον προκάτοχό του.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιρρίπτει ευθύνες στον Ντενκτάς
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα με αριθμό 1475 (14.4.2003), με το οποίο εκφράζει λύπη γιατί λόγω της αρνητικής προσέγγισης του Τουρκοκύπριου ηγέτη, με αποκορύφωμα τη θέση που τήρησε στις συναντήσεις της 10ης και 11ης Μαρτίου 2003 στη Χάγη, δεν κατέστη δυνατόν να τεθεί το σχέδιο Ανάν σε ταυτόχρονα δημοψηφίσματα στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Επίσης δίνει την πλήρη υποστήριξή του στο προσεκτικά ισοζυγισμένο, όπως το χαρακτηρίζει, σχέδιο του Γενικού Γραμματέα της 26ης Φεβρουαρίου 2003, ως μία μοναδική βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, και καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να διαπραγματευτούν στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, χρησιμοποιώντας το σχέδιο για να φθάσουν σε συνολική διευθέτηση.
Τέλος, αφού επαναβεβαιώνει όλα τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Σ.Α. με ιδιαίτερη αναφορά στο ψήφισμα 1250 (1999) 29 Ιουνίου 1999 με στόχο την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού, τονίζει την πλήρη υποστήριξή του στην αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα.


Πρόεδρος Παπαδόπουλος : Μετά την ψηφοφορία στα κατεχόμενα θα απευθυνθούμε στο ΓΓ των ΗΕ

Στις 25.11.2003 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτέλεσε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου.
Στις 27.11.2003 ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Στην εναρκτήρια δήλωση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Θα πρέπει να πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ε/Κ κοινότητα προσβλέπουν στην επίλυση του Κυπριακού μόνο μέσω των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων με βάση το Σχέδιο Ανάν. Η Ε/Κ κοινότητα, ιδιαίτερα, από την αρχή έχει πει ότι παραμένει πρόθυμη και έτοιμη για συνομιλίες με βάση το Σχέδιο Ανάν, οποτεδήποτε μας καλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Η κατάσταση βρίσκεται σε στασιμότητα, ενόψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 14 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά από αυτή την ψηφοφορία - και τονίζω στο σημείο αυτό - ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παρακαλέσουμε εκ νέου τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να επαναλάβει την πρωτοβουλία του για να αρχίσει νέος γύρος των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων».


Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έστειλε επιστολή στον ΓΓ των ΗΕ

Υλοποιώντας την εξαγγελία του στη συνέντευξη Τύπου στην ΄Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ελλάδα ( 27.11.2003) ότι θα απευθυνθεί στο ΓΓ των ΗΕ μετά την ψηφοφορία στα κατεχόμενα ανεξάρτητα του ποιος θα είναι ο νικητής, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή στον κ. Ανάν ζητώντας την επανεμπλοκή του στο Κυπριακό.


Πρόσκληση για συνομιλίες στη Νέα Υόρκη απευθύνει στα μέρη ο ΓΓ του ΟΗΕ

Στα τέλη Ιανουαρίου 2004 ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο καθώς και με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας και δήλωσε ότι όλοι παρουσιάζονταν έτοιμοι να επαναρχίσουν συνομιλίες. Ενθαρρυμένος από τις επαφές του, απηύθυνε, στις 4 Φεβρουαρίου, γραπτή πρόσκληση στους Ε/Κ και Τ/Κ ηγέτες για νέες συνομιλίες, στη Νέα Υόρκη στις 10 Φεβρουαρίου, στη βάση του σχεδίου του. Στόχος των διαπραγματεύσεων θα ήταν να τεθεί ένα ολοκληρωμένο κείμενο σε χωριστά δημοψηφίσματα τον Απρίλιο του 2004, πράγμα που παρείχε τη δυνατότητα, σε περίπτωση έγκρισης της προτεινόμενης λύσης, να ενταχθεί μια επανενωμένη Κύπρος στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004. Ο ΓΓ έγραψε επίσης στους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ζητώντας τους να έχουν έτοιμους αντιπροσώπους για την περίπτωση.
Μετά από τρεις μέρες συναντήσεων στην έδρα του ΟΗΕ συμφωνήθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου, ότι οι δύο πλευρές θα άρχιζαν διαπραγματεύσεις με καλή πίστη στη βάση του σχεδίου Ανάν για να συμφωνήσουν σε αλλαγές που να εμπίπτουν στις παραμέτρους του σχεδίου. Σε περίπτωση συνέχισης του αδιεξόδου και μη επίτευξης συμφωνίας, παρά τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, τότε μόνο θα μπορούσε ο Γενικός Γραμματέας, με τη μέγιστη επιφύλαξη, να υποβάλει κάποιες ουσιαστικές εισηγήσεις για οριστικοποίηση του κειμένου, το οποίο θα ετίθετο τότε στις δύο κοινότητες σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέμεινε στην εμπλοκή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις – και συγκεκριμένα στην προσφορά τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ώστε η λύση να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.


Δήλωση Προέδρου Παπαδόπουλου στη Νέα Υόρκη (13.2.2004)

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Ε/Κ πλευρά επιζητούσε για αρκετό καιρό πριν και υπέβαλε προς τούτο γραπτή έκκληση στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να επανασυγκαλέσει συνομιλίες στη βάση του σχεδίου Ανάν, με στόχο την επανένωση του νησιού πριν την 1η Μαΐου 2004 και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιας επανενωμένης Κύπρου. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η επιτυχία ή όχι των συνομιλιών που θα ακολουθούσαν εξαρτιόταν από την αλλαγή της στάσης της τουρκικής πλευράς και από το αν αυτή θα επιδείκνυε την αναγκαία πολιτική βούληση.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Οι χειρισμοί της Ε/Κ πλευράς οδήγησαν την Τ/Κ πλευρά πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βάση το σχέδιο Ανάν που μέχρι χθες το αποκαλούσε «νεκρό και ενταφιασμένο».
Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα να αποφασίζει για τα σημεία όπου θα υπάρχει συνεχές αδιέξοδο, τώρα περιορίζεται στη βάση του σχεδίου και δεν είναι ανοικτό για θέματα που πιθανόν να εγείρει η τουρκοκυπριακή πλευρά εκτός σχεδίου. Τρίτον και πολύ σημαντικό είναι η ανάμιξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλα τα στάδια των διαπραγματεύσεων, πολύμορφη και σε διάφορα επίπεδα.(Σημείωση: Τα δυο τελευταία σημαίνουν σημαντική βελτίωση της επιστολής Ανάν της 4/2/2004).»

Ψηφησε Τασσον εν πεχτης. Φιλε μου ο ανθρωπος εν καμνει. Eδημιουργησεν εναν κατεβατον προβληματα στην Κυπρον. Ειχαμεν την αποριψη του σχεδιου απο το Ντεκτας και επιασεν να καμει τον κεκαν με αποτελεσμαν να φταιμεν εμεις τζαι να τρωμεν ραφταν τζαι να καθετε ο Παλμας να μας λαλει εν μπορουμεν να καμουμεν τιποτε.

@anonymous

Χαλοου δικε μου αμαν συμφωνισης με τους Τ/Κ μπορεις να εχεις απαιτησεις που την ΕΕ. Διαφορετικα εσιη αγγουρην. Ας συμφωνισουμεν λοιπον με τους Τ/Κ τζαι θα δουμεν αν κανει η ΕΕ ζαφτην την τουρκιαν.

Τζινη την τιτιναν επιερωσεν την? οϊ Α?

@ Αλλους

Εξαναδετε ετσι πρηχτην σαν εμεναν? Οϊ πετε μου? Τζαι εδωκεται μου την δυνατοτηταν να γραφω τζαι διαγγελματα. Κατυσιη σας.

@Acera

Σιγα Σιγα θα τα πουμε θα τα ξαναπουμε θα τα ξαξαναπουμε θα τα ξαξαξαναπουμε εν γινετε ουλον τζαι κατι θα τους κολληση.

Θελει πομονην τουτη η δουλια που προσπαθουμεν να καμουμεν ειδικα οταν ο αλλος σου μιλα με συνθηματα και με κουβεντες του καφενε.

Anonymous said...

@AXL

Δες το σχόλιο μου πιο πάνω.

Αγρινό Ηλίθιο

Anonymous said...

Έτσι για να θυμούμαστε.

(1) Η ένταξη στην ΕΕ μας επετράπει γιατί σε αντίθετη περίπτωση η ελληνική Βουλή δεν θα επικύρωνε την ένταξη των άλλων 9.

(2) Το ΑΚΕΛ ήταν κάθετα εναντίον του Ελσίνκι.

(3) Οι Τ/Κ όσο και να θέλουν δεν θα τους επιτραπεί να συμφωνήσουν μαζί μας, αν δεν το θέλει η Τουρκία. Εδώ έκαμε το λάθος ο Ταλάτ να συμφωνήσει την 8η Ιουλίου χωρίς έγκριση από την Τουρκία και δεν μπορέσαμε να στήσουμε επιτροπές για συνομιλίες. Νομίζετε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε λύση χωρίς να πάρει είδηση η Τουρκία;!

(4) Πρωτοβουλία θα υπάρξει το 2008. Ο Τάσσος είναι πολύ πιο πιθανόν να εξασφαλίσει σοβαρές παραχωρήσεις από εκείνους που ήδη θεωρούν το Ανάν ικανοποιητικό. Οι Αμερικάνοι γνωρίζουν ότι αν ο Τάσσος πάρει σοβαρές βελτιώσεις μπορεί να πείσει το λαό να το δεχτεί. Οι άλλοι όχι.

Κεντρί

Anonymous said...

Anonymous said...
Έτσι για να θυμούμαστε.

(1) Η ένταξη στην ΕΕ μας επετράπει γιατί σε αντίθετη περίπτωση η ελληνική Βουλή δεν θα επικύρωνε την ένταξη των άλλων 9.

(2) Το ΑΚΕΛ ήταν κάθετα εναντίον του Ελσίνκι.

(3) Οι Τ/Κ όσο και να θέλουν δεν θα τους επιτραπεί να συμφωνήσουν μαζί μας, αν δεν το θέλει η Τουρκία. Εδώ έκαμε το λάθος ο Ταλάτ να συμφωνήσει την 8η Ιουλίου χωρίς έγκριση από την Τουρκία και δεν μπορέσαμε να στήσουμε επιτροπές για συνομιλίες. Νομίζετε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε λύση χωρίς να πάρει είδηση η Τουρκία;!

(4) Πρωτοβουλία θα υπάρξει το 2008. Ο Τάσσος είναι πολύ πιο πιθανόν να εξασφαλίσει σοβαρές παραχωρήσεις από εκείνους που ήδη θεωρούν το Ανάν ικανοποιητικό. Οι Αμερικάνοι γνωρίζουν ότι αν ο Τάσσος πάρει σοβαρές βελτιώσεις μπορεί να πείσει το λαό να το δεχτεί. Οι άλλοι όχι.

(ξαναποστάρω γιατί τώρα είδα την προτροπή του Νούλλη ρος τους anonymous)

Banana Republic Cyprus said...

Ιλλαντρε και Λέξη Πένητα, στο σχόλιο που έκανα πιο πάνω για την στρατηγική του Χριστόφια... νομίζω πως διαφωνώ μαζί σας. ΤΟΥΣ "χρειάζεται". Ή για να το πω καλύτερα, χρειάζεται να νομίζουν πως τους θεωρεί φίλους. Οι συσπηρώσεις του ΔΗΚΟ είναι χαμηλές ακόμη ενώ της ΕΔΕΚ ακόμη πιο χαμηλές. Αυτοί που ακόμη δεν αποφάσησαν στα δύο αυτά κόμματα είναι αρκετοί. Τι θα αποφέρει μια μετωπική σύγκρουση του Χριστόφια με τον Τάσσο, τώρα; ΝΑ σας πω... θα τους ρίξει στις αγκάλες του Τάσσου.
Επίσης, μην ξεχνάτε και την μερίδα των Ακελικών που θα διαφωνούσαν σε μια πιθανή κοινή στρατηγική με τον συναγερμό στον τρόπο αντιμετώπισης του Τάσσου. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες... εγώ προσωπικά στηρίζω τον κάθε ανθυποψήφιο του Τάσσου, και ας κάνουν ότι νομίζουν στην προεκλογική. Φτάνει να απαλλαγούμε από αυτόν τον άνθρωπο...

Aceras Anthropophorum said...

@Kentri
Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ που έμπηκες στον κόπον να απαντήσεις στην ερώτησην που σου έθεσα. Τωρά καταλάβω σε καλλύττερα. Αυτές τες ανυσηχίες θέτεις είχα τζαι γώ ως την τελευταίαν στιγμήν πριν το δημοψήφισμα όπου εταλαντέυκουμουν αν έπρεπεν να ψηφιστεί το σχέδιον ή όι, τζαι έλπιζα ότι μετά την απορρηψην του σχεδίου θα έρκετουν μιά λύση με τα χαρακτηρηστικά που περιγράφεις.

Δυχτυχώς όμως λύση δεν θα έρτει διότι ο Τάσσος δεν την θέλει. Η λύση που θέλει ο Τάσσος εν η διχοτόμηση. Μακάρι να λανθάνουμαι, αυτόν προσευχουμαι νύχταν τζαι μέραν. Η πεποίθηση μου όμως είναι ότι ο Ντεκτάς ενίκησεν. Και ο Ντεκτάς και ο Τασσος που ενικήσαν δεν είναι προδώτες για τον λαόν τους ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Νομίζουν ότι έτσι δεν θα θάψουμεν άλλον κόσμον, και σύν τοις άλλοις έτσι θα συνεχίζουν να θυσαυρίζουν οι οικογένειες τους τζαι οι κουμπάροι τους.

Λαλείς φίλε μου "Όσοι επιδιώκουν την Προεδρία του κράτους πρέπει να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και επίσης το θάρρος να πουν mea culpa (αν νομίζουν ότι έκαναν λάθος). Μπορεί να μην τους ψηφίσουμε, όμως θα τους σεβόμαστε. Όσο και αν σέβομαι τον άνθρωπο και πολιτικό Χριστόφια, με απογοητεύει η προσπάθεια του να αποκρύψει τις πραγματικές του θέσεις." Νομίζω ότι τρέφεις ψευδαισθήσεις για τη ειλικρίνεια αυτού που θα ψηφίσεις. Πριν να εκλεγεί εκμυστηρεύτηκεν φίλου μου του οποίου εζητιάνεφκεν την υποστήριξην (που δεν είναι δημοσιογράφος τζαι δεν μου λέει ψέματα) ότι το κυπριακόν δεν θα λυθεί τζαι του εξήγησεν τζαι γιατί. Ο δε κύριος Τζιωνής που έχει την ευθύνην να διαπραγματευτεί τζαι να σπάσει δήθεν το αδιέξοδον, όταν κουμπάρος του (του Δήκο αλλά μη διχοτομηστής) τον αρώτησεν μες τες ημέρες που εκάμναν την συμφωνίαν της 9ης ιουλίου αν έσιει τίποτε να ελπίζουμεν, τον άφηκεν σίξυλον λέοντας του "ούτε σε 40 χρόνια κουμπάρε". Αυτά που σου λέω δεν θα σου τα επιβεβαιώσει κανένας φίλε μου, διότι όπως το λές τζαι συ οι πολιτικοί στην Κύπρον ποτέ δεν λένε την αλήθκειαν πρώτα πρώτα στους οπαδούς τους. Κάποτε φέφκει τους καμιά αλήθκεια όταν μιλούν σε στενόν κύκλον τζαι αν έχεις την τύχην να είσαι στο πεδίον του κουτσομπολιού μαθαίνεις τζαι σύ κάτι να ξέρεις τι γίνεται. Αν θέλεις πίστεψε με. Απλά σου τα λαλώ για να καταλάβεις γιατί δεν πιστεύω πιον ούτε στες έντιμες ευελπιστίες που τρέφεις για τον Τάσσον, ούτε στα ανέντιμα ππουστέματα αυτών που μας κυβερνούν τζαι περιπέζουν τον κόσμον χωρίς αντροπήν μέραν μεσομέριν ότι θέλουν λύσην χθες.

To 2008 πρωτοβουλίαν δεν θα έχει. Αν ήταν να έχει ήταν να την φέρει ο Τάσσος το 2007 για να ξαναεκλεγεί ξαναπαγιδεύοντας τους αριστερούς.

Anonymous said...

Κεντρί:

Ο λόγος που μας έβαλαν στην ΕΕ είναι διότι δεν μπορούσαν να βρουν δικαιολογία να μην μας βάλουν. Με σωστή πολιτική δεν τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα. Και ακριβώς η Ελλάδα ήταν σε θέση να απειλήσει με μη έγκριση της εισδοχής των υπολοίπων διότι είχαμε την ηθική υπεροχή. Νομίζεις ότι αν τότε είχαμε το κύρος που έχουμε τώρα θα μπορούσε η Ελλάδα να τηρήσει τέτοια στάση; Ούτε η ίδια δεν θα το ήθελε!

Όσο για το 2008, ο Τάσσος δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει καμία παραχώρηση διότι δεν ενδιαφέρεται για λύση ΔΔΟ. Η καλύτερη στιγμή για εξασφάλιση παραχωρήσεων ήταν η περίοδος Μαϊου-Δεκεβρίου 2004. Αν ήθελε να λύσει το Κυπριακό με ΔΔΟ, θα το έκαμε τότε. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι ο Τάσσος θέλει λύση ΔΔΟ;

Yiota said...

να υπενθυμισω πως ο τασσος το παιδι του αγωνα έχει υποσχεθει απο τον καιρο που εγινε πατριωτης (55-59) και εν καιρω μακαριου πως δεν προκειται να δεχθει για οσο ζει κανενα σχεδιο λυσης!

θεε μου λυπησου μας...

Σταρχεία μου said...

@yiota

Α! Έτω που εν αξιόπιστος τζαι σε κάτι! Γι΄ αυτό χειροκροτήστε τον, γι΄ αυτό χειροκροτήστε τον.

Anonymous said...

Θέλω να φύγει ο Τάσσος Παπαδόπουλος απο την προεδρία γιατί πιστεύω πως ο τρόπος διακυβέρνησης του οδηγεί την Κύπρο κατ’αρχή στη διχοτόμηση και στη συνέχεια στην αποξένωση των κυπρίων απο την Κύπρο. Πιστεύω πως για να το πετύχω δεν πρέπει να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου στην ανάδειξη όλων των τόσων αρνητικών θέσεων του Τάσσου Παπαδόπουλου και η επιμονή μου να τον κατηγορώ για τα τόσα ασυγχώρητα ομολογουμένως λάθη του. Άν ασχολούμε συνεχώς με τα αρνητικά αυτά θέματα, θα εισπράξω κι’ εγώ άρνηση και η επιθυμία μου δεν θα εκπληρωθεί. Για να το πετύχω πρέπει να αναδείξω τα προτερήματα των ανθυποψηφίων του και να πείσω με επιχειρήματα τους Κυπρίους να τους ψηφίσουν. Με την θετική αυτή προσέγγυση ελπίζω, και παρακαλώ συγχρόνως και τον Θεό, να με βοηθήσει να τον ξεφορτωθώ. Για το καλό μου και την πρόοδό μου και για το καλό της Κύπρου και όλων των Κυπρίων.

Anonymous said...

@ seaviewer

Καλή προσέγγιση. Στη θεωρία, γιατί στην πράξη θα δυσκολευτείς να βρεις προτερήματα. Σου μιλά κάποιος που το 2003 δεν ήθελε τον Τάσσο (ούτε και τον Κληρίδη), όμως τώρα θα τον ψηφίσει γιατί:

(α) ο Κασουλίδης δεν γεμίζει την καρέκλα. Σκιώδη πρόεδρο Αναστασιάδη δεν θέλω.
(β) ο Χριστόφιας θα πάρει τον τόπο 40 χρόνια πίσω με κρατισττικές δήθεν προοδευτικες πολιτικές του 1970. Τους είδαμε τα τελευταία 4.5 χρόνια.

Το κυπριακό δεν το λύνει κανένας, αν δεν θέλει η Τουρκία.

AXL said...

@Κεντρι

1.Την ενταξην μας την εσχεδιασεν ο Κρανιδιωτης με τον Παγκαλο και την εκτελεσαν με επιτυχια αυτοι οι δυο μαζι με τον σημιτη το γιωργακη τον βασιλειου τον κληριδη και τον κασουλιδη – σιγουρα ειχαν θετικοι συνεισφορα και πολυ αλλοι. Η αποφαση του ελληνικου κοινοβουλιου ηταν μερος της τακτικης των πιο πανω. Αλλα αμπα τζαι πειτε ενα ευχαριστω στους ανθρωπους που σας ενταξαν στην ΕΕ. Σε λιγο θα μας πειτε οτι εν το ελληνικο κοινοβουλιο και οι αλλοι που μας εβαλαν. Το Φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντας εν για κατι τετοιες περιπτωσεις που εφκηκεν. Απλα και μονον διοτι οι ανθρωποι αυτοι τολμησαν να εχουν διαφορετικη αποψη απο τον τασσο.

2.Και ο τασσος ηταν εναντιον του ελσινκι αλλα μαλλον δεν το γνωριζεις ή εξεχασες ρε? (αποψη δικη μου. Λαθος τους- εσυ εχεις αποψη? )

3.Δεν ειπαμε το αντιθετο. Αλλα οταν συμφωνισουμε με τους Τ/Κ τοτε θα μπορουμε να εχουμε απαιτησεις και η τουρκια θα ειναι σε δυσκολη θεση. Εντομεταξυ στην ιδια την προταση σου φασκεις και αντιφασκεις διοτι λες οτι Ταλατ συμφωνισεν χωρις την εγγκρισην της Τουρκιας την 8 Ιουλιου και μετα λες οτι δεν μπορει. Δικε μου αποφασισε, μπορει ξα εν μπορει?

4.Πρωτοβουλια μπορει να υπαρξει. Ο τασσος συμφωνα με τις δηλωσης του Λιλλικα (απο μερα σε μερα 12.10.2007) διαφωνη με την φιλοσοφια του Αναν δηλαδη με την Διζωνικη Δικοινοτικη ομοσπονδια και την ιδιαν ωραν υπογραφη συμφωνιες για ΔΔΟ. Επισης ειναι αναξιοπιστος λογο του οτι εχει πιαστει να λεει ψεματα και να μην κρατα τις υποσχεσεις του. Κανενας δεν εχει διαθεσην να ασχοληθει με εναν αναξοιπιστον. Προς επιβεβεωσειν της αναξιοποιστιας του βλεπε δηλωσεις Φερχοιγκεν, Δηλωσεις των Σοσιαλιστων, Αναλυσεις του ICG και λοιπα. Ακομα και προχθες οταν πηγε να δει τους αμερικανους ο Burns του ειπεν καλο, αλλα να δεσμευτεις για λυσην μεχρι το τελος του 2008 – αληθεια αν ηθελε λυση γιατι αρνηθηκε την προταση του Ταλατ για χρονοδιαγραμμα? εν λιος τζαιρος 16 μηνες εν αφυκτικον χρονοδιαγραμμαν? Θα μπορουσε ας πουμεν να πει δεν δεχουμε τους αλλους ορους αλλα δεχομε να παμεν για λυσην ως το τελος του 2008 αλλα αυτον που ειπεν ειναι οτι οι Τ/Κ προσπαθουν να ξεπερασουν την συμφωνια της 8 Ιουλιου. Γιατι Φοατε να δεσμευτη?

Και τι λεεις αυτη η συμφωνια :

Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006

Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006 μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ
Δέσμη Αρχών

1. Δέσμευση για την επανένωση της Κύπρου με βάση μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
2. Αναγνώριση του γεγονότος ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και η παράτασή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.
3. Δέσμευση στη θέση ότι μια συνολική διευθέτηση είναι επιθυμητή, καθώς και εφικτή, και δεν θα πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω.
4. Συμφωνία για άμεση έναρξη διαδικασίας, η οποία θα διαλαμβάνει δικοινοτική συζήτηση θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του λαού και, ταυτόχρονα, εκείνων που αφορούν ουσιαστικά θέματα, και τα δύο εκ των οποίων θα συμβάλουν σε μια συνολική διευθέτηση.
5. Δέσμευση να διασφαλιστεί ότι θα επικρατήσει 'κατάλληλη ατμόσφαιρα' για να είναι η διαδικασία αυτή επιτυχής. Συναφώς, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι ουσιαστικά, τόσο για βελτίωση της ατμόσφαιρας όσο και για βελτίωση της ζωής όλων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να τεθεί τέρμα στο ούτω καλούμενο 'παιχνίδι επίρριψης ευθυνών'.

Απόφαση των δύο ηγετών

Οι Τεχνικές Επιτροπές για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του λαού θα αρχίσουν το έργο τους μέχρι το τέλος Ιουλίου, νοουμένου ότι, κατά τον ίδιο χρόνο, οι δύο ηγέτες θα έχουν, επίσης, ανταλλάξει κατάλογο θεμάτων ουσίας και νοουμένου ότι τo περιεχόμενό του θα εξεταστεί από δικοινοτικές ομάδες εργασίας αποτελούμενες από εμπειρογνώμονες και θα οριστικοποιηθούν από τους ηγέτες.

Οι δύο ηγέτες θα συναντώνται περαιτέρω, από καιρού εις καιρό, όποτε κρίνεται χρήσιμο, για να δίνουν καθοδήγηση στις δικοινοτικές ομάδες εργασίας αποτελούμενες από εμπειρογνώμονες για να αξιολογούν την εργασία των Τεχνικών Επιτροπών.


Κατι μου αθυμιζει, κατι μου αθυμιζει. Α Ηβρα το!!!!!


Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου 10 Σημείων της 19ης Μαΐου 1979

Παρατίθεται το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην οποία κατέληξαν στις 19 Μαΐου 1979 υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Δρα Βάλτχαϊμ:
1. Συμφωνήθηκε η επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών στις 15 Ιουνίου 1979.
2. Η βάση των συνομιλιών θα είναι οι κατευθυντήριες γραμμές Μακαρίου-Ντενκτάς της 12ης Φεβρουαρίου 1977 και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που είναι σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα.
3. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών της Δημοκρατίας.
4. Οι συνομιλίες θα καλύψουν όλες τις εδαφικές και συνταγματικές πτυχές.
5. Προτεραιότητα θα δοθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την επανεγκατάσταση στα Βαρώσια υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών ταυτόχρονα με την έναρξη της μελέτης από τους συνομιλητές των συνταγματικών και εδαφικών πτυχών μιας συνολικής διευθέτησης.
Μόλις επιτευχθεί συμφωνία για τα Βαρώσια θα εφαρμοστεί, χωρίς να αναμένεται η έκβαση των συζητήσεων για άλλες πτυχές του κυπριακού προβλήματος.
6. Συμφωνήθηκε η αποχή από οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την έκβαση των συνομιλιών, και ειδική έμφαση θα δοθεί σε αρχικά πρακτικά μέτρα και από τις δύο πλευρές για την προώθηση καλής θέλησης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την επάνοδο σε ομαλές συνθήκες.
7. Η αποστρατικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αντιμετωπίζεται, και θέματα σχετικά με αυτή θα συζητηθούν.
8. Η ανεξαρτησία, κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και το αδέσμευτο της Δημοκρατίας θα πρέπει να τυγχάνουν επαρκών εγγυήσεων έναντι της ένωσης, ολικώς ή μερικώς, με οποιαδήποτε άλλη χώρα και έναντι οποιασδήποτε μορφής διχοτόμησης ή απόσχισης.
9. Οι διακοινοτικές συνομιλίες θα διεξαχθούν με συνεχή τρόπο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε καθυστέρηση.
10. Οι διακοινοτικές συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Λευκωσία.


Τουτη η συμφωνια υπογραφτηκεν το 1979 αφου προηγηθηκε η Συμφωνια Μακαριου Ντεκτας το 1977 !!!!!!

Καλα κρασια.

Aceras Anthropophorum said...

Κυπραίο πρώτα πρώτα θα σου πώ ότι αρέσκει μου το ψευδόνυμον που εθκιάλεξες. Μετά θα ήθελα να σου πώ ότι τζαι να έχεις δίκαιον ότι θα πάρει ο Χριστόφκιας τον τόπον 40 χρόνια πίσω με κρατικίστικες, έστω δήθεν προοδευτικές πολιτικές του 70 δεν πειράζει αν είναι το τίμημα για να ξιλασπώσει το Κυπριακόν που τα μαύρα τζαι άραχνα μέσα στα οποία μας έμπηξεν ένας δικηγόρος που παίρνει τον εαυτόν του για εθνάρχην. Τζαι να μεν το λύσει το κυπριακόν ο Χριστόφκιας δεν θα αφήσει μιαν ριζωμένην διχοτόμησην 10 χρονών σε αυτόν που θα τον διαδεχθεί. Ο Χρ. διαθέτει ακόμα κάποιαν εκτίμησην μέσα στους Τουρκοκύπριους (δέτε με ποιόν επήεν στην Καρπασίαν) τζαι ίσως αφήσει τουλάχιστον τες υγειής δυνάμεις των πολιτών που θέλουν να ανοίξουν γέφυρες με τους ποτζεί να το κάμουν. Ο Τάσσος ούτε την οδόν Λήδρας δεν άνοιξεν για νομικούς λόγους τζαι ότι έδωκεν στους ΤΚ εφρόντησεν να το κάμει με τρόπον απαξιωτικόν για την κοινότηταν τους (το πρόβλημαν δεν είναι που απαξιώνει το κράτος τους. Το πρόβλημαν είναι που απαξιώνει την κοινότηταν τους). Στο τέλος όι μόνον η κοινότητα μας πληρώνει ένα σωρό λίρες για βοήθειαν για τους ΤΚ, ούτε καν το αξιοποιούμεν για να κάμουμεν συμπάθειες ποτζεί. Αν ο πρόεδρος δεν είναι ικανός να κάμει συμπάθειες ποτζεί τζαι να αξιοποιήσει την δίψαν που έχουν μερικοί ανθρώποι να ξικολλήσουν που την Τουρκίαν τότε με ποιόν θα συμμαχίσουμεν για να ξικάμουμεν που την κατοχή; Με τους Αμερικάνους οξά με τους Εγγλέζους; Οξά με τους Γάλλους του Λιλλήκκα που μόλις έχουν θκυό λίρες παραπάνω συφφέρον που την Τουρκίαν θα μας την κάτσουν όπως κάμνου ούλλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι συναίτεροι μας. Ούτε μένα μ΄αρέσκει ο τρόπος που νομίζει το Ακέλ ότι θα σάσει την αναδιανομήν του πλούτου αλλά δε βαριέσει τωρά για 200, 300, άτε 500 εκατομύρια πον να δώσει σαν κοινωνικές παροχές. Τζαι κακά να τα διανύμει αυτά τα λευτά πάλε ο κόσμος θα τα ξοδκιάσει τζαι θα καταλήξουν στον κύκλον της παραγωγικής οικονομίας. Τι είναι μερικά εκατομύρια μπροστά στην προοπτική να αλλάξει το κλίμα, να αλλάξει κατεύθυνση η Κύπρος που την οδό διχοτόμησης αριθμός μηδέν.

Aceras Anthropophorum said...

Bré axl μα είσαι εγγυκλοπαίδια; Που τα βρίσκεις ούλλα τουτα τα references σε διάστημαν δευτερολέπτου;

Anonymous said...

@ aceras anthropomorphus

Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο. Δεν με ανησυχεί μόνο η οικονομία παρόλο και εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφεις. Κακή διαχείριση με λαϊκιστικές παροχές επηρεάζει πολύ πιο βαθειά την οικονομία και τελικά εκείνους που ξεκινά για να ευεργετήσει που είναι και οι πιο αδύνατοι.

Με ανησυχεί και η νοοτροπία του ΑΚΕΛ. Θα αλώσουν τα πάντα με τους δικούς τους. Έχω ένα φίλο σε δημοτικό συμβούλιο και μου περιγράφει τι γίνεται στις προσλήψεις, στις προσφορές κλπ και μου σηκώνεται η τρίχα.

Οι Τ/Κ καλά την έχουν. Αν δεν εκτιμούν τον Τάσσο για όσα τους έδωσε γιατί τουλάχιστον δεν εκτιμούν εμάς που τα πληρώνουμε; Ας μας το δείξουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Όταν κτίζουν μέσα στα χτήματα μας ποιός τους σπρώχνει και μετά ποιός τους επιτρέπει; Ο καλός Ταλάτ; Άφηστα κουμπάρε. Εβάψαμεν την. Γι'αυτό καλύετρα ο Τάσσος. Τουλάχιστον μπορεί να του δώσουν κάτι παραπάνω οι ξένοι για να μας πείσει να δεχτούμε λύση.

Anonymous said...

@Κυπραίος:

1) Κασουλίδης δεν γεμίζει την καρέκλα: Και ποιός την γέμισε? Ο Τάσσος? Δέν πείθομαι. Τη Κύπρο πάντως την άδειασε.

2) Ο Χριστόφιας θα μας πάρει 40 χρόνια πίσω: Δηλάδή, πριν το δημοψήφισμα, πριν τον Κυπριανού, πρίν το πραξικόπημα και την εισβολή, πριν τον Μακάριο, πρίν το 1963, πριν το σχεδιο Ακρίτας, πριν..., ΔΕΧΟΜΑΙ!

Αλλα επειδή πρέπει να βλέπουμε μπροστά, πιστεύω πως μ'έναν άλλο εκτός Τάσσου, η Κύπρος έχει καλύτερη προοπτική.

ΘΕΛΩ να μπορώ ελεύθερα να κολυμπώ στο Αλάσσια, στη Βοκολίδα, στις Χελώνες, στο Δαυλό.

Anonymous said...

Κυπραίε,

Δεν σε ενοχλεί ο αυταρχισμός του Τάσσου; Τα ελλείμματα δημοκρατίας; Η καλλιέργεια της διχόνοιας; Η άλωση του κράτους από τον πρόεδρο, τον γιό του και τους βαφτιστικούς του;

Ο Κασουλίδης είναι ένας έντιμος και δημοκράτης πολιτικός ο οποίος επέλεξε να πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Τι πάει να πει δεν γεμώνει την καρέκλα; Τι θέλουμε δηλαδή σε αυτό τον τόπο; Πρέπει να είναι κάποιος αυταρχικός και κομπλεξικός όπως τον Τάσσο και το Χριστόφια για να μας κάμνει για πρόεδρος;

Σταρχεία μου said...

@κυπραίος

"Τουλάχιστον μπορεί να του δώσουν κάτι παραπάνω οι ξένοι για να μας πείσει να δεχτούμε λύση."

Όι, μεν μου λαλείς τέθκοια, γιατί σηκώνεται η δική μου η τρίχα ισσιαπάνω!
Πόσο ηλίθιοι είμαστε που νομίζουμε ότι οι άλλοι είναι ηλίθιοι...
Το μόνο που έχει να παίρνει τώρα ο Τάσσος είναι αγγουρόκηπους. Ήδη έχει συλλογή.

Anonymous said...

Κυπραίος, απλώς αντιγράφω ότι είπα πιο πάνω:

Όσο για το 2008, ο Τάσσος δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει καμία παραχώρηση διότι απλούστατα δεν ενδιαφέρεται για λύση ΔΔΟ. Η καλύτερη στιγμή για εξασφάλιση παραχωρήσεων ήταν η περίοδος Μαϊου-Δεκεβρίου 2004. Αν ήθελε να λύσει το Κυπριακό με ΔΔΟ, θα το έκαμε τότε. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι ο Τάσσος θέλει λύση ΔΔΟ;

Anonymous said...

@ ιλαντρο
(όντας κοπείς τριγύρω σου πετάσσονται 300 παραπούλια;)

Ποιοι είναι οι νέοι ορεξάτοι για δουλειά που τον περιστοιχίζουν; Εγώ βλέπω τον Αναστασιάδη να τον καπελλώνει πρωι και βράδυ (μόνο το μεσημέρι αν προλάβει να πει κάτι ο Κασ όταν ο Αναστ κοιμάται). Και κάτι άλλο, τι ηλίθιους συμβούλους έχει; Πως μπορεί ένας ευρωπαίος πολιτικός με όραμα και προτάσεις να ξεκινά την εκστρατεία του με αρνητική διαφήμιση; Από νέες ιδέες δεν είδα τίποτα συνταρακτικό. Ελπίζω να τις φυλάσσει για αργότερα.

Anonymous said...

Δεν είδα καμιά αρνητική διαφήμιση. Για τι μιλάς;

Δεν είναι καπέλωμα. Ο Αναστασιάδης παίζει το ρόλου του κακού. Δυστυχώς χρειάζεται διαφορετικά δεν δίνει κανένας σημασία. Πάρε το θέμα με το φυσικό αέριο. Η όλη υπόθεση ξεσκεπάστηκε από τον Πέτρο Θεοχαρίδη του Φιλελεύθερου πριν μερικούς μήνες, όμως το θέμα έπεσε στα μαλακά. Εχρειάστηκε να αστράψει και να βροντήξει ο Αναστασιάδης για να μάθουμε τι ακριβώς έγινε.

Έχω καλή πληροφόρηση για το τι γίνεται στο επιτελείο του Κασουλίδη από ένα καλό φίλο. Έχει πολλούς νέους ανθρώπους, και κυρίως πολλούς ανθρώπους που δεν είναι κομματικοί και έχουν εμπλακεί στη διαμόρφωση του προγράμματος. Ήδη οι προτάσεις του για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου πήραν θετικά σχόλια και έπονται και άλλες.

καβάτζης

Anonymous said...

Acera,

Googlaρε και εσυ μπορεις!

Τα παντα τα βρισκω στο ιντερνετ απο το γραφειο τυπου το, υπουργειο εξωτερικων, εφημεριδες, περιοδικα, δεξαμενες σκεψεις, σελιδα της ΕΕ, UN, κλπ κλπ. Οταν τα βρω τα βαζω στα Favorites ή τα κανω save στο pc μου.

Επισης εχω μιαν ικανοτητα να θυμαμε οτι διαβασω, ακουσω και δω -νομιζω ονομαζεται αυτισμος - που με βοηθα να βρισκω πραγματα οταν τα χρειαστω.

Ενει να μεν σου βαλω ποσταν ειμε σαν τον Big Brother καταγραφω τα παντα τζαι καμνω τα ανακλησην κατα βουλησην.

Εγλεπετε.

Anonymous said...

@ ιλαντρος
Το ίλαντρον προέρχεται από το γεραντρον, από το αρχαίο γεράνδρυον = γηραλέο δέντρο

Αρνητική διαφήμιση στις γιγαντοαφίσες του για κουμπαριές κλπ. Εν πάση περιπτώσει, ο Αναστ πρέπει να χαμηλώσει λίγο τη φωνή του για να ακουστεί ο Κασου, γιατί όπως πάνε, εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι ο Αναστ θα είναι ο πραγματικός πρόεδρος και ότι ο Κάσου είναι ελαφρών βαρών.

Πάω για ύπνο. Τουτοι καλά την έχουν. Εμεις πρέπει να πάμε δουλειά.

Anonymous said...

Αυτό είναι αρνητική διαφήμιση; Είσαι υπερβολικός.

Anonymous said...

Ρε παιδιά ποιος βλέπει τις ταπέλλες εκτός και αν έχει καμιά όμορφη κορούδα άρα μην μας ζαλίζετε για το άν είναι αρνητική ή όχι. Όποιος έχει λίρες θα γεμίσει τις στράτες. Δεν πειράζει όπμως το χρήμα να κινείται. Η στράκκα έχει κάμποσα, ο ΔΗΣΥ=ΚΕΒΕ ακατάγνωτα, τα δε συντρόφια άκοπα που τους επιχειρηματίες πόσασε τουτην την πενταετία που ήταν υπερκυβέρνηση. Ά ρε σύντροφοι τουλάχιστον εκουμαντάρετε τίποτε με τις αλλάγες των πολεοδομικών ζώνων....

Ανένταχτος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ